|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Sylko no juz nie mialo sie kiedy chorobsko przypaletac do Bartoszka,przykro mi ze takie swieta mieliscie my dopiero obiad bedziemy jadly, sprzatalam chate w miedzyczasie wstawilam mieso a teraz czekamy na ziemniaczki umylam wlosy i tak jak myslalam kreca sie malz porownal moja fryzure do lat 50-tych ze niby jego babcia takie mialau nas pogoda w kratke, niby slonce ale wiatr, chmurzyska tez i co jakis czas pada deszcz ![]() zajrze pozniej
|
#3183 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Potrzebowałam trochę czasu,żeby odreagować ten stres i nerwy ale cieszę się,że Ktoś o nas ciepło myślał Cytat:
Dziewczyny ![]() We wtorek,przed wyjściem ze szpitala,Bartosz miał robione Usg brzuszka,wszystko wyszło ok.Morfologia też dobra rozmaz trochę gorzej,ale lekarka powiedziała,że obraz krwi obwodowej zmienił się przez wirusa i że w trakcie infekcji,to normalne.No i CRP miał podwyższone w dniu przyjmowania do szpitala .Tatuś Bartoszowi kupił taką książkę.W szpitalu Bartosz oglądał ją jak zaczarowany jest śliczna,ma dużo pięknych,kolorowych i wyglądających jak żywe obrazków jak ktoś chętny,to polecam Jola cieszę się ![]() ada Miłego wieczoru |
||||
|
|
|
#3184 |
|
Ola-Unhola
|
Heloł
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Milej niedzieli
U nas slonce na przemian z deszczem, ale mam nadzieje, ze uda nam sie zaliczyc dlugi niedzielny spacer ![]() Zgodnie z zaleceniami i zyczeniami - odpoczywam
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Szykujemy sie zaraz z Werka na dlugiii spacer- na urodziny do kuzynki Werki( kupilam w koncu sliczna koszulkę z HK bo nie moglam sie zdecydowac-dzieki za pomysly ![]() milego dnia
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno się nie odzywałam choć na bieżąco Was czytam. Nie mam jakoś weny. Wczoraj spędziliśmy pół dnia nad jeziorkiem na ognisku. Dzieciaki się wyszalały. Na weekend majowy jedziemy w Sudety, udało mi się wolne dostać. Przeraża nas jedynie ilość km do pokonania (ok.730 ). Mam nadzieję, że trochę odpocznę.Ada gratulacje serdeczne ![]() Buziaki dla Wszystkich ![]() ![]()
|
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz A że się kręcą?-to co![]() Cytat:
Musze przypolować na tą 45, obawiam się, że 50 to już nie będzie to samo ![]() Że tak powiem-ślimaki trochę mniej ruchliwe ![]() To nic ![]() Sylko współczuję przejść, teraz tylko szybko dojdźcie do siebie Gorgulku niezłą odległość macie do pokonania Mam nadzieję, że będzie warto![]() *** Pogoda była piękna, byliśmy na rowerach (dużych, Zosia nie pała na razie sympatią do swojego nowego, bo nie umie pedałować i od razu się wkurza ), ale wczoraj była nieznośna-płaczliwa, brojna, nie chciała w dzień spać, choć słaniała się na nogach My w sobotę byliśmy jeszcze u znajomych wieczorkiem na indyjskim wieczorze pooglądać zdjęcia i filmiki-superA dzisiaj na deszcze się widzę zbiera, ciężka pogoda=ciężka głowa
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-04-23 o 07:38 |
||
|
|
|
#3189 |
|
Ola-Unhola
|
![]() U nas od rana leje, ale to tak, że pozalewane chodniki i ulice sa do łydek.... Bartek miał jechac na wycieczkę po Warszawie, no ale na szczęscie im odwołali, bo co to za wycieczka ![]() Piję kawkę i robię sniadanko. Przydałoby się odkurzyć, ale ta pogoda nie namawia ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Jeszcze dopiszę, że w sobotę Chrzestna Bartka jednak zdecydowała się do mnie zadzwonić... Miała dla nas dwie wiadomości. 1. Niestety nie przyjedzie, bo mMz teraz ma trochę problemów ze zdrowiem. Rzeczywiście jest po kilku przeszczepach nerek, dializy osłabiają serce i to prawda. Ale mówiła, ze niby w Rodzinie Małża teraz choroby i nie chciałaby nic przywieźc do Niemiec po swojej wizycie w Polsce. Nie słyszałam o chorobach u rodziny Małża, no ale być może ![]() 2. Prześle troszkę pieniędzy na konto Teścia i nam przekaże, zebysmy do Włoch dołożyli.
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
u nas słonecznie, ale mój nastrój denny ![]() nic się nie dzieje w sumie, ale chyba nici z moich planów póki co ![]() napisałam w klubie problem do przedyskutowania
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
pochmurno jakos u nas dzisiaj wczoraj wybrałam sie z TZ na przejazdzke rowerową, wyszło nam ze 12 km a ja padłam ze zmeczenia w domu, cos mi kondycji brakuje. Dzisiaj juz po sniadanku, Oliwka skusiła sie na kakao i bułke z białym serkiem. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- angy kupiłam tą soraye 45 (czeko kupiłam w rossmanie. p4w byłam w perfumerii i pani dała mi próbki tego podkładu co chciałam. Dobrze ze miałam swoje dwa pojemniczki, bo akurat jechały do nich i miały być za pół godziny. Pani dała mi dwie próbki, i powiedziała ze jak przyjde za pół godziny to będą już miały pojemniczki to może dać mi jeszcze próbki innych odcieni. I nawet chciała mi zrobić próbkę z tego kremu z filtrem John Masters, ale strasznie się spieszyłam i nie mogłam poczekać. Ale posmarowałam sobie tym kremem z filtrem dłoń. No i faktycznie bardzo szybko się wchłoną i nic a nic się nie kleił. Jestem pod wrazeniem. Jak wyszłam z perfumerii to poleciałam jeszcze szybko do rossmanna i kupiłam tą soraye 45 i posmarowałam drugą dłoń, tak dla porównania. też się wchłoną, choć ciut dłużej, ale też prawie się nie kleił. Zostawił taki minimalny film, ale nie klejący raczej, także za taką cenę myślę ze będzie ok. Wczoraj wypróbowałam go na twarzy i wchonął się jak zwykły krem nawilżający, zostawił tylko taki glow, który mi nie przeszkadzał. Narazie bede używała soraya, a jak bede miała jakiś przypływ gotówki to pomysle o john masters. |
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
pomacham
i idę pracować...nie mam dzisiaj humoru...Zu ma problem z powrotem do przedszkola po chorobie...nie wiem już co robić i dowiedziałam się że Ktoś od Nas odchodzi i smutno mi że nie bedziemy się już widywać...dobrze mi się pracowało...będę do klubu zaglądać...może też coś podpatrzę... Dziś mamy wyniki w przedszkolu - sprawdzę po pracy...trzymajcie kciuki...proszę
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-04-23 o 11:15 |
|
|
|
#3193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widziałam tą ksiażkę ![]() Cytat:
Cytat:
tez się obawiam, ze 50 nie będzie taka sama ![]() no "trochę" tak ![]() fajny weekend mieliście ![]() Cytat:
![]() czyli odpuściła z tym językiem? To prezent, tak? Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2012-04-23 o 11:18 |
||||
|
|
|
#3194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... hmmm moze poproszę siostrę to mi poszuka ![]() fajnie, że dostałaś tyle próbek Cytat:
....................... dzień dobry Nie mogę sie ogarnąć po weekendzie ... |
|||
|
|
|
#3195 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Wczoraj tak ładnie było, a dzisiaj taki zonk... Kanalizacja dalej się ciagnie...gdybyście zobaczyły jak ulica wygląda, piach, błoto, zryty asfalt i bajoro.... Tak, to w ramach prezentu, bo do zabawy coś małego ma przesłać ![]() Karola, trzymam kciuki ![]() Obiadek mam już gotowy. Nic w sumie nie robiłam, bo i zupka i gołąbki z wczoraj. Tylko sosik dorobiłam
|
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3197 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny, macie moze namiar na jakieś sanatorium gdzie można jechac z dziećmi, jako osobami towarzyszącymi?
Na Nfz ja i małz, a dzieci płatnie. Cos nie moge znaleźć takich inf.
|
#3198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko dlaczego na konto Teścia![]() Cytat:
A ja użyłam wczoraj i dzisiaj mojego Iwostinu i żadnego świecenia Wchłonął się praktycznie od razu.... Czy to możliwe, żebym miała tak przesuszoną cerę?? Czy to w ogóle ma znaczenie?? Głupia już jestemCytat:
A co się dzieje? Zu płacze, nie chce zostawać? My w piątek mamy.No fajny
|
|
#3199 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Może ma nam przekazac w dniu komunii
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Unholy ciesze sie, ze sprawa z Chrzestna sie zakonczyla, szkoda tylko twoich nerwow. Karola trzymam kciuki ![]() Wczoraj odpoczelam, przeczytalam "Jezdzca miedzianego" i dobrze mi zrobila ta lektura pozdrowienia od Antosia ![]() mx,g yhktjlytlutryixdo[;;;;jyyj;oi55yoj[[[[[[t[[uy45yyytp9/9uª¨ª8
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Olu, ale żeby dostać sanatorium na NFZ musicie mieć jakieś schorzenia i dostać skierowanie i czeka się nawet rok na miejsce i też nie wiem czy oboje w tym samym czasie dostalibyście albo w tym samym miejscu, bo w zależności od Waszych schorzeń musi być miejsce z zabiegami na schorzenia Was obojga
co do noclegów to nie wiem, ale z posiłkami na pewno nie ma problemu, bo wiele razy jeździliśmy do mojej mamy i wykupowała nam zawsze obiad
|
|
#3202 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Buziaki dla Antosia ![]() Cytat:
Wiem to wszystko. Skierowanie się robi, schorzenia są, tylko brakuje wskazania konkretnej miejscówki, żeby móc zabrac dzieci ![]() Teściowie często jeżdżą
|
|
#3203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam ![]() Za Was też ![]() My dziś w domu a raczej do końca tygodnia, Zuzia chora
|
|||
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo...., a co jest Zuzi?
|
#3205 |
|
Ola-Unhola
|
Iwonko, zdrówka dla Zuzi
![]() Całą noc będziecie jechać, dacie radę? Włącz gg
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
kochane, właśnie robię pedicure i w nawiązaniu do tematu z klubu - odkryłam super bazę/odżywkę do paznokci
zawsze kupowałam Nail Tek albo Herome, a to ok 50 z wychodziło, a teraz kupiłam Eveline diamentową za 10 zł w Rossmanie i powiem Wam, ze jest nawet lepsza od powyższych polecam
|
|
#3207 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Wszystkie te z Krzyżykiem sa super. 8w1 tez
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2012-04-23 o 12:23 |
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
duzo zdrowia dla Zuzi
Fajnie cie znowu czytac Mam nadzieje, ze wasz wyjazd bedzie cudowny
|
#3209 | |||
|
Zakorzenienie
|
w zeszłym tyg przed samymi drzwiami ryk...dziś jak otworzyła oczy to "nie chce do Cioci A"...i tak aż jej nie zostawiłam (co ciekawe, zamkną się za mną drzwi i już jest w porządku)...gorsze jest to że nie chce jeść (może pamięta jak ją bolało, ale w domu je)...nie chce się załatwiać, nie chce pić...bawi się normalnie i śpi normalnie...
Wypytuję ją czy coś się stało...mówi że nie na każde pytanie... Jedna Ciocia (średnio ją lubię) mówi że pewnie chora a teraz dzwoniłam to inna (fajniejsza) Ciocia powiedziała że bedą obserwować i musimy to przetrzymać, aż wróci do normy![]() Pamiętam że raz po jednej chorobie też tak miała...ale jadła wtedy ![]() ![]() i dla Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Zuzię co złapało? Zdróweczka Cytat:
Od 48 minut są wyniki...a ja zapomniałam wziąć pinu do logowania
|
|
#3210 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Antosiu Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

malz porownal moja fryzure do lat 50-tych
ze niby jego babcia takie miala
ale cieszę się,że Ktoś o nas ciepło myślał
.
cieszę się 

Mam nadzieję, że będzie warto

i dowiedziałam się że Ktoś od Nas odchodzi i smutno mi że nie bedziemy się już widywać...dobrze mi się pracowało...