W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-23, 15:16   #3631
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Brumek od września.
A propos foremek, muszę zaraz upiec ciasto: szarlotka z kruszonką i zrobię pastę jajeczną z serem feta
A Juliś znów śpi

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 15:23   #3632
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

laski która zna dobrze ang?
bo mam na oku 2 nosidła i chciałabym się dowiedzieć czym się różnią?

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-04-23 o 15:28
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 15:27   #3633
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A Artur ile UU-ował?
9 mies, bo mi laktacja zanikła (jadł przez nakładki i w pracy tylko1 dziennie sciagalam, teraz Kinga je bez nakładek i ściagam 2x dziennie, za to ona rzadziej je w nocy, bo tylko 2x)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 15:27   #3634
mamad1
Zadomowienie

Od razu wyjaśniam, że Patryk to przede wszystkim mlekojad. Gdybyście widziały, jakie on miny robi, gdy cyca dostaje - mruży oczka, mruczy Jego tata też mleczny człowiek, więc może niektórzy tak mają...
najgorzej to z tym nieszczęsnym żółtkiem - macie jakieś sposoby na przemycenie gotowanego żółtka? W zupie wyczuje od razu, samego nie zje całej porcji...

Zdrowia dla chorych!

Sweet jak rozmowa?

Patik kogo niby krzywdzisz?
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 15:29   #3635
83monia
Zakorzenienie

mamad - http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...0,2651922.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 15:40   #3636
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Dzięki Tak też myślałam
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 16:06   #3637
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Sto lat dla solenizantów

Żyjemy aczkolwiek kiepsko, Lena się już pozbierała po, natomiast gorsza Lila( nie chce jeść i tylko mama na tapecie), bo nie dość że płacz był wielki (że ja to przeżyłam, a teściowa tak się przejmowała, że pół nocy w kuchni przesiedziała z nerwów)...

Liliance idzie już 5 ząbek, czyli dwójka. Ale za to obie mają górne ząbki jak gufi
Stary 2012-04-23, 18:06   #3638
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik a Ja myślę,że po prostu teściowa chce mieć więcej kontaktu z Sarą, a z tego co piszesz jak sama nie przyjdzie to Ty rzadko co zejdziesz do niej. A może ona też ma jakieś opory przychodzenia do Ciebie jak Ty do niej? Co Ty zrobisz jak Sara będzie większa i będzie chciała częściej siedzieć u babci i z babcią różne rzeczy robić? Myślę, że powinnaś być czasem bardziej otwarta wobec niej, porozmawiać na spokojnie i wyjaśnić sobie wszystko, bo długo nie pociągniesz...

Ja widzę po mojej teściowej jak lgnie do Emilie, jaka jest szczęśliwa kiedy zejdę rano a ona jeszcze nie wyszła do pracy, może jej milion razy mówić jak ją kocha i jak się o nią boi.Czasem ma swoje odchyły, których Ja nie toleruję, ale mówię otwarcie co mi się nie podoba i dlaczego i jest ok. Ona pyta jak ma wątpliwości, doradza ale nie doradza że mam to zrobić tak i koniec,tylko podpowiada - tu myślę że chodzi konkretnie o to jak MY odbieramy teściową, bo jedna może doradzać i mieć to w nosie czy Ty tak zrobisz czy nie a TY odbierzesz w ten sposób, że "co za baba każe mi tak robić" a druga będzie nalegała, żebyś tak zrobiła, tylko dla mnie naleganie to chodzenie i pierdzenie w kółko o tym samym, a nie że powiedziała może z dwa razy to samo.

Myślę, że kiedy teściowa będzie więcej przebywała Sarą będzie bardziej szczęśliwsza i otwarta nawet wobec Ciebie, bo teraz między sobą stawiacie póki co fundamenty na "Berliński" mur który nie wiadomo kiedy runie.Wiem, że nie jest Ci łatwo, ale czy ma sens ciągnąć dalej, coś co boli ? Nie lepiej na to zlać ?! Jeżeli mówi jakieś niestworzone rzeczy ?Niech sobie obgada, popierdzi a TY miej to szeroko w Sara i tak jest TYLKO Twoja i męża. Są ludzie którzy mają w genach już "obgadywanie" i żyją życiem innych, ale na to trzeba zlewać bo tego człowieka i tak nie zmienisz... Nie chcę Cię urazić ani nic, chcę żebyś w końcu napisała post " jest ok, teściowa została z Sarą a Ja się relaksuję i się nie stresują tym co mówi"

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:33   #3639
patik87
Zakorzenienie

Zaneta no prawda co piszesz..
Temat rzeka...nie wiem czy jest sens żebym o tym pisała tutaj.
Chyba nie ma.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-04-23 o 18:41
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:45   #3640
iustyna1
Wtajemniczenie

Patik pamiętaj jakby co o PW

Jak masz ochotę to pisz
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:47   #3641
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zaneta no prawda co piszesz..
Temat rzeka...nie wiem czy jest sens żebym o tym pisała tutaj.
patik tulę mocno na otuchę! Ja gdybym mieszkała ze swoimi teściami, pewnie przybiłabym Ci piątkę-wariatkowo murowane. To są naprawdę ciężkie relacje! Jest coś w tym, że my synowe z góry jesteśmy negatywnie nastawione na teściowe, jednak też wiem jak złe mogą być teściowe dla synowych. Ja na moją nie mogę narzekać, ale to tylko dlatego, że nie mieszkamy razem Musisz znaleźć jakieś sensowne rozwiązanie tego "konfliktu" bo tak jak Żaneta napisała długo tak nie pociągniesz, nerwowo się wykończysz, a przecież nie o to chodzi!!!

brumek co do programu to różnie, teraz używam photoscape, wcześniej jak miałam dostęp do wersji próbnej to hdr(najbardziej mi się podobał), adobe lightroom.

Padam ze zmęczenia. Od porannej drzemki, Ala nie spała do teraz. czyli od ok 10tejMiała fazę zmęczeniową po obiedzie, ale żeby zasnąć to nie. W efekcie musiałam już ją przeciągnąć do tej 17.30. Chociaż nie wiem kto tu kogo przeciągnął Ala "przebiegła" dzisiaj pół działki pchając swoją limuzynę Zdjęcie poniżej Gdybym jej nie zatrzymała, wylądowałaby na płocie buty jej spadają, gdy staje na palcach więc śmigała w samych rajtkach

madzia ja miałam chwilę zajawki na kojec, ale szybko zrezygnowałamz tego pomysłu. mam dużo miejsca w domu i by mi za bardzo nie wadził, ale stwierdziłam, że moje dziecko nie da się w tym uwięzić na dłuższą chwilke. Jak jest potrzeba to na 5 min ją do łóżeczka wkładam z zabawkami. Szkoda kaski. Ale może inne mamusie mają inne spostrzeżenia i im się bardzo sprawdził ten gadżet.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (228,7 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-04-23 o 19:10
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 19:22   #3642
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik nic nie musisz pisać, bo tu nie chodzi o ciągnięcie tematu i go rozwijać nie wiadomo w jaką stronę. Tu chodzi o to, żebyś w końcu przestała się tym zamartwiać, bo naprawdę któregoś dnia wykończysz się psychicznie, a to nie będzie ani dobre dla Ciebie, ani dla męża a przede wszystkim dla Sary, więc mam nadzieję, że któregoś dnia zajrzę na wizaż i przeczytam Twój post, że zaczęłaś kolorowo dzień, że Sara spała ładnie, że jest właśnie u babci a TY masz labe tzn że się relaksujesz... Ja w to wierzę, a najważniejsze żebyś TY uwierzyła. I nie budujcie muru

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Ja nie mam kojca, ale mam łóżeczko turystyczne - dostaliśmy w spadku.Dobra sprawa na wyjazdy, dokupiłam do niego tylko uchwyty do podciągania i wsadzam damę do łóżeczka wtedy kiedy muszę coś zrobić, a ona mi raczkuje tam gdzie Ja i nie daje mi nic zrobić, w sumie mało w nim siedzi,ale czasem dobre wyjście.

Stary 2012-04-23, 19:27   #3643
Natka_
Zakorzenienie

UWAGA UWAGA!! Mamy pierwszego ząbka!!!!:jup i:

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
1.Dominik Natki jak zwykle rewelacyjne wyczucie stylu Widzę już go na okładce jakiegoś glamour baby

2.Zazdroszczę Wam spacerów. My dalej w domu. Jutro do kontroli. Antybiotyk już tyle czasu. Ehh ( chociaz tyle, że pogoda do du.py to mi nie żal dziś, że siedzimy w domu )
1.
2.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Na tego Pana już brak więcej słów zachwytu!!! Odważny chłopakz niego wyrośnie Strojniś jakich mało wraz z Jasiem telikowym prekursorzy mody dziecięcej

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
1.ale on juz mobilny napatrzec sie nei moge

2.Tż pojechałna rozmowe ....denerwuję się.......

3.ah noi zapomnialam mamy juz 4 zabki w sobote popoludniu wyszedl 4
1.
2. i jak?
3.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no wymiata normalnie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
1. jak ,,dorosłe" dziecko
2.My wczoraj grillowaliśmy Julcia po raz pierwszy-bardzo się Jej podobało.
Rano byłam w szpitalu na pobraniu krwi, bo po południu endo, a potem kontrola Julci bioderek.
W piątek byliśmy na tym bilansie 8 miesięczniaka. Jula waży 8900g i ma 70 cm wzrostu. Lekarka dosłuchała się bardzo lekkiego szmeru w serduszku, powiedziała, żeby absolutnie się tym nie przejmować, a kontrol 1 czerwca. Ale i tak sie przejmuję
Poza tym WSZYSTKO ok.
1.
2. My dzisiaj
za wzrost i wagę, a szmerami się póki co nie przejmuj Napewno na kontroli będzie wszystkio wporządku.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się POCHWALIĆ ...
dla Majeczki.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
1.A nie mówiłam wam jeszcze, że Dominik w końcu samodzielnie siedzi, już nie buja się na boki. A jak długo potrafi się bawić w takiej pozycji.

2.Dziewczyny mam pytanie dotyczące kojców. Wiem, że temat juz był przerabiany, ale powiedzcie mi czy warto kupować czy nie. A jak macie to jakie?
2.Jaki modniś, fju, fju, laski będą sikały

.
1.
2. Ja nie mam.

Patik

Cytat:
Padam ze zmęczenia. Od porannej drzemki, Ala nie spała do teraz. czyli od ok 10tejMiała fazę zmęczeniową po obiedzie, ale żeby zasnąć to nie. W efekcie musiałam już ją przeciągnąć do tej 17.30. Chociaż nie wiem kto tu kogo przeciągnął. Ala "przebiegła" dzisiaj pół działki pchając swoją limuzynę Zdjęcie poniżej Gdybym jej nie zatrzymała, wylądowałaby na płociebuty jej spadają, gdy staje na palcach więc śmigała w samych rajtkach
To sobie skubana znalazła chodzik

Pieleszko coste choróbska się Was czepiają

ANIU PROSZĘ O KWOTĘ I NR KONTA!!!!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:02   #3644
Marina1
Zakorzenienie

żaneta podoba mi się to co napisałaś. Mądrze. Nawet i mnie jakoś pozytywnie nastawiło na relacje z teściową ( mimo, że moje nie są jakieś złe, po prostu jej nie widzę na co dzień ).

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Domeczku brawo za zębula!! a który to?

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

i coś lekkiego z przymrużeniem oka http://dzieci.pl/chgid,14425302,titl...at_dzieci.html
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:20   #3645
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

Szkoda że mnie tam nie było
a no szkoda :P nastepnym razem

Cytat:
Szymek Kajool OCZY! on jet przepiękny. Tu ucieleśnienie ( ten zwrot zapożyczony od Brumka ) idealnego niemowlaka. I też widzę Kajool w nim. Zdecydowanie.

Jak kogoś pominęłam, to mnie zabijcie.

Zazdroszczę Wam spacerów. My dalej w domu. Jutro do kontroli. Antybiotyk już tyle czasu. Ehh ( chociaz tyle, że pogoda do du.py to mi nie żal dziś, że siedzimy w domu )
dzieki
a jeszcze sie naspacerujecie, najwazniejsze aby Igor byl zdrowy

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

cóż należało Ci się

i dla "brata bliźniaka" 10 miesięcy to jest coś!!!
no coz, walczy o swoje a matka sie nie zna :P
dziekujemy za zyczenia i rowniez skladamy "bratu blizniakowi" naj, naj , najserdeczniejsze zyczenia

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej babolki.

Nelka, Malwinko, Szymku, Żbiku- wszystkiego dobrego maluchy!

Już widzę, że nie zacytowało mi wszystkiego- dziękuję za wszystkie miłe słowa w kirunku Hani.
To co Hania ma na głowie to nie czapka- tylko opaska z avatara. (Marinka Sherlocku )

Załapałam się na testowanie emolium! (po raz pierwszy się udało)
Monia, Brunetka, widziałam, że wy również . Powiedzcie mi na czym to dokładnie polega - rozumiem, że trzeba opisać swoje wrażenia o produkcie, tak? Tylko gdzie i kiedy?

Brawa dla uzębionego Igora.
Trzymam za rozmowę.

Oj dzisiaj w nocy pokazywała zdecydowanie ten diabełkowy urok.
PS. Super avatar.

1. Gratulacje.
2. Świetne określenie.
3. Pięknie się chłopak rozwija i nabiera nowych zdolności , a katarek niech idzie precz!
4. Eee, irokez nadal jest- tylko z racji długości już nie stoi. Chłopak ma nadal najbardziej oryginalną fryzurę spośród wątkowych maluchów.
fajnie z tym emolium, ja jak zwykle nie zalapalam sie.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Oliweczko, bo moja tesciówka czasami Zosie widzi i tymi radami żywieniowymi i podkarmianiem chyba chciałaby szybko nadrobić upływający czas i wreszcie spełnić się jako babcia.

Zosia zaczęła się przemieszczać na pupci
brawa dla zosi

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Powiedz jej jak mój kuzyn - dziadek komentował że córa gruba, za jakiś czas że schudła. Stwierdził że codziennie rano ją przegania wokół dom kilka razy to nabiera figury

A w ogóle to odebrałam wyniki cytologii i wszystko w najlepszym porządku

jeszcze godzinka i do domu....
to dobrze ze z cytologia ok. ja musze sie w koncu wybrac.
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA!! Mamy pierwszego ząbka!!!!

dziekujemy za wszystkie zyczenia.
dzisiaj bylismy u lekarki na bilansie, w zwiazku z niedowaga musimy go robic czesciej. i chyba moje dziecko jest najlzejsyzm dzieckiem forumowym. wazy az 7800 :P mierzy 71 cm ale to juz standard. w sumie i tak jestem dumna z niego, bo przybral 800 gram.

No i jak na prawdziwego faceta wszamal dzisiaj kotleta schabowego, ukradl babci z talerza, no i zdarzyl zjesc zanim zobaczylismy. na szczescie nic mu nie dolega.

aa i odkrylam super sklep, gdzie kupilam malemu nowa kurteczke wiosennaz firmy koniczynka za cale 20 zl. kurteczka jest na podszewsce i w ogole super. ale sie ciesze z tego zakupu.

sto lat dla dzisiejszych solenizantow
Stary 2012-04-23, 20:37   #3646
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dzisiaj bylismy u lekarki na bilansie, w zwiazku z niedowaga musimy go robic czesciej. i chyba moje dziecko jest najlzejsyzm dzieckiem forumowym. wazy az 7800 :P mierzy 71 cm ale to juz standard. w sumie i tak jestem dumna z niego, bo przybral 800 gram.
No faktycznie niewiele ale chyba Cie przebijemy Może nie samą wagą ale stosunkiem wagi i wzrostu tak. Dominik jak wyszedł ze szpitala ważył 7960 przy wzroście 77cm. Miesiąc temu dla porównania 8000 przy wzroście 76. Chudzielec mój mały Ale za to teraz ma taki apetyt, że może mnie za miesiąc zaskoczy

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 21:14   #3647
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Natka Gratulujemy ząbka Nareszcie!
ja jutro się dowiem ile mój chudzielec waży
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:06   #3648
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA UWAGA!! Mamy pierwszego ząbka!!!!
Huuurrra!!!!
To zdecydowanie wiadomość dnia
Barwa Domeczku
Wyczekałeś się, wycierpiałeś, ale w końcu JEST
Stary 2012-04-23, 22:07   #3649
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:08   #3650
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
najgorzej to z tym nieszczęsnym żółtkiem - macie jakieś sposoby na przemycenie gotowanego żółtka? W zupie wyczuje od razu, samego nie zje całej porcji...
Ja żółtko daję tak po prostu, samo. Dodanego do zupy też nie lubi. A takie na twardo wcina i czeka na więcej

Cytat:
No i jak na prawdziwego faceta wszamal dzisiaj kotleta schabowego, ukradl babci z talerza, no i zdarzyl zjesc zanim zobaczylismy. na szczescie nic mu nie dolega.

Cytat:
Ala "przebiegła" dzisiaj pół działki pchając swoją limuzynę Zdjęcie poniżej Gdybym jej nie zatrzymała, wylądowałaby na płocie buty jej spadają, gdy staje na palcach więc śmigała w samych rajtkach
Ależ ona pięknie chodzi!!!
Stary 2012-04-23, 22:15   #3651
pieleszka
Wtajemniczenie

dziewczyny siedzę i ryczę...nie mogę się uspokoić i "pozbierać" teraz jak Hania zasnęła...gapię się w łóżeczko jak durna i ryczę... dostaliśmy dzisiaj list ze szpitala, w którym zawiadamiają nas, że Hania jest na liście oczekujących na operację kardiologiczną...
dlaczego to musiało spotkać moją małą córeczkę????????????????? ???

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:16   #3652
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
A moja Żaba:
- dziś skończyła 8 miesięcy
- była z nami u znajomych i nie bała się, tylko pięknie bawiła. Chociaż ich 1,5-roczna córeczka cały czas wyrywała mu ze złością zabawki, a on robił wtedy wielkie, zdziwione, piękne oczy i tak się bezradnie, rozczulająco patrzył Bo nigdy jeszcze nikt mu niczego nie wyrwał tak bezceremonialnie W takich momentach czuję, że chciałabym go przed całym światem ochronić. Żeby nie musiał poznać złości, krzyków, wstydu, rywalizacji, wszelkich przykrych rzeczy. Bo teraz jest uosobieniem niewinności, dla niego świat jest dobry i bezpieczny, i kręci się wokół niego. Tak mi szkoda, że się to kiedyś skończy...
- mocno się zadławiła. Na tyle mocno, że musiałam go główką do dołu umieścić na swoim przedramieniu i walić po pleckach, żeby odkrztusił...

1.
2. Też
A czym się ta Twoja słodka zaba krztusila?

Wiem o jakim leku mówisz, tez czasami to odczuwam
Wogole to mam wrazene ze niezaprzeczalne piękno macierzyństwa jest notorycznie mącone wszelkimi obawami, zaczynając od okresu ciąży kiedy martwisz się o bicie serca, ilośc paluszkow potem przy okresie noworodkowym obchodzisz się jak z najdelikatniejszym jajkiem potem martwimy się o rozwój itd itd nie wiedziałam ze można się tak o kogoś troszczyć i bać
Cytat:
Domek
swietnie się prezentuje, i nabiera takich chlopsiecych kształtów

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
[B][COLOR="Magenta"

dziś Szymuś spędził w sumie 4h na dworze i był przezadowolony.
Ślicznie jesteście oboje
Życzę Ci dziubku ze jednak ten tydzień przeleciał możliwie jak najlepiej

Cytat:

1. To ja w takim razie chyba źle ją zakładam.
2. dla Jasia w mini guza.
3. Chcieliśmy zobaczyć jak wszystko tam pięknie kwitnie, więc się wybraliśmy. I co? Ogród botaniczny był... ZAMKNIĘTY. Na bramie była kartka z informacją, że gdy pada i wieje ogród dla bezpieczeństwa jest zamknięty. (dla sprostowania było słonecznie i bezwietrznie) Na szczęście zaraz obok jest Rusałka (takie jeziorko, a wokół niego ścieżka rowerowo-biegowo-spacerowa. Z resztą studiowałaś w Poznaniu to pewnie znasz. ) , więc zrobiliśmy wokół niej rundę i wróciliśmy dotlenieni i głodni

Skoro tu tyle pięknych zdjęć to i ja pokażę kawałek naszego dzisiejszego miejsca spacerowego i małą spacerowiczkę.
A wiesz ze nie wiem gdzie ta rusalka za buziaka Jaś dziękuje

A Haniołek przeuroczy z tym kwiatek w swojej rózowej nunie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
To i my się pokażemy Majątko i mama na spacerze na starówce
2 super laski
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witam się i ja na szybko
piękne wszystkie dzieciaki na pięknych zdjęciach, z pięknymi mamusiami
zazdroszczę takich wiosennych zdjęć..moja Hanuśka na razie się na spacery nie nadaje
buziak prozdrowotny

Cytat:
Stary 2012-04-23, 22:22   #3653
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny siedzę i ryczę...nie mogę się uspokoić i "pozbierać" teraz jak Hania zasnęła...gapię się w łóżeczko jak durna i ryczę... dostaliśmy dzisiaj list ze szpitala, w którym zawiadamiają nas, że Hania jest na liście oczekujących na operację kardiologiczną...
ale jak to?? biedna hania.pieleszko skarbie bedzie dobrze
Stary 2012-04-23, 22:22   #3654
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

Nelka, Malwinko, Szymku, Żbiku- wszystkiego dobrego maluchy!

Podpinam sie pod zyczenia....

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wkurza mnie ta moja teściowa....podwarza moje zdanie....kiedys wyszłam na chwile do drugiego pokoju po mleko dla Julci i słyszę jak mówi do niej-ja ci tu dam ciasta, a nie tam mleka będzie ci mama dawała, niewie co dobre
albo wczoraj mówi do julci- zjadłabyś ......( nie pamietam co tam powiedziała), ja mówię-oj chyba nie....a ona oj chyba tak....nosz ku...strasznie mnie wkurzają te jej takie gatki.... jakbym niewiedziała co dziecko może, a czego nie może jeść-to matka o tym decyduje, a nie babka!!! Juz jedna babka nakarmiła swoje wnuczki, to teraz w szpitalu leżą....
Nie ma to jak się wtrącać w czyjeś życie!!!
NIGDY się nie zapytała, czy może mi w czymś pomóc, czy że może wyjdzie z Julcia na spacer NIE, jak jestem w podbramkowej sytuacji, to muszę do niej dzwonic i pytać, czy zechciałaby wyjść z Nią na spacer? tak było do tej pory 3 razy, sama z siebie NIGDY, ale ,,RADY'' to i owszem!!!

Wspolczuje Ci bardzo.... to nie ladnie ze strony Twojej tesciowej. Matka wie co jest dobre dla jej dziecka... a babcie moga tylko podpowiedziec...

Ja jestem ciekawa jak to bedzie u mnie... w maju wszyscy przylatuja na chrzciny. Ciekawe czy cos tesciowa bedzie gadac na temat wychowywania malej. Jak narazie jej coreczka ( a siostra tz-a ) wrzucila ostatnio swe piec groszy
Idio.tka .... sama nie ma dzieci a mnie bedzie pouczac

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Oliweczko moja też nie była ani razu z małą na spacerze, nie została z nią sama nawet na 2 minuty, nie zadzwoniła ani razu czy potrzebuję pomocy itd. Ale też się nie wtrąca, bo nie ma takiej możliwości . Mi to pasuje, wie że to ja decyduje.

Mogę na palcach policzyć ile razy ją na rękach miała . Czasami mnie to boli, ale w sumie może to i lepiej.

Podobno za rok moi rodzice wracają na stałe do PL .

Ostatnio mieliśmy tak ciężkie dni, że Tż ze smutkiem w głosie mówi do mnie:" i to jest ten weekend, że przydaliby się dziadkowie". No ale daliśmy radę
To się pożaliłam

Tak to jest z tesciowymi.... dziwie sie , ze Twoja nie ciagnie do wnuczki...

Tu u nas tylko siostra tz-a jest i mala widziala od 8 smcy tylko 5 razy... ale mnie to nie przeszkadza tylko przykro mi ,ze Olivka ma jedna ciotke , ktorej to wisi....
Stary 2012-04-23, 22:26   #3655
CrazyMachine
Zadomowienie

Witajcie,
Kochane, przepraszam, że tak bezczelnie od razu z interesem do was, ale matka pracująca na nic czasu nie ma.... powiedźcie, na jakie foteliki następne zdecydowałyście się???
Mąż naciska na mnie, żebym dziś podjęła decyzję.... Pewnie ten temat często się pojawia teraz. Będę wdzięczna, jeśli napiszecie o swoich wyborach.
Pieleszko wiem, że teraz przed wami wiele nerwów, złości i niepewności, ale gorąco wierzę, że operacja się powiedzie, a i powrót do zdrowia i sprawności będzie szybki. Będę się o to modlić. Przynajmniej tyle mogę.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:27   #3656
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Pieleszko, why???
Może to nic poważnego strasznie, rutynowa ale musi być wykonana, tak jak u tego małego Kuby mojej znajomej
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:27   #3657
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Ale czemu ?

Stary 2012-04-23, 22:28   #3658
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Pieleszko tak mi przykro, będę trzymać za was kciuki

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Stary 2012-04-23, 22:29   #3659
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Domeczku brawo za zębula!! a który to?
Cytat:
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Natka Gratulujemy ząbka Nareszcie!
Cytat:
Huuurrra!!!!
To zdecydowanie wiadomość dnia
Barwa Domeczku
Wyczekałeś się, wycierpiałeś, ale w końcu JEST
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochane, cieszę się jak głupek
To dolna lewa jedynka

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
swietnie się prezentuje, i nabiera takich chlopsiecych kształtów
Dziękuję w imieniu mego syna

Cytat:
Kochana, ja zaciskam już za Was kciuki z całych sił. Cóż mam Ci napisać?
Zobaczysz operacja się uda, a Hania będzie miała zdrowe serducho. Szybko zapomni o tej operacji. Trzymaj się
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:32   #3660
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Pieleszko, ale nie bój się kochana. Ale spodziewałaś się tego, prawda?
A wiadomo coś o jakimś terminie?

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-04-23 o 23:03
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości