Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 20:15   #3781
rybkie
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

hey dziewczyny ja tak tylko na szybko
pada u nas caly dzien i nie ma jak wyjsc na spacer, jutro idziemy klocic sie z agencja, mala cudowna jak zawsze a tz kochanychwale sie!! haha
zoska calej historii nie znam ale z tego co kojarze to (nie obraz sie) twoj TZ to nie jest TZ w takim znaczeniu w jakim my nazywamy swoich partnerow..nie rozumiem po co ty sie jeszcze z nim meczyszzobacz przeciez jemu nie zalezy, wiec nic z tego nie bedzie jak tylko jedna osoba sie stara, lepiej na tym wyjdziesz jak go kopniesz w....

A na moim opakowaniu mleka jest napisane ze mozna zuzyc po zrobieniu w ciagu dwoch godza ja i tak okazjonalnie podaje jej takie zrobione 4 godz wczesniej jak np jestesmy gdzies na dluugim spacerze albo w gosciach a jak bylam chora to tez robilam butelki na noc i trzymalam przy lozku w opakowaniu termalnym
Nic sie nie stalo, mala zdrowa i uszczerbkow na zdrowiu nie zauwazylam, wiadomo ze starama sie aby bylo swieze ale czasem tak wyjdzie

No i kto to jest ta J. o kotrej tak piszecie??
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:23   #3782
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Az z ciekawosci wzielam swoje mleko ( mam bebiko) i tam jest tez napisane, ze nie zaleca sie odgrzewać mleka w mikrofalowce ze wzgledu na mozliwośc oparzenia. Ja zawsze myslalam, ze nie mozna podgrzewac mleka dlatego, ze traci wlasciwosci a to chodzi o poparzenie?
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:28   #3783
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja tez usunęłam

Moja pindzia mała sie stesknila za mamą bo caly czas opiekuje się nią tż zeby mnie odciązyć, i jak o 18 pojechał po chleb to sie tak do mnie tuliła i zasnęła przytulona do mnie na klacie a juz jej sie to nie zdarza długooo, a teraz widzialam ze potrzebowała sie potulić.
Jednak wspaniale jest być matką i nikt, nawet ojciec nie da tego czego potrzebuje maluch tak jak matka:rolleyes:

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

no wspaniałe, ale czasem tak męczące, że masakra ;D jak np. mały nie chce się uspokoić u TZ tylko do mamy i do mamy

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
A na moim opakowaniu mleka jest napisane ze mozna zuzyc po zrobieniu w ciagu dwoch godza ja i tak okazjonalnie podaje jej takie zrobione 4 godz wczesniej jak np jestesmy gdzies na dluugim spacerze albo w gosciach a jak bylam chora to tez robilam butelki na noc i trzymalam przy lozku w opakowaniu termalnym
Nic sie nie stalo, mala zdrowa i uszczerbkow na zdrowiu nie zauwazylam, wiadomo ze starama sie aby bylo swieze ale czasem tak wyjdzie

ja nie podaję mleka po dłuższym czasie od przygotowania-powód prosty-Igulec wsuwa do istatniej kropelki od razu
a ta J to nikt nie wie kto to i w tym cały problem

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Az z ciekawosci wzielam swoje mleko ( mam bebiko) i tam jest tez napisane, ze nie zaleca sie odgrzewać mleka w mikrofalowce ze wzgledu na mozliwośc oparzenia. Ja zawsze myslalam, ze nie mozna podgrzewac mleka dlatego, ze traci wlasciwosci a to chodzi o poparzenie?
ja tez myślałam tak, jak Ty W szpitalu, gdzie rodziłam w kuchni była kartka na mikrofali, zeby nie podgrzewac w niej mm...ale nie myslałam, ze chodzi i oparzenie tylko własnie, ze takie mleko będzie do
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:57   #3784
NataliaM1103
Rozeznanie

Wpadłam sie z Wami laseczki pożegnac...
Bo jutro pójdę pewnie "siedziec"do aresztu a potem do więzienia no i pewnie długo tam zostanę.
A to dlatego,że zabiję MĘŻA!! Bo ten człowiek tak mie w☠☠☠☠........,że masakra!!
Tylko najbardziej żal mi Bartusia,że zostanie bez mamusi.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:02   #3785
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Bo jutro pójdę pewnie "siedziec"do aresztu a potem do więzienia no i pewnie długo tam zostanę.
A to dlatego,że zabiję MĘŻA!! Bo ten człowiek tak mie w☠☠☠☠........,że masakra!!
a czemu Cie wkurza?

Mnie tez moj denerwuje, w zasadzie odkąd wrocił z delegacji to non stop sie kłócimy Ma teraz duzo wolnego i chciałam zeby zajal sie małą bo ja juz momentami myslalam ze do wariatkowa mnie wyśla ciagle płacz i na rekach, toć ile można Przyjemnoscia dla mnie było wkoncu wyprowadzenie psa, czy poprasowanie normalnie a nie na raty
Nie protestował, ale widze, ze tez go to męczy i tez jest nie wyspany i ma fochy jak baba w ciązy Tylko ze jak Jego nie było to ja robilam wszystko a nie tylko siedzialam z małą jak on teraz i obiadek pod nos, posprzatane ma i tylko tyle ze ją nosi, zabawia i zajmuje w nocy, a wielce zmęczony

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-04-22 o 21:04
Stary 2012-04-22, 21:07   #3786
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Dzieeeń dobry

najpierw odpisuję, bo potem zapomnę

Natalia wszystkiego najlepszego dla Was i dla Bartusia

Zuziu ja też nie wiem kim jest tajemnicza J. ( co lepsze mój eks na fejsie też dostał od niej zaproszenie i pyta się mnie kto to )

Pear na lakier do paznokci, żeby się ładnie błyszczały mam 2 specyfiki z Inglota: 1. zakraplacz Dry & Shine przyspiesza wysychanie lakieru i nabłyszcza i 2. Diamond Top Coat - też nabłyszcza i utwardza używam naprzemiennie. Ps. ja sobie pomalowałam własnie paznokcie na koralowo
co do ryku przy cycu to moja tak miała, że była głodna, przystawiałam ją a ta ryk jakby cycek ją parzył! wtedy dawałam smoczek, uspokajałam ją chwilę i robiłam podmiankę po kilku dniach przeszło, choć teraz też jej się zdarza, np gdy się rozzłości za bardzo, to najpierw musi się uspokoić smoczkiem a potem jak już jest spokojna to zje

a my byliśmy na rehabilitacji w piątek i pierwszy raz młoda była rehabilitowana metodą Vojty. Oj mówię Wam, cos okropnego, strasznie się darła. Cały wieczór nie mogłam sie otrząsnąć i nie wchodziłam nawet na wizaz. M. Vojty jest drastyczniejsza ( uciska się punkty nerwowe na ciele, Natalcia miala na pierwszy ogień głowę uciskaną), ale przynosi szybciej efekty. Tylko nie rozumiem czemu dzieci sie przy tym tak strasznie drą wzięłam ją potem taką rozżaloną na ręce ale chwilę mi zajęło zanim się uspokoiła
a wczoraj to nim ogarnęłam cale mieszkanie, zakupy, zabawa z młoda, obiad to zrobiła się 22 i padłam na pysk tz usypiał bo już sił nie miałam wczoraj
kurcze jutro znowu rehabilitacja.. aż się boję

a co tam póki co pocieszę się winogronami
a dlaczego rehabilitujecie Voytą? nie lepiej bobatem co prawda trzeba troche dłuzej czekac na wyniki ale przy wieku naszych dzieci jest jak najbardziej ok, Seba miał nim właśnie rehabilitacje żeby pozbyć się asymetri i już po 4 zajęciach wszystko sie wyrównało z tego co mowiła mi terapeutka to voyta jest na cieżkie przypadki

Pear jaką masz chustę?tkanączy elastyczna? bo ja dziś byłam na warsztatach z chustonoszenia i jak mi babka krzykneła cenę za chustę to o mało nie zemdlałam i teraz cały czas myśle bo z jednej strony chciałabym chuste a zdrugiej szkoda mi trochę kasy

A i jeszcze któras z Mam pytala o sprawdzone miejsce nad morzem ja polecam Sandre w pogorzelicy
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:29   #3787
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyniki czy smoczki z aventa 3-6 wsyzstkie sątej samej wielkości?bo mam 1 i jest zaduży dla bartuli mojego,wchodzi mu plaskik na nosek.
Co do smoczków to mam jeszcze jedno zapytanie,czy dziecko musi miec smoczki 1 firmy,czy moze 1 aventa a np 1 innej firmy.Mojemu młodemu jakos to nie przeszkadza ,że ma różne.
na pewno nic się nie stanie jak zmienisz firmę my zaczęliśmy od canpolu, potem TT (nie podpasował kształt) i lovi (makabrycznie odciskał się na buźce), no i skończyliśmy na canpolu.
Myślę, że jedynie co to dzieci przyzwyczajają się do kształtu smoczka, więc lepiej wybrać podobny

Cytat:
Hehe

Ale jestem zmęczona... byliśmy dziś na spacerze - bite 2 godziny chodzenia, zahaczyliśmy o zoo i galerię handlową. dawno tyle nie chodziłam, bo na spacerkach jak idę sama, to zazwyczaj godzinka-półtorej, a jak dłużej, to z przerwami - posiaduję na ławeczkach w parku

T. już wykąpany, najedzony, kuń skończył grać i Mały chyba śpi

Dobrej nocy
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:32   #3788
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:

mój też mnie czasem doprowadza do szału
dzisiaj się za to opamiętał i dostałam bukiet ślicznych kwiatuszków i cały ranek mówił ze kocha
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
a dlaczego rehabilitujecie Voytą? nie lepiej bobatem co prawda trzeba troche dłuzej czekac na wyniki ale przy wieku naszych dzieci jest jak najbardziej ok, Seba miał nim właśnie rehabilitacje żeby pozbyć się asymetri i już po 4 zajęciach wszystko sie wyrównało z tego co mowiła mi terapeutka to voyta jest na cieżkie przypadki

Pear jaką masz chustę?tkanączy elastyczna? bo ja dziś byłam na warsztatach z chustonoszenia i jak mi babka krzykneła cenę za chustę to o mało nie zemdlałam i teraz cały czas myśle bo z jednej strony chciałabym chuste a zdrugiej szkoda mi trochę kasy

A i jeszcze któras z Mam pytala o sprawdzone miejsce nad morzem ja polecam Sandre w pogorzelicy
Elunia rehabilitujemy Bobathem młodą już ponad 2 miesiące i neurolog powiedział że postępy są ledwo ledwo. Niestety Natalcia lekkim przypadkiem nie jest i terapeutki stwierdziły ostatnio ze bobath nie wystarcza i trzeba wprowadzić Vojte ;/

a co do chusty to mi siostra polecała tkaną i taką też mam. Pożyczyła mi swoją firmy Didymos i jak przejrzałam ich stronę to mają przepiękne chusty ale cena.. 400 zł
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:37   #3789
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
j
ale jak Ty robisz sama dziurki przeciez one nie beda rowne, tak jak fabrycznie powinno to byc. Te smoczki nie sa drogie 5-10 zl bodajze
kiedyś tylko tak się robiło dziurki w smoczkach przebijało igłą teściowa mi opowiadała

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:50   #3790
dph
Rozeznanie

hej lasencje
u nas dziś zaczęło padać dopiero przed chwilą więc dużo czasu spędziliśmy na dworze ale po południu było już chłodno no ale wróciliśmy ok 18.00 do domu byliśmy dziś w kościele z młodą i oczywiście w połowie mszy mąż z nią wyszedł po spanikował młoda zaczęła ryczeć ja chciałam ją wziąźć na ręce ale tatuś zwiał z kościoła i se spacerował przed a ta jak usnęła to dopiero się obudziła o 19 na kąpiel

Agatek sukienki fajne ale wg mnie nie nadają się na chrzciny i mi się podoba ta druga bardziej

Natalia weź 10 głębokich wdechów i wydechów policz do 100 i może Ci złość przejdzie mi to czasami pomaga rzadko ale czasami
Stary 2012-04-22, 21:59   #3791
Anabellita
Zadomowienie

Mam tylko chwilkę bo TŻ ogląda na necie mecz, a właśnie jest przerwa, więc ja szybko siup na wizaż
Przeczytałam tylko, ze Natalii chodziło o uspokajacze a ja się rozpisałam o smoczkach butelkowych
Haniulka, potrzeba matką wynalazku więc biorę obcęgi TŻ-a, chwytam nimi zwykła igłę do szycia (taką cienką) nagrzewam tą igłę nad palnikiem i wypalam dziureczkę w smoczku. Tak jak napisała Agatek - to sposób naszych babć i mamuś U mnie sprawdza się idealnie i kilka dyszek w kieszeni zostaje

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 22:06   #3792
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Mam tylko chwilkę bo TŻ ogląda na necie mecz, a właśnie jest przerwa, więc ja szybko siup na wizaż
Przeczytałam tylko, ze Natalii chodziło o uspokajacze a ja się rozpisałam o smoczkach butelkowych
Haniulka, potrzeba matką wynalazku więc biorę obcęgi TŻ-a, chwytam nimi zwykła igłę do szycia (taką cienką) nagrzewam tą igłę nad palnikiem i wypalam dziureczkę w smoczku. Tak jak napisała Agatek - to sposób naszych babć i mamuś U mnie sprawdza się idealnie i kilka dyszek w kieszeni zostaje
OOo proszszzz czego to ludzie nie wymyślą
Stary 2012-04-22, 22:28   #3793
MissZuzia
Zadomowienie

dobry wieczor

Cytat:
hy hy czytajac drugie zdanie juz myslalam ze wykonalas mord
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Ale jestem zmęczona... byliśmy dziś na spacerze - bite 2 godziny chodzenia, zahaczyliśmy o zoo i galerię handlową. dawno tyle nie chodziłam, bo na spacerkach jak idę sama, to zazwyczaj godzinka-półtorej, a jak dłużej, to z przerwami - posiaduję na ławeczkach w parku
my tez dzis 2h na dworze, ale tylko na dworze bo bylo tak pieknie
Cytat:

a co do chusty to mi siostra polecała tkaną i taką też mam. Pożyczyła mi swoją firmy Didymos i jak przejrzałam ich stronę to mają przepiękne chusty ale cena.. 400 zł
o jacie nie wiedzialam nawet ze te chusty sa takie drogie
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone miejscówki nad morzem gdzie można by z dzieckiem pojechać ??
bylam wiele razy ale jeszcze dobrze nie trafilam zeby mozna z dzieckiem i bylo blisko morza, a juz ostatmi wyjazd do Wladka to masakra byla
sama bede szukac czegos na lipiec w sopocie
Cytat:
ja sobie pomalowałam własnie paznokcie na koralowo

ja mam wsciekly roz obecnie
trzymam kciuki za jutro
co do winigron to bez skory je jedz, tak mi pozwolila alergolog

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
http://moda.allegro.pl/piekna-wieczo....html#delivery zakochałam sie w niej... pasuje na chrzciny??
Cytat:
sexi sexi ale czy aby nie za bombowa na chrzciny? jeszcze ta mi się widzi ale bardziej pasują do mnie czerwienie, koralowe itp
mi sie zadna na chrzciny nie widzi, pierwsza jest typowo weselna, wieczorowa a druga na disco czy domowke
ale tak poza tym sa super
Cytat:
Dziewczyniki czy smoczki z aventa 3-6 wsyzstkie sątej samej wielkości?bo mam 1 i jest zaduży dla bartuli mojego,wchodzi mu plaskik na nosek.
Co do smoczków to mam jeszcze jedno zapytanie,czy dziecko musi miec smoczki 1 firmy,czy moze 1 aventa a np 1 innej firmy.Mojemu młodemu jakos to nie przeszkadza ,że ma różne.

Ale tu cisza dzisiaj,ja mam sporo czasu bo Synuś juz 4 dzień dużo nyna w ciagu dnia.
my mamy tylko Nuka 0-6m wiec nie pomoge

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 22:47   #3794
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
moj czesto wypychal na poczatku butle, mimo ze glod na maxa i doszlam ze podgrzewacz za mocno grzeje takze oi wyjeciu studze pod zimna woda i od pierwszych chwil je z apetytem
u ciebie moze zwiazane jest to z niechecia do piersi pisalas ze masz mniej mleka i moze on denerwuje sie ze na poczatku musi duzo sie napracowac zeby lecialo a jak juz zlapie ciag na smoczka to lepiej ssie piers
Kurde, nie mam pojecia. Dzisiaj juz takich cyrkow nie odstawial... Pomyslalabym tak jak Ty, ale on jeszcze nie zdarzyl dobrze dotknac sutka, a juz sie prezyl, wyl i odwracal od piersi

Cytat:
Moze to SKOK

U nas Lenka tez odstawia takie cyrki, tzn nie z cycem a butelką. Ale wiem ze jest głodna, daje butle to nie. Potem mruczy płacze narzeka, az po 10 minutach rzuca sie na butle.

Moze lubi jak ją sie prosi
figlara...
no...moj ma codziennie nowy SKOK

Cytat:
Pear na lakier do paznokci, żeby się ładnie błyszczały mam 2 specyfiki z Inglota: 1. zakraplacz Dry & Shine przyspiesza wysychanie lakieru i nabłyszcza i 2. Diamond Top Coat - też nabłyszcza i utwardza używam naprzemiennie. Ps. ja sobie pomalowałam własnie paznokcie na koralowo
uuuuu
to chyba wyprobuje
a ktory lepiej kupic ???
koralowo - ladnie
Cytat:
Napisane przez Nikotynka
co do ryku przy cycu to moja tak miała, że była głodna, przystawiałam ją a ta ryk jakby cycek ją parzył! wtedy dawałam smoczek, uspokajałam ją chwilę i robiłam podmiankę po kilku dniach przeszło, choć teraz też jej się zdarza, np gdy się rozzłości za bardzo, to najpierw musi się uspokoić smoczkiem a potem jak już jest spokojna to zje
No dokladnie jakbym czytala o swoim. A jak Natalka tak reagowala, to mialas wtedy mniej mlesia w (.)(.) ?

Cytat:
Napisane przez Nikotynka
a my byliśmy na rehabilitacji w piątek i pierwszy raz młoda była rehabilitowana metodą Vojty. Oj mówię Wam, cos okropnego, strasznie się darła. Cały wieczór nie mogłam sie otrząsnąć i nie wchodziłam nawet na wizaz. M. Vojty jest drastyczniejsza ( uciska się punkty nerwowe na ciele, Natalcia miala na pierwszy ogień głowę uciskaną), ale przynosi szybciej efekty. Tylko nie rozumiem czemu dzieci sie przy tym tak strasznie drą wzięłam ją potem taką rozżaloną na ręce ale chwilę mi zajęło zanim się uspokoiła
a wczoraj to nim ogarnęłam cale mieszkanie, zakupy, zabawa z młoda, obiad to zrobiła się 22 i padłam na pysk tz usypiał bo już sił nie miałam wczoraj

Jeju, Kochana, strasznie mi przykro,ze musicie sie tak meczyc, ale najwazniejsze, ze rehabilitacja przynosi rezultaty - czyli warto. Trzymam za Was kciuki

Cytat:
Zoska na Twoim miejscu to bym kupiła sobie coś ładnego a z tżtem może ustalcie wspólnie budżet i kwoty jakie wydajecie miesięcznie na jedzenie/rachunki/ fajki/paliwo i inne przyjemności? zeby miec rachunki pod kontrolą.
a z tą uwagą o bluzce..
Sorry, Zoska, ale na moje to g... z nim ustalisz, bo koles jest niepowazny i ma wszystko w

ale Ty kup sobie cos ladnego, jak najbardziej !!

Cytat:

ja mam taka, (turkusowa) ale to byl prezent od siostry - mnie nie byloby na nia stac

No, ale ta babka z warsztatow byla nia zachwycona, a druga, recepcjonistka, to az wyszla zza lady i sie spytala, czy moze sobie jej dotknac. Podobno dobre sa. Ja tam nie wiem - nie mam porownania.

A my dzisiaj bylismy w Lazienkach na spacerze, bo tesciowie sobie bardzo upodobali to miejsce, ale powiem Wam, ze porazka. Czlowiek na czlowieku - gdyby mnie jaraly takie spacerki, to bym poszla z wozkiem na Marszalkowska...
Potem na obiedzie w pierogerii, ale ja niestety nic nie moglam zjesc,wiec najadlam sie dopiero po powrocie do tesciow - znowu jadlam kroliczka
Ale musze pochwalic mego szanownego syna, bo grzeczny byl jak aniolek. W knajpie albo sobie gugal, albo spal, na spacerku tez... U tesciow tylko chwilke pomarudzil, ale przyjal cyca na klate i znowu spokoj. A teraz sobie lezy w lozeczku i leci druga tura karuzelki. Tez szok, bo zawsze po 15 minutach juz byl ryk.

A i slyszalyscie o tym malym samolocie, co malo sie nie rozwalil na Bemowie? To u tzta w szkole - zona jego instruktora. W tym samolocie mi sie oswiadczyl , a teraz pojdzie na zyletki

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

O kurka, o tesciowce mego syna zapomnialam
Agatku, te sukienki takie seksi - na chrzciny moim zdaniem sie nie nadaja, ale na jakas inna okazje, bardziej "wieczorowa" jak najbardziej.

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 23:10   #3795
pearpearl
Wtajemniczenie

No nie moge... Pisalam Wam, ze wsadzilam Jaska do lozeczka i bylam zdziwiona, ze spokojnie wytrwal do drugiej tury karuzeli? Raptem karuzela ucichla, a Jasiek cichutko jak makiem zasial. Oto, jaki widok zastalam, jak zajrzalam, co robi.

I on tak SPI. SAM Z SIEBIE ZASNAL W SWOIM LOZECZKU !!! Bez zadnych zmuszanek, staranek. Szooookkk. Troszke sie miotal, jak mu odslonilam lekko buzie, zeby spokojnie mu sie oddychalo, ale pomiotal sie, pomiotal i spi. Jeju, moze od czasu do czasu uda nam sie go wywalic z naszego lozka?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120422_225238.jpg (65,3 KB, 77 załadowań)

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-04-22 o 23:11
Stary 2012-04-22, 23:18   #3796
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
No nie moge... Pisalam Wam, ze wsadzilam Jaska do lozeczka i bylam zdziwiona, ze spokojnie wytrwal do drugiej tury karuzeli? Raptem karuzela ucichla, a Jasiek cichutko jak makiem zasial. Oto, jaki widok zastalam, jak zajrzalam, co robi.

I on tak SPI. SAM Z SIEBIE ZASNAL W SWOIM LOZECZKU !!! Bez zadnych zmuszanek, staranek. Szooookkk. Troszke sie miotal, jak mu odslonilam lekko buzie, zeby spokojnie mu sie oddychalo, ale pomiotal sie, pomiotal i spi. Jeju, moze od czasu do czasu uda nam sie go wywalic z naszego lozka?
meczacy dzien miał, to chłopak padł
widocznie trzeba go czasem przeciagnąc po łazienkach a wtedy moze uda sie przekonać Mielonego do łózeczka

Tey a ty nie masz pościeli w baranki dla Jana??
Stary 2012-04-22, 23:25   #3797
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
meczacy dzien miał, to chłopak padł
widocznie trzeba go czasem przeciagnąc po łazienkach a wtedy moze uda sie przekonać Mielonego do łózeczka
Jak tak sie maja konczyc wizyty w lazienkach, to jestem w stanie bywac tam codziennie

Cytat:
Napisane przez Haniula
Tey a ty nie masz pościeli w baranki dla Jana??
Nie wlasnie. W koncu zdecydowalam sie na zyrafki. Ale chodza za mna te baranki, chodza...

Stary 2012-04-22, 23:35   #3798
pearpearl
Wtajemniczenie

Tz pokazal mi zdjecia ze spaceru z Jaskiem. Patrzcie, jak Dzony Mielony super pozowal
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120409_135802.jpg (94,1 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120409_135113.jpg (52,4 KB, 59 załadowań)

Stary 2012-04-23, 06:54   #3799
*Agatek*
Zakorzenienie

Pearl nie no nie mogę! foto z tetrą na buzi wymiata!!!! A pozowanie też super... swoją drogą.... gdzie mi Twój tż wywozi mojego zięcia w pola?!

No włacha, pościel miała być w barany

AgaMili jak miałaś ost to krwawienie, to też miałaś takie skrzepy małe?? i dlaczego wtedy krwawiłaś? to był pierwszy @? Czy jak to było? Bo ze mnie zaczęły jakieś skrzepy wylatywać, tak jakby sobie macica przypomniała, że ma się oczyścić do końca nie wiem czy to normalna reakcja po tabletkach gin mówi, że tak

Dziękuję za opinie i tak kupię NA PEWNO coś z dekoltem, bo byłabym chora gdyby nie było nie lubię być zakryta czuję się wtedy nieswojo, jak chłopicha trza pokazać resztę zwisów co pozostały...

oho! czas kupić new baterie, bo kuń zaczyna dziwne odgłosy wydawać... aż zaczęłam się go bać...

Stary 2012-04-23, 08:06   #3800
elunia25
Raczkowanie

Cytat:

mój też mnie czasem doprowadza do szału
dzisiaj się za to opamiętał i dostałam bukiet ślicznych kwiatuszków i cały ranek mówił ze kocha

Elunia rehabilitujemy Bobathem młodą już ponad 2 miesiące i neurolog powiedział że postępy są ledwo ledwo. Niestety Natalcia lekkim przypadkiem nie jest i terapeutki stwierdziły ostatnio ze bobath nie wystarcza i trzeba wprowadzić Vojte ;/

[QUOTE=pearpearl;33715612]Kurde, nie mam pojecia. Dzisiaj juz takich cyrkow nie odstawial... Pomyslalabym tak jak Ty, ale on jeszcze nie zdarzyl dobrze dotknac sutka, a juz sie prezyl, wyl i odwracal od piersi

figlara...
no...moj ma codziennie nowy SKOK

uuuuu
to chyba wyprobuje
a ktory lepiej kupic ???
koralowo - ladnie
No dokladnie jakbym czytala o swoim. A jak Natalka tak reagowala, to mialas wtedy mniej mlesia w (.)(.) ?

Jeju, Kochana, strasznie mi przykro,ze musicie sie tak meczyc, ale najwazniejsze, ze rehabilitacja przynosi rezultaty - czyli warto. Trzymam za Was kciuki

Sorry, Zoska, ale na moje to g... z nim ustalisz, bo koles jest niepowazny i ma wszystko w

ja mam taka, (turkusowa) ale to byl prezent od siostry - mnie nie byloby na nia stac

No, ale ta babka z warsztatow byla nia zachwycona, a druga, recepcjonistka, to az wyszla zza lady i sie spytala, czy moze sobie jej dotknac. Podobno dobre sa. Ja tam nie wiem - nie mam porownania.

A my dzisiaj bylismy w Lazienkach na spacerze, bo tesciowie sobie bardzo upodobali to miejsce, ale powiem Wam, ze porazka. Czlowiek na czlowieku - gdyby mnie jaraly takie spacerki, to bym poszla z wozkiem na Marszalkowska...
Potem na obiedzie w pierogerii, ale ja niestety nic nie moglam zjesc,wiec najadlam sie dopiero po powrocie do tesciow - znowu jadlam kroliczka
Ale musze pochwalic mego szanownego syna, bo grzeczny byl jak aniolek. W knajpie albo sobie gugal, albo spal, na spacerku tez... U tesciow tylko chwilke pomarudzil, ale przyjal cyca na klate i znowu spokoj. A teraz sobie lezy w lozeczku i leci druga tura karuzelki. Tez szok, bo zawsze po 15 minutach juz byl ryk.

A i slyszalyscie o tym malym samolocie, co malo sie nie rozwalil na Bemowie? To u tzta w szkole - zona jego instruktora. W tym samolocie mi sie oswiadczyl , a teraz pojdzie na zyletki

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

O kurka, o tesciowce mego syna zapomnialam
Agatku, te sukienki takie seksi - na chrzciny moim zdaniem sie nie nadaja, ale na jakas inna okazje, bardziej "wieczorowa" jak najbardziej.[/QUOT

Nikotynko współczuje przeżyć, mój Seba na pierwszych zajęciach też dał taki popis że ja o mały włos bym sie nie rozpłakała ale potem pomyślałam że to dla jego dobra i lepiej go teraz pomęczyć niz w przyszłości skazywac na cięzkie zabiegi, będę trzymała kciuki za Twoje maleństwo i żeby rehebilitacje szybko przyniosły efekty

Co do chust to macie rewelacyjne, ja chciałam najtańszą bo ceny niestety sa kosmiczne jak za kawałek materiału i teraz mysle od wczoraj jak tu nie żąłowac 260 zł a jakie wiązania stosujecie bo ja się ucze kangura ale po wczorajszych zajęciach boli mnie dosłownie wszzystko a skutek jest taki że dalej bym Seby sama w chuste nie zawiązała
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:29   #3801
ewula83
Rozeznanie

Hejka!!

U nas nocka standardowo z dwoma pobudkami o 3 i 6.Kiedy moje dziecie przespi cala noc
Cytat:

Wow,jak to zrobilas,ja tez chce zeby usnal sam w lozeczku.Przewaznie musze usypiac go na rekach a potem przekladam do lozeczka.Jak twardo nie zasnie to zaraz sie budzi i odnowa usypinanie

Cytat:
a czemu Cie wkurza?

Mnie tez moj denerwuje, w zasadzie odkąd wrocił z delegacji to non stop sie kłócimy Ma teraz duzo wolnego i chciałam zeby zajal sie małą bo ja juz momentami myslalam ze do wariatkowa mnie wyśla ciagle płacz i na rekach, toć ile można Przyjemnoscia dla mnie było wkoncu wyprowadzenie psa, czy poprasowanie normalnie a nie na raty
Nie protestował, ale widze, ze tez go to męczy i tez jest nie wyspany i ma fochy jak baba w ciązy Tylko ze jak Jego nie było to ja robilam wszystko a nie tylko siedzialam z małą jak on teraz i obiadek pod nos, posprzatane ma i tylko tyle ze ją nosi, zabawia i zajmuje w nocy, a wielce zmęczony
Tez mam niekiedy takie akcje.Masakra z tymi facetami:pala :

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
hey dziewczyny ja tak tylko na szybko
pada u nas caly dzien i nie ma jak wyjsc na spacer, jutro idziemy klocic sie z agencja, mala cudowna jak zawsze a tz kochanychwale sie!! haha
zoska calej historii nie znam ale z tego co kojarze to (nie obraz sie) twoj TZ to nie jest TZ w takim znaczeniu w jakim my nazywamy swoich partnerow..nie rozumiem po co ty sie jeszcze z nim meczyszzobacz przeciez jemu nie zalezy, wiec nic z tego nie bedzie jak tylko jedna osoba sie stara, lepiej na tym wyjdziesz jak go kopniesz w....

Polozna w szpitalu mowila nam,ze mleko mm moze byc do 4 godzin w podgrzewaczu.Ja to stosuje i Filip zdrowy
Stary 2012-04-23, 10:32   #3802
sandra1892
Zadomowienie

Ja tylko przyszlam sie pozegnac, bo ide skoczyc z dywanu na podloge.
A to przez moje dziecko, wykancza mnie psychicznie. Jak wczoraj zjadla 100ml o 12 w nocy, tak do teraz (duzymi literami T E R A Z) Nic nie zjadla ! I nie chce w ogole, jak tylko chwyci smoczek i skapnie sie, ze leci mleko tak ryk jakby ja ze skory obdzierali. Wypila dzis tylko 40 ml herbatki ot tyle !

J E S T E M Z A Ł A M A N A !
Stary 2012-04-23, 10:36   #3803
kamciurka
Zakorzenienie

hejka wpadłam na chwilę i idę na spacerek.
Chciałam Was ostrzec przed robieniem samemu dziurek w smoczku, bo ja tak eksperymentowałam z Nikolą, jak ona była mała to dopiero wchodzily smoczki silikonowe i jak w tych lateksowych - gumiakach mozna robic samemu dziurki to w silikonowych nie wolno !!! silikon moze się pokruszyc i kawałek wpasc dzidziolowi do buzi, mi sie tak pokruszyl smoczek Nikoli na szczęscie w moich rękach także nie kombinujta dziewzcyny
Pearl gdize ten twój chlop zostawil to dziecie z kilometr i gratki za sen Jaśka w łóżeczku
Agatek sukienka pierwsza mi się nie widzi wcale, druga boska, ale nie na chrzciny

no i spadam będę wieczorem, buzki

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:44   #3804
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Hej, melduję, że żyję, czytam Was na bieżąco, ale jakoś nie mam weny do pisania. U nas wszystko ok, mała coś marudzi ostatnio - ma kilka na dzień takich ataków kolkowych.

pozdrawiam

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:47   #3805
n1kotynka
Zadomowienie

Dzień dobry
młoda pod karuzelą to mam czas na poranną kawkę i wizaż

u nas noc masakra, mała nie wiedziała czy chce cyca czy smoka i walczyła ze mną 3 godz w srodku nocy a ja tylko strony łozka zmieniałam. Nad ranem miałam tak dosyć, ze już mi nerwy puszczały a ona nie chciała złapać cyca, była głodna, śpiąca i darła się no już dawno tak nie było

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

ja mam wsciekly roz obecnie
trzymam kciuki za jutro
co do winigron to bez skory je jedz, tak mi pozwolila alergolog
odkryłam, że Natalce się podobają moje kolorowe paznokcie bo bierze moje ręce i się nimi bawi i przygląda się pazurkom wiec bedę malować na kolorowo ostatnio mocna czerwień jej się strasznie spodobała

a winogrona jadłam ze skórką młodej nic nie jest ale juz 3 dni mi kupsztala nie robiła
Cytat:
uuuuu
to chyba wyprobuje
a ktory lepiej kupic ???
koralowo - ladnie

Inglot Dry & Shine jest fajny bo przyspiesza wysychanie lakieru i jest w takim zakraplaczu, bardzo wygodnie się go używa na pomalowane paznokcie. Diamond top coat jest utwardzaczem i też fajny ale ten pierwszy to moje must have

Pear mam taką samą chustę, tylko bordową! tej samej firmy i takie same fale Te chusty to są jedne z lepszych, można powiedzieć mercedesy wśród chust
a zachorowałam na tą:

http://www.birdiesroom.com/p-801-pfau-rose-30-silk.aspx

no i za spanie Dżoniego

a co do prężenia się przy karmieniu to obojętnie czy miałam mleko w cycochach czy nie dzisiaj w nocy to samo, już nad ranem nerwy mi puszczały ale dziwne bo czasem jej się to zdarza a innym nie mamy najmniejszego problemu neurolog twierdzi, że to napięcie mięśniowe ale u Was nie macie z tym problemow
Cytat:

Nikotynko współczuje przeżyć, mój Seba na pierwszych zajęciach też dał taki popis że ja o mały włos bym sie nie rozpłakała ale potem pomyślałam że to dla jego dobra i lepiej go teraz pomęczyć niz w przyszłości skazywac na cięzkie zabiegi, będę trzymała kciuki za Twoje maleństwo i żeby rehebilitacje szybko przyniosły efekty

Co do chust to macie rewelacyjne, ja chciałam najtańszą bo ceny niestety sa kosmiczne jak za kawałek materiału i teraz mysle od wczoraj jak tu nie żąłowac 260 zł a jakie wiązania stosujecie bo ja się ucze kangura ale po wczorajszych zajęciach boli mnie dosłownie wszzystko a skutek jest taki że dalej bym Seby sama w chuste nie zawiązała
a też był rehabilitowany Vojtą że tak się darł? moja Bobath bardzo lubi i zawsze sobie gada z rehabilitantką i cwiczenia znosi bardzo dzielnie. Tylko to uciskanie o jest jakaś masakra, zobaczymy co będzie dzisiaj.

a chustę to musisz poczytać, gdzieś mi się obiło o uszy, że dobre są firmy Nati też, ale generalnie niby to kawałek materiału, ale splot jest bardo ważny, sam materiał, żeby się dobrze układał, nie marszczył i naciągał i generalnie lepiej kupić coś lepszego, żeby potem problemów nie było.
Chusty didymos można dostać na allegro a w ogole limitowane edycje to prawie jak inwestycja bo potem ceny na ebay nawet za używane są droższe niż nowe, tylu jest napaleńców
na chustomanii wklejały dziewczyni linki do używanych limitowanych didymosów za 700 ojro
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:53   #3806
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Ja tylko przyszlam sie pozegnac, bo ide skoczyc z dywanu na podloge.
A to przez moje dziecko, wykancza mnie psychicznie. Jak wczoraj zjadla 100ml o 12 w nocy, tak do teraz (duzymi literami T E R A Z) Nic nie zjadla ! I nie chce w ogole, jak tylko chwyci smoczek i skapnie sie, ze leci mleko tak ryk jakby ja ze skory obdzierali. Wypila dzis tylko 40 ml herbatki ot tyle !

J E S T E M Z A Ł A M A N A !
masakra moja wije się przy mleku, a przy herbacie nie a próbowałaś z nią chodzić troszkę? potrząsać i "szszsz" przez 2-3 min, a jak załapie to wtedy usiąść?? ja tak muszę robić tylko to pomaga wtedy wypija do końca a jak nie pomaga to do lekarza! niech coś zrobią, ehh ale masz córę z charakterkiem

Stary 2012-04-23, 11:10   #3807
eliza1984
Zadomowienie

Kurrrrrrr zapiał
Pocytowałam i mi się wszystko zamknęło,nawet nie wiem co wcisnęłam.
Pearl i N1kotynko u mnie z jedzeniem małej to samo,głodna ,a jak zobaczy (.) to krzyk nie z tej ziemi i szybko muszę odciagnać pokarm bo wtedy z butli wypija.Ostatnio było już dobrze i znowu się zaczęło.Czasami nawet juz nie zdążę się odciagnąć i muszę podać mm bo krzyk,że głodna ale (.) niet.
Ja używam diamond top coat na lakier,a na to dry &shine bo on nie utwardzi lakieru tylko zrobi to co w nazwie.

Wczoraj jak pojechaliśmy do moich rodziców ok 10 to siedzieliśmy u nich do 20 z czego większość czasu w ogrodzie i 2 razy chustowałam Nikolę przy czym za każdym razem odlatywała mi.A tak na spacer to nie wiem czy bym sie wybrała w chuście ,choć też bym chciała.
Pearl ja za dużo od tej chusty nie wymagam bo nie była droga ,ale chociaż kolor mógł by być trwalszy skoro ma atesty.

Widzę ,ze sporo z nas kłóci się z TŻ.My za to szybciej się godzimy teraz w porównaniu zanim była Nika bo wiadomo wspólne obowiązki przy dziecku i chcąc nie chcąc zaczynamy rozmawiać
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:25   #3808
Delilah77
Przyczajenie

Cytat:
Mnie mój tez. Myśli, ze jak wykąpie Małą i godzinkę ją pobuja na lezaczku to sie za☠☠☠i......ście i wystarczająco nią zajmie. O przepraszam jeszcze kolacje zrobi- tzn. wyciągnie chleb z worka, wedline z pojemnika i porozkłada na talerzyku. Jeszcze paprykę pokroi i herbatę zrobi. Ciężka praca. Strasznie. Ale już pozmywać po tym to nie, a po obiedzie? Nie no po co, przecież w domu jest służąca (czyli ja) i posprząta wszystko bo on pracuje! a ja rano nie wiem w co ręce wlożyc, czy we wrzeszczącą Mała czy w zmywanie i sprzątanie kubków talerzyków i ch... wie czego jeszcze. Wysiadam powoli z tego tramwaju.....
Stary 2012-04-23, 11:32   #3809
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
masakra moja wije się przy mleku, a przy herbacie nie a próbowałaś z nią chodzić troszkę? potrząsać i "szszsz" przez 2-3 min, a jak załapie to wtedy usiąść?? ja tak muszę robić tylko to pomaga wtedy wypija do końca a jak nie pomaga to do lekarza! niech coś zrobią, ehh ale masz córę z charakterkiem
Probowalam wszystkiego . Mala jedza nauczyla sie pluc i pluje mlekiem a jak sie rozrywczy to i pluje tak , ze mleko jest na mojej buzi i bluzce .
Teraz laskawie jasnie pani zjadla 100 i poszla w kimono. A jak jej mowilam sciszonym glosem , ze jest malpa i mam jej czasem odsc to walnela usmiech od ucha do ucha
A lekarze pfff, bylam juz raz z problemem jedzeniowym to mi powiedziala "ja nie wiem czemu ona nie chce jesc"
Stary 2012-04-23, 11:38   #3810
dph
Rozeznanie

Cytat:
Pearl nie no nie mogę! foto z tetrą na buzi wymiata!!!! A pozowanie też super... swoją drogą.... gdzie mi Twój tż wywozi mojego zięcia w pola?!

No włacha, pościel miała być w barany

AgaMili jak miałaś ost to krwawienie, to też miałaś takie skrzepy małe?? i dlaczego wtedy krwawiłaś? to był pierwszy @? Czy jak to było? Bo ze mnie zaczęły jakieś skrzepy wylatywać, tak jakby sobie macica przypomniała, że ma się oczyścić do końca nie wiem czy to normalna reakcja po tabletkach gin mówi, że tak

Dziękuję za opinie i tak kupię NA PEWNO coś z dekoltem, bo byłabym chora gdyby nie było nie lubię być zakryta czuję się wtedy nieswojo, jak chłopicha trza pokazać resztę zwisów co pozostały...

oho! czas kupić new baterie, bo kuń zaczyna dziwne odgłosy wydawać... aż zaczęłam się go bać...
no ja się właśnie zastanawiałam czy już baterie wymieniałyście w kuniach bo u nas kuń padł wczoraj tzn jakieś tam odgłosy wydawał ale straszne i mąż mu wymienił baterie i dziś znowu śmiga

Dzień Dobry

Mam do Was Mamuśki pytanko w temacie kup Czy wasze dzieci jak robią kupy to zanim zrobią to są marudne zmierzłe, jęczące i płaczące? Bo moja ma jak w zegarku rano ok 6-7 dzień w dzień budzi się i jęczy, marudzi, wywija rękoma, niekiedy popłakuje. Stan ten trwa ok 15 minut czasami dłużej a później jak szczeli kupę to jest ok i nieraz nawet zasypia jeszcze na godzinkę to jej wtedy nawet nie przebieram. Ogólnie czasami ma tak że kupa ją potrafi wybudzić z głębokiego snu. Dodam jeszcze że nie ma żadnych zaparć ani nic, kolor i konsystencja kupy ok i robi nadal po kilka dziennie bo jest na piersi. Ja już mam schizę na punkcie kup po tym co przeszłam ze starszą córką i już mnie to zaczyna niepokoić

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości