Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-21, 23:22   #4201
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Ja też, ale zaglądam na pudelka i tam codziennie o niej piszą
Książkę napisała w jej imieniu jakaś dziennikarzyna z Gali
http://www.polskatimes.pl/artykul/54....html?cookie=1
a sama Waśniewska też się ponoć zbiera do napisania czegoś samodzielnie
O ja pier***
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 00:19   #4202
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
hahaha dobre !!!
U mnie nie było tak, ale jaja, bo sprzedane zostało 4 tys. drożej niż je kupiliśmy, a trochę nim pojeździliśmy. No i klienci idealni, bo obejrzeli bez większego sprawdzania, zapłacili kasę i do widzenia W ciągu 2 tygodni sprzedaliśmy 2 auta i w końcu możemy kupić jedno rodzinne
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Może powinniście zająć się handlem samochodami? Dobrze Wam to wychodzi Super, że udało Wam się jeszcze na tym zarobić
Pumas - niezła jesteś.
Tanio kupiliście, czy drogo sprzedaliście? Może powinnaś przemyśleć pomysł Mandagorki?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 01:07   #4203
chce_byc_mama
Zakorzenienie

heejj uciekam do lozka. Byla kolezanka ciasto prawie cale opedzlowane, jutro bede piekla jeszcze jedno :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 06:40   #4204
modnisia86
Zadomowienie

Ja własnie wstałam i pije kawę

I jak to jest z tym materacem dla dziecka musi być miękki czy może być średnio twardy.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 07:23   #4205
pumas
Zakorzenienie

Hej piekny dzień się zapowiada, wstawać śpiochy !

Drogo sprzedaliśmy raczej "zawodowo" żadne z nas by się tym zajmować nie chciało, wbrew pozorom nie jest to takie proste, gdy się kupuje na handel.

Mała mnie zaczepia od rana, pora chyba coś zjeść, a i może ja upiekę ciasto na niedzielę
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 07:53   #4206
asia665
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny.
Melduje się z bólem gardła i chrypką . Wiedziałam,że jak mąż będzie chory to i ja załapie od niego infekcje . . Czuje się średnio.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Zapomniałam dopisać,że moje złe samopoczucie nie przeszkodzi mi oczywiście w zrobieniu zdjęć pokoiku gdy mąż złoży łóżeczko

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 08:12   #4207
prince_polo
Zakorzenienie

witam już po kawie tz robi śniadanie kocham niedzielę rano szkoda tylko że dziś pogoda się zepsuła.

dziś w nocy Doznalam szoku tak Mnie zlapaly skurcze nóg od kolan po stopy że wygielo mi je palce też duży w jedną strone resztę w druga i były takie sztywne jakoś z 2 minuty! a jak ku.rw'a bolało ty nie umiem opisać!
czy to normalne? skurcze ok ale żeby aż tak?

dziś obiad u rodziców więc nie muszę gotowac
Cytat:
hahaha dobre !!!
U mnie nie było tak, ale jaja, bo sprzedane zostało 4 tys. drożej niż je kupiliśmy, a trochę nim pojeździliśmy. No i klienci idealni, bo obejrzeli bez większego sprawdzania, zapłacili kasę i do widzenia W ciągu 2 tygodni sprzedaliśmy 2 auta i w końcu możemy kupić jedno rodzinne
To super tylko się cieszyć!

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Melduje się z bólem gardła i chrypką . Wiedziałam,że jak mąż będzie chory to i ja załapie od niego infekcje . . Czuje się średnio.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Zapomniałam dopisać,że moje złe samopoczucie nie przeszkodzi mi oczywiście w zrobieniu zdjęć pokoiku gdy mąż złoży łóżeczko
Ojej wracaj do zdrowia! i czekam na zdjecie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 08:26   #4208
pumas
Zakorzenienie

Prince, przy takich skurczach trzeba maxymalnie wygiąć stopę, szybciej ustają.
Mój tż też znowu chory, chyba już 5 raz podczas mojej ciąży, co za porażka. Także i ja się gorzej czuję, ale liczę, że ładna pogoda nie da się rozłożyć.
Stary 2012-04-22, 08:51   #4209
phdwao
Zakorzenienie

hej

ja zdrowa jak ryba, wyspana, słoneczko jest, zatem specery obowiązkowe

Cisteczku ja miałam takie silne skurcze jak Ty przed ciąża-wtedy duzo ćwiczyłam, uczyłam się i piłam 4 kawy dziennie i miałam zwyczajne niedobory magnezu.Identycznie mi sie wykręcalo, tylko że kilka razy dziennie, do tego doszły skurcze nawet w dłoniach, suplementacja asparaginianiu mi pomogła.Teraz sie z tym nie borykam, bo biorę asparaginain extra 3x1 od 12tc

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-04-22 o 08:54
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 09:03   #4210
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Prince, przy takich skurczach trzeba maxymalnie wygiąć stopę, szybciej ustają.
Mój tż też znowu chory, chyba już 5 raz podczas mojej ciąży, co za porażka. Także i ja się gorzej czuję, ale liczę, że ładna pogoda nie da się rozłożyć.
starałam się Wygiac ale łatwo nie było
zdrowia dla tz
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

Cisteczku ja miałam takie silne skurcze jak Ty przed ciąża-wtedy duzo ćwiczyłam, uczyłam się i piłam 4 kawy dziennie i miałam zwyczajne niedobory magnezu.Identycznie mi sie wykręcalo, tylko że kilka razy dziennie, do tego doszły skurcze nawet w dłoniach, suplementacja asparaginianiu mi pomogła.Teraz sie z tym nie borykam, bo biorę asparaginain extra 3x1 od 12tc
Ja biorę aspargin 3 razy po 2 to chyba maksymalna dawka?

jem nalesniki i kakao

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-22, 09:08   #4211
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

Ja biorę aspargin 3 razy po 2 to chyba maksymalna dawka?

jem nalesniki i kakao
podpytaj doktorka, pewnie CI doradzi
Stary 2012-04-22, 09:17   #4212
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
podpytaj doktorka, pewnie CI doradzi
Mój doktorek się za glowe zlapie że znowu coś

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-22, 09:34   #4213
Malwina_a
Rozeznanie

Czesc dziewczyny
U mnie niestety znow niewesoło. Wczoraj znów prawie jechałam do szpitala, ale ginka potem stwierdziła, żeby spróboać przeczekać do poniedziałku na wizyte. Prawdobodobnie znów skróciła mi się szyjka przy krążku, leże tyłkiem wyżej i czekam na jutro. Strasznie się boję i proszę trzymajcie kciuki
Niewiem dlaczego ja mam takiego pecha ale jak cokolwiek mi się dzieje to zawsze jest to weekend

Z pozytywnych wieści to moja niuńka miała dzisiaj nad ranem czkawke, pierwszy raz ja to poczułam, fajne uczucie jak brzuszek podskakuje
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 09:35   #4214
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Mój doktorek się za glowe zlapie że znowu coś

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
U mnie niestety znow niewesoło. Wczoraj znów prawie jechałam do szpitala, ale ginka potem stwierdziła, żeby spróboać przeczekać do poniedziałku na wizyte. Prawdobodobnie znów skróciła mi się szyjka przy krążku, leże tyłkiem wyżej i czekam na jutro. Strasznie się boję i proszę trzymajcie kciuki
Niewiem dlaczego ja mam takiego pecha ale jak cokolwiek mi się dzieje to zawsze jest to weekend

Z pozytywnych wieści to moja niuńka miała dzisiaj nad ranem czkawke, pierwszy raz ja to poczułam, fajne uczucie jak brzuszek podskakuje
Malwina trzymamy kciuki! Musi byc dobrze
Stary 2012-04-22, 10:47   #4215
muminek82
Wtajemniczenie

Dzień doberek
wpadłam na chwilkę bo jedziemy do teściów na obiadek
pogoda piękna słoneczko świeci miłej niedzieli Wam życzę

Cytat:
Cześć dziewczyny.

dużo zdrówka Asiu,i czekamy na foty
Cytat:
Czesc dziewczyny

Kochana oby wszystko było dobrze!Trzymam kciuki z całych sił
ja mam wizytę w środę,jestem ciekawa jak moja szyjka bo ostatnio przez dwa wieczory miałam mega twardy brzuch.
wg usg dzisiaj zaczynam 32tc
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 10:54   #4216
Mandragorrka
Zakorzenienie

Witam się od rana z kuchni Zjadłam śniadanie a teraz buszuję przy garach - robię bogracz. Zobaczymy jak mi to wyjdzie bo nigdy wcześniej nie robiłam. A potem jeśli pogoda się utrzyma to spacer i może kupię banany, bo dalej chce mi się ciasta bananowego

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U nas te kołyski niestety są drogie, nie ma carbootów gdzie można kupić za 5 funciaków. Ja wynalazłam na allegro, w zasadzie to na tablicy i razem z przesyłką zapłaciłam 130 zł. Jak dla mnie cena jeszcze do przyjęcia. Poszukaj na allegro, może uda Ci się coś trafić. Czasami takie rzeczy sprzedają też w komisach. Może u Ciebie w mieście jest jakiś, warto zajrzeć.

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Nie ma to jak pozytywne podejście Nie ważne, że źle się czujesz zdjęcia będą
Ale póki jeszcze łóżeczko nie jest złożone to Ty leż w łóżku i odpoczywaj. Dużo zdrówka
Mój małż był ostatnio chory tak dość konkretnie się rozłożył, nawet antybiotyki brał. Ciekawa jestem jakim cudem ja się od niego nie zaraziła. Nawiasem mówiąc teściowa kazała mi po domu chodzić w maseczce chirurgicznej Nie posłuchałam jej rady

Cytat:
Czesc dziewczyny
Trzymam kciuki : kciuki: Jestem dobrej myśli, dacie radę

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 10:58   #4217
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
album
Fajny ten albumik tym bardziej mnie denerwuje, że go nie dorwałam

Cytat:
Kurde wiecie co, załamałam się przed chwilą. Okazało się, że w szpitalu, w którym planowałam rodzić, za wszystko się płaci!!!!!!!! Nie dość, że płacę lekarzowi, by był przy porodzie, to jeszcze za poród rodzinny 300 zł, za ZZO ileś i za KAŻDE najmniejsze udogodnienie. Nie mówiąc o zachciance typu sala jednoosobowa - 250 zł/doba. Chyba mnie nie stać na poród tam
Nieciekawie rzecywiście, ale często o popularnch szpitalach tak naciągąją, parę dni temu wklejałam cennik z najpopularniejszego szpitala położniczego w Wawie (publiczny, nie prywatny) i tam też się płaci za każdą pierdółkę a ceny jeszcze wyższe niż u Ciebie
lekarz 2000
położna 1500
zzo 600
pokój 1 os- 500/doba
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Redaktor naczelna
oooo, to świetnie świadczy o tej gazecie, nie ma co, wg mnie powinna przynajmniej stracic stanowisko za takie coś
Cytat:
dziś w nocy Doznalam szoku tak Mnie zlapaly skurcze nóg od kolan po stopy że wygielo mi je palce też duży w jedną strone resztę w druga i były takie sztywne jakoś z 2 minuty! a jak ku.rw'a bolało ty nie umiem opisać!
czy to normalne? skurcze ok ale żeby aż tak?
Przed ciążą bardzo często tak miałam, teraz nie piję napoi energetycznych i okazjonalnie łykam magnez i już się to nie zdarza.
Może powinnaś jednak odstawić kawę i uzupełnić magnez
Cytat:
Czesc dziewczyny

Trzymaj się kochana, mocne kciuki za Was
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 10:59   #4218
nicki86
Zadomowienie

32 tydzień poważna sprawa jeszcze 5.... i możesz jechać na porodówke

Pumas tylko pogratulować takich umiejętności handlowych

Malwinko
będzie dobrze tylko leż i się nie stresuj

prince_polo
weź dolewkę kakałka ma dużo magnezu... mi jak zaczęła skakać powieka zaczęłam je intensywnie pić (oczywiście takie normalne nie rozpuszczalne) i obeszło się bez suplementacji tabletkami

Asiu
dowal sobie teraz duże dawki cytrynek, czosnków, soczków malinowych i innych wspomagaczy, żeby się nie rozwinęło choróbsko! no i czekam na fotki

kathrinaaaaadobrze że kopie przynajmnej wiesz że wszysyto ok, moja podczas choroby była czasem za bardzo spkojona aż się martwiłam...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 11:31   #4219
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny

kochana będzie wszystko dobrze 3 mam kciuki!
Cytat:

Przed ciążą bardzo często tak miałam, teraz nie piję napoi energetycznych i okazjonalnie łykam magnez i już się to nie zdarza.
Może powinnaś jednak odstawić kawę i uzupełnić magnez
:
myślisz że to przez kawe? ja pije tylko 1 słaba dziennie.. inaczej łeb mi pęka , nie pije jej z kaprysu tylko by uniknąć boli.

nicki86
Też Pilam takie normalne i chyba zrobię sobie drugie.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-22, 11:33   #4220
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Nieciekawie rzecywiście, ale często o popularnch szpitalach tak naciągąją, parę dni temu wklejałam cennik z najpopularniejszego szpitala położniczego w Wawie (publiczny, nie prywatny) i tam też się płaci za każdą pierdółkę a ceny jeszcze wyższe niż u Ciebie
lekarz 2000
położna 1500
zzo 600
pokój 1 os- 500/doba
Jejku - strasznie drogo u was
U mnie w szpitalu zo jest za darmo, sale do porodu rodzinnego od tego roku za darmo, jak rodzilam ostatnio to przy porodzie byl lekarz i polozna - za darmo, sale po porodowa mialam za darmo 4 osobowa z lazienka wiec do przezycia. Chyba tylko te 1osob sa platne, ale nie wiem ile bo uwazam ze juz bez przesady te 3 dni mozna miedzy ludzmi posiedziec

Malwina - biedaku
mam nadzieje ze bedzie ok. A skad wiesz ze cos sie dzieje? Jakie objawy?
Mi tez zawsze w weekendy sie cos dzieje, dzieciaki tez zawsze w weekend sie rozkladaja :P wiec tak chyba juz jest.

Ja tez ostatnie 3 dni spedzilam w stresie - po wycieczce na badania zaczal mi brzuch twardniec tak ze az caly zdretwialy mialam. Lykalam nospe garsciami i czekalam co bedzie. Dzis juz lepiej. Ale to denerwujace bo jeszcze tyle czasu do tego minimum bezpieczenstwa...

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 11:45   #4221
anna99302
Zadomowienie

Hey hey mamusie! Ale wczoraj poleniuchowaliśmy z mężem... caaaały dzień zaraz wybieramys ię na spacer a od jutra znowu tydzień pełen obowiązków.
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja bym się na nic nie oglądała i brała męża, może tamci faceci też nie chcą chodzić ze względu że same baby, a Ty przyprowadzisz swojego to może i oni zmienią zdanie. Ja prawdę mówiąc na szkołe rodzenia w 90% chce iść dla męża, właśnie żeby się osłuchał. Bo ja już miałam kontakt z dzieciaczkami, a on nie bardzo.
A co wody cebulowej no to strasznie brzmi, ale z drugiej strony teraz podobno kształtują się gusta smakowe w jakimś stopniu naszych dzieci, więc całkiem rezygnować chyba też nie warto.
Mojej znajomej podrzucają za to pieski, przy czym ona nie znajduje im domu tylko sama przygarnia. Ma już 3, na szczęście dość małe bo mieszka w mieszkaniu. Ale jest jeszcze dość młoda i samotna więc ma towarzystwo i dużo czasu na spacery z nimi
Wiesz co? Massz rację. W ogóle nie wiem, mam wrażenie, że w tym małym zapyziałym mieście to porody rodzinne są czymś nieakceptowanym wręcz. A ja mam w dupie. Bardzo potrzebuję mojego męża tam przy mnie i ta SR jest zdecydowanie bardziej dla niego niż dla mnie.
W ogóle wszystkie dziewczyny, które mówiły, że mam go wziąc, macie rację!!! I dziękuję za wsparcie,tak też zrobimy!

Cytat:
Czesc dziewczyny

Biedactwo
Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Jejku - strasznie drogo u was
U mnie w szpitalu zo jest za darmo, sale do porodu rodzinnego od tego roku za darmo, jak rodzilam ostatnio to przy porodzie byl lekarz i polozna - za darmo, sale po porodowa mialam za darmo 4 osobowa z lazienka wiec do przezycia. Chyba tylko te 1osob sa platne, ale nie wiem ile bo uwazam ze juz bez przesady te 3 dni mozna miedzy ludzmi posiedziec

Malwina - biedaku
mam nadzieje ze bedzie ok. A skad wiesz ze cos sie dzieje? Jakie objawy?
Mi tez zawsze w weekendy sie cos dzieje, dzieciaki tez zawsze w weekend sie rozkladaja :P wiec tak chyba juz jest.

Ja tez ostatnie 3 dni spedzilam w stresie - po wycieczce na badania zaczal mi brzuch twardniec tak ze az caly zdretwialy mialam. Lykalam nospe garsciami i czekalam co bedzie. Dzis juz lepiej. Ale to denerwujace bo jeszcze tyle czasu do tego minimum bezpieczenstwa...
Kurcze...wiecie co? a dla mnie sala 1 os jest bardzo ważna. Jestem raczej z osób krępujących się i nie wyobrażam sobie byc z kilkoma osobami przy przeżywaniu tego wszystkiego...taka już jestem...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 11:56   #4222
phdwao
Zakorzenienie

jestem glupikem zrobilismy z TZ spacer-4km i to tempem malo spacerowym, zaczal mnie mocno brzuch ciągnąc i nawe bolec ale juz przeszlo na szczescie
Stary 2012-04-22, 12:09   #4223
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
jestem glupikem zrobilismy z TZ spacer-4km i to tempem malo spacerowym, zaczal mnie mocno brzuch ciągnąc i nawe bolec ale juz przeszlo na szczescie

my też byliśmy na spacerze ale żółwim tempem

Kisiel jem

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

mam neta
później albo jutro ustawie zdjęcia

naraziE mój tz siedzi na kompie mecz ogląda a ja Leze z twardym brzuchem ..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-22, 12:16   #4224
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Kurcze...wiecie co? a dla mnie sala 1 os jest bardzo ważna. Jestem raczej z osób krępujących się i nie wyobrażam sobie byc z kilkoma osobami przy przeżywaniu tego wszystkiego...taka już jestem...
to ja chyba jakas grubo ciosana ale wole miec do kogo gebe otworzyc niz siedziec sama zdana na siebie...w koncu nie siedzi sie tam nago, a do karmienia mozna sie odwrocic plecami poza tym ludzie rozne rzeczy wiedza, moga doradzic, pomoc (ostatnio np mialam krwotok porodowy i potem nie mialam sily palcem ruszyc i dziewczyny z pokoju mi duzo pomagaly, byly bardzo sympatyczne) , a na pielegniary raczej liczyc nie nalezy zbyt, i jesli sie cos dzieje zawsze ktos moze wezwac pomoc. Balabym sie sama zostac

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:

my też byliśmy na spacerze ale żółwim tempem

Kisiel jem

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

mam neta
później albo jutro ustawie zdjęcia

naraziE mój tz siedzi na kompie mecz ogląda a ja Leze z twardym brzuchem ..
ciagle ci twardnieje? robisz cos z tym? mi twradnieje mimo ze leze i sie martwie. nie jest to czesto ale i tak stresuje

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-22, 12:22   #4225
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
to ja chyba jakas grubo ciosana ale wole miec do kogo gebe otworzyc niz siedziec sama zdana na siebie...w koncu nie siedzi sie tam nago, a do karmienia mozna sie odwrocic plecami poza tym ludzie rozne rzeczy wiedza, moga doradzic, pomoc (ostatnio np mialam krwotok porodowy i potem nie mialam sily palcem ruszyc i dziewczyny z pokoju mi duzo pomagaly, byly bardzo sympatyczne) , a na pielegniary raczej liczyc nie nalezy zbyt, i jesli sie cos dzieje zawsze ktos moze wezwac pomoc. Balabym sie sama zostac

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

ciagle ci twardnieje? robisz cos z tym? mi twradnieje mimo ze leze i sie martwie. nie jest to czesto ale i tak stresuje
Z tego co się orientowałam to u nas w sali ojciec może zostac przez cały czas WIęc licze na towarzystwo TŻ.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:24   #4226
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo często mam taki ciężki i Napompowany. biorę nospe i Aspargin. ale Skurczy nie czuje. i rzadko Mnie boli.
jeśli twardy jest to znaczy że co? we wtorek Ide do GINA więc mu powiem
chciała bym by mi zrobił usg szyjki. wrazie wu. będę mu marudzic może zrobi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-22, 12:25   #4227
pumas
Zakorzenienie

Mnie juz brzuch nie twardnieje tak często - ciekawe, co się zmieniło, skoro dalej łykam 6 tabletek magnezu (albo mniej), ruszam się tyle co poprzednio itd. Jedynie moje nastawienie się zmieniło, nie panikuję bez potrzeby.
Stary 2012-04-22, 12:32   #4228
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo często mam taki ciężki i Napompowany. biorę nospe i Aspargin. ale Skurczy nie czuje. i rzadko Mnie boli.
jeśli twardy jest to znaczy że co? we wtorek Ide do GINA więc mu powiem
chciała bym by mi zrobił usg szyjki. wrazie wu. będę mu marudzic może zrobi
mi wyraznie sie tak napina jak skurcz lydki np. Zwykle zadko przekracza 10x na dzien ale potrafi tak ze 7x pod rzad sie napiac rano, potem caly dzien nic i wieczorem kolejna seria. tez biore aspar., nospe jak za czesto twardnieje, lute i magnez dodatkowy. Dla mnie to stres bo mi grozi przedczesny porod i generalnie nie powinnam pozwalac na takie rzeczy. No ale nie wiem-moze do jakiegos stopnia to normalne...i nieszkodliwe?

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-22, 12:33   #4229
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej

u nas tak ładnie,słoneczko świeci a ja siedzę sama w domu mąż pojechał na ryby
no nic,obejrze sobie Gotowe na wszystko a później pójdę na jakiś spacerek...sama

mi brzuch twardnieje ok 7 razy dziennie ale tak po minucie puszcza, więc myślę że skoro nie boli to tylko są te skurcze przepowiadające

ciekawe jak Lince weekend minął
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:34   #4230
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie juz brzuch nie twardnieje tak często - ciekawe, co się zmieniło, skoro dalej łykam 6 tabletek magnezu (albo mniej), ruszam się tyle co poprzednio itd. Jedynie moje nastawienie się zmieniło, nie panikuję bez potrzeby.
Ja też nie panikuje bo Mnie nie boli. tzn rzadko. mała się rusza i wg Mnie jest ok.
zobaczymy co powie GIN no i ja nie wiem co to wsumie znaczy jak jest brzuch taki twardy.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości