Hokus pokus, czary mary, idźcie precz ślubne koszmary! PM2013 cz. 14 :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 09:02   #3541
myszka 1234567
Zakorzenienie

Dot.: Hokus pokus, czary mary, idźcie precz ślubne koszmary! PM2013 cz. 14 :)

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
No pytaj się ich. Jeszcze mi się strasznie gryzie ten ciepły z zimnym, bo nie powinno tak być. Powinno się wybierać kolor z jednej tonacji. A tu nie dość, że są podobne te kolory (jeden jest niewiele ciemniejszy od drugiego), to jeszcze w dwóch kontrastujących tonacjach. Jak przyszłam to było już wymalowane. A mama dziś wstała, stwierdziła, że jest mdło, jak flaki z olejem i że tak zostać nie może. Na początku wymyśliła fioletowy! O zgrozo! Tata ją przebił czerwonym! Kompromis osiągnęli bordowym! A za chwilę wyskoczyli z zielenią mchu! No to mówię... Będzie brzydko, za dużo tego. A ona, że mdło i mdło. To niech sobie robi jak chce.
No ale to ''mdło'' niech przebije kolorem zasłon czy poduszek czy dywanem. łatwiej to zmienić niż kolor scian. ah rodzice
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:03   #3542
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
mel - czy Twoja mama jak się uprze to koniec? Bo moją no można przegadać, może odpowiednie argumenty do niej trafią? ja mam calutkie mieszkanie w brązach i beżach i ani nie jest mdło ani nie trzeba nic ożywiać może niech taki element kolorystyczny wprowadzi w elementach dekoracyjnych? jakieś poduszki, zasłony - łatwiej zmienić
Nie wiem... Tata w końcu mnie poprał, że może mam rację, że będzie za dużo. Ale do niej nie dociera, że jak się wstawi meble, coś się powiesi na ścianie, to będzie zupełnie inaczej. Ja tak myślałam kiedyś sobie zrobić czerwone dodatki w salonie - poduszki, wazony itp. Ale widać nic z tego. Chyba mnie trafi jak będę musiała codziennie patrzeć na ZIELEŃ MCHU!
Stary 2012-04-24, 09:05   #3543
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem... Tata w końcu mnie poprał, że może mam rację, że będzie za dużo. Ale do niej nie dociera, że jak się wstawi meble, coś się powiesi na ścianie, to będzie zupełnie inaczej. Ja tak myślałam kiedyś sobie zrobić czerwone dodatki w salonie - poduszki, wazony itp. Ale widać nic z tego. Chyba mnie trafi jak będę musiała codziennie patrzeć na ZIELEŃ MCHU!
Moze Twoja mama prześpi się z tematem i będzie lepiej
Stary 2012-04-24, 09:05   #3544
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
No ale to ''mdło'' niech przebije kolorem zasłon czy poduszek czy dywanem. łatwiej to zmienić niż kolor scian. ah rodzice
Powiedziała mi, że jak za 3 lata będę wymieniać płytki na przedpokoju i kuchni, to i tak będę musiała malować jeszcze raz To po kiego kija mi się teraz pyta jak chcemy, to po jaką cholerę robią wszystko przyszłościowo jak i tak będziemy musieli malować. No mówię Wam odkąd ten remont jest to na noże idzie. Już sobie wyobrażam wybieranie mebli do kuchni
Stary 2012-04-24, 09:07   #3545
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _owieczka_ Pokaż wiadomość

Mój promotor zaś wymyśla niemiłosiernie. Z każdym rozdziałem muszę jechać osobiście (60 km w jedną stronę) i za tydzień po niego przyjechać. Czcionka 12 Times New Roman, interlinia i marginesy. Do tego oddać mogę tylko cały jeden rozdział i nie ma żadnego kontaktu mailowego z nim Super nie?

U mnie jest tak samo oprócz tego, że trzeba jeździć z rozdziałem do niego. Moja promotorka nie ma maila i trzeba jej wszystko wysyłaś pocztą w kopercie i do rozdziału spinaczem musi być dołączony znaczek priorytetowy zwrotny więc zanim to do niej dojdzie, zanim ona to sprawdzi i zanim to do mnie z powrotem dojdzie to mija kilka tygodni a terminy mnie gonią
Cytat:
Napisane przez _owieczka_ Pokaż wiadomość
Co do promotora - dla mnie to jest głupota, żeby na zaocznych studiach będąc młodym człowiekiem z premedytacją utrudniać seminarzystom pisanie pracy licencjackiej (mój promotor jest młodym doktorkiem a ja studiuję zaocznie). W nie pomaga w pisaniu pracy, literatury nie podał mi żadnej, kiedy powiedziałam mu jaki temat wymyśliłam to stwierdził, że w ogóle będę miała ciężko z literaturą a kiedy przyjechałam z planem pracy, to zaś powiedział, że literatury jest mnóstwo W ogóle ciężko się z nim dogadać Usłyszałam też od roczników wyższych, że nie daje żadnych zagadnień do obrony i idzie się w ciemno Żałuję, że go wybrałam, no ale teraz na ostatnim semestrze zmieniać go nie będę.
No, to się wyżaliłam

A można zapytać jaką cenę Wam zaproponował? Ja też mam DJ'a, dlatego chciałabym porównać Mój 2 tys, ale ze względu na to, że przesunęliśmy wesele z 2013 roku na 2014 to czekam na aneks do umowy (bądź nową umowę) z pewnie nową ceną...

Oj to musicie mieć zabawnie na tych lekcjach tańca
Moja promotorka też praktycznie mi nie pomaga... Chciałam inny temat to mi powiedziała, że zły i sama mi narzuciła pisanie o wypaleniu zawodowym
Cytat:
kochana takie życie - studia zaoczne wcale nie powinny być łatwiejsze jak ja widziałam jaka jest różnica między nami - dziennymi a zaocznymi to.. a papier ten sam
i też mi promotorka nic nie pomogła a na obronie miałam wrażenie że ona chce mnie pogrążyć
tu się nie zgodzęnie są wcale łatwiejsze... to też może zależy od szkoły ale my mamy ten sam materiał co studia dzienne tylko wszystko przerabiamy w trybie przyspieszonym i mamy kupę rzeczy do zrobienia w domu, kupę prezentacji i wejściówek. Od poniedziałku do piątku praca a po pracy od razu do szkoły do 21 godziny, w sobotę zwykle od 8 do 20 i w niedzielę od 8 do 15 a w poniedziałke znowu do pracyMnie ciężko czasem było się wyrobić a co dopiero mają powiedzieć ludzie, którzy mają jezcze rodzinę

Dzień dobry
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:10   #3546
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Moze Twoja mama prześpi się z tematem i będzie lepiej
No już się przespała i od rana chodzi z katalogiem i szuka koloru, żeby ożywić.
Ale na tej ścianie co ona chce tą ZIELEŃ MCHU () to tż będzie kładł taką strukturę, takie maziajki, na to ma iść farba ta co w salonie, i na to jeszcze jakiś brokat czy coś takiego. No to przecież jak do tego dojdzie ciemny kolor to będzie brzydko. Zwłaszcza, że ta ZIELEŃ MCHU do niczego nie pasuje. Chyba do łazienki, bo w łazience są zielone płytki

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Uffff... Wygadałam się to mi trochę nerwy puściły. Tż ma tam jechać przed południem kłaść tą strukturę, to może on jej przemówi do rozumu.
Stary 2012-04-24, 09:11   #3547
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
No już się przespała i od rana chodzi z katalogiem i szuka koloru, żeby ożywić.
Ale na tej ścianie co ona chce tą ZIELEŃ MCHU () to tż będzie kładł taką strukturę, takie maziajki, na to ma iść farba ta co w salonie, i na to jeszcze jakiś brokat czy coś takiego. No to przecież jak do tego dojdzie ciemny kolor to będzie brzydko. Zwłaszcza, że ta ZIELEŃ MCHU do niczego nie pasuje. Chyba do łazienki, bo w łazience są zielone płytki

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Uffff... Wygadałam się to mi trochę nerwy puściły. Tż ma tam jechać przed południem kłaść tą strukturę, to może on jej przemówi do rozumu.

Ah no co zrobić? Jak jej kilka osób to powie to moze zmieni zdanie głowa go góry
Stary 2012-04-24, 09:12   #3548
motylek1
Wtajemniczenie

dzień dobry

Wpadłam się tylko przywitać i uciekam zaraz

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:12   #3549
melleczka
Zakorzenienie

Wiem co powiecie - "tak to jest jak się mieszka z rodzicami". I macie rację. My póki co nie mamy innego wyjścia. A też mam nadzieję, że jak już będziemy po ślubie i będziemy sami finansować takie rzeczy, to oni się trochę usuną.
Stary 2012-04-24, 09:13   #3550
myszka 1234567
Zakorzenienie

Potrzebuje mocnego kopa żeby zabrać się do nauki......

No nic mnie nie jest w stanie zmusić;/
Stary 2012-04-24, 09:15   #3551
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a ja ni wytrzymuje nerwowo w domu Mamy remont, a moi rodzice co nuż to wymyślają co innego Wczoraj kupili farby. W dwóch innych tonacjach. Jeden jest ciemniejszy zimny, a drugi jest jasny i bardzo ciepły. Nijak to się ma do siebie i nie pasuje wcale, ale teraz to już kaplica - wymalowane. Ale dziś sobie umyśleli, że jedną ścianę się pomaluje na zgniłą zieleń W salonie i przedpokoju gdzie miały być spokojne odcienie brązu i beżu Ja już się nic nie odzywam Niech sobie robią nawet i sraczkoburaczkowy

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Zapomniało mi się, bo żyję zielenią mchu Moja mama gada o tym kolorze od 4 dni, że jej się tak podoba Jak u nas to nigdzie nie pasuje A ona uważa, że zielenią mchu ożywi wszystko i będzie bajkowo Nie mam nerwów... 4 osoby do jednego koloru to za dużo
Cytat:
No pytaj się ich. Jeszcze mi się strasznie gryzie ten ciepły z zimnym, bo nie powinno tak być. Powinno się wybierać kolor z jednej tonacji. A tu nie dość, że są podobne te kolory (jeden jest niewiele ciemniejszy od drugiego), to jeszcze w dwóch kontrastujących tonacjach. Jak przyszłam to było już wymalowane. A mama dziś wstała, stwierdziła, że jest mdło, jak flaki z olejem i że tak zostać nie może. Na początku wymyśliła fioletowy! O zgrozo! Tata ją przebił czerwonym! Kompromis osiągnęli bordowym! A za chwilę wyskoczyli z zielenią mchu! No to mówię... Będzie brzydko, za dużo tego. A ona, że mdło i mdło. To niech sobie robi jak chce.
Mel a powiedz - bo się pogubiłam Ty z Tż-tem będziesz mieszkać w końcu w domu rodziców? Oni malują calutki dom na tą zieleń mchu? Wasze pokoje, w których będziecie mieszkać też?

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Wiem co powiecie - "tak to jest jak się mieszka z rodzicami". I macie rację. My póki co nie mamy innego wyjścia. A też mam nadzieję, że jak już będziemy po ślubie i będziemy sami finansować takie rzeczy, to oni się trochę usuną.
Chyba odpowiedziałaś już na moje pytanie A co macie już zrobione i jak jest rozmieszczone Twoje i Tż-ta mieszkanie?
Stary 2012-04-24, 09:15   #3552
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:

!!!
Stary 2012-04-24, 09:16   #3553
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
!!!
aż tak na ostro? no widać ze jesteś zła
Stary 2012-04-24, 09:17   #3554
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
U mnie jest tak samo oprócz tego, że trzeba jeździć z rozdziałem do niego. Moja promotorka nie ma maila i trzeba jej wszystko wysyłaś pocztą w kopercie i do rozdziału spinaczem musi być dołączony znaczek priorytetowy zwrotny więc zanim to do niej dojdzie, zanim ona to sprawdzi i zanim to do mnie z powrotem dojdzie to mija kilka tygodni a terminy mnie gonią

Moja promotorka też praktycznie mi nie pomaga... Chciałam inny temat to mi powiedziała, że zły i sama mi narzuciła pisanie o wypaleniu zawodowym

tu się nie zgodzęnie są wcale łatwiejsze... to też może zależy od szkoły ale my mamy ten sam materiał co studia dzienne tylko wszystko przerabiamy w trybie przyspieszonym i mamy kupę rzeczy do zrobienia w domu, kupę prezentacji i wejściówek. Od poniedziałku do piątku praca a po pracy od razu do szkoły do 21 godziny, w sobotę zwykle od 8 do 20 i w niedzielę od 8 do 15 a w poniedziałke znowu do pracyMnie ciężko czasem było się wyrobić a co dopiero mają powiedzieć ludzie, którzy mają jezcze rodzinę

Dzień dobry
nie mówię że wszędzie są - nie powinny być, a u nas były i to wkurza

Cytat:

mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:18   #3555
motylek1
Wtajemniczenie

Aż sobie musiałam zobaczyć jak ten kolor wygląda i faktycznie wg wogóle on nie pasuje do pokoju, hm ja napewno bym takiego nie chciała.
Może mama jeszcze zmieni zdanie

Cytat:

wystarczy??

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:19   #3556
myszka 1234567
Zakorzenienie

Dostałam ostre lanie takze idę do tych ksiązek. Wrócę pewnie niebawem bo długo nie wytrzymam :P
Stary 2012-04-24, 09:22   #3557
dastin
Zakorzenienie

Matko jak mi się nie chce iśc na te praktyki ale pociesza mnie fakt, że jeszcze 4 dni i koniec!

Uciekam już. Do później
Stary 2012-04-24, 09:32   #3558
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Mel a powiedz - bo się pogubiłam Ty z Tż-tem będziesz mieszkać w końcu w domu rodziców? Oni malują calutki dom na tą zieleń mchu? Wasze pokoje, w których będziecie mieszkać też?

Chyba odpowiedziałaś już na moje pytanie A co macie już zrobione i jak jest rozmieszczone Twoje i Tż-ta mieszkanie?
Już tłumaczę Moi rodzice ten dom kupili 7 lat temu i remontowali wszystko - dach, instalacje, wylewki, tynki, CO, wszyściutko jest nowe, tylko mury stare zostały. Mamy piwnice, na dole kuchnię, łazienkę, pokój (w którym teraz ja jestem), wielki salon z jadalnią, a na poddaszu są 3 pokoje, garderoba i łazienka. U góry jeden pokój zajmują rodzice, ale po ślubie mają się przenieść do tego pokoju na dole, a my mamy mieć całą górę dla siebie. Naszą sypialnię tż teraz zimą robił i sami wszystko wybieraliśmy i sponsorowaliśmy. Do zrobienia w domu została jeszcze łazienka u góry, bo jest w stanie surowym, balustrada na schody, no i meble - salon, kuchnia, jadalnia, nasza sypialnia. Poza tym chcemy wymienić płytki w kuchni i przedpokoju. Do tej pory jakoś się to układało i rodzice jakoś ustępowali... My z tż chcieliśmy kiedyś kamień na jednej ścianie w salonie, więc rodzice stwierdzili, że jak się już robi, to oni położą ten kamień, kupiliśmy taki jaki podobał się mi i tż. Tata chciałby jeszcze przed weselem zrobić meble do kuchni, ale ja po prostu nie chcę, tż też nie. Chcemy mieć coś swojego. Tym bardziej, że dla mnie kuchnia jest bardzo ważna i chciałabym sobie zrobić to już tak porządnie jak mi się marzy. Wolę odłożyć więcej pieniędzy i dłużej poczekać, ale zrobić sobie już tak super, wymienić te płytki. A przecież jak rodzice kupią kuchnię, to to nie będzie taka jak mi się marzy, bo ich na taką nie stać teraz, a nie wyrzucę tych mebli za 2 lata. Próbuję ich odwieść od tego pomysłu, na rzecz mebli do salonu, tzn kanapy i jakiejś meblościanki, tak żebyśmy kiedyś te meble sobie przenieśli na górę, bo na salon też już mamy wizję z tż. I też wolimy poczekać, odłożyć więcej kasy i zrobić tak jak nam się marzy.
Chyba dość nieskładnie napisałam...

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość
Aż sobie musiałam zobaczyć jak ten kolor wygląda i faktycznie wg wogóle on nie pasuje do pokoju, hm ja napewno bym takiego nie chciała.
Może mama jeszcze zmieni zdanie
On konkretnie miałby iść na przedpokój, ale u nas jest wszystko otwarte, więc salon, kuchnia i przedpokój muszą do siebie pasować.

Cytat:
Dostałam ostre lanie takze idę do tych ksiązek. Wrócę pewnie niebawem bo długo nie wytrzymam :P

Cytat:
Matko jak mi się nie chce iśc na te praktyki ale pociesza mnie fakt, że jeszcze 4 dni i koniec!

Uciekam już. Do później
Papa
Stary 2012-04-24, 09:54   #3559
kaczuszka69
potworkowa

nie nadrabiam, co cały wątek to za dużo, a ja już powoli mam problemy z dłuższym siedzeniem i będzie coraz gorzej zapewne

melduję, że żyję, a teraz lecę się szykować na uczelnię i robić śniadanko, bo po pół godzinie postu od leków mogę już zjeść

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:57   #3560
melleczka
Zakorzenienie

Wszystkie sobie poszły?
Stary 2012-04-24, 10:03   #3561
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Wszystkie sobie poszły?
ja jestem z doskoku

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:22   #3562
marta1881
Zakorzenienie

Melleczka czyli po ślubie będziecie mieli z rodzicami wspólne wejście, wspólną kuchnię, wspólne liczniki?
Stary 2012-04-24, 10:22   #3563
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Melleczka czyli po ślubie będziecie mieli z rodzicami wspólne wejście, wspólną kuchnię, wspólne liczniki?
Tak.
Stary 2012-04-24, 10:30   #3564
marta1881
Zakorzenienie

To podziwiam
Mimo,że kocham moich rodziców ponad życie, z mamą dogaduje się świetnie to nie wyobrażam sobie wspólnej kuchni
Mama uwielbia gotować i niestety,cokolwiek w kuchni bym nie robiła to dorzuca swoje 5 gr i np potajemnie doprawia

Ale macie bardzo fajnie,że nie musicie się martwic o dach nad głową
Stary 2012-04-24, 10:34   #3565
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
To podziwiam
Mimo,że kocham moich rodziców ponad życie, z mamą dogaduje się świetnie to nie wyobrażam sobie wspólnej kuchni
Mama uwielbia gotować i niestety,cokolwiek w kuchni bym nie robiła to dorzuca swoje 5 gr i np potajemnie doprawia

Moja się nie miesza jak ja coś robię w kuchni
Dlatego się na to decydujemy. Bo mamy gdzie mieszkać i mamy ten wybór. A nie chcemy się męczyć 30 lat z kredytem, jeśli mamy inne wyjście. Nie wiadomo, może kiedyś będzie tak, że faktycznie będziemy musieli się wyprowadzić, bo np. nie będziemy się dogadywać. Ale póki co zostajemy przy tej opcji.
Stary 2012-04-24, 10:38   #3566
marta1881
Zakorzenienie

Dlatego po części zazdroszczę.
Niestety ja wiem,że ani z rodzicami,ani z teściami byśmy się nie dogadali,bo oni zawsze chcą dla nas dobrze (aż za dobrze) i najlepiej trzeba nas we wszystkim wyręczać. A poza tym jest ta ogromna swoboda (jak chce to i nago mogę paradować)
Niestety mnie kredyt nie ominie..
Chyba,że 6 w totka trafię
Stary 2012-04-24, 10:43   #3567
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety ja wiem,że ani z rodzicami,ani z teściami byśmy się nie dogadali,bo oni zawsze chcą dla nas dobrze (aż za dobrze) i najlepiej trzeba nas we wszystkim wyręczać. A poza tym jest ta ogromna swoboda (jak chce to i nago mogę paradować)
ja też zazdroszcze tej opcji... choć ja wiem że ani z moimi rodzicami ani z rodzicami TŻ bym nie mogła mieszkać...
np nie wyobrażam sobie żebym nie mogła się normalnie porządnie pokłocić z mężem czy też pobroić w nocy
Nas pewnie tez kredyt nie ominie, ale może wystraczy taki na ok 100tys
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:45   #3568
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Po ostatnich dniach to mnie to przeraża. I jestem w ogóle jakaś rozbita i już nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim... Wcześniej się cieszyłam, jak sobie planowaliśmy meble itp. a teraz to mnie to dobija...
Stary 2012-04-24, 10:47   #3569
Galija
Raczkowanie

Cytat:
To podziwiam

hej dziewczyny
dobrze ze masz taka mozliwosci i nie musicie sie pchac w kredyty rodzice tak ciezko pracowali cale zycie i sie czegos dorobili wlasnie po to zeby moc pomagać swoim dzieciom )to wszystko dla nas... moj tato zawsze tak powtarza )
my mamy podobnie tyle tylko ze zrobimy sobie zupelnie inne wejście i wyremontujemu poddasze pewnie zrobimy ze 2 pokoje i kuchnie z salonem i zaczniemy budowe, chociaz zeby przemeczyc sie te 2 lata bo tak samo nie wyobrazam sobie mieszkac na dłużą mete z rodzicami wkoncu to byl podstawowy warunek slubu nie bierzemy do poki nie bd samodzielni....bo tez trzeba pamietac ze chociaz moi rodzice uwielbiaja tz to to jest dla nich zupenie obcy czlowiek i kiedy jest jakas klotnia czy cos zawsze staja po mojej stronie jak typowi rodzice bronia swojego dziecka, nie chce tez tż-ta narażać na takie syt... malleczka a nie masz takiej mozliwości żeby rodziców ,,wysiedlic" na parter a wy zajelibyście góre?

weeding
Galija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:49   #3570
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też zazdroszcze tej opcji... choć ja wiem że ani z moimi rodzicami ani z rodzicami TŻ bym nie mogła mieszkać...
np nie wyobrażam sobie żebym nie mogła się normalnie porządnie pokłocić z mężem czy też pobroić w nocy
Nas pewnie tez kredyt nie ominie, ale może wystraczy taki na ok 100tys
A Wy planujecie się budować czy kupić coś

Ja wiem, że moi rodzice to wszystko zrobili, włożyli w to kupę pieniędzy i są zakochani bez granic w tym domu, bo to jest takie ich spełnienie marzeń. A też teraz sobie np. nie wyobrażam, że ja sobie za 3 lata to wszystko przemaluję, jak będę meble zmieniać. Nie wiem... Ciężko to widzę. A mamy inny gust - mojej mamie się podobają inne rzeczy niż mi. Ja wiem, że jakbym wybierała to wszystko sama z tż to by nie było problemu, ale 4 osoby do jednego koloru, z których każda ma swoje zdanie, to zdecydowanie za dużo.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości