![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ciężarna w Egipcie
Cześć, wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży to najprawdopodobniej 4-5tydzień....a za 3 tygodnie - 15 maja lece z mężem do Egiptu...dzisiaj o 17 mam wizyte u gina zobaczymy co mi powie...czy moze ktoras z was leciala do egiptu na poczatku ciazy???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ciężarna w Egipcie
nie zazdroszczę ci sytuacji
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Do egiptu to nie... Bylam w stanach ale kolo 19 tc i razem z ciezarna szwagierka w Indiach- ona wtedy byla kolo 22 tc
Zastosowalabym sie do porad gina i ... Upewnila sie w kwestii ubezpieczenia ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja bym nie ryzykowala, moja gin odradzala mi podroz samolotowa do czasu ukonczenia 12 tyg ciazy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
To naprawde zalezy chyba od organizmu kobiety bo ja w 6 tyg wybralam sie do Portugalii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Byłam u gina...powiedziała że odradza ten Egipt...więc nie lece...wole nie ryzykować...zwłaszcza ze tam nie mogłabym wchodzić do wody ze względu na te bakterie. Dzięki za rady....Teraz pozostaje tylko liczyc na to że chociaż część kasy odzyskamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Moja bratowa była około 4 tc w turcji. Ja bym poleciała do Egiptu. Nie widzę przeszkód. Silny krem z filtrem, dużo cienia, rezygnacja z napojów z lodem i rozrabianych z wodą - picie butelkowanych, uważanie na myte pod bierzącą wodą owoce i warzywa i tyle w sumie.
No i apteczka przygotowana.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tez nie widze przeszkód wystarczy sie dobrze przygotować i przetrzegać zasad higieny ![]() ja co prawda w ciazy nie bylam w Egipcie ale bylam juz z 10miesieczna córeczka w listopadzie i bylo super teraz tez lecimy a dokladnie 18maja ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Znam tyle osób latających w ciąży samolotem że nie zliczę. Nie ma co przesadzać według mnie.
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem co bym zrobiła w sytuacji kiedy już wszystko opłacone. Mnie niedobrze było w samolocie przez cały lot a w ciąży nie byłam. Lecieliśmy 4godz i nie wyobrażam sobie wymiotów, bo do Wc bym nie doszła. Twoja decyzja, ale ważniejsze zdrowie dziecka. Może ktoś ze znajomych odkupi od Was te wczasy.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ja się dowiedziałam o ciąży podczas pierwszego dnia pobytu w Egipcie więc wesoło, smarowałam się filtrami, uważałam bardzo na to co jem i pije i wszytko było ok, super wypoczęłam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem to była ostatnia okazja, żeby porządnie wypocząć i szkoda że zrezygnowałaś. Ale każdy wie co dla niego najlepsze.
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
cześć, polecę jakos w lipcu na wyspy kanaryjskie...wiec jeszcze wypoczne...lekarka powiedziala ze miala przypadki ze wracaly kobiety z egiptu po zemsie faraona juz bez fasolki....po co ryzykowac? Tutaj na forum co chwila zadawane sa pytania czy mozna farbowac wlosy? a nawet czy lakier do paznokci i zmywacz szkodza
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem nie powinnaś ryzykować. Kiedy byłam w Egipcie ze znajomymi wszyscy chorowaliśmy na zemstę Faraona. Takiego bólu brzucha nigdy nie czułam. Poza tym wątpię żeby biegunka, wymioty co 5 min nie miały wpływu na ciążę. Leki które tam otrzymaliśmy pomogły, ale czy nie zaszkodzą dziecku?
Moim zdaniem to głupota jechać i liczyć, że nic się nie stanie. To że ktoś pojechał i nic mu nie było to moim zdaniem pogrywanie z losem. Ale może warto spytać czy biuro podróży nie wymieni wam tej wycieczki na jakąś inną. Myślę, że podróż do jakiegoś europejskiego kraju, dbanie o siebie, dobre ubezpieczenie i można jechać- ale wszystko i tak należy skonsultować z lekarzem.
15.08.2003 - ![]() 12.03.2010 - ![]() 20.08.2011 - ![]() Edytowane przez ninitoja Czas edycji: 2012-04-25 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
martineczek, sorry ale jak słucham takich tekstów o 50% to chce mi się śmiać. Może lekarza to zadziwi, ale powiedz mu że w Egipcie też kobiety zachodzą w ciąże i (o dziwo) rodzą zdrowe dzieci.
Nawet mają niezły przyrost naturalny z tego co pamiętam. Wiem, wiem - zemsta faraona. Mnóstwo moich znajomych było w Egipcie i nikt, ani jedna osoba nie miała zemsty faraona. Dodatkowo mój pół roczny synek był w Tunezji, a kiedy miał trochę ponad rok w Egipcie i jadł wszystko i nic mu nie było. Trzeba tylko dbać o higienę i uważać na niektóre czynniki. Ale jak pisałam, każda matka wie co dla niej i dla dziecka najlepsze. Tylko prosze Cię nie pisz głupot bo nie da się tego czytać. Zdrowia życzę i nieuciążliwej ciąży. Ps. Moja koleżanka w ciąży była w Indiach. Tam to dopiero jest hardcore.
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podjęła słuszną decyzję wg własnego sumienia i porady lekarza. I tyle ![]()
15.08.2003 - ![]() 12.03.2010 - ![]() 20.08.2011 - ![]() Edytowane przez ninitoja Czas edycji: 2012-04-25 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Czesto bywam w Egipcie (ale w ciąży tam nie byłam) nigdy zemsta faraona mnie nie dopadła ani żadne inne świnstwo, widziałam tam natomiast kobiety z brzuszkiem w ciaży
nie wolno pić tam wody z kranu bo można złapać syf (ponoc niektorzy pija ![]() ja bym w ciąży pojechała tam spokojnie - zalezy też jaki hotel czy jest lekarz, jakie ubezpieczenie itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
gadasz straszne głupoty...kobiety tam rodzą dzieci????naprawda??? ale one tam zyja sa przyzwyczajone do tych bakterii i nie maja zemsty faraona moja lekarka mowila tez ze niestety dla kobiet w ciazy w egipcie czeka niebezpieczna bakteria ameba ja sie nie mam zamiaru tlumaczyc- robisz jak uwazasz ...jakbym byla w drugim trymestrze zupelnie inaczej wygladala by sytuacja...wiec nie mowcie mi o kobietach z brzuszkiem...bo ja mam bardzo wczesna ciaze i to jest wlasnie najwieksze zagrozenie dziekuje wszystkim za odpowiedzi - mysle ze watek jest juz wyczerapany |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czemu od razu obrazasz dziewczyne ze pisze glupoty? Ma prawo pisac to co chce ... tak samo jak i Ty ... ![]() A kolezance gratuluje ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja kilka razy podkreślałam że każdy wie co dla niego najlepsze. Skoro koleżanka uważa, że nie powinna lecieć to jak najbardziej jestem za.
Ale pisanie, że lekarz ocenił szanse na 50% to jakaś paranoja i to mnie śmieszy. No, chyba że taki super lekarz to jakieś badania nad tym robił i wynikami się podzieli. Wtedy te 50% będzie brzmiało realnie. Co nie zmienia faktu, że lepiej nie lecieć niż później żałować że coś się stało i głowić czy to nasza wina. Jeszcze raz podkreślam, skoro jesteś przekonana to super decyzja. Trzymam kciuki za zdrową fasolkę.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-04-25 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja ginka powiedziała, że nie widzi przeszkód co do samego Egiptu itd, ale sama podjęłam decyzję że nie lecimy. Kupiliśmy wycieczkę w Itace, i mogliśmy zamienić Egipt na coś innego, za dopłatą 200zł (lub wybrać droższy hotel o te 200zł). Niestety bez ubezpieczenia od rezygnacji zwracali z tego co pamiętam 20% :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nie obawiaj sie autorko lotu samolotem czy samego pobytu.
Ja przed 12 tc lecialam do Londynu i bylo wszystko ok, a potem w 7 miesiacu ciazy (tak w 7!), bylam w Egipcie i bylo wspaniale. Zero zemsty. Higiena higiena i bedzie ok ![]() Zycze udanego urlopu ![]() Gdzie lecisz do Egiptu?
![]() |
#30 |
BAN stały
|
czy ktoś wspomoże przyszłą mamusię i kliknie na ten link? proszę o pomoc
[reebok_b]592474[/reebok_b] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.