|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
U nas pobudka o 6 i to wszystkich dzieciarow. Moi rodzice dzis zabieraja sonie do naszego domku w lesie, z wrazenia cala noc nie spala. Mysle ze w samochodzie zaraz padnie
|
|
#4562 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a przedtem nie było równie czesto z pobudkami?? no my czekamy do 6m-ca, chyba ze nie bedzie przybierał prawidłowo ale duzo dziewczyn wczesniej rozszerzało diete, chyba Baha, Glam ---> lekarze wam dali zielone swiatło? Cytat:
![]() dzien dobry ja zauwazyłam, ze mój udaje ze kaszle zebym sie na niego spojrzała bo jak sie spojrze to sie smieje
|
||
|
|
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
ja też miałam czekać bo niby alergik itp. ale zrobiliśmy morfo i wyszła na granicy, lekarze, że duży chłop i potrzebuje już więcej niż mliko
i powoli rozszerzamy bo widzę, że on rzeczywiście chce czegoś więcej, dodam, że na wadze zawsze super przybierał
|
|
#4564 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
aniu gratuluje 2giego ząbka rozumiemy ze jestes teraz zabieganą mamą i sie nie gniewamy, chociaż tęsknimy ![]() to małe dzieci moga inkę pić ? ![]() ja to jakas jestem niedoinformowana co mogą a co nie u mnie wczoraj dzien rozpusty na maxa- na obiad pizza, na kolacje kawał ciasta śmietanowego z ttruskawkami obawiałam się co to w nocy bedzie bo takim mega obżarstwie i ss w pogotowiu ale o dziwo kompletnie sie nie przydal... 3 dni temu wypilam 2 szklanki maślanki i tez zero reakcji, wiec chyba młoda się odczuliła zaczne powoli wprowadzac to za czym najbardziej tęsknie- ser żółty wróciłam do domu o 24 i bylam mega zmeczona... powiem Wam ze tak zeby teraz isc na tance to nie dałabym rady... bo od 23 to juz ziewałam dalej niz widziaąłm a wiadomo ze wtedy to dopiero zycie sie na miescie zaczyna... ale bylo fajnie lece pod szałer ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
nam psycho-lekarka kazala juz rozszerzac jak tylko 4 m-ce skonczyla, chociaz przybiera prawidłowo i byla zdziwiona ze tylko marchewke jadła i raz zupke jarzynową.... przedwczoraj młoda 3ci słoiczek - jabłko z brzoskiwnią - pochłoneła dosłownie... ale jak pisałam- ja daje 1 na tydzien zeby np jutro jak w szkole jestem mozna bylo np ją czyms nakarmic i zebym nie musiała przyjezdzac ale zobaczymy....pogoda zapowiada się piekna... czas iść w las
|
|
|
|
|
#4565 |
|
Rozeznanie
|
helo
![]() dziewczyny jak ubrac dzis dzievie na spacer??juz jest12 w cieniu zapowiadali chyba 17, my swiezo po chorobie i nie chce jej ani ugotowan ani zamrozic :confus ed:
|
#4566 |
|
Wtajemniczenie
|
dalia
super, ze poszalałas ja juz od 20tej ziewam ![]() udanego artutówkowania się z niunią to moze dlatego, ze nie przybiera super na wadze? sama nie wiem czy czekac... ma tylko 25 centyl :/ ... to chyba zalezy od lekarza, bo sama sie w tym gubie... ciekawe czy sa jakies podstawy medyczne, ze jednym kaza rozszerzac a drugim czekac ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- zmysl własnie tez nie wiem jak go ubierac.... bo goraco w słoncu a w cieniu wiatr zimno ![]() chyba cieniutki polarkowy pajaco-kombinezon? albo z podwójnej+cos tak pomiedzy warstwami bawełniany kombinezon? ![]()
|
|
|
|
#4567 |
|
Rozeznanie
|
nikaa poki co ma rajstopy ogrodniczki, skarpety a u gór bluzka długi rekaw i body krótki, mam cienki płaszczyk ale nie wiem czynei za cienki lub bluza polarowa, tylko w niej juz mi sie poci, nadal jeździmi w godnoli kocem tylko nózki nakrywam, ja juzwczoraj na krótki relkaw latałam
|
#4568 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe to odwazna jesteś
ja jesczze w kurteczce ![]() no to albo polarkowa bluza+cieniutki kocyk albo cienki płąszczyk+trochę grubszy kocyk ![]() ja pod to co napisałam to rajstopy+body krótki+długi rękaw a kocykiem albo przykrwam albo odkrywam w zaleznosci jaki ma kark doskonale cię rozumiem, tez mam dylemat no i my w gondoli w drugiej połowie czerwca wybieramy iase nad morze i jestem ciekawa czy jesczze gondola czy już spacerówka? ale skoro my dopiero 25 centyl- to moze jeszcze gondola :P
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-21 o 09:29 |
|
|
|
#4569 |
|
Zadomowienie
|
czy po mm kupska powinny tak śmierdzieć?
|
|
#4570 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zaloze skarpetki, spodnie, buciki, na góre bodziak krotki rękaw i jakaś bluze na długi... gdyby w nóżki zimno bylo to i tak przykrywam kocykiem wiec nie martwie sie ze zmarzną
ew. w zapasie wezme rajstopki zobaczymy jak się rozwinie dalej, choc z tego co widze za oknem -bedzie cuuuuudnie moja idealnie po 50 centylu leci wiec mysle ze jak spada do 25 czy nizej to wtedy zaleca sie dodatkowe produkty bo za malo przybiera i znaczy ze mlenio nie starcza... tak myśle ja ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- nie pomoge Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-04-21 o 09:32 |
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Dziś Michał kończy 6 męcy ![]() Nam doktorka pozwoliła na rozszerzenie diety od 4 miesiąca. Mam wszystko swoje, warzywa, mięso, więc gdzieś od 4.5 miesąca Michał codzienie je zupkę. A od przedwczoraj deserki. Nie dawałam mu do tej ppory bo bałam się że mleko mi zaniknie, ale jak by zanikło - pfu, pfu,i tak fajną ochronę dostał U Nas w nocy 2 pobódki. I od 7 nie spimy... Chciałam jechać dzisiaj do miasta na szoping, ale mama chyba nie przyjedzie, a sama z Michałem trochę się boję jeździć autem ... |
|
|
|
#4572 |
|
Zadomowienie
|
wcale nie musi spadać z centyli, może po prostu częściej jeść i być niespokojna
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
My zaczelismy rozszerzanie po 5 mies skonczonym. Przybieraja dobrze ale zupke dajemy zeby troche mnie odciazyc
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
my też dokładnie w dzień ukończonego 5-go ale zaczelismy od 1 lyż. papki
|
|
#4575 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Jak czuje zapach kawy zbozowej,to chce mi sie ![]() Cytat:
.Wiec stwierdzilam,ze moje mleko jej nie wystarczy i trzeba wprowadzic cos dodatkowo.Wagowo jestesmy miedzy 10 a 25 centylem ![]() Ale mam metlik w glowiek z tym moim mlekiem.Przepraszam,ze wam tak na ten temat marudze,ale w necie nie moge zadnych informacji znalezc.Na pewno moja pompka psuje smak mleka,bo wycisnelam sobie bezposrednio na lyzeczke i smakowalo inaczej,ale nadal kwaskowo. |
||
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podobnie jak dalia ubieram w dresy, bodziak i skarpetki a w pogotowiu kocyk
|
#4577 |
|
Wtajemniczenie
|
body kr.rekaw + bawelniana bluzeczka,spodnie z podszewka lub cienkie + rajstopki,skarpetki i kurtka wiosenna (jak temp.od ok 13 stopni,a jak mniej kurtka misiek,ale nie zimowa) no i czapeczka robiona na szydelku (mam az 3
).Kocyk-w zaleznosci od pogody przykryta 1 wartstwa lub czterema (cienki kocyk polarowy-jest dosc duzy i go skladam)
|
|
|
|
#4578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() NO niby logiczne, ale zauważyłam ż erozszerzają dietę dzieciaczkom dobrze przybierającym na wadze a tym co słabo to chyba mleczko mm kazą? sie wziełam i pogubiłąm
|
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle połapac się nie mogę, jedni mówią tak, drudzy inaczej.
Mój lekarka powiedziała, że jak dobrze przybiera i wszystko toleruje to można dawać, na co czekać ..... więc zazełam dawać.
|
|
|
|
#4580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo nie nadanrzam ![]() aaa a myslałam ż ew 4m-cu rozszerz. czyli czkeam spokojnie do 5 m-ca i zacznę od keliku- pediatra powiedziała ze odrazu od glutenowego(npkaszke manne) ale chyba wy zaczełyście od bezglutenowego(np, ryżową) i potem dopiero przeszłyscie na glutenowa tak? i coś mi się obiło o oczy ze meiszacie ze startym jabłuszkiem? na noc? ![]() olusia a masz laktator ręczny z gruszka gumową? nie spotkałam sie aby zmieniał smak... wiem że zrzucasz kg, moze za dużo ćwiczysz? albo restrykcyjną diete wprowadzasz? moze było słodsze bo więcej słodkości jadłaś? Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-21 o 10:08 |
|
|
|
|
#4581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi pediatra powiedzial,ze jak skonczy 4 miesiace,pomimo karmienia piersia.Ale tu tez dochodzi inny kraj. Ale cos smierdzi .Fajny artykul znalazlam.Wiedzialam,ze np czosnek,cebula i takie tam pogarszaja smak mleka,ale nie wiedzialam,ze po zjedzeniu banana mleko robi sie bananowe
|
|
|
|
|
#4582 |
|
Wtajemniczenie
|
ja pochłonęłam czekoladowe pryncypałki... to moje będzie pryncypałkowe
![]() aaa i zapomniałam napisać, ze chyba ja jako jedyna nie jestem zadowolona ze glam wraca do pracy bo nie będzie miała juz dl anas czasu ![]() a i Baha oczywiście time
|
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Oolong-o jakiej żyrafce wczoraj pisałaś?co to za zabawka??
Fatal-moja starsza od Twojej,ale ja jeszcze niczego jej nie pdawałam,czekam aż skończy 6 miesięcy.cykora mam trochę czy bzruszek już gotowy na nowe pokarmy czy nie Dalia-dobre sery mają w almie kozie i nie tylkko-mniam,tylko cena odstrasza,ale od czasu do czasu warto![]() ![]() ja na spacer ubieram małą-pajac,polarkowy kombinezonik-taki wiosenny i nóżki śpiworkiem przykrywam Elff npo co z tym zdjęciem :confus ed:![]() doczekamy się??coś miałam zapytac,ale nie pamiętam co ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-04-21 o 10:15 |
|
|
|
|
#4584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba chodzi o zyrafke Sophie |
|
|
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
chodziło o ta żyrafkę
http://www.mamabebe.pl/product-pol-1...FYnO3wod13-iZQ |
|
|
|
#4586 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
troche mnie nie było ale sytuacja w rodzinie nie ciekawa wiec nie miałam czasu pisać . Najpierw zmarła mi babcia , a potem dowiedziałam sie że moja mała bratanica ma podobno padaczkę .I tu mam pytanko do Oolong - czy u tak małego dziecka- ona ma 10 miesięcy mozna zdiagnozować padaczkę? Dziewczyny kupiłam super krem na słońce, taki: http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...ft_SPF_50.html Jest lepszy od Musteli bo super sie wchłania i wogóle nie bieli . Do tego cena oki i jest mega wydajny Któraś pytała o kupole po słoiczkach - moja tez sie męczy przy kupie ale zatwardzenia nie ma - robi kupe 2 razy dziennie Robicie "ekspozycje na gluten" juz? Bo ja nie wiem jak sie za to zabrać? Kupiłam pszenna kaszke z holle tylko nie wiem do czego to dawać ? Przy starszej córce takich rzeczy sie nie robiło Ja rozszerzam diete po 4mcu ( ale my jesteśmy na mm). I podaję nowy produkt tylko 2 dni i potem nastepny Małej wszystko smakuje łacznie z brokułami i szpinakiem tyko dyni nie ruszy . Tylko kaszki nie chce samej to dodaje jej do tego potarte jabłko lub pół słoiczka owoców i tak wcina ( kaszke daje jaglaną).
Edytowane przez kojka Czas edycji: 2012-04-21 o 10:40 |
|
|
|
#4587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wyobrazcie sobie ze na szczepieniu- 15 st na dworku a babka ubrala 2,5 m-czne dziecko w zimowy kombinezon... az caly czerwony dzieciaczek byl, jeszcze kocem przykryty - w przychodni ! no i zaczal plakac wkoncu a ona- o jej, chyba sie zgrzał i tylko rozpieła mu pod szyjką... biedny :/ a nam kazali rozszerzac juz diete na gluten... tylko z tymi kaszkami to nic nie wiadomo... a teraz pytanie - dlaczego tarka plastikowa lub szklana a nie metalowa??? bo ja głupia nie wiem :/ Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-04-21 o 10:37 |
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
a to ta zyrafka-kiedyś już obiła mi się o oczy.jak dla mnie żadna atrakcja
wczoraj w gaziecie widziałam jakaś zyraskę za 180zł łeee to jak nie czekoladowe to ja nie spróbuję swojego mleka ![]() no ja ubieram tak jak napisałam i zawsze mam dylemat czy nie jest jej za ciepło/zimno ja jestem typowy zmarźluchoczywiście nie zdązyłam nawet kuchni posprzatać bo musiała zjeść,potem kupsko pod sam kark,a teraz lezy an przewijaku i się bawi-na matę za wcześnie jeszcze po jedzonku i zowu nic nie moge zrobić-a mam taką ochotę sprz atać...
|
#4589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ludzie popadaja ze skrajnosci w skrajnosc.Albo za grubo ubieraja albo za cienko.Tu ogolnie panuje moda zimnego chowu,ale naprawde zimnego.Niemowlaki czesto zima nie nosza czapek!!Tylko kombinezonik,czy jakas kurteczka,nawet bez kocyka
|
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,a wg Was to co dą kąpieli lepsze??emolium czy balneum??
a do smarowania?? nie mam porównania bo uzywam tylko emolium do smarowania. bedę wdzięczna za sugestie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.

mam plastikowa tarke.
bo jak sie spojrze to sie smieje
i powoli rozszerzamy bo widzę, że on rzeczywiście chce czegoś więcej, dodam, że na wadze zawsze super przybierał
rozumiemy ze jestes teraz zabieganą mamą i sie nie gniewamy, chociaż tęsknimy 

:confus ed:

.Wiec stwierdzilam,ze moje mleko jej nie wystarczy i trzeba wprowadzic cos dodatkowo.