|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() A tak powaznie, nie moge narzekac ogolnie nocki mam w miare fajne. Gora dwie pobudki na karmienie a tak jak dzis jedna to wogole wypas ![]() No i nie ma tego szykowania butelek mleka itd... przewijam, biore dolozka, Szymonek sobie ssie a ja spie ![]() ![]() ![]() Oczywiscie bywaja noce ze spimy w czworke, jak Filip do nas do lozka zawita. Jednak wtedy czuwam, boje sie przysnac, zeby Filip niechacy przez sen np wielka girką nie walnął Szymka. Wiec wtedy dostaje powera i jakos wytrzymuje ![]() A Ty Kornelka jak sobie z tym karmieniem radzisz w nocy? Ninka tez spi z Wami? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My poszlismy do pediatry po 2 tygodniach jakos.Chcialam zobaczyc jak przybiera no i mialam pare pytan ![]() Cytat:
A co do ciemieniuchy to moj Filip nie mial, nie kazde dziecko ma. Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- gratulacje ![]() desiu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1832 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Emigra super noc...bo wyspana mama to cierpliwa i szczęśliwa mama ![]() Mi w nocy wszystko przeszło, łącznie z dreszczami, które pojawiły się po mych licznych wizytach w wc...dziś od rana jestem jak nowo narodzona...ech.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Zadomowienie
|
w załączniku foto co moje dziecię zrobiło zaraz po urodzeniu
![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja dzis w miare wyspana, mysle ze gdyby nie kolka mojej niuni spalybysmy dluzej w nocy, bo najpierw zasnela o 20.30 do 1.w nocy, a pozniej przez kolke mialysmy 2.5h przerwy ![]() ![]() ![]() ![]() najgorsze te kolki, mimo ze daje kropelki to robi malo kupek, jeszcze niedawno pisalam ze po kazdym jedzeniu robi, ze na dobe jakies 10-12, a teraz raptem z 5. No ale chyba wszystko w normie. Ten tradzik niemowlecy mnie drazni, ma taka obsypana buzie. Nie wiem co z tym robic ![]() ![]() cziqua moja corcia tez zaraz po urodzeniu piastke do buzi wsadzila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Zakorzenienie
|
Nono jak to szybko minęło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tradzik to przegotowana woda jak piszesz badz rumianek (choc moze uczulac) no i mozesz kapac w krochmalu. Przy czym niestety ale trzeba to tez przeczekac, bo jedne krostki zejda, drugie sie pojawia... u nas tez tak bylo - przez kilka dni mala wygladala jak biedronka ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Mi na tradzik lekarka polecała nadmanganian albo sudokrem. Jeszcze maść jakąś przypisała. Ja swojej przemywam krochmalem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Czasem pomaga przystawienie do piersi, albo po prostu położenie na mojej lub męza klatce. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Kajunia dziękuje wszystkim Ciociom za komplementy ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Wtajemniczenie
|
Laurce i Ewelince wszystkiego najlepszego z okazji pierwszego miesiaca
![]() jakie mialyscie fajnie przespane nocki - super!! u nas mniej super, bo Hania zasnela o polnocy (po 22 karmilam), pozniej sie obudzila o 2:45 i od 4 spala do 6:50. nie bylo zle - bo ja sobie czytam pania Hogg jak karmie w nocy i godzinka mi szybko mija. dziewczynki ja tez trzymam Hanie w gondolce w dzien w duzym pokoju - tak mi najwygodniej, jestem przy niej i nie musze biegac na gore. zawsze jestem do 10-11 rano w lozku ale dzis o 8 pojechalismy na car boot - kupilismy kwiaty i dwie palmy, stoja juz przed domem, a kwiaty posadzadze na dniach. jak chodzilismy z wozkiem po car bootsie dopiero zauwwazylam jak matki z wozkami zwracaja uwage na wozki innych mam ![]() Tz pojechal nad morze z Ivorkiem, my zostalysmy w domku bo nad morzem mzoe byc jeszcze za chlodno (wiatr za zimny moze byc dla takiego maluszka), zreszta plaza tam jest ponad kilometrowa aby przejsc od brzegu do wody i to po piachu, wiec nie wiem czy wozek dalby rade, jak z Hania to tylko w nadmorskie miasteczka trzeba uderzac ![]() ![]() piekny dzis dzien u nas ooo dzis jest Dzien Ziemi...w sam raz na zakupy kwiatkow ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-22 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A masz gdzie podjechac do przychodni i Ja zwazyc? Bo tak raz na tydzien byloby dobrze! Wtedy bys wszystko wiedziala, bo jesli przybiera to w porzadku a jesli nie to trzeba by myslec. Dziewczyny, rozumiecie teraz dlaczego ja sie tak cieszylam ze dostane wage niemowleca od siostry? Moge zwazyc mala po kazdym karmieniu i bede wiedziala ile wypila, plus regularnie moge sprawdzac czy przybiera. Jesli kogos stac na taki wydatek to ja polecam zainwestowac, nawet moze sa uzywane na allegro! A mi stopy spuchly 2 razy tyle co wczesniej ![]() Flower - a mialas dreszcze? Bo to chyba w 100% objaw zblizajacego sie porodu! ![]() Aguska, ja nie moge sie juz doczekac zeby tak poprzytulac to male cialko w nocy! A co do porodu, nooooo - boje sie , ale jaka bedzie ulga pozbyc sie juz brzucha, opuchlizny , ZGAGI no i moc patrzec na ten skarb, tulic, calowac... Dla Ewelinki i Laury - Gratulacje wstapienia w drugi m-c zycia ![]() ![]() Alamig dzisiaj na wywolywaniu , ciekawe jak sie ma!
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-22 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
Wrrrr dlaczego mój mąż nie potrafi zachowywać się cicho
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Desia...oj ulga ogromna ulga jak kładziesz się na łóżku i nie masz zgagi. Ja się ze zgaga męczyłam chyba ze 2tyg. Masakra! Na szczęście teraz już jej nie ma ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
No u mnie też się sprawdziło
![]()
#1844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nie pamietam juz jak to jest - od razu zgaga mija jak reka odjal czy dopiero po dniu lub kilku? No i na brzuchu tez mozna od razu lezec , tzn jak sie wroci juz do domu? I kiedy Wam opuchlizna z nog zeszla? Tikki - faceci ![]()
![]() |
#1845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na brzuchu mogę spać niemal od początku, chociaż pierwsze dni było mi niewygodnie leżeć ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do bączków to są bardzo smrodlawe TŻ powiedział "że Oskar ma to po tacie" ![]() No z kąpielą myślę że faktycznie z każdym dniem będzie lepiej ![]() W takim razie nie martwię się zbytnio małą ilością kupki jak piszecie że to normalne ![]() A świeci się u Was małe światło w nocy w pokoju gdzie dzidzia śpi ?? Ja wczoraj zostawiłam na całą noc w sumie w szpitalu też się świeciło, jakoś boję się że uleje i się zadławi a tak to zakwili ja otwieram oczy i patrzę co się dzieje.... Ale tak sobie myślę czy to dobrze zostawiać światło na całą noc ?? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
Czy wasze dzieci też czasem kaszlą?
![]()
#1848 |
Zakorzenienie
|
Ja światła nie zostawiam u małej zapalonego
![]() Co myslicie o matach edukacyjnych? Używała któraś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zakorzenienie
|
Nikki, tak, u mnie świeci się mała lampka (taka z soli, daje lekkie światło).
![]() |
#1850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie poszlo tak latwo. Teraz juz nie eksperymentuje tylko daje te krople co 6h, one nie sa chyba zbyt mocne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie! Ludzie! Jak mi lezenia na brzuchu brakuje ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-22 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jest swietna sprawa dla dziecka! Adas potrafil bardzo dlugo lezec i na pleckach i na brzuszku i sie zajmowc mata ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
A które polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Wtajemniczenie
|
Dla Adasia mialam jakas zwykla z apteki,nie pamietam juz, a teraz mam fisher price rainforest http://www.ceneo.pl/712413 Mam nadzieje ze podpasi malej ![]()
#1857 |
Zakorzenienie
|
Mi zgaga minęła od razu! Na brzuchu położyłam się dopiero po przyjeździe do domu, bo w szpitalu miałam łóżko na półleżąco (tak sobie mówiłam do M., że chętnie zaprałabym to łóżko do domu)
![]() ![]() ![]() Ja światło zapalam tylko do karmienia a tak to mam cały czas wyłączone. Kilka dni po przyjeździe ze szpitala miałam włączone światło całą noc, żeby doglądać Andrei. Moja Andrea rzadko kiedy kaszle, ale kicha i chrząka kwiczy, piszczy, skrzypi i wydaje z siebie odgłosy osiołka ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Aaa...tak właśnie teraz sobie myślę...pewnie mi teraz biust zawadza w spaniu na brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Ale dziś moja córcia w mig zasypia ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- A i jeszcze opuchlizna. Jak jej nie miałam przed porodem, tak po porodzie przyszła i kilka dni miałam stopy jak bułeczki i palce...ratunku...jak paróweczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze pytanie odnośnie jazdy samochodem. Kiedy można malucha zabrać w dłuższą trasę w nosidełku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wlaczona lampke cala noc.
Mam mate Tiny Love, dzis ja wyciagnelam ale mala sie nia jeszcze nie interesuje za bardzo. Tak jak tikki nie spuchlam w ciazy, ale po porodzie. Spuchly mi tylko stopy, ale strasznie ![]() Moja corcia czasem kaszle, kicha przy kazdym przebieraniu, moze jej zimno wtedy? ![]() Co dlugich wycieczek samochodem, to sie nie wypowiem bo nie planujemy i nie wiem co o tym myslec. |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
![]() Moi Panowie elegancko sobie razem śpią ![]() ![]() ![]() Mieliśmy dzisiaj iść na spacer, ale pogoda jest brzydka ![]() co do karmienia piersią znowu mały ma chyba bóle brzuszka i robi więcej kup a dużo z nich to małe kleksy a jak nadchodzą te małe kleksy to strasznie głośno pierdzi itp. nie wiem co robić ![]() * dziewczyny po cesarce czy Was też bolą tak brzuchy? U mnie minęło już ponad 2 tygodnie a mnie nadal boli brzuch jak dotknę tak samo ![]() ![]() Aguśka Ty miałaś z Filpkiem zatkany kanalik łzowy u okulisty i to było prywatnie czy dostałaś skierowanie od pediatry? Bo Nas chyba to czeka ![]() dzisiaj rano na czczo i nago ważyłam 69kg ![]() ![]() U Nas jak mały śpi to lampka się świeci całą noc na początku mi to przeszkadzało bo ja nie potrafie zasnąć przy świetle, ale przy takim zmęczeniu to nie problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.