Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 18:29   #1771
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...264160416.html

Hahaha no właśnie, cóż ciążowe odmóżdżenie
Stary 2012-04-22, 18:32   #1772
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

No niezła okazja bardzo ładne łóżeczko. Któraś ostatnio wstawiała podobne i dużo droższe.
Stary 2012-04-22, 18:59   #1773
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Tamlin mnie sie tak troszeńke wydaje że tych bodów ciutke przy dużo bo maluszek szybko rośnie.
To tylko moja oczywiście opinia ale ja chyba zainwestuje w max 5-6 z dłuższym rękawem bo to już jesien a maluch szybciej traci ciepełko więc u mnie chyba krótki rękawek w body całkiem odpadnie, a co do reszty to jeszcze pogłówkuje ale w większości jest git
mi sie wydaje, cho to moje pierwsze, że nie za dużo. nie chce potem nastawiać pralki codziennie ale tak jak piszesz, każda mamuska zrobi jak uważa

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Tym bardziej, że ten prywatny gabinet to nie jest ich jedyny dochód.
Też mam znajomą, która za wizytę płaciła max 100zł, a w tym miała wszystkie badania, zdjęcia, filmiki..

Tamlin - Na porodówkę warto zabrać pomadkę do ust? Wodę? Suchy prowiant dla męża/TŻa?

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

I jak to jest z podkładem do wanienki? W sensie z taką tą gąbką? Potrzebna?

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

ja czytałam, że najlepsze sa te podkladki z miekiego plastiku, a nie te gaki bo to siedliska bakterii. tak samo jak nie powinno sie malucha gąbką myc

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
ma któraś z Was może leginsy ciążowe? bo tak myślę żeby sobie zamówić ale chętnie zaczerpnę opinii czaję się na te : http://moda.allegro.pl/nowosc-anatom...272457659.html
ja też bym chciała kupic takie leginsy już, te co sojka pokazywała, ale ja nie mam jeszcze brzuszka i boje sie że nie beda mi sie trzymac

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane
Melduje sie juz jako męzatka
Przede wszystkim dziekuje Wam bardzo za wszystkie zyczenia, kazdej z osoba
Ahh co to byl za dzien od samego rana latania tyle ze szok.. kosmetyczka, fryzjer i nerwy nerwy ..nerwy
o 15.30 przyjechal Pan Młody wsiedlismy i fruuu do urzedu
nie obylo sie bez zuli ktorzy sepili wodke po drodze nienawidze tego
wezma takiego kwiatka z cmentarza i czekaja \
ale nasz kierowca sobie z nimi poradzil
w urzedzie mialam takiego stresa ze jak podpisywalam dokumenty to nogi mi sie tak trzesly ze cala suknia podskakiwala haha
ale przysiege ladnie powiedzialam
potem toast i na sale wszystko bylo tak jak byc powinno, jestesmy zadowoleni bardzo
i dzis dostalam najpiekniejszy prezent .. nasza dzidzia mnie tak skopala rano ze brzuch mi podskakiwal jak niewiem
z urzedzie juz czulam delikatnie pukanie ale nie bylam pewna czy to to..ale dzis az moja mame zawolala dotknela brzucha i sama poczula

jestem taka padnieta.. ze ide zaraz w kime, nie mam sily na nic, ide odsypiac

na maila wstawiam pare zdjec z wczoraj tak jak obiecalam

gratulacje dużo szczęscia dla was

uff moj tez juz sie zbliza, masa załatwien, bo wylatujemy juz 5 maja a slub 12 choc jak na razie nie umiem sie tak cieszyc w 100% bo wiecie ja zawsze chcialam miec wesele taki duze z poprawinami z cala rodzina moja dużą z moimi malymi kuzynkami, a tu nic z tego nie wyszlo

aaa i dziewczyny widze, że wy zamawiacie posciel(wypelnienie) do łóżeczka, a przecież mi położna mówiła jak i wszędzie w tych gazetach dla mam czytam, że maluch do 12 roku życia nie powinnien spac przykryty kołdrą jak i miec poduszke.... śpiworek, kocyk, albo takie narzutki... ja własnie nie planuje kupowac narazie kołdry i poduszki, tylko oprócz tego kocyka, spiworka, własnie taka narzutke jak widziałam w mothercare.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 19:09   #1774
tamlin111
Zakorzenienie

Pierwsze słyszę aby do 12 r.ż. nie powinno się spać pod kołdrą. Ja małemu kupię od razu pościel, bo w rożku spać nie będzie, a kocyk to jakoś tak dziwnie dla mnie. I tak go trzeba oblec, więc w sumie jak kołderka.
Stary 2012-04-22, 19:14   #1775
weronika_91
Zakorzenienie

Przecież te kołderki do łóżeczka są delikatne... kołderka i poduszeczka muszą być obowiązkowo
Stary 2012-04-22, 19:16   #1776
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież te kołderki do łóżeczka są delikatne... kołderka i poduszeczka muszą być obowiązkowo
Dokładnie. I prać je można. Ważne aby kupować ze sztucznym wypełnieniem, bo pierze bardzo często uczula.
Stary 2012-04-22, 19:24   #1777
weronika_91
Zakorzenienie

kasiam187 no mi już brzusia wywaliło więc muszę sobie zakupić bo tak pod brzuchem nosić to niewygodnie

Ogólnie to jeansy które kiedyś zamówiłam jakoś dziwnie mi się na nogach układają, na kolanach się robią takie torby brzydko to wygląda :/

Śpiworki są takie fajne, ale to jak się dziecko wykopuje i śpi odkryte . A taki maluszek to nam się tak szybko nie będzie wykopywał

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-04-22 o 19:21
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 19:25   #1778
Tottie1984
Rozeznanie

Witam
Jestem mamusią listopadową 2011. Mój synek Adaś urodził się w dość wyjątkowym dniu 11.11.2011 (idelanie w terminie!)
Teraz gdy jest po drugiej stronie brzuszka sprawia mi wiele radości ale nie ukrywam że czasami brakuje mi kopniaczków które czułam już od czerwca
Piszę, gdyż mam do odsprzedania ciuszki po swoim synku. Większość z nich jest w bardzo dobrym stanie. Na razie na aukcjach na allegro wystawiłam głównie 0-3, za jakiś czas będę wystawiała 3-6.
Dla zainteresowanych mamuś podaję linka: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=spamer
W razie zainteresowania jestem skłonna obniżyć troszkę ceny - nie mam gdzie przechowywać ciuszków a synek rośnie i wciąż kupuję nowe.

ps. Poród to nie taka straszna sprawa więc się nie martwcie

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2012-04-23 o 10:55
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 19:31   #1779
zielona1911
Zakorzenienie

moj synek na poczatku spal wlasnie w rozku ze mna w łozku,jakos tak jak byl opatulony byl spokojniejszy.kocykow uzywalam tylko do wyjscia do wozka,fotelika itd.Tak to pozniej mial swoja kołderke.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 19:37   #1780
Kalpana
Zakorzenienie

Anusia gratuluję kopniaczków

Jeśli można, to proszę o namiary na maila...

Jeśli chodzi o ubrania ciążowe, to można wylicytować fajne i nowe za rozsądną cenę. Widziałam kilku sprzedawców, którzy wystawiają wszystko od 1zł, tak jak ten, u którego wylicytowałąm spodnie. Ale zobaczymy jak przyjdą, czy się opłacało Jakby któraś była ciekawa, to mogę wstawić zdjęcie jak już je dostanę

Jutro z rana wizyta u dentysty.... Boże, jak ja to przeżyję.... Chyba ucieknę z fotela, tak się dentystów boję

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 19:44   #1781
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
mi sie wydaje, cho to moje pierwsze, że nie za dużo. nie chce potem nastawiać pralki codziennie ale tak jak piszesz, każda mamuska zrobi jak uważa

ja czytałam, że najlepsze sa te podkladki z miekiego plastiku, a nie te gaki bo to siedliska bakterii. tak samo jak nie powinno sie malucha gąbką myc

ja też bym chciała kupic takie leginsy już, te co sojka pokazywała, ale ja nie mam jeszcze brzuszka i boje sie że nie beda mi sie trzymac

gratulacje dużo szczęscia dla was

uff moj tez juz sie zbliza, masa załatwien, bo wylatujemy juz 5 maja a slub 12 choc jak na razie nie umiem sie tak cieszyc w 100% bo wiecie ja zawsze chcialam miec wesele taki duze z poprawinami z cala rodzina moja dużą z moimi malymi kuzynkami, a tu nic z tego nie wyszlo

aaa i dziewczyny widze, że wy zamawiacie posciel(wypelnienie) do łóżeczka, a przecież mi położna mówiła jak i wszędzie w tych gazetach dla mam czytam, że maluch do 12 roku życia nie powinnien spac przykryty kołdrą jak i miec poduszke.... śpiworek, kocyk, albo takie narzutki... ja własnie nie planuje kupowac narazie kołdry i poduszki, tylko oprócz tego kocyka, spiworka, własnie taka narzutke jak widziałam w mothercare.
Najlepiej myć dzieciątko ręką na początku.
A co do pościeli. To mój synek od początku spał na poduszeczce wygodnie i pod kołderką lub kocykiem obleczonym. Było mu poprostu wygodnie. I teraz też nie planuje dziecka kłaść spać w rożku,w którym się ruszać nie może. Wystarczy,że u Nas w szpitalu robią z dzeci kokony. I jak przywiozłam małego do domku i położyłam go do łóżeczka w samym ubranku to miał zdezo,że się ruszac może.
Moim zdaniem obowiązkowo podusia i kołderka. Te pościele sa okropnie lekkie i podusie cieniutkie.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 19:56   #1782
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Pierwsze słyszę aby do 12 r.ż. nie powinno się spać pod kołdrą. Ja małemu kupię od razu pościel, bo w rożku spać nie będzie, a kocyk to jakoś tak dziwnie dla mnie. I tak go trzeba oblec, więc w sumie jak kołderka.
Cytat:
wiadomo każdy robi jak uważa, nie napisałam tego żeby kogoś obrazic czy coś.

ja nie bede dziecku dawac poduszki i kołdry dla własnego spokoju jesli chodzi o SIDS. można znaleśc na ten temat wiele artykułów w necie np tu i tu

Stary 2012-04-22, 20:00   #1783
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Najlepiej myć dzieciątko ręką na początku.
A co do pościeli. To mój synek od początku spał na poduszeczce wygodnie i pod kołderką lub kocykiem obleczonym. Było mu poprostu wygodnie. I teraz też nie planuje dziecka kłaść spać w rożku,w którym się ruszać nie może. Wystarczy,że u Nas w szpitalu robią z dzeci kokony. I jak przywiozłam małego do domku i położyłam go do łóżeczka w samym ubranku to miał zdezo,że się ruszac może.
Moim zdaniem obowiązkowo podusia i kołderka. Te pościele sa okropnie lekkie i podusie cieniutkie.
tak,ale np.u mnie oskar na poczatku lubil byc tak opatulony,tzn zawsze sie uspokajal,wydaje mi sie ze przypominal sobie jak ciasno bylo w brzuchu mamy i moze dlatego.
Ja miala specjalna poduszke przeciwko ulewaniu,bo bardzo ulewal ale i tak g. to dalo.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:04   #1784
weronika_91
Zakorzenienie

kasiam187 kochana przecież takie małe dzieciątko nawet się nie rusza... nie ma opcji żeby się zadusiło...
Ale wiadomo każdy robi według uznania

A powiedzcie mi mamusie które już mają w domu skarby czy zakładałyście na początku dzidzi w domu czapeczki? chociażby po kąpieli...

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-04-22 o 20:06
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:14   #1785
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Witam
Jestem mamusią listopadową 2011. Mój synek Adaś urodził się w dość wyjątkowym dniu 11.11.2011 (idelanie w terminie!)
Teraz gdy jest po drugiej stronie brzuszka sprawia mi wiele radości ale nie ukrywam że czasami brakuje mi kopniaczków które czułam już od czerwca
Piszę, gdyż mam do odsprzedania ciuszki po swoim synku. Większość z nich jest w bardzo dobrym stanie. Na razie na aukcjach na allegro wystawiłam głównie 0-3, za jakiś czas będę wystawiała 3-6.
Dla zainteresowanych mamuś podaję linka: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=5260870
W razie zainteresowania jestem skłonna obniżyć troszkę ceny - nie mam gdzie przechowywać ciuszków a synek rośnie i wciąż kupuję nowe.

ps. Poród to nie taka straszna sprawa więc się nie martwcie
Chce już wiedzieć, co to za gapowicz u mnie siedzi .
Jak widzę takie maluteńkie buciki to normalnie.. wszystkie z chęcią, bym kupiła!
Stary 2012-04-22, 20:17   #1786
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
kasiam187 kochana przecież takie małe dzieciątko nawet się nie rusza... nie ma opcji żeby się zadusiło...

A powiedzcie mi mamusie które już mają w domu skarby czy zakładałyście na początku dzidzi w domu czapeczki? chociażby po kąpieli...
pewnie masz racje i jestem po prostu przewrażliwiona

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Chce już wiedzieć, co to za gapowicz u mnie siedzi .
Jak widzę takie maluteńkie buciki to normalnie.. wszystkie z chęcią, bym kupiła!

ja tez chce widziec

Stary 2012-04-22, 20:22   #1787
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Paula urodziła się w lipcu więc nic jej nie zakładałam. Teraz myślę że we wrześniu też nie będę. Wszystko zależy od temperatury.

Cytat:
pewnie masz racje i jestem po prostu przewrażliwiona
Kocykiem też się może zakryć. A śpiworek rozmiar za duży i może się zsunąć i tak bez końca możemy gadać Każda z nas zrobi jak jej intuicja podpowiada. U mnie kołderka i płaska podusia będzie.
Stary 2012-04-22, 20:35   #1788
weronika_91
Zakorzenienie

colds a myślałam że już wiesz
Ja też już się nie mogę doczekać , a do następnej wizyty mam jeszcze dużo czasu niestety.

tamlin111 bo właśnie widziałam jak kuzynka zawsze małej zakładała... ale ona rodziła się w lutym więc to co innego może.
Stary 2012-04-22, 20:40   #1789
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Ja po kąpieli zakładałam,bo mój synuś miał dużą czuprynkę

Sojka jesteśmy z Tobą,mam nadzieję,że wszystko dobrze się ułożywiem,że to trudne,ale spróbuj się nie denerwować tak bardzo

niegrzeczna gratuluję.Mocno się kochajcie,dużo rozmawiajcie i zawsze wybaczajciei gromadki pociech

My dziś wybraliśmy się do pałacu kultury na XXXpiętro i byliśmy w lekkim szoku,bo bilety dla nas po 20zł a synek(5l.)ulgowy-15zł razem 55.Uważam,że trochę dużo...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-04-22 o 20:45
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:19   #1790
kraven
Zakorzenienie

Co do kocyka/kołderki to obowiązkowo musi być. Natomiast noworodek i młody niemowlak powinien spać na płaskim bo jego kręgosłup jest jeszcze prosty, bez fizjologicznych krzywizn i nie należy wymuszać ich powstania. W wieku ok. 3 miesięcy kiedy zaczyna sam trzymać główke wytwarza się lordoza szyjna, kiedy zaczyna siadać utrwala się kifoza piersiowa, a jak zaczyna chodzić to utrwala się lordoza lędzwiowa. To są fizjologiczne zmiany i nie należy ich przyspieszać. Dlatego jeśli chcemy, żeby dziecko miało wyżej główke to powinniśmy manewrować całym lóżeczkiem.
Przynajmniej tak uczyli mnie na studiach.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:22   #1791
colds
Zakorzenienie

Cytat:
colds a myślałam że już wiesz
Ja też już się nie mogę doczekać , a do następnej wizyty mam jeszcze dużo czasu niestety.
Prawdopodobnie . Ostatnio cwaniaczysko się zakryło, więc czekamy na potwierdzenie..
Stary 2012-04-22, 21:26   #1792
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:

Nie zakładałam,bo synuś urodził się w kwietniu,ale teraz też nie mam zamiaru zakładać.
Cytat:
wiadomo każdy robi jak uważa, nie napisałam tego żeby kogoś obrazic czy coś.

ja nie bede dziecku dawac poduszki i kołdry dla własnego spokoju jesli chodzi o SIDS. można znaleśc na ten temat wiele artykułów w necie np tu i tu
Oczywiście zrobisz jak uważaszważne żebyś Ty była spokojna. A takie maleństwo się nie rusza w łóżeczku.

A co do poduszki to te do łóżeczka są bardzo cieniutkie.Więc nie wpływaja źle na kręgosłup. Mój synek od początku miał taką pościel.
Ale każda mama robi jak uważa.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:35   #1793
Dearlie
Zakorzenienie

Mamuśki dziękuję za wszystkie ciepłe słowa i pocieszenia, że to zniknie wraz z końcem przeprowadzki. Dzisiaj już troszkę lepiej, ale niestety jeszcze mnóstwo zamieszania z nią związanego przed nami. Oby już reszta minęła w bardziej przyjaznej atmosferze niż ta wczorajsza.

Sojka jeszcze nie czytałam tego co podesłałaś na maila, ale trzymaj się Kochana I koniecznie jedz, bo Zosia potrzebuje tego, żeby zdrowo rosnąć!

A my jutro jedziemy do Poznania po wyniki prenatalnych. Sama jestem ciekawa co tam dostaniemy. Popołudniu jadę już do mojego ginka i zobaczymy znowu naszą Kruszynkę.
Stary 2012-04-22, 21:37   #1794
kraven
Zakorzenienie

Nie no ja pisze o sytuacjach gdy dziecko śpi na grubej poduszce. Może się wydawać, że takich sytuacji nie ma, ale widziałam to niejednokrotnie.

Dzisiaj pierwszy raz TŻ powiedział, że brzuszek mi zaczyna być widać. Bo do tej pory to tylko taki spożywczy był.
Co do kilogramów to ja ma teraz 13 tydz i 3 dni i -2 kg.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-04-22, 22:13   #1795
mala mysz
Raczkowanie

Widzę że chyba spac już poszłyście...
A chciałam się pozalić, że z pracy ludzie mnie psychicznie wykańczają.
Tak mnie dziś wkurzyli że brzuch mi sie twardy zrobił i boleć zaczął.
Ech... Nie ma to jak weekend Zeby niedziele człowiekowi psuć to przesada...
No nic, dobranoc dziewczyny.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 22:19   #1796
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Widzę że chyba spac już poszłyście...
A chciałam się pozalić, że z pracy ludzie mnie psychicznie wykańczają.
Tak mnie dziś wkurzyli że brzuch mi sie twardy zrobił i boleć zaczął.
Ech... Nie ma to jak weekend Zeby niedziele człowiekowi psuć to przesada...
No nic, dobranoc dziewczyny.
To co to się dzieje z tą pracą hm ?
Stary 2012-04-22, 22:34   #1797
kraven
Zakorzenienie

NIe denerwuj się. Mnie też ostatnio współpracownicy bardzo na nerwy działąją. Ale ja stosuje się obecnie do pewnego motto : To nie ja powinnam panować nad nerwami, to inni powinni mnie przestać wku....ć.
Głowa do góry - najważniejsza jest dzidzia

Dobranoc kobietki

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-04-22, 22:58   #1798
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A my jutro jedziemy do Poznania po wyniki prenatalnych. Sama jestem ciekawa co tam dostaniemy. Popołudniu jadę już do mojego ginka i zobaczymy znowu naszą Kruszynkę.
Też jestem ciekawa.. . Mam nadzieję, że wszystko, chociaż w jakiś sposób, będzie choć troszkę jasne.. .

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dzisiaj pierwszy raz TŻ powiedział, że brzuszek mi zaczyna być widać. Bo do tej pory to tylko taki spożywczy był.
Co do kilogramów to ja ma teraz 13 tydz i 3 dni i -2 kg.
Mnie TŻ nazywa już Kulką

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

mala mysz - Co się dzieje w tej pracy? Hym? Uszka do góry, nie denerwuj się. Nie warto
Stary 2012-04-23, 06:57   #1799
kajaja
Zadomowienie

Cytat:

super!!!
a ja mam dziś wizyte u lekarza na 16,15 ciekawe jak tam moje wyniki
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 07:10   #1800
karolluki
Raczkowanie

Cześć dziewczynki z samego rana
Ale był cudowny weekend, piękna pogoda, spacerowaliśmy z mężusiem, byliśmy na lodach, super było
Niegrzeczna oglądałam wasze zdjęcia na mailu, pięknie wyglądaliście Życzę żeby każdy dzień waszego życia był tak piękny jak dzień waszego ślubu, wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia
Sojka mam nadzieję że sprawa się wyjaśni i wszystko wróci do normy, trzymam kciuki żeby wszystko było ok
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości