|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Idiotka
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Cytat:
![]() A ja nie dość,że muszę uczyć się na kolosa na jutro z logopedii, to jeszcze muszę napisać na wtorek 2 scenariusze zajęć na praktyki śródroczne i scenairusz zajęć muzycznych (na ocenę), mimo,że nie wiemy jak pisać bo Kobieta nie ma czasu nam pokazać. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kolokwium z logopedii mam w środę. Wszystkie notatki są na grupowym mailu, a mi się laptop zepsuł. Oczywiście tradycyjnie na hasło: "dziś zrobię coś na licencjat" i co? Włączyłam, a on warczeć na mnie zaczął ![]() I tak to siedzę na komputerze u rodzeństwa, który ledwo dycha i staram się napisać recenzję na animację ze studenckiego przeglądu filmowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3093 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja ostatnio pisałam recenzje artykułu "Dziecięce liczenie" a 14 maja mam kolosa z edukacji matematycznej z zdań na poziomie klas 1-3 ![]()
![]() |
![]() |
#3094 |
Zakorzenienie
|
No ja tam miałam mieć jakieś zabawy ruchowe, ćwiczenia oddechowe i to wszystko opisane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3095 |
Zakorzenienie
|
fajnie się pisze takie scenariusze?
![]() a ja kobietki nie wiem co zrobić z tematem na licencjat. ![]()
![]() |
![]() |
#3096 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę kasę na piwa zbierać - w ramach wdzięczności! ![]()
![]() |
![]() |
#3097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *** W poszukiwaniu scenariuszy znalazłam bajkę na edukację wielo- i międzykulturową: O łutopcu Roz w nocy szedł jedyn chłop przez ławkym do chałupy. Na postrzodku ławki zaczón mu taki mały chłapiec zastawiać cestym. Chłop sie rozeżroł i krzyknół: - Na idziesz do chałupy, ty sroczu jedyn, dyć spadniesz do wody! - Ale tym chłapiec nic, jyny góni po tej ławce a pod nogami sie chłopu plónce. Chłopa to nagniyawło i zaś krziknół: - Umkni sie mi, bo cie facnym! Ale tyn chłapiec zaś nic - juny góni a góni. Chłop sie nasmolił a kopnył mu tak do gaci, aż z tej ławki spod do wody. Ale tyn chłapiec wystryczył głowym z wody i prawi : - Jo cie za to kiedysik łutopiym! Teraz tym chłop poznoł, że to je łutopiec. łuciekoł ku chałpie, aż sie za nim kurziło. łod tego czasu już nigdy nie chodził przez tóm ławkym abo też koło wody. I byłby dłógo pożył, gdyby nie roz w nocy tak mu sie zachciało pić, że musioł iśc z putnióm po wodym do studnie. Tyn łutopiec tam na niego czakoł, a jak sie zgión po putnie, to go chycił za głowym i zesmyczył do studnie. Tak sie tyn łutopiec zemścił na tym chłopie. Edytowane przez anlejka Czas edycji: 2012-04-15 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3098 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() Piękna! Wystaw no jakiś rachunek za wszelką pomoc jaką od Ciebie dostałam! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie adziroku. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3100 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Anlejka jejku ja nie wiedziałam,że na każdy dzień musiałyście pisać scenariusz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muszę się wziąć za logopedię... jutro kolos a ja jestem w ciemnej....
![]() |
![]() |
#3101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3102 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3103 |
Zadomowienie
|
Ja w ogóle się tu nie odzywam bo mi wstyd że tematu pracy magisterskiej nawet nie mam, a promotor do dupy, olewa jeszcze bardziej
nie ma mnie ![]() Edytowane przez souvenir Czas edycji: 2012-04-15 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3104 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() Ankiety podobnie sprawdziła... sama wyłapałam rażący błąd przez który ankieta była poplątana. ![]() I proszę się tu udzielać! ![]() P.S Narysowałam Ci coś! ![]() ![]()
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2012-04-15 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3105 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3106 |
Zakorzenienie
|
Pannafu pani nie napisała tam, że za bardzo kreatywny czy coś. Ale to było wręcz widać po jej minie jak mi go oddawała. A na zajęciach też mnie kilka razy zwrzeszczała za to, że wymyśliłam swoją treść zadania zamiast przeprowadzić ćwiczenie słowo w słowo z książki
![]() A bajka no cóż ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3107 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiecie może jakiej mniej więcej wielkości są stypendia rektorskie i przy jakiej ilości punktów? Chciałabym się na to załapać po 1 roku
![]() No i oczywiście nie wiem czy będzie mi się wtedy liczyć średnia z 2 semestru, czy może z obu... hm, jak to jest?
![]() |
#3108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny poratujcie... Musze poprowadzić przez 45min zajęcia plastyczne związane z muzyką, tak jakbym je prowadziła w szkole, kl.1-3. Jako wstęp planuje włączyć jakiś utwór klasyczny, następnie grupa miałaby powiedzieć jakie instrumenty były wykorzystane. Dalej... pojawia się pustka ![]()
![]() |
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
Moja opiekunka praktyk podzieliła klasę na dwie grupy. Każda grupa dostała arkusz szarego papieru. Stali wokół niego. I każdy rysował kredką fale pionowe. Co jakiś czas pani przerywała muzykę i mówiła jaki teraz kolor mają zabrać i praca robiła się kolorowa.
Potem każde dziecko dostało różowe koło i miało przykleić na papierze po tej stronie po której stało. Wybierało sobie kredkę i potem pani dyktowała. Tylko ona to miała jakimś wierszykiem, że tam na kółku dwa małe kółka, kreska i duży nawias, po lewej stronie pół kółeczka, po prawej drugie pół, a na górze koła jakieś fale czy coś. I wychodziła z tego buzia. Potem dzieci miały ostatnie pięć minut na wykończenie swojego obrazka, podpisywały się. Cały brystol lądował na dywanie, i cała klasa go oglądała. No i opowiadali, że ten tak się narysował, a ten tak, a ten takich kolorów użył, a ten sobie zrobił trzecie oko, a ten to ma w ogóle cztery zęby, dwa nosy i zamiast oczu ma ręce. I była pogadanka na temat tego, że każdy z nas jest inny i nie powinno się nikogo odrzucać z powodu wyglądu, bo przecież Tomek tu ma ręce zamiast oczu, a przecież wszyscy go lubią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3110 |
Idiotka
|
A ja dzisiaj w przedszkolu prowadziłam zajęcia z koleżanką (praktyki śródroczne) i usłyszałyśmy kilka zarzutów, dowiedziałyśmy się,że :
- nie należy upominać dziecka (gdy się źle zachowuje) bo na upominanie idzie dużo czasu, zajęcia płyną = takie dziecko/dzieci należy lekceważyć, - nie należy dokładnie dzieciom tłumaczyć co mają zrobić...(nie wiem może same mają się domyśleć ![]() - nie można ustawiać/rozstawiać dzieci, bo "każde dziecko ma prawo stać tam gdzie ono chce), - ah no i najważniejsze nie można się nawzajem wspierać / dopowiadać. ![]()
![]() |
#3111 |
Zakorzenienie
|
![]() Czyli trzeba wejść do sali, usiąść i patrzeć? ![]() A ja dziś przeprowadzałam badania w przedszkolu. Już zapomniałam jakie to jest urocze wariatkowo ![]() ![]() I jedna dziewczynka narysowała: motylka, stokrotkę i tulipana i mówi: "bo ja to się lubię bawić w berka!" ![]() A jeden chłopiec u sześciolatków ma hopla na punkcie Piratów z Karaibów i uwielbia się w nich bawić. Jaki statek mi strzelił tak kopara mi opadła i do tej pory się zbieram w sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3112 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() To przedszkole i kobiety tam pracujące są jakieś dziwne. Atmosfera grobowa masakra. ![]() P.S w przedszkolu, w którym miałam praktyki przez miesiąc było inaczej, o wiele lepiej, dzieci kochane i w ogóle. A tutaj.. masakra ![]() A dziewczynka, która u Ciebie narysowała motyla, stokrotkę i tulipana po czym powiedziała ,że lubi bawić się w berka wymiata ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam ze spaceru ze znajomą, która syna wysyłała do przedszkola w tym roku. I brała pod uwagę dwa przedszkola. W jednym w ogóle nie chcieli ich wpuścić do sal żeby zobaczyć jak wyglądają zajęcia, i panie po dzieciach krzyczały i podobno w ogóle jakieś takie to przedszkole było niefajne. A drugie podobno bajka
![]() A z tych obrazków chyba muszę kilka uwiecznić ![]() ![]() ![]() I pani z jednej grupy zasugerowała mi żebym jeszcze podanie złożyła, bo skoro tu chodziłam do przedszkola, miałam tu praktyki i teraz robię tu badania. Pani dyrektor mnie zna od małego, zresztą jak każda inna pani z grupy i z kucharek to mam największe szanse na przyjęcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
Uwaga! Chwalę się!
Pierwsze z zeszłego tygodnia. Masa jakaś tam śmieszna: mąka, olej, gorąca woda. Pani robiła szczurka, a ja z czystego lenistwa chciałam zrobić chomika. Stwierdzono, że to świnka morska ![]() Drugie, Antek. Znaczy uczę się na poprawę jutrzejszego kolokwium ![]() I ostatnie, moja piękna, mała dłoń, o której jest tu gdzieś wierszyk ![]() A poza tym mam jedne zajęcia, gdzie pani za każdym razem robi nam jakieś ćwiczenie pobudzające nasze twórcze myślenie. I tak raz pisałyśmy po co jesteśmy na tych zajęciach, jakie z nimi wiążemy nadzieje i czego wszystkim życzymy w odniesieniu do zajęć (co nie było zrozumiałe i pojawiło się: "zdrowia, szczęścia, pomyślności, szczęśliwego nowego roku i wesołych świąt... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3115 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() Świnka morska - the best! ![]() Antek - ma narzeczoną? ![]() ![]() Ręka! Piękna! ![]() Ja na zajęciach robiłam prace z masy solnej ![]() ![]() ![]() 30 wyrazowe zdanie? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3116 |
Zakorzenienie
|
Świetne figurki. Zdolna jesteś
![]()
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. ![]() 04.01.2019 r. ![]() 13.06.2020 r. ![]() Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie dopiero na trzecim roku dowiedziałam się, że z masą solną nie powinno pracować się z dziećmi. I to też tylko dlatego, że zaczęłam animację. Tak to bym żyła w przekonaniu, że mogę dać dzieciom masę solną i bawcie się ![]() A ta ręka to jest bandaż gipsowy i pocięte jego paski moczone w wodzie i układane na krzyż na ręce. Można było sobie jeszcze ułożyć na twarzy, albo jak koleżanka- na piersi ![]() Odważni mieli robiony odlew twarzy w prawdziwym gipsie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3118 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() Ooo odlew twarzy! Świetna rzecz ! ![]()
![]() |
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
Bo jest żrąca
![]() ![]() Ogólnie chodziło o to, że dzieci wszystkiego próbują, a jednak sól do zdrowych nie należy- choć ja jadłam masę solną jak byłam mała i jestem PRAWIE normalna. No i dzieci jak to dzieci mogą mieć jakieś zadrapania czy coś. U nas w grupie np. połowie się pokazały jakieś drobne ranki, zadrapania czy coś i to właśnie podczas pracy z masą solną, bo nagle zaczęło szczypać, piec i nie dało rady bawić się dalej, bo bolało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3120 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A więc (ściągnełam 2 swoje prace z innego wątku bo komputer czyściłam i wypierdzieliłam wsjo) a resztę pokaże jak może zdjęcia porobie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2014-04-30 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.