|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle ostatnio jakaś rozkojarzona chodzę...No i jeszcze teraz ta zgaga Dzień z du.py normalnie...
|
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz przeskoczyłam u nas trzy strony bo nie mam siły nadrabiać... zaraz chyba pójdę spać... jakiś dziwny dzień...
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się idę położyć, bo mnie strasznie piecze...
|
|
|
|
#4415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do szpitala wzięłam body (wg mnie praktyczniejsze niż kaftaniki, bo przytrzyma pieluchę i plecki są osłonięte) i pajace właśnie. Cytat:
![]() Cytat:
Moje się już dziś skończyło... ale jutro znów upiekę, tylko że będzie musiało wytrzymać do wtorku
|
|||
|
|
|
#4416 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba bym uciekła!!!!! ![]() Cytat:
moj kiedys grywał z kumplami raz na tydzien na kasę ale tak dla zabawy...i raz wygrywał, a raz przegrywał, ale zawsze, zawsze wracał pijany w sztok mężczyźni....Cytat:
zdrówka życzę! Gratuluję 30!Cytat:
Cytat:
i mówią chyba, też o piciu moczu, czy nie?? ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Swoją drogą coraz więcej z nas ma 3 z przodu! WOW!!! ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- znikam spatuchny! Dobrej nocki! |
||||||
|
|
|
#4417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobranoc Mamusie kolorowych snów |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zadomowienie
|
porównania to ja nie mam żadnego, ale też tak mi się coś wydaje, że fajne te pokoje
![]() Jeśli się tylko uda trafić na wolne, to chyba się szarpnę ![]() Cytat:
Ciekawe, kiedy zaczną nas namawiać na jedzenie odchodów swojego potomstwa - wszak inne ssaki tak robią, więc to na pewno bardzo eko, bio i w ogóle pożyteczne ![]() Znów chciałam dziś włosy zafarbować i znów mi jakoś nie po drodze było. Niech mnie która w dupę jutro kopnie, żebym się wreszcie ruszyła! |
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam jeszcze zapytać Was, bo się naoliwkowałam i mi się przypomniało.
Czy to normalne, że na sutkach zrobiła mi się taka prawie czarna skorupka? Niby to nie boli ani nic, ale brzydko wygląda i troszkę mnie to martwi... Nawet TŻ jest zdziwiony, że to mam
|
|
|
|
#4420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tez... z tego wszystkiego spac nie moge
![]() ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
pierwsze slysze. Ale to pewnie normalne, w koncu kazda inaczej przechodzi ciaze. Tak samo siara wydziela sie w czasie ciazy w roznych barwach, od przezroczystej, przez metna, biala az do zoltej ![]() Mozesz sie upewnic u ginekologa ![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
Do tego wypowiedzi jednego lekarza na "nie".Za to o lozysku byly same plusy. Tak jak pisalyscie wczesniej - lykane w kapsulkach. Ale sporo bylu o zjadaniu lozyska czy piciu koktajlu z kawalkow lozyska z dodatkiem owocow zaraz po porodzie. Byl nawet przyklad, pokazali kobiete, ktora bardzo bala sie depresji poporodowej, byla pewna ze ja to dopadnie (miala wczesniej stany depresyjne). Pokazali jej lozysko po porodzie, kobieta ktora sie tym zajmuje zrobila jej z kawalka koktajl z owocami, a reszte ugotowala na parze, ususzyla, zmiksowala na proszek i dala sloiczek tabletek. Niby takie lozysko ma super duzo witamin, jest zrodlem zelaza itd. Niedobrze mi bylo przez caly program, TZ ogladal ze mna, rowniez nie mial zbyt dobrej miny Zwlaszcza jak kobieta odrywala kawalki lozyska do koktajlu (te najbardziej krwiste, z najwieksza iloscia zelaza czy czegos) ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Aaaa i pisalyscie jeszcze o koniku do usypiania dziecka - slyszalam same pozytywne opinie, chcialam kupic dla synka. Zaluje ze tego nie zrobilam. Dla drugiego kupuje na 100% Super sprawa.---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Ostatnio cos nie mam weny na pisanie tutaj, ale zaznaczam, ze caly czas staram sie Was podczytywac ![]() Troche nie mam humoru, w dodatku z mlodym spedzam cale dnie na klockach Lego Duplo. U nas to straszna rewelacja. Kupilam mu karton (ok 80szt) takich kreatywnych, niektore sa z oczkami, samemu buduje sie domki itd. Do tego plyte, na ktorej buduje i farmera z quadem zeby mial tez prawdziwa postac. Budujemy domki, dla autka mamy garaz, maly jezdzi po calym pokoju i zaraz wjezdza do garazu. Sam buduje glownie wieze Ale cierpliwie czekam az sie nauczy. Dzisiaj mu dokupilismy paczke zwyklych klockow, zeby wiecej domkow/wiez budowac i jeszcze jedna, mniejsza, poczatkowa paczke "kreatywna" ![]() Naprawde super sprawa. Z dnia na dzien robi postepy, juz nawet nie dotyka starych zabawek. W dodatku nie jest to normalny zestaw, np. szpital, gdzie wszystko jest podane na tacy, tylko osobno trzeba budowac, wyobrazac sobie, wydaje mi sie to lepsze, z czasem kupimy mu inne zestawy, ludziki, samochody... Klocki sa na tyle duze, ze od roczku mozna je spokojnie zaczac pokazywac dzieciom (chocby zwykla paczke klockow na wieze). I dlaczego Wam to pisze? Zebyscie nie popelnily tego bledu co ja - dziecku mozna troche wczesniej dac klocki Duplo, a sa naprawde fajne zestawy kreatywne w stosunkowo niskiej cenie. Takie z oznaczeniem od 1,5 roku. Rozpisalam sie, mam nadzieje, ze ktos to przeczyta i kupi Lego wczesniej niz ja.
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
hej
kawe wypiłam wstałam bez humoru , dzis mam zamiar ulepis pierogi ruskie :![]() ![]() jutro do gina, powie mu o tym twardnieniu bo ja jak chodze to praktycznie cały czas mam twardy..... kochana ja brałam paracetamol tez 2-3 razy dziennie jak mni4 bolał wtedy zab i mialam goraczke 38 wiec widocznie mozna, zreszta w szpitalach podają tez...... zdrowka zycze
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Dzis mam wizyte i o 11, wiec nie ebde czekac całego dnia Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty ![]() Obudziłam sie w nocy bo kłulo mnie serce, leżałam akurat na lewym boku, więc moż eje jakos przygniatałam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam was z rana z kawą z pracy
|
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamcie
Phdwao za wizytę.Miłego dnia Kobietki |
|
|
|
#4425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,ja już po śniadanku
pogoda piękna!muszę sie ogarnąć i czekam na listonosza bo śpiworek jeszcze nie dotarł ![]() Cytat:
![]() Mandragorrka Malwina Irmusia kciuki za Wasze wizyty!!!
|
|
|
|
|
#4426 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Cytat:
Cytat:
chyba jeszcze w środę daja powtórkę, może mi sie uda obejrzećAd2. dzięki za info o klockach Phdwao, Mandragorka- kciuki za Wasze wizyty
|
||
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
część.
Widzę że na horyzoncie już jest nowy wątek ![]() U mnie dziś ładna pogoda po deszczowej nocy. Licytuję ciuszki dla małego wiec 3mać kciuki - aukcje kończą się za kilka dni. A mówiłam Wam że mąż wylicytował elektroniczną nianię philipsa za 51 zł ![]() kumpela wczoraj pytała mnie co nam jeszcze potrzeba a lista wyprawkowa wciąż dłuuuuga
|
#4428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No wlasnie - jakos tak Cie nie widac za czesto - szkoda-bo jakos lubie sie z toba przekomarzac ![]() zgadzam sie z Duplo - moi tez sie na tym wychowali i na prawde to bylo ich glowne zajecie - baaardzo dlugo. I z tego co mi sie zdaje dla takich zupelnie malych dzieci tez jest seria z grzechoczacymi klockami, zwierzakami - takie jeszcze wieksze i latwiejsze w budowaniu. Z reszta zwirzatkami z duplo-zoo sie bawili od malego bo to mozna gryzc i meczyc i nic sie nie niszczy druga fajna rzecz to tory Wader'a - troche mniej ładne, ale bardzo funkcjonalne i przemyslane - i gabaryty robia swoje. A z tym lozyskiem - bleeeeeeeeeeee. mi na sam widok sie cofalo
|
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
hej ! ja tez z kawa i miseczka musli
![]() w ogole sie nie wyspalam, ostattnio moje noce wygladaja tragicznie. maskara. polozylam sie okolo 11.30 nie umialam zasnac, no to jak juz zasnelam to obudzlam sie okolo 4 i juz nie umialam spac, no to pozniej ta drzemalam non stop sie przebudzajac i o 8 wstalam :/ z dup.y ta nocka a tu do pracy maskra ostatnio mam tak caly czas. kathri mi polozna mowila ze nawet 4 paracetamole dziennie moge brac Mandragorrka Pgdwao trzymam kciuki za udane wizyty ![]() Soleilka to na sudku to napewno brud :P ostatnio Ciastek miala cos na pepku - umyla i jej przeszlo :P |
|
|
|
#4430 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzis mialam ciezka noc - najpierw sasiedzi mieli impreze do 2 w nocy (nad nami mieszkaja studenci i chyba akurat wybrali sobie ten pokoj nade mna...)
a o 2:30 wstalo moje dziecię calkiem wyspane oswiadczajac ze umiera z glodu i chce kaszke ale nie w butelce tylko w misce, a potem nie w misce tylko w butelce, a potem jeszcze dokladke, a potem ze ile wlasciwie jest tych gumisiow a ile ogrow i jakie sa szanse przetrwania gumisiow skoro orkow jest wiecej, a potem siku, aaaa. I tak sie zrobila 4... a teraz sie za pity biore... |
|
|
|
#4431 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie!
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Ando no poważna sprawa z tymi gumisiami??? to jak jest? A swoją drogą już w domu jesteś?? Czy wciąż u rodziców?Cytat:
|
||
|
|
|
#4432 |
|
Rozeznanie
|
w sutkach lepiej nie grzebac za bardzo - mi np siara sie odklada i wyglada jak takie drugki - tyle ze szaro-zołte. No ale nie podzielam opinii ze to brud napewno.
|
|
|
|
#4433 |
|
Wtajemniczenie
|
heja
![]() dołączam do grona niewyspanych, trzecią noc z rzędu budzę się o 4 i nie mogę spać dziś już chciałam iść o 5 prasować bo nie lubię tak leżeć bezczynnie ![]() Paula fajnie że napisałaś o tych Duplo, na pewno kupimy małemu jak już będzie w miarę kumaty ![]() kathrina 2 paracetamole spokojnie można,ja przy ostrym bólu głowy brałam nawet po 4. Kuruj się |
|
|
|
#4434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie-u rodzicow jestem tylko mala na noc zostala. |
|
|
|
|
#4435 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4436 |
|
Rozeznanie
|
Mandragorrka, Pgdwao - udanych wizyt!
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrobiłam ale nie cytowałam, za dużo tego. W weekend byliśmy u teściów więc nie zaglądałam. Skóra dalej mnie potwornie swędzi i już nie wiem co mam ze sobą robić wszystkim chorowitkom życzę powrotu do zdrowia a za dzisiejsze wizyty trzymam ![]() Asiu super Wam ten pokoik wyszedł Irmusia dzięki za info A mogłabyś spisać nazwę z puszki? Będę bardzo wdzięczna
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Ando pewnie Ci chodzi o Lego Duplo Primo. Slyszalam o nich, ale musza byc wycofane, bo mozna kupic jedynie uzywane :/ Trudno.
ooolllccciiiaaa Mam podobnie z tym spaniem Ale co zrobic :/KarolinaPW To u nas przeciwnie. TZ ogladal, ja zaslanialam oczy
|
#4439 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was Kochane
![]() idę szukać coś na śniadanko...pospałam znów długo-chyba podświadomie wykorzystuję czas, bo potem nie będzie już tak lekko spanie szło weekend minął miło, ale jak zwykle za szybko![]() Miłego dnia dla Was wszystkich śliczniości po prostu!! Cytat:
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie wystarczyło jak mi pokazali łożysko-żadna siła nie zmusiłaby mnie do zjedzenia choćby kawałka Co do klocków, to już zapowiedziałam tż że kupimy takie Dorotce na urodziny-a że to za miesiąc to już się muszę zacząć rozglądać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

Ale przedwczoraj ktoś u nas napisał że kolejna majówka się szykuje a teraz okazało się że to ta sama
W ogóle ostatnio jakaś rozkojarzona chodzę...
Dzień z du.py normalnie...
.
egzaminy poszly mi tak sobie, tzn mysle, ze jeden zdam, ale drugi chybabedzie poprawka

jakie w Niemczech luksusy..... o jaaa 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za wizytę.
dziś już chciałam iść o 5 prasować bo nie lubię tak leżeć bezczynnie