|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
Takze naprawde spróbuj sie nie zadreczac. W ogole to tak duzo nas na liscie na pierwszej stronie, a niektorych dziewczyn wcale nie kojarze. TŻ poszedł na piwo z sasiadem i zostalam sama, i jakos mi smutno... Skonczyly sie mi mdlosci i wymioty i wiem ze teoretycznie powinnam sie cieszyc, ale jakos tak zaczelam sie martwic, ze cos jest nie tak z maluszkiem Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-04-20 o 22:16 |
|
|
|
|
#4412 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój mąż pojechał dziś na zlot samochodowy. Też siedzę sama w domu. Obdzwaniam wszystkich po kolei i mam czas tylko dla siebie. ![]() Faktycznie na początku zgłosiło się do nas dużo dziewczyn i po kilku postach zniknęły. Cieszę się, że skończyły się Twoje dolegliwości. (w którym jesteś tygodniu?) Ja czekam z niecierpliwością na dzień kiedy się obudzę i będę się dobrze czuła. Oby nadszedł niedługo...
Edytowane przez Poni Czas edycji: 2012-04-20 o 22:25 |
||
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Poni dzis jestem dokładnie w 7 tygodniu i 6 dniu, takze jakos szybko mi sie skonczyly te mdlosci, brzuszek juz tez mnie nie ciagnie ani nie pobolewa. Kolezance w mniej wiecej tym czasie maluszek przestal sie rozwijac i teraz zaczelam sobie wkrecac ze u mnie tez cos nie gra.
Pewnie wszytsko jest ok tylko ja sobie stwarzam problemy... |
|
|
|
#4414 | |
|
Raczkowanie
|
Judkama no właśnie. Same sobie wkręcamy różne rzeczy na podstawie tego, co słyszałyśmy od innych. ....
Ja to chyba wolę jak mąż jest w domu. Przynajmniej nie mam czasu na myślenie o bzdurach.
|
|
|
#4416 | |
|
Raczkowanie
|
Dobrej nocki! Ja te ide spac. Paaaa!
|
|
|
#4418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko jem jak slon i zgage mam---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
)a czy w sklepach w Polsce jest seria ciązowa H&m wiecie cos?bo nigdy nei zwrocilam uwagi no ale tez w ciazy nei bylam ![]() POni rozuemim Cie, ja dzisiaj mam etap martwienia sie czy dziecko nie ma Downa bo sie naczytalam..dostalam reprymende od tża ze on na łeb dostaje juz z moim zamartwianiem sie na zapas i że przeze mnei on tez sie denerwuje chociaz nie ma czym. oprocz tego martwie sie ze moze sie nie rozwija bo nie mam objawow typu wymioty itd.. ![]() ogolnie wymyslam |
||
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja nie mam siły na nic.
Jade zaraz na uczelnie, miłej soboty kochane ![]() PS. Dziś mój okruszek zaczyna 9 tydzień |
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
nooo to wam powiem ze ja tez sobie ciagle wkrecam ze dzidzius sie nie rozwija dlatego jajo zniose do usg pozniej bsobie t;umacze brzuch nie boli uplawow nie mam nooo to musi byc sama juz nie wiem poni ja prawie cala ciaze bralam duphaston na zmiane z luteina i mam zdrowiutka corcie siostra tez brala i ma zdrowego synka wiec nie czytakj kochana i glowa do gory bo cie tuuuuu zaraz ..... |
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie zaraz dostaniecie po dupach i sie skończy dzień dziecka!! Jak Wasze dzieci mają byc zdrowe jak mają takie matki świruski?? Raz dwa mi sie tu nastawiać dobrze!! Jak nie ma krwawień to czym sie przejmowac? Przecież dziecko Wam nie wyparuje z tego brzucha!! Jeszcze raz usłysze jakieś jeki i płacze to mnie chyba szlag trafi!!!! Wystrzelam Was od razu!!! |
|
|
|
|
#4422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A okazało się ,że wszystko jest super,dzidziuś piękny,rośnie Ja denerwowałam się przez to,że z dnia na dzień przeszły mi mdłości,przestały boleć piersi,a 1,5tyg. temu miałam w nocy silne bóle brzucha.Jak zajrzałam do netu co to może oznaczać to Także dziewczynki nie sprawdzamy nic a nic w internecie!!!!!!! A tak wogóle to witam w piękny,słoneczny,sobotni poranek
|
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
święte słowa
teraz jestem spokojna, jak lekarz mówi, że wszystko ok to znaczy że ok 97-98% dzieci rodzi się zdrowych
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku ale mi sie nie chce na zajecia jechac... im dłużej siedze, tym trudniej sie ruszyc |
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
masz racje świeuje ale dzis juz postanowilam doooosc bo sie wykoncze wiec tylko pozytywne myslenie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponieważ mnie wczoraj zaskoczyli tym badaniem (myślałam, że po prostu będzie to standardowe badanie USG - w UK chyba tylko 2 razy robią) to nie miałam okazji przygotować się do tematu.. dopiero w poczekalni poczytałam ulotkę, którą mi wręczyli. Dziecko musi podczas badania być ułożone w pozycji 'leżącej' by zmierzyć grubość warstwy podskórnej. Ponieważ w moim przypadku to się nie udało to będę miała w 16 tyg tylko robione badania krwi - i jeśli z tego wyjdzie podwyższone ryzyko mogę mieć dodatkowe spotkania. Pozdrawiam weekendowo z bolącą od wczoraj głową.. aaaa...
|
|
#4427 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej!
Dzisiejszy dzień ogłaszam dniem bez marudzenia i zamartwiania! Właśnie zjadłam na śniadanko cieplutkie tosty z masełkiem i miodkiem a do tego serek wiejski. Ahhhh jak mi błogo teraz! ![]() Na obiad wybieram się do baru sałatkowego, bo od wczoraj chodzi za mną mieszanka sałatek. ![]() I jeszcze jedna dobra wiadomość - wstałam z łóżka i nie mam zawrotów głowy! Tzn coś tam kręci, ale nie tak jak do tej pory. Przynajmniej mogę stać w pionie. Do tego dołączam piękną pogodę.... tak więc dziś od rana same przyjemności mnie spotykają. Wam też życzę miłego dnia! ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Jak wygląda takie badanie? Długo trwa?
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie były trzy podejścia.. za pierwszym razem dziecko było ułożone bokiem, potem jakby na stojąco. Poproszono mnie abym poszła do toalety opróżnić w połowie pęcherz (!) gdy wróciłam dziecko znów było ułożone nie tak.. więc poproszono mnie bym sobie pospacerowała przez 10 min i wróciła znów.. gdy wróciłam dziecko jakby siedziało i miało gdzieś, że chcą je badać. Babka robiąca USG poddała się. Dostaliśmy wydruk zdjęcia i poproszono mnie bym zabookowała sobie te badania krwi. Tak więc w sumie nie wiem jak powinno wyglądać takie badanie USG, bo u mnie się nie udało - uparty malec po tatusiu pewnie :P
|
|
#4429 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hey mamuśki. Była u mnie przyjaciółka więc nie bardzo miałam jak pisać, ale czytałam was na bieżąco
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widziała wiele razy. O ile się nie mylę seria nazywa się H&M mama. Mają fajne rzeczy. Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:Brawa dla tej pani!! Ja jestem delikatnie przemęczona, bo codziennie kładłam się późno spać, a muszę wstawać o 5.30 bo (nielegalnie ) dorabiam na recepcji na siłowni, gdzie przed ciążą prowadziłam zajęcia. Na szczęście weekendy mam wolne, a i tak wstałam przed 8..Zjadłam pyszną owsiankę i pije cappuccino Zaraz muszę się zabrać za sprzątanie.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej mi tez wlasnie sie skonczyly, wstalam i sie o dziwo dobrze czuje, i tez zaczelam szperac w internecie.
|
|
#4431 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, chętnie się do Was dołączę o ile mnie do siebie przyjmiecie
Jak się nie mylę termin będę miała na koniec grudnia tj 28 Dokładnie nie wiem, bo jeszcze nie byłam u mojej doktorki ale bynajmniej tak wychodzi z obliczen internetowego kalkulatora To będzie mój drugi bobas, mam już córeczkę która właśnie skończyła 2 latka Pozdrawiam Was ciepło
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiem ze moj gin tez robi w cenie wizyty jakies rozszerzone badania(bratowa jest w ciazy ma termin na lipiec chodzimy do tego samego)nie wiem konkretnie jakie ale wiem ze niestandardowe.powiedzcie mi czy powinnam powiedziec lekarzowi ze moj maz ma gleboko uposledzona siosrte(niewiadomego pochodzenia uposledzenie)i zapytac czy jestem w grupie ryzyka z tego powodu??
Madlin88 witam ![]() co do obaw o zespol dwona...chyba kazda z nas to przezywa-to naturalne.pamietam ze z Laura tak samo mialam.teraz jestem jakas bardziej zestresowana ciaza, obawiam sie o malucha niz przy pierwszej-czemu?? Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-04-21 o 11:09 |
|
|
|
#4433 |
|
Raczkowanie
|
wiecie jak ja sobie tłumaczę, kiedy się martwię że coś maluszkowi będzie? Że większość dzieci rodzi się zdrowych i tylko niewielki, niewielki procent boryka się z różnorodnymi chorobami. Z uwagi na fakt, że moja ciąża to wpadka (stosowaliśmy antykoncepcję) to tłumaczę sobię, że mój limit farta został wyczerpany i teraz już wszystko będzie tak jak zazwyczaj
Kurna trójki w totka nie mogę trafić, to czemu moje dziecko miałoby mieć zespół Downa, który zdarza się raz na ileś tysięcy. Kurcze dziewczyny nie można dać się zwariować. To samo tyczy się poronienia. Lekarz powiedział mi, że na tym etapie (9tydzień) poronieniem kończy się mniej niż 10% ciąż. Więc dlaczego to miałabym byc akurat ja? Będzie wszystko dobrze!
|
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4435 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe ale ostatnio gdzieś wyczytałam, że prawdziwy mężczyzna różu się nie boi Ja nie lubię tylko ostrego różu, ale taki pastelowy uwielbiam a jeszcze apropo's różowych ubranek - mam znajomą parę - on stary rockandrollowiec, lata nosił długie pióra, skórzane ubrania itp. Nidawno urodziła im się córeczka, patrzę na zdjęcie na fb a tam dzidzia w różowej sukienuni Pytam więc, jak się tato na te róże zapatruje. Koleżanka odpisała, że tata tak ześwirował na punkcie córki, że żadne róże nie mają najmniejszego znaczenia a tak wogóle to właśnie ON jej kupił tę sukienkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będziemy razem odliczać Edytowane przez Isia83 Czas edycji: 2012-04-21 o 11:46 |
|||
|
|
|
#4436 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurcze dziewczyny jak ten czas zapierdziela. Niebawem pojawi się wątek mam styczeń-luty 2013!!! Cytat:
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam obawy, teraz troche mniejsze bo widszialam dzidzie i bylo wszystko Ok ale nachodza mnie straszne mysli, ale wiem że bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#4438 |
|
Raczkowanie
|
O to bardzo się cieszę, bo tak się zastanawiam czy na grudzień się załapię, czy na nowy rok heheh
ja wybiore sie za miesiąc do ginekolożki Jeszcze troszke czasu jest , u mnie dopiero 5 tydz wychodzi
|
#4439 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane !!!!!!!!!!!!!
Dzisiaj mam dobry humorek, bo mój mężulek wraca Od wczoraj znowu mnie muli przez cały dzień, ale to nic..już się zaczynam przyzwyczajac do tego ![]() Cytat:
U mnie w mieście tylko jedan ginekolog ma uprawnienia do przeprowadzania tych badań i pewnie dlatego jest tak wysoki koszt. No, ale znajoma w Gdańsku płaciła w klinice dokonującej tych badań ok. 350 zł więc jeszcze więcej ! Cytat:
![]() Cytat:
Musimy byc dobrej myśli ! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||||||
|
|
|
#4440 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki a jak wasze brzuszki? Szczególnie interesują mnie mamusie zbliżające się do II trymestru? U mnie widać już brzuszek, nie potrafię go wciągnąć, więc to na bank "dzidziusiowy" zresztą ważyłam się dziś rano. Waga 53,8 a startowałam z 53,5, więc to też nie tłuszczyk.
Kończę 12 t.c. i nie wiem czy to nie za szybko?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

Oby nadszedł niedługo...

4.9.10 Nasze malenstwo