|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
cześć
![]() nadrobiłam Was ![]() ja tam w sumie lubię domek, ale w bloku też bym mogła mieszkać tylko, że ja ogród to tylko drzewka i trawa-o dłubaniu w ziemi nie ma mowy
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mialam zielona ta ksiege ![]() Napewno bedzie wszystko dobrze powodzenia Bylismy na miescie, malych zakupach ![]() Kupilam Sebie nowe buciki i bluze
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
wlasnie z pracki wrocilam i sobie was podczytuje. TZ juz w drodze do domciu. Zabcia, daj potem znac jak bylo na wizycie, 3mam kciuki za sedrucho maluszka. Bika, cos taka przyczajona dzisiaj? Strong, kazda z nas mysli, ze ma tu za duzo i tam za duzo ale co tam. Wazne jest zdrowie! A TZom i tam sie podobamy ![]() Nie wiem, czy dzis jeszcze wstapie ale jak nie to milego wieczorku i do zobaczenia jutro. |
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Kto za mnie napisze te wszystkie głuuuupie rzeczy
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, no właśnie to są rzeczy fajne na prezenty, Matę mam no bo wiecie OKAZJA a ja lubię OKAZJE
co do wanienki u mnie w łazience nie wchodzi w grę bo i tu i w nowym mamy małe łazienki, stelaża absolutnie nie chce, też wydaje mi się nie stabilny plus to że to zbędny wydatek bo mam stół w pokoju gdzie będzie łóżeczko i uważam że spokojnie na tym stole mogę postawić wanienkę i małego wykąpać. A nawet jakbym w pokoju nie miała możliwości, to moja chrzestna dzieciaki w kuchni kąpie bo uważa że tam zawsze pościera, i stół tam ma taki że nachylać się nie musi. Więc stelażom do wanienek mówię Nikita, ale mieć wszędzie za dużo to też nie zdrowo, tylko że nie marudzę że teraz, już przetrawiłam że teraz do sierpnia będę tylko rosnąć , tylko tak ogółem mówię że nigdy nie miałam za niskiego BMI
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-04-23 o 18:33 |
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam: Żabcia, tak jak Ty mam zdanie o stelażach do wanienek. I czekam na relacje z wizyty
a no i za brawa dziękuję Today, to pierwsze poważne dokumenty Twojego dzidziusia już są wydane ![]() i nie wrzeszcz se po mnie bo nie nabijam a rozmawiam. Kto jak to ale ja jestem dość samotna i uwielbiam z Wami pisać.
|
#1599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strongwomen, hehe no tak wiem ze lubisz popisac, ale ja to pozniej musze biedna nadrabiac |
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka stawia wanienkę na komodzie
Today jedno takie na zaliczenie ogólne do szkoły...no i pracę mgr muszę skończyć |
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
oj Today, nie ma tego aż tak dużo
Maleństwo to bierz się do pracy, a my Cię myślami wspomożemy ![]() no i właśnie komoda to kolejna alternatywa do stelażu Jeszcze się Todayku chciałam zapytać jak się czujesz ?
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-04-23 o 18:47 |
|
|
|
#1602 |
|
Wtajemniczenie
|
Malenstffo oj biednas, jak cos ciekawego moge pomoc
![]() Ci do wannnienek, to ja stawialam moja na sttole w pokoju i bylo rewelacja. Nawet nie bralam pod uwage jakis stelazy, tylko zbednie wydane pieniazki ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- A ja wlasnie ogladam wozki, ogolnie to mamy juz wybrany, ale patrze moze znajde cos ciekawszego ![]() ![]()
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia trzymam kciuki za wizytę.
Kasiu ja mam wanienkę ze stelażem i od razu na 100 cm. Stelaż jest bardzo stabilny. A bujaczek to lepiej się wstrzymaj, moze dziecko nie bedzie lubiło się bujać, zawsze możesz dokupić albo dostać jako prezent. Today trzymam kciuki. No tak ciekawe czy się sprawdzi z tym 30 ale grube macie karty ciąży. Wróciłam od koleżanki a męża nie ma, bo coś dla siostry musiał załatwić a ja głodna jestem wrrr. Do tego mała chyba też bo mnie kopie i kopie. Siedziałam u koleżanki i nagle tak mnie brzuch złapał , ze aż się spociłam. Ale przeszło szybko i już jest ok. |
|
|
|
#1605 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokazuj zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ok zmykam pod prysznic ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
taki skurcz Cie zlapal? Bo wiesz do 30stego coraz blizej ...
|
|
|
#1606 |
|
Wtajemniczenie
|
Baobabku (NIE) dziekuje. A z Filipem lepiej, ogolnie jest pod opieka kardiologa ale na razie (odpukac) nie musimy go odwiedzac, astma tez ie ustabilizowala od momentu jak dostal sterydy.
Madzia a no sama bylam zdziwiona ze takie karty sa, wiedzac ze onni tak "lekko" podchodza tu do ciazy Strongwoman a dziekuje, lepiej mdlosci (chyba) przeszly, zmeczona juz taka nie chodze, wiec chyab moge sie wreszcie zaczac cieszyc ciaza |
|
|
|
#1607 | ||||
|
Zakorzenienie
|
boże ile wy piszecie, wolniej bo nie nadążam
![]() to trzymam kciuki, pewnie fajnie znowu posłuchać bicia waszej dzidzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hahah Cytat:
ale czas szybko leciBlonde ładna ta sukienka rybka którą pokazałaś dziewczyny jak jest teraz z becikowym? każdy dostaje czy w zależności od dochodów? wiem, ze miało się coś zmienić w tych przepisach ale nie wiem czy już się zmieniło
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia tak złapał mnie skubaniec. A najlepsze, ze cały weekend była cisza, bo męża nie było, tylko wrócił i znowu się zaczyna
![]() Stokrotko a nie wiem nawet, ale z chęcią sie dowiem. Idę wstawic piekarnik na frytki Mąż dzwonił, ze już zaraz będzie.
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko dziękuję
Madzia to się ciesz ze skurczy frytki ![]() idę pod prysznic a potem zamierzam przejrzeć ciążowe gazetki ![]() a Stokrotka, nie wiem jak to z becikowym wiem tylko tyle że trzeb przedstawić dokumentację że przynajmniej od 10 tyg.c jesteś pod opieka lekarza. A o dochodach nic mi nie wiadomo żeby były jakieś widełki No to Today, gratuluję tego ciążowego skoku
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-04-23 o 19:10 |
|
|
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Today - dobrze, ze lepiej, oby sie nic nie rozwijało ![]() Właśnie w informacjach mówili o procesie co psy zagryzły na śmierć 5 letniego Kubusia...aż się poryczałam....pokazali rodziców...jezuuu jaki ból widać w oczach tej matki od razu dorwałam mojego Kubusia i wycałowałam, a on, że pieszczoch nieziemski był w raju---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kojarzysz jakie to będą widełki dochodowe?
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() spoko Pozniej cykne fotke to wkleje
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondi a mialam sie pytac, jak dlugo czekalas na Child Beenefit? Skladalas aplikacje zaraz po urodzeniu Sebastianka czy czekalas?
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu takze o CTC, bo bez tego nie dostaniesz becikowego, a na becikowe jest tylko 3 miesiace czasu Zdarzylismy jakos w ostatnich dniach,a le musialam wykonac duzo telefonow i ponaglac, ale udalo sie a to zawsze dodatkowe 500f
|
|
#1615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Blondi a wlasnie jesli ja nie bralam na Filipa tych 500f to moge sie na drugie dziecko starac, bo tam pisze ze mozesz dostac na jedno dziecko tylko ale nie ze na pierwsze, a z drugiej strony ze dostaniesz tylko jak nie masz innego dziecka poniezej 16 lat. wiec ![]() :conf used:
|
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Blondi mam CTC i WTC |
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
no to ok
![]() My po urodzeniu najpierw musielismy aplikowac o CTC.
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

od razu dorwałam mojego Kubusia i wycałowałam, a on, że pieszczoch nieziemski był w raju