|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Cytat:
ja tez poproszę namiary
|
|
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
Tu znalazłam ja
http://allegro.pl/listing.php/search...eczka+z+wrozbaKupowałam je raz na andrzejki- fajna sprawa i taki ładny aromat waniliowy mają
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojej... szkoda mi zawsze tych kobiet, które nie mogą od razu zajść w ciążę.. Ale wierzę, że niedługo i Wy bedziecie cieszyc sie Maleństwem
|
|
|
#3904 | |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za opinię
Cytat:
Cytat:
Wszystkie wybieracie ROSÓŁ jako zupę na pierwsze danie? |
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
rosołek to dobry podkład pod resztę weselnej nocy
![]() Witam się nieśmiało, my być może będziemy ślubować już w przyszłym roku. Na śląsku oczywiście
|
#3907 |
|
BAN stały
|
U mnie też będzie rosołek,myslałm żeby zrobić inne danie do wyboru ale to raczej byłoby zamieszanie i zbyt długo by trwało podawanie pierwszego dania.Po drugie jak jest rosół to nie jest konieczna przystawka.
|
|
|
|
#3908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem tak to czy tak jest najtansza oferta jaka znalezlismy oni sa z okolicy Nowego Sącza robili u nas wesla juz (znajome mamy ich mialy) gastronomiaraj.pl nawet z strojeniem sali a placimy kolo 1000 zl i wynajmem sali wyjdzie nas to o wiele taniej niz w lokalu
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
U nas był krem ze świeżych pomidorów z bazylią i do tego ptysiowe serduszka
![]() Ja baaaaardzo nie chciałam rosołu
|
#3910 |
|
Raczkowanie
|
My mieliśmy krem borowikowy z groszkiem ptysiowym - na początku goście byli zaskoczeni, że nie ma rosołu ale wystarczyło tylko spróbować tego kremu i już nikt by go na rosół nie zamienił
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dawno się nie odzywałam ale ciągle was podczytuję Z nowości to we wtorek lub środę zaczynamy budowę piętra
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
a my po niepowodzeniach w szukaniu orkiestry zdecydowaliśmy się na DJ'a. jutro spotykamy się z nim i może podpiszemy umowę.
dziewczyny, ślub szykujemy na sierpień 2013 a nie byliśmy jeszcze u księdza (wydaje mi się to za wcześnie) a koleżanka wychodząca w tym roku za mąż, mówiła że zaczęli wszystko właśnie od zaklepania terminu w kościele. troche mnie tym przestraszyła... w mojej parafii nie ma nawału ślubów, może dwa, trzy na miesiąc w sezonie, więc stwierdziłam że mamy czas... czy się mylę?
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dzis znowu krok do przodu bo zarezerwowalismy organiste. Niestety u nas musimy sami zajac sie ministrantami i organista, wiem ze w innych parafiach zajmuje sie tym ksiadz.
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem może być jedynie w dużych miastach, w tych najbardziej popularnych kościołach, albo czasami w jakiś popularnych datach, w zeszłym roku to chyba był 07.07
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas był rosół i pierwszego dnia i w poprawiny
![]() Cytat:
Mieliśmy ten zespół na weselu i jesteśmy przeszczęśliwi, że to właśnie oni nam zagrali
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację Sami swoi 2 to super zespół tylko czy każdy jest w stanie zapłacić ok 4 tys za zespół który zagra parę godz? no i kolejna sprawa to terminy z tego co mi wiadomo to mają tyle chętnych że mogą sobie pozwolić aby wybierać ludzi u kogo chcą grać. |
|
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś jadę na pierwszą przymiarkę sukni
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
|
|
|
|
#3920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zabawy nadajace sie bardziej na panienski niz na wesele, ale to pewnie kwestia ustalenia. I ogromny minus to ze nie maja stalej wokalistki, zmienia sie i to dosc czesto, wiec nie wiaodmo na kogo trafi. A cena mysle ze wlasnie taka akurat na zepsol wiecej niz 2 osobowy, liczymy sie akurat z tym ze bedziemy placic w granicach 5-6tys. Bo mi wymarzył sie zepsol min.5 osobowy i obowiazkowo z saksofonem ![]() Wesele to jedyna okazja zeby wynajac sobie zespol (pod wraunkiem ze naprawde bedzie dobry), DJ-a mozna miec pozniej na jakies urodziny czy cos podobnego. Ale to tylko moje zdanie
|
|
|
|
|
#3921 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Śląskie Panny Młode
ja co prawda nie jestem ze Śląska ( ale studiuję w Katowicach) i jeszcze nie Panna Młoda ale mam nadzieję że mi pomożecie. Wstępnie planujemy ślub na przyszły rok.Chciałam zapytać czy któraś z Wizażanek robiła kursy przedmałżeńskie w Bazylice na Ligocie w Katowicach? . I w ogóle czy nauki przedślubne (trwają trzy dni) to to samo co kursy przedmałżeńskie? I co to takiego katechumenat przedmałżeński? Wybaczcie że zaśmiecam wątek ale właśnie się za to zabraliśmy z TŻ i ogólnie nie ogarniam wiem tylko że w poradni jest jedno spotkanie i następne za miesiąc Dziękuję z góry za info
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wychodza do gosci, bardzo fajnie zabawiaja z tego co widzialam, no ale nie chwalmy dnia przed zachodem slonca, wiecej napisze po weselu
|
|
#3923 |
|
BAN stały
|
To bardzo mało bierze ten zespół,możesz podać namiary ,może być na priva,ja znalazłam tylko takich co borą minimum 4 tys za 12 godz grania
|
|
|
|
#3924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo nasze poszukiwania wlasnie zaczynaja sie od 5tys i nawet jeden zepsol krzyknal sobie 9. Ale tyle to juz napewno nie wyłozymy. Podzielisz sie tym cudem na priva? Z checia poslucham ![]()
|
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
ładne![]() foty, foty, ![]() ![]() Ja dziś mam wizytę u gina. Zobaczę jak tam moja fasoleczka ![]() ![]() Nie było mnie chwilę bo siedzę w sumie cały czas u TŻ. Na krok mnie nie odstępuje :P
|
|
#3926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zabawy mieliśmy na poziomie. No może jedna z balonami była z podtekstami erotycznymi, ale reszta była w sam raz na weselną integrację. Nam się bardzo podobało, bo nie przeginali w żadną stronę, a atmosfera była zdrowo rozrywkowa. No i babcie były nimi zachwycone, szczególnie, że co chwilę podchodzili, konferansjerką nawiązywali do babć, wychodzili do ludzi i mieli repertuar dla wszystkich ![]() A co do wokalistki, od 2 lat mają stałą, którą czasem druga zamienia, bo ta ma szkołę i nie zawsze może grać na weselach ![]() Bardzo ładne, oby się dobrze nosiły!!!!!Cytat:
![]() Najlepsze jest to, że akurat z mojej części rodziny może 4 pary bawiły się już z nimi na weselu, u siostry TŻta natomiast też grali na weselu 7 lat temu, ale to było dawno, więc uniknęliśmy zjawiska przesycenia się tym zespołem ![]() Cytat:
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na weselu nie mieliśmy konkursów, ponieważ nie chciałam ale w zamian były zabawy ze wszystkimi gości. Goście byli zachwyceni. Ale rozumiem też dziewczyny, że nie podobał im się ten zespół, nie każdy lubi taką zwariowaną atmosferę. |
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio byliśmy z nimi na spotkaniu - żadnych sztywnych ram, ustaleń, bardzo nam się to podobało, zabawy będą w tańcu, jakieś dedykacje, życzenia bez dodatkowych opłat (niektórzy za każdą dedykację czy coś podobnego życzą sobie np. 10-20zł), grają do 4:00, mają "sekcję dętą" za 3 dni będę mogła powiedzieć i, mam nadzieję, z ręką na sercu polecić ten zespół![]() powoli zżera mnie stres
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mój dzień (2 maja) też na razie zapowiadają piękną pogodę, ale boję się ze jeszcze to się zmieni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

są pyszne, kruchutkie i mają fajnie wróżby - wszystkie pozytywne na razie się trafiły
jeszcze prawdopodobnie mnie czeka laparoskopia

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
nie chciałam innej zupki 

wiem tylko że w poradni jest jedno spotkanie i następne za miesiąc