|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Szkoda, że tak wyszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Hej mamusie
![]() Ja ledwo co widze na oczy ale oczywiscie musialam tu wejsc ![]() Mamy dalej nie ma, wiec ogarnianie wszystkiego z dwojka dzieci jest nie lada wyczynem ![]() Za to czuje ze chudne mimo apetytu jak nie wiem co, ale musze sie zwazyc, w kazdym razie ktoras z Was miala racje piszac, ze szybko zrzuce kg przy dwojce dzieci ![]() Ogladalam maila i po prostu jestem zakochana w Waszych maluszkach, sa tak cudowne, tak słodkie i urocze ze nie moge sie napatrzec. Takie maluszki sa takie niewinne, Aniołeczki i do tego takie śliczne!!! Ja tez dodalam nowe zdjecia na maila ale nie wiem co sie dzieje, ze znikaja w folderze odebrane ![]() Dlatego poraz kolejny sprobuje dodac (wyslac) zdjecia. Czytalam opisy porodow i co porod to wyjatkowe przezycie, naprawde to co kobieta przechodzi rodząc, jakie emocje temu towarzysza w tym calym bolu to jest cos niesamowitego! Cytat:
![]() ![]() No i wlasnie tez nie wiem czemu znikaja te fotki? ![]() lenka poplakalam sie czytajac Twoj opis porodu! Bylas bardzo dzielna! ![]() ![]() A Kajunia jest przecudna!!! ![]() Jeszcze raz gratuluje! ![]() Cytat:
![]() Jak kapiesz Julcie, to jak lezy Ci jej gloweczka na dloni musisz odchylic dlon tak zeby odchylily sie faldki w szyjce. Albo np przed kapiela zamocz wacik w wodzie i wymyj tam dokladnie no i zasmaruj czyms. I pozniej za kazdym razem (jesli to maka) musisz ja dokladnie zmyc woda i znow nasmarowac. A co do ciemieniuszki, to ja smaruje oliwa przed kapiela 20 minut, wyczesuje myje glowke i potem jeszcze wyczesuje szczotka i fajnie wtedy schodzi. I codziennie tak robie i jest lepiej ![]() Cytat:
Powodzenia! Slicznie wygladasz. Cytat:
![]() Eryczek jest cudowny! ![]() Kochana nameczylas sie ale masz juz to za soba! Brawo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wycaluj Anie od cioc ![]() Cytat:
Swiat sie nie konczy na mleczku z cyca ![]() Moj Filipek tez zaczal sie gorzej czuc jak mu wprowadzilam mm i mial kolki do 3 m-ca (a na moim mleczku tez nic mu nie dolegalo) ale nie martw sie, przejda mu te bole brzuszka, masuj mu brzus i obserwuj ile kupek robi. Mała Tymonek jest niezwykle uroczy, nie moge sie napatrzec! A wogole jaki juz duzy! A Ty kochana brzuszek jakbys w ciazy nie byla ![]() Jolka masz pieknego syna a Ty tez niczego sobie! Prosze juz tu nie narzekac bo ladnie wygladasz ![]() Nikii Oskarek sliczny chlopczyk! Jak ladnie patrzy ![]() tikki jak Andrea slodko sobie spi na Twoim ramieniu ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-21 o 22:48 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A oni się powołują na przepis kodeksu pracy, który mówi o tym, że na 2 tyg przed datą porodu MOŻNA rozpocząć macierzyński - no własnie można, ale nie trzeba - a i to tylko na wniosek ciężarówki. Jak się wkurzę to powiem gin, że w takim razie ma mi wystawić zaświadczenie, że jestem zdolna do pracy (8 godz w biurze uwiązana przy komputerze) od 26.04 - ciekawe czy wtedy będzie taka mądra Cytat:
No tak mnie to dzisiaj wkurzyło, że szok ![]()
![]() Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2012-04-21 o 23:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zadomowienie
|
Ja zwolnienie mam do wtorku wiec w sumie dobrze byloby urodzic do tego czasu....a wogole to mam jakis rozstroj zoladka i brzuch twardy jak glaz...z jednej strony chcialabym zeby to bylo to i sie rozkrecilo ale z drugiej to sie boje...mialam zjesc kanapki ale chyba sobie narazie daruje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Wtajemniczenie
|
jakie slicznosci na mailu
Lenka wzruszajacy opis porodu Gosia u Ciebie to poszlo szybko, ale ile sie pod koniec ciazy wymeczylas. oj tak przec jak sie nic nie czuje to dziwne uczucie, ale dla mnie po 3godzinach partych to bylo wybawienie doslownie ![]() [/B]Konia moja Hania wypija z butelki jednorazowo 40-60 ml sciagnietego mleka. wczoraj w nocy wypila 60ml i spala przez ponad 3h. co do pepka - to u Hani odpadl w 6 dobie i niczym nie smarowalam. ogolnie to nie uzywam zadnych kosmetykow do pielegnacji Hanki, no tylko wieczorem bepanthen do pupki i chusteczki nawilzajace po zmianie pileuszki. u nas dzisiaj rodzinny dzien z Tatusiem ![]() ![]() Hania to jak zwykle w samochodzie spi jak susel i jak sie ja wyjmuje i wklada z fotelikiem do samochodu to jej nic a nic nie przeszkadza, tylko ze dzisiaj cos jej stalo i jak karmie to szybko zasypia i jak odkladam do gondolki to po 5-10min sie budzi i w ogole to najfajniej to sie dzis spi na rekach - a ja unikam tego jak moge i taka zadowolona bylam ze udalo mi sie nauczyc ja aby zasypiala samodzielnie i tak bylo do dzis....ale mam nadzieje ze to chwilowe. rybka chyba Ty pytalas co robia dzieciaczki jesli nie spia i nie jedza.Hania wtedy jest albo na hustawce (ale wylaczam muzyke albo bujanie - tak aby miala max 2 rzeczy - bo jak za duzo boddzcow to tez nie jest dobrze)lub lezy w lozeczku turystycznym i patrzy sobie na czarno-biala kostke z figurami. Spokojnej nocy Wam zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Nawet tak nie mysl. Jestes najlepsza matka dla swojego dziecka. Robisz co mozesz,starasz sie.Nie zawsze wszystko wychodzi tak jak tego chcemy.Nie obwiniaj sie. A mi zaczyna sie nawal pokarmu,cycki zrobily sie twarde,a mlody zaskoczony,ze meczyc sie nie musi,bo samo prawie leci ![]() Cos szybko,nawet 2 doby nie minely...
![]() |
#1808 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Tej nocy 3 razy karmienie. Czuje sie wyspana na maxa,z nowa energia.Jak sie dlugo nie spi i potem pospi kilka godzin to normalnie niesamowicie cudowne uczucie ![]()
#1810 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moj Szymon tez dzis dał pospac. Bo na jedzonko obudzil sie o 5 rano. A jadł o 21. Ale piers jedna mialam jak kamien. Ale pieknie oproznil. ![]() gosiu wiem o czym piszesz hihi Dzis przespalam ciagiem 5 godzin ![]() Małgosiu a jak wogole sie czujesz?
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza "parka" chyba się umawia na to spanie nocne, moja spała od 20.30 do 5 też ciągiem , wypiła i śpi dalej ![]() A dzisiaj mam o 11 najazd hunów, dziewczynka 1, 5 roku i chlopiec 3 lata ( ten zawsze Ninę tarmosi i ta z tego się cieszy ![]() ![]() No i dzisiaj wbijam się w kieckę i korasy i idę na to bierzmowanie , siedzę w pierwszym rzędzie albo drugim , bo moja Chrześnica czyta coś w czasie mszy , dumna z Niej jestem ( bo ogólnie działaczka z niej niezła, uczy się rewelacyjnie), pewnie sie wzruszę,bo ostatnio to na Komunii razem byłyśmy w Kościele i też ryczałam. Kulka no jest jak piszesz, może ale nie musi kobieta tego macierzyńskiego chcieć , mi się zdaję ,ze to zus gnoi lekarzy i dlatego tak robią, bo potem zus musi przeliczac na nowo wypłatę świadczeń , mój gin to skomentował,że jego takie głupie wymysły nie interesują, ale On to ogólnie waleczny jest i pewnie takie sprawy ma w poważaniu Dzięki Monia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę na "łoło" bo przyszło na stół ![]() Pozdrawiam Caluski ps. tak tak, Szymon podobny do Agi, Filip do TŻ,Eryk do Gosi, Kaj do Leny ( choć tż nie widziałam dokładnie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy za soba pieknie przespana nocke bo od ok 22 do ... uwaga ... uwaga .... 6.20 ![]() ![]() ![]() Dzisiaj postaram sie tez ja w dzien przetrzymywac i czyms zajmowac i zobaczymy jaka bedzie nocka ![]() Ja sie czuje jak mlody bog dzisiaj ![]() Aguska,ale u nas wlasnie jest problem z ta szyjka taki ze ona jak tylko chce sie cos przy szyi robic to przywiera mocno barki do niej i jest naprawde ciezko... bo tak jak sobie lezy czy cos to spokojnie moznaby bylo umyc ale ona przy dotyku zaraz ja chowa .... ale wczoraj przy kapieli takie wygibasy z nia robilam ze udalo mi sie porzadnie dotrzec z kazdej strony i szyjka czysta, pachnaca i nawilzona jest ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Dobrze sie czuje,dzieki.Troche obolala,ale to normalne. Poduszka do siedzenia-rewelacja!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uciekam karmic ![]()
![]() |
#1814 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Zazdroszczę Wam przespanych nocek, bo u mnie dwie pobudki i potem męka z uśpieniem, a teraz bez problemu sobie oczywiście Laura śpi ![]() ![]() fajna dziś pogoda, więc spacerek będzie ![]() Dziś kończymy MIESIĄC ![]() Mag99 a jakie mm podałaś Filipkowi? I jaką masz butelkę? Pewnie zanim się przyzwyczai, albo zanim dobierzecie odpowiednie mleko to też troszkę minie i trzeba cierpliwości. Nikii Oskarek słodziutki okrąglinek ![]() Lena ale fajny nosek ma Kaja ![]() ![]() Jolkaa jak Ty źle wyglądasz to ja co mam powiedzieć?! ![]() ![]() ![]() Tikki ale słodki śpioszek ![]() Mała Tymonek czysta mamusia, nie ma co ![]() ![]()
#1815 |
Wtajemniczenie
|
To i ja mowie tez : Dzien Dobry!
U mnie nadal nic, choc brzuch pobolewa delikatnie ![]() Noc do bani...
#1816 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękujemy razem z Oskarkiem za wszystkie komplementy
![]() ![]() ![]() Pierwsza noc w domu za nami i nie najgorsza ![]() ![]() ![]() Przy kąpaniu było trochę wrzasku a raczej bardzo aż mi serce ściskało bo miałam wrażenie że krzywdę mu robię ![]() Cycki nadal bolą , ale trzeba zacisnąć zęby i dać ssać temu wampirkowi ![]() Opis porodu postaram się dać na dniach ![]() Po jakim czasie poszłyście pierwszy raz do pediatry?? Macie też tak że boicie się zostawiać szkraby same? Tzn. jak jestem w sypialni to Oskar śpi w łóżeczku ale jak siedzę w salonie to zabieram go i śpi w gondoli. Jakoś czuję się wtedy bezpieczna , bo ciągle mam wrażenie że np.uleje i się udławi. Mam do Was prośbę jak któraś urodziła lub dała już opis porodu a nie jest wklejony na 1 str to proszę o info na priv. No chyba że mamusi jeszcze na wizażu nie było to proszę aby osoby które dostały eska od którejś że urodziła to dały znać. Próbowałam wczoraj coś powklejać ale nie jestem w stanie tego znaleźć bo za dużo tego , a same wiecie jak jest na początku. kupowała któraś biustonosz na all?? od jakiego sprzedawcy polecacie? Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-04-22 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Większośc osób mówi że raczej do męża podobna ![]() ![]() Dziewczyny pisałyście o leczeniu ciemieniuchy - kiedy może pojawic? Moja na razie nie ma, ale to pewnie jeszcze może wyjsc? ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Jak piszecie ile Wasze dzieciaczki przespały to łapie mnie załamka ![]() Zastanawiam się czy nie ściągac mleka na noc.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
Lenka ale moja Julka ma prawie 7 tygodni
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Evvcia ja mam to samo z nockami ![]() Też zastanawiam się czy Kaja przybiera na wadze. Kupki robi ok. 3 na dobę, mam wrażenie że to mało, w porównaniu z tym ile było ich w szpitalu jak dokarmiałam (chodzi mi o te posmółkowe już). A jak LAurka z kupkami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja Adasia nie potrafilam zostawic zeby spokojnie siku isc! Nie martw sie, z czasem troszke Ci to przejdzie ![]() Ja takie malenstwo wiem napewno, ze bede chciala miec na oku! Lena - wspolczuje nocki, ale nie wiem czy to dobry pomysl aby sciagac mleczko - bo niby wlasnie w nocy jest najbardziej sycace dla dziecki i moze Ona wlasnie tego potrzebuje? A jak sciagniesz i dasz jej z dnia, to troszke Ja oszukasz, tak mi sie wydaje ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-22 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
ja też na dzien biorę Kaję do gondoli, do pokoju w którym jesteśmy. W łózeczku śpi, a raczej powinnam napisac "śpi" tylko w nocy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze jedno pytanie czy Wasze dzieci też na początku mało kupki robiły?? Oskar robi jak na razie 1 na dzień a tak to ino bączki puszcza. Troszkę mnie to martwi bo mam wrażenie że przez to boli go brzuszek że nie umie tej kupki zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do nocek to tpfu wypluc się moje dziecię od 2 dni obudziło sie na nocne karmienie 2 razy jak położyliśmy spac o 23 nakarmionego i wykąpanego tak pobudka o 2:30 i o 6 rano ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza nocka znacznie gorsza. Ewelinka cały czas stękała, jęczyła, marudziła... w nocy miałam dużo pokarmu, mała za dużo zjadała i ulewała, potem chciała dojeść ale ze zmęczenia zasypiała. i pobudka co 2,5-3 godziny.
Ale czemu tak jęczała to nie wiem ![]()
#1825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci na cycu mogą wcale kupki nie robić, nawet kilka dni, wszystko z mleka jest strawione i to dlatego, a bączki są, bo gaz się tworzy w jelitkach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
U nas dziś nocka spokojna. Andrea była karmiona przed 23.00, po 2.00, po 5.00 i przed 9.00. Nie płakała jak ją odkładałam do łóżeczka, ale nie powiem, żebym się wyspała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Moja Andrea robi teraz ze 3,4 kupki dziennie. Wcześniej 1, albo w ogóle. |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Desia no to aby zaczęło boleć bardziej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
No i zapomniałam napisać.
Ewelinka kończy dzis miesiąc ![]()
#1829 |
Wtajemniczenie
|
Zobacz jaki czlowiek glupi!
Na bol jak na zbawienie czeka ![]() ![]()
#1830 |
Zakorzenienie
|
Czlowiek jak człowiek ale kobieta w ciązy po terminie porodu
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.