mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 09:30   #4681
dominej
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Witam w sloneczny niedzielny poranek
My zaraz zbieramy sie do lasu - TZ pobiegac bo sie przygotowuje do maratonu, a my sobie pospacerujemy i pooddychamy

Dobruska dzisiaj 3 dzien dostanie manne - dodaje miareczke do jednego z posilkow - i poki co nic sie nie dzieje wiec mam nadzieje bedzie ok.

Od 4 dni mowi ciagle tatatatatatata - bardzo rzako mamamama i czasmami bum bum bum

Ale zanim zaczela mowic spolgloski to przez 2 dni prawie nic nie mowila tylko jezorkiem sobie probowala jak ulozyc zeby bylo ok

Dziewczyny - poradzcie co robic - nogi mam caly czas spuchniete- glownie kolo kostek. I bola mnie - jakby mi mialo je rozerwac od srodka - takie uczucie rozpychania i pulsowania Do tego kolana mnie bola i pod kolanami... Moze ktoras miala cos takiego i mi poradzi co robic

Narazie zmykam bo sie zbieramy na spacer. Zajrze pozniej bo TZ na 14sta do pracy wiec ja cale popoludnie i wieczor sama.

Aha - dzisiaj szansa na sukces z Kasia Nosowska - ja osobiscie ja uwielbiam - wiec polecam

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 09:39   #4682
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
A co to za cienie, wrzuccie linka
Bede musiala sie w jakies mazidla zaopatrzyc przed powrotem na lono ludzkoscu z bobolandii
http://allegro.pl/listing.php/search...category=45664 mam 9wersji i polecam bo sa tanie i dobre ale ja zawsze uzywam baze pod Cienie Lumene, a teraz Dax wprowadzil tez baze pod cienie ponoc swietna

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Glam o tych mowa
http://allegro.pl/sleek-makeup-i-div...html?source=oo

A co do smoczków to czytałam aby dziecko sie nie nauczyło bez niego żyć właśnie trzeba m.inn. od razu po zaśnięciu wyciągać go z buzi.
moj jak zasnie to wypluwa sam
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 09:46   #4683
owieczka86
Zadomowienie

Bahamadia_25 ja daję zupki i próbuję deserki bo pani doktor powiedziałą żeby zacząć dawać owoce oprócz tego cycuś

nikaa2 fajna ta żyrafa

kojka przykro mi z powodu Twojej babci .

dygotka8 ja używam balneum i jestem zadowolona,a do smarowania używam sudocrem na zmianę z nivea baby

ja_dalia mój piszczy od dłuższego czasu i w różnych sytuacjach jak się cieszy,złosci i jak mnie "woła" hehe czasem od tego pisku to mnie głowa boli

agnieszka 0605 Filip zazwczja jak uśnie to wyplówa smoka.

fatal21 ja butelki myje płynem NUK i szczotką do butelek.

dominej ale masz fajnie mój jeszcze tak nie mówi ale czekam z niecierplwością aż zacznie

witam.
Fifi znowu zmienia przyzwyczajenia... wczoraj pobudka 5.40 i koniec spania głowa do góry i marudzi żeby go podnieść... dziś pobudka 6.20 i ti samo, za to teraz od godziny śpi
U nas znowu piękna pogoda i cieplutko a my znowu sami ... tż na szkoleniu (na szczęście ostatnim) jakiś egzamin ma więc znowu sami będziemy spacerować...

Wczoraj p południu namówiłam tżta żeby rozpalił grilla i upiekł karkówkę więc u nas sezon grillowy rozpoczęty

Moja chrześnica zrobiła ostatnio kupę na dywan pod krzesło ... hehe siostra pozwoliła jej posiedzieć trochę bez pieluchy,włączyła jej bajkę i poszła sie myć,za jakis czas przychodzi do niej Amleka i mówi : "mama kupa" siostra sie pyta "chcesz kupę??" a ona "nie już zrobiłam" i prowadzi ją do pokoju pokazując pod krzesło hehehe

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-04-22 o 09:49
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 10:07   #4684
nikaa2
Wtajemniczenie

dominej

a to nie żylaki? wiesz taki ból nie pokojący, koniecznie idź do lekarza a najlepiej flebologa... ... bo to te zatory i w ogóle... jeżlei nie masz jak sie wybrać to kup Venoruton żel lub Lioton1000+ Diohespan Max
sis taki zestaw dostała jak ją nogi bolały głównie pod kolanami- diagnoza-> żylaki wewnętrzne czy jakoś tak ;]

ale fajnie ...mmm karkóweczka...... mmmmm... majowy weekend się zapowiada super extra )))))

my idziemy sie oporządzić i niedługo na spacer... moze nawet po południu drugi? czemu nie

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

ale fajne te sleek'i
szkoda, że mam jeszcze stare cienie do wykorzystania... jakieś próbki... stare odcienie i niemodne ale ja dość rzadko się maluję, a szkoda mi kasy- ale sie sępica zrobiłam... ale te cienie wcale nie takie drogie jak na mineralki i tyle odcieni
a jakie najmodniejsze są tego sezonu??? :P
sie moze skuszę :P w końcu :P bo na chrzciny czy cuś ;>

to jest baza do cienie w kolorach cieni? pierwsze widzę na oczy- omg ale ja jestem cofnięta w tym temacie

ciekawe czy żyrafka mu odejdzie, jakoś po niedzieli będzie wysyłka

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-04-22 o 10:15
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 10:18   #4685
goldika
Zakorzenienie

Nikaa sleek'i to troche oszukane mineralki, nie sa 100% ale ja je kocham i tak

jedziemy do zoo
Stary 2012-04-22, 10:41   #4686
nikaa2
Wtajemniczenie

goldi
ale super macie

co za niefart miałam... całe body z tyłu żółte a pampers prawie suchy

lecimy na spacer

sija
Stary 2012-04-22, 10:55   #4687
tuszka
Raczkowanie

Witamy,

Wczoraj Frank zjadł 100 ml gęstej kaszuni ( łyżką w niej stała ) po kąpieli cyca. W między czasie zrobił trzecia kupę, w postaci plasteliny i nadal go karmiłam, przekładając do drugiego cyca... Frank się zrzygał. Dwa razy, wszystko mokre.... A on pusty brzuszkiem. Nie wiem, czy to moja wina, ze najpierw go przewijałam, pózniej przekładałam, czy po prostu zjadł za dużo

Cytat:
U nas jakby grzmialo i znow sie chmurzy

Wlasnie dziewczyny czym myjecie smoki od butelek??? Wyparzacie jeszcze?
Bo ja z sonia butelek nawet z pudla nie wyjelam- dostalam zestaw i pojecia nie mam. Zwykly plyn do maczyn czy jakies specjalne sa???
Mam ten płyn z Nuk i szczotkę, jak mi się przypomni, to wyparzam.
Nie wiedziałam, ze jest w Rossmannie, pewnie tańszy, więc kupię.
Glam, kupiłaś ten pojemnik na chusteczki w Ross???
W Biedronie tez są fajne chusteczki Dada nasączane pantenolem i rumiankiem. Bardzo fajne, opakowanie z niebieskimi napisami.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/listing.php/search...category=45664 mam 9wersji i polecam bo sa tanie i dobre ale ja zawsze uzywam baze pod Cienie Lumene, a teraz Dax wprowadzil tez baze pod cienie ponoc swietna

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

moj jak zasnie to wypluwa sam
Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Nikaa sleek'i to troche oszukane mineralki, nie sa 100% ale ja je kocham i tak

jedziemy do zoo
Ze Sleeka mam 3 paletki, moja obecnie ulubiona to Oh so special, fajna jest jeszcze Naturel. Używam z bazą z Art Deco ( nie polecam za te pieniądze) albo na cień w kremie z Catrice ( polecam bardzo za tę cenę) Goldi, daj znać jak ta baza z Daxa.

Tż w pracy oczywiście, a my jedziemy do teściowej polenić się na tarasie. I może spacer.

Wczoraj teściowa była u kosmetyczki i tez nabralam strasznego ochoty na jakieś zabiegi w salonie kosm. Może pedicure i peeling kawitacyjny???
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 11:03   #4688
elf27
Zadomowienie

POMOCY!!!!!

mam takie guzy w piersiach, że umieram znacie jakieś sprawdzone sposoby na ich pozbycie się? stosuję na razie kapustę i goroące kąpiele z masażami ale bez większych zmian laktator nic nie może odciągnąć takie zatory, zresztą wszędzie pisze by robić to ręcznie , łeeeeeeeeeeeee
Stary 2012-04-22, 11:07   #4689
ggoraa
Zadomowienie

hej
Podczytyalam was jednym okiem przez weekend, ale jakos nie mialam weny by sie wbic.
No wiec od czwartku mam focha na Tzta ( twierdzi, ze wymyslilam sobie chorobe, a okulary to fanaberia itp)
W piatek pojechalam sama po okulary, pozniej mielismy impreze Filipa- jakos nastroj mi nie mogl sie poprawic. No i na noc zostali goscie, odjechali wczoraj i ja padlam wczesnie.
Leki na g-b dzialaja- jak narazie. Widze porpawe, nie poce sie i jestem spokojniejsza.
Przyzwyczajam sie do okularow- ciezko mi, bo chyba dobralam zle szkla, w sensie, ze widze ich krance i to mnie wkurza. Jak mam wymalowane oczy to musze odsuwac okulary bo rysuje rzesami.

Nika jak to Nika- aniolek bez klopotowWczoraj zjadla 3/4 sloiczka z jagniecina,ale boi sie troszke tofcia

Glam u nas znowu 3 dzien bez kupola, ale od wczoraj juz go tam napiera po kiszce.

OD DZIS ZA 2 TYGODNIE WYLOOT- i szczerze, im blizej tym badziej mi sie nie chce, szczegolne teraz kiedy bede musiala tam przenosic leczenie
Stary 2012-04-22, 11:09   #4690
elf27
Zadomowienie

JOAMIC

TUSZKA mógł za dużo zjeść albo za bardzo kręcony na wszystkie strony z pełnym brzuszkiem i poleciało.
Stary 2012-04-22, 11:14   #4691
glamourous
Zakorzenienie

Elf ja tylko wiem ze szalwia hamuje laktacje
Chyba jak najczesciej dzidziola przystawiac

Piekne slonko, wypadaloby pojsc na spacer ale mnie ogarnela taka niemoc i beznadzieja ze ledwo sie do kuchni po kawe dowloklam
Zupelnie energii nie mam, nawet pol czekolady nie pomoglo
Psychicznie tez kiepsko a nawet jeszcze gorzej
Stary 2012-04-22, 11:20   #4692
elf27
Zadomowienie

O przystawianiu nie ma mowy, bo młody nie ruszy cycków z guzami, wierzga i wrzeszczy pod niebiosa
Stary 2012-04-22, 11:22   #4693
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witam się pięknie w niedziele

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
agnieszka ale zaje.bisty podpis
dziękować, ale zgapiłam trochę z TEGO bloga

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

A co do smoczków to czytałam aby dziecko sie nie nauczyło bez niego żyć właśnie trzeba m.inn. od razu po zaśnięciu wyciągać go z buzi.
ja tak robiłam i nic nie dało

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 11:32   #4694
pokszyfka
Zadomowienie

dominej nie masz problemów z odczuwaniem pogody? byłas może gdzieś niedawno chora na gardło? angina? przeziębienie? Może to stawy cię bolą? ja tak miałam...i później brałam 3 mies jakiś antybiotyk.ospen?
jak masz możliwość to zrób sobie OB i ASO, zwłaszcza jeśli przestanie i po jakimś czasie, nawet kilku dniach ból się powtórzy...
albo
naderwałaś ścięgno, coś ci nie zaskoczyło - też tak miałam, hehe co ja zresztą nie miałam mi pomogła maść, antybiotyk piroxikam czy jakoś tak, wtedy kosztowało to cos ok 12zł.
albo
poprostu idź do lekarza... miejscowo proponuję naproksen

elf kurcze który to już dzień sie meczysz z tymi cycuszkami najlepiej masować ręcznie i ściagać ok kieliszka, tak żeby nie było grudek, po 1-2 dniach powinno coś się zmienić, tutaj niestety trzeba byc wytrwałym
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 11:52   #4695
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
O przystawianiu nie ma mowy, bo młody nie ruszy cycków z guzami, wierzga i wrzeszczy pod niebiosa
elf a laktatorem?
Stary 2012-04-22, 11:55   #4696
elf27
Zadomowienie

no właśnie jeszcze 2-3 dni temu dało radę odciągać a teraz są już takie guzy że gucio
Stary 2012-04-22, 12:18   #4697
basiula19
Zadomowienie

witam niedzielnie

u nas pogoda śliczna chyba wybierzemy sie na chwilke do znajomego bo zapraszał nas na wczoraj na urodziny no ale z dzieciem na wieczór nie bardzo a pozatym przyjechał mój brat z żoną i dzieckiem i paliliśmy grilka ale sie ojadłam o bosheeeeee już sie ciesyłam że mi waga leci a tu sama nadrabiał te braki hehehhe jak sie wkurzyłam wczoraj w nocy na tż myslałam że dziada ubije.....położyłam sie spać o 23 a tż z moim bratem jeszcze siedzieli i piwko pili no i koło 24 tz przyszedł narypany do łóżka z piwem ( niewidziałam że ma) i mu sie kimło piwo sie wylało ja tak śpie a tu mi sie takie zimno zaczeło po plecach robić patrze a tu wylane materac mokry kołdra moja zagłówek o bosheeeee a później zaczoł jeszcze chrapać to lu lutłam pare razy z łokcia.........

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 13:36   #4698
nikaa2
Wtajemniczenie

elf

ja jak miałam zator to zelowym kompresem b. ciepłym przykładałam i dziecia przystawiałam-darł sie odpychał ale jak zgłodniał to wyssał mi guza

jedź na ip do położniczego szpitala mze tam gdzie rodziłaś, to położna powinna ci ściągnąć, jak tobie nie dizie

musze leciec bopłącze
Stary 2012-04-22, 14:56   #4699
elf27
Zadomowienie

dzięki

btw, jak Wasze maluchy reagują na spacerówkę i jazdę w 2 stronę nie widząc Was?
Stary 2012-04-22, 15:36   #4700
dominej
Raczkowanie

Witam

Bylam u lekarza z tymi moimi nogami -i w sumie pani doktor stwierdzila, ze skoro po ciazy mialam dobre wyniki krwi i moczu (ponad 5 miesiecy temu) to nie bedzie mi zlecac. Przepisala Lioton1000 i diosminex i kazala przyjsc za 10 dni jak nie przejdzie. Ogolnie to dala m do zrozumienia ze chyba sobie wymyslam ze mnie nogi bola bo to niemozliwe ze jak ktos ma tyle lat co ja to go cos boli. No ale jak zobaczyla zze sa spuchniete to z laski mi cos przepisala.
tylko ja nie czuje nawet najmniejszej poprawy - a juz prawie tydzien ...

Sama zrobilam badanie krwi im moczu. Ogolnie wychodzi ze wszystko w normie - ASO i OB tez. Jak mialam 20 lat to przez czeste anginy musialam usunac migdaly bo mi bakterie zaatakowaly stawy, no ale teraz to nie wiem co sie dzieje...

Mam nadzieje ze jutro uda mi sie dostac do mojego lekarza rodzinnego i pojde z tymi wynikami moze on mnie nie oleje tylko cos zaradzi.

Aha, jutro skladam podanie o zmniejszenie wymiaru pracy - chce do 9/10 - zeby przez 12 miesiecy nie mogli mnie zwolnic. Ciekawa jestem jaka bedzie reakcja szefa i pan z kadr

Milej niedzieli zycze wszystkim

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-04-22 o 15:38
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 15:36   #4701
glamourous
Zakorzenienie

No wlasnie, tez wyjelam siedziska spacerowe i ciekawa jestem czy mlOdziezy sie spodoba
Stary 2012-04-22, 16:33   #4702
pokszyfka
Zadomowienie

dominej coza głupia baba czasem aż mnie swędzi żeby komuś źle pożyczyć...pamiętam jak jeszcze w LO bolał mnie ząb, baaardzo. koleżanka ciągnęła mnie na dyskotekę, bo nie miała z kim iść. stwierdziła, że zmyślam więc jej powiedziałam że życzę jej żeby ją tak bolałochyba dwa dni później ją bolał ząb. heh...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 16:48   #4703
glamourous
Zakorzenienie

Pokszyfka ty wiedzmo na stos z toba
Stary 2012-04-22, 17:18   #4704
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzies czytalam ( w madrej gazecie dla rodzicow) ze dziecko potrzebuje 10 razy sprobowac zeby polubic nowy smak
też czytałam o tym,pewnie w tej samej gazecie

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
dzięki

moja jezdzi w gondoli.

doczekamy sie na zdjecie Twojego dziecia czy nie??bo juz mi głupio tak nalegać...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:46   #4705
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
dominej nie masz problemów z odczuwaniem pogody? byłas może gdzieś niedawno chora na gardło? angina? przeziębienie? Może to stawy cię bolą? ja tak miałam...i później brałam 3 mies jakiś antybiotyk.ospen?
jak masz możliwość to zrób sobie OB i ASO, zwłaszcza jeśli przestanie i po jakimś czasie, nawet kilku dniach ból się powtórzy...
albo
naderwałaś ścięgno, coś ci nie zaskoczyło - też tak miałam, hehe co ja zresztą nie miałam mi pomogła maść, antybiotyk piroxikam czy jakoś tak, wtedy kosztowało to cos ok 12zł.
albo
poprostu idź do lekarza... miejscowo proponuję naproksen

elf kurcze który to już dzień sie meczysz z tymi cycuszkami najlepiej masować ręcznie i ściagać ok kieliszka, tak żeby nie było grudek, po 1-2 dniach powinno coś się zmienić, tutaj niestety trzeba byc wytrwałym

kurde ja to mam na bank stawy... już ledwo sie ruszam :/ kiedys tak mialam jak plywalam ze na 3-4 dni mi mega puchlo kolano ze nie szlo spodni wsadzic i przechodzilo... no i zapisalam sie do lekarza akurat jak opuchlizna zeszla to stwierdzil - na oko- ze zmyslilam :/ do teraz bylo ok... czasem boli jak za dlugo chodze albo mam zgiete...

ale do ortopedy się udac czy najpierw sobie zrobic to ob i aso i dopiero do orto ? czy jakas inna specjalizacja????

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
no właśnie jeszcze 2-3 dni temu dało radę odciągać a teraz są już takie guzy że gucio

polecam bys znalazla w miescie poradnie laktacyjna i pojechala tam z rana albo chociaz zadzwonila- nawet to jakiejs z innego miasta, np w Łodzi jest niech cos poradza nawet przez tel

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
dzięki

moja jest zadowolona ze widzi co przed nią, chociaz jak nie ma ochoty siedziec to jej wszystko jedno w ktorą str. wozek

ja juz po szkole... "uciekłam" z ostatnich zajęć bo taka pogoda ze szkoda w domu siedziec... mloda spokojniutka dzis wiec mama odpoczywa zreszta po ilosci wpisow widze ze nie ja jedna

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 18:35   #4706
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Witamy,

Wczoraj Frank zjadł 100 ml gęstej kaszuni ( łyżką w niej stała ) po kąpieli cyca. W między czasie zrobił trzecia kupę, w postaci plasteliny i nadal go karmiłam, przekładając do drugiego cyca... Frank się zrzygał. Dwa razy, wszystko mokre.... A on pusty brzuszkiem. Nie wiem, czy to moja wina, ze najpierw go przewijałam, pózniej przekładałam, czy po prostu zjadł za dużo

Mam ten płyn z Nuk i szczotkę, jak mi się przypomni, to wyparzam.
Nie wiedziałam, ze jest w Rossmannie, pewnie tańszy, więc kupię.
Glam, kupiłaś ten pojemnik na chusteczki w Ross???
W Biedronie tez są fajne chusteczki Dada nasączane pantenolem i rumiankiem. Bardzo fajne, opakowanie z niebieskimi napisami.

Ze Sleeka mam 3 paletki, moja obecnie ulubiona to Oh so special, fajna jest jeszcze Naturel. Używam z bazą z Art Deco ( nie polecam za te pieniądze) albo na cień w kremie z Catrice ( polecam bardzo za tę cenę) Goldi, daj znać jak ta baza z Daxa.

Tż w pracy oczywiście, a my jedziemy do teściowej polenić się na tarasie. I może spacer.

Wczoraj teściowa była u kosmetyczki i tez nabralam strasznego ochoty na jakieś zabiegi w salonie kosm. Może pedicure i peeling kawitacyjny???
Daxa jeszcze nie mam, mam ponad polowe tubki Lumene ktora kocham! A jej zdecydowanym plusem jest to,ze jest w tubce do wyciskania. Nie lubie grzebac palcem w sloiczkach, tym bardziej ze zazwyczaj mam dlugasne pazury

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
hej
Podczytyalam was jednym okiem przez weekend, ale jakos nie mialam weny by sie wbic.
No wiec od czwartku mam focha na Tzta ( twierdzi, ze wymyslilam sobie chorobe, a okulary to fanaberia itp)
W piatek pojechalam sama po okulary, pozniej mielismy impreze Filipa- jakos nastroj mi nie mogl sie poprawic. No i na noc zostali goscie, odjechali wczoraj i ja padlam wczesnie.
Leki na g-b dzialaja- jak narazie. Widze porpawe, nie poce sie i jestem spokojniejsza.
Przyzwyczajam sie do okularow- ciezko mi, bo chyba dobralam zle szkla, w sensie, ze widze ich krance i to mnie wkurza. Jak mam wymalowane oczy to musze odsuwac okulary bo rysuje rzesami.

Nika jak to Nika- aniolek bez klopotowWczoraj zjadla 3/4 sloiczka z jagniecina,ale boi sie troszke tofcia

Glam u nas znowu 3 dzien bez kupola, ale od wczoraj juz go tam napiera po kiszce.

OD DZIS ZA 2 TYGODNIE WYLOOT- i szczerze, im blizej tym badziej mi sie nie chce, szczegolne teraz kiedy bede musiala tam przenosic leczenie
Stary 2012-04-22, 18:36   #4707
glamourous
Zakorzenienie

Mi glowa peka. I w ogole mam dosc... W tym tyg jak zawsze zreszta- jestem ciagle sama z maluchami. Moja mama 3 razy w tyg ma korepetycje ktore u niej trwaja tak z 1,5 godz + sie do nich przygotowuje, 2 razy basen wieczorami po godzinie plywania plus dojazdy itd... W piatek caly wieczor byla u kolezanki, wczesniej u fryzjera, wczoraj na caly dzien wyjechali a dzis najpierw byla w
Kosciele a teraz do teatru wyszla. Czyli prawie kazdy wieczor jestem sama, kapiel trojki spada na mnie- a ciezko dziecko kapac
I dwojke zabawiac w tym samym czasie
Teraz tata troche sie ulitowal i zabral dOmka na wspolne ogladanie
Meczu wiec ja ttlko dwojke mam do kapieli...

Zaliczylismy spacerek, pogaduchy ze znajoma mama w parku, lody.
Chlopcy obudzili sie szybciej niz sie spodziewalam ale oni sa tacy kochani- jeszcze ponad pol godz spacerowalismy a oni ladnie siedzieli w gondolkach z podniesionym dnem
Ja sie tak zachwycam bo z sonia by taki numer nie przeszedl- jak spala to ok mozna spacerowac ale jak sie zbudzila to koniec byl wrzask i koniecznie na rece
Tak ze dla mnie to ze siedza grzecznie i sie rozgladaja to cud natury
Stary 2012-04-22, 18:37   #4708
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze... mam nadzieje, ze szybko sie z nimi jakos uporasz

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
dzięki

Olek dzis pierwszy raz jezdzil w spacerowce, spal w niej ponad 2h, ale wozimy go przodem do nas
Stary 2012-04-22, 18:38   #4709
fatal21
Wtajemniczenie

Mała od wczoraj nie dostała marchewki i dzis od popołudnia k...a jak marzenie,najlepsze jest to ze Tz prawie został przez nia zaatakowany))
Stary 2012-04-22, 18:40   #4710
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
kurde ja to mam na bank stawy... już ledwo sie ruszam :/ kiedys tak mialam jak plywalam ze na 3-4 dni mi mega puchlo kolano ze nie szlo spodni wsadzic i przechodzilo... no i zapisalam sie do lekarza akurat jak opuchlizna zeszla to stwierdzil - na oko- ze zmyslilam :/ do teraz bylo ok... czasem boli jak za dlugo chodze albo mam zgiete...

ale do ortopedy się udac czy najpierw sobie zrobic to ob i aso i dopiero do orto ? czy jakas inna specjalizacja????

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

polecam bys znalazla w miescie poradnie laktacyjna i pojechala tam z rana albo chociaz zadzwonila- nawet to jakiejs z innego miasta, np w Łodzi jest niech cos poradza nawet przez tel

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

moja jest zadowolona ze widzi co przed nią, chociaz jak nie ma ochoty siedziec to jej wszystko jedno w ktorą str. wozek

ja juz po szkole... "uciekłam" z ostatnich zajęć bo taka pogoda ze szkoda w domu siedziec... mloda spokojniutka dzis wiec mama odpoczywa zreszta po ilosci wpisow widze ze nie ja jedna
tez ucieklam z zajec przez pogode w ogole nie dotarlam na uczelnie

bylismy w zoo. Mamy prawie 400zdjec jak bylo cudownie!!!!!!! chociaz tlumy kosmiczne.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Mi glowa peka. I w ogole mam dosc... W tym tyg jak zawsze zreszta- jestem ciagle sama z maluchami. Moja mama 3 razy w tyg ma korepetycje ktore u niej trwaja tak z 1,5 godz + sie do nich przygotowuje, 2 razy basen wieczorami po godzinie plywania plus dojazdy itd... W piatek caly wieczor byla u kolezanki, wczesniej u fryzjera, wczoraj na caly dzien wyjechali a dzis najpierw byla w
Kosciele a teraz do teatru wyszla. Czyli prawie kazdy wieczor jestem sama, kapiel trojki spada na mnie- a ciezko dziecko kapac
I dwojke zabawiac w tym samym czasie
Teraz tata troche sie ulitowal i zabral dOmka na wspolne ogladanie
Meczu wiec ja ttlko dwojke mam do kapieli...

Zaliczylismy spacerek, pogaduchy ze znajoma mama w parku, lody.
Chlopcy obudzili sie szybciej niz sie spodziewalam ale oni sa tacy kochani- jeszcze ponad pol godz spacerowalismy a oni ladnie siedzieli w gondolkach z podniesionym dnem
Ja sie tak zachwycam bo z sonia by taki numer nie przeszedl- jak spala to ok mozna spacerowac ale jak sie zbudzila to koniec byl wrzask i koniecznie na rece
Tak ze dla mnie to ze siedza grzecznie i sie rozgladaja to cud natury
Jeszcze troche i wyrwiesz sie do pracy, a Tz zobaczy jak to jest miec 3dzieci hehe fajnie, ze panowie tacy gentelmeni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości