|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() A co będziesz piekła? Jaki kształt? Ale nie martw się, będziemy Ci paczki posyłać ![]() Tak serio, to bardzo mi przykro, że takie coś Wam się zwaliło na głowę. Jakby w codziennym życiu za mało stresów i problemów było ![]()
![]() |
#3453 |
Zadomowienie
|
A już myślałam, że tylko ja boję się gadających zabawek.
![]() ![]() Bella, trzymam kciuki za zabieg dziewczynek. ![]() ![]() Marina, super ten blog- takie dbanie o włosy w pigułce. ![]() ![]() Dziubku, co do jedzenia, to ja też podaję Hani różne rzeczy- a właściwie daję jej spróbować. Jak się o nie wykłóca i wyciąga rączki to ciężko jest się jej oprzeć. ![]() Natka, co Ci dziadkowie mają z tymi nocnikami ![]() ![]() No i kolejny co się puszcza ![]() ![]() ![]() Brumku, pracusiu jeden ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie chcę i do babeczek i keksówkę i okrągłą i....
![]() ![]() Albo mi się kształt nie podoba, bo paseczki, prążki a ja chcę prostą ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Aaaa i w ramach ciekawostki przyrodniczej opiszę Wam dzisiejszy dzień Zuziaka: 7.40 pobudka 10.00 - 12.30 drzemka (jej i moja ![]() 20.00 sen nocny No takiego numeru jeszcze nie zrobiła, żeby od 12.30 do 20.00 wytrzymać bez snu!
![]() |
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Natka Twój Domek to rasowy zdobywca. Widzę ze nasze gluty rozwijają się bardzo podobnie. Ja swojej tez nei mogę spuścić z oka, bo wszędzie wlezie, otwiera szafki, wylizuje szczotkę, gryzie kapcie ![]() Do tego Filip który walczy o swoje i jak np Lila chce się z nim bawić i ciągnie go za włosy (tak z radości) to ten potrafi ją przewrócic na podłogę i przygniatac własnym ciałem ![]() Dzisiaj przyciął jej palce w szufladzie... Lila sobie otworzyła i chciała coś wyjąc to Filip stwierdził że nie może i zacisnął szufladę ![]() Normalnie nie mogę ich z oka spuścić jak jesteśmy w domu, dlatego wolę jak najwięcej wychodzić na dwór bo tu przynajmniej sobie krzywdy takiej nie zrobią ![]() Cytat:
Jakby mi to pasowało i się rozkręciło to może pomyslimy o czymś więcej...
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-04-20 o 22:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Wtajemniczenie
|
Youyou u mnie też walki o terytorium i zabawki. Ciągłe przepychanki, Kuba niby starszy od Filipa, ale ostatnio nie ma wyczucia, to ją odepchnie żeby mu zabawek nie zabierała, to jej coś odsunie i mała leży, to ją trzepnie czymś niechcący. Ale ona nie pozostaje dłużna, jest jak mały czołg
![]()
![]() |
#3457 | ||
Zakorzenienie
|
Dość ciekawy artykuł o MMR: http://www.kta.krakow.pl/2010/02/szc...zstrzygniecie/
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3458 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Brumek, ale fajna praca ![]() o, niestety tak ![]() Ciekawie brzmi to co będziesz robić, podoba mi się ![]() Cytat:
Przejdzie, gwarantuję ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
U nas identycznie! Tylko dwie pierwsze pozycje godzinę wcześniej. Drzemka tyle samo trwała, a padł przed 21. Myślicie że się to przełożyło na długie spanie w nocy? ......................... .......... no właśnie, też się nie łudziłam że tak będzie ![]() ehh...i znowu do pracy :/
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Wtajemniczenie
|
Czesc mamusie!
Korzystam z chwili, ze jeszcze leze w lozku, wiec sie przywitam. Bo widze, ze znowu mamy piekny dzien, wiec potem nie bedzie czasu na kompa. Wczoraj bylam az na 3 spacerach i nogi mi do tylka wchodza... Buziaki dla solenizantow i chorowitkow! Antos zdobyl nowa umiejetnosc: robi pa pa i pokazuje, gdzie sroczka kaszke gotowala... Milego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
Ja też się przywitam i znikam
![]() Jedziemy na cały dzień na działkę, bo piękny dzień się WRESZCIE zapowiada ![]() Dla patikowej Sary - sto lat! A dla wszystkich - miłego dnia ![]()
#3461 |
Wtajemniczenie
|
Madzia1k1 jak maly?
![]() |
#3462 |
Zakorzenienie
|
piękny dzień, aż mi żal w pracy gnić....
widziałyście to? http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11584377,Chlopcz yk_wypil_plyn_do_zmywarki __Jest_w_spiaczce.html : ![]()
![]() |
#3463 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!!!!!!!!!!!
Jestem! Przepraszam, że nic nie pisałam, ale nie miałam jak. Nie czytam, tylko szybko napiszę: Dominik jest od wczoraj po południa w domku ![]() ![]() Mamy naszego synka w domku, wspaniałego ,bawiącego się, uśmiechającego. tak bardzo się cieszę ![]() ![]() ![]() Teraz po tych 4 dniach muszę doprowadzić mieszkanie do porządku, bo mimo to, ze Karol dużo zrobił, to i tak pełno prania, prasowania, wiadomo, jak to po szpitalu.. jak już się obrobię to myślę, że w końcu was poczytam, bo stęskniłam się bardzo, nawet nie wiem jak tam Igorek, mam nadzieje, że juz wszystko w porządku u Was Marinko ![]() A i w szpitalu Dominik nauczył się robić papapa ![]() ![]()
#3464 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziekuje za wspolczucie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wezwania współczuje bo rzeczywiście niesprawiedliwie Was potraktowali.. ech... a może jakoś na raty dadzą Wam rozłożyć..? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dylemat prawie jak przy wyborze koloru Doidy - no nie Brumek? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() już zdążyłam jedno pranie nastawić i rozwiesić, kołdry i poduszki wynieść na dwór, naszykowac pranie pościeli, zawiesić dywan na trzepak - wytrzepię później jak pójdziemy na spacer, zjeść śniadanie, ogarnąć kuchnię... i nadrobić wizaż ![]() jeszcze łazienkę sprzątne i podłogi zmyje wszędzie ale to później. a i mam w planach jarzynki zasiać sobie ale to po południu jak tż od ![]() marcheweczki, pietruszka, fasolka szparagowa, buraczki, szpinak mam, sałata roszponka, i kilka innych cudów będę siac i może się skusze wsiać ciut ogórków - może jak wzejdą to mi nie umarzną jakby były jakieś przymrozki jeszcze w maju na zimnych ogrodników.. lecę bo Julka wstała właśnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
sweetangel wiem wiem
![]() ![]() ![]() ![]()
#3467 | |||||||
Zadomowienie
|
Bry Kuny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3468 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Całuję Was oboje mocno ![]() Cytat:
![]() 2. U nas trzy, ale po 20 monut około ![]() 3. Super plany ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3469 |
Zakorzenienie
|
Madziak1 cieszę się że doszliście wszyscy do zdrowia !
![]() ![]() eweeve a mnie nawet do alkoholu nie ciągnie kurde, a myślałam że jak odstawię pierś to napiję się swobodnie sandgri albo kadarki a tu nic , nawet się śmieje, że więcej Karmi piłam jak karmiłam niż teraz kiedy już nie karmię. Kajool ojej bardzo duża kwota ![]() Dziubek zainspirowałaś mnie kanapką z szynką, ale zrobiłam damie kanapkę z konfiturą jagodową i podawałam jej tak żeby sobie gryzła, bo wcześniej odrywałam i dawałam jej do budzi i bardzo świetnie sobie poradziła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do wezwania, to nie wiem. wyslalam siostrze wszytsko, niech spojrzy okiem prawnika. ale zdolowalam sie tym i nie moglam w nocy spac. oczywiscie ze strony meza totalna zlewka na to. no bo co zrobic, kasy nie ma wiec czego sie martwic?? czasami mam do niego zal, ze on sie tak malo przejmuje ale moze z drugiej strony to dobrze, bo ja sie przejmuje za nas oboje. nie wiem , musze pomyslec.
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też czasem tak jest, Ja się zamartwiam jakąś rzeczą a dla męża to pierdoła i nie warto sobie zaprzątać tym głowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Shira Ja się zastanawiałam nad tym mlekiem, ale myślę sobie kupię kleik ryżowy i będę kombinowała aby było mleko bardziej sycące...no i udało się, dama od kilku nocek ma tylko jedno karmienie albo w ogóle, natomiast chce się czegokolwiek napić. Stronczek Twoja pije herbatki w nocy nie? ile potrafi tego wypić? Muszę się w końcu do gina zapisać i zrobić tą cytologię i badania hormonalne, bo nie podoba mi się to, że w nocy pocę się jak prosiak, mimo że śpie w krótkich gaciach i w krótkich rękawku, palce u nóg i u rąk mi strasznie puchną i w ogóle basiorata jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, jednak znalazlam wolna chwile ( i wolny komputer) by zajrzec do Was
POjechalismy wieczorem do Tz siostry, o 20 ja zmylam sie do domu, bo trzeba byla wykapac Wiki i polozyc spac. On oczywiscie zostal (ku mojejmu niezadowoleniu) Przed wyjsciem szwagierka namawiala mnie bym przyjechala jak Wiki zasnie. Ja juz nie milalam na to ochoty. Po pierwsze wolalam ten ostatni wieczor spedzic z mama, a po drugie i tak juz za duzo ja wykorzystywalam do opieki nad Wiktoria. POwiedzialam ze nie wroce, Tz tez mnie namawial. W koncu stanelo na niczym, stwierdzil ze bedziemy w kontakcie (myslalam ze zadzwoni za jakis czas jak Wiktoria zasnie) I bylismy z tym ze sie ze mna skontaktowal dopiero dzis o 10.30. Nie wiem o ktorej wrocil do domu i w jakim stanie. Jestem wsciekla jak osa. A moze przesadzam? Żanetaa Wiki kiedys pila, ok 100 ml. herbatki jablkowej z melisa. Teraz juz nic nie pije i nie je. Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-21 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
Stronczek to moja może za kilka dni też przestanie pić cokolwiek
![]() U mnie nie przechodzi to że każdy wraca osobno, więc pewnie gdyby się takie coś zdarzyło tak samo bym była wściekła jak Ty :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
Super wieści że Dominik już w domciu
![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny dawałyście dzieciom winogrono? jak tak to z czym? |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Wtajemniczenie
|
Zanetaa u mnie tez nigdy tak nie bylo. Dopiero teraz sie tak porobilo. Mysle ze caly problem tkwi w tym ze oddzielnie mieszkamy. Inaczej nie wyszlabym bez niego... no ale nic jutro bedziemy juz w domu i wszystko wroci do normy
Uwazam ze kwestia kilku dni - tygodni a Emi przestanie pic w nocy. Chociaz akurat to bylo malo uciazliwe. Wieczorem robilam jej herbatke i zawsze mialam pod reka. A jak poszlo odsmoczkowanie Emi? |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa to mąż poczuł trochę "wolności" ![]() Najważniejsze, że nic się nie stało nic nie nabroił ![]() Mam nadzieję, że przestanie pić w nocy, choć Ja długo musiałam mieć herbatkę przy łóżeczku, mama mi opowiadała, że jak byłam bardziej kumata to sama sobie ją brałam i piłam w nocy ![]() I robię dokładnie jak Ty, napój przygotowany na noc stoi obok jej łóżeczka i tylko podaje i śpi dalej ![]() A odsmoczkowanie -już jesteśmy ponad miesiąc bez smoka, dama się jego nie domaga, mam wrażenie że nawet lepiej śpi i zasypia. I dumna jestem jak PAW że go nie ma ![]() ![]() Blondynka Ja podałam w salatce owocej którą zrobiłam dla damy. WYciągnełam pestki i rozdziabałam widelcem.W sałatce miała owoce które już wcześniej jadła, abym mogła wiedzieć czy ewentualnie coś się dzieje po winogronie. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-04-21 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Wtajemniczenie
|
No to
![]() I dla Sarenki za ukonczony kolejny miesiac ![]() Uciekam sie pakowac, Brat zabral Wiki na spacer wiec musze korzystac z okazji |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |||
Wtajemniczenie
|
Od wczoraj próbuję odpisać i ciągle coś
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dodatkowo dostałam namiary na ' siedzibę położnych ' - miejsce, gdzie codziennie od poniedziałku do piątku mogę iść bez umawiania się ![]() angi no to musisz świetnie znać angielski ![]() Dziewczyny w jaki sposób uczyłyście się angielskiego? Znałyście już przyjeżdżając tutaj? Ja wkońcu muszę się wziąć za naukę ![]() Cytat:
Będąc na Twoim miejscu również byłabym wściekła. Bezpiecznej podróży ![]()
![]() |
#3479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem najlepszym nauczycielem jest zycie. Trzeba rozmawiac, rozmawiac i rozmawiac. Nie bac sie, nie wstydzic. Moj angielski pozostawia wiele do zyczenia, ale dogadam sie wszedzie. Czy to w sklepie, w banku czy w szpitalu... w szkole sredniej i na studiach mialam angielski ale duzo z tych lekcji nie wynioslam. 2. Tesknie za domem. Za moim mieszkankiem, wspolnymi chwilami z Tz, wieczorami przy kuchennym stole spedzonymi na pogaduszkach. A ze akurat moj dom jest w Anglii to mozna powiedziec ze tesknie za ta wyspa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Wtajemniczenie
|
Hejo mamolki
![]() witam z kupy ![]() noc u nas no comment Jasio co chwili sie budził a od 1 do 3 wogóle urządzził sobie impreze ![]() a dziś sie tak słodko uśmiecha że juz prawie zapomniałam ze prawie nie spałam ![]() Brumeczku świetny pomysł z tą pracą choć jestem jak zwykle zaskoczona jak ty świetnie sobie radzisz madzia fajnie że już jesteście razem w domku stronczku też bym się wkurzyła ![]() Natka Dominik czadowy świetnie się rusza i jest już taaaaki samodzielny ![]() żanetko ![]() chyba tez się musze zabrać napisz mi kochana jak to zrobiłaś Sarasto lat ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- gg] ' to była wiadomśc od Jasia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.