|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
A mi naliczyli koszt realizacji małego zamówienia z Avonu 10zł
napisałam do nich maila, bo dlaczego mam płacić koszt małego zamówienia, skoro żadne kosmetyki do mnie nie dotarły... koszt ten płaci się w prezypadku zamówienia w 1 terminie poniżej 150zł, albo w kolejnych terminach poniżej 50zł. A ja przecież miałam więcej ![]() Miałam dziś na późniejszą godzinę do pracy, więc byłam na zakupach Kupiłam sobie śliczne ażurowe buciki na niskiej koturnie ze skórki firma Arka bioEco Troche już wybrałam, ale czekam na propozycje Muszą być taneczne/do śpiewania
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam kiedyś szczoteczkę elektryczną, ale tanią, nie jakąś wypasioną i nie byłam z niej zadowolona. Może droższa byłaby lepsza
Ja też mam problemy z dziąsłami, ale na pomaga mi pasta Meridol, którą bardzo polecam. Dodatkowo nici+ płyn. Mnie z kolei od dawna ciekawi irygator
|
|
|
|
#4203 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Kupiłam w czwartek bawełnianą letnią sukienkę na szyję i okulary przeciwsłoneczne w różowo-fioletowych ramkach.
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wyłamałam z zakupów kosmetyczno-ciuchowych obecnych w wątku i... nabyłam przedwczoraj czytnik ebooków . Póki co przeczytałam na nim w ciągu wczorajszego wieczora 1/4 "Igrzysk śmierci" i muszę przyznać, że to fajny wynalazek . A kiedyś wręcz "łykałam" książki, korzystając z biblioteki czy zasobów służbowych w księgarni
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na pewno nie będziesz żałować zakupu, ja się z moim nie rozstaję ![]() Jaki kupiłaś? |
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
A jak "toto" działa?
|
#4209 |
|
Konto usunięte
|
Taki typowy czytnik to po prostu urządzonko, które umożliwia czytanie plików tekstowych, z dostosowywaniem wielkości i kroju czcionki itd. Główną zaletą jest to, że jest mały i wszędzie go można zabrać, no i fakt, że ma wyświetlacz e-ink - wygląda jak papierowy, oczy się nie męczą w ogóle, bo on nie świeci, więc po ciemku nie poczytasz, ale np. w pełnym słońcu nie ma problemu, bo nie odbija światła
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
A e-booki? ściągacie czy kupujecie (ile tak średnio kosztuje?)
|
|
|
|
#4211 |
|
Konto usunięte
|
W Polsce e-booki kosztują niewiele mniej niż drukowane książki, więc wybaczcie, ale chomikuj welcome to ^^
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33687755]Taki typowy czytnik to po prostu urządzonko, które umożliwia czytanie plików tekstowych, z dostosowywaniem wielkości i kroju czcionki itd. Główną zaletą jest to, że jest mały i wszędzie go można zabrać, no i fakt, że ma wyświetlacz e-ink - wygląda jak papierowy, oczy się nie męczą w ogóle, bo on nie świeci, więc po ciemku nie poczytasz, ale np. w pełnym słońcu nie ma problemu, bo nie odbija światła
[/QUOTE]A ja myślałam że on sam czyta. I nawet się zastanawiałam czy by sobie nie kupić żeby mi czytał np po angielsku. No to gadżet nie dla mnie.
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
jakie fajne kolorki
Cytat:
![]() co do szczoteczki to ja mam ale nie żadną tam wypasioną, zwykłego brauna i sprawuje się dobrze http://allegro.pl/szczoteczka-elektr...269233586.html oglądaliśmy wczoraj z TŻ wózki ale wiecie co, strasznie trudny wybór, nie sądziłam że aż tak ciężko będzie
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33687548]Czytnik to moje najlepiej wydane 450zł
Na pewno nie będziesz żałować zakupu, ja się z moim nie rozstaję ![]() Jaki kupiłaś?[/QUOTE] Amazon Kindle 4 Classic. Na all wyniósł mnie 414zł i dorzucili jeszcze gratis wtyczkę do ładowania z gniazdka elektrycznego . Czekam teraz na etui z innej aukcji.Ja ściągam ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33687970]W Polsce e-booki kosztują niewiele mniej niż drukowane książki, więc wybaczcie, ale chomikuj welcome to ^^[/QUOTE] Polecam stronkę ebooks4you. Jest polska i ma spore zasoby, wystarczy bezpłatna rejestracja. Cytat:
. Kosztuje jakąś stówkę więcej niż klasyczny, ale mnie by chyba wkurzało uważanie, by sobie przypadkowym dotknięciem nie poprzewracać stron. Bezpieczniej z klawiszami |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
gani, fajny zakup.
Ostatnio obok mnie w tramwaju siedział facet z Kindlem i też coś czytał. Ja bym się bała, że mi taki sprzęt ukradną w ciemnym zaułku, jak będę późno wracała do domu. ![]() Orlica, pisałaś na blogu jak używasz kuracji Joanna Rzepa, ale ja mam jeszcze jedno pytanko z serii głupich - stosujesz na mokre włosy po umyciu czy dopiero na wysuszone? Kupiłam w tym tygodniu buteleczkę i będę testować ten wynalazek. W ogóle ostatnio ciągle coś kupuję i kupuję, a później narzekam, że mi kasa z portfela znika.
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wolę tradycyjne książki, podobnie jak tradycyjne gazety, czasopisma.
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przeszłam się na targ zobaczyć co mają, jakie ceny- chyba z rok jak nie więcej nie byłam na targu, bo agresję we mnie wywołują takie miejsca
w każdym razie bardzo zdziwiłam się, że ceny wcale nie są niskie (porównywalne do sieciówek)... A jutro jadę w gory |
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wozki warto na All kupowac. Moje kolezanki tak robia. Nowe ale np z wzorami z zeszłej kolekcji sa duzo tansze - tak tak na wzor wozka tez panuje moda
|
|
#4220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam dziś do Empiku bo chciałam coś sprawdzić i spodobało mi się kilka książek, ale stwierdziłam że sprawdzę ceny na ALL. Spisałam ceny empokowe i patrze na all a tam te same książki już z wysyłką są nawet o 10 zł tańsze!!! Ja nie mogę jak zdzierają w tym empiku...
Próbuje wymyślić sobie inną manię by odwrócić uwagę od kosmetyków. Pomyślałam o książkach. Nie mają daty ważności są na lata no i człowiek staje się bogatszy jak czyta.
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ zaspokoi moją chęć na coś niezdrowego - pojechał do KFC po kubełek hot wingsów
|
#4223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33678823]Dostałam dziś paczkę ze współpracy, pięć kosmetyków, o których myślałam od dawna - balsam Eveline z ogórkiem i zieloną herbatą ten z pompką - balsam FlosLek z opuncją i białą herbatą - olejek Farmona Tutti Frutti melon i arbuz - morelowy peeling do twarzy Beauty Formulas - tonik AA efekt matujący No i kupiłam olej awokado, ale to raczej do wyrobu soli i pudrów do kąpieli, więc nie wiem, czy liczyć jako kosmetyk, jak myślicie?[/QUOTE] Zazdroszczę ![]() Hosenko, a czy znasz jakiś fajny blog kulinarny z przepisami dietetycznymi ? Baw się dobrze Też bym chciała gdzieś wyjechać... ![]() P.S. Róż jest super Cytat:
![]() Za chwilę robię sobie małe spa, a później znów wracam do książek ![]() P.S. Nie wiecie czy ten podkład jest jeszcze dostępny czy go może wycofali? -> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html Idealnie mi podpasował
Edytowane przez zywieczdroj Czas edycji: 2012-04-21 o 19:43 |
|||
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepisów najczęściej szukam w sposób mojej koleżanki: wpisuję w google coś co mi przyjdzie do głowy, wybieram "grafika" i klikam w najbardziej apetyczne zdjęcie
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny pomysł z wyszukiwaniem
|
|
|
|
|
#4226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jak kupowałam to nierzadko z drugiej ręki, bo nie przeszkadza mi zupełnie to, że książka była używana. A potem puszczam dalej w obieg. Teraz czekam na zestaw książek do makijażu, które zamówiłam w marcu. Mają przyjśc w maju. Mnie chyba chwilowo przeszło z kosmetykami....Teraz marzę o odświeżeniu szafy Podliczyłam zakupy kosmetykowe i w tym miesiącu wydałam trochę ponad 60 zl, co uważam za wielki sukces patrzać na ostatnie miesiące![]() Cytat:
Na kilka godzin jedziemy tylko, przejdziemy szlak i do domu. Ja bym chciała pojechać gdzieś na kilka dni, najlepiej zagranicę, ale to pozostanie w sferze marzeń ![]() Bardzo się cieszę, że róż Ci się podoba. Dla mnie niestety miał zbyt ciepły odcień nad czym ubolewam
|
||
|
|
|
#4227 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A nie wiedziałam, że touch może czytać Ale ja i tak nie trawię audiobooków, bo jestem wzrokowcem, nic do mnie nie dociera, jeśli nie mam druku przed oczami ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam żel go golenia Gillette
![]() W kwietniu powinnam zużyć jeszcze 8-9 kosmetyków
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko jaki Ty puder polecałaś z tych tanich marek Natury?
![]() Zużyłam już 11 pełnowymiarówek a to jeszcze nie koniec.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

napisałam do nich maila, bo dlaczego mam płacić koszt małego zamówienia, skoro żadne kosmetyki do mnie nie dotarły... koszt ten płaci się w prezypadku zamówienia w 1 terminie poniżej 150zł, albo w kolejnych terminach poniżej 50zł. A ja przecież miałam więcej
Kupiłam sobie śliczne ażurowe buciki na niskiej koturnie ze skórki firma Arka bioEco
Troche już wybrałam, ale czekam na propozycje
Muszą być taneczne/do śpiewania 

I plan o kwietniu bez zachcianek legł w gruzach. 
. A kiedyś wręcz "łykałam" książki, korzystając z biblioteki czy zasobów służbowych w księgarni 

I nawet się zastanawiałam czy by sobie nie kupić żeby mi czytał np po angielsku.
wiec chodze z lekarstwem w zebie do wtorku a we wtorek mi go zamknie. Juz przynajmniej wiem co mnie bolalo, a nic nie bolalo jak czyscil.
Ostatnio obok mnie w tramwaju siedział facet z Kindlem i też coś czytał. 

Podliczyłam zakupy kosmetykowe i w tym miesiącu wydałam trochę ponad 60 zl, co uważam za wielki sukces patrzać na ostatnie miesiące