|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Dziękuję wszystkim za życzenia dla Bartusia
Więc u Nas już po imprezce,teście pojechali.Dostaliśmy od teściów tzn Bartek dostał 150zl,od prababci 100 chociaż wolałabym prezenty jakies,no ale nie nażekam .Bartosz był mega grzeczny,no ale jak zwykle poszedł spac przed 20 ![]() ![]() No jasne ,że możecie laseczki wpaśc na jedzonko - zostało trochę Ostatnio jakoś nie możemy dogadac sie z Tżetem,wkurza mnie cholernie .Chyb a go przestrzele wiatrówkąNo ja też muszę zakupic jakiś krem na słoneczko dla Bartusia. W sumie to mam taki na różne pogody z Nivea ale on jest jakoś tak bardzo tłusty. Co do nowych zdolności to Bartek podnosi nogi do góry i przewraca się z plecków na bok i wraca zpowrotem na plecki No i jak go przebieram na przewijaku to odpycha się bystrzacha nogami .Bambusiek mój Bartek też we wózku długo śpi, w dziewń w łóżeczku znacznie krocej. Agatek cfaniara robi się z Kini. Do klubu wkleiłam foteczkę z imieninek.Tylko nieśmiac się z mamy pyzy ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-21 o 22:22 |
|
|
|
|
#3752 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Haha, no, no Haniula :P Jakoś o kobitki się nie boję, że mógłby mnie zdradzic czy cos, w tej kwestii mu ufam, ale za to boję się o inne rzeczy.
Lila przespała dzis czwartą noc, a ja powoli sie wysypiam. Dzis zmarl moj sąsiad tam obok mamy i mi strasznie zal. Taki zwykly pan kolo 50 lat. Jego syn robił mu masaz serca, ale to nic nie dalo, caly dzien chodze i mysle tylko o tym.. Obcy czlowiek dla mnie wprawdzie, ale jednak cale zycie mieszkałam obok niego, kumpluje sie z jego synami , dzielilismy z nim plot i jakos tak przykro sie robi.. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-04-21 o 22:42 |
|
|
|
#3753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez bym sie wkurzyla, gdyby mi chusta wyblakla. Powinni robic je lepszej jakosci - w koncu podtrzymuja i otulaja male dzieci Moj tez za kazdym razem, jak go nosilam, to w koncu usypial, ale pozniej, jak sie budzil, to byl ryk i musialam go wyjmowac, dlatego nie wiem, czy odwaze sie pojsc w chuscie na spacer, a tak bym chciala... ![]() Dzisiaj bylo u nas mega niskie cisnienie. Jasiek o dziwo tez spal ponad 3 godziny w dzien, gdzie juz od miesiaca tyle nie spal...ewentualnie jakies marne 30 minut. Moze pogoda tak zadzialala? Cytat:
Mala pierwszy raz byla w gosciach? My staramy sie Pyrdka czesto gdzies brac, wlasnie po to, zeby sie szybko przyzwyczail i nie robil takich akcji. Zauwazylam, ze w takich momentach pomaga przystawienie do piersi. Jakby docieralo do niego, ze pomimo iz miejsce i ludzie inni, to jednak cycki sa, wiec da sie przezyc. No, ale skoro Kinia po mleczku tez ryczala, to nie wiem, ciezka sprawa :/ 10 wdechow i tejk it izi ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Dziewczyny, macie pojecie, o co moze chodzic? Jasiek dzisiaj caly czas mial problemy z jedzeniem. To znaczy wypadala mniej wiecej pora karmienia, byl placz (taki jak na jedzenie) przystawilalam paluszek do policzka, to lapal go jak wyglodnialy krokodyl, ale kiedy podawalam piers, to najpierw sie rzucal, a pozniej wrzask i odwracanie sie od piersi. I tak kilka razy. Pomoglo dopiero podanie smoczka, chwila zeby go dobrze zassal i raptowne wyciagniecie smoka z buzi i wtedy szybko wepchanie mu piersi. Jak juz zalapal, to pil 20 minut... Taka akcja powtarzala sie kilka razy dzisiaj i nie wiem, o co chodzi
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-04-21 o 23:55 |
||
|
|
|
#3754 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze Kini nie podobalo sie w gosciach, poczula ze to nie dom, nieznani ludzie i sie wystraszyla wspolczuje!!!Cytat:
ale tak przewracac sie nie potrafi, umie poki co z boczku na plecki, takeze dla BartusiaCytat:
u ciebie moze zwiazane jest to z niechecia do piersi pisalas ze masz mniej mleka i moze on denerwuje sie ze na poczatku musi duzo sie napracowac zeby lecialo a jak juz zlapie ciag na smoczka to lepiej ssie piers
|
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na serio to wspolczuje, ale moze faktycznie trzeba by zabierać ją częściej w gosci zeby sie przyzwyczajała ![]() Cytat:
U nas Lenka tez odstawia takie cyrki, tzn nie z cycem a butelką. Ale wiem ze jest głodna, daje butle to nie. Potem mruczy płacze narzeka, az po 10 minutach rzuca sie na butle. Moze lubi jak ją sie prosi ![]() |
||
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
nie dam rady nadrobic ponad tygodnia ![]() ale obiecuje byc juz na bieżąco ![]() My z mała dobrze, wczoraj od 11 do 15 siedzieliśmy na dworzu, potem się zmyliśmy bo była burza straszna. Dziś u nas juz 18 stopni wiec koło południa znów na dworek i jeśli pogoda pozwoli to do wieczora ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
Ja się dowiedziałam 11 czerwca a u gina byłam 15 ![]() Cytat:
a moja odkryła ze MAMA ma włosy
|
||
|
|
|
#3757 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() w końcu po nadrabiane uff a było chyba z 10 stron mało czasu teraz bo muszę do maja napisać pracę mgr a tak brakuje mi podczytywania i udzielania się tutaj TZ na dodatek w delegacji i prawie cały czas jestem sama z małym na szczęście przyjeżdża 27.04 i będzie 2 tygodnie z nami dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone miejscówki nad morzem gdzie można by z dzieckiem pojechać ?? ja też mogę zapisać się do grupy dzieci które nie przesypiają całych nocek
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Kinia była pierwszy raz w gościach u moich rodziców- też był ryk, herbata nie, suszarka pomogła trochę, aż w końcu wpadłam na to, że śpiąc
to ją ciasno w koc i odjazd był... potem na święta- było ok ale było mniej ludzi... poza tym przysnęła wtedy też i u babci A. była spokojna i też tam spała a u wujka i ciotki A. makabra jak tylko próg przekroczyliśmy może wystraszyła się ilości osób, albo dużej przestrzeni, nie wiem 1 raz taka była- widać, że śpiąca, ale nie potrafiła zasnąć... chyba serio czuła, że nie jest u siebie i to dlatego... Dziś o 2 w nocy obudziłam się cała mokra kołdra, moje ciuchy, makabra, stres zrobił swoje, łóżko przepocone całe ![]() Anebellita co do roztworu fioletu- są różne % inne do pępków, inne na pleśniawki a miała tak z 3-4 różne butle chyba ![]() Pearl ale te modelki brzydkie niektóre... jakie paszczaki blee, krzywe ryje
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-22 o 10:51 |
|
|
|
#3759 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dooobry!
![]() Cytat:
. Czasem mam wrażenie, jakby chciała, ale jeszcze nie potrafi.Cytat:
![]() dla Sebka, zdolniacha z niego.Cytat:
To przykre - facet nie był stary, mógł sobie jeszcze pożyć Je też tak mam, ze jak ktoś umiera (nawet ktoś obcy)to taka zadumana chodzę. Cytat:
![]() Ja się podłączam pod pytanie.
|
|
#3760 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Dzieeeń dobry
![]() najpierw odpisuję, bo potem zapomnę ![]() Natalia wszystkiego najlepszego dla Was i dla Bartusia Zuziu ja też nie wiem kim jest tajemnicza J. ( co lepsze mój eks na fejsie też dostał od niej zaproszenie i pyta się mnie kto to )Pear na lakier do paznokci, żeby się ładnie błyszczały mam 2 specyfiki z Inglota: 1. zakraplacz Dry & Shine przyspiesza wysychanie lakieru i nabłyszcza i 2. Diamond Top Coat - też nabłyszcza i utwardza używam naprzemiennie. Ps. ja sobie pomalowałam własnie paznokcie na koralowo ![]() co do ryku przy cycu to moja tak miała, że była głodna, przystawiałam ją a ta ryk jakby cycek ją parzył! wtedy dawałam smoczek, uspokajałam ją chwilę i robiłam podmiankę po kilku dniach przeszło, choć teraz też jej się zdarza, np gdy się rozzłości za bardzo, to najpierw musi się uspokoić smoczkiem a potem jak już jest spokojna to zje ![]() a my byliśmy na rehabilitacji w piątek i pierwszy raz młoda była rehabilitowana metodą Vojty. Oj mówię Wam, cos okropnego, strasznie się darła. Cały wieczór nie mogłam sie otrząsnąć i nie wchodziłam nawet na wizaz. M. Vojty jest drastyczniejsza ( uciska się punkty nerwowe na ciele, Natalcia miala na pierwszy ogień głowę uciskaną), ale przynosi szybciej efekty. Tylko nie rozumiem czemu dzieci sie przy tym tak strasznie drą wzięłam ją potem taką rozżaloną na ręce ale chwilę mi zajęło zanim się uspokoiła a wczoraj to nim ogarnęłam cale mieszkanie, zakupy, zabawa z młoda, obiad to zrobiła się 22 i padłam na pysk tz usypiał bo już sił nie miałam wczoraj ![]() kurcze jutro znowu rehabilitacja.. aż się boję ![]() a co tam póki co pocieszę się winogronami
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
http://moda.allegro.pl/piekna-wieczo....html#delivery
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
W☠☠☠☠ia mnie ten moj TZ.
Gotuję obiad, a ten do mnie no masz dziurki w bluzce z tyłu i jak stalismy w kosciele to stałas przed S. i ona widziała te dziurki. Myślałam, że mnie szlag trafi!! Ja probuje oszczedzac na wszystkim, nawet szmaty w lumpie kupuje, a ten jeszcze do☠☠☠ac mi musi. On dziennie musi miec paczke najdrozszych fajek, non stop tankuje do swojego auta, ktore zre jak smok, bez przerwy piwko i wiecznie kogos podwozi i nie chce za to pieniedzy i mi jeszcze tak do☠☠☠☠☠☠☠ic musiał... Probuje oszczedzac , zebysmy mogli odlozyc, ale nie, wszedl dzis od marketu z kumplem i juz dwie stowy nie ma, a co kupił? Papier toaletowy za 40 zl, po cholere to nie wiem , karte do telefonu zeby wydzwaniac do kolegow i oczywiscie fajki. Ja rozumiem to nie sa znowu jakies ogromne sumy, ale jesli on dziennie potrafi przewalic kilka stow na takie oto zakupy, to to jest chore. Ja staram sie kupowac tam gdzie najtaniej bysmy mogli dokonczyc wreszcie to mieszkanie i odmawiam sobie wielu rzeczy. Przeciez ten dom nawet moj nie jest, a wyrzekam sie większosci rzeczy bysmy to wreszcie skonczyli. Juz mu nawet powiedzialam to, ze mam dziurawe bluzki , bo kupuje jak najtaniej, ze nie moge sobie nic kupic nowego , bo staram sie do cholery cos odlozyc, a ten co ? Że mogę sobie kupić, tak owszem, potem usłysze, że nie mamy za co kupic tego i tego. Chyba wezme pare stów i zrobie sobie takie zakupy, że go szlag jasny trafi., bo dlaczego ja mam oszczedzac i starac sie odlozyc na remont skoro on ma to i tak w dupie.. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-04-22 o 12:35 |
|
|
|
#3764 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a z tą uwagą o bluzce..
|
||
|
|
|
#3765 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikotynka dobry pomysł, tylko na razie nie chce mi sie w ogole z nim gadac...
A kupic sobie cos na pewno ladnego kupie jutro. |
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
sexi sexi ale czy aby nie za bombowa na chrzciny?
jeszcze ta mi się widzi ale bardziej pasują do mnie czerwienie, koralowe itp
|
#3767 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja coś się wstydliwa zrobilam i na chrzciny się ubrałam na beżowo / kremowo, tlyko mialam buzkę w kolorze fuksji |
||
|
|
|
#3768 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko ładna ta sukienka, ta druga mi sie podoba
Żeby tylko ksiądz się nie oblizał :P:P Jutro jadę na badania lekarskie na prawo jazdy
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek sukienki ładne ( druga ładniejsza) ale moim zdaniem kompletnie nie na chrzciny
|
|
|
|
#3770 |
|
Rozeznanie
|
Agatek ta czarna koronkowa jest super.Ja uwielbiam takie i mam kilka z koronki właśnie.No ale teraz i tak w nie nie wpakuje się!!!
Kamciurka fotki w klubie śliczne ![]() Nikotynka współczuję kochana rehabilitacji ,no ale ważne żeby pomogły Natusi ![]() Bartosz spał od 20 do 5.30 i to mi się podoba .Właśnie z Tżem wróciliśmy ze spacerku a Bartka przejęli teraz rodzice i dalej spacerują ![]() Od jutra zaczynam nową dietkę hehe,kapuścianą ,juz nie raz na niej byłam i pomogła,no przyznam ,że raz przytyłam zpowrotem no ale inne razy były bez efektu jojo. |
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
No mi cięzko dogodzić hehe
chyba jednak przejdę się na rynek, poprzymierzam tam i będę wiedziała co i jak, no bo wiadomo- teraz mi się przytylo i nie mam co marzyć o seksi figurce Dzięki za opinie
|
#3772 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko no właśnie najlepiej osobiscie przymierzyc, bo widze sama po sobie, ze w duuuzo rzeczy sie nie mieszcze.
A teraz pytanie mam. Jesli ide na spacer z Lilką, a nie chce jej po drodze karmić piersią to czy mogę zabrac butelke ? Dzis jak poszlam do kosciola to wzielam termos, a do termosu włożyłam butelke ze sztucznych mlekiem. Jak wyjęłam to miało taką samą temperaturę jak włożyłam. Czy mogę podawac takie mleko ? Czy i tak i tak nie powinno stać? Czy tylko nie powinno zimne byc? Jak to jest ? Ale mnie stary moher teraz wkurzył. Wyszłam z Lilką na dwór szybko, bo musiałam kogos zawolac, bo akurat szedl obok domu, a jakis moher na rowerze jechał i mnie opierdzielił, że Lila nie ma czapki !! Normalnie mnie tak skrzyczała, że aż mi sie płakać chciało. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-04-22 o 15:21 |
|
|
|
#3773 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nadrobiłam i zmykam, papa
|
|
#3774 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyniki czy smoczki z aventa 3-6 wsyzstkie sątej samej wielkości?bo mam 1 i jest zaduży dla bartuli mojego,wchodzi mu plaskik na nosek.
Co do smoczków to mam jeszcze jedno zapytanie ,czy dziecko musi miec smoczki 1 firmy,czy moze 1 aventa a np 1 innej firmy.Mojemu młodemu jakos to nie przeszkadza ,że ma różne.Ale tu cisza dzisiaj,ja mam sporo czasu bo Synuś juz 4 dzień dużo nyna w ciagu dnia. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-22 o 15:49 |
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec ten 3-6 kupilam znowu z lovi ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- odnośnie kremu na słonce to znalazlam jeszcze cos takiego : http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...ft_SPF_50.html a i ktos pytal, czy juz smarujemy takim kremem, ja uzywam jak są słoneczne dni jak dziś bo juz raz miala czrwona buzke, pomimo ze w sloncu wiele nie stala, ale gdzies tam promyki się dostały. A ten krem na kazda pogode z nivea nie ma chyba filtra
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-22 o 16:38 |
|
|
|
|
#3776 |
|
Wtajemniczenie
|
ale dzisiaj cisza
![]() Zoska jak bierzesz mleko na spacer i od razu nie będziesz go podawać to musisz mieć te mieszankę osobno. tzn woda i proszek w mleku a jak będziesz chciała malej podać to dopiero wymieszać. Takie wcześniej wymieszane mleko można podać do 1 godziny. Agatku ale ta druga sukienka jest śliczna a ta pierwsza to jak na studniówkę tak mi się kojarzy
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie, skoro nie wiemy kto to J.
to usunęłąm ją z listy znajomych ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Agatek sukienki fajne druga fajniejsza Jakby była dłuższa to na chrzicny mogłaby być. ale pierwsza mi na chrzciny nie pasuje...
|
|
|
|
#3778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
_________________________ Podobno dobre są kremy Dax dla dzieci http://www.dax.com.pl/s/katalog/produkt/1204 No i apteczne ale te to już ponad 50 zł kosztują. |
|
|
|
|
#3779 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te 3-6 starczają na dłuzej więc warto się w nie zaopatrzyć. Jesli 3-6 są za duże to stosuj jeszcze te mniejsze, moze tylko dorób po dziureczce, żeby się chłopak nie męczył przy jedzeniu![]() Ja myśle, ze to nie ma znaczenia jakiej firmy jest butla i smoczek, byleby Bartusiowi odpowiadały ![]() Cytat:
|
|
#3780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja pindzia mała sie stesknila za mamą bo caly czas opiekuje się nią tż zeby mnie odciązyć, i jak o 18 pojechał po chleb to sie tak do mnie tuliła i zasnęła przytulona do mnie na klacieJednak wspaniale jest być matką ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
a Natalii chodziło raczej o smoczki uspokajacze ![]() ale jak Ty robisz sama dziurki przeciez one nie beda rowne, tak jak fabrycznie powinno to byc. Te smoczki nie sa drogie 5-10 zl bodajze![]() A ja nie wiedzialam ze mm nie moze stac dluzej niz godzine i czasem jak młoda nie chciała jesc to do termoopakowania i stało nieraz wiecej niz 1h |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

.
.Chyb a go przestrzele wiatrówką

dla Bartusia
musi być 60
w sferze marzeń 58

TZ na dodatek w delegacji i prawie cały czas jestem sama z małym 

1 raz taka była- widać, że śpiąca, ale nie potrafiła zasnąć... chyba serio czuła, że nie jest u siebie i to dlatego... 

wzięłam ją potem taką rozżaloną na ręce ale chwilę mi zajęło zanim się uspokoiła 
i nie mam co marzyć o seksi figurce
i czasem jak młoda nie chciała jesc to do termoopakowania i stało nieraz wiecej niz 1h