|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Strong ach.. bo mnie to wkurza. Musiałam się wygadać
![]() a wózek już przyszedł?? Dużo ci jeszcze rzeczy brakuje?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Kotek, wyrozumiałą masz teściową
![]() ![]() Madzia, ja wózek w połowie maja będę płacić dopiero bo teraz tylko zaliczkę zapłaciliśmy. ![]() a brakuje mi dalej wszystkiego ![]() i wygaduj się wygaduj, pozatym na teściową się fajnie narzeka, jakoś tak łatwo no nie? ![]()
#1174 |
Zakorzenienie
|
Kotku ciekawe jaka moja będzie jak się mała już urodzi. Juz nawet moja mama jej aluzje robi, że ona to nam na głowie nie będzie siedziała itp. Dzięki jej za to
![]() ![]() strong macie jeszcze czas na wszystkie zakupki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Madziu, widzę że strasznie Cię temat teściowej drażni
![]() a czas na zakupki, jasne że mamy ale rozumiesz.... MOJĄ NIECIERPLIWOŚĆ ![]() ![]() ![]() Emigra, super pomysł, no i prócz tego że się nie myśli o telefonie to jeszcze możesz powiedzieć że niespodziankę chcieliście zrobić ![]()
![]() ![]() Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-04-21 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
Zobaczymy jak będzie po rozmowie. Jak mąz jej przetłumaczy to ok, mogę powiedzieć , że rodzę (tzn ja tam tylko do swojej mamy zadzwonię, bo nie będę miała nawet głowy aby do innych osób dzwonić), a mąz pewnie da znac teściowej i ojcu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
Strong generalnie to spoko kobieta, ale często ma właśnie takie zagrywki jak teraz i mnie to wkurza.
Wiem, wiem. Ja w sumie sie dość długo zbierałam z zakupami bo chyba do 30 tyg, a potem wszystko na raz kupowałam hehe ![]() Moja mama to by się dowiedziała, nawet jakbym jej nie powiedziała, bo moja położna jest mamy bratową więc to logiczne, że brat by do mamy zadzwonił od razu jak tylko do położnej zadzwonię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() to już jeśli koniecznie ktoś chce uczyć dziecko spania, to już bliższa jest mi metoda Tracy Hogg ![]() ![]() ![]() aha i nocne karmienia u kilkutygodniowego dziecka (a nawet kilkumiesięcznego) to norma, nie wiem,czego tu oduczać? ciesz się, że piersią nie karmisz, bo tu już w ogóle mogłabyś zapomnieć o przesypianiu nocy przez dłuuuuugi czas ![]() Madzia, o rety, teściowa przy porodzie ![]() ![]() ![]() byliśmy z młodą na kontroli, wszystkie objawy to ząbki, a nie żadna infekcja ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Wtajemniczenie
|
Madzia Ty się nie daj - nie pozwól na to, żeby teściowa była na porodówce. Powiedz jej wprost, że to jest intymna sytuacja i sobie nie życzysz. Obecność męża popieram i każdemu polecam. Mój był przy mnie i był dla mnie ogromnym wsparciem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto powiedzial, ze zostawie dziecko zeby sie zanioslo z placzu? Ja dla swojego dziecka jestem zawsze, w kazdej minucie i choc nie biore jej na rece przy kazdym placzu to probuje ja uspokoic gdy lezy, glaskajac i mowiac do niej. Moja kolezanka stosowala te metode i jej zajelo jeden wieczor - musiala wejsc do pokoju dwa razy, a na drugi wieczor dziecko spalo juz jak susel bez koniecznosci uspokajania go. nie rozumiem co w tym niehumanitarnego???????? obdzieram dziecko ze skory? Maltretuje je?? Glodze???????? Nie przesadzajmy..... Wiesz, dziecko powinno sie oduczyc nocnego mleka najpozniej gdy bedzie mialo pierwszy zabek, bo wiadomo ze po nocnym karmieniu zabkow sie juz nie myje a bakterie z mleka powoduja prochnice u dzieci - mam kolezanke u ktorej rodzice zbagatelizowali i do dzisiejszego dnia ma polowy zebow i kazdy zzarty przez prochnice ![]() Tracy Hogg jakos sposob uzywa uczenie dziecka samodzielnosci od pierwszego dnia ... a w ksiazce z metoda 3-5-7 uczy sie przede wszystkim starsze dzieci zasypiania samodzielnego, skoro nie bylo tego nauczone od poczatku ... jak chcesz cale zycie spac z dzieckiem to spij, ja chce sie kiedys wyspac .... i nie uwazam sie za gorsza matke od Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z kartonem i wielką siatą ciuchów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
ale chwila moment i spokojnie. nic o zanoszeniu się nie napisałam. czy metoda 3-5-7 nie polega na tym, że jak dziecko płacze to do niego nie wchodzisz najpierw przez 3 minuty, potem przez 5 a potem przez 7? mimo, że płacze? bo ja taką wersje znam
![]() i nie ma to nic wspólnego ze spaniem razem! ja ze swoim nie śpie ![]() ![]() co do karmień nocnych... kilkutygodniowym dzieciom to chyba zęby z reguły nie wychodzą? |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
Nie mam zielonego pojęcia o tym co piszecie, i aż się boję że mnie to czeka a znów nic nie wiem, ale w związku z tym też się nie wypowiem.
Pochwalę się za to że nugetsy z dipem czosnkowym już są prawie gotowe ![]() ![]() ![]()
#1187 |
Zakorzenienie
|
Helloooo
![]() Wróciliśmy z mężem dopiero z zakupów ![]() ![]() ![]() Zjedliśmy...i powoli się szykujemy.... ![]() Aha i kupiliśmy dziś sobie żyrandol!!! ![]() A "Język niemowląt" ja też sobie zakupiłam...od razu 2 części, które narazie pożyczyłąm koleżance ![]() ![]() Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-04-21 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
Natala, e_vel dokładnie. To jest bardzo intymna chwila i chcę ją spędzić z mężem.
Baobabek wow ile rzeczy, super ![]() strong spokojnie, nauczymy się wszystkiego ![]() Malensstfo pokaż żyrandol. Musiałam odpocząć. Tak mnie na sprzątanie wzięło. jeszcze mi tylko kuchnia została i sypialnia z małą zagraconą szafą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
Madzia, nie przemęczaj się, bo wiesz dopiero sobota.
![]()
#1190 |
Zakorzenienie
|
Hehe, no właśnie!!!
![]() Madzia nie pokaże, bo raz, że jest zapakowny, to jeszcze zostawiliśmy go w starym mieszkaniu, bo tu nam nie jest teraz potrzebny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
Dlatego robię odpoczynki
![]() Jutro nie będe miała kiedy posprzątać, bo idę na obiad do rodziców i pewnie troszkę posiedzę u nich, a dzis taka pogoda ładna to i motywacja jest ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Maleństwo no niech ci będzie... poczekam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no w tej kwestii akurat byla wyrozumiala co nie znaczy ze nie ma grzeszkow na sumieniu ![]() ![]() Cytat:
![]() Strong Ty robilas milky waya? z tego przepisu co Butter podawala??a mleko w proszku jakie mialas? bo wyslalam mamie smsem liste zakupow haha i bede dzis tworzyc tego milky waya ![]() zjadlabym takie nuggetsiki ![]() my dzis mielismy baaardzo kaloryczny obiad mianowicie frytki, smazon ser i zoz tzatziki ![]() ![]() ![]() ahaaaa i prosze ladnie o wrzucanie przepisow w k. bo jak nie to bedzie lansko ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
Kotku cieszę się, że makaron z tuńczykiem smakuje. Ja też go uwielbiam, choć w ciąży nie jadłam jeszcze.
Ja dziś na obiadek chyba zjem pierogi z kapustą i grzybami roboty mojej babci. jejku już 14?? szok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
Kotku, miałam takie zwykłe "mleko w proszku" chyba jakieś bez firmowe (w niebieskim opakowaniu) , nie granulowane tylko w proszku musi być
![]() Madzia, mi w ciąży tuńczyk źle pachnie tak samo filety śledziowe w pomidorach, kiedyś uwielbiałam a teraz... ble ! a i Kotku, nie zostało wam tzatzyków? bo aż się uśliniłam.
#1195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() no i wiem ze ciezarnej sie nie odmawia ale niestety tzatzyki zostaly pochloniete ![]() jeszcze dzis koktail z truskawek bede robic ![]() i postanowilam ze zawsze na niedziele bede cos piekla. Jakies ciasto czy ciasteczka. Tak bylo jak bylam mala i wspominam to bardzo milo i chce zeby Maja rowniez miala takie mile wspomnienia ![]() Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2012-04-21 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, kilkudniowemu dziecku zeby nie rosna, ale kilkumiesiecznemu owszem. Ja swoje bede oduczac bo widze ze i tak robi bardzo dlugie przerwy w nocy w karmieniu wiec nie widze sensu odkladac tej nauki na pozniej. Zwlaszcza ze chce kiedys wrocic do sypialni do meza i nie wybudzac go w nocy, bo on musi pracowac... a z reszta po co sie tlumacze ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny za zyczenia, bardzo mi milo
![]() Nikita, robilam dla gosci duzo roznych rzeczy ![]() ![]() ![]() Kotku, do milky waya mozesz dac mleko niebieskie, takie, co w sklepie jest juz od lat. Milky way jest pyszny!! Madziu, przepraszam za wyrazenie, ale Twoja tesciowa jest walnieta. Co tez sie babie w glowie wyleglo, zeby Ci sie na porodowke wbijac....dobrze,ze Ci mama to powiedziala, mozecie zareagowac. Nie bedzie niespodzianki, ze lezysz,rodzisz, zwijasz sie z bolu, a tu bach - tesciowa ante portas... Dzizas. |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Emigra. Ostatnie zdanie bardzo mądre, każda mama chyba wie co akurat dla jej dziecka jest dobre i na co sobie może pozwolić.
Kotek, świetny pomysł, też bym tak chciała tym bardziej że nie pracuję i jako fartuszkowa Pani domu mogłabym taki nawyk wypracować ale... nie zawsze mi się chcę. Jednak skoro Ty zrobisz to dla Majeczki i z uśmiechem na twarzy to napewno co niedziela uda Ci się taki nawyk wypracować ![]() u mnie babcia tak jeszcze piecze, i też bardzo to lubię, właśnie dziś upiekła jabłecznika ![]() cześć Butterku ![]()
#1199 |
Zakorzenienie
|
Kotku, jeszcze a propos przepisu na MW, to w tym przepisie chyba autorka zapomniala o proszku do pieczenia. Pamietaj, zeby dodac!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
Butter, w odnośniku do biszkoptu napisała o proszku do pieczenia.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.