Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 22:11   #4411
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
O, nawet nie wiedziałam, bo sporadycznie tam wchodzę
Ja też tam nie zaglądam Ale przedwczoraj ktoś u nas napisał że kolejna majówka się szykuje a teraz okazało się że to ta sama
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 22:22   #4412
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja też tam nie zaglądam Ale przedwczoraj ktoś u nas napisał że kolejna majówka się szykuje a teraz okazało się że to ta sama
To nie wiem jak ja czytam, że mi to umknęło W ogóle ostatnio jakaś rozkojarzona chodzę...

No i jeszcze teraz ta zgaga Dzień z du.py normalnie...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 22:24   #4413
hanjah
Zakorzenienie

Ja teraz przeskoczyłam u nas trzy strony bo nie mam siły nadrabiać... zaraz chyba pójdę spać... jakiś dziwny dzień...
Stary 2012-04-22, 22:26   #4414
Soleilka
Zakorzenienie

Ja to się idę położyć, bo mnie strasznie piecze...

Bloguję
Stary 2012-04-22, 22:34   #4415
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
A chciałam zapytać mamy, które już mają dzieciaczki: czy do szpitala trzeba zabrać kaftaniki i śpiochy czy można pajace?
Kaftaników i śpiochów nie miałam-tutaj po prostu nie ma tego w sprzedaży. Potem miałam kilka par śpiochów z Polski.
Do szpitala wzięłam body (wg mnie praktyczniejsze niż kaftaniki, bo przytrzyma pieluchę i plecki są osłonięte) i pajace właśnie.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Wklejam fotki
Narazie pokoik jeszcze w "powijakach" ale wreszcie mam panele i pomalowane ściany .
Śliczny kolorek wyszedł

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Oglaszam ze w weekend poszly mi 2 bananowe ciasta Hani goscie zjedli dzisiaj cale

Moje się już dziś skończyło... ale jutro znów upiekę, tylko że będzie musiało wytrzymać do wtorku
Stary 2012-04-22, 22:38   #4416
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Wklejam fotki
Narazie pokoik jeszcze w "powijakach" ale wreszcie mam panele i pomalowane ściany . Gondole i fotelik trzymamy w folii.Ja chciałam ją zdjąć,ale mąż mi zabronił - powiedział , że kurz się osadzi.I on sam zdejmie folie jak ja będę w szpitalu . Ale i tak sama zdejme wcześniej,bo gondola śmierdzi tzw. nowością . No i okazało się,że nie musimy kupować komody- rok temu rodzice kupili mi do pokoju nowe meble i mama powiedziała,że jeśli tylko chcemy to możemy wziąć komode,regał itd. Więc weźmiemy komode i stolik nocny .Cieszę się, bo to ogromna oszczędność .
Wiecie co, mam ogromną ochote pościelić już łóżeczko . Z gardłem już troche lepiej, tzn jak pije to jest dobrze ale przy jedzeniu nadal mam problem z przełykaniem .

Dziękuję wszystkim za życzenie mi zdrówka
Sliczny! ja mam ochotę w nim zamieszkac

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Leżałam właśnie na sali 2-os. i trafiłam na babę, która chrapała, jak chłop. Z resztą dodatkowo miałam problemy ze snem, a to chrapanie mi nie pomagało.

.
chyba bym uciekła!!!!!

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Fajnie, że odpoczęliście Mój małż lubi grać w karty na kasę, ale mu nie pozwalam bo na ogół ma słabszych przeciwników i wygrywa.

.
No to właśnie mu pozwalaj moj kiedys grywał z kumplami raz na tydzien na kasę ale tak dla zabawy...i raz wygrywał, a raz przegrywał, ale zawsze, zawsze wracał pijany w sztok mężczyźni....

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja juz po uczelnianym weekendzie przed ostatnim egzaminy poszly mi tak sobie, tzn mysle, ze jeden zdam, ale drugi chybabedzie poprawka
za to z innego przedmiotu mam mega plusa przy nazwisku do oceny koncowej za to, ze jestem w ciazy
ze zlych wiesci jestem mega chora jest coraz gorzej i jutro udaje sie do internisty masakra nie wiem jakis wirus okropny i widze, ze dziewczyny tez sa chore....
wczoraj zaczelismy 30 tydzien

:
Na pewno zdałaś zdrówka życzę! Gratuluję 30!
Cytat:
co powiecie o tym zestawie kolor "kremowy mis z latka"
http://allegro.pl/arus-16el-lozeczko...261758539.html
Bardzo fajny.

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Na TVN style wlasnie leci program o tym, ze warto jesc swoje lozysko zeby zapobiec depresji poporodowej
i mówią chyba, też o piciu moczu, czy nie??

Cytat:
Ja to się idę położyć, bo mnie strasznie piecze...

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Swoją drogą coraz więcej z nas ma 3 z przodu! WOW!!!

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

znikam spatuchny! Dobrej nocki!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 22:39   #4417
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Wróciłam z Sopotu. Było super.. eh... fantastycznie.
TŻ się opalił mocno na twarzy, ja nie bo filtry
Nie zdołam Was nadrobić ale poczytam troszkę. Mam nadzieję, ze wszystko ok
wspaniale że wyjazd udany!

dobranoc Mamusie kolorowych snów
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 22:43   #4418
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej
jakie w Niemczech luksusy..... o jaaa jestem w szoku
porównania to ja nie mam żadnego, ale też tak mi się coś wydaje, że fajne te pokoje
Jeśli się tylko uda trafić na wolne, to chyba się szarpnę
Cytat:
Na TVN style wlasnie leci program o tym, ze warto jesc swoje lozysko zeby zapobiec depresji poporodowej
uhm, super.
Ciekawe, kiedy zaczną nas namawiać na jedzenie odchodów swojego potomstwa - wszak inne ssaki tak robią, więc to na pewno bardzo eko, bio i w ogóle pożyteczne

Znów chciałam dziś włosy zafarbować i znów mi jakoś nie po drodze było. Niech mnie która w dupę jutro kopnie, żebym się wreszcie ruszyła!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 23:39   #4419
Soleilka
Zakorzenienie

Przyszłam jeszcze zapytać Was, bo się naoliwkowałam i mi się przypomniało.
Czy to normalne, że na sutkach zrobiła mi się taka prawie czarna skorupka? Niby to nie boli ani nic, ale brzydko wygląda i troszkę mnie to martwi... Nawet TŻ jest zdziwiony, że to mam

Bloguję
Stary 2012-04-23, 01:42   #4420
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nie mam siły Was nadrabiać... jakiś du.piasty humor dzisiaj mam...
Ja tez... z tego wszystkiego spac nie moge

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Cytat:
Czy to normalne, że na sutkach zrobiła mi się taka prawie czarna skorupka? Niby to nie boli ani nic, ale brzydko wygląda i troszkę mnie to martwi... Nawet TŻ jest zdziwiony, że to mam
Nie mam pojecia pierwsze slysze. Ale to pewnie normalne, w koncu kazda inaczej przechodzi ciaze. Tak samo siara wydziela sie w czasie ciazy w roznych barwach, od przezroczystej, przez metna, biala az do zoltej
Mozesz sie upewnic u ginekologa

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
porównania to ja nie mam żadnego, ale też tak mi się coś wydaje, że fajne te pokoje
Jeśli się tylko uda trafić na wolne, to chyba się szarpnę

uhm, super.
Ciekawe, kiedy zaczną nas namawiać na jedzenie odchodów swojego potomstwa - wszak inne ssaki tak robią, więc to na pewno bardzo eko, bio i w ogóle pożyteczne

Znów chciałam dziś włosy zafarbować i znów mi jakoś nie po drodze było. Niech mnie która w dupę jutro kopnie, żebym się wreszcie ruszyła!
Akurat w tym programie bylo tez o tym, ze picie moczu jest bardzo wskazane Do tego wypowiedzi jednego lekarza na "nie".
Za to o lozysku byly same plusy.
Tak jak pisalyscie wczesniej - lykane w kapsulkach. Ale sporo bylu o zjadaniu lozyska czy piciu koktajlu z kawalkow lozyska z dodatkiem owocow zaraz po porodzie.
Byl nawet przyklad, pokazali kobiete, ktora bardzo bala sie depresji poporodowej, byla pewna ze ja to dopadnie (miala wczesniej stany depresyjne). Pokazali jej lozysko po porodzie, kobieta ktora sie tym zajmuje zrobila jej z kawalka koktajl z owocami, a reszte ugotowala na parze, ususzyla, zmiksowala na proszek i dala sloiczek tabletek.
Niby takie lozysko ma super duzo witamin, jest zrodlem zelaza itd.
Niedobrze mi bylo przez caly program, TZ ogladal ze mna, rowniez nie mial zbyt dobrej miny Zwlaszcza jak kobieta odrywala kawalki lozyska do koktajlu (te najbardziej krwiste, z najwieksza iloscia zelaza czy czegos)

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Aaaa i pisalyscie jeszcze o koniku do usypiania dziecka - slyszalam same pozytywne opinie, chcialam kupic dla synka. Zaluje ze tego nie zrobilam. Dla drugiego kupuje na 100% Super sprawa.

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Ostatnio cos nie mam weny na pisanie tutaj, ale zaznaczam, ze caly czas staram sie Was podczytywac
Troche nie mam humoru, w dodatku z mlodym spedzam cale dnie na klockach Lego Duplo. U nas to straszna rewelacja.
Kupilam mu karton (ok 80szt) takich kreatywnych, niektore sa z oczkami, samemu buduje sie domki itd. Do tego plyte, na ktorej buduje i farmera z quadem zeby mial tez prawdziwa postac.
Budujemy domki, dla autka mamy garaz, maly jezdzi po calym pokoju i zaraz wjezdza do garazu. Sam buduje glownie wieze Ale cierpliwie czekam az sie nauczy. Dzisiaj mu dokupilismy paczke zwyklych klockow, zeby wiecej domkow/wiez budowac i jeszcze jedna, mniejsza, poczatkowa paczke "kreatywna"
Naprawde super sprawa. Z dnia na dzien robi postepy, juz nawet nie dotyka starych zabawek. W dodatku nie jest to normalny zestaw, np. szpital, gdzie wszystko jest podane na tacy, tylko osobno trzeba budowac, wyobrazac sobie, wydaje mi sie to lepsze, z czasem kupimy mu inne zestawy, ludziki, samochody...
Klocki sa na tyle duze, ze od roczku mozna je spokojnie zaczac pokazywac dzieciom (chocby zwykla paczke klockow na wieze).
I dlaczego Wam to pisze? Zebyscie nie popelnily tego bledu co ja - dziecku mozna troche wczesniej dac klocki Duplo, a sa naprawde fajne zestawy kreatywne w stosunkowo niskiej cenie. Takie z oznaczeniem od 1,5 roku.
Rozpisalam sie, mam nadzieje, ze ktos to przeczyta i kupi Lego wczesniej niz ja.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 07:41   #4421
prince_polo
Zakorzenienie

hej
kawe wypiłam wstałam bez humoru , dzis mam zamiar ulepis pierogi ruskie z 100 sztuk przynajmniej tak zebym miala obiad na 2 dni :
jutro do gina, powie mu o tym twardnieniu bo ja jak chodze to praktycznie cały czas mam twardy.....

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
kochana ja brałam paracetamol tez 2-3 razy dziennie jak mni4 bolał wtedy zab i mialam goraczke 38 wiec widocznie mozna, zreszta w szpitalach podają tez......
zdrowka zycze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 08:01   #4422
phdwao
Zakorzenienie

hello

Dzis mam wizyte i o 11, wiec nie ebde czekac całego dnia
Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty

Obudziłam sie w nocy bo kłulo mnie serce, leżałam akurat na lewym boku, więc moż eje jakos przygniatałam

Cytat:
Hej dziewczyny

woow rewelacja
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 08:13   #4423
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Wklejam fotki
Narazie pokoik jeszcze w "powijakach" ale wreszcie mam panele i pomalowane ściany . Gondole i fotelik trzymamy w folii.Ja chciałam ją zdjąć,ale mąż mi zabronił - powiedział , że kurz się osadzi.I on sam zdejmie folie jak ja będę w szpitalu . Ale i tak sama zdejme wcześniej,bo gondola śmierdzi tzw. nowością . No i okazało się,że nie musimy kupować komody- rok temu rodzice kupili mi do pokoju nowe meble i mama powiedziała,że jeśli tylko chcemy to możemy wziąć komode,regał itd. Więc weźmiemy komode i stolik nocny .Cieszę się, bo to ogromna oszczędność .
Wiecie co, mam ogromną ochote pościelić już łóżeczko . Z gardłem już troche lepiej, tzn jak pije to jest dobrze ale przy jedzeniu nadal mam problem z przełykaniem .

Dziękuję wszystkim za życzenie mi zdrówka
śliczny ten twój pokoik

Witam was z rana z kawą z pracy
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 08:44   #4424
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Mamcie Ja mam dzisiaj wolne i dlatego na 10,30 idę do gina, a potem na shopping

Phdwao za wizytę.

Miłego dnia Kobietki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 08:50   #4425
muminek82
Wtajemniczenie

Dzień dobry,ja już po śniadanku pogoda piękna!
muszę sie ogarnąć i czekam na listonosza bo śpiworek jeszcze nie dotarł

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hello

Dzis mam wizyte i o 11, wiec nie ebde czekac całego dnia
Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty
trzymam kciuki za udaną wizytę

Mandragorrka Malwina Irmusia kciuki za Wasze wizyty!!!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:59   #4426
KarolinaPW
Zadomowienie

Witam z rana
Cytat:
Hej dziewczyny

Super, że masz dobre wrażenia
Cytat:
TZ ogladal ze mna, rowniez nie mial zbyt dobrej miny Zwlaszcza jak kobieta odrywala kawalki lozyska do koktajlu (te najbardziej krwiste, z najwieksza iloscia zelaza czy czegos)
Klocki sa na tyle duze, ze od roczku mozna je spokojnie zaczac pokazywac dzieciom (chocby zwykla paczke klockow na wieze).
I dlaczego Wam to pisze? Zebyscie nie popelnily tego bledu co ja - dziecku mozna troche wczesniej dac klocki Duplo, a sa naprawde fajne zestawy kreatywne w stosunkowo niskiej cenie. Takie z oznaczeniem od 1,5 roku.
Rozpisalam sie, mam nadzieje, ze ktos to przeczyta i kupi Lego wczesniej niz ja.
Ad1. ja nie mogę oglądać takich programów przy mężu, on zaraz chce wychodzić z pokoju więc przełączam dla świętego spokoju chyba jeszcze w środę daja powtórkę, może mi sie uda obejrzeć
Ad2. dzięki za info o klockach, pewnie też kupimy

Phdwao, Mandragorka
- kciuki za Wasze wizyty
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:00   #4427
nel_a
Zakorzenienie

część.

Widzę że na horyzoncie już jest nowy wątek

U mnie dziś ładna pogoda po deszczowej nocy.
Licytuję ciuszki dla małego wiec 3mać kciuki - aukcje kończą się za kilka dni.

A mówiłam Wam że mąż wylicytował elektroniczną nianię philipsa za 51 zł
kumpela wczoraj pytała mnie co nam jeszcze potrzeba a lista wyprawkowa wciąż dłuuuuga

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:03   #4428
Ando
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Nie mam pojecia pierwsze slysze. Ale to pewnie normalne, w koncu kazda inaczej przechodzi ciaze. Tak samo siara wydziela sie w czasie ciazy w roznych barwach, od przezroczystej, przez metna, biala az do zoltej

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

Akurat w tym programie bylo tez o tym, ze picie moczu jest bardzo wskazane Do tego wypowiedzi jednego lekarza na "nie".
Tak jak pisalyscie wczesniej - lykane w kapsulkach. Ale sporo bylu o zjadaniu lozyska czy piciu koktajlu z kawalkow lozyska z dodatkiem owocow zaraz po porodzie.
Byl nawet przyklad, pokazali kobiete, ktora bardzo bala sie depresji poporodowej, byla pewna ze ja to dopadnie (miala wczesniej stany depresyjne). Pokazali jej lozysko po porodzie, kobieta ktora sie tym zajmuje zrobila jej z kawalka koktajl z owocami, a reszte ugotowala na parze, ususzyla, zmiksowala na proszek i dala sloiczek tabletek.
Niedobrze mi bylo przez caly program, TZ ogladal ze mna, rowniez nie mial zbyt dobrej miny Zwlaszcza jak kobieta odrywala kawalki lozyska do koktajlu (te najbardziej krwiste, z najwieksza iloscia zelaza czy czegos)

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Aaaa i pisalyscie jeszcze o koniku do usypiania dziecka - slyszalam same pozytywne opinie, chcialam kupic dla synka. Zaluje ze tego nie zrobilam. Dla drugiego kupuje na 100% Super sprawa.

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Ostatnio cos nie mam weny na pisanie tutaj, ale zaznaczam, ze caly czas staram sie Was podczytywac
Troche nie mam humoru, w dodatku z mlodym spedzam cale dnie na klockach Lego Duplo. U nas to straszna rewelacja.
Kupilam mu karton (ok 80szt) takich kreatywnych, niektore sa z oczkami, samemu buduje sie domki itd. Do tego plyte, na ktorej buduje i farmera z quadem zeby mial tez prawdziwa postac.
Budujemy domki, dla autka mamy garaz, maly jezdzi po calym pokoju i zaraz wjezdza do garazu. Sam buduje glownie wieze Ale cierpliwie czekam az sie nauczy. Dzisiaj mu dokupilismy paczke zwyklych klockow, zeby wiecej domkow/wiez budowac i jeszcze jedna, mniejsza, poczatkowa paczke "kreatywna"
Naprawde super sprawa. Z dnia na dzien robi postepy, juz nawet nie dotyka starych zabawek. W dodatku nie jest to normalny zestaw, np. szpital, gdzie wszystko jest podane na tacy, tylko osobno trzeba budowac, wyobrazac sobie, wydaje mi sie to lepsze, z czasem kupimy mu inne zestawy, ludziki, samochody...

No wlasnie - jakos tak Cie nie widac za czesto - szkoda-bo jakos lubie sie z toba przekomarzac

zgadzam sie z Duplo - moi tez sie na tym wychowali i na prawde to bylo ich glowne zajecie - baaardzo dlugo. I z tego co mi sie zdaje dla takich zupelnie malych dzieci tez jest seria z grzechoczacymi klockami, zwierzakami - takie jeszcze wieksze i latwiejsze w budowaniu. Z reszta zwirzatkami z duplo-zoo sie bawili od malego bo to mozna gryzc i meczyc i nic sie nie niszczy

druga fajna rzecz to tory Wader'a - troche mniej ładne, ale bardzo funkcjonalne i przemyslane - i gabaryty robia swoje.

A z tym lozyskiem - bleeeeeeeeeeee. mi na sam widok sie cofalo

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:04   #4429
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej ! ja tez z kawa i miseczka musli
w ogole sie nie wyspalam, ostattnio moje noce wygladaja tragicznie. maskara. polozylam sie okolo 11.30 nie umialam zasnac, no to jak juz zasnelam to obudzlam sie okolo 4 i juz nie umialam spac, no to pozniej ta drzemalam non stop sie przebudzajac i o 8 wstalam :/
z dup.y ta nocka a tu do pracy maskra ostatnio mam tak caly czas.
kathri mi polozna mowila ze nawet 4 paracetamole dziennie moge brac
Mandragorrka Pgdwao trzymam kciuki za udane wizyty
Soleilka to na sudku to napewno brud :P ostatnio Ciastek miala cos na pepku - umyla i jej przeszlo :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:11   #4430
Ando
Rozeznanie

A ja dzis mialam ciezka noc - najpierw sasiedzi mieli impreze do 2 w nocy (nad nami mieszkaja studenci i chyba akurat wybrali sobie ten pokoj nade mna...)
a o 2:30 wstalo moje dziecię calkiem wyspane oswiadczajac ze umiera z glodu i chce kaszke ale nie w butelce tylko w misce, a potem nie w misce tylko w butelce, a potem jeszcze dokladke, a potem ze ile wlasciwie jest tych gumisiow a ile ogrow i jakie sa szanse przetrwania gumisiow skoro orkow jest wiecej, a potem siku, aaaa.
I tak sie zrobila 4...

a teraz sie za pity biore...

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-23, 10:14   #4431
anna99302
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie!
Cytat:
hej ! ja tez z kawa i miseczka musli
w ogole sie nie wyspalam, ostattnio moje noce wygladaja tragicznie. maskara. polozylam sie okolo 11.30 nie umialam zasnac, no to jak juz zasnelam to obudzlam sie okolo 4 i juz nie umialam spac, no to pozniej ta drzemalam non stop sie przebudzajac i o 8 wstalam :/
z dup.y ta nocka a tu do pracy maskra ostatnio mam tak caly czas.
kathri mi polozna mowila ze nawet 4 paracetamole dziennie moge brac
Mandragorrka Pgdwao trzymam kciuki za udane wizyty
Soleilka to na sudku to napewno brud :P ostatnio Ciastek miala cos na pepku - umyla i jej przeszlo :P
No właśnie tez miałam ciężką noc... najpierw nie mogłam się ulożyc...potem wstawałam ze 3 razy do toalety i jeszcze o 6 rano mąż wsadził żelazko w popsute gniazdo i było zwarcie. I potem bałam się, że się zapali chyba nie może się zapalic, jak gniazdko jest nieużywane, nie??

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Ando no poważna sprawa z tymi gumisiami??? to jak jest? A swoją drogą już w domu jesteś?? Czy wciąż u rodziców?

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
A ja dzis mialam ciezka noc - najpierw sasiedzi mieli impreze do 2 w nocy (nad nami mieszkaja studenci i chyba akurat wybrali sobie ten pokoj nade mna...)
a o 2:30 wstalo moje dziecię calkiem wyspane oswiadczajac ze umiera z glodu i chce kaszke ale nie w butelce tylko w misce, a potem nie w misce tylko w butelce, a potem jeszcze dokladke, a potem ze ile wlasciwie jest tych gumisiow a ile ogrow i jakie sa szanse przetrwania gumisiow skoro orkow jest wiecej, a potem siku, aaaa.
I tak sie zrobila 4...

a teraz sie za pity biore...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:15   #4432
Ando
Rozeznanie

Cytat:
w sutkach lepiej nie grzebac za bardzo - mi np siara sie odklada i wyglada jak takie drugki - tyle ze szaro-zołte. No ale nie podzielam opinii ze to brud napewno.

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-23, 10:15   #4433
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

heja
dołączam do grona niewyspanych, trzecią noc z rzędu budzę się o 4 i nie mogę spać dziś już chciałam iść o 5 prasować bo nie lubię tak leżeć bezczynnie czytałam że to bezsenność ciążowa, przygotowujemy się w ten sposób do nieprzespanych nocy z maluszkami

Paula fajnie że napisałaś o tych Duplo, na pewno kupimy małemu jak już będzie w miarę kumaty

kathrina 2 paracetamole spokojnie można,ja przy ostrym bólu głowy brałam nawet po 4. Kuruj się
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:17   #4434
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ando no poważna sprawa z tymi gumisiami??? to jak jest? A swoją drogą już w domu jesteś?? Czy wciąż u rodziców?
ustalilismy ze jakos sobie poradzily bo byly madrzejsze od ogrow

nie-u rodzicow jestem tylko mala na noc zostala.

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-23, 10:18   #4435
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
ile wlasciwie jest tych gumisiow a ile ogrow i jakie sa szanse przetrwania gumisiow skoro orkow jest wiecej, a potem siku, aaaa.
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:18   #4436
Ando
Rozeznanie

Mandragorrka, Pgdwao - udanych wizyt!

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-23, 10:27   #4437
agunia82
Zakorzenienie

Hej

Nadrobiłam ale nie cytowałam, za dużo tego. W weekend byliśmy u teściów więc nie zaglądałam.

Skóra dalej mnie potwornie swędzi i już nie wiem co mam ze sobą robić

wszystkim chorowitkom życzę powrotu do zdrowia a za dzisiejsze wizyty trzymam

Asiu super Wam ten pokoik wyszedł

Irmusia dzięki za info A mogłabyś spisać nazwę z puszki? Będę bardzo wdzięczna

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:38   #4438
Paula SHIN
Zakorzenienie

Ando pewnie Ci chodzi o Lego Duplo Primo. Slyszalam o nich, ale musza byc wycofane, bo mozna kupic jedynie uzywane :/ Trudno.

ooolllccciiiaaa Mam podobnie z tym spaniem Ale co zrobic :/

KarolinaPW To u nas przeciwnie. TZ ogladal, ja zaslanialam oczy

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 10:43   #4439
karolka110
Wtajemniczenie

witam Was Kochane
idę szukać coś na śniadanko...pospałam znów długo-chyba podświadomie wykorzystuję czas, bo potem nie będzie już tak lekko spanie szłoweekend minął miło, ale jak zwykle za szybko
Miłego dnia dla Was wszystkich

Cytat:
Wklejam fotki
śliczniości po prostu!!

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
SOLEILKA te poporodowe są mega grube. Ja kupiłam na allegro 2op. Po 10szt absorgin czy jakoś tak po 3zł z groszami. Ja po zabiegu jak poroniłam tak ze mnie ciekło że zmieniałam je co 10 minut :/
a Dziewczynki ile tych podkładów polecacie zakupić??
Stary 2012-04-23, 10:43   #4440
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

Ale trafiłam na opis przy śniadaniu
Mnie wystarczyło jak mi pokazali łożysko-żadna siła nie zmusiłaby mnie do zjedzenia choćby kawałka

Co do klocków, to już zapowiedziałam tż że kupimy takie Dorotce na urodziny-a że to za miesiąc to już się muszę zacząć rozglądać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości