Razem schudniemy 20kg! - część II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-23, 18:44   #271
agusia_264
Rozeznanie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II

Cytat:
Napisane przez darialex Pokaż wiadomość
agusia_264 - to dobrze słyszeć. Jejjj niech mi się już ten czerwony patałach skończy no
A szczerze mówiąc nie jestem superfanką bananów, więc jeśli lepiej ich nie jeść to nie mam z tym najmniejszego problemu. Nie wiem sama czemu kupiłam, chyba jakaś promocja była.

Aaa i jedyne co mi na myśl teraz przychodzi to http://s1.wgrane.pl/download.php?file=94085

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Zły link wkleiłam

O teraz http://www.wgrane.pl/c921c244206681cd6e3cdbc0cef4203c
hehe a ja banany uwielbiam i dziś zjadłam 2:P
16.03.2012 - 80,8
17.06.2012 - 73,7
jest : ....
Cel: 55,0
175cm
agusia_264 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:46   #272
201606210914
Konto usunięte

agusia damy rade my schudniemy i nasi mężczyźni będą zadowoleni
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:53   #273
agusia_264
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez superkas Pokaż wiadomość
agusia damy rade my schudniemy i nasi mężczyźni będą zadowoleni
hehe DAMY RADE kochana!!! już sie nie moge doczekać
16.03.2012 - 80,8
17.06.2012 - 73,7
175cm
Stary 2012-04-23, 18:55   #274
estecorazon
Rozeznanie

Gdzie jest Bottega i Czarna? Jeju ciekawe jak tam z ginem hmmm

Jest: 97,5

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
estecorazon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:57   #275
lordi
Raczkowanie

Agusia, Superkas widze ze jestesmy w bardzo podobnej sytuacji, moj maz tez jest juz gotowy na dziecko, czesto mi o tym przypomina i wiem ze naprawde juz chcialby byc ojcem ale ja jeszcze nie. Ciagle tlumacze mu ze musimy dobrze stanac na wlasne nogi i wtedy bedziemy sie starac. Ustalilismy ze mniej wiecej za rok o tej porze odstawie tabletki, przygotuje moj organizm i mam nadzieje ze bez wiekszych problemow zaciąże

Ciąża bliżniacza
8tydz : 67,5kg
20tydz : 70,3kg
30tydz : 77,5kg
w dniu porodu : 79,7kg
2tyg po porodzie: 66,6kg
lordi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 19:00   #276
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
peggy: ale nie podbieraj nam dziewcząt, co? poza tym "w krótkim czasie" nie zawsze oznacza zdrowo i na stałe.
Nikomu nie każę porzucać tego wątku. Po prostu chciałam podzielić się sposobem na skuteczne chudnięcie. Ja się męczyłam na dietach MŻWR (męczyłam się, naprawdę, bo czułam się na nich fatalnie, zwłaszcza psychicznie, przy spadku rzędu 1 kg na miesiąc) przez parę dobrych lat, ale w końcu znalazłam świetną dietę.

Schudłam szybko jedząc dużo (SB to nie dieta redukcyjna), więc widocznie tego było trzeba mojemu organizmowi. Zdrowa jestem, wagę trzymam od paru miesięcy... Jak ktoś wolno schudnie, to też może się potem roztyć, a po SB efekt jojo praktycznie nie występuje.

Ale zrobicie co chcecie
Stary 2012-04-23, 19:02   #277
201606210914
Konto usunięte

Dziewczyny jakie polecacie płatki , musli ja jem te
http://www.polska-gotuje.pl/produkt/...iarna-pszenicy tu są info o nich
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...-Just-Fit.html
tylko nie wiem czy to dobry pomysł żeby je jeść ? Jak uważacie ?

Lordi agusia no to będą z nas mamy wystrzałowe laski a cccccoo!
Mój w niedziele mi coś gadał,że przyglądał się tym dzieciom w kościele jak tatusie biorą na ręce no ja mu tłumaczyłam już ale on mówi że nie chce byś starym ojcem heh to wymyślił

Edytowane przez 201606210914
Czas edycji: 2012-04-23 o 19:07

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 19:34   #278
Aafashion
Przyczajenie

agusia_264 Rybka hmmmm dobry pomysł ale pod jaką postacia prace końce po 16 w domu jestem ok 18 ;] co proponujesz ?
Aafashion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 19:56   #279
agusia_264
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez peggy7 Pokaż wiadomość
Nikomu nie każę porzucać tego wątku. Po prostu chciałam podzielić się sposobem na skuteczne chudnięcie. Ja się męczyłam na dietach MŻWR (męczyłam się, naprawdę, bo czułam się na nich fatalnie, zwłaszcza psychicznie, przy spadku rzędu 1 kg na miesiąc) przez parę dobrych lat, ale w końcu znalazłam świetną dietę.

Schudłam szybko jedząc dużo (SB to nie dieta redukcyjna), więc widocznie tego było trzeba mojemu organizmowi. Zdrowa jestem, wagę trzymam od paru miesięcy... Jak ktoś wolno schudnie, to też może się potem roztyć, a po SB efekt jojo praktycznie nie występuje.

Ale zrobicie co chcecie
Widocznie nie do końca umiałaś postepowac na diecie MŻWR skoro się męczyłaś i chudłaś 1 kg miesięcznie . Ja na tej diecie chudne spokojnie 4 kg na miesiąc, nie męcze się a wręcz przeciwnie czuje się świetnie a o SB słuszałam dużo nieciekawych rzeczy

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Dziewczyny jakie polecacie płatki , musli ja jem te
http://www.polska-gotuje.pl/produkt/...iarna-pszenicy tu są info o nich
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...-Just-Fit.html
tylko nie wiem czy to dobry pomysł żeby je jeść ? Jak uważacie ?

Mój w niedziele mi coś gadał,że przyglądał się tym dzieciom w kościele jak tatusie biorą na ręce no ja mu tłumaczyłam już ale on mówi że nie chce byś starym ojcem heh to wymyślił
Ja jem, od początku diety musli z mlekiem na śniadanie wybieram różne jadłam chyba z 20 różnych mieszałam je z otrębami aktualnie jem just fity z biedronki zależy co mnie napadnie uważam tylko zeby kcal pochodzące z tych płatków nie przekroczyło 150 myśle ze na śniadanie można spokojnie je jeść mimo że zawierają cukier

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Aafashion Pokaż wiadomość
agusia_264 Rybka hmmmm dobry pomysł ale pod jaką postacia prace końce po 16 w domu jestem ok 18 ;] co proponujesz ?
każda byle nie w panierce i nie smażona na oleju ja kupuje np filet wybranej ryby ostatnio jadłam Tołpyge(pycha) włączam piekarnik nagrzewam do 190m- 200 stopni odpowiednio ją przyprawiam:sól, pieprz albo gotową przyprawą, kłade na ruszcie 10 min i gotowe
Ryby gotowane na parze są bardzo zdrowe i tez smaczne

Możesz np kupić zamrożony filet np soli czy halibuta, okonia, dorsza podzielić na kawałki i podsmażyć na patelni ale na suchej

ryby wędzone też są pyszne tylko wybieraj te niskokaloryczne np wędzony dorsz

i w zależności co lubisz możesz do tej ryby dodać jakąś kasze albo gotowane warzywa albo świerzą sałatke
ja często na kolacje jem ryby z puszki tylko wylewam olej

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

jak lubisz kurczaka to zamiast tej ryby na rusz możesz położyć lekko rozbitą grubości hmmm 1 cm - 1,5cm pierś kurczaka też przyprawiona ale bez panierki
16.03.2012 - 80,8
17.06.2012 - 73,7
175cm
Stary 2012-04-23, 20:07   #280
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusia_264 Pokaż wiadomość
Widocznie nie do końca umiałaś postepowac na diecie MŻWR skoro się męczyłaś i chudłaś 1 kg miesięcznie . Ja na tej diecie chudne spokojnie 4 kg na miesiąc, nie męcze się a wręcz przeciwnie czuje się świetnie a o SB słuszałam dużo nieciekawych rzeczy
Ojj uwierz, że dobrze postępowałam na tej diecie. Nie jestem pierwszą osobą, u której taka dieta przyniosła efekty prawie żadne (zaznaczę, że przed dietą jadłam w miarę zdrowo, nie opychałam się fastfoodami, ani nie jadłam po 5 tys kalorii dziennie - może dlatego MŻWR nie zrobiło takiej różnicy).
Co "nieciekawego" słyszałaś o SB? To jest zdrowa dieta, polecana przy chorobach serca i pierwsze słyszę, że ktoś ma jakieś "ale".

Poza tym moim zdaniem pierwszym krokiem do zdrowia jest eliminacja cukru z diety i temu właśnie służy I faza SB. A jak się je po troszeczku jakieś płatki śniadaniowe słodkie itp., to zawsze pozostanie ta ochota na słodkie i dużo łatwiej się na coś takiego rzucić na diecie.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

A zresztą - na siłę nikogo nie będę uszczęśliwiać. Nie podobają Wam się duże spadki wagi, to nie wchodźcie na nasz wątek
Stary 2012-04-23, 20:15   #281
thenerdqueen
Wtajemniczenie

my też mamy duże spadki wagi
Stary 2012-04-23, 20:22   #282
peggy7
Zadomowienie

W takim razie życzę dalszych sukcesów w diecie Jeśli jednak ktoś ma problem ze schudnięciem, to wiecie już, co ja polecam. Odchudzałam się bezskutecznie od paru lat i na SB dopiero udało mi się osiągnąć cel, stąd mój entuzjazm i chęć podzielenia się z wszystkimi tym sposobem. Ale każdy jest panem własnego losu.
Pozdrawiam
Stary 2012-04-23, 22:35   #283
201606210914
Konto usunięte

Cytat:
W takim razie życzę dalszych sukcesów w diecie Jeśli jednak ktoś ma problem ze schudnięciem, to wiecie już, co ja polecam. Odchudzałam się bezskutecznie od paru lat i na SB dopiero udało mi się osiągnąć cel, stąd mój entuzjazm i chęć podzielenia się z wszystkimi tym sposobem. Ale każdy jest panem własnego losu.
Pozdrawiam
W takim razie gratulacje Ja tu zostaję bo tu mi dobrze

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Laski gdzie wy się podziewacie ?
Stary 2012-04-24, 06:03   #284
agusia_264
Rozeznanie

Dzień Dobry wszystkim
Właśnie niedawno wstała, zjadłam musli z mlekiem i szykuje sie do pracy Dziś na wadze minikalny spadek -0,1 czyli 76,1 może jutro zobacze 75
Dziewczyny niedawno zaczęłam stosować serum antycellulitowe eveline i powiem Wam ze jest świetne choć strasznie mrozi Po tygodniu widze dużą różnice
16.03.2012 - 80,8
17.06.2012 - 73,7
175cm
Stary 2012-04-24, 06:03   #285
thenerdqueen
Wtajemniczenie

superkas: śpimy o tej porze
Bottega, Czarna..?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 06:16   #286
madziullka
Wtajemniczenie

Ale sie rozpisałyście... nie nadąrz(ż)am za Wami ! Wczoraj mój TZ rozwalił cały mój misterny plan, bo mieliśmy sie nie widzieć a przyjechał.Więc ćwiczeń nie było Ale dziś wszystko nadrobie. Wiem że fatalnie jem-a te moje nadprogramowe kg są tego efektem, ale tak naprawde dopiero ucze sie komponować dobrze posiłki i ciesze sie ze krytykujecie jesli coś jest nie tak w moim jadłospisie. Dodam że na kolację zjedliśmy sałątkę z sałaty, pomidora, papryki, oliwek, odrobiny sera feta i polane to wszystko sosem jogurtowym. Pychotka była.
A dziś na śniadanie 2 kromki razowego z masłem, sałatą, pomidorem i wędliną, do pracy ma II śń wzięłam actiwię śliwkową, kiwi. A na obiad 2 kromeczki razowca z wędliną, sałatą i papryką. Może być?;/

Rozbieram Pradę Candy edp https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1271715
madziullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 07:13   #287
sosha
BAN stały

Cytat:
Nie podobają Wam się duże spadki wagi, to nie wchodźcie na nasz wątek
Nie podoba mi się sposób w jaki włazisz w wątek z buciorami jesteś zadowolona z sb? dużo kg zrzuciłaś? świetnie! gratuluję trzymaj tak dalej i zostań na sb! poza tym po pierwsze większość z nas nie jest na "diecie" tylko zmieniła całkowicie styl odżywania i ani myśleć o powrocie do poprzednich nawyków. Po drugie mówisz o zrzuceniu 15kg w krótkim czasie - każdy wie jakim jojo to się skończy także kolejne Słodkie musli eliminujemy z diety - ale dużo dziewczyn jest nowych, a tv pierze mózg i zachęca do wszystkich musli fit które są o kant tyłka rozbić. Także uwaga nr trzy - nie oceniaj książki po okładce! Akysz stąd pókim miła!

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez lordi Pokaż wiadomość
dobrze bede grzeczna, do 2sniadania dorzucilam bialy ser a do obiadu wedzona noge królika
baaardzo dobrze! zuch dziewczyna tym razem nie będzie lania! ps już myślałam że wydałaś wszystko na bluzki i nie było kasy żeby białko dokupić :P

Cytat:
Napisane przez Winnie the Pooh Pokaż wiadomość
Sosha, jak ta pierś w pomarańczach?
wiesz robiłam ją na patelni dusząc i wyszła hmn... "ciekawie" była smaczna, fajnie jest ją zjeść raz na jakiś czas, ale jak to mówią d*py nie urywa a ty masz jakiś magiczny przepis? bo ja tak trochę po omacku robiłam

Cytat:
sosha: dla koneserów
przyznam - to mi się udało ale to taki miły sposób żeby wyrazić niemiłą opinie

Cytat:
Napisane przez Silvia09 Pokaż wiadomość
Sosha - O tej porze to ja tylko wstaję jak idę na uczelnie Alee zauważyłam, że już nie śpię do południa, zazwyczaj nawet w weekendu do 9. Wiesz ja nie pracuję i mam tylko te pieniądze, które dostaje i tak kupić wszystko co mi potrzebne do tego siłownia to kiepsko. Musiałabym zrezygnować z ciuchów, ale z tego nie da rady
No właśnie ja poszłam w tym kierunku - zredukowałam kosmetyki bo zauważyłam że kupuję, stoją mi miesiącami na półkach a potem wyrzucam i dodatkowo zrezygnowałam z ciuchów, bo i tak chudnę więc lada moment będą za duże - a nie kupując 2/3 bluzeczek mam już karnet na siłkę heelll yeaaah

Edytowane przez sosha
Czas edycji: 2012-04-24 o 07:20
sosha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 07:29   #288
estecorazon
Rozeznanie

Sosha brawo Słuchajcie laski dzisiaj weszłam na wagę i jest kolejny spadem -0,4kg i tym samym pozbyłam się nadwyżki a co więcej w brzuchu spadły mi 2cm wkońcu stanie on się częścią mojego ciała na którą nie będę patrzała z obrzydzeniem. Śniadanko: serek wiejski lekki ze szczypiorkiem + 2 chrupkie z serem fit o mniejszej zawartości tłuszczu pomidor i ogórek no i czerwona herbata Aż chce się żyć wkońcu coś się i u mnie ruszyło. Nie będę się długo tym cieszyć bo niedługo @ więc pewnie będę widzieć wahania na wadze.

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-24, 07:29   #289
201606210914
Konto usunięte

Cytat:
Dzień Dobry wszystkim
Właśnie niedawno wstała, zjadłam musli z mlekiem i szykuje sie do pracy Dziś na wadze minikalny spadek -0,1 czyli 76,1 może jutro zobacze 75
Dziewczyny niedawno zaczęłam stosować serum antycellulitowe eveline i powiem Wam ze jest świetne choć strasznie mrozi Po tygodniu widze dużą różnice
ja mam to serum , ojjjjjj mrozi szczególnie jak siadnie się na klapę od kibelka a co efektów to nie wiem nie widzę jutro zakupuje drugą sztukę może musi być długie stosowanie
Stary 2012-04-24, 07:44   #290
sosha
BAN stały

Cytat:
W sumie to masz racje mimo że u rodziny to przecież nikt z pustymi rękami nie pojedzie Myśleliśmy zeby zaczac sie starać już w Turcji ale wtedy musiałabym na siebie uważać nie opalaźć się i nie pić alkoholu a chciałabym wykorzystać w 100% te ostatnie moje narazie wakacje Chce teraz własnei schudnąc zeby w ciąży móc sobie na wszystko pozwolić dla dobra dzidzi
Ale nawet nie chodzi o puste ręce - przecież my z TŻ też chcemy gdzieś wyjść, zjeść coś, czy pobawić się - więc trochę kasiurki trzeba mieć bo nie wyobrażam sobie sytuacji że proszę jego, a go gorsza jego rodziców o pieniądze! A co do dzidzi to powinnaś teraz schudnąć i utrzymywać się w ryzach diety a nie "pozwalać sobie na wszytko" fasolkowa dzidzia nie potrzebuje extra 2000kcal - i to jest największy błąd wszystkich kobiet "jem za dwóch". Także w ciąży też trzeba się pilnować, bo łatwo stracić głowę

Cytat:
Napisane przez Aafashion Pokaż wiadomość
Hej Hej Dziewczyny !!!!

Jak na pierwszy dzień jestem z siebie dumna, zjadlam dzisiaj na śniadanko bułke z serem do tego długaśny ogórek zielony, w miedzy czasie w pracy zjadłam pomarańcze , pare liści sałaty, 2 wafle ryżowe i wystarczyło mi - nie czułam się głodna , teraz tez sobie zrobiłam bulke z rzodkiewka i mam nadzieje ze nic złego nie zrobiłam do18 bede rozplanowywac posiłki tak aby później uzupełniać się wodą czy macie jeszcze może jakieś podpowiedzi ;] ????
Jak na moje oko to za dużo bułek - rano bułka z serem, potem bułka z rzodkiewką - a gdzie jakieś białko? szynka, twarożek? więcej warzyw! jeden ogórek i pare liści to praktycznie NIC! poprawiać się natychmiast
Stary 2012-04-24, 07:47   #291
suzzi891
Zadomowienie

GG do suzzi891

Hej Laski! Nie zagłodziłam się Przed pracą zjadłam u mamy zupę pomidorową i krokieta bez nadzienia,bo ona nie ma smaku i nie umie doprawić ;p później w pracy o 18 zjadłam 2 mandarynki,serek wiejski i wypiłam soczek marchwiowy witaminki.. Dziś waga pokazuje 74 kg tak więc zaczynają robić się postępy,ale po 9 godz na nogach tak mnie bolą,że o mamo.. Lecę do sklepu kupić bułeczki i zrobię sobie ludzkie śniadanie do pracy
Stary 2012-04-24, 07:51   #292
sosha
BAN stały

Cytat:
wystarczy jak w ciąży zwiększysz kaloryczność o 300kcal, żeby dzidzi wystarczyło
o znowu papuguję chyba jestem już za stara i za wolna :P

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny mój dzisiejszy jadłospis to jedna wielka porażka...prawie w każdym "posiłku" ( o ile to można nazwać posiłkami) cukier....No ale niestety zaraz po pracy pojechaliśmy z mężem po odbiór mojego nowego paszportu i dopiero jak wróciliśmy miałam szanse zrobić sobie coś normalnego do jedzenia .A więc:
1. Musli fit + mleko 0% - 232 kcal
2. saszetka musli fitella - 208 kcal
3. sok "100%" jabłkowy kupiony w sklepie 250 ml-100 kcal
4 . banan - 100 kcal
5.Lód na patyku - 103 kcal
5. coś normalnego sałata z :szczypiorku, sałaty, kukurydzy, groszku zielonego, gotowanej marchewki doprawione jogurtem naturalnym i odrobiną musztardy chrzanowej - ok 200 kcal
i na koniec
6 banan - 100 kcal
Totalna porażka

Dziś na wadze za to spadek : 76,2 czyli -0,5

Gratuluje wszystkim spadków
O zgrozo!!!!!!!! Co to było?! Gdzie obiad? gdzie białko? gdzie sensowne jedzenie oj to posypią się karniaki! śmigać na zewnątrz i biegać! unikaj musli jak ognia! wszystkie fitelle i fitnessy nie mają nic wspólnego z odchudzaniem! otręby, otręby, otręby i to nie granulowane słodkie tylko czyste - polecam po 1zł z sante pszenne i żytnie a za 2zł owsiane poza tym ja noszę w torebce zawsze małą łyżeczkę - wtedy jak jestem na mieście i trzeba coś zjeść to śmigam po serek wiejski, albo jakiś jogurt z ziarnami - więc też polecam tą metodę!
Stary 2012-04-24, 07:53   #293
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
ja mam to serum , ojjjjjj mrozi szczególnie jak siadnie się na klapę od kibelka a co efektów to nie wiem nie widzę jutro zakupuje drugą sztukę może musi być długie stosowanie
Ja mam to samo tylko nie chłodzące ale termo i po półtorej tygodnia używania + brzuszki + skakanka i inne wygibasy z dzieckiem jestem węższa w brzuchu o 2 cm!! szok ale się bardzo cieszę. I już nie mam takich boleści jak na początku, pewnie organizm i skóra nie były przyzwyczajone ale teraz już są

Sosha ja w czasie ciąży przytyłam tyle ile ważył mój dzidziuś 4kg Nie je się za dwóch tylko dla dwojga, więcej witamin, więcej zdrowych rzeczy a nie byle czego aby było jak 2 porcje no bo mama i dziecko, ludzie mają głupie myślenie jeśli o to chodzi. Mam zdrowe i silne dziecko i nie jadłam podwójnych porcji aby taka się urodziła

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85

Edytowane przez estecorazon
Czas edycji: 2012-04-24 o 07:56
Stary 2012-04-24, 08:18   #294
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Ojj uwierz, że dobrze postępowałam na tej diecie. Nie jestem pierwszą osobą, u której taka dieta przyniosła efekty prawie żadne (zaznaczę, że przed dietą jadłam w miarę zdrowo, nie opychałam się fastfoodami, ani nie jadłam po 5 tys kalorii dziennie - może dlatego MŻWR nie zrobiło takiej różnicy).
Co "nieciekawego" słyszałaś o SB? To jest zdrowa dieta, polecana przy chorobach serca i pierwsze słyszę, że ktoś ma jakieś "ale".

Poza tym moim zdaniem pierwszym krokiem do zdrowia jest eliminacja cukru z diety i temu właśnie służy I faza SB. A jak się je po troszeczku jakieś płatki śniadaniowe słodkie itp., to zawsze pozostanie ta ochota na słodkie i dużo łatwiej się na coś takiego rzucić na diecie.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

A zresztą - na siłę nikogo nie będę uszczęśliwiać. Nie podobają Wam się duże spadki wagi, to nie wchodźcie na nasz wątek
Cześc Dziewczyny! Ja na chwilę, bo Mała już nie spi, ale siedzi jeszcze w łózku i gada sobie
U mnie dziś mikro-spadek -0,1kg, czyle jest równe 60kg na liczniku..kurcze, wystarczyłoby 100g więcej i zobaczyłabym 5 z przodu, ale jak niedawno obiecałam (Sosha świadkiem), nie narzekam już na mini i mikro, tylko iGeneralnie czuję się dziś straaaszszsznie ociężała, i nawet spodziewałam się wzrostu. Nie wiem czy to ciśnienie, czy zbliżająca się @, czy może zakwasy po wczorajszym sexidens (pewnie wszystko naraz), ale naprawdę czuję się z 10kg cięzsza. Ehh

Peggy, jak zaprosiłas nas na SB, to jeszcze spoko, ale to co mnie razi w Twoich wypowiedziach, to mieszanie z błotkiem MŻ, a wychwalanie pod niebiosa SB. TOBIE akurat pomogło to drugie (choć szczerze mówiąc nie sądzę, żeby MŻ na Ciebie nie działała, bo KAŻDA dieta działa, jeśli sie ją poprawnie stosuje), i gratuluje. Jeśli jednak my wolimy jeść wszystko prócz śmieci, ale w umiarze, to jest to nasz wybór, który z kolei pomaga NAM. Podstawą sukcesu jest dobranie sposobu odzywiania pod siebie (oczywiście z uwzględnieniem ogólnych zalecen żywieniowych/zdrowotnych)i choć ja do SB nic nie mam, to dla mnie taka dieta jest skreślona ze względu na eliminacje produktów zbożowych w I fazie, bo po prostu je uwielbiam i nie potrafię/chcę z nich rezygnować. I w tym momencie coś, co dla Ciebie jest super, dla mnie jest katorgą. Zaznaczam, że nie mówię o smieciowych węglach, tylko choćby o brązowym makaronie, ryżu, czy pełnoziarnistym pieczywie. I nawet nie próbuj nikomu wmawiać, że to jest złe, bo nie jest. Dlatego niech każdy robi to co dla NIEGO jest najlepsze, my nie jesteśmy Toba, i MŻ nie jest dla nas męką, tylko nauką zdrowego odżywiania. A takie teksty, że skoro nie chcemy stosować TWOJEJ diety, tzn., że nie podobają nam sie duże spadki, to w ogóle pasuja poziomem do obrażonego 5-latka, więc poracuj nad tym, bo w ten sposób, to tylko ludzi zniechęcasz do Waszego wątkuI tyle.
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62
Winnie the Pooh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 08:27   #295
marta24171
Rozeznanie

Dzień dobry chudzinki
gratuluję każdej z osobna spadeczków nawet tych najmniejszych-u mnie niestety nic nieruszyło i nadal jest 65
a wczoraj skończyłam dzień 3 chrupkimi z pomidorkiem i ogórkiem+ czerwona herbatka.
Dzisiaj narazie na śniadanie 3 chrupkie posmarowane serkiem Delfina fitnes z ogórkiem i pomidorem,czerwona i zielona herbata(niewiem czemu,ale jak wypije to połączenie herbat jedną po drugiej to mnie bardzo goni do kibelka siusiu
Bottega też kupiłam u siebie te pomidorki w lidlu i są mega pyszne-mogłabym je jeść non stop
Wiecie co przeglądałam to forum o SB i zgapie pare przepisów,naprawde są fajne np.sałatki albo dietetyczne deserki,na samym poczatku widziałam,że tutaj dziewczyny korzystają z przepisów diety dukana więc myśle,że to niejest takie złe

Kobietki ja spadam i zajrze tutaj tak ok.18,bo za oknem piękna pogoda i pewnie spędze cały dzień z córcią na dworze,a to oznacza,że będzie dużo ruchu,zakupiłam jej wczoraj hulajnogę więc będzie biegbuziaki i miłego dnia

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2012-04-24 o 08:33
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 08:27   #296
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Superkas, ja mam w planach pod koniec tego lata zacząc starać się o druga dzidzie i tez chciałam wcześniej schudnąc, bo tak jak w porzedniej ciązy startowałam z 68 kg, to skończyłam na 84kg, a po urodzeniu Małej na około 77kgI przypomniałaś mi, jak byłam z tę niedziele w kościele, tak się złozyło, że znów na mszy dla dzieci, i koło mnie stał facet z kobieta, ona trzymała na rękach takiego chłopaczka może z 2,5 letniego i w pewnym momencie wyciągnęli herbatniki maslane i on tak sobie je chrupał powoli..Dziewczyny , gdyby ten mały nie był na rękach u matki, i gdybyśmy wszyscy nie byli w kościele..
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-24, 08:33   #297
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Puchatek: ty dzieciaczkowy złodzieju

U mnie dziś
I: owsianka
II: pół ogórka szklarniowego (sporyyy) + 2 małe pomidorki + pół jogurtu greckiego light z przyprawami jako dressing, 0.5l białej herbaty figowo-gruszkowej (pyszna, polecam!)
III: jabłko + jogurt jovi 0% wanilia
IV: pół piersi z kuciaka, mniej niż pół torebki brązowego ryżu i warzywa na patelnię
V: to samo, co na II śniadanie

Edytowane przez thenerdqueen
Czas edycji: 2012-04-24 o 20:17 Powód: dodałam kolację
thenerdqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 08:36   #298
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Agusia, Estecorazon, Suzziza spadki!

Sosha, ja tego nawet nigdy nie jadłam, ale kocham kurę+kocham pomarańcze, dlatego myślałam, że może jakieś cudo z tego wyjdzie. Ale jak nie polecasz, to chyba sobie daruję. U mnie w domu nie stosowało sie takich połączeń: mięso+owoc (kiedyś mama tylko zrobiła kaczora z jabłkami, pycha była)i dłuuugo byłam bardzo sceptycznie nastawiona do takiej kombinacji, ale u teściowej juz wiele razy jadłam schab pieczony ze sliwką i morelą w środku i było to świetne, więc jestem teraz otwarta na takie próby. Jednak kura+pomarańcza już mnie nie korci.
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-24, 08:38   #299
thenerdqueen
Wtajemniczenie

o właśnie, dziewczyny, od 26.04 w Tesco będzie promocja "drugi za 50%" na jogurty jovi
Stary 2012-04-24, 08:44   #300
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Puchatek: ty dzieciaczkowy złodzieju
Oj tam, Thenerdqueen, zaraz złodzieju Po co mały ma już od dziecka pracowac na tuszę, pytam? No przeciez ja bym mu przysługę zrobiła! Tak, własnie, przysługę! Hmm..no to ja muszę już lecieć, rozumiecie, do Małej..taaak
Btw.A te obupłciowe muszki mogą sie krzyżowac z innymi

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Bottega, CzarnaDamo, Arsenalfan, gdzie Wy?
Akasha, Medzia? Nutella, Asia199?
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości