Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 22:10   #4411
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Halwaya, Karolla - gratuluję ślicznych i zdrowych dzieciaczków!

Dziewczyny, ale mnie nastraszyłyście tym duphastonem. Ja zażywam od 5 tygodnia 3x1 i jeszcze pewnie przez jakiś czas pobiorę.
Wolę nie czytać w necie o zagrożeniach, chociaż kusi....
Ale przecież jakby to było takie szkodliwe,to by lekarze nie przepisywali.....
Brałam duphaston przez 2 miesiace mam synka i nie ma spodziectwa. Wiele dziewczyn z mojego otoczenia tez bralo i maja zdrowe dzieci. Spodziectwo zdarza sie u chlopcow czasami i bez brania duphastonu. Ryzyko jest bardzo małe, ze zdarzy sie to u Ciebie czy u innej z nas.
Takze naprawde spróbuj sie nie zadreczac.

W ogole to tak duzo nas na liscie na pierwszej stronie, a niektorych dziewczyn wcale nie kojarze.

TŻ poszedł na piwo z sasiadem i zostalam sama, i jakos mi smutno...
Skonczyly sie mi mdlosci i wymioty i wiem ze teoretycznie powinnam sie cieszyc, ale jakos tak zaczelam sie martwic, ze cos jest nie tak z maluszkiem

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-04-20 o 22:16
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 22:24   #4412
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Brałam duphaston przez 2 miesiace mam synka i nie ma spodziectwa. Wiele dziewczyn z mojego otoczenia tez bralo i maja zdrowe dzieci. Spodziectwo zdarza sie u chlopcow czasami i bez brania duphastonu. Ryzyko jest bardzo małe, ze zdarzy sie to u Ciebie czy u innej z nas.

W ogole to tak duzo nas na liscie na pierwszej stronie, a niektorych dziewczyn wcale nie kojarze.

Skonczyly sie mi mdlosci i wymioty i wiem ze teoretycznie powinnam sie cieszyc, ale jakos tak zaczelam sie martwic, ze cos jest nie tak z maluszkiem
Dziękuję. Nic tak nie pociesza jak dobre słowo koleżanek.

Mój mąż pojechał dziś na zlot samochodowy. Też siedzę sama w domu. Obdzwaniam wszystkich po kolei i mam czas tylko dla siebie.

Faktycznie na początku zgłosiło się do nas dużo dziewczyn i po kilku postach zniknęły.

Cieszę się, że skończyły się Twoje dolegliwości. (w którym jesteś tygodniu?) Ja czekam z niecierpliwością na dzień kiedy się obudzę i będę się dobrze czuła. Oby nadszedł niedługo...

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka

Edytowane przez Poni
Czas edycji: 2012-04-20 o 22:25
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 22:28   #4413
judkama
Zakorzenienie

Poni dzis jestem dokładnie w 7 tygodniu i 6 dniu, takze jakos szybko mi sie skonczyly te mdlosci, brzuszek juz tez mnie nie ciagnie ani nie pobolewa. Kolezance w mniej wiecej tym czasie maluszek przestal sie rozwijac i teraz zaczelam sobie wkrecac ze u mnie tez cos nie gra.
Pewnie wszytsko jest ok tylko ja sobie stwarzam problemy...

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-04-20, 22:36   #4414
Poni
Raczkowanie

Judkama no właśnie. Same sobie wkręcamy różne rzeczy na podstawie tego, co słyszałyśmy od innych. ....
Ja to chyba wolę jak mąż jest w domu. Przynajmniej nie mam czasu na myślenie o bzdurach.

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Stary 2012-04-20, 22:42   #4415
judkama
Zakorzenienie

Chyba zaraz się położę do wyrka, chociaż jak nie ma Tż to tak nie zasne niestety.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-04-20, 22:47   #4416
Poni
Raczkowanie

Dobrej nocki! Ja te ide spac. Paaaa!

Cytat:
Stary 2012-04-20, 23:01   #4417
judkama
Zakorzenienie

Dobranoc

synuś
córeczka
synuś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 00:15   #4418
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Poni dzis jestem dokładnie w 7 tygodniu i 6 dniu, takze jakos szybko mi sie skonczyly te mdlosci, brzuszek juz tez mnie nie ciagnie ani nie pobolewa. Kolezance w mniej wiecej tym czasie maluszek przestal sie rozwijac i teraz zaczelam sobie wkrecac ze u mnie tez cos nie gra.
Pewnie wszytsko jest ok tylko ja sobie stwarzam problemy...
to ja już powinnam sie zalamac, bo nie mailam mdlosci ani wymiotow....czasami mysle ze moze juz tam sie nei rozwija skoro tak nic, no ale bylam tydzien temu i bylo ok, lekarz powiedzial ze mam sie cieszyc ze nie mam a nie wydziwiac..no ale jak sie slyszy wszedzie ze wszystkie maja a ja nie to sie zaczyna myslec ze czy ok
ja tylko jem jak sloni zgage mam

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Sukienka ładna a kardigan
Poczytam czy wysyłają do Polski

Czym sie TT zadreczasz????
Co Cię niepokoi?
ciuszki piekne Today)
a czy w sklepach w Polsce jest seria ciązowa H&m wiecie cos?bo nigdy nei zwrocilam uwagi no ale tez w ciazy nei bylam
POni rozuemim Cie, ja dzisiaj mam etap martwienia sie czy dziecko nie ma Downa bo sie naczytalam..dostalam reprymende od tża ze on na łeb dostaje juz z moim zamartwianiem sie na zapas i że przeze mnei on tez sie denerwuje chociaz nie ma czym.
oprocz tego martwie sie ze moze sie nie rozwija bo nie mam objawow typu wymioty itd..
ogolnie wymyslam
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 07:05   #4419
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Hej, ja nie mam siły na nic.
Jade zaraz na uczelnie, miłej soboty kochane

PS. Dziś mój okruszek zaczyna 9 tydzień
Stary 2012-04-21, 08:06   #4420
weronika23
Zakorzenienie

czesc dziewczynki

nooo to wam powiem ze ja tez sobie ciagle wkrecam ze dzidzius sie nie rozwija dlatego jajo zniose do usg pozniej bsobie t;umacze brzuch nie boli uplawow nie mam nooo to musi byc sama juz nie wiem

poni ja prawie cala ciaze bralam duphaston na zmiane z luteina i mam zdrowiutka corcie

siostra tez brala i ma zdrowego synka wiec nie czytakj kochana i glowa do gory bo cie tuuuuu zaraz .....
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 08:22   #4421
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki

nooo to wam powiem ze ja tez sobie ciagle wkrecam ze dzidzius sie nie rozwija dlatego jajo zniose do usg pozniej bsobie t;umacze brzuch nie boli uplawow nie mam nooo to musi byc sama juz nie wiem

poni ja prawie cala ciaze bralam duphaston na zmiane z luteina i mam zdrowiutka corcie

siostra tez brala i ma zdrowego synka wiec nie czytakj kochana i glowa do gory bo cie tuuuuu zaraz .....
Wronika Ty gadasz żeby dziewczyny nie czytały nic i nie wkrecały sobie, a sama świrujesz pawiana
Wszystkie zaraz dostaniecie po dupach i sie skończy dzień dziecka!!
Jak Wasze dzieci mają byc zdrowe jak mają takie matki świruski??
Raz dwa mi sie tu nastawiać dobrze!! Jak nie ma krwawień to czym sie przejmowac? Przecież dziecko Wam nie wyparuje z tego brzucha!!
Jeszcze raz usłysze jakieś jeki i płacze to mnie chyba szlag trafi!!!!
Wystrzelam Was od razu!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 08:27   #4422
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
czesc dziewczynki

No a ja myślałam,że jestem sama!Nie chciałam głośno mówić,ale do wczoraj byłam niemal pewna,że z ciążą jest coś nie tak,że się nie rozwija,i inne straszne rzeczy których nie będę tu przytaczać

A okazało się ,że wszystko jest super,dzidziuś piękny,rośnie

Ja denerwowałam się przez to,że z dnia na dzień przeszły mi mdłości,przestały boleć piersi,a 1,5tyg. temu miałam w nocy silne bóle brzucha.Jak zajrzałam do netu co to może oznaczać to

Także dziewczynki nie sprawdzamy nic a nic w internecie!!!!!!!

A tak wogóle to witam w piękny,słoneczny,sobotni poranek
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 08:37   #4423
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Także dziewczynki nie sprawdzamy nic a nic w internecie!!!!!!!
święte słowa nie czytamy i nie stresujemy się, ja w pierwszej ciąży miałam takiego świra, że coś się stanie, że dziecko będzie chore albo że nie donoszę i takie tam, że w końcu miałam przepisany syrop na uspokojenie, bo lekarz stwierdził, że szybciej się wykończę nerwowo niż urodzę no i mam teraz takiego małego nerwusa teraz jestem spokojna, jak lekarz mówi, że wszystko ok to znaczy że ok i cieszę się każdym dniem 97-98% dzieci rodzi się zdrowych głowa do góry
Stary 2012-04-21, 08:49   #4424
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
święte słowa nie czytamy i nie stresujemy się, ja w pierwszej ciąży miałam takiego świra, że coś się stanie, że dziecko będzie chore albo że nie donoszę i takie tam, że w końcu miałam przepisany syrop na uspokojenie, bo lekarz stwierdził, że szybciej się wykończę nerwowo niż urodzę no i mam teraz takiego małego nerwusa teraz jestem spokojna, jak lekarz mówi, że wszystko ok to znaczy że ok i cieszę się każdym dniem 97-98% dzieci rodzi się zdrowych głowa do góry
Ja też jestem spokojna. Spokojna mama, spokojne dziecko

Jejku ale mi sie nie chce na zajecia jechac... im dłużej siedze, tym trudniej sie ruszyc
Stary 2012-04-21, 09:32   #4425
weronika23
Zakorzenienie

masz racje świeuje ale dzis juz postanowilam doooosc bo sie wykoncze wiec tylko pozytywne myslenie
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 09:39   #4426
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Karolla12 Haarvey dzidzisie śliczności!
Piszecie o badaniach: przeziorność karkowa? Co to takiego?
Nie wiedziałam, że z ułożenia dziecka mozna też okreslić czy dziecko na Z. Downa. Jak wygląda ta ocena????

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Napisałam harvey a maiło być halwaya

Ja powiem szczerze, że mnie trochę zaskoczyli z tym badaniem - na miejscu miałam podpisać oświadczenie czy zgadzam się na to badanie czy odmawiam. Podpisałam, że chcę, ale z drugiej strony później przyszła refleksja.. że jeśli z badania wyjdzie podwyższone ryzyko to będę się niepotrzebnie stresować.
Ponieważ mnie wczoraj zaskoczyli tym badaniem (myślałam, że po prostu będzie to standardowe badanie USG - w UK chyba tylko 2 razy robią) to nie miałam okazji przygotować się do tematu.. dopiero w poczekalni poczytałam ulotkę, którą mi wręczyli.
Dziecko musi podczas badania być ułożone w pozycji 'leżącej' by zmierzyć grubość warstwy podskórnej. Ponieważ w moim przypadku to się nie udało to będę miała w 16 tyg tylko robione badania krwi - i jeśli z tego wyjdzie podwyższone ryzyko mogę mieć dodatkowe spotkania.

Pozdrawiam weekendowo z bolącą od wczoraj głową.. aaaa...

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 09:48   #4427
Poni
Raczkowanie

Hej!

Dzisiejszy dzień ogłaszam dniem bez marudzenia i zamartwiania!

Właśnie zjadłam na śniadanko cieplutkie tosty z masełkiem i miodkiem a do tego serek wiejski. Ahhhh jak mi błogo teraz!

Na obiad wybieram się do baru sałatkowego, bo od wczoraj chodzi za mną mieszanka sałatek.

I jeszcze jedna dobra wiadomość - wstałam z łóżka i nie mam zawrotów głowy! Tzn coś tam kręci, ale nie tak jak do tej pory. Przynajmniej mogę stać w pionie.

Do tego dołączam piękną pogodę.... tak więc dziś od rana same przyjemności mnie spotykają. Wam też życzę miłego dnia!

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja powiem szczerze, że mnie trochę zaskoczyli z tym badaniem - na miejscu miałam podpisać oświadczenie czy zgadzam się na to badanie czy odmawiam. Podpisałam, że chcę, ale z drugiej strony później przyszła refleksja.. że jeśli z badania wyjdzie podwyższone ryzyko to będę się niepotrzebnie stresować.
Ponieważ mnie wczoraj zaskoczyli tym badaniem (myślałam, że po prostu będzie to standardowe badanie USG - w UK chyba tylko 2 razy robią) to nie miałam okazji przygotować się do tematu.. dopiero w poczekalni poczytałam ulotkę, którą mi wręczyli.
Dziecko musi podczas badania być ułożone w pozycji 'leżącej' by zmierzyć grubość warstwy podskórnej. Ponieważ w moim przypadku to się nie udało to będę miała w 16 tyg tylko robione badania krwi - i jeśli z tego wyjdzie podwyższone ryzyko mogę mieć dodatkowe spotkania.

Pozdrawiam weekendowo z bolącą od wczoraj głową.. aaaa...
Mówisz o tym USG genetycznym? Też to będę miała 4 maja.
Jak wygląda takie badanie? Długo trwa?

Cytat:
Stary 2012-04-21, 09:55   #4428
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Mówisz o tym USG genetycznym? Też to będę miała 4 maja.
Jak wygląda takie badanie? Długo trwa?

U mnie były trzy podejścia.. za pierwszym razem dziecko było ułożone bokiem, potem jakby na stojąco. Poproszono mnie abym poszła do toalety opróżnić w połowie pęcherz (!) gdy wróciłam dziecko znów było ułożone nie tak.. więc poproszono mnie bym sobie pospacerowała przez 10 min i wróciła znów.. gdy wróciłam dziecko jakby siedziało i miało gdzieś, że chcą je badać. Babka robiąca USG poddała się. Dostaliśmy wydruk zdjęcia i poproszono mnie bym zabookowała sobie te badania krwi. Tak więc w sumie nie wiem jak powinno wyglądać takie badanie USG, bo u mnie się nie udało - uparty malec po tatusiu pewnie :P

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 09:56   #4429
Kasia_11_83
Rozeznanie

Hey mamuśki. Była u mnie przyjaciółka więc nie bardzo miałam jak pisać, ale czytałam was na bieżąco

Cytat:
Halwaya, Karolla - gratuluję ślicznych i zdrowych dzieciaczków!

Dziewczyny, ale mnie nastraszyłyście tym duphastonem. Ja zażywam od 5 tygodnia 3x1 i jeszcze pewnie przez jakiś czas pobiorę.
Wolę nie czytać w necie o zagrożeniach, chociaż kusi....
Ale przecież jakby to było takie szkodliwe,to by lekarze nie przepisywali.....
Ja też biorę duphaston od 7 tygodnia 3x1 tab, teraz jestem w końcówce 12, a lekarz przepisał mi kolejnych 5 opakowań, czyli na miesiąc. Myślę, że "chłop" wie co robi, ufam mu i moge brać do końca ciąży, aby z dzidzią było OK

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
A j sobie kupilam sweterek o taki http://www.hm.com/gb/product/95754?a...#shopOrigin=SA i sukieneczke taaka http://www.hm.com/gb/product/94602?a...#shopOrigin=SA i troszke mi lepiej musialam sobie humor poprawic, bo sie biedna zadreczam pewnie bezpodstawnie.
Super ciuszki Ja czekam na wielką pakę od kuzynki z USA, która niedawno urodziła. Pokazywała mi rzeczy na Skype - boskie

Cytat:

Mi też mdłości i inne dolegliwości przeszły praktycznie jednego dnia, ale ja się cieszę

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
to ja już powinnam sie zalamac, bo nie mailam mdlosci ani wymiotow....czasami mysle ze moze juz tam sie nei rozwija skoro tak nic, no ale bylam tydzien temu i bylo ok, lekarz powiedzial ze mam sie cieszyc ze nie mam a nie wydziwiac..no ale jak sie slyszy wszedzie ze wszystkie maja a ja nie to sie zaczyna myslec ze czy ok
ja tylko jem jak sloni zgage mam

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

ciuszki piekne Today)
a czy w sklepach w Polsce jest seria ciązowa H&m wiecie cos?bo nigdy nei zwrocilam uwagi no ale tez w ciazy nei bylam
POni rozuemim Cie, ja dzisiaj mam etap martwienia sie czy dziecko nie ma Downa bo sie naczytalam..dostalam reprymende od tża ze on na łeb dostaje juz z moim zamartwianiem sie na zapas i że przeze mnei on tez sie denerwuje chociaz nie ma czym.
oprocz tego martwie sie ze moze sie nie rozwija bo nie mam objawow typu wymioty itd..
ogolnie wymyslam
Oczywiście, że jest Widziała wiele razy. O ile się nie mylę seria nazywa się H&M mama. Mają fajne rzeczy.

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Wronika Ty gadasz żeby dziewczyny nie czytały nic i nie wkrecały sobie, a sama świrujesz pawiana
Raz dwa mi sie tu nastawiać dobrze!! Jak nie ma krwawień to czym sie przejmowac? Przecież dziecko Wam nie wyparuje z tego brzucha!!
klask i:kla ski:

Brawa dla tej pani!!

Ja jestem delikatnie przemęczona, bo codziennie kładłam się późno spać, a muszę wstawać o 5.30 bo (nielegalnie) dorabiam na recepcji na siłowni, gdzie przed ciążą prowadziłam zajęcia. Na szczęście weekendy mam wolne, a i tak wstałam przed 8..
Zjadłam pyszną owsiankę i pije cappuccino Zaraz muszę się zabrać za sprzątanie.

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 10:44   #4430
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:

Hej mi tez wlasnie sie skonczyly, wstalam i sie o dziwo dobrze czuje, i tez zaczelam szperac w internecie.
Stary 2012-04-21, 10:53   #4431
madlin88
Raczkowanie

GG do madlin88

Hej dziewczyny, chętnie się do Was dołączę o ile mnie do siebie przyjmiecie Jak się nie mylę termin będę miała na koniec grudnia tj 28 Dokładnie nie wiem, bo jeszcze nie byłam u mojej doktorki ale bynajmniej tak wychodzi z obliczen internetowego kalkulatora To będzie mój drugi bobas, mam już córeczkę która właśnie skończyła 2 latka Pozdrawiam Was ciepło

"Bo chciałabym kiedys ufać Ci tak, by w Twoich rękach zostawić cały mój świat.."
madlin88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 11:08   #4432
marti86
Zakorzenienie

Dziewczyny wiem ze moj gin tez robi w cenie wizyty jakies rozszerzone badania(bratowa jest w ciazy ma termin na lipiec chodzimy do tego samego)nie wiem konkretnie jakie ale wiem ze niestandardowe.powiedzcie mi czy powinnam powiedziec lekarzowi ze moj maz ma gleboko uposledzona siosrte(niewiadomego pochodzenia uposledzenie)i zapytac czy jestem w grupie ryzyka z tego powodu??

Madlin88 witam

co do obaw o zespol dwona...chyba kazda z nas to przezywa-to naturalne.pamietam ze z Laura tak samo mialam.teraz jestem jakas bardziej zestresowana ciaza, obawiam sie o malucha niz przy pierwszej-czemu??

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-04-21 o 11:09
marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 11:26   #4433
neseczka
Raczkowanie

wiecie jak ja sobie tłumaczę, kiedy się martwię że coś maluszkowi będzie? Że większość dzieci rodzi się zdrowych i tylko niewielki, niewielki procent boryka się z różnorodnymi chorobami. Z uwagi na fakt, że moja ciąża to wpadka (stosowaliśmy antykoncepcję) to tłumaczę sobię, że mój limit farta został wyczerpany i teraz już wszystko będzie tak jak zazwyczaj Kurna trójki w totka nie mogę trafić, to czemu moje dziecko miałoby mieć zespół Downa, który zdarza się raz na ileś tysięcy. Kurcze dziewczyny nie można dać się zwariować. To samo tyczy się poronienia. Lekarz powiedział mi, że na tym etapie (9tydzień) poronieniem kończy się mniej niż 10% ciąż. Więc dlaczego to miałabym byc akurat ja? Będzie wszystko dobrze!
neseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 11:42   #4434
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
jakby to powiedzial moj kolega: DOBRZE GADA FLASZKE JEJ DAC;P
Stary 2012-04-21, 11:44   #4435
Isia83
Zadomowienie

Cytat:

Ja też nie bede kupowac różowych ciuszków, nie cierpie tego koloru, nawet jak bedzie dziewczynka
Mogę się pobawić we wredotę? :P Dziwnie kłóci się to zdanie z Twoim avatarem, który przecież sama sobie wybrałałaś a na którym są akurat Różowe buciczki hehe ale ostatnio gdzieś wyczytałam, że prawdziwy mężczyzna różu się nie boi Ja nie lubię tylko ostrego różu, ale taki pastelowy uwielbiam
a jeszcze apropo's różowych ubranek - mam znajomą parę - on stary rockandrollowiec, lata nosił długie pióra, skórzane ubrania itp. Nidawno urodziła im się córeczka, patrzę na zdjęcie na fb a tam dzidzia w różowej sukienuni Pytam więc, jak się tato na te róże zapatruje. Koleżanka odpisała, że tata tak ześwirował na punkcie córki, że żadne róże nie mają najmniejszego znaczenia a tak wogóle to właśnie ON jej kupił tę sukienkę

Cytat:
Właśnie zjadłam na śniadanko cieplutkie tosty z masełkiem i miodkiem a do tego serek wiejski. Ahhhh jak mi błogo teraz!

Do tego dołączam piękną pogodę.... tak więc dziś od rana same przyjemności mnie spotykają. Wam też życzę miłego dnia! [COLOR="Silver"]

Dziękujemy, wzajemnie. Ja to się tak cieszę z tej pogody. W zeszłym tygodniu byliśmy w IKEI po mebelki na balkon i od tej pory nie było dobrej pogody, żeby wkońcu usiąść i wypić kawkę na tym balkonie. A dziś się udało Zjadałam śniadanko i złapałam parę cieplutkich promieni słonecznych

Cytat:
Napisane przez madlin88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, chętnie się do Was dołączę o ile mnie do siebie przyjmiecie Jak się nie mylę termin będę miała na koniec grudnia tj 28 Dokładnie nie wiem, bo jeszcze nie byłam u mojej doktorki ale bynajmniej tak wychodzi z obliczen internetowego kalkulatora To będzie mój drugi bobas, mam już córeczkę która właśnie skończyła 2 latka Pozdrawiam Was ciepło
Witaj, to mamy terminy blisko siebie. Ja też pierwszą wizytę mam dopiero we wtorek, ale z tych internetowych kalkulatorów wychodzi od 20 do 24 grudzień Będziemy razem odliczać

Nasz dzien - 02.07.2011

Było cudownie...
kilka zdjęć...

Edytowane przez Isia83
Czas edycji: 2012-04-21 o 11:46
Isia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 11:47   #4436
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Witamy

Kurcze dziewczyny jak ten czas zapierdziela. Niebawem pojawi się wątek mam styczeń-luty 2013!!!

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze moj gin tez robi w cenie wizyty jakies rozszerzone badania(bratowa jest w ciazy ma termin na lipiec chodzimy do tego samego)nie wiem konkretnie jakie ale wiem ze niestandardowe.powiedzcie mi czy powinnam powiedziec lekarzowi ze moj maz ma gleboko uposledzona siosrte(niewiadomego pochodzenia uposledzenie)i zapytac czy jestem w grupie ryzyka z tego powodu??
Ja bym wspomniała, ale nie warto się tym zamartwiać. Z tego co piszesz to odosobniony przypadek.

Stary 2012-04-21, 11:47   #4437
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Madlin88 witam

co do obaw o zespol dwona...chyba kazda z nas to przezywa-to naturalne.pamietam ze z Laura tak samo mialam.teraz jestem jakas bardziej zestresowana ciaza, obawiam sie o malucha niz przy pierwszej-czemu??
mi sie wydaje że powinnas powiedziec... ja na Twoim miejscu napewno bym powiedziala... nie martw sie ja tez mam obawy, teraz troche mniejsze bo widszialam dzidzie i bylo wszystko Ok ale nachodza mnie straszne mysli, ale wiem że bedzie dobrze
Stary 2012-04-21, 11:50   #4438
madlin88
Raczkowanie

GG do madlin88

O to bardzo się cieszę, bo tak się zastanawiam czy na grudzień się załapię, czy na nowy rok heheh ja wybiore sie za miesiąc do ginekolożki Jeszcze troszke czasu jest , u mnie dopiero 5 tydz wychodzi

"Bo chciałabym kiedys ufać Ci tak, by w Twoich rękach zostawić cały mój świat.."
madlin88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 11:52   #4439
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej Kochane !!!!!!!!!!!!!

Dzisiaj mam dobry humorek, bo mój mężulek wraca Kończy się tydzień wakacji u rodziców i wracam do swojego mieszkanka

Od wczoraj znowu mnie muli przez cały dzień, ale to nic..już się zaczynam przyzwyczajac do tego

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja płacę za usg z badaniem przezierności 80 zł u mojego ginka, tak jak za każde inne
To również super !

U mnie w mieście tylko jedan ginekolog ma uprawnienia do przeprowadzania tych badań i pewnie dlatego jest tak wysoki koszt. No, ale znajoma w Gdańsku płaciła w klinice dokonującej tych badań ok. 350 zł więc jeszcze więcej !

Cytat:
Hej, ja nie mam siły na nic.
Jade zaraz na uczelnie, miłej soboty kochane

PS. Dziś mój okruszek zaczyna 9 tydzień

Cytat:
masz racje świeuje ale dzis juz postanowilam doooosc bo sie wykoncze wiec tylko pozytywne myslenie

Musimy byc dobrej myśli !

Cytat:
Witamy

Cytat:

Madlin88 witam

Myślę, że powinnaś wspomniec o siostrze Twojego męża

Cytat:
Napisane przez neseczka Pokaż wiadomość
wiecie jak ja sobie tłumaczę, kiedy się martwię że coś maluszkowi będzie? Że większość dzieci rodzi się zdrowych i tylko niewielki, niewielki procent boryka się z różnorodnymi chorobami. Z uwagi na fakt, że moja ciąża to wpadka (stosowaliśmy antykoncepcję) to tłumaczę sobię, że mój limit farta został wyczerpany i teraz już wszystko będzie tak jak zazwyczaj Kurna trójki w totka nie mogę trafić, to czemu moje dziecko miałoby mieć zespół Downa, który zdarza się raz na ileś tysięcy. Kurcze dziewczyny nie można dać się zwariować. To samo tyczy się poronienia. Lekarz powiedział mi, że na tym etapie (9tydzień) poronieniem kończy się mniej niż 10% ciąż. Więc dlaczego to miałabym byc akurat ja? Będzie wszystko dobrze!
Wczoraj na wizycie pytałam sie swojego ginka o kartę ciąży, a on powiedział, że zakłada ją po ukończeniu 12 tygodnia, kiedy kobieta jest już po pierwszych badaniach tj. morfologia, mocz, glukoza. Robi 3 x USG (pierwsze potwierdzające ciąże, 2 kontrolne). Powiedział, że do 12 tygodnia ulega poronieniu ok. 20 % ciąż ! Tak więc zaskoczył mnie, bo myślałam że najgorszy jest okres od 6- 8 tyg.

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 11:53   #4440
Kasia_11_83
Rozeznanie

Dziewczynki a jak wasze brzuszki? Szczególnie interesują mnie mamusie zbliżające się do II trymestru? U mnie widać już brzuszek, nie potrafię go wciągnąć, więc to na bank "dzidziusiowy" zresztą ważyłam się dziś rano. Waga 53,8 a startowałam z 53,5, więc to też nie tłuszczyk.
Kończę 12 t.c. i nie wiem czy to nie za szybko?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości