Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-21, 18:08   #481
rozowa1987
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
też chyba zacznę prasować na siedząco
ja miałam tyle planów na dziś że szok, a udało mi się zrobić może 1/5 tego wszystkiego... plecy mnie tak bolą że ciągle muszę siadać i już to nawet nie pomaga niedługo przychodzą znajomi a ja nawet nic nie przygotowałam. miałam ciasto robić ale po obiedzie odpuściłam dobrze chociaż że pogoda dopisała to mi 2 prania podeschły ale musiałam biegać z tymi suszarkami jak świrnięta bo 2 razy popadało w między czasie no nic, jeszcze zdążę będę działać dalej w poniedziałek

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

rozowa ja po tygodniu planuję poprosić o wolne na następny tydzień - już ostatni. a potem to już zaczynam macierzyński więc spoko. jeszcze tylko w poniedziałek muszę dzwonić z tą nowiną do szefa już widzę jaką będzie miał minę
współczuje ci tyle pracować ja leniuchuje od 3 tyg ciąży
Stary 2012-04-21, 18:28   #482
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

witam w ten sobotni wieczor

dzis jest u mnie kiepsko jestem wrecz wyczerpana, ale biorac pod uwage stopien zaawansowania ciazy to jest juz nieuniknione. pol dnia lezalam.

dziewczyny - wiem ze teraz ruchy dziecka wyczuwa sie duzo rzadziej - ale u mnie cos malo tych ruchow.
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 18:30   #483
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

za tc

aż się zmierzyłam z ciekawości, u mnie w brzuchu 114cm

...
begie ja też się dziś mierzyłam 110cm i 14kg na plusie moja gin twierdzi że to dobre wyniki ja się za to troszkę martwię jak ja później zrzucę w udach mam po 4cm w każdym więcej ehhh... byleby tylko z małą było wszystko ok

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
współczuje ci tyle pracować ja leniuchuje od 3 tyg ciąży
ma to swoje dobre i złe strony - jak wszystko w życiu

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
wkońcu odpoczniesz

Ależ miałam fajny dzieńNajpierw pojechaliśmy z moimi rodzicami do Elblaga,kupiłam młodemu już sandały z Zyg Zakiem rzecz jasna ze świecącą podeszwą-jest zachwycony.Sweter i portki.Sobie bluzke jak już schudne Po obiadku pojechaliśmy nad Wisłe połazic-u mnie było 26stopni dzisiaj.Do domu weszliśmy 20minut temu.
ale faaaaajnie! już Wam zazdroszczę prawdziwego lata nie to co u nas... ale nic, na pewno przylecimy do Polski jak tylko załatwię paszport i mam nadzieję że pogoda dopisze

milena najważniejsze że z Wami wszystko ok, mam nadzieję że psiak wydobrzeje
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 18:31   #484
Gaabbi
Wtajemniczenie

moniczka, nie strasz
Może podjedź na IP, skoro czujesz, że coś jest nie tak
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 18:41   #485
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

dzis jest u mnie kiepsko jestem wrecz wyczerpana, ale biorac pod uwage stopien zaawansowania ciazy to jest juz nieuniknione. pol dnia lezalam.

dziewczyny - wiem ze teraz ruchy dziecka wyczuwa sie duzo rzadziej - ale u mnie cos malo tych ruchow.
a może dzisiaj dużo rzeczy robiłaś, kręciłaś się po domu, sprzątałaś? ja jak coś robię cały dzień to dziecko się praktycznie nie rusza, dopiero jak siądę... ale jeśli jesteś zaniepokojona to jedź na IP, na pewno nie zaszkodzi a tam Cię zbadają i będziesz spokojniejsza. Ja nie żałuję, że pojechałam wtedy na IP, teraz wiem, że ruchy mojego dziecka są po prostu inne niż wcześniej ale wszystko jest ok.

Napisz , co postanowiłaś...

Cytat:
begie ja też się dziś mierzyłam 110cm i 14kg na plusie moja gin twierdzi że to dobre wyniki ja się za to troszkę martwię jak ja później zrzucę w udach mam po 4cm w każdym więcej ehhh... byleby tylko z małą było wszystko ok
Tak, najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy
Ale Ty może startowałaś z dużo niższą wagą niż ja i możesz przytyć więcej, ja czuję się ostatnio jakbym miała z 80 na karku mogę wypić tylko 2 l dziennie, pielęgniarka mnie nastraszyła, że inaczej mogę mieć duszności, jak ja teraz już sapię przy składaniu ubranek...
tydzień temu była u mnie kuzynka i zwróciła na to sapanie uwagę...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 18:47   #486
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

ma to swoje dobre i złe strony - jak wszystko w życiu

ale faaaaajnie! już Wam zazdroszczę prawdziwego lata nie to co u nas... ale nic, na pewno przylecimy do Polski jak tylko załatwię paszport i mam nadzieję że pogoda dopisze

milena najważniejsze że z Wami wszystko ok, mam nadzieję że psiak wydobrzeje
I po ładnej pogodzie-idzie burza

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 18:49   #487
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Z resztą chyba najbardziej dobija mnie ten "zwis" - wiem dopiero minęły dwa tygodnie...ale ja chyba nie mam cierpliwości

nauczysz się nauczysz - cierpliwości!
Ech, cóż można Ci powiedzieć poza tym, co sama napisałaś do stokroteczki Cierpliwości! To naprawdę dopiero 2 tyg. Macica ma 6 tyg. na powrót do wielkości gruszki czy do jakiego to tam owoca się porównuje

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
....Kism - to trzymam mocno kciuki a zdięć pokoju jak nie było tak nie ma
Dzięki
Przecież mówiłam, że będą w pt lub sb Przed godzinką skończyłam ostateczne przygotowania u Kaja, łóżeczko stoi, zasłona wisi ale... kurcze, ciągle jest jakieś "ale", gość miał mi przywieźć wczoraj przewijak-nakładkę na komodę, a nie odezwał się ani nie odbierał tel I drugie "ale" - nawet Wam nie wspominałam, musiałam odesłać na gwarancję pokrowiec na sako Przy jednym z pierwszych użyć, rozszedł się jeden szew na długości kilku cm, ale dalej już trzymał, więc mam nadzieję, że to tylko mały wypadek przy pracy (nie złapali dobrze materiału), który zdarza się nawet najlepszym Przesyłka też oczywiście na ich koszt. I stoi taka brzydka szara bida bez tego pokrowca. Więc tych dwóch rzeczy nie ma, do tego pochmurno, zdjęcia robiłam na szybko tel i kolory wyszły na zdjęciach paskudne, nie pokażę takich Jak będzie ładna pogoda, to zrobię porządne aparatem i pokażę, obiecuję Hehe, winny się tłumaczy

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
My skończyliśmy przemeblowanie. Padam na ryj, więc uciekam się położyć. Ale powiem Wam, że normalnie po przemeblowaniu pokoiku to ten poród staje się coraz bardziej realny
Brawo!
Wiem, o czym mówisz

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Kism to może zajmiesz 4 miejsce
Ja tam do żadnych zawodów nie staję, możesz równie dobrze jeszcze być przede mną

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy mozliwe jest w ciazy jakies zapalenie piersi ??
po sciagnieciu stanika, po kapieli, lub wczoraj wieczorem tak od niczego....tak samo na spacerze ta piers jest wrazliwsza niz druga
Moja jedna piers poprostu tak mnie boli, ze mam lzy w oczach. jest goraca i nabrzmiala, najgorzej po kapieli. Leze i mi juz przeszlo, ale jeszcze 2 min temu bolalo cholernie ;[
Nie słyszałam o tym, ale nie zaszkodziłoby skonsultować się z ginem.

Cytat:
Nareszcie mam chwilę, żeby z Wami posiedzieć, mieszkanie posprzątane, ubranka ułożone ( tylko muszę włożyć do komody)
Sobota jakoś do prac widać mobilizuje. Brawo

Cytat:
Jak coś narobie z tymi postami to dostane baty bo ze mnie żaden "informatyk"
Gabbi przeniosłam do drugiego postu-teraz możesz usunąc z pierwszego
Hej... Przecież już pisałam wczoraj, że nie jestem taka niedobra
Poza tym... mam kopię
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 18:53   #488
begie13
Zadomowienie

chciałam ostatnio kupić sobie podpaski Always te na noc ( na wyjście ze szpitala ale też na później) ale z tego względu, że nigdy nie używałam Always ani też podpasek na noc nie wiedziałam, czy wziąć te ultra ( cienkie) czy grubsze ( classic), podpowiecie? przepraszam za takie dziwne pyt.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 18:55   #489
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
moniczko, wiesz, co powiemy... Jak jest ich na tyle mało, że Cię to niepokoi, to jedź na IP...

Cytat:
Ależ to jest dobry wynik! Normalne, zdrowe, ciążowe przytycie Spokojnie, parę kilo spadnie samo zaraz po porodzie i resztę też się zrzuci!
Ja nawet nie mierzę ud O obwodzie brzucha też nie pomyślałabym (przy Maksie nie mierzyłam w ogóle), gdyby nie to, że Wy o tym piszecie. Jest ciąża, to normalne, że obwód w brzuchu duży
Stary 2012-04-21, 18:57   #490
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
I po ładnej pogodzie-idzie burza
a mi się od razu nasunęła piosenka Strachy na lachy "Idzie na burzę idzie na deszcz" - jak ktos zna aż sobie włączyć ją musiałam
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 19:04   #491
kism
Wtajemniczenie

Co do ilości ruchów jeszcze jedno Wam napiszę, nie żeby straszyć oczywiście, ale podzielić się informacją... Ostatnio zdziwiło mnie, trochę zaniepokoiło, że Kaj dwa razy w odstępie kilku dni tak mi zatrząsł bardzo brzuchem, tak bardzo szybko się poruszył przez sekundę czy dwie... Mogłabym to określić np. tak, że tupał szybko nogami, takie to mniej więcej było uczucie. Spytałam mojej gin w czw, co o tym myśli. Powiedziała, że gdy dziecko rusza się o wiele więcej niż wcześniej i gdyby tego było więcej czy dłużej trwało, czy jakiekolwiek takie jakieś szamotaniny czy niepokój w ruchach dziecka bym odczuwała, to też należy jechać na IP, sprawdzić czy np. dziecko nie jest zaplątane w pępowinę i czy się nie przydusza... Sprawdziła mi też na usg, jak tam u mnie to wygląda, ale na szczęście nigdzie w okolicy szyi Kajko nie ma pępowiny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 19:13   #492
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Dasti nie mam metra, ostatnio mialam napewno ponad 120....jak zmierze dam znac

po sciagnieciu stanika, po kapieli, lub wczoraj wieczorem tak od niczego....tak samo na spacerze ta piers jest wrazliwsza niz druga
Moja jedna piers poprostu tak mnie boli, ze mam lzy w oczach. jest goraca i nabrzmiala, najgorzej po kapieli. Leze i mi juz przeszlo, ale jeszcze 2 min temu bolalo cholernie ;[
ma ktoras tak ??
dzieki, ze sie Wam podobaja zdjecia, brzuch mam duzy i wolalabym juz urodzic szczerze mowiac. Zgaga, bole piersi, ociezalosc mi nie sluzy. Do tego sie nie wazylam 2 tyg i pewnie przekroczylam granice trzech cyferek ;[ zwaze sie w pn....
wiem, ze takie problemy przy problemach Perse np tp blahostka, ale musialam sie wygadac. wtedy mniej boli
Mimo tego że dużo dzisiaj pisałyśmy o Perse to nadal jest to wątek ciążowy, możemy tutaj narzekać na małe i duże problemy bez żadnej krępacji odnośnie zapalenia piersi to nie pomogę bo się na tym nie znam ale współczuję bólu
Cytat:

Ależ miałam fajny dzieńNajpierw pojechaliśmy z moimi rodzicami do Elblaga,kupiłam młodemu już sandały z Zyg Zakiem rzecz jasna ze świecącą podeszwą-jest zachwycony.Sweter i portki.Sobie bluzke jak już schudne Po obiadku pojechaliśmy nad Wisłe połazic-u mnie było 26stopni dzisiaj.Do domu weszliśmy 20minut temu.
Super, rzeczywiście fajny dzień
Cytat:

Przytulam ja bym pojechała sprawdzić na ip, na wszelki wypadek.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Właśnie tż składa łóżeczko

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Co do ilości ruchów jeszcze jedno Wam napiszę, nie żeby straszyć oczywiście, ale podzielić się informacją... Ostatnio zdziwiło mnie, trochę zaniepokoiło, że Kaj dwa razy w odstępie kilku dni tak mi zatrząsł bardzo brzuchem, tak bardzo szybko się poruszył przez sekundę czy dwie... Mogłabym to określić np. tak, że tupał szybko nogami, takie to mniej więcej było uczucie. Spytałam mojej gin w czw, co o tym myśli. Powiedziała, że gdy dziecko rusza się o wiele więcej niż wcześniej i gdyby tego było więcej czy dłużej trwało, czy jakiekolwiek takie jakieś szamotaniny czy niepokój w ruchach dziecka bym odczuwała, to też należy jechać na IP, sprawdzić czy np. dziecko nie jest zaplątane w pępowinę i czy się nie przydusza... Sprawdziła mi też na usg, jak tam u mnie to wygląda, ale na szczęście nigdzie w okolicy szyi Kajko nie ma pępowiny.
Mój się też czasami tak zatrzęsie, raz na jakiś czas

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 19:22   #493
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
chciałam ostatnio kupić sobie podpaski Always te na noc ( na wyjście ze szpitala ale też na później) ale z tego względu, że nigdy nie używałam Always ani też podpasek na noc nie wiedziałam, czy wziąć te ultra ( cienkie) czy grubsze ( classic), podpowiecie? przepraszam za takie dziwne pyt.
Ja nie lubię alwaysów bo one mają tę siateczke drainette czy coś takiego i ona mi centralnie odparza broszkę, więc ja preferuję bellę bawełnianą i też są cienkie, ale bawełnianie.

Cytat:
Wiem o czym mówisz, mój dzieć też czasami tak się rusza.

Lecę oglądać x-factora.
Stary 2012-04-21, 19:22   #494
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
To, że tak powiem, cieszę się, że nie tylko ja tak mam. Mnie to zdziwiło, bo ani Maks tak nie robił, ani Kaj wcześniej, dopiero teraz...
Stary 2012-04-21, 19:23   #495
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki
Przecież mówiłam, że będą w pt lub sb Przed godzinką skończyłam ostateczne przygotowania u Kaja, łóżeczko stoi, zasłona wisi ale... kurcze, ciągle jest jakieś "ale", gość miał mi przywieźć wczoraj przewijak-nakładkę na komodę, a nie odezwał się ani nie odbierał tel I drugie "ale" - nawet Wam nie wspominałam, musiałam odesłać na gwarancję pokrowiec na sako Przy jednym z pierwszych użyć, rozszedł się jeden szew na długości kilku cm, ale dalej już trzymał, więc mam nadzieję, że to tylko mały wypadek przy pracy (nie złapali dobrze materiału), który zdarza się nawet najlepszym Przesyłka też oczywiście na ich koszt. I stoi taka brzydka szara bida bez tego pokrowca. Więc tych dwóch rzeczy nie ma, do tego pochmurno, zdjęcia robiłam na szybko tel i kolory wyszły na zdjęciach paskudne, nie pokażę takich Jak będzie ładna pogoda, to zrobię porządne aparatem i pokażę, obiecuję Hehe, winny się tłumaczy

Hej... Przecież już pisałam wczoraj, że nie jestem taka niedobra
Poza tym... mam kopię
dobra już nie będezresztą to nie było nic trudnego,myślałam że to jest coś czego ja nie umiem.
Z tym fotelem to rzeczywiście nie dobrze,mam nadzieję że szybko dostaniesz pokrowiec spowrotem.
Cytat:
Nie cierpie tych podpasek,kiedyś jak ich używałm odpażały mi dupe ja nie wiem jak ja dam rade tak długo chodzic w podpaskach ja używam tamponów-ale z racji tego że dam się macicy oczyscic będe używała podpasek,bo nawet nie wiem czy tamponów można w połogu.
Cytat:
To teraz mam o czym myslec.Ja miałam taka sytuacje parę razyŻe tak nagle parę razy zaczął mnie kopac i trząśc się w środku.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 19:31   #496
Alfahelisa
Zakorzenienie

kurde mam tv z Dialogu no i 2 czy 3 dzień nie mam Polsat Cafe normalnie wszystkie kanały są a zamiast tego mam czarny ekran
ktoś coś wie na ten temat nie chce mi się dzwonić na infolinię, w sumie rzadko ogladam ...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-04-21, 19:32   #497
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
w sprawie szczepionek to faktycznie gruba przesada, jak rodzice mają sobie pozwolić na takie wydatki przy minimalnych czasem zarobkach strasznie to przykre.
w Irl wszystkie szczepienia są za darmo - tzn w ramach opieki nad noworodkiem, w tym pneumokoki. jedynie za szczepienie na rotawirusy trzeba sobie zapłacić. kapukat - mam rację? ja w sumie jeszcze nie zgłębiałam tematu, to tylko zasłyszane info.
a nie słyszałam o żadnej płatnej - wszystkie są skojarzeniowe i darmowe ale o tej co mówisz - sprawdzę i zapytam lekarza z ciekawości

Cytat:
Tak przepływy są bardzo ważne, ja prawdopodobnie z powodu złych przepływów straciłam 2 ciąże (ale na wczesnym etapie) i w tej ciąży od początku biorę leki na rozżedzenie krwi. Ale lekarz Perse badał przepływy i mówił ze są ok. Po urodzeniu Dawidka wyszło dużo nieprawidłowości które nie dają spokoju Perse, dziecko urodzone w 30tc było wielkością na 26tc, nie było wód płodowych. Jak lekarz mógł przeoczyć takie nieprawidłowości, wykonując badanie kilka dni wcześniej musiało już coś być nie tak, a on stwierdził że wszystko ok.
to czekamy na autopsje - czy ktoś wie jak długo to trwa? najgorsze jest to, że Perse wyszła ze szpitala chwilę przed tym co się stało....

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość

Musisz sobie dać więcej czasu brak sił to normalne. Mnie swego czasu dobijała moja powolność i nieporadność jakoś ciężko było mi się przestawić wiesz z kobiety energicznej która wszystko robi raz dwa teraz jest mi ciężko wstać z łóżka a już nie powiem o ubraniu się w coś ogólnie to waga nie poszła mi tak szczególnie w ciało tylko w brzuch własnie i mam taka piłkę też zastanawiam się jak to będzie wyglądać po ale staram się myśleć ze wszystko w swoim czasie pewnych procesów nie przyspieszymy.
dzięki za wsparcie - tego potrzebowałam, logicznych argumentów i trzeźwego spojrzenia na moje samopoczucie

Cytat:
Dasti nie mam metra, ostatnio mialam napewno ponad 120....jak zmierze dam znac

ma ktoras tak ??
dzieki, ze sie Wam podobaja zdjecia, brzuch mam duzy i wolalabym juz urodzic szczerze mowiac. Zgaga, bole piersi, ociezalosc mi nie sluzy. Do tego sie nie wazylam 2 tyg i pewnie przekroczylam granice trzech cyferek ;[ zwaze sie w pn....
wiem, ze takie problemy przy problemach Perse np tp blahostka, ale musialam sie wygadac. wtedy mniej boli
ja bym była już u lekarza - to wygląda na zapalenie piersi - może masz za ciasny biustonosz?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 20:00   #498
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:

Ja też się przyznam że się bardzo wystraszyłam jak pierwszy raz poczułam takie ruchy. Takie szybkie, energiczne kopanie. Ale obserwowałam to dalej i już było ok. Jakby to trwało dłużej to bym się tym poważniej zainteresowała.
Stary 2012-04-21, 20:02   #499
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie koleznak od urodzenia dziecku wpychała pieluchy tetrowe na pampersa zeby te bioderka były ok,ale ona to robiła za nim zrobiła usg bioderek czy to normalne?

Nie!!!! już pisałam o tym, i kism i missmalezji... nie robi się takich rzeczy, bo to jakby zapakować się w gips przed złamaniem. Dziecko się przegrzewa, poza tym robi mu się krzywdę na zapas, bo bioderka, żeby się rozwijać, wymagają ruchu - dlatego nie wolno zaciskac dziecka np. w rożku czy kocyku, bo ono musi ruszać nóżkami. Lepsze są otulaczki albo lekkie zawinięcie w kocyk z pozostawieniem miejsca na dole, bo dziecko musi móc kopać nóżkami. Tylko wtedy te panewki biodrowe ładnie się kształtują.

Agatko - napisałam już na poprzedniej stronie, co mi powiedziała gin, jak rozmawiałam z nią odnośnie śmierci Dawidka, ajkie sa najczęstsze przyczyny straty tak późnej ciąży...
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 20:09   #500
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
jak już miałabym brać to ultra cienkie ze skrzydełkami, ale tak naprawdę polecam po porodzie maternity podpaski z tesko - u nas są na dziale dziecięcym - super, delikatne a nie plastikowe, jeśli będzie to poród naturalny i jeśli będą szwy to w ogóle nie czujesz że je masz - w podpaskach niestety jest dyskomfort - poszukaj czegoś co jest mniej "sztuczne"

Cytat:

Gratulacje...co następne?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 20:32   #501
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
hmm a jak zamierzasz przekonać kota, że to nie dla niego nowe legowisko obawiam się własnie, że mój bedzie chciał tam spać...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-04-21, 20:38   #502
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ło, mam tyle do nadrobienia, wiec napisze szybciutko jak po usg i czytam.

A wiec dzis miałam usg, dzidzia nadal jest dziewczynką Imie wybralismy i bedzie Maja ( raczej nie zmieni się ) i wazy 2150. Wymiarowo idealna na ten tc, wszystko jest w porzadku. Niestety nie mam zdjecia twarzy, bo nie chciała sie pokazac, tylko to co ma miedzy nóżkami

Kupilismy tez proszek i teraz tylko segregacja ubranek i po weekendzie długim mozna prac
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 21:15   #503
rinco
Wtajemniczenie

Odnośnie podpasek to ja lubię Naturelle, mają taką miłą powłokę i też są w różnych rozmiarach i grubościach
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 21:23   #504
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

A wiec dzis miałam usg, dzidzia nadal jest dziewczynką Imie wybralismy i bedzie Maja ( raczej nie zmieni się ) i wazy 2150. Wymiarowo idealna na ten tc, wszystko jest w porzadku. Niestety nie mam zdjecia twarzy, bo nie chciała sie pokazac, tylko to co ma miedzy nóżkami

Kupilismy tez proszek i teraz tylko segregacja ubranek i po weekendzie długim mozna prac
ooo to moja jakaś drobna jeśli chodzi o USG. mama twierdzi, że już 2,5 będzie mieć

Begie lampę kupiliśmy na allegro http://allegro.pl/philips-massive-ki...243661221.html
przywiezli nam ją do domu, na terenie tychów sami dowożą

byłam u brata dzisiaj. Bratowej powoli się brzuszek pojawia (19tc leci)

wybraliśmy się z mężem wieczorkiem na spacer. fajnie było

co do podpasek to always nie lubię, mnie strasznie odparzały. Wolałam bellę zieloną (też z siateczką, ale tu nic mi się nie działo)

Jutro mamy gości także może mnie nie być...

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 21:40   #505
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

śliczne imię gratulacje za udana wizyte,moja zawsze pokazuje co ma między nogamii tylko tam się lubi fotografować

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Odnośnie podpasek to ja lubię Naturelle, mają taką miłą powłokę i też są w różnych rozmiarach i grubościach
a nie będą przeszkadzały że są zapachowe?ja też ta od tamponów i w podpaskach jestem ciemna
Stary 2012-04-21, 21:45   #506
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ale ja absolutnie nie pisałam tego w kontekście myślenia zrozpaczonego rodzica, która by chciał zaszczepić dziecko, a nie może, bo go na to po prostu nie stać!!! Pisałam to w kontekście polityki państwa, która celowo uważam, naraża dzieci na poważne zachorowania na zasadzie - jedne zachorują, inne nie, przy mniej poważnych powikłaniach i tak wszystkie koszty spadną na rodziców, przy groźniejszych popłacimy trochę rent i jakoś to będzie... zawsze mozna odmówić renty, rodzic pójdzie do sądu, zyskamy kilka lat...
Na pewno pneumo, meningo i rotawirus to podstawa... tamte szczepienia mogą być skojarzone albo nie, to nie ma większego znaczenia... tzn. wiem tylko, że te nowocześniejsze szczepionki są lepsze w sensie, że nie mają skutków ubocznych, inny skład w sensie nośników, że nieszkodliwe. W szpitalu szczepiają (szczepieniami obowiązkowymi) czymś, co na świecie zostało wycofane i jest podobno produkowane tylko dla krajów Afryki i wschodnich, bo jest tanie... Za te lepsze szczepionki, które są produkowane za Zachód trzeba niestety płacić. Wiem, że tak jest chyba z zapaleniem wątroby - jest ta zwykła szczepionka i nowoczesny Engerix. Jak chcesz mieć Engerix, musisz za niego zapłacić Bo to państwo decyduje o tym, za jakie szczepionki zapłaci dla dziecka. No i płaci za najtańsze, starej generacji... Resztę kosztów najlepiej przerzucić na rodziców...
wiem, wiem że nie pisałaś tego w tym kontekście ale niestety często tak bywa...

Dziewczyny możecie polecić jakiegoś sprzedawcę materaca z allegro, kiedyś Agata_ wstawiała link do tego http://allegro.pl/materac-120x60-gry...252883942.html ale nie wiem czy w końcu go zamówiła a może któraś z Was? fajnie gdyby miał ściagany pokrowiec....
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 21:53   #507
kism
Wtajemniczenie

Widzę, że dopadła nas cisza weekendowa, jakiej dawno nie było...
Ja po mojemu nocnomarkowemu wieczorem mam więcej zapału do jakichś prac, do tego tż poszedł na karty, więc ja wzięłam sie dla odmiany za ubrania Maksa. Od 2 mies. zbierałam się, żeby odłożyć za małe, ale jakoś ciągle na to miałam czas... Teraz jak u Kaja wszystko gotowe, to wreszcie się i za to wzięłam, a na razie wpadłam do Was odpocząć

Cytat:
dobra już nie będezresztą to nie było nic trudnego,myślałam że to jest coś czego ja nie umiem.

Nie cierpie tych podpasek,kiedyś jak ich używałm odpażały mi dupe ja nie wiem jak ja dam rade tak długo chodzic w podpaskach ja używam tamponów-ale z racji tego że dam się macicy oczyscic będe używała podpasek,bo nawet nie wiem czy tamponów można w połogu.

To teraz mam o czym myslec.Ja miałam taka sytuacje parę razyŻe tak nagle parę razy zaczął mnie kopac i trząśc się w środku.
Ja w Ciebie wierzyłam
Nie, nie, tampów w połogu nie wolno! Tak jak i kąpieli brać... Z macicy musi swobodnie wypływać, co tam ma wypłynąć i wszystko dobrze się zagoić. Zresztą przy okresie też nie jest zdrowo używać tamponów 24h/dobę... Ja jak większość z Was nie cierpię podpasek, ale staram się przynajmniej raz na dobę na parę godzin czy na noc założyć podpaskę zamiast tampona...
A Filip też nie kopał Cię w ten sposób?

Cytat:
Brawo! Ładna waga i gratki za wybór imienia!

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie polecić jakiegoś sprzedawcę materaca z allegro, kiedyś Agata_ wstawiała link do tego http://allegro.pl/materac-120x60-gry...252883942.html ale nie wiem czy w końcu go zamówiła a może któraś z Was? fajnie gdyby miał ściagany pokrowiec....
Nie wiem, czy kojarzysz, jak ja się wkurzyłam, że kupiłam materac ze ściąganym pokrowcem, w który była wszyta gryka... Odesłałam go jednak i kupiłam właśnie taki jak podlinkowałaś Ja kupiłam z tej aukcji - http://allegro.pl/materac-fiki-miki-...255425422.html. Wszystko z nim w porządku, rzeczywiście ściąga się sam materiał, ja już swój prałam, dziś założyłam z powrotem i już leży materac w łóżeczku
Stary 2012-04-21, 21:57   #508
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem, czy kojarzysz, jak ja się wkurzyłam, że kupiłam materac ze ściąganym pokrowcem, w który była wszyta gryka... Odesłałam go jednak i kupiłam właśnie taki jak podlinkowałaś Ja kupiłam z tej aukcji - http://allegro.pl/materac-fiki-miki-...255425422.html. Wszystko z nim w porządku, rzeczywiście ściąga się sam materiał, ja już swój prałam, dziś założyłam z powrotem i już leży materac w łóżeczku
dzięki to i ja zamawiam
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 22:01   #509
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie będą przeszkadzały że są zapachowe?ja też ta od tamponów i w podpaskach jestem ciemna
Ale te zwykłe chyba nie są zapachowe Jedynie wkładki.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 22:02   #510
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Kism oj duza kobitka z niej

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2012-04-21 o 22:03
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości