|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Slimex 15
Ja na bieżąco czytam.. zamówiłam sibumax u Zbroji , dotarł bardzo szybko. Dzisiaj też wzięłam 1 tabletkę, godzinę od zażycia już czułam zimne poty i przyspieszone bicie serca. Wydaje mi się , że z godziny na godzinę jednak to wszystko słabnie, czy też tak masz?
suchości w ustach nie mam , żandych nudności też nie.. mam nadzieję, że nie będzie się to wszystko nasilać z każdą tabletką więcej ...
|
|
|
|
#452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#453 |
|
Przyczajenie
|
Mam prośbę czy możecie mi podać na e-maila (martagral@wp.pl) dane do Zbroji? Bardzo mi zależy na kupnie oryginalnego Slimexu 15.
Pozdrawiam Marta |
|
|
|
#454 |
|
Przyczajenie
|
Dziś jestem po trzeciej tabletce i powoli skutki uboczne ustępują w tym momencie największym problemem jest bezsenność, poprzedniej nocy zasnęłam o 4 nad ranem. Pocieszające jest to, że waga spada
|
|
|
|
#455 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja dzisiaj jestem po 2 tabletce, do minimalnego jedzenia się zmuszam , czasem mam wrażenie, że jak zjem więcej to zwymiotuję.. No i wieczorem ciężko mi złapać taki porządny oddech, też tak masz? Oprócz tego to szybko się męczę, mam zdecydowanie przyspieszony puls i ciągle się pocę . |
|
|
|
|
#456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zbroja od dawna nie ma slimexu.. |
|
|
|
|
#457 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To masz fajnie ja się nie pocę prawie wogóle
|
|
|
#459 |
|
Przyczajenie
|
a czy któraś z Was brała sibumax przed spaniem ? Przez pierwsze godziny działania jest mi strasznie niedobrze, potem już jest ok . Co prawda wzięłam tylko 2 tabletki i nie wytrzymałam dalej. Po niedzieli zacznę znów brać i myślę, czy nie brać chwilkę przed snem, tabletka działa i tak dopiero po opływie 1-1,5 godziny a przynajmniej tak jest u mnie. Do tego czasu zdążę więc zasnąć a jak wstanę rano to ominę zawroty głowy... Co o tym sądzicie?
|
|
|
|
#460 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
nie wiem czy coś to da, jak jak brałam rano , zle się czułam i w nocy , złe samopoczucie dawało nawet w nocy o sobie znać, nie spałam . Przeczekaj , albo bierz na razie co 2 dzien i zobaczysz, i jedz a nie głódź sie ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
pozdrawiam
|
||
|
|
|
#461 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
a czy jest jakaś większa różnica między Adipexem a Sibumax'em ? oczywiście oprocz tego że jedno ma fentermine drugie sibutraminę. Bo adipex zagłusza tylko głód a czy Sibumax oprocz zagłuszania głodu dziala jeszcze jakoś ? |
|
|
|
#462 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
różnica następująca leki sympatykomimetyczne (adrenergiczne) : fentermina, Fentermina ( Adipex, Fastin, Ionamin tabl. 15, 30 mg ) działa anorektycznie, Oddziaływanie farmakologiczne fenterminy przejawia się między innymi pobudzeniem psychomotorycznym oraz zmniejszeniem łaknienia.,ale stosowaniu jej towarzyszą objawy niepożądane związane z pobudzeniem ośrodkowego układu nerwowego takie jak bezsenność, pobudzenie, niepokój. Dla zmniejszenia objawów niepożądanych korzystne było stosowanie przerw w leczeniu. Sibutramina ( Meridia ) zmniejsza przyjmowanie pokarmów wywołując uczucie sytości. Mechanizm jej działania jest podwójny. Hamując wychwyt zwrotny serotoniny nasila poposiłkowe uczucie sytości, a poprzez hamowanie wychwytu zwrotnego noradrenaliny nasilając termogenezę zwiększa wydatek energetyczny, co łącznie prowadzi do zmniejszenia masy ciała.Sibutramina, poza działaniem zasycającym, poprzez hamowanie wychwytu zwrotnego noradrenaliny pobudza termogenezę. krótko mowiąc adik -Stymulująca substancja psychoaktywna, lek anorektyczny (hamujący łaknienie). sibutramina-zmniejsza przyjmowanie pokarmów wywołując uczucie sytości. Mechanizm jej działania jest podwójny. - nasila poposiłkowe uczucie sytości, a poprzez hamowanie wychwytu zwrotnego nasila termogenezę wiec zwiększa wydatek energetyczny, |
|
|
|
|
#463 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jestes strasznie niecierpliwa i nerwowa, tak cięzko było poczekać na odp? nie czytałam twojej wiadomości więc nie odpowiedziałam na nią. Troche więcej cierpliwości, mniej nerwów i wiary w ludzi
|
|
|
|
|
#464 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
HEJ , jak idzie odchudzanie ? lepiej się czujesz? ile spadło na wadze? Brałaś jakies tabl. wcześniej , czy sibumax jest 1 lekiem? możesz zdradzić skąd jesteś? ![]() pozdrawiam i odezwij się bo widze że cienko o relacje z odchudzania![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
Martitos19 pogrubasek paulajas gdzie wszystkie kobitki się podzialy? zakupiły tabsy i myk nie ma was nie ladnie
|
||
|
|
|
#465 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny ! Jak widać jestem tu nowa i jakby to powiedzieć - nieco zielona w temacie... Mam nadzieję że mi rozjaśnicie troszkę w głowie... Całe życie walczę z kg... Brałam kiedyś Meridię i nawet zrzuciłam wtedy kilkanaście kg ale zaszłam w ciążę i niestety... nadwaga wróciła
Jakiś czas temu, za namową znajomej spróbowałam chińskiego specyfiku meizitangu ale nie było prawie rzadnego efektu szczerze powiedziawszy bardzo się zawiodłam bo znajoma zachwalała i zachwalała a tu fiasko Powiedzcie mi moje drogie Forumowiczki czy te tabletki slimex naprawdę na was działają nawet jeśli wcześniej brałyście coś podobnego typu meridia? Wiecie może czy ten mezitang i slimex mają podobny skład?
|
|
|
|
#466 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Witaj wsród sibutraminek ![]() miło , że dołączyłas do nas. Odpowiadając na Twoje pytanko , jestem zaskoczona , że biorąc mezitang, nie schudłaś wogóle , być może był jakiś lewy, ponieważ dziewczyny na nim chudły , zreszta ja tez , co prawda 1 miesiąc , potem waga stanęła , wiec zmieniłam leki . Ale na nim schudłam wtedy najwięcej. Co do działania , no coż , pewnie każda kobitaka wypowie swoje zdanie i pewnie , wiele opinni będzie się różnilo od siebie, ile ludzi - tyle opinni. Mezitang i slimex, maja podstawowy składnik taki sam , czyli sibutramine , mezitang posiada jeszcze jakieś tam dodatkowe ulepszacze, które zapewne niewiele dają.
|
|
|
|
|
#467 |
|
Przyczajenie
|
dzięki marika
ja też jestem nowa i czeka czekam na paczkę i się zacznie ..mam nadzieję
|
|
|
|
#468 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję ślicznie Marika za odpowiedź
też brałam to pod uwagę że ten chiński specyfik mógł być zwyczajnie podrobiony... zresztą jak się kiedyś dopytałam koleżanki to mi powiedziała że czasem jest tak że jedna tabletka daje jej w kość a już następna nie i tak na zmianę... jakgdyby w pudełku były wymieszane te podrobione i prawdziwe... To może kolej wypróbować coś nowego z lepszego źródła? Poleciłybyście mi kogoś godnego zaufania ...?
|
|
|
|
#469 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
witaj w naszym skromnym gronie, czym więcej nas tym raźniej. Można się wspierać a to dużo dobre rady mile wskazane nata z ilu kg startujesz i wzr? bez takiej wiedzy sie zaczyna sie wpisów na tym forum![]() ![]() żartowałam , ale napisz co i jak ![]() - można zapytać od kogo zamawiałaśi co? Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ] Cytat:
oczywiście , że tak na PW napisze namiary ![]() a co do różnorodności działania tabsów, tak jest , że jedne działają a inne nie, i tu chodzi o ilość składnika zawartego w tab., to , że piszą że 15 mg sibutraminy - wcale to nie znaczy ze tak jest, te leki nie przechodzą kontroli na zawartośc wielkości składnika i pisac mogą sobie co chcą , i dlatego różne działanie na inne osoby. Dla jednego starczy 5 lub 10 mg sibutr. i chudnie w oczach a dla 2 dawka 15 mg i dopiero coś rusza ![]() [/COLOR] Cytat:
dostałaś kontakt i koniec pisania? zero odzewu? takie pretensje miałaś a teraz cisza? , bywasz na forum i nawet się nie odezwiesz? na PW bulwersowałaś sie a teraz nawet dzięki nie ładnie , no ale cóż , szkoda gadać
Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-04-26 o 18:02 |
|||
|
|
|
#470 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Po ponad tygodniu spadek wagi 3,5kg, ale zastanawiam się czy nie odstawić bo nadal źle się czuję - szczególnie zaraz po zażyciu ok 1,5h, masakra normalnie. Pamiętam że po slimexie i meridii też tak chudłam ale o wiele lepiej się czułam. Zastanawiam się czy to naprawdę ten sam skład i jaka moc czy na pewno 15 ? Marika może Ty coś będziesz wiedziała na ten temat ? Z tego co czytałam miałaś kontakt z tymi specyfikami napisz jakie są Twoje odczucia czy też czułaś taką różnicę ? |
|
|
|
#471 |
|
Przyczajenie
|
startuję z 75 kg powinnam 65 bo tyle zawsze ważyłam ale po drugiej ciąży (+ 30 kg) nie mogę dojść do swojej wagi brałam dwa lata temu Meridie ,schudłam ale samopoczucie ..maskara ,teraz zobaczymy jak slimex ,wiem ze ta waga może być dla kogoś za mała na takie lei ale ja już mam obsesję
|
|
|
|
#472 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
hejka , z tego co wiem , to każda osoba biorąca ten lek na początku źle się czuje , zanim organizm się przystosuje do tych tabl. troche potrwa. Ja też się czułam bardzo źle, ale teraz jest ok, albo musisz przetrwać złe samopoczucie , albo spróbuj brać na noc albo co 2 dzień . Mam nadzieję że Ci przejdzie , a co do mocy , nie wydaje mi się żeby było więcej niż 15 mg, waga by o wiele szybciej spadała w kolejnych kuracjach , a jak wiem po sobie , 1 miesiąc był bum a teraz powolutku z meridią było inaczej . Być może ma jakś dodatkowy składnik o którym nie wiemy , trzeba z opakowania wpisac skład do neta i zobaczyć , pod warunkiem , że cały faktyczny skład jest wypisany. trzymam kciuki, odzywaj się częsciej , będziemy wspierać ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
hejka szok.....ile masz lat? i jaki wzrost? dziewczyny nie szalejcie z tymi lekami przy takiej małej wadze, odbije się to na waszym zdrowiu .......ważyłaś po 2 ciąży + 30 kg i gdzie ta waga sie podziała? skoro teraz ważysz 75? schudłaś tyle od tak a teraz przy tak małej wadze takie leki? no ale oki, nie będe was umoralniać , tak jak pisałam nie jestem za tym , żeby przy takiej wadze brać , nie wnikam ...moge życzyć powodzonka i tzrymać kciuki
|
||
|
|
|
#473 |
|
Przyczajenie
|
Marika coś Ci się poplątało
Ja nie czekam na przesyłkę bo nawet nie zamówiłam (jeszcze) ale to zrobię. Czekam jedynie na Waszą rekomendację, co by nie spłukać się na darmo... Jeśli chodzi o wagę to też jeszcze jej nie podałam wstyd mi się przyznać ale fakty są niepodważalne dobiłam do 88,3 przy niecałtych 164cm...
|
|
|
|
#474 |
|
Przyczajenie
|
marika myślisz ze przesadziłam z tymi tabsami teraz mam 34 lata i 175 ..już sama nie wiem ...eh
|
|
|
|
#475 |
|
Raczkowanie
|
hej Wam, cóż ja sibu nie biorę, bo do tej pory powracają mi bóle głowy :/ próbuję trzymać dietkę, może pomyślę o adipexie?? marika jak waga?? wybacz, ale mały gorączkuje, i mam sajgon......
|
|
|
|
#476 |
|
Przyczajenie
|
gdy miałam 22 lata ważyła 86 kg i po roku ćwiczeń diety schudłam do 64kg czułam sie rewelacyjnie potem pierwsza ciążai o dziwo tylko 8 kg przytyłam więc też rewelacja ni i w 2009 urodziłam druga córkę gdzie przybrałam 30 kg ..masakra normalnie babochłop ,teraz mijają 3 lata a ja nadal mam 10 kg za dużo i nie potrafię tego zrzucić w normalny sposób ...wiem ze to nie tak strasznie dużo ale jak mam tego dokonać skoro inne metody zawiodły a czuję się fatalnie a co najgorsze mam jakiś chory apetyt na słodycze po prostu nie poanuje nad tym...poradźcie ,poratujcie ..co myślicie?
|
|
|
|
#477 |
|
Przyczajenie
|
fajna kobitka z Ciebie ..marika
bez złośliwości , widać ze masz wiedzę i Tym własnie przekonujesz ludzi...ja sie jeszcze zastanowię..zawezmę sie na ostro...zobaczymy może dam radę te pare kilo zgubić,normalnie stosując dietę..tylko te słodycze jak sie od nich wyzwolić
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#478 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
kochana sorki , pomyliło mi się z NATĄ wybacz, wczesniej z nia pisałan na innym forum i tam mi napisała wage i wzr , POMIESZAŁO SIĘ akurat obydwie dołączyłyście w tym samym czasie ....wybaczcie mi---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
kochaniutka, masz ,że tak powiem- książkową wage , wiem , że byś chiała ważyć mnie, jak każda z nas ja mam 173 wzr. i zawsze ważyłam 65-72 taki przedział po ciąży od 68 do 72 spadło!!!!! więc nie wiem , szczerze , dla mnie, zresztą nie tylko to moje zdanie,że te leki są dla osób z BMI 30 , a Twój to ... Twój wskaźnik BMI wynosi 24.5. Brawo! Masz idealną masę ciała. Granice wagowe według BMI dla podanego wzrostu: Wyniszczenie: poniżej 45.6 kg Wychudzenie: od 45.9 kg do 53.3 kg Niedowaga: od 53.6 kg do 59.4 kg Waga prawidłowa: od 59.7 kg do 76.3 kg Nadwaga: od 76.6 kg do 91.6 kg I stopień otyłości: od 91.9 kg do 106.9 kg II stopień otyłości: od 107.2 kg do 122.2 kg Otyłość kliniczna: powyżej 122.5 kg wiec nie wiem , a mój z takim startowałam ![]() mój wskaźnik BMI wynosi 33.7. Otyłość I stopnia! Już dziś podejmij kroki, żeby zrzucić nadmiar kilogramów a teraz mój wskaźnik BMI wynosi 27.4. Taki poziom wskaźnika BMI oznacza, że masz nadwagę. jak chcesz próbować to proszę , tylko jeśli nie miałaś doczynienia wcześniej z takimi lekami , to lepiej uważaj , nie wiem czy lepiej by nie było brać np. LIDY ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
ja tez 30 kg przytyłam w ciąży , ale bardzo szybko spadła waga i wróciłam do swojej , a teraz jest inny powód przytycia 30 kg, ale zostało mi tak jak Tobie jeszcze 10 kg, więc będziemy sie razem odchudzać oki? zobaczymy jak damy rade czy uda nam się zejść do wagi wyjsciowej , tylko ja mam problem z buzią , bo wtedy wyglądam jak szczur, zabidzona, zawsze chudnie mi najpierw buzia, ramiona piersi i tak w dół idzie , nie dobrze bo na końcu chudną nogi![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- [ hej Wam, cóż ja sibu nie biorę, bo do tej pory powracają mi bóle głowy :/ próbuję trzymać dietkę, może pomyślę o adipexie?? marika jak waga?? wybacz, ale mały gorączkuje, i mam sajgon......[/QUOTE] hejka , dawno Cie nie było , no ale obowiązki 1 rzecz u mnie waga , zobacze w sobote i napisze a co do zaprzestania brania sib. moiże źle że przestałaś ? trzeba było przeczekać , albo druga strona medalu, nie służy Ci ten rodzaj tabl. tak też może być
Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-04-26 o 20:12 |
|||
|
|
|
#479 |
|
Przyczajenie
|
no a u mnie odwrotnie nogi mam jak patyki...tak myslałm nad tym że już wiek nie ten i nigdy nie będę jak dwudziestka..niestety ale to nie znaczy ze nie mogę być zadowolona ze swego ciała..DAMY RADĘ
|
|
|
|
#480 |
|
BAN stały
|
pewnie
ze możesz być niezadowolona z figury każdy a raczej każda kobietka tak ma ja też i myśle , że damy rade razem![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Nata a gdzie zamawiałaś slimex? jeśli to nie tajemnica? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

suchości w ustach nie mam , żandych nudności też nie.. mam nadzieję, że nie będzie się to wszystko nasilać z każdą tabletką więcej ...

prawie wogóle

Jakiś czas temu, za namową znajomej spróbowałam chińskiego specyfiku meizitangu ale nie było prawie rzadnego efektu