Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 15:30   #4561
Bakteryika
Wtajemniczenie

Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

katakumba - ja kiedys mialam, calkiem sympatyczny produkt, chociaz osobiscie wole beauty flesh balm z clarins (jako primer) lub laura mercier primer

kladlam/klade na twarz przed pudrem w kremie, po kremie nawilzajacym, przecizmarszczkowym czy jakim tam
fajnie rozswietla i wygladza skore, przy tym podklad rownomiernie sie rozklada i daje efekt 'nieskazitelnej' cery (az sie zetrze )

poczekaj tylko zeby krem dobrze wsiakl zanim nalozysz primer

a Benefit ma calkiem fajne rzeczy, tylko czasem mnie uczulaja..

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
sorki dziewczyny, chodzilo mi o rozswietlacz do twarzy.
Szukam czegos fajnego , ale nie wiem czy warto kupic taki z debenhams za 30 funtow. Moze ktoras z was uzywa i moze cos mi polecic.
sproboj clarins albo laura mercier - podobne ceny. Laura Mercier primer to z kolorem juz, clarins jak krem - ale obydwa swietnie zdaja egzamin

benefit o ktorym katakumba pisze tez jest ok

(ze wszytskiego wybralabym LM)
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:27   #4562
blackdaisy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
dziewczeta. mam pytanie z serii naiwnych. dzis dostlam gratisowy makijaz i probke z benefita. dziewczynka (bo mlode to to bylo, ale jakie sympatyczne) polozyla mi na twarz primer i z tego co widze to jest to cudo. ale jak dla mnie to drogie
moje pytanie brzmi - czy to jest dobre? jak to sie? czy to zastepuje fluid? ktorego ja nie nosze bo moja skora jest dosc rowna w kolorze. ale mam te pory, ktore rzekomo ten caly primer maskuje., no niby tak, ale nie wiem czy nie zapcha mi ich przy okazji maskowania
ide na kwc, ale chcialabym tez od was opinie ktorego uzywacie, czy w ogole
Z tego co wiem, primera najlepiej jest uzywac na wieksze okazje, czy tez wyjscia.
Lepiej i dluzej trzyma sie na nim makijaz.
Co do porow faktycznie maskuje i jakos je tak wygladza, ale ja osobiscie nie bardzo lubie miec swiadomosc, ze mam duzo produktow na twarzy; krem, podklad, puder sypki dla utrwalenia podkladu, brazer, roz i cala reszta. Acha i korektor czasami!
Wychodzi tego cala masa...

To moja osobista opinia, duzo zalezy tez od Twojej cery i pory roku. Na wiosne moja cera nie bardzo lubi sie z wieloma produktami i siegam po lzejsze kosmetyki takie jak kremy tonujace na przyklad.
blackdaisy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:07   #4563
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackdaisy Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, primera najlepiej jest uzywac na wieksze okazje, czy tez wyjscia.
Lepiej i dluzej trzyma sie na nim makijaz.
Co do porow faktycznie maskuje i jakos je tak wygladza, ale ja osobiscie nie bardzo lubie miec swiadomosc, ze mam duzo produktow na twarzy; krem, podklad, puder sypki dla utrwalenia podkladu, brazer, roz i cala reszta. Acha i korektor czasami!
Wychodzi tego cala masa...

To moja osobista opinia, duzo zalezy tez od Twojej cery i pory roku. Na wiosne moja cera nie bardzo lubi sie z wieloma produktami i siegam po lzejsze kosmetyki takie jak kremy tonujace na przyklad.
e, wlansie ja bym chciala ten primer i moze puder transparenty i roz i eto wszechno. bo tak to nie uzywam primera, a moj puder z gosha trzyma sie niezle. chodzi mi glownie o te pory, ktore mam widoczne. no nic

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:13   #4564
Bakteryika
Wtajemniczenie

ja nie uzywam pudru w kamieniu(czy sypkiego) wole podklad i tylko roz. A z lekkimi podkladami i primerami nie czuc nic na twarzy i nie ma uczucia maski na twarzy
Stary 2012-03-07, 23:38   #4565
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
ja nie uzywam pudru w kamieniu(czy sypkiego) wole podklad i tylko roz. A z lekkimi podkladami i primerami nie czuc nic na twarzy i nie ma uczucia maski na twarzy
dzisiaj jak mi ta dziewczyna robila makijaz brala ciemniejsze kosmetyki niz ja bym wziela, puder w plynie czy concealer. a wygladalam dobrze. chodzi mi o to ze ja mam wewnetrzny opor przed uzywaniem fluidow bo sie boje maski

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2012-03-07, 23:57   #4566
Bakteryika
Wtajemniczenie

jak dobrze dobrany kolor i lekki podklad to nie zauwazysz, nie bierz tych mocno kryjacych po prostu

bourjois z tych tanszych (czy jak tam sie to pisze) healthy mix foundation jest bardzo fajny, ja uzywam lancome od lat

ale co kto lubi - ja wlasnie pudrow niekoniecznie, chociaz brazujacy mam na wyjscia

edit: mi tez zawsze wyciagna ton ciemniejsze niz lubie czy uzywam?
Stary 2012-03-08, 00:09   #4567
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
jak dobrze dobrany kolor i lekki podklad to nie zauwazysz, nie bierz tych mocno kryjacych po prostu

bourjois z tych tanszych (czy jak tam sie to pisze) healthy mix foundation jest bardzo fajny, ja uzywam lancome od lat

ale co kto lubi - ja wlasnie pudrow niekoniecznie, chociaz brazujacy mam na wyjscia

dobra. sie doksztalcac ide w takim razie

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 09:46   #4568
blackdaisy
Rozeznanie

Cytat:

Ja tez uzywam Healthy Mix i nie ma efektu maski. Zapewniam. Jestem bardzo zadowolona z tego podkladu.
Moze sprobuj probek zanim kupisz pelnowymiarowe opakowanie...?

Pozdrawiam Panie
Stary 2012-03-08, 17:29   #4569
aaliyah
Zakorzenienie

Katakumba ja Cie namawiam bardzo na sprobowanie mineralow. Polecam LiliLolo: http://www.lilylolo.co.uk/sp+Face-Mi...ion-SPF-15+001 i do tego ich puder wykonczeniowy: http://www.lilylolo.co.uk/sp+Face-Finishing-Powder+002
Ja uzywam translucent silk i daje on wlasnie taki ladny "glow". Moze flawless silk bedzie dla Ciebie lepszy, podobny efekt, ale z kolorkiem. Mozesz sobie zamowic probki malenkie wiec nie ma obawy, ze wyrzucisz pieniadze w bloto. No i te kosmetyki sa z pewnoscia zdrowsze niz te wszystkie z gornej polki napasione chemkaliami.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 20:58   #4570
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Katakumba ja Cie namawiam bardzo na sprobowanie mineralow. Polecam LiliLolo: http://www.lilylolo.co.uk/sp+Face-Mi...ion-SPF-15+001 i do tego ich puder wykonczeniowy: http://www.lilylolo.co.uk/sp+Face-Finishing-Powder+002
Ja uzywam translucent silk i daje on wlasnie taki ladny "glow". Moze flawless silk bedzie dla Ciebie lepszy, podobny efekt, ale z kolorkiem. Mozesz sobie zamowic probki malenkie wiec nie ma obawy, ze wyrzucisz pieniadze w bloto. No i te kosmetyki sa z pewnoscia zdrowsze niz te wszystkie z gornej polki napasione chemkaliami.
dobra, namowilas mnie na probki. jak duze sa te probki?
i teraz jak ci powiem co ja mam np z gosh'a kolor pudru to podpowiesz mi ktory kolor bedzie zblizony?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2012-03-13, 20:18   #4571
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Właśnie sobie zerknęłam na te kosmetyki i faktycznie skład mają super..i z chęcią zamówiłabym sobie próbki..ale jest tyle kolorów fundation, że nie mam pojęcia co mam wybrać

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
dobra, namowilas mnie na probki. jak duze sa te probki?
i teraz jak ci powiem co ja mam np z gosh'a kolor pudru to podpowiesz mi ktory kolor bedzie zblizony?
Nie do mnie pisałaś..ale jeśli Ci to nie przeszkadza to odpowiem ..bo właśnie przeglądam ich kosmetyki próbki mają wagę 0.75g . Koszt przesyłki 1.99f..bez względu czy zamówisz jedna czy kilka rzeczy.
Ja zastanawiam się jeszcze nad Concealer..ale tu nie ma próbek i nie wiem który kolor wybrać ...zresztą tak jak i z Fundation

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 08:59   #4572
blackdaisy
Rozeznanie

[QUOTE=ona911;32907127]Właśnie sobie zerknęłam na te kosmetyki i faktycznie skład mają super..i z chęcią zamówiłabym sobie próbki..ale jest tyle kolorów fundation, że nie mam pojęcia co mam wybrać [COLOR="Silver"]

Moze Ci pomoze blog Brunetki tzn. teraz Aliny (Alina Rose Makeup Blog- recenzje- zjezdzasz w dol- Lily Lolo Podkład Mineralny). Ma wpis poswiecony podklada Lily Lolo wlasnie i swatche wszytskich kolorow.
Nakrecila filmik o tych podkladach na youtubie tez.
Nie wklejam linka bo nie mozna, ale na pewno znajdziesz latwo w Googlach
Stary 2012-03-14, 11:05   #4573
ona911
Rozeznanie

blackdaisy bardzo Ci dziękuję wybralam 3 kolory i zamówię sobie próbki wyniesie mnie to 5f więc nie tak dużo a może coś dobiorę Myślę, że zamówię sobie jeszcze Finish Powder Translucent Silk bo dziewczyny sobie go bardzo chwalą Jeszcze raz wielkie dzięki

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:47   #4574
blackdaisy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
blackdaisy bardzo Ci dziękuję wybralam 3 kolory i zamówię sobie próbki wyniesie mnie to 5f więc nie tak dużo a może coś dobiorę Myślę, że zamówię sobie jeszcze Finish Powder Translucent Silk bo dziewczyny sobie go bardzo chwalą Jeszcze raz wielkie dzięki
Nie ma problemu, ja tez dzieki niej zamowilam sobie cienie z Lily Lolo i jestem bardzo z nich zadowolona
Ciesze sie, ze moglam pomoc
Stary 2012-04-02, 20:50   #4575
Paqla
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość
ostatnio kupilam z trevora spray odswiezajacy i nadajacy polysk. wprawdzie uzylam do dopiero raz, wiec moja opinia moze sie jeszcze zmienic, ale na dzien dzisiajeszy stwierdzam, ze to nic nie warty bubel. efektow nie bylo zadnych. liczylam na piekne, lsniace wlosy, a efekt taki, jakbym sobie psiknela pare razy woda kosztowalo to 'cudo' 4 funty. na szczescie mialam kupon znizkowy i zaplacilam tylko 1 funta, bo inaczej bylabym wsciekla.
jakos nie mam ochoty na dalsze eksperymenty z firma trevor sorbie

natomiast jestem ciekawa opinii o toni&guy i john frieda. pamietam, ze ktoras z wizazanek porownywala je do kerastase
Aby uzyskać piękne lśniące włoski po stylizacji polecam spray końcowy z John Frieda, ja jestem bardzo zadowolona pięknie nabłyszcza i nie obciąża włosów. Buteleczka posiada 75 mil ale jest naprawde bardzo wydajny
Paqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:19   #4576
klakierro
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, tez jestem w UK (w Londynie konkretniej) i przeczytałam cały (!) wątek. Wiem, że polecałyście olejki do włosów z azjatyckich sklepów, zamówiłam więc na Amazonie Vatika Enriched Coconut Oil, a dzisiaj wpadła do jednego takiego sklepu i widziałam normalny coconut oil (czy też go mogę używać?) i znalazłam Jasmine Hair Oil - czy któraś z Was używała może tego jaśminowego? Zastanawiam się, czy nie kupić, mimo że nie jest drogi to wolałabym nie kupować w ciemno
klakierro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:07   #4577
Juliszka
Rozeznanie

Jaśminowy to zwykle sama parafina (przynajmniej te, na które trafiałam). Ja nie polecam parafiny do włosów i sama jej nie stosuję. Możesz spokojnie używać każdego oleju kokosowego.
Stary 2012-04-19, 00:05   #4578
mbamboo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klakierro Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, tez jestem w UK (w Londynie konkretniej) i przeczytałam cały (!) wątek. Wiem, że polecałyście olejki do włosów z azjatyckich sklepów, zamówiłam więc na Amazonie Vatika Enriched Coconut Oil, a dzisiaj wpadła do jednego takiego sklepu i widziałam normalny coconut oil (czy też go mogę używać?) i znalazłam Jasmine Hair Oil - czy któraś z Was używała może tego jaśminowego? Zastanawiam się, czy nie kupić, mimo że nie jest drogi to wolałabym nie kupować w ciemno
Ja używałam. Nawet nie przyjrzałam się dobrze efektom, bo zapach mnie przytłoczył. Wżarł się tak we włosy, że czułam go jeszcze po dwóch myciach. Podobno hinduskie oleje są specyficzne, nie każdemu będą pasowały.
Ale nie jestem ekspertką i nie mam dużego doświadczenia w olejowaniu, jakby co.
Stary 2012-04-19, 14:41   #4579
dzierzka
Raczkowanie

Widziałam ostatnio promocję w Superdrug 2 opakowania (każde 125 ml) oleju kokosowego za 2.99 - jedno kosztuje 1.99 więc się opłaca

Ale, ale ja nie z tym! Dziewczyny!! w sobotę (21.04) za opakowanie po zużytym kremie do twarzy można za darmo dostać pełnowymiarowe opakowanie kremu Origins:
Starting Over Age-erasing Moisturizer with Mimosa (£36)
albo
A Perfect World SPF25 Age-defense Moisturizer with White Tea (£32).

Wymiany dokonać można w sklepach; Boots, Debenhams, House of fraser, Selfridges, John Lewis.

Mam nadzieję, że to info się przyda
dzierzka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 14:45   #4580
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzierzka Pokaż wiadomość
Widziałam ostatnio promocję w Superdrug 2 opakowania (każde 125 ml) oleju kokosowego za 2.99 - jedno kosztuje 1.99 więc się opłaca

Ale, ale ja nie z tym! Dziewczyny!! w sobotę (21.04) za opakowanie po zużytym kremie do twarzy można za darmo dostać pełnowymiarowe opakowanie kremu Origins:
Starting Over Age-erasing Moisturizer with Mimosa (£36)
albo
A Perfect World SPF25 Age-defense Moisturizer with White Tea (£32).

Wymiany dokonać można w sklepach; Boots, Debenhams, House of fraser, Selfridges, John Lewis.

Mam nadzieję, że to info się przyda
Po dowolnym kremie?

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:08   #4581
Kasza Manna
Zakorzenienie

Wygląda na to, że po dowolnym. http://www.bestfreebeautysamples.co....ser-full-size/
Stary 2012-04-19, 15:31   #4582
aaliyah
Zakorzenienie

No a ja dopiero co posprzątałam szafkę w łazience i nie mam żadnych pustych opakowań. Nie opłaca się sprzątać...
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:53   #4583
kocurzyca
Zakorzenienie

Ciekawe czy mogą być opakowania po męskich kremach
Bo jak się okazuje, chłop, jak to chłop, do śmietnika nie trafi i własnie mnie poinformował, ze ma 2 puste opakowania.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 20:50   #4584
banana84
Zadomowienie

GG do banana84

Na innej stronce pisza ze moze byc po dowolnym kremie do twarzy - wiec i meskim:P

Ale maja tylko 5000 sztuk na caly kraj - wiec trzeba byc szybkim i zwinnym
banana84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:33   #4585
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banana84 Pokaż wiadomość
Na innej stronce pisza ze moze byc po dowolnym kremie do twarzy - wiec i meskim:P

Ale maja tylko 5000 sztuk na caly kraj - wiec trzeba byc szybkim i zwinnym
To ja już o 9 rano będę stała pod debenhamsem, HOFem, Bootsem

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-04-20, 15:21   #4586
dzierzka
Raczkowanie

Krem dowolny więc myślę, że męski też przejdzie

Gdzieś czytałam, że ktoś wpadł na pomysł kupienia kremu w Poundlandzie albo jakimś charity shopie i wywalenia zawartości żeby mieć puste opakowanie na wymianę
Stary 2012-04-20, 15:38   #4587
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzierzka Pokaż wiadomość

Gdzieś czytałam, że ktoś wpadł na pomysł kupienia kremu w Poundlandzie albo jakimś charity shopie i wywalenia zawartości żeby mieć puste opakowanie na wymianę
Dokładnie to powiedział mój TZ wczoraj.
Ale nie muszę sięgać po takie środki. Mam prawie puste opakowanie.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 18:45   #4588
dzierzka
Raczkowanie

Niestety w moim miasteczku nikt o takiej promocji nie słyszał ale za to ruszyłam z moim TZ w rajd po charity shopach i odbiłam sobie tę stratę ;D
Stary 2012-04-21, 19:06   #4589
kocurzyca
Zakorzenienie

Załapała się któraś?
Ja naiwnie byłam w HOFie już o 10. Sklep pusty, a pani powiedziała, ze już niestety wszystkie się rozeszły. Tja. Wśród pracowników.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-04-21, 23:01   #4590
spiniaa
Rozeznanie

bylam w bootsie i debenhamsie i nikt niestety nie slyszal o tej promocji, a tak sie napalilam
spiniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości