|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
oj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Ponad miesiąc! Kurcze ciekawe kiedy przestanie bolec, bo inaczej żadnych prób zbliżenia z TŻ sobie nie wyobrażam, a już mi tak bliskości z nim brakuje.. Dobrze, że mnie tuli często.. ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wogole te 56 za male? Ide wstawic pranie w takim razie ![]() Napewno swietnie sama dasz sobie rade!
![]() |
#1954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najciężej było wytrzymac jak świadkowałam mojej siosrtze na ślubie.. Ave MAria wykonała śpiewaczka operowa (taki prezent dla Młodych) i zrobiła to tak pięknie, że z trudem opanowałam wielki ryk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Zakorzenienie
|
Musiałam podzielić posta z rozpakowanymi na dwie części bo więcej zapisywać nie chce na jednej wyskakuje że za dużo znaków już jest .... ehhh.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale mi się łez nazbierało przez Konię! słucham tego utworu już któryś raz.. szkoda że tyle mleka nie mam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Wtajemniczenie
|
Desia i Lenka dziekuje za mile slowa
![]() Desiu Ivorek ma opone na szyi, Tz dal mu do zabawy, i czasami tak sie bawi ze zalozy sobie na szyi i nie moze zdjac...i wyglada jak ''sloneczny patrol' ![]() Nowaken super ze juz w domku jestescie ![]() Lenka a ja z kolei codziennie przez 3tyg po porodzie, kapalam sie z kilkoma kroplami olejku lawendowego. polozna jak mnie sprawdzila to mowila ze wszystko bardzo ladnie sie goi. to chyba ktos glebiej musi sprawdzic dlaczego mam zgrubienie dziwne jakby kosc.ja chyba nie popekalam bo w rezultacie sama glowki nie wypchalam, ale nacieli mnie porzadnie aby moc kleszczami Hanie wyciagnac. Moniq a jak Twoje psiaki reguja na Wiktorka? wczoraj znajomi zapytali nas czy przez czerwiec zaopiekujemy sie ich kotka Lola ![]() zgodzilismy sie - powiedzieli ze ona moze mieszkac sobie na dworze. ale uprzedzilam, ze jesli ucieknie, potraci ja samochod albo Ivor ja zje to ja odpowiedzialnosci nie ponosze....powiedzieli ok ![]() u nas przesliczny sloneczny poranek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | |||||
Zakorzenienie
|
Gosia co do guzków, to ja nie mam pod pachą, a na piersi (miałam jeszcze w szpitalu, położna powiedziała że normalne.Ale lepiej sprawdzic, pokaz to swojej). A w przypadku zółtaczki dzieciaczka nie musicie się zgłosic do szpitala?
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Vikunia już może chciałaby świat zobaczyc? ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Emigra a pisałas o odczuwaniu tam grawitacji, ja mam podobne wrażenie. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() My kąpalismy jak na razie o 21, nie za późno? A wczoraj wykąpaliśmy o 22 i chyba ta opcja jeszcze lepsza! Evvcia ja czekam na piątek - planujemy pierwszy spacer! ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ale w sumie pierwsza grubszą sprawę zrobiłam po 5 dniach od porodu chyba nawet już po zdjęciu szwów, nie pamiętam (przed porodem miałam enemę i tak mnie wyczyściło, że śmiałam się że chyba musi się uzbierac i dlatego to tyle trwa ![]() Evvcia pozbyłaś się już pana H? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pieluszek to my uzywamy pampersow od poczatku i nigdy nie przeciekly, nawet po calej nocce czasami. po kilku dniach ![]() Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja tak myślę, że popękałam chyba właśnie dlatego i może dlatego czuję też taki ból.. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Wtajemniczenie
|
co do szwow i grubszej sprawy: polozna mi powiedziala ze nie ma takiej opcji aby szwy pekly.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Zakorzenienie
|
najszerszych nie mam, ale zbyt waskich chyba tez nie ... ale po ciazy sa o wiele szersze, to fakt. Ja popekalam ponoc przez ulozenie malej... powinna byc twarzyczka do tylu a byla do przodu (lub na odwrot, nie pamietam jak powinno byc) i bylo inne odchylenie jej glowki co sprawilo ze potrzebowala wiecej miejsca... no i cofala sie w kanale podczas parcia - musieli uzyc vakuum i naciskac mi brzuch ... :/
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie nacięli, ale też pękłam ![]() Desiu ja wiem że to się dłuży, ja naprawdę liczyłam że urodzimy razem! ![]() ![]() Z Flower też się miałyśmy spotkac w szpitalu.. Ale jest bliżej niż dalej, dałyśmy radę 9 miesięcy! ![]() ![]() Oby jak najbszybciej zleciało albo się nawet wcześniej zaczęło! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisza ze zmniejsza ryzyko wystapienia alergii ![]() To w sumie obie czekamy na piatek, Ty na pierwszy spacer, ja na Viki, moze Ona bardzo chce juz wyjsc, tylko nie wie jak i szuka wyjscia ![]() ![]() Niki, my pierwszy spacerek odbylismy w 5 dobie bodajze, ale byl koniec sierpnia i piekna pogoda, zal bylo w domu siedziec! Ale ja tam tym razem tez planuje wyjsc w 4-5 dniu na chwile,jesli dziecko zdrowe t ja nie widze powodu zeby zwlekac, no chyba ze leje! W koncu swieze powietrze jeszcze nikomu krzywdy nie zroblo ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-23 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Zakorzenienie
|
Evvcia a jak to jest z tym nawałem, przepraszam że tyle Ci pytań zadaję! ale w sumie nie do końca wiem o co w tym chodzi?
Super, że Laurka przybiera! trzymam kciuki za wizytę i koniecznie daj znac co powie lekarz o kupkach! Z Twojego opisu wynika że moją tez brzuszek pobolewa, tak jak myślałam.. Wczoraj pół dnia nie spała i marudziła, puszzcała bączki, robiła się czerwona i nóżki chyba też prostowała i podciągała.. Dajesz swojej Laurze jakieś kropelki z tego co pamiętam? Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Wtajemniczenie
|
Gosia Hania tez miala zoltaczke a wypuscili nas 20h po porodzie, Was jeszcze szybciej.
polozna jak nas odwiedzila - mowie ze Hania jest zolta a ona zeby przystawiac do okna akurat byly sloneczne dni, po kilku dniach zoltaczka przeszla.no ale na kazdej wizycie pytalam poloznej czy Hania nie jest za zolta. co do spacerku, na pierwszy wyruszylismy tydzien po porodzie - swiecilo sloneczko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm, mam od rana brązowawy śluz
![]() Nie wiem czy wybrać się do swojej gin czy czekać jeszcze...
![]() |
#1968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niczego nie zdążyłam zrobic przed porodem i teraz mam ogromną ochotę iśc na oczyszzcanie twarzy, maseczkę jakąs, pedicure i manicure. Mąż mnie nawet wysyła i chyba pójdę w tym tygodniu na jeden z tych zabiegów przynajmniej, jak Kajunia pozwoli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba ze masz bliziutko to jedz i sie dowiedz! Mnie pobolew brzuch okresowo, delikatnie nadal i pozatym tez cisza ![]() Monia, ja myslalam ze Ivorkowi cos sie stalo, a On ma taka zabawe z opona ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo moj maz ma laczona - tzn jak ma objawy alergii np na trawy to tez niektore produkty pozywcze go uczulaja (jednego roku zjadl nektarynke i dostal szoku anafilaktycznego a nastepnego roku mogl to juz jesc i nic mu nie bylo ... ) Ja sie konsultowalam z polozna a ona z jakims specem od zywienia niemowlat i oboje mi odradzili odrazu stosowanie mlek HA, a dopiero gdy wystapia jakies objawy alergii ... nie ma co odrazu dziecka przyzwyczajac ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wcoraj własnie do mojego dołka i płaczu z powodu bólu stwierdziłam, ze jestem ułomna jakaś, Kajci nie mogłam urodzic, bez nacisku na brzuch nie dałoby pewnie rady, do tego problemy z karminiem.. Dobrze, że mąż był przy mnie.. A pomaga mi bardzo! Przewija, przebiera, kąpie, nosi do odbicia, wymieniamy się we wszystkim. I jeszcze do kosmetyczki mnie wysyła, żebym sobie humor poprawiła ![]() Jest kochany! ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-23 o 10:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Wtajemniczenie
|
Weszlam w spodnie przedciazowe!!!! troche obcisle ale da sie chodzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Zakorzenienie
|
Przekazuję wieści od Śrubokrętki
Cześć babeczki. U nas wszystko bdb. Mała jest cudowna, Wyjdziemy może dziś. Mała ma żółtaczke i czekamy na decyzje po badaniach. Ściskamy i gratulujemy wszystkim mamusiom pożnokwietniowym. Odezwiemy się z domku. Sms dostałam o 8 rano, ale byłam tak padnięta, że nic nie słyszałam. Nocka była ok, gorszy był ranek. Z racji, że potrzebuję dziś samochód musiałam podrzucić męża kawałek za miasto skąd go zabrali do pracy (jakby nie mogli jechać przez nasze osiedle, ponoć szef zabronił nadrabiać 10 km drogi ![]() Więc o 5.30 akcja ubieranie dziecka do samochodu, bo przecież nie zostawię jej samej. Co z tego, że w samochodzie spała jak po przyjściu do domu musiała popisać się swoimi umiejętnościami krzykowo-płaczowymi. Usnęłyśmy po 8. Chociaż ja przegrałam wcześniej a Ewelinka sobie tylko "gadała" ale też wreszcie padła. Teraz w biegu przekazuję wieści i szykuję się do lekarza, jedziemy na USG bioderek, po drodze też muszę trochę spraw załatwić.
#1974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ulomnosci to nie przesadzaj, ja tez dokarmialam Adasia, dalam mu swoje alergie i moglabym jeszcze dlugo tak szukac! ![]() Kochana Lenko nie jestesmy maszynami przeciez! ![]() Prosze natychmiast zarezerwowac sobie wizyte u kosmetyczki i poprawic ten humor! ![]() Emigra, ja jestem uczulona na wiele rzeczy, ktore wiem , ale uczula mnie tez wiele rzczy , ktore nie wiem co to jest! Skad i od czego mialam teraz te moje wysypy w ciazy to nie mam zielonego pojecia! ![]() testy mialam robione chyba na wszystko mozliwe i w szwecji i w Polsce, ale niestety nie jestes w stanie zrobic na wszystko co moze uczulac! Adas byl uczulony na mleko-laktoze, gluten, bialko jajka, orzechy ziemne, migdaly i mielismy z jego dieta wiele przezyc ![]() Na szczescie wyrosl z tych alergii! Dlatego teraz chce byc ostrozna i dmuchac na zimne!
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-23 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Pisałam do was wczoraj ale wszedł TŻ i wyłączyłam kompa. Miałam wczoraj takiego nerwa bo mała często je i teściowa stwierdziła, że mam ''żadkie" mleko. Boże ja już nie wiem co tej kobiecie powiedzieć. Ale czy przypadkiem w 6-7 tyg nie ma tego, że mleko zmienia swoją konsystencję. Coś mi przed szczepieniem pielęgniarka mówiła, że mogę mieć teraz pokarm jak woda, ale że to tak ma być i żeby cierpliwie to przeczekać. No i wiecie co z synem mogłam jeść wszystko. Ale z córką już nie. Pod folią mamy taki wczesny ogródek i już sałata jest na jedzenie. No i zjadłam na obiad łyżkę tej sałaty no i to był błąd. O 19 mała dostała kolki. Pierwszy raz w życiu widziałam to. Trwała całą godzinę. Wiła się, podkurczałą nóżki i krzyk był w niebogłosy, łzy w oczkach i czerwona była a czasami to aż się zaczynała z płaczu zachodzić. Mąż pojechał do znajomej co ich dziecko miało kolki parę razy na dzień przez 7 miesięcy i dała nam krople. Ja w tym czasie małą wykąpałam i polewałam brzuszek ciepłą wodę i to jej pomogło. Zanim mąż wrócił to było po kolce. Kropelki dałam a w nocy to tak się wygazowała, że byłam w szoku. NO i pobolewał ją brzuszek od 1 do 4. Straszne to było. No i zazdroszczę przespanych nocy. Moja budzi sie ze 2 razy i nie spi po 2 godziny...
![]() |
#1977 |
Raczkowanie
|
Podczytywalam was w nocy i szczerze zazdroszcze mamom ktorych dzieci spia po kilka godzin. Moja Jula w tamtym tygodniu jadla i budzila sie tak co 3-4 h w dzien troche czesciej wiec zle nie bylo. Jadla tak 7 max8 razy na dobe. A teraz zaczela sie jesc co 2h nawet co 1,5 i tak od polnocy jadla juz 6razy! Mialam nadziehe ze czym wieksza to nocki beda lepsze a tu taka masakra. Nie wiem co robic juz. Glowa mi peka, spalam moze z 3h i nic nie jestrn w stanie zrobic, nawet usnac jak ona juz sie zdrzemnie. Czy wy jakos pomagalyscie dzieciom w tych dluzszych przeewach czu samoistnie sie przestawily?? Pokarm leci, juz nawet nad przejsciem na mm sie zastanawiam bo nie moge tak funkcjonowac. Jeszcze meza nie bylo 6dni (nie mialam jak nawet pisac bo ciagle cos) i teraz wrocic ale wyszedl i bedxie wieczorem.
Moze macie jakies sugestie co robic z glodomorem??? Jolka idz do gina lepiej. Ja mialam taka sytuacje ze po tygodniu zrobil sie skrzep, macica sie nie obkurczala i dostalam mega krwotoku, goraczki, dreszczy, pedem do szpitala, oksytocyne dostalam a na drugi dzien antybiotyk i dopiero po 2antybiotykach sie unormowalo, terax jest ok. Nie ma co lekcewazyc jak cos cie niepokoi bo zapalenie mozna dostac.
#1978 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan
![]() ![]() Ktoś pytał o włosy. Moje po porodzie zrobiły się jakby lepsze i bardziej się kręcą ![]() U nas nocka też nieciekawa. Mieliśmy kąpać Małą o 22.00 czekaliśmy do 23.30 a ta dalej spała...więc kąpiel sobie podarowaliśmy. W ogóle nocka była płaczliwa a ja byłam tak padnięta, że szok ![]() A dziś rano musiałam odciągnąć mleko laktatorem, bo myślałam, że mi piersi eksplodują. Miałam jakiś nawał. Ale w sumie i tak musiałabym to zrobić, bo o 9.00 poszliśmy z M. załatwiać papiery Małej, a Andrea tak koło 10.00 ma porę karmienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Raczkowanie
|
po dlugiej nieobecnosci melduje sie z synkiem Adasiem
![]() przed porodem codziennie musialam jezdzic na IP ze wzgledu na cisnienie robic KTG, zapisy wychodzily "z uwagami" i w koncu 14 kwietnia przyjeli mnie n a patologie. Podano mi oksytocyne i podlaczono do KTG. Zaczely mi sie skurcze, podczas ktorych tetno malego spadalo. Podjeto decyzje o odlaczeniu OCT, ale skurcze zostaly. I tak, 15 kwietnia urodzil sie Adas, mial 56 cm i wazyl 3350. Maly jest cudowny, jestesmy w nim zakochani po uszy. Niestety nie nadrobilam Was, bo czasu troszke brakuje, ale gratuluje wszystkim nowym rozpakowanym mamusiom! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.