|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() To rozumiem ze z ta opuchlizna to moze byc roznie! No ale schodzi predzej czy pozniej, to fakt
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-22 o 14:22 |
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Ja mam taką matę (ale starszą wersję) Fisher Price Błękitny tunel
Cytat:
![]() Chcieliśmy iść na spacer, rano taka piękna pogoda była, ale coś niepewnie się zrobiło, naszło chmur, zerwal się wiatr.
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Mój maluszek cały czas charczy noskiem i położna stwierdziła katar, ale jak poszliśmy do pediatry to powiedział, że ma sapke.
Pierwsza wizyta u pediatry była dokładnie po 2 tygodniach. |
|
|
|
#1864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my pierwszy raz pojechalismy po tygodniu (ale to nie bylo jakos bardzo daleko bo 25km w jedna strone, ostatnio jezdzilsimy 50km w jedna strone, gdybysmy jechali 200km w jedna strone Hania i tak by spala, tylko sie przejedzie 2km i ona juz spi, ale mamy nosidelko/fotelik w ktorym dziecko nie jest w pionie (mamy tez taki z baza w ktorym dzidzia jest w pionie i szkoda mi bylo patrzec jak ona tak siedzi a nie pollezy) - wiec ten z baza zostawiam jak juz Hania bedzie siedziala sama. Karolca moja tez tak raz na jakis czas zakaszle no i kicha kilka razy codziennie. |
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
ze 3-4 godzinną
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
To mysle ze zaden problem!
Albo Wam przespi cala podroz, albo zrobicie jeden postoj pewnie ![]() My jechalismy w 10 godzinna podroz samochodem jak Adas mial 2,5 m-ca jakos. ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Mnie nie ![]() ![]() A czy wszystkie dziewczyny w dwupaku poszly rodzic ![]() ![]() Bo normalnie nastepna czesc watku bedzie sie nazywac : wiekszosc mam juz rozpakowanych a na desie wciaz czekamy
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, jak sa przepelnione, czyli tylko w nocy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
...na Desie i Flower wciąż czekamy...
![]() u mnie nic, null, zero, cisza...wczoraj te dreszcze były...ale pod kołdrą, kocem i z przyklejonym Tż-em usnęłam i rano już było ok... A teraz leniwy dzień...zaraz posprzątam moim zwierzaczkom to mi troche czasu minie....pewnie się zdrzemnę...coś obejrzymy...ech...to czekanie jest najgorsze... |
|
|
|
#1872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie brzuch pobolewa od czasu do czasu, tak wlasnie jak na okres, ale bardzo delikatnie, wiec nie wiem, moze cos z tego byc ale rownie dobrze moge sie do piatku na wywolywanie dokulac pewnie! A kiedy u Ciebie wywoluja ewnetualnie?
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie szczypią kilka razy w ciągu dnia jak są takie miękkie też
To ja już nie wiem kiedy one są przepełnione a kiedy nie. |
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Mnie jeszcze ani razu nie pobolewało jak na @....kurcze już nie pamiętam za bardzo tego bólu (9 miesięcy odwyku
), a miesiączki miałam zawsze baaardzo bolesne..U mnie nie wiem kiedy wywołują, chyba 14 dni po terminie...w każdym razie we wtorek ktg to się pewnie dowiem co dalej.. Nie martw się....mi też raźniej że Ty i Kulka jeszcze nie urodziłyście
|
|
|
|
#1875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No kulka moze rodzi bo Jej nie widac ![]() Ja we wtorek ide na usg jakby nic do tego czasu sie nie zaczelo.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Desiu, tak ta waga to super sprawa, ja małą tak ważyłam w szpitalu - przed i po karmieniu. Tyle że później miałam przerwę w karmieniu piersią przez lampy. Ciekawa jestem ile to kosztuje, idę sprawdzic
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Na brzeuszku też szybko mogłam leżec, ale na początku było to mało wygodne, bo jednak pobolewała obkurczająca się macica. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- moja tak! i kicha dośc często. Trochę zaczęłam się martwic (szczególnie tym kaszlem, bo kichanie to oczyszczanie noska jak mówiły położne). W ogóle to szukałam w necie jaką temperaturę mają noworodki, bo moja ma lekko podwyższoną, ale to podobno normalne.. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Nikki u mnie lampka się nie pali, ale jest blisko naszego łóżka więc w każdej chwili mogę zapalic. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- a od kiedy kładłaś Adasia na takiej macie? |
||
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku a my znów mamy kryzys, mały je co godzine a później wyje, pręży się przy bączkach i kupce, ale kupki idą
i tak od wczoraj (tylko nocka była spokojna) jakieś uczulenie na brzuszku i klatce piersiowej mu wyszło TŻ mi wmawia że pewnie znów nie uważałam na to co jadłam ehss aż mi się znów odechciało karmić piersią podaliśmy w południe mm ale zachowanie małego bez zmian... Na dodatek pożarłam się wczoraj z TŻ i tylko w sprawie dziecka się do siebie odzywamy, normalnie niech ten dzień się już skończy
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nad podróżą też się zastanawiam - kiedy jechac do mojego miasta rodzinnego z Kają w odwiedziny. |
|
|
|
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolkaa do okulisty skierowanie nie jest wymagane, a jeśli okulista stwierdzi że niezbędne jest przetkanie kanalika łzowego to wam wypisze skierowanie na ten zabieg, jeśli sam go u siebie w gabinecie nie wykonuje.
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Desia, Flower, na pewno w tej części urodzicie!
|
|
|
|
|
#1881 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny po jakimś czasie to co zjem przechodzi do mleka z piersi?
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() mały jadł głownie z cyca i tylko troszke mm jak mu było mało i cały dzień nie spał, dużo płakał, pierdział, robił kupki i mini kupki, bulgotało mu w brzuszku a w nocy i dziś jadł tylko mm i od razu inne dziecko. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
ciekawe ile to kosztuje.
|
||
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Desiu jaką masz tę wagę? Patrzę właśnie na allegro i są różne różniaste
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie lubię jak mi mąż mówi abym dała mm małej jak chce co godzine do piersi. Zaciskam zęby i cierpliwie Ewelinkę karmię, bo wiem, że pokarmu mam wystarczająco! W ogóle jaka moja mała artystka jest Wczoraj leżała sobie na łóżku i kulała się na boczek - plecy. Nagle sie przeciąga i za chwilę ostry płacz. Piąstkę zacisnęła na włosach i chciała wyprostować rękę. Niestety pociągnęła się za włoski, i to dość mocno A dziś pijąc z piersi (jakiś nawał miałam po południu), mała zrobiła sobie krótką przerwę na oddech i w jednej chwili cała buzię miała w mleku
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1884 |
|
Rozeznanie
|
tak jak mam kumulacje mleka w cycach
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
przy takim tempie jakie teraz mamy to na pewno
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
w jakiej kategorii na allegro są te wagi dla dziecka bo nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
jak szykuje się samoistny wypływ mleka albo jak są przepełnione
![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Dziewczyny, kiedy dzieciaczki zaczynają zwracac uwagę na karuzelki, grzechotki itp? Od kiedy zaczęłyście używac takich zabawek? |
|
|
|
|
#1889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- czyli jak piersi mam miękkie a leci z nich to muszę ściągnąć? ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Mam problem i nie wiem co robić ![]() Jestem ponad 2 tygodnie po cesarce i od paru dni już nie krwawie. W internecie wyczytałam, że krwawienie po cesarce utrzymuje się do 3-4tygodni i jeżeli kobieta przestała krwawić należy zgłosić się do lekarza bo być może macica się nie obkurcza i trzeba by było brać tabletki na to.A w dodatku mnie przy tym jeszcze brzuch tak boli i jak dotknę też czuję ból. Powinnam się martwić? Nie wiem czy jechać do lekarza czy nie
|
||
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
jolka a krwawienie ustalo nagle czy stopniowo?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

ehss aż mi się znów odechciało karmić piersią 
Desia, Flower, na pewno w tej części urodzicie!