|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Jasne że Pokaze ale muszę mieć neta a będę miala pod koniec przyszłego tyg
więc ustawie od razu dzisiejsze i wczorajsze zakupy jedziemy właśnie do tesciow a ją jem truskawki
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam po zajęciach w jednej Biedronie i były wykupione te albumy
|
|
|
|
#4113 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hey hey mamusie!
No właśnie u nas w mieście jest tak dziwnie...bo na tych gadanych z tego co mi mówiły koleżanki ostatnio były same dziewczyny...głupio mi męża brac jak tam same baby, ale kurcze, chce żeby się dowiedzial czegoś. I mam mały dylemat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojej biedna jesteś z tą chorobą. dobrze, że masz takiego kochanego męża! ![]() A co do łóżeczka maleństwa tez mam dylemat... chyba obawaiałbym się jego spania gdzie indziej niż przy nas na początku?? Ponadto chyba kupimy kołyskę lub kosz mojżesza do salonu żeby był z nami w ciągu dnia... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przez ostatnie 2 lata ktoś nam podrzucał koty i czterem znalazlam dom
|
|||||||
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę napić się kawy, bo zasypiam
|
|
|
|
#4115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hmm... dużo. Przy gorączce to bardzo dobrze, ale bez to bym aż takich ilości nie piła. Nawet nie dałabym rady.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W nocy znowu nie mogłam zasnąć i odsypiałam rano, a w poniedziałek przed południem muszę jechać do endo, więc pora się przestawić na spanie w nocy. Jakoś wyjątkowo łatwo przechodzi mi się w tryb z aktywnością nocną, a w drugą stronę niestety znacznie trudniej. W dodatku brzuch jest trochę napięty. Tragedii nie ma, ale nie mogę się brać za takie porządki, jak planowałam. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-04-21 o 13:50 |
|||
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oczywiście trochę ten rabarbar posłodziłam-brązowym cukrem ![]() jest trochę kwaskowaty oczywiście, ale mniam pychota!!! ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Dziewuszki macie jakąś sprawdzoną, dobrą oliwkę, którą mogłabym i brzuszek smarować-najważniejsze żeby szybko się wchłaniała i nie była fest, fest tłusta ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka a próbowałaś olejek z Babydream dla kobiet w ciąży? Wg mnie wchłania się właśnie dość szybko
O ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html Słyszałam też, że oliwkę z HIPP polecają |
|
|
|
#4119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może tej HIPP spróbuję ![]() Dziękuję
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ja nie wiem jak z wchłanianiem Hippa, słyszałam tylko, że ta oliwka jest fajna i polecana ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Nastawiłam pranie i odkryłam, że proszek nam się kończy Normalnie przeraża mnie to w jakim tempie kasa jest wydawana na takie pierdoły...
|
|
|
|
|
#4121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taaak. Grunt , żeby nie wyszedł nigdy na wolnosc bo odwali to samo! I tak prawo, w którym za zabicie tylu ludzi w pierwzsej kolejności dostaję się 21 lat jest dla mnie co najmniej dziwne. |
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nawet nie są w stanie udowodnić winy matce Madzi, mimo, że śledztwo trwa od tylu miesięcy, a ta idiotka dalej kpi sobie ze wszystkich,udziela wywiadów, wydaje książki itp. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Dla mnie też |
||
|
|
|
#4125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Ma bardzo suchą skórę i nawet emolienty nie pomagają. Wszystko go swędzi i ma takie różowe placki na całym ciele. Żaden dermatolog nie wie co to, więc staram się jakoś go nawilżać
Szkoda mi go strasznie, bo czasami ma łzy w oczach tak go swędzi, a wie, że jak będzie drapać, to do krwi...A sprawdzałaś czy w składzie nie ma czegoś co Cię uczula? Bo on ma dużo olejów roślinnych i mogło coś Cię uczulić właśnie
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
Hello, hello
![]() Witam się z kubkiem popołudniowej kawy ![]() karmeelek - wszystkiego najcudowniejszego w dzisiejszym dniu! Byłam wczoraj w tym H&Mie - wróciłam niestety na tarczy. W dziale MAMA nie znalazłam nic ciekawego, w normalnym owszem - fajne spodnie, ale 34 były ciut za wąskie w przestrzeni brzuchowej, a 36... całe za duże (co mnie i niebotycznie zadziwiło, i podbudowało )Za to kupiłam dziecku (ręka do góry, kto się nie domyślił, że MUSIAŁAM kupić małej jakąś szmatkę ) brązowe body, brązowe rurki i brązowo-białą bluzeczkę (wszystko na 9-12 miesięcy)Cytat:
), a potem w spożywczym na te 10 w tę czy drugą stronę nawet nie zwraca uwagi, bo wiadomo - jeść trzeba, prać trzeba, myć się trzeba itd. I przecieka ta kasa jak głupia a i tak co chwila czegoś w lodówce albo łazience brakuje ![]() (ach, gdzie te piękne czasy, kiedy człowiek całe swoje pieniądze wydawał na przyjemności... )
|
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wcinam migdały, chyba potrzeba mi magnezu
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciasto podziel się bo teściowa nie upiekla
|
|
#4131 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Impreza ![]() ![]() Biegnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja chyba kupie sobie paczke ciastek- bo nie wytrzymam
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj cisza na wątku
![]() Mamuśka-pochwal się ciachem
|
|
|
|
#4133 | ||
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie
nadrobiłam was ale jakiś nie mam siły pisać, wybaczcie... odpowiem tylko na cytaty. gratuluję wszystkim udanych wizyt i rozpoczetych tygodni karmelek kochana wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ![]() Cytat:
![]() Rozmawiałam wstępnie z fryzjerką... muszę jeszcze dojrzeć do tej decyzji ![]() Cytat:
strasznie mnie ciągnęła. Teraz zamiast oliwki używam 'intensywny preparat przeciw rozstępom' z Daxa i jestem zadowolona.
|
||
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu ciasto w piekarniku
![]() Ciastek to ciasto z przepisu Hanii robi je sie bardzo szybko doslownie 15 min i w piekarniku
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie cichutko tu dziś. A ja zostałam sama - wszyscy poszli na Bierzmowanie
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Hania ciasto trzymam juz 60 minut jest juz ladnie upieczone ale nie mam patyczka
zeby sprawdzic w srodku i tak mysle ze jak je jeszcze potrzymam z 10 minut to mu nic nie bedzie?
|
|
|
|
#4137 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym się na nic nie oglądała i brała męża, może tamci faceci też nie chcą chodzić ze względu że same baby, a Ty przyprowadzisz swojego to może i oni zmienią zdanie. Ja prawdę mówiąc na szkołe rodzenia w 90% chce iść dla męża, właśnie żeby się osłuchał. Bo ja już miałam kontakt z dzieciaczkami, a on nie bardzo.
A co wody cebulowej no to strasznie brzmi, ale z drugiej strony teraz podobno kształtują się gusta smakowe w jakimś stopniu naszych dzieci, więc całkiem rezygnować chyba też nie warto. Mojej znajomej podrzucają za to pieski, przy czym ona nie znajduje im domu tylko sama przygarnia. Ma już 3, na szczęście dość małe bo mieszka w mieszkaniu. Ale jest jeszcze dość młoda i samotna więc ma towarzystwo i dużo czasu na spacery z nimi ![]() Mój prędzej by ze skóry zrezygnował niż dał się czymś tłustym wysmarować nawet mnie nie dotyka zanim nie "wchłonę"![]() A ja wysprzątałam całą chałupkę na błysk i przygotowałam grila elektrycznego, którego wystawiamy na balkon.. wszystko gotowe na wieczorne grilowanie mąż wraca za 2 godziny dopiero więc mamy dzisiaj obiadokolacje teraz zajadam się sałatką z sałaty, rzodkiewki, szczypiorku i ogórka okraszoną śmietanką, jakoś tak mi się zachciało![]() Dzisiaj na szmatkach znalazłam fajną dukienkę odcinaną pod cyckami, fajna bo zwiewna, ciemna więc moje kolory, fajnie podkreślała brzuszek... ale kurcze z cycków zrobiła mi dwa naleśniki... a już się cieszyłam zanim jej nie przymierzyłam że będę miała w czym chodzić... |
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie kurde nie mam nic chol.era. ale pieke na termoobiegu wiec powinno byc ok. jak myslisz? ja juz mam 68 minut.
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś akurat piekłam bez termoobiegu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

więc ustawie od razu dzisiejsze i wczorajsze zakupy

Ja dziś obudziłam się przed 6 - to chyba ten stres.... Chciałam Wam przesłać buziaki i życzyć miłego weekendu!
ZACZYNAMY 26 TYDZIEŃ!!!

Normalnie przeraża mnie to w jakim tempie kasa jest wydawana na takie pierdoły...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

podziel się bo teściowa nie upiekla