|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
hey dziewczyny ja tak tylko na szybko
![]() pada u nas caly dzien i nie ma jak wyjsc na spacer, jutro idziemy klocic sie z agencja, mala cudowna jak zawsze a tz kochany zoska calej historii nie znam ale z tego co kojarze to (nie obraz sie) twoj TZ to nie jest TZ w takim znaczeniu w jakim my nazywamy swoich partnerow..nie rozumiem po co ty sie jeszcze z nim meczysz zobacz przeciez jemu nie zalezy, wiec nic z tego nie bedzie jak tylko jedna osoba sie stara, lepiej na tym wyjdziesz jak go kopniesz w....A na moim opakowaniu mleka jest napisane ze mozna zuzyc po zrobieniu w ciagu dwoch godz Nic sie nie stalo, mala zdrowa i uszczerbkow na zdrowiu nie zauwazylam, wiadomo ze starama sie aby bylo swieze ale czasem tak wyjdzie No i kto to jest ta J. o kotrej tak piszecie??
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Az z ciekawosci wzielam swoje mleko ( mam bebiko) i tam jest tez napisane, ze nie zaleca sie odgrzewać mleka w mikrofalowce ze wzgledu na mozliwośc oparzenia. Ja zawsze myslalam, ze nie mozna podgrzewac mleka dlatego, ze traci wlasciwosci a to chodzi o poparzenie?
|
|
|
|
#3783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ta J to nikt nie wie kto to i w tym cały problem---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
W szpitalu, gdzie rodziłam w kuchni była kartka na mikrofali, zeby nie podgrzewac w niej mm...ale nie myslałam, ze chodzi i oparzenie tylko własnie, ze takie mleko będzie do |
|||
|
|
|
#3784 |
|
Rozeznanie
|
Wpadłam sie z Wami laseczki pożegnac...
Bo jutro pójdę pewnie "siedziec"do aresztu a potem do więzienia no i pewnie długo tam zostanę. A to dlatego,że zabiję MĘŻA!! Bo ten człowiek tak mie w☠☠☠☠........,że masakra!! Tylko najbardziej żal mi Bartusia,że zostanie bez mamusi. |
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie tez moj denerwuje, w zasadzie odkąd wrocił z delegacji to non stop sie kłócimy Przyjemnoscia dla mnie było wkoncu wyprowadzenie psa, czy poprasowanie normalnie a nie na ratyNie protestował, ale widze, ze tez go to męczy i tez jest nie wyspany i ma fochy jak baba w ciązy Tylko ze jak Jego nie było to ja robilam wszystko a nie tylko siedzialam z małą jak on teraz
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-22 o 21:04 |
|
|
|
|
#3786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pear jaką masz chustę?tkanączy elastyczna? bo ja dziś byłam na warsztatach z chustonoszenia i jak mi babka krzykneła cenę za chustę to o mało nie zemdlałam i teraz cały czas myśle bo z jednej strony chciałabym chuste a zdrugiej szkoda mi trochę kasy A i jeszcze któras z Mam pytala o sprawdzone miejsce nad morzem ja polecam Sandre w pogorzelicy |
|
|
|
|
#3787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), no i skończyliśmy na canpolu.Myślę, że jedynie co to dzieci przyzwyczajają się do kształtu smoczka, więc lepiej wybrać podobny ![]() Cytat:
![]() ________________________ Cześć ![]() Ale jestem zmęczona... byliśmy dziś na spacerze - bite 2 godziny chodzenia, zahaczyliśmy o zoo i galerię handlową. dawno tyle nie chodziłam, bo na spacerkach jak idę sama, to zazwyczaj godzinka-półtorej, a jak dłużej, to z przerwami - posiaduję na ławeczkach w parku ![]() T. już wykąpany, najedzony, kuń skończył grać i Mały chyba śpi Dobrej nocy
|
|
#3788 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój też mnie czasem doprowadza do szału dzisiaj się za to opamiętał i dostałam bukiet ślicznych kwiatuszków ![]() Cytat:
a co do chusty to mi siostra polecała tkaną i taką też mam. Pożyczyła mi swoją firmy Didymos i jak przejrzałam ich stronę to mają przepiękne chusty
|
||
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przebijało igłą
|
|
#3790 |
|
Rozeznanie
|
hej lasencje
![]() u nas dziś zaczęło padać dopiero przed chwilą więc dużo czasu spędziliśmy na dworze ale po południu było już chłodno no ale wróciliśmy ok 18.00 do domu byliśmy dziś w kościele z młodą i oczywiście w połowie mszy mąż z nią wyszedł po spanikował młoda zaczęła ryczeć ja chciałam ją wziąźć na ręce ale tatuś zwiał z kościoła i se spacerował przed a ta jak usnęła to dopiero się obudziła o 19 na kąpiel ![]() Agatek sukienki fajne ale wg mnie nie nadają się na chrzciny i mi się podoba ta druga bardziej ![]() Natalia weź 10 głębokich wdechów i wydechów policz do 100 i może Ci złość przejdzie mi to czasami pomaga rzadko ale czasami
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Mam tylko chwilkę bo TŻ ogląda na necie mecz, a właśnie jest przerwa, więc ja szybko siup na wizaż
![]() Przeczytałam tylko, ze Natalii chodziło o uspokajacze a ja się rozpisałam o smoczkach butelkowych ![]() Haniulka, potrzeba matką wynalazku więc biorę obcęgi TŻ-a, chwytam nimi zwykła igłę do szycia (taką cienką) nagrzewam tą igłę nad palnikiem i wypalam dziureczkę w smoczku. Tak jak napisała Agatek - to sposób naszych babć i mamuś
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3793 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
dobry wieczor
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sama bede szukac czegos na lipiec w sopocie Cytat:
![]() trzymam kciuki za jutro co do winigron to bez skory je jedz, tak mi pozwolila alergolog Cytat:
Cytat:
ale tak poza tym sa super Cytat:
|
|
|
#3794 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no...moj ma codziennie nowy SKOK ![]() Cytat:
to chyba wyprobuje a ktory lepiej kupic ??? ![]() koralowo - ladnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale Ty kup sobie cos ladnego, jak najbardziej !! Cytat:
No, ale ta babka z warsztatow byla nia zachwycona, a druga, recepcjonistka, to az wyszla zza lady i sie spytala, czy moze sobie jej dotknac. Podobno dobre sa. Ja tam nie wiem - nie mam porownania. A my dzisiaj bylismy w Lazienkach na spacerze, bo tesciowie sobie bardzo upodobali to miejsce, ale powiem Wam, ze porazka. Czlowiek na czlowieku - gdyby mnie jaraly takie spacerki, to bym poszla z wozkiem na Marszalkowska... Potem na obiedzie w pierogerii, ale ja niestety nic nie moglam zjesc,wiec najadlam sie dopiero po powrocie do tesciow - znowu jadlam kroliczka ![]() Ale musze pochwalic mego szanownego syna, bo grzeczny byl jak aniolek. W knajpie albo sobie gugal, albo spal, na spacerku tez... U tesciow tylko chwilke pomarudzil, ale przyjal cyca na klate i znowu spokoj. A teraz sobie lezy w lozeczku i leci druga tura karuzelki. Tez szok, bo zawsze po 15 minutach juz byl ryk. A i slyszalyscie o tym malym samolocie, co malo sie nie rozwalil na Bemowie? To u tzta w szkole - zona jego instruktora. W tym samolocie mi sie oswiadczyl ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- O kurka, o tesciowce mego syna zapomnialam ![]() Agatku, te sukienki takie seksi - na chrzciny moim zdaniem sie nie nadaja, ale na jakas inna okazje, bardziej "wieczorowa" jak najbardziej.
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie moge...
I on tak SPI. SAM Z SIEBIE ZASNAL W SWOIM LOZECZKU !!! Bez zadnych zmuszanek, staranek. Szooookkk. Troszke sie miotal, jak mu odslonilam lekko buzie, zeby spokojnie mu sie oddychalo, ale pomiotal sie, pomiotal i spi. Jeju, moze od czasu do czasu uda nam sie go wywalic z naszego lozka?
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-04-22 o 23:11 |
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widocznie trzeba go czasem przeciagnąc po łazienkach a wtedy moze uda sie przekonać Mielonego do łózeczka ![]() Tey a ty nie masz pościeli w baranki dla Jana??
|
|
|
|
|
#3797 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3798 |
|
Wtajemniczenie
|
Tz pokazal mi zdjecia ze spaceru z Jaskiem. Patrzcie, jak Dzony Mielony super pozowal
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl nie no nie mogę!
foto z tetrą na buzi wymiata!!!! A pozowanie też super... No włacha, pościel miała być w barany ![]() AgaMili jak miałaś ost to krwawienie, to też miałaś takie skrzepy małe?? i dlaczego wtedy krwawiłaś? to był pierwszy @? Czy jak to było? Bo ze mnie zaczęły jakieś skrzepy wylatywać, tak jakby sobie macica przypomniała, że ma się oczyścić do końca nie wiem czy to normalna reakcja po tabletkach ![]() Dziękuję za opinie nie lubię być zakryta czuję się wtedy nieswojo, jak chłopicha trza pokazać resztę zwisów co pozostały... oho! czas kupić new baterie, bo kuń zaczyna dziwne odgłosy wydawać... aż zaczęłam się go bać...
|
#3800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() figlara... no...moj ma codziennie nowy SKOK ![]() uuuuu to chyba wyprobuje a ktory lepiej kupic ??? ![]() koralowo - ladnie No dokladnie jakbym czytala o swoim. A jak Natalka tak reagowala, to mialas wtedy mniej mlesia w (.)(.) ? Jeju, Kochana, strasznie mi przykro,ze musicie sie tak meczyc, ale najwazniejsze, ze rehabilitacja przynosi rezultaty - czyli warto. Trzymam za Was kciuki ![]() Sorry, Zoska, ale na moje to g... z nim ustalisz, bo koles jest niepowazny i ma wszystko w ale Ty kup sobie cos ladnego, jak najbardziej !! ja mam taka, (turkusowa) ale to byl prezent od siostry - mnie nie byloby na nia stac No, ale ta babka z warsztatow byla nia zachwycona, a druga, recepcjonistka, to az wyszla zza lady i sie spytala, czy moze sobie jej dotknac. Podobno dobre sa. Ja tam nie wiem - nie mam porownania. A my dzisiaj bylismy w Lazienkach na spacerze, bo tesciowie sobie bardzo upodobali to miejsce, ale powiem Wam, ze porazka. Czlowiek na czlowieku - gdyby mnie jaraly takie spacerki, to bym poszla z wozkiem na Marszalkowska... Potem na obiedzie w pierogerii, ale ja niestety nic nie moglam zjesc,wiec najadlam sie dopiero po powrocie do tesciow - znowu jadlam kroliczka ![]() Ale musze pochwalic mego szanownego syna, bo grzeczny byl jak aniolek. W knajpie albo sobie gugal, albo spal, na spacerku tez... U tesciow tylko chwilke pomarudzil, ale przyjal cyca na klate i znowu spokoj. A teraz sobie lezy w lozeczku i leci druga tura karuzelki. Tez szok, bo zawsze po 15 minutach juz byl ryk. A i slyszalyscie o tym malym samolocie, co malo sie nie rozwalil na Bemowie? To u tzta w szkole - zona jego instruktora. W tym samolocie mi sie oswiadczyl ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- O kurka, o tesciowce mego syna zapomnialam ![]() Agatku, te sukienki takie seksi - na chrzciny moim zdaniem sie nie nadaja, ale na jakas inna okazje, bardziej "wieczorowa" jak najbardziej.[/QUOT Nikotynko współczuje przeżyć, mój Seba na pierwszych zajęciach też dał taki popis że ja o mały włos bym sie nie rozpłakała ale potem pomyślałam że to dla jego dobra i lepiej go teraz pomęczyć niz w przyszłości skazywac na cięzkie zabiegi, będę trzymała kciuki za Twoje maleństwo i żeby rehebilitacje szybko przyniosły efekty Co do chust to macie rewelacyjne, ja chciałam najtańszą bo ceny niestety sa kosmiczne jak za kawałek materiału i teraz mysle od wczoraj jak tu nie żąłowac 260 zł a jakie wiązania stosujecie bo ja się ucze kangura ale po wczorajszych zajęciach boli mnie dosłownie wszzystko a skutek jest taki że dalej bym Seby sama w chuste nie zawiązała
|
|
|
|
|
#3801 | |||
|
Rozeznanie
|
Hejka!!
U nas nocka standardowo z dwoma pobudkami o 3 i 6.Kiedy moje dziecie przespi cala noc ![]() Cytat:
Przewaznie musze usypiac go na rekach a potem przekladam do lozeczka.Jak twardo nie zasnie to zaraz sie budzi i odnowa usypinanie![]() Cytat:
![]() :pala :Cytat:
|
|
#3802 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko przyszlam sie pozegnac, bo ide skoczyc z dywanu na podloge.
A to przez moje dziecko, wykancza mnie psychicznie. Jak wczoraj zjadla 100ml o 12 w nocy, tak do teraz (duzymi literami T E R A Z) Nic nie zjadla ! I nie chce w ogole, jak tylko chwyci smoczek i skapnie sie, ze leci mleko tak ryk jakby ja ze skory obdzierali. Wypila dzis tylko 40 ml herbatki ot tyle ! J E S T E M Z A Ł A M A N A !
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
hejka wpadłam na chwilę i idę na spacerek.
Chciałam Was ostrzec przed robieniem samemu dziurek w smoczku, bo ja tak eksperymentowałam z Nikolą, jak ona była mała to dopiero wchodzily smoczki silikonowe i jak w tych lateksowych - gumiakach mozna robic samemu dziurki to w silikonowych nie wolno !!! silikon moze się pokruszyc i kawałek wpasc dzidziolowi do buzi, mi sie tak pokruszyl smoczek Nikoli na szczęscie w moich rękach także nie kombinujta dziewzcyny ![]() Pearl gdize ten twój chlop zostawil to dziecie z kilometr ![]() Agatek sukienka pierwsza mi się nie widzi wcale, druga boska, ale nie na chrzciny ![]() no i spadam będę wieczorem, buzki
|
|
|
|
#3804 |
|
Rozeznanie
|
Hej, melduję, że żyję, czytam Was na bieżąco, ale jakoś nie mam weny do pisania. U nas wszystko ok, mała coś marudzi ostatnio - ma kilka na dzień takich ataków kolkowych.
pozdrawiam
|
#3805 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() młoda pod karuzelą to mam czas na poranną kawkę i wizaż ![]() u nas noc masakra, mała nie wiedziała czy chce cyca czy smoka i walczyła ze mną 3 godz w srodku nocy a ja tylko strony łozka zmieniałam. Nad ranem miałam tak dosyć, ze już mi nerwy puszczały a ona nie chciała złapać cyca, była głodna, śpiąca i darła się ![]() Cytat:
ostatnio mocna czerwień jej się strasznie spodobała![]() a winogrona jadłam ze skórką ![]() Cytat:
![]() Pear mam taką samą chustę, tylko bordową! tej samej firmy i takie same fale Te chusty to są jedne z lepszych, można powiedzieć mercedesy wśród chust ![]() ![]() ![]() a zachorowałam na tą: http://www.birdiesroom.com/p-801-pfau-rose-30-silk.aspx no i za spanie Dżoniego ![]() a co do prężenia się przy karmieniu to obojętnie czy miałam mleko w cycochach czy nie dzisiaj w nocy to samo, już nad ranem nerwy mi puszczały ale dziwne bo czasem jej się to zdarza a innym nie mamy najmniejszego problemu neurolog twierdzi, że to napięcie mięśniowe ale u Was nie macie z tym problemow ![]() Cytat:
a chustę to musisz poczytać, gdzieś mi się obiło o uszy, że dobre są firmy Nati też, ale generalnie niby to kawałek materiału, ale splot jest bardo ważny, sam materiał, żeby się dobrze układał, nie marszczył i naciągał i generalnie lepiej kupić coś lepszego, żeby potem problemów nie było. Chusty didymos można dostać na allegro a w ogole limitowane edycje to prawie jak inwestycja bo potem ceny na ebay nawet za używane są droższe niż nowe, tylu jest napaleńców na chustomanii wklejały dziewczyni linki do używanych limitowanych didymosów za 700 ojro
|
|||
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a próbowałaś z nią chodzić troszkę? potrząsać i "szszsz" przez 2-3 min, a jak załapie to wtedy usiąść?? ja tak muszę robić tylko to pomaga a jak nie pomaga to do lekarza! niech coś zrobią, ehh ale masz córę z charakterkiem
|
|
#3807 |
|
Zadomowienie
|
Kurrrrrrr zapiał
Pocytowałam i mi się wszystko zamknęło,nawet nie wiem co wcisnęłam Pearl i N1kotynko u mnie z jedzeniem małej to samo,głodna ,a jak zobaczy (.) to krzyk nie z tej ziemi i szybko muszę odciagnać pokarm bo wtedy z butli wypija.Ostatnio było już dobrze i znowu się zaczęło.Czasami nawet juz nie zdążę się odciagnąć i muszę podać mm bo krzyk,że głodna ale (.) niet. Ja używam diamond top coat na lakier,a na to dry &shine bo on nie utwardzi lakieru tylko zrobi to co w nazwie. Wczoraj jak pojechaliśmy do moich rodziców ok 10 to siedzieliśmy u nich do 20 z czego większość czasu w ogrodzie i 2 razy chustowałam Nikolę przy czym za każdym razem odlatywała mi.A tak na spacer to nie wiem czy bym sie wybrała w chuście ,choć też bym chciała. Pearl ja za dużo od tej chusty nie wymagam bo nie była droga ,ale chociaż kolor mógł by być trwalszy skoro ma atesty. Widzę ,ze sporo z nas kłóci się z TŻ.My za to szybciej się godzimy teraz w porównaniu zanim była Nika bo wiadomo wspólne obowiązki przy dziecku i chcąc nie chcąc zaczynamy rozmawiać
|
#3808 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#3809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz laskawie jasnie pani zjadla 100 i poszla w kimono. A jak jej mowilam sciszonym glosem , ze jest malpa i mam jej czasem odsc to walnela usmiech od ucha do ucha ![]() A lekarze pfff, bylam juz raz z problemem jedzeniowym to mi powiedziala "ja nie wiem czemu ona nie chce jesc"
|
|
#3810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo u nas kuń padł wczoraj tzn jakieś tam odgłosy wydawał ale straszne i mąż mu wymienił baterie i dziś znowu śmiga ![]() Dzień Dobry ![]() Mam do Was Mamuśki pytanko w temacie kup Czy wasze dzieci jak robią kupy to zanim zrobią to są marudne zmierzłe, jęczące i płaczące? Bo moja ma jak w zegarku rano ok 6-7 dzień w dzień budzi się i jęczy, marudzi, wywija rękoma, niekiedy popłakuje. Stan ten trwa ok 15 minut czasami dłużej a później jak szczeli kupę to jest ok i nieraz nawet zasypia jeszcze na godzinkę to jej wtedy nawet nie przebieram. Ogólnie czasami ma tak że kupa ją potrafi wybudzić z głębokiego snu. Dodam jeszcze że nie ma żadnych zaparć ani nic, kolor i konsystencja kupy ok i robi nadal po kilka dziennie bo jest na piersi. Ja już mam schizę na punkcie kup po tym co przeszłam ze starszą córką i już mnie to zaczyna niepokoić
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

zobacz przeciez jemu nie zalezy, wiec nic z tego nie bedzie jak tylko jedna osoba sie stara, lepiej na tym wyjdziesz jak go kopniesz w....

bo caly czas opiekuje się nią tż zeby mnie odciązyć, i jak o 18 pojechał po chleb to sie tak do mnie tuliła i zasnęła przytulona do mnie na klacie
W szpitalu, gdzie rodziłam w kuchni była kartka na mikrofali, zeby nie podgrzewac w niej mm...ale nie myslałam, ze chodzi i oparzenie tylko własnie, ze takie mleko będzie do 

Przyjemnoscia dla mnie było wkoncu wyprowadzenie psa, czy poprasowanie normalnie a nie na raty
Tylko ze jak Jego nie było to ja robilam wszystko a nie tylko siedzialam z małą jak on teraz

foto z tetrą na buzi wymiata!!!!