Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 10:39   #1831
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej hej,

nasza "parka" chyba się umawia na to spanie nocne, moja spała od 20.30 do 5 też ciągiem , wypiła i śpi dalej
ps. tak tak, Szymon podobny do Agi, Filip do TŻ,Eryk do Gosi, Kaj do Leny ( choć tż nie widziałam dokładnie)
hehe no normalnie zmawiaja sie na to spanko
A tak powaznie, nie moge narzekac ogolnie nocki mam w miare fajne. Gora dwie pobudki na karmienie a tak jak dzis jedna to wogole wypas
No i nie ma tego szykowania butelek mleka itd... przewijam, biore dolozka, Szymonek sobie ssie a ja spie I on potem usypia jak poje. Ja wiem, ze takie usypianie przy cycu nie do konca dobre, ale po pierwsze: jestem zbyt zmeczona zeby czekac az zje i go odkladac (chociaz czasami jak sie przebudze to go przekladam), po drugie: lubie z nim spac kiedy sie potulimy jak nie przy cycu, w dzien ogolnie wszystko na szybko bo Filip to Filip tamto. A poza tym to bardzo przyjemne takie spanko z nim jak on sobie ciumka a ja spie
Oczywiscie bywaja noce ze spimy w czworke, jak Filip do nas do lozka zawita. Jednak wtedy czuwam, boje sie przysnac, zeby Filip niechacy przez sen np wielka girką nie walnął Szymka. Wiec wtedy dostaje powera i jakos wytrzymuje
A Ty Kornelka jak sobie z tym karmieniem radzisz w nocy? Ninka tez spi z Wami?
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Aguska,ale u nas wlasnie jest problem z ta szyjka taki ze ona jak tylko chce sie cos przy szyi robic to przywiera mocno barki do niej i jest naprawde ciezko... bo tak jak sobie lezy czy cos to spokojnie moznaby bylo umyc ale ona przy dotyku zaraz ja chowa .... ale wczoraj przy kapieli takie wygibasy z nia robilam ze udalo mi sie porzadnie dotrzec z kazdej strony i szyjka czysta, pachnaca i nawilzona jest
No to super. Jeszcze na snie mogloby Ci byc tez dobrze jej czyscic ta szyjke, jak tak gleboko spi
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dobrze sie czuje,dzieki.Troche obolala,ale to normalne.
Poduszka do siedzenia-rewelacja!!
To super A poduszka jest niezastapiona, tak. A jak Wiki na braciszka zareagowala? No i pewnie pomaga Ci bardzo co? Takie dziewczynki w tym wieku jak mamy, lubia opiekowac sie takimi bobaskami
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dziś kończymy MIESIĄC
gratulacje dla Laury
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękujemy razem z Oskarkiem za wszystkie komplementy Wszyscy twierdzą że podobny do taty i mają rację bo też widzę że bardziej do TŻ podobny
Pierwsza noc w domu za nami i nie najgorsza Mały budził się prawie co 3 godziny pojadł i szedł znów grzecznie spać Karmienie było o 22.30, 1.30, 2.30, 5 i potem o 8.30
Przy kąpaniu było trochę wrzasku a raczej bardzo aż mi serce ściskało bo miałam wrażenie że krzywdę mu robię Mam nadzieję że z każdą kąpielą będzie lepiej.

Cycki nadal bolą , ale trzeba zacisnąć zęby i dać ssać temu wampirkowi
Opis porodu postaram się dać na dniach

Po jakim czasie poszłyście pierwszy raz do pediatry??

Macie też tak że boicie się zostawiać szkraby same? Tzn. jak jestem w sypialni to Oskar śpi w łóżeczku ale jak siedzę w salonie to zabieram go i śpi w gondoli. Jakoś czuję się wtedy bezpieczna , bo ciągle mam wrażenie że np.uleje i się udławi.

Mam do Was prośbę jak któraś urodziła lub dała już opis porodu a nie jest wklejony na 1 str to proszę o info na priv.
No chyba że mamusi jeszcze na wizażu nie było to proszę aby osoby które dostały eska od którejś że urodziła to dały znać.
Próbowałam wczoraj coś powklejać ale nie jestem w stanie tego znaleźć bo za dużo tego , a same wiecie jak jest na początku.

kupowała któraś biustonosz na all?? od jakiego sprzedawcy polecacie?
Zobaczysz bedzie coraz lepiej z kapiela. Najlepiej zaczac kapiel jak dziecko jeszcze nie obudzilo sie dobrze zeby nie plakalo tak bardzo z glodu. No a do wprawy dojdziecie
My poszlismy do pediatry po 2 tygodniach jakos.Chcialam zobaczyc jak przybiera no i mialam pare pytan
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałyście o leczeniu ciemieniuchy - kiedy może pojawic? Moja na razie nie ma, ale to pewnie jeszcze może wyjsc?
Moze sie pojawic przez jakis czas, moj po urodzeniu tez nie mial, pojawila sie po paru dniach, ale wazne jest by jak sie zaczyna, zaczac juz dzialac, zeby nie potworzyly sie grube warstwy.
A co do ciemieniuchy to moj Filip nie mial, nie kazde dziecko ma.
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno pytanie czy Wasze dzieci też na początku mało kupki robiły?? Oskar robi jak na razie 1 na dzień a tak to ino bączki puszcza. Troszkę mnie to martwi bo mam wrażenie że przez to boli go brzuszek że nie umie tej kupki zrobić czasem pręży się puści bączka i nic więcej....
Moj Szymon robi kupke przy kazdym karmieniu, przed mu zmieniam pieluszke i jest przewaznie kupka no i czesto podczas karmienia tez. Ale nie musisz sie martwic, Twoj Oskar moze robic kupke nawet raz na 2,3 dni i to nic niepokojacego.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
No i zapomniałam napisać.
Ewelinka kończy dzis miesiąc
gratulacje

desiu Ja tez jak na poczatku balam sie porodu tak jak juz w szpitalu bylam, to modlilam sie zeby urodzila i jak zaczely sie mocne bole, to prosilam o coraz mocniejsze bo wiedzialam ze zblizam sie ku koncowi
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 10:54   #1832
Flowerbombka
Zadomowienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A mi zaczyna sie nawal pokarmu,cycki zrobily sie twarde,a mlody zaskoczony,ze meczyc sie nie musi,bo samo prawie leci

Emigra super noc...bo wyspana mama to cierpliwa i szczęśliwa mama

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
To i ja mowie tez : Dzien Dobry!
U mnie nadal nic, choc brzuch pobolewa delikatnie
Noc do bani...
Mi w nocy wszystko przeszło, łącznie z dreszczami, które pojawiły się po mych licznych wizytach w wc...dziś od rana jestem jak nowo narodzona...ech....
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 11:04   #1833
cziqua
Zadomowienie

w załączniku foto co moje dziecię zrobiło zaraz po urodzeniu nawet położne powiedziały że aż żal malca na ważenie zabierac tak głosno cmokał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sypialnia narodziny filipka 019.jpg (77,6 KB, 45 załadowań)

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 11:05   #1834
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
w załączniku foto co moje dziecię zrobiło zaraz po urodzeniu nawet położne powiedziały że aż żal malca na ważenie zabierac tak głosno cmokał
slodko
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 11:14   #1835
rybka13
Zakorzenienie

hej
Ja dzis w miare wyspana, mysle ze gdyby nie kolka mojej niuni spalybysmy dluzej w nocy, bo najpierw zasnela o 20.30 do 1.w nocy, a pozniej przez kolke mialysmy 2.5h przerwy Znow zasnela o 3.30 do 9 rano a wiec potrafi przespac ciagiem 5.5h szok
najgorsze te kolki, mimo ze daje kropelki to robi malo kupek, jeszcze niedawno pisalam ze po kazdym jedzeniu robi, ze na dobe jakies 10-12, a teraz raptem z 5. No ale chyba wszystko w normie.

Ten tradzik niemowlecy mnie drazni, ma taka obsypana buzie. Nie wiem co z tym robic Poradzce cos Myslicie ze sudocremem mozna smarowac? Ale jak czytam w necie to zaleca sie tylko przegotowana woda przecierac.

cziqua moja corcia tez zaraz po urodzeniu piastke do buzi wsadzila
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 11:21   #1836
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
No i zapomniałam napisać.
Ewelinka kończy dzis miesiąc
Nono jak to szybko minęło
Stary 2012-04-22, 11:25   #1837
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
hej
Ja dzis w miare wyspana, mysle ze gdyby nie kolka mojej niuni spalybysmy dluzej w nocy, bo najpierw zasnela o 20.30 do 1.w nocy, a pozniej przez kolke mialysmy 2.5h przerwy Znow zasnela o 3.30 do 9 rano a wiec potrafi przespac ciagiem 5.5h szok
najgorsze te kolki, mimo ze daje kropelki to robi malo kupek, jeszcze niedawno pisalam ze po kazdym jedzeniu robi, ze na dobe jakies 10-12, a teraz raptem z 5. No ale chyba wszystko w normie.

Ten tradzik niemowlecy mnie drazni, ma taka obsypana buzie. Nie wiem co z tym robic Poradzce cos Myslicie ze sudocremem mozna smarowac? Ale jak czytam w necie to zaleca sie tylko przegotowana woda przecierac.

cziqua moja corcia tez zaraz po urodzeniu piastke do buzi wsadzila
dziwna pora na kolke - moze to wcale nie to? Mala prezy sie i przyciaga nozki do brzuszka? Widzisz ze ma problem z baczkami?
Na tradzik to przegotowana woda jak piszesz badz rumianek (choc moze uczulac) no i mozesz kapac w krochmalu. Przy czym niestety ale trzeba to tez przeczekac, bo jedne krostki zejda, drugie sie pojawia... u nas tez tak bylo - przez kilka dni mala wygladala jak biedronka a teraz juz coraz ladniej
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 11:36   #1838
joanaros
Zakorzenienie

Mi na tradzik lekarka polecała nadmanganian albo sudokrem. Jeszcze maść jakąś przypisała. Ja swojej przemywam krochmalem
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 11:42   #1839
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne!
Ja Adasia nie potrafilam zostawic zeby spokojnie siku isc!
Nie martw sie, z czasem troszke Ci to przejdzie
Ja takie malenstwo wiem napewno, ze bede chciala miec na oku!

Lena - wspolczuje nocki, ale nie wiem czy to dobry pomysl aby sciagac mleczko - bo niby wlasnie w nocy jest najbardziej sycace dla dziecki i moze Ona wlasnie tego potrzebuje?
A jak sciagniesz i dasz jej z dnia, to troszke Ja oszukasz, tak mi sie wydaje
Wiem Kochana, wiem właśnie to mnie powstrzymuje. Tylko gdyby ona jadła to mleczko, a ona zasypia zaraz po przystawieniu, a jak odłożę do łżeczka to się budzi i tak wkółko.. W dzien jest trochę bardziej aktywna przy ssaniu.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
U nas dziś nocka spokojna. Andrea była karmiona przed 23.00, po 2.00, po 5.00 i przed 9.00. Nie płakała jak ją odkładałam do łóżeczka, ale nie powiem, żebym się wyspała . Boli mnie głowa i jestem nieprzytomna. Teraz Andrejcia leży w łóżeczku koło mnie i ma czkawkę . Tak samo jak w brzuszku tak i poza nim codziennie męczy ją ta wstrętna czkawka . Spałoby już biedactwo gdyby nie to

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Moja Andrea robi teraz ze 3,4 kupki dziennie. Wcześniej 1, albo w ogóle.
oj Biedactwo, moja Kaja też ma często czkawkę, męczy Ją to bardzo..
Czasem pomaga przystawienie do piersi, albo po prostu położenie na mojej lub męza klatce.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Lenka ale moja Julka ma prawie 7 tygodni na poczatku tez tak slabo spala... chociaz u nas byla roznica bo na mm dzieci dluzej przesypiaja niz na cycu jednak - choc tez nie zawsze
Mam nadzieję, że i nam się uda wypracowac jakiś lepszy system spania i karmienia.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Kajunia dziękuje wszystkim Ciociom za komplementy i ja również dziękuję
Stary 2012-04-22, 11:49   #1840
MoniaHan
Wtajemniczenie

Laurce i Ewelince wszystkiego najlepszego z okazji pierwszego miesiaca

jakie mialyscie fajnie przespane nocki - super!! u nas mniej super, bo Hania zasnela o polnocy (po 22 karmilam), pozniej sie obudzila o 2:45 i od 4 spala do 6:50. nie bylo zle - bo ja sobie czytam pania Hogg jak karmie w nocy i godzinka mi szybko mija.
dziewczynki ja tez trzymam Hanie w gondolce w dzien w duzym pokoju - tak mi najwygodniej, jestem przy niej i nie musze biegac na gore.
zawsze jestem do 10-11 rano w lozku ale dzis o 8 pojechalismy na car boot - kupilismy kwiaty i dwie palmy, stoja juz przed domem, a kwiaty posadzadze na dniach. jak chodzilismy z wozkiem po car bootsie dopiero zauwwazylam jak matki z wozkami zwracaja uwage na wozki innych mam
Tz pojechal nad morze z Ivorkiem, my zostalysmy w domku bo nad morzem mzoe byc jeszcze za chlodno (wiatr za zimny moze byc dla takiego maluszka), zreszta plaza tam jest ponad kilometrowa aby przejsc od brzegu do wody i to po piachu, wiec nie wiem czy wozek dalby rade, jak z Hania to tylko w nadmorskie miasteczka trzeba uderzacmam nadzieje ze juz niedlugo. uwielbiam morze - moja siostra cioteczna przyjezdza za tydzien do uk - tym razem beda mieszkac 13km od morza....wowjezdzilabym chyba codziennie..o ile pogoda by dopisywala.
piekny dzis dzien u nas

ooo dzis jest Dzien Ziemi...w sam raz na zakupy kwiatkow

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-04-22 o 11:52
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:00   #1841
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Wiem Kochana, wiem właśnie to mnie powstrzymuje. Tylko gdyby ona jadła to mleczko, a ona zasypia zaraz po przystawieniu, a jak odłożę do łżeczka to się budzi i tak wkółko.. W dzien jest trochę bardziej aktywna przy ssaniu.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

oj Biedactwo, moja Kaja też ma często czkawkę, męczy Ją to bardzo..
Czasem pomaga przystawienie do piersi, albo po prostu położenie na mojej lub męza klatce.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Mam nadzieję, że i nam się uda wypracowac jakiś lepszy system spania i karmienia.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Kajunia dziękuje wszystkim Ciociom za komplementy i ja również dziękuję
No to ja juz nie wiem
A masz gdzie podjechac do przychodni i Ja zwazyc? Bo tak raz na tydzien byloby dobrze! Wtedy bys wszystko wiedziala, bo jesli przybiera to w porzadku a jesli nie to trzeba by myslec.

Dziewczyny, rozumiecie teraz dlaczego ja sie tak cieszylam ze dostane wage niemowleca od siostry?
Moge zwazyc mala po kazdym karmieniu i bede wiedziala ile wypila, plus regularnie moge sprawdzac czy przybiera.

Jesli kogos stac na taki wydatek to ja polecam zainwestowac, nawet moze sa uzywane na allegro!

A mi stopy spuchly 2 razy tyle co wczesniej

Flower - a mialas dreszcze?
Bo to chyba w 100% objaw zblizajacego sie porodu!

Aguska, ja nie moge sie juz doczekac zeby tak poprzytulac to male cialko w nocy!
A co do porodu, nooooo - boje sie , ale jaka bedzie ulga pozbyc sie juz brzucha, opuchlizny , ZGAGI no i moc patrzec na ten skarb, tulic, calowac...

Dla Ewelinki i Laury - Gratulacje wstapienia w drugi m-c zycia

Alamig dzisiaj na wywolywaniu , ciekawe jak sie ma!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-04-22 o 12:03
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:03   #1842
tikki85
Zakorzenienie

Wrrrr dlaczego mój mąż nie potrafi zachowywać się cicho . Wyszedł z psem, ale wcześniej narobił takiego rabanu, że mi Małą obudził . Teraz Andrejcia się kręci i co chwilę otwiera oczka. A oczywiście M. nie ma .

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Desia...oj ulga ogromna ulga jak kładziesz się na łóżku i nie masz zgagi. Ja się ze zgaga męczyłam chyba ze 2tyg. Masakra! Na szczęście teraz już jej nie ma . A i sprawdziło się zgaga-włosy Maluszka . Bo ja jak się urodziłam to byłam łysa jak kolano
Stary 2012-04-22, 12:13   #1843
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A i sprawdziło się zgaga-włosy Maluszka .
No u mnie też się sprawdziło

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:15   #1844
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrrrr dlaczego mój mąż nie potrafi zachowywać się cicho . Wyszedł z psem, ale wcześniej narobił takiego rabanu, że mi Małą obudził . Teraz Andrejcia się kręci i co chwilę otwiera oczka. A oczywiście M. nie ma .

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Desia...oj ulga ogromna ulga jak kładziesz się na łóżku i nie masz zgagi. Ja się ze zgaga męczyłam chyba ze 2tyg. Masakra! Na szczęście teraz już jej nie ma . A i sprawdziło się zgaga-włosy Maluszka . Bo ja jak się urodziłam to byłam łysa jak kolano
No , nie moge sie doczekac,acha i jeszcze zeby na brzuchu sie polozyc
A nie pamietam juz jak to jest - od razu zgaga mija jak reka odjal czy dopiero po dniu lub kilku?
No i na brzuchu tez mozna od razu lezec , tzn jak sie wroci juz do domu?
I kiedy Wam opuchlizna z nog zeszla?

Tikki - faceci

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-22, 12:21   #1845
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No , nie moge sie doczekac,acha i jeszcze zeby na brzuchu sie polozyc
A nie pamietam juz jak to jest - od razu zgaga mija jak reka odjal czy dopiero po dniu lub kilku?
No i na brzuchu tez mozna od razu lezec , tzn jak sie wroci juz do domu?
I kiedy Wam opuchlizna z nog zeszla?

Tikki - faceci
zgaga minęła od razu, opuchlizna zeszła mi dzień po porodzie.
Na brzuchu mogę spać niemal od początku, chociaż pierwsze dni było mi niewygodnie leżeć

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 12:23   #1846
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
na początku się bałam ale teraz od wczoraj praktycznie Filip spi tylko w swoim pokoiku w łóżeczku zaglądam co chwilkę

co do nocek to tpfu wypluc się moje dziecię od 2 dni obudziło sie na nocne karmienie 2 razy jak położyliśmy spac o 23 nakarmionego i wykąpanego tak pobudka o 2:30 i o 6 rano ale nie budzi sie z płaczem tylko najpierw się porozgląda pół godziny pokwili a jak ma dosyc to zacznie marudzic wtedy zmiana pieluchy cyc (zajmuje nam to w sumie jakies maksymalnie 30-40 min i znowu nyny owszem ma czasami odchyły i daje popalic wczoraj jak się obudził o 17:30 tak zasnął o 20:00 dopiero i spał do 23:00

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

kochana moje dziecię w pierwszą noc kupy nie zrobiło dopiero w drugą w szpitalu następnie w 4 dobie a od wczoraj już kilka dziennie się zdarza no i oczywiście już rytuał osikac matkę przy zmianie pieluchy też się martwiłam żemało kupek robi ale to się u nas szybko zmieniło i kupsztale są częstsze a bączki i kupki jakie smrodlawe bywają
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Dzieci na cycu mogą wcale kupki nie robić, nawet kilka dni, wszystko z mleka jest strawione i to dlatego, a bączki są, bo gaz się tworzy w jelitkach
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Zobaczysz bedzie coraz lepiej z kapiela. Najlepiej zaczac kapiel jak dziecko jeszcze nie obudzilo sie dobrze zeby nie plakalo tak bardzo z glodu. No a do wprawy dojdziecie
My poszlismy do pediatry po 2 tygodniach jakos.Chcialam zobaczyc jak przybiera no i mialam pare pytan

Moj Szymon robi kupke przy kazdym karmieniu, przed mu zmieniam pieluszke i jest przewaznie kupka no i czesto podczas karmienia tez. Ale nie musisz sie martwic, Twoj Oskar moze robic kupke nawet raz na 2,3 dni i to nic niepokojacego.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Co do bączków to są bardzo smrodlawe TŻ powiedział "że Oskar ma to po tacie"
No z kąpielą myślę że faktycznie z każdym dniem będzie lepiej
W takim razie nie martwię się zbytnio małą ilością kupki jak piszecie że to normalne

A świeci się u Was małe światło w nocy w pokoju gdzie dzidzia śpi ??
Ja wczoraj zostawiłam na całą noc w sumie w szpitalu też się świeciło, jakoś boję się że uleje i się zadławi a tak to zakwili ja otwieram oczy i patrzę co się dzieje.... Ale tak sobie myślę czy to dobrze zostawiać światło na całą noc ??
Stary 2012-04-22, 12:24   #1847
karolca
Zakorzenienie

Czy wasze dzieci też czasem kaszlą?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-22, 12:25   #1848
joanaros
Zakorzenienie

Ja światła nie zostawiam u małej zapalonego

Co myslicie o matach edukacyjnych? Używała któraś?
Stary 2012-04-22, 12:25   #1849
karolca
Zakorzenienie

Nikki, tak, u mnie świeci się mała lampka (taka z soli, daje lekkie światło).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-22, 12:28   #1850
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
dziwna pora na kolke - moze to wcale nie to? Mala prezy sie i przyciaga nozki do brzuszka? Widzisz ze ma problem z baczkami?
Na tradzik to przegotowana woda jak piszesz badz rumianek (choc moze uczulac) no i mozesz kapac w krochmalu. Przy czym niestety ale trzeba to tez przeczekac, bo jedne krostki zejda, drugie sie pojawia... u nas tez tak bylo - przez kilka dni mala wygladala jak biedronka a teraz juz coraz ladniej
emigra ona ma kolke o 19-20, ale wczoraj miala lzejsza i szybko zasnela, wiec nie dalam jej tych kropelek, poskutkowalo to tym ze nie zrobila kupy. Potem jak sie obudzila o 1. w nocy to dokuczalo jej to, prezyla sie i poplakiwala, dalam te kropelki i nagle ustapilo, zrobila tez kupe, a nawet 3 na raty, bo mama niecierpliwa i za szybko wyciagala
Ale nie poszlo tak latwo. Teraz juz nie eksperymentuje tylko daje te krople co 6h, one nie sa chyba zbyt mocne.
Stary 2012-04-22, 12:29   #1851
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
zgaga minęła od razu, opuchlizna zeszła mi dzień po porodzie.
Na brzuchu mogę spać niemal od początku, chociaż pierwsze dni było mi niewygodnie leżeć
No to szybciutko i zgaga i opuchlizna poszly precz
Fajnie!
Ludzie! Jak mi lezenia na brzuchu brakuje

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-04-22 o 12:30
Stary 2012-04-22, 12:29   #1852
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wasze dzieci też czasem kaszlą?
zdarza się mojej. Częściej jednak kicha
Stary 2012-04-22, 12:32   #1853
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ja światła nie zostawiam u małej zapalonego

Co myslicie o matach edukacyjnych? Używała któraś?
Chyba wiekszosc z dziewczyn ma maty!
To jest swietna sprawa dla dziecka!
Adas potrafil bardzo dlugo lezec i na pleckach i na brzuszku i sie zajmowc mata

Viki 28.04.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 12:38   #1854
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zazdroszczę Wam przespanych nocek, bo u mnie dwie pobudki i potem męka z uśpieniem, a teraz bez problemu sobie oczywiście Laura śpi Ciekawe czy tyje...
fajna dziś pogoda, więc spacerek będzie

Dziś kończymy MIESIĄC

Mag99 a jakie mm podałaś Filipkowi? I jaką masz butelkę? Pewnie zanim się przyzwyczai, albo zanim dobierzecie odpowiednie mleko to też troszkę minie i trzeba cierpliwości.
położna kazała nam podać Nan HA z racji tej wysypki, której już nie ma ale mój Tż ju z powiedział, że na dziecku nie będzie oszczędzał i kupi mu teoretycznie najlepsze i nie powodujące kolek - Enfamil HA

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:39   #1855
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba wiekszosc z dziewczyn ma maty!
To jest swietna sprawa dla dziecka!
Adas potrafil bardzo dlugo lezec i na pleckach i na brzuszku i sie zajmowc mata
A które polecacie?
Stary 2012-04-22, 12:45   #1856
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
A które polecacie?

Dla Adasia mialam jakas zwykla z apteki,nie pamietam juz, a teraz mam fisher price rainforest
http://www.ceneo.pl/712413

Mam nadzieje ze podpasi malej

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-22, 12:56   #1857
tikki85
Zakorzenienie

Mi zgaga minęła od razu! Na brzuchu położyłam się dopiero po przyjeździe do domu, bo w szpitalu miałam łóżko na półleżąco (tak sobie mówiłam do M., że chętnie zaprałabym to łóżko do domu) , ale podobnie jak Karolci było mi niewygodnie i wróciłam do pozycji na boku . Jeszcze parę razy kładłam się na brzuchu, ale po 9miesiącach spania na boku chyba już nie potrafię .

Ja światło zapalam tylko do karmienia a tak to mam cały czas wyłączone. Kilka dni po przyjeździe ze szpitala miałam włączone światło całą noc, żeby doglądać Andrei.

Moja Andrea rzadko kiedy kaszle, ale kicha i chrząka kwiczy, piszczy, skrzypi i wydaje z siebie odgłosy osiołka .

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Aaa...tak właśnie teraz sobie myślę...pewnie mi teraz biust zawadza w spaniu na brzuchu

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Ale dziś moja córcia w mig zasypia

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

A i jeszcze opuchlizna. Jak jej nie miałam przed porodem, tak po porodzie przyszła i kilka dni miałam stopy jak bułeczki i palce...ratunku...jak paróweczki
Stary 2012-04-22, 13:01   #1858
joanaros
Zakorzenienie

Mam jeszcze pytanie odnośnie jazdy samochodem. Kiedy można malucha zabrać w dłuższą trasę w nosidełku?
Stary 2012-04-22, 13:11   #1859
rybka13
Zakorzenienie

Ja mam wlaczona lampke cala noc.

Mam mate Tiny Love, dzis ja wyciagnelam ale mala sie nia jeszcze nie interesuje za bardzo.

Tak jak tikki nie spuchlam w ciazy, ale po porodzie. Spuchly mi tylko stopy, ale strasznie Opuchlizna zeszla po 10 dniach.

Moja corcia czasem kaszle, kicha przy kazdym przebieraniu, moze jej zimno wtedy? Ale niech kicha i oczyszcza nosek, bo czasem cos jej tam charczy. Czkawke tez miewa, teraz juz rzadziej, ale jednak minimum raz na dzien, o tyle to jest niedobre, ze ma ja po jedzeniu i wywoluje ona u niej ulewanie pokarmu.

Co dlugich wycieczek samochodem, to sie nie wypowiem bo nie planujemy i nie wiem co o tym myslec.
Stary 2012-04-22, 13:20   #1860
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Moi Panowie elegancko sobie razem śpią jaki ten widok jest słodki oboje twarzą w twarz do siebie

Mieliśmy dzisiaj iść na spacer, ale pogoda jest brzydka

co do karmienia piersią znowu mały ma chyba bóle brzuszka i robi więcej kup a dużo z nich to małe kleksy a jak nadchodzą te małe kleksy to strasznie głośno pierdzi itp. nie wiem co robić TŻ mówi żebym przestała go karmić piersią skoro tak cierpi a ja sama nie wiem dzisiaj mu od rana nie dałam cyca tylko chodzę i spuszczam do zlewu po troszkę to mleko, a małemu daje mm i wkońcu śpi i nie ma już tych kup i przelewania w brzuszku.

* dziewczyny po cesarce czy Was też bolą tak brzuchy? U mnie minęło już ponad 2 tygodnie a mnie nadal boli brzuch jak dotknę tak samo ciężko mi wstać bo czuje też ból i nie wiem czy to normalne czy nie

Aguśka Ty miałaś z Filpkiem zatkany kanalik łzowy u okulisty i to było prywatnie czy dostałaś skierowanie od pediatry? Bo Nas chyba to czeka

dzisiaj rano na czczo i nago ważyłam 69kg do wagi z przed ciąży brakuje jeszcze 5kg

U Nas jak mały śpi to lampka się świeci całą noc na początku mi to przeszkadzało bo ja nie potrafie zasnąć przy świetle, ale przy takim zmęczeniu to nie problem

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości