|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Farmerama cz III
ja sadzę bo zawsze coś tam dadzą za to
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
NOWOŚĆ
Witajcie Farmerzy! Już wkrótce będziecie mogli rozbudować Wasze Cudowne Pnącze! Otrzymacie możliwość zakupu dodatkowych rzędów. Zakupy będzie można zrobić bezpośrednio na Cudownym Pnączu i sami będziecie decydować, który rząd Was najbardziej interesuje. W przyszłości również będziecie mogli zdobyć darmowe dodatkowe rzędy w różnych akcjach, takich jak eventy czy też misje, a nawet na Drzewie mądrości. Nowe rzędy będą dostępne prawdopodobnie już dziś - dnia 19.04.2012, o czym Was powiadomimy w Oficjalnym ogłoszeniu. >>TUTAJ<< znajdziecie mały poradnik,
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
Ukończyłam event... w końcu
Moje sąsiadki proszę o skrzynkę lub sól
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wygrałam pesto oliwkowo - czosnkowe na kole
|
|
#487 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
a od którego poziomu są maliny? ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- ja oddałam ostatnią bawełnę i zaraz sadzę drzewka bo jeszcze dwa zadania na pasku mi zostały a to oznacza, że dopiero jutro zasiądę do gry bo wszystkie pola będą w drzewach mam wolny dzień
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ja sobie odpuściłam, bo czasu brak
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#492 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#493 |
|
Raczkowanie
|
Prosze sąsiadki o skrzyneczki
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
nie zdąze z eventem
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Ja skończyłam rano
![]()
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
masz czas do poniedziałku, zjedz dżem, postaw małe pola i może się uda ![]() ja zaczęłam go robić trzy dni po rozpoczęciu i dzisiaj skończyłam - to mój drugi event w całości skończony
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
czasowo sie nie wyrobie, no nic, zawsze mi czasu zabraknie
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
A ile masz zadań zrobionych, ile bawełny powinnaś jeszcze mieć? A surmia?
|
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa Runa
Zgodnie z zapowiedziami, na dniach ma się pojawić na drzewie mądrości na Leśnej Polanie nowa runa pozwalająca na dostęp do nowych poziomów chmur w podniebnym ogrodzie. Niestety, jeszcze nie podano jakie ilości gwiazdek będą potrzebne do odblokowania kolejnych poziomów. Obawiam się że nie będą to małe ilości. Wystarczy spojrzeć na runę do przechowywania pucharów – 300 sztuk to naprawdę nie mała ich ilość. ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Plotki Około 26 kwietnia powinien zacząć się event holenderski, potrwa on do 2-3 maja. O evencie już napisano sporo. Podsumowując w skrócie uprawiać będziemy tulipany pomarańczowe, z pól wypadać będą puszki z pomarańczową farbą. Ogólna myśl eventu to pomoc w dekorowaniu miasta na barwy narodowe – pomarańczowy. Event standardowy z jedną uprawą specjalną i wypadajką plus misja 6 zadaniowa w Spółdzielni – do zdobycia 36 gwiazdek. Do wygrania kilka itemów i naklejka, oraz eventowy poziom chmur. Wśród itemów mamy owce i świstaki , statuetkę holenderską, świstak w chodakach, owce tańczące (nazwy itemów mogą ulec zmianie w trakcie oficjalnego tłumaczenia) No i najważniejsza rzecz – co musimy dostarczyć: tulipany pomarańczowe -od 11 500 do 21 000 sztuk w zależności od źródła informacji. wypadajki: farba pomarańczowa – ok. 900 do 1500 sztuk w zależności od źródła informacji… zwierzęta: kury, kozy, owce, krowy, świnie średnio około 100 sztuk owoce: jabłka, gruszki, wiśnie po około 120-15o sztuk uprawy: kukurydza, ziemniaki, kapusta, truskawki, tulipany, róże, szparagi produkty: jajka, wełna owcza, mleko krowie Lista ta przewija się na kilku stronach fanowskich w Niemczech, Portugalii, Rosji, Rumunii i innych. Proszę pamiętać że są to informacje nieoficjalne. Kolejny event który ma się pojawić to Green Seven – polska nazwa to bardziej Zielony Tydzień. Event odbędzie się na pewno w terminie 14-20 maja. Skąd ta pewność ? Otóż ten event to część wspólnej, ekologicznej kampanii reklamowej prowadzonej przez stację TV Pro7 i Pro7Sat oraz koncern Renault. Już są w prasie niemieckiej zapowiedzi tej kampanii, a wśród partnerów wymieniana jest Farmerama jako jedna z gier Bigpoint. Podobno gracze Farmeramy będą mieli możność z poziomu gry zarejestrowanie się w loterii Green Seven & Renault gdzie do wygrania będzie samochód marki Renault. Niestety nie wiadomo czy będzie to dotyczyć tylko graczy z Niemiec, czy tez z całego świata. Co w evencie? Praktycznie standard – dwie uprawy eventowe: rumianek i lotos, wypadajka w postaci tlenu. Ogólna myśl eventu to ochrona środowiska naturalnego farmy i okolic, walka z nieuczciwym przedsiębiorca Dzikiem, który zatruwa nam okolice. Nagrody to tez standard: naklejka eventowa, nowy eventowy rząd chmur, i sporo itemów: karuzela, samochód Renault, truciciel dzik, czyściciel, grupa protestujących, kucharz Paolo. Nazwy końcowe itemów mogą ulec zmianie w wyniku tłumaczenia oficjalnego. prawdopodobnie któryś item będzie do zakupu za floreny. W evencie pojawią się ponownie dwa koszyki eventowe: tańszy za 1,99 € i droższy za około 9 € No i mamy trzeci event – Dzień Matki – w Niemczech obchodzony w drugą niedzielę maja. Na Farmeramie podobno pojawi się ok. 10 maja i potrwa do 12-13. W evencie mamy do spełnienia krótka, 4 zadaniową misję w spółdzielni. Do zdobycia 24 gwiazdki. Zadania polegać będą na oddawaniu kwiatów, owoców, upraw i zwierząt. O tym evencie jeszcze wiem mało, ale do jutra odszukam trochę informacji… I ostatni nius, na chwile obecną pewny w 50%. W kodzie gry pojawiły się nowe itemy, a wśród nich wejściówka do nowego obszaru w Farmeramie. Niestety, nie miałem czasu przejrzeć wszystkich bakupów z poczty, aby zobaczyć o co dokładnie chodzi. Poszukam i na pewno napiszę wkrótce o co chodzi. Z zmian technicznych czeka nas zmiana okienka gdzie wysyłamy prezenty. W nowej wersji tego okienka będziemy podobno mieć podgląd do kogo wysłaliśmy i od kogo dostajemy prezenty.
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie skończyłam całkowicie event
![]() Jako że za chwile kolejny, nie zamieniam pól, sieję coś długo rosnącego (nie mam już dżemu) i postawiłam sporo zagród zwierzęcych żeby uzupełnić braki. Zrobie też jakieś zadanie ze spółdzielni, może ze dwa. No i za chwile kolejny event |
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Też Wam farma przeskoczyła na niemieckojęzyczną?
![]() Event skończyłam chyba w środę, ostatnich drzewek nie siałam, bo jak pisałam, zupełnie się nie opłacało Ciągnę dalej chutneya, uzupełniam zapasy i teraz do żonkili mam ponad 1000 (sałaty i borówek ponad 2000). BTW. mogliby w końcu uporządkować rośliny wg. czasu rośnięcia
|
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja event też skończyłam, już jakieś 2 dni temu. Całkiem mi się podobał, jakaś nowość była, bo nie był taki jak zawsze
Nałapało się gwiazdek, miejmy nadzieję, że się przydadzą. W sumie przedłużam sobie chutney i czekam na 2 event, nie wiem czy dobrze robię bo nie będę miała dżemu na później
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ktoś mógłby sie zająć moją farmą za tydzien na 3 dni? wyjeżdzam. Chodzi tylko o sianie roślin co rosna najdłużej, zeby bylo malo roboty
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2012-04-22 o 09:00 |
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chętnie pomogę.
|
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
W sumie to event jako tako skończyłam już kilka dni temu tylko że nie dodaję bo nie mam palet farb i czekam aż będą tańsze na targu
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
serio? bylo super
chodzi o przyszłą sobote/niedzielę i poniedziałek
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo proszę o cukier
![]() muszę dżemów naprodukować na nowy event
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz mi w piątek na pw hasło i login
|
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.