|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) część VI
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Nie marudzimy. To normalne uczucie w ciąży.
Jak nie byłam w ciąży to nie miałam takich odczuc, chciałam byc w ciąży, a jak jestem to tak człowiek sobie wszystko uświadamia... To moja pierwsza ciąża, nigdy nie miałam dzieci i też nie za bardzo lubie czyjeś dzieci ![]() To na pewno sie zmienia, ale takie myśli przechodzą człowiekowi przez głowe. Podobno nawet w książkach przygotowujących do porodu mówią o tym, że miłośc do dziecka narasta i nie od pierwszych chwil od poczecia czujesz ogromną miłośc do dziecka. |
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak juz bede w ciązy to pewnie o każdy mały bol bede sie bała...szaleństwo:brzydal : |
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
i wrocilam i g.zalatwilam
Ja do mamy bym jechala autokarem,od dziecka zawsze tak jezdzilam a samolot jest drogi a po dwa nie ma polaczen takich dogodnych,a jechalalbym z malym wiec niechce robic klopotow sobie z przesiadkami itd. |
|
|
|
#395 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewzęta!!
Nie misisz być na czczo, bo to nie ma nic wspólnego z cukrem Cytat:
Oby test szybciutko pokazał dwie kreseczki Nam się udało dopiero wtedy jak przestalismy myśleć o staraniach i się wyluzowaliśmy Cytat:
Każda kobieta inaczej przeżywa ciążę, inaczej działają hormony. To jeszcze pewnie sto razy się zmieni
|
||
|
|
|
#396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze to ciesze sie ze masz tak samo.. Jeju ja ciągle myśle że jestem złą mamą, że wcale się nie ciesze chociaż planowane było. Nawet dziś się modliłam "Boże przeciez wiesz ze chciałam być dobrą mamusią" ale mnie dziś uspokoiłaś Jak wziełam dziś śpioszki na ręce to poczułam że chciałabym dzidzie, ale najważniejsze że teraz wiem że wszystko z nami wporządku ![]() Cytat:
![]() Myśle, że to przez naszą wyobraźnie przy staraniach, że to takie piękne itp. Owszem piękna chwila, dzień, a później najnormalniejsza normalność z małymi zmianami i to jest chyba ten zawód, bo czlowiek chciałby latać z głowa w chumrach przez całe 9 miesięcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Samolotem więcej byś się nastresowała niż to warte. Odprawy itd na dodatek z dzieckiem. |
||||
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Luna0 ja kiedys wracalam z Niemiec w 4 miesiacu ciazy. Ja mam 19godz autokarem,a najlepsze jest to ze jechalam z malym Oskarem jak mial 3 miesiace tez autokarem
ale ja sobie wybieram dobre terminy tzn., duzo wczesniej niz przed swietami,wakacajmi,wtedy kiedy nie ma tłumu w autobusach i czasami udaje mi sie caly tyl zając dla siebie i malego i wtedy normlanie sie rozkladam i spie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Witam chcialabym sie do was dolaczyc
Starania zaczelismy jakis miesiac temu wczesniej rozmawialismy o tym . Bylam uw tym miesiacu u gin. bo mam nieregulare cykle I zazywam obenie luteine Dzisiaj to moj22dzien cyklu Pozdrawiam |
|
|
|
#399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mi lekarka powiedziała, że najlepiej podróżować w II trymestrze ciąży, w I ryzyko poronienia, w III wczesnego porodu.
Wypytałam się Ją dokładnie bo sama niedługo planuję podróż poślubną i lot samolotem. Ginka powiedziała, że lepiej jest właśnie samolotem, mniej sie męczymy niż podróż samochodem czy autokarem. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- jak tam po weekendzie?
|
|
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowej części,gratuluję nowym mamuśkom,trzymam mocno kciuki za starające!
|
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Malinka gratuluje dwóch kreseczek!
|
|
|
|
#403 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
No w końcu jest Nas więcej. Madziarka i barbara - witamy ![]() Piękny słoneczny dzień kobitki, naprawdę super, czuć wiosnę w pełni ![]() Mnie się chyba całkowicie cykl poprzestawiał, za dużo białego śluzu, nawet w środku cyklu, a marzenia o dzidzi wciąż z dnia na dzień rosną. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zadomowienie
|
zielona wiem ze bardzo chciałabyś pojechac do mamy (znam to dobrze) ale ja osobiscie nie wiem czy byłabym taka odważna na taką dłuugą podróż. Aż sie zszokowałam jak przeczytałam to że z malutkim oskarkiem autokarem pojechałaś! no nie wiem co Ci poradzic, najlepiej zapytaj lekarza, jeżeli Ci pozwoli, a Ty czujesz sie na siłach to jedźcie. I jeżeli jeszcze macie autokar bezpośrednio, bez przesiadki rzadnej to ok. Pewnie tylko bedzie Cie strasznie dupsko i kregosłup bolał
a nie ma takiej opcji żebyście z tż pojechali autem???---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- tak tak ![]() Madziarka i b a r b a r a witajcie dziewczyny opowiedzcie nam wiecej cos o sobie, ile macie lat, z której części Polski jesteście, czzym sie zajmujecie, co lubicie itd?![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- matko co tu tak cicho?! |
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam niedawno od gina, zbadał szyjke, wszystko ok
Byłam u fryzjera, jestem zadowolona! ![]() Pytanko do dziewczyn mających dzidziusia: Kupiłam taki reczniczek po kąpieli dla dzidziusia, taki z kapturem Myślicie, że sie przyda? |
|
|
|
#406 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kapturkiem są fajne gdy dzidziuś ma troche większa głowke bo sie nie przeziębi ![]() Dziewczyny macie jakiś patent na owoce? Bo kurcze ja taki dzikus jestem i normalnie owoców nie lubie. Tylko kiwi i zielone winogrona. Właśnie się zastanawiam co bym mogła zrobić żeby jakoś je przemycić do żołądka, bo owocowe jogurty chyba nie wystarczą (oczywiscie musy, bo z kawałkami owoców nie zjem). I kombinuje że może te deserki w słoiczkach.. tylko że są dość drogie i dla siebie troche mi szkoda. Przyrost bety przez 48h z 101 do 240 to chyba dobrze
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-04-23 o 16:10 |
|
|
|
|
#408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pytanie! jasne że Ci sie przyda! jezeli jest jakosciowo dobry a tu zonk! siostra mnie wyprzedziła z drugim, wiec pierwsza ona dostanie
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, w lumpkach są śliczne rzeczy dla dzieci |
|
|
|
|
#410 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Luna mam to samo! tez nie przepadam za owocami, juz kiedys nawet pisałysmy na wątku o tym z dziewczynami, tez trzeba było by mi wpychac na siłe. Sama tak to zero, ja jak cos to banany, no kiwi tez, jabłka to zjem ale tak jak ktos mi powie:zjedz! bo tak sama z siebie to ochoty zadnej nie mam na owoce. Przez co mało witamin organizmowi dostarczam pewnie... na szczescie bardzo lubie herbate z cytryna wiec u mnie tylko to góruje! wiec jestem smieszny przypadek![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
i w dodatku nie zniszczone, bo co takie małe dziecko nachodzi w tym? Napewno podczas kapieli Wam sie przyda |
||
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam cytryne
może tak będę to zastępować.. jabłko zjem ale starte a gdzie by mi sie chciało ścierać hehe może jakieś soczki jednodniowe będe pić te małe z cappy są w miare świeże i dość dużo owoców nie tak jak w innych "sokach"
|
|
|
|
#412 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u m,nie mam nadziej ze był owocny weekend ale dowiem sie za 2 tygodnie Cytat:
i bede pesymistka ale jakos nie wierze zeby sie udało Cytat:
a ja banany lubie jabłak no moze byc kiwi i wingrono mnie tez czasem trzeba przymuszac do jedzenia owocow i przez tyle lat swojego zycia nauczyłam sie niektore jesc ale zebym wybitne za nimi pzrepadała to nie niektóre to smakuja mi jak je doprawie np cukrem truskawki czy maliny banany to lubie i to chyba za bardzo jabłka to teraz powinnam jesc bo sa dobre na zaparcia a jak jem zelazo to zaczoł sie własnie taki problem ale dzis sie powłuczyła pogoda piekna |
||||
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za mile powitanie mam na imie Barbara mam 27 lat i pochodze z wojewodctw lubelskiego . Obecnie zajmuje sie moja 7 letnia coreczka i pracuje interesuje sie florysryka
dziekuje za zycznie dotyczace ll kreseczek Wam zycze tego samego, a osobom ktoresa w stanie Blogoslawionym zdowego bobaska
Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2012-04-23 o 17:02 |
|
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
sporo dziewczyn na naszym wątku z lubelskiego
![]() mamy nadzieje że bedzie Ci dobrze w naszym towarzystwie
|
|
|
|
#415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
Ja wiem, że przy staraniu najważniejszy jest luz luz i luz!
Ale jak można nie chcieć, kiedy się tak bardzo chce? W sumie już teraz coraz bardziej odpuszczam, staram się mniej myśleć, ale jak tylko jestem po owulacji to od razu się doszukuję jakichkolwiek objawów ciąży i zawsze jakieś znajdę! heh a po pewnym czasie okres i tak nadchodzi... A co o sobie mam Wam napisać? Od sierpnia jestem mężatką, mam 22 lata (w czerwcu będzie :P), pracuję w firmie, która zaopatrza całą Europę w deskę podłogową. Czasem muszę trochę podźwigać i zawsze mam obawy, że jak coś jest to przez to cholerne dźwiganie mogę to stracić. No ale praca pracą. A mieszkam w pobliżu Gorzowa Wlkp. Dziękuję bardzo za miłe przyjęcie, mam nadzieję, że się zadomowie szybko a teraz biorę się za nadrabianie wątku i Waszych zwierzeń ![]() Trzymam kciuki, za Was wszystkie, które noszą serduszko pod serduszkiem ![]()
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że nowe staraczki dołączyły
Ja rzadko teraz będę bywała na wątku o jestem zakręcona zbliżającym się ślubem, który już za tydzień i 2 dni i w dodatku "czatujemy" z TŻ na last minute na wybrany hotel na Wyspach Kanaryjskich na podróż poślubną, ciekawe czy się uda jak nie to inny na pewno Także z czasem będzie mnie coraz mniej na wątku i wrócę w połowie maja dopiero !!!! Jutro wizyta u gina, oby tylko po tym zapaleniu nie wyszły mi bakterie w moczu , bo wtedy wizyta znowu będzie za 2 tyg. i nie wiem co z wyjazdem. |
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, bo jesteśmy w tym samym wieku, tylko ja 22 lata będę mieć za równy tydzień ![]() Myślę, że na początku dźwiganie nie jest takie szkodliwe itp. Najważniejsze jest tego nie robić jak już wiesz. Ja dwa dni przed testem nosiłam ciężkie rzeczy i na dodatek tak się zdenerwowałam w szkole że zwijałam sie z bólu brzucha. Teraz byłabym już pewna że to koniec.. a wtedy nawet nie wiedziałam że jest we mnie początek ![]() Tak myśle sobie dziewczyny, że test miałam zrobić w moje urodziny 30 kwietnia, a w planach miałam zrobić naparwde dużą impreze. Ale bym miała mine jakbym wydała tyle kasy a siedziałabym przy soku i o 23 poszła spać ale chciałam mieć taki prezent wiec jednoczesnie z bananem na twarzy ![]() Teraz na spokojnie zrobie grila i bede sciemniac że jem baaardzo ważny antybiotyk |
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
dziś byłam na u gina i państwowo i prywatnie u tego samego. W macicy pęcherzyk ciażowy jest widoczny, narazie nic w nim nie widać jest wielkości 6.2mm i co najlepsze jest o nieregularnych kształtach i jakby przedzielony na pół więc nie wykluczona jest ciąża blizniacza! ![]() ![]() ![]() No i nie wiem do końca który to tydzień raz mówił, że to 6 tydzień a potem powiedział, że wygląda mu to na 2 tydzień? jeżeli to pęcherzyk o wielkości 6.2mm to który może to być tydzień? ogólnie gin skołowany bo @ nie mam od 6 lutego więc powinnam być w 11 tygodniowej ciąży ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- następną wizytę mam za 4 tygodnie wtedy już będzie więcej widać no i biorę luteinkę
|
|
|
|
#420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

Mało się ciesze z tego dzidziusia.. nie dociera do mnie że on tam jest
Przykro mi ale tak mam.. 

jak nie to inny na pewno