Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 11:05   #4711
kamilkaa
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

to mam kupione na wyjście roz. 62/68 a z takich po domu to mam używki od kogoś ... do szpitala planuję kupić coś ładniejszego tak sobie myślę 2pajacyki i 2body z długim rękawkiem kupić i jak coś z tych używanych dobrać jakieś dwa komplety nie wiem czy starczy? czy nie będzie za zimno w bodach z długim rękawem ale będzie czerwiec/lipiec i w rożku w skarpetkach chyba wystarczy ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03047.jpg (130,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03048.jpg (113,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03049.jpg (155,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03050.jpg (158,0 KB, 28 załadowań)
kamilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:11   #4712
kamilkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
jak Wam podobają się takie napisy dla dzidzi?? chcę coś takiego sama zrobić-w stylu które wklejam pod spodem...
tylko poradźcie czy zrobić napis:

Lila
Lilka
Lilunia
Liluś
???

czy jeszcze jakoś inaczej??
śliczne były chyba podobne na allegro ,słodkie te napisy ...ja bym dała napis Lilka lub Lila
kamilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:13   #4713
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
jak Wam podobają się takie napisy dla dzidzi?? chcę coś takiego sama zrobić-w stylu które wklejam pod spodem...

Lila
Lilka
Lilunia
Liluś
???

Mnie się podoba, sama myślałam o czymś podobnym
A którą wersję to już nie wiem

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:14   #4714
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Witam po kilku dniach nieobecności , melduję ze u nas wszystko w porządku wczoraj zaczęłyśmy 31 tydzień jej jak ten czas leci

Zaraz będę Was nadrabiać i zyczę wszystkim udanych wizyt i gratki za juz przebyte oraz za skończone cudowne kolejne tygodnie , które zbliżają nas do spotkanie z naszymi kochanymi dzieciaczkami

Cytat:

Lila
Lilka
Lilunia
Liluś???

wybrałabym Lilka
Cytat:
Napisane przez kamilkaa Pokaż wiadomość
to mam kupione na wyjście roz. 62/68 a z takich po domu to mam używki od kogoś ... do szpitala planuję kupić coś ładniejszego tak sobie myślę 2pajacyki i 2body z długim rękawkiem kupić i jak coś z tych używanych dobrać jakieś dwa komplety nie wiem czy starczy? czy nie będzie za zimno w bodach z długim rękawem ale będzie czerwiec/lipiec i w rożku w skarpetkach chyba wystarczy ?
śliczne ubranka
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:15   #4715
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

Lila
Lilka
Lilunia
Liluś
???

Bardzo fajny pomysł Też mam w planach coś takiego dla moich dziewczyn, ale raczej pinkeepy (haft krzyżykowy plus materiał, wstążeczka-każda literka osobno i to na sznurku np. powiesić).

Mnie się najbardziej podoba Lilunia
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:20   #4716
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczne były chyba podobne na allegro ,słodkie te napisy ...ja bym dała napis Lilka lub Lila

tak , tak wzorki podkradzione z allegro
zrobię Lilka-a a jak mi się odechce to usunę "k" i będzie Lila
muszę tylko poszukać fajnych kartoników do zrobienia tych cudów

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Bardzo fajny pomysł Też mam w planach coś takiego dla moich dziewczyn, ale raczej pinkeepy (haft krzyżykowy plus materiał, wstążeczka-każda literka osobno i to na sznurku np. powiesić).

Mnie się najbardziej podoba Lilunia

ahh Lilunia też mogę zrobićjuż sama nie wiem...
i chcę też zrobić na wstążeczkach-do powieszenia
ale z haftem to nie nie za wiele-mam w planach kilka aniołków, no i metryczkę-ale na razie motywacji brak do haftowania:brzyd al:
Stary 2012-04-24, 11:21   #4717
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
tak , tak wzorki podkradzione z allegro
zrobię Lilka-a a jak mi się odechce to usunę "k" i będzie Lila
muszę tylko poszukać fajnych kartoników do zrobienia tych cudów

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

ahh Lilunia też mogę zrobićjuż sama nie wiem...
i chcę też zrobić na wstążeczkach-do powieszenia
ale z haftem to nie nie za wiele-mam w planach kilka aniołków, no i metryczkę-ale na razie motywacji brak do haftowania:brzyd al:
ja myślałam o takich szytych http://allegro.pl/szyte-miekkie-lite...273608157.html
jak ładnie mamunię poproszę to mi zrobi

Stary 2012-04-24, 11:26   #4718
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzieńdoberek

Właśnie popijam kawkę i sobie Was podczytuję.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Bardzo dobre wiadomości. Kolejny duży chłopak I super, że się ruszał

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
super że wszystko dobrze Ciesze się

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Hej. Właśnie wróciłam z pracy i Was nadrabiam. Czy ktoś zamierza kupować monitor oddechu?? Pytam bo mąż poważnie nad tym mysli, a ja nie wiem czy te monitory nie są przereklamowane i czy kupować czy nie.
Nie zamierzam kupować monitora.

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

byłam w niedzielę na glukozie - badanie całkiem w porządku słodka woda i tyle , wynudziłam się jak mops, tylko pobierali mi krew trzy razy Na czczo, po godzinie i po dwóch Z pierwszych dwóch pobrań wynika że wszystko raczej okey - małż ma mi tylko ostatni wynik odebrac
No to super

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
gratuluje udanej wizytyduzy chlopak juz

Cytat:
Zdjęcia Amelki z dzisiaj
1) profil
2 i 3) twarzyczka - oczywiście rączka posiada wszystkie paluszki, czego tu nie widać
4) stopa i plącząca się pępowina
Jaka śliczna Maleńka

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Irmusia - gratuluję pomyślnych wieści z USG Duży już Twój synek
Ja teraz też czekam na prenatalne w 30 tc. - robię 9 maja. Czekam z utęsknieniem bo ja usg robię rzadko, ostatnie w 20 tc. więc to już będzie zupełnie "inne" dziecko teraz.
Data porodu u Ciebie przyśpieszona? Ale te wcześniejsze sa duużo bardziej wiarygodne..

Co do tp to trzymamy się daty wg ostatniej @ czyli 26.07. Ale jak mam usg to lubię zerknąć czy te daty się pokrywają. No i wczoraj wg wymiarów Małego wyszedł tp 20.07.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:37   #4719
nel_a
Zakorzenienie

a wczoraj dostaliśmy paczkę z tą nianią elektroniczną
nieźle daje skubana, nawet umarłego by obudziło

Stary 2012-04-24, 11:41   #4720
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
No dobra.... Poczytałam co u Was, zjadłam kolację więc mogę trochę popisać
Oczywiście witam nową mamusię na wątku i gratuluję wszystkich wizyt i zdrowych dzieciaczków
No dobra... czas na relację
Oczywiście spać nie mogłam co było do przewidzenia hehe i bez łez się nie obyło. Ogólnie od czwartku wieczorem małej nie czułam ale daliśmy jej trochę czasu do namysłu (już po weselu szukaliśmy jej detektorem i dopiero się uspokoiłam całkowicie a od niedzieli mała już się kręci to nawet dość intensywnie). Oczywiście rano fryzjer no i spierniczona fryzura, zupełnie inna niż próbna i łzy mi same pchały się do oczu ale byłam twarda (fryzjerka nawet mniej wzięła niż miałam początkowo zapłacić...). Potem okazało się, że w kwiaciarni brakuje kwiatów dla babci ale udało się szybko to naprawić. Oczywiście kwiaty na samochód już przy montażu wypadały a całkiem odleciały od maski po przejechaniu 50m... Pal licho - i tak musieliśmy się spieszyć bo oczywiście za późno wyjechaliśmy do urzędu. Po drodze oczywiście kilka innych rzeczy się wydarzyło więc już mieliśmy powoli dość bo piątek też był nerwowy bo pompa wody poszła w domu i ratowaliśmy się, żeby weekend przetrzymać i wodę w domu mieć choć już w piątek zakupiona (teściu tak się po nią spieszył, że jeszcze mandat dostał) nowa pompa była w domu ale przecież nie będziemy jej montować jak na salę trzeba jechać i po ciasta itd. Do urzędu mieliśmy 20km i całą drogę trzymaliśmy się za rękę i myśleliśmy jak to będzie potem...
W urzędzie wszystko fajnie i sprawnie (nie licząć tego, że ledwo ubrałam swoją obrączkę) ale jak już przyszły życzenia to puściło wszystko i się popłakałam hehe a potem już z górki i oczywiście płacz przy podziękowaniach dla rodziców itd. I co chwilę patrzyłam na obrączkę męża i swoją i nie mogłam się nadziwić temu wszystkiemu... ok 22 zaczęliśmy wszystko ogarniać. Po powrocie od domu czas na prysznic i co? Okazało się, że znów pompa świruje i prawie 30 min walki z nią było ale co tam - ważne, że zmęczeni, wykąpani, szczęśliwi skonsumowaliśmy nasz związek Oczywiście poranek był równie przyjemny Potem nasze pierwsze małżeńskie śniadanie w łóżku na leniwca tzn herbata, sałatka z wesela, ciasto i tort weselny i karmienie się nawzajem i ciągle te uśmiechnięte buzie hehe
Potem kościół, rodzinny obiad i co? Mój mąż mi mówi, że mamy błąd w akcie małżeństwa.... A ja panika w oczach ale na szczęście dziś już wszystko załatwione i poprawione odpisy aktu czekają w usc.
Jeszcze trochę innych wpadek było ale najważniejsze jest to, że jesteśmy już mężem i żoną
I wiecie co Wam powiem? Jakby ktoś rok temu mi powiedziałam, z kim spędzę życie i będę mieć dzieci to bym go chyba śmiechem zabiła a teraz nie mogę się sobie nadziwić jaka głupia byłam patrząc tylko na wygląd człowieka a zarazem ciesze się, że przejrzałam na oczy bo mało brakowało a straciłabym największy skarb jaki mi życie ofiarowało a teraz to nawet dwa skarby - mam cudownego, kochającego mnie i naszą nienarodzoną jeszcze córeczkę nad życie męża i nie zamieniłabym go nawet na najbogatszego i najprzystojniejszego księcia tego świata.
To tyle z relacji....
Oj, to troszkę nerwowo było. Ale wszystko się dobrze skończyło i to jest najważniejsze Bardzo się wzruszyłam czytając końcówkę. Kochana masz 100% racji Życzę Wam wszystkiego co najlepsze, a przede wszystkim miłości i zrozumienia

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ale wieście to moj mały ma 1100g ida leb w łeb, ułozony jest pośladkowo, wedlug usg tp mam na 19.07 jadynie co to moj mały leżal spokojnie na wizycie(czyli tak jak na kazdej)
Ciekawe czy urodzą się tego samego dnia

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Bravo

.

Cytat:
Ja wolę do gin niż do dentysty Mniej boli Nie ma dla mnie znaczenia czy to kobieta czy mężczyzna - w końcu to lekarz.
Ooo ja też tak mam
A jutro mam dentystę

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Doskonale!!!

Dziewczyny, piję naprawdę sporo, mała się rusza, ale odkąd leżę (to już tydzień praktycznie) moje piersi nie wydzielają siary, stały się miękki i jakieś takie sflaczałe, tak samo łydki
Ad1.
Ad2. Nie martw się tą siarą. Mi też teraz nie cieknie i piersi czasem mam zupełnie miękkie, zero napięcia i bólu.
Stary 2012-04-24, 11:42   #4721
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej

blue mogłabyś mi podać jaki model kupiliście tego Anglecare? Bo my się zastanawiamy

Cytat:

Lila
Lilka
Lilunia
Liluś
???

Ja też kupiłam takie literki śliczne są. A wybrałabym wersję Lilka

Cytat:
śliczne ubranka
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:45   #4722
muminek82
Wtajemniczenie

ooolllccciiiaaa a jak było wczoraj na zajęciach z pielęgnacji maluszka?
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:50   #4723
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja czekam na babke z sure start choc wcale nie mam nastroju na gosci...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:52   #4724
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Witam z rana z kawą z pracy U mnie dziś magiczne 100 dni do porodu
Gratuluję

[QUOTE=dottta;33738802]ciężaróweczki ja już po śniadaniu i kawce, powoli się zbieram bo mnie droga wzywa więc pewnie znów nie nadrobię bo po południu jeszcze wizyta.
/QUOTE]

Trzymam kciuki
Prince za Twoją wizytę też!

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Witam w rozpoczętym 22 tygodniu
Brawo!
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej

Ależ miałam dzisiaj koszmarny poranek, normalnie od rana jakaś seria pechowych przypadków...
w ogóle to wstałam mega niewyspana, bo znowu przez to swędzenie skóry spać nie mogłam. Muszę o tym ginowi jutro powiedzieć.
Na spacerze z psem tak mi się zrobiło niedobrze, słabo i zakręciło w głowie, że myślałam, że fiknę, już miałam po małża dzwonić, żeby po mnie wyszedł bo bałam się, że do domu po prostu nie dojdę. Dwa razy musiałam przykucnąć, bo ustać na nogach nie mogłam i prawie pawia puściłam. W końcu jakoś doczłapałam się do domu. A na dzisiaj miałam zaplanowany jeszcze wypad do labu na badanie krwi i moczu. Miałam już sobie odpuścić, ale mój kochany mężuś zaproponował, że mnie zawiezie, poczeka, przywiezie do domu i dopiero pojedzie do pracy
I oczywiście jak nam się spieszy, to wszystko musi iść nie tak. Najpierw babka źle mi się wkłuła w rękę i musiała wkłuwać się w drugą. A potem jeszcze poszłam odebrać wyniki na HIV bo ostatnio barany tego nie dali mojemu mężowi jak on odbierał, tylko sam odczyn Coombsa mu dali. Babka najpierw kazała mi poczekać, a potem mówi, że te wyniki to już mąż mój odebrał. No więc tłumaczę jej, że właśnie nie odebrał, bo się pomylili i dali mu tylko jeden wynik zamiast dwóch. A ta mi na to, że oni tych wyników nie mają W końcu zadzwoniła do pokoju pobrań, tam jej babki na nowo ten wynik wydrukowały i odebrałam. A małż już cały w nerwach bo do pracy się spieszył...
No, mam nadzieję, że na dzisiaj limit takich niespodzianek już wyczerpany
Ojoj... mam nadzieję, że reszta dnia będzie już udana

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
napiszę że dzisiaj zaczynam 32 tydzień i 8 miesiąc
Pięknie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
a nie powinni najpierw zrobic badania na czysto? bez gluk.?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

a ja znow w stresie - wczoraj wpadla kolezanka i posiedzialam z nia troche...a w nocy obudzil mnie napinajacy sie brzuch. Tego sie spodziewalam ze tak pewnie sie skonczy, ale rano mialam podpaske pelna jakiegos gluta, i do teraz mam troche obolaly brzuch....

i mam takie pytanie do tych co im sie szyjka skrocila - czy byly jakies objawy tego? czy to dopiero na usg widac?

chyba sie jutro przejde do gin, bo za czesto mnie ten brzuch meczy i sama nie wiem co o tym myslec...
Masz rację. Idź do gina
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Witam po kilku dniach nieobecności , melduję ze u nas wszystko w porządku wczoraj zaczęłyśmy 31 tydzień jej jak ten czas leci
Gratki

Cytat:

Lila
Lilka
Lilunia
Liluś???

Śliczne te napisy. Ja bym zrobiła: Lilka
Stary 2012-04-24, 11:57   #4725
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

o właśnie muminku miałam Ci opisać zajęcia
no więc położna pokazała jak kąpać maluszka, proponowała na początku korzystać z foczki bo to jednak łatwiej. Najpierw kazała namydlić maluszka na przewijaku (na sucho),dokładnie wszystkie fałdeczki,główkę,pupcię,c ałe ciałko i dopiero później do wanienki żeby opłukać. Później już na przewijaku pielęgacja: przemycie buźki wacikiem nasączonym wodą, umycie uszek z zewnątrz,oczka przetrzeć gazikiem jałowym nasączonym solą fizjologiczną a potem pępek-poleca Octenisept a dopiero jak okaże się za słaby i pępuszek by się nie zasuszał prawidłowo proponowała użyć spirytusu bo jest mocniejszy niż Octenisept.
Co do kosmetyków do mycia to kazała patrzeć żeby było od 1 dnia życia, polecała też Oillatum(wtedy już nie używać oliwki po kąpieli) a jeżeli wybierzemy płyn do mycia maluszka to później po wyjęciu całego go naoliwić,łącznie z główką. hmm to chyba wszystko
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:00   #4726
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne ubranka Ja też raczej wezmę body z krótkim rękawem i pajacyki do szpitala. I raczej nie nowe. Bo podobno zdarza się, że giną na oddziałach noworodkowych

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a wczoraj dostaliśmy paczkę z tą nianią elektroniczną
nieźle daje skubana, nawet umarłego by obudziło
Noo strasznie to głośne jest

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Super, że synuś zdrowiutki
A lekarz faktycznie porażka

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
no więc położna pokazała jak kąpać maluszka, proponowała na początku korzystać z foczki bo to jednak łatwiej. Najpierw kazała namydlić maluszka na przewijaku (na sucho),dokładnie wszystkie fałdeczki,główkę,pupcię,c ałe ciałko i dopiero później do wanienki żeby opłukać. Później już na przewijaku pielęgacja: przemycie buźki wacikiem nasączonym wodą, umycie uszek z zewnątrz,oczka przetrzeć gazikiem jałowym nasączonym solą fizjologiczną a potem pępek-poleca Octenisept a dopiero jak okaże się za słaby i pępuszek by się nie zasuszał prawidłowo proponowała użyć spirytusu bo jest mocniejszy niż Octenisept.
Co do kosmetyków do mycia to kazała patrzeć żeby było od 1 dnia życia, polecała też Oillatum(wtedy już nie używać oliwki po kąpieli) a jeżeli wybierzemy płyn do mycia maluszka to później po wyjęciu całego go naoliwić,łącznie z główką. hmm to chyba wszystko
A co to jest foczka?
Stary 2012-04-24, 12:00   #4727
asia665
Wtajemniczenie

Mandragorrka,phdwao i Irmusia - super,że po wizytach wszystko ok

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mogą to dlaczego do tej pory każdy jeden lekarz mi mówił, że nie może wystawić zwolnienia jeśli poprzednie się jeszcze nie skończyło albo nie kończy w dniu wizyty to samo dzisiaj powiedziała ta koleżanka z przychodni
Aguś mi też tak mówili. Ale teraz jak byłam w szpitalu to zwolnienie miałam do 26.03 (włącznie) a mimo wszystko ze szpitala zwolnienie dostałam od 26.03 . Powiedziałam tej kobiecie ,która je pisała że ja mam zwolnienie jeszcze na 26.03 więc może wypisać od 27.03 ,to powiedziała że nakładające się zwolnienia to nie jest problem. ZUS sam sobie je "reguluje" , za to najważniejsze jest by przy zwolnieniach nie było przerwy (chodzi tutaj o sytuacje gdy ktoś jest na zasiłku chorobowym )

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
odebralismy dziś wózek i kupiliśmy przewijak

Co prawda emocje zwiazane z wizyta, nie pozwoliły mi do końca cieszyc sie nim, wklejam fotki
Śliczny

Powiem Wam,że ten Tantum Verde postawił mnie na nogi . Gardło nie boli mnie już tak mocno i troche "odżyłam" .
Zrobiłam wczoraj zupe pieczarkową a mój mąż powiedział, że mu nie smakuje i zamówił sobie pizze . Wkurzyłam się i powiedziałam ,że więcej mu nic nie ugotuje . Dlatego dzisiaj strajkuje .

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:06   #4728
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
super że wszystko z maluszkiem ok
Mój mały też się rączkami zasłaniał trochę brzuchem mi lekarz potrzepał i się obracał jak należy u mnie połówkowe 180zł w tym 4 zdjęcia i filmik z całego badania - dobrze że mój mąż tak obeznany w sprawach komputerowych bo o mały włosy a byśmy nagrania nie mieli, wieszało się na 22sek.

Stary 2012-04-24, 12:12   #4729
Ando
Rozeznanie

a ja przejrzalam allegro za ciuszkami i takie sa tam slodkosci - oh, ze tez nie wiem jaką płec ma moje dziecię

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:13   #4730
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Mandragorrka,phdwao i Irmusia - super,że po wizytach wszystko ok

Aguś mi też tak mówili. Ale teraz jak byłam w szpitalu to zwolnienie miałam do 26.03 (włącznie) a mimo wszystko ze szpitala zwolnienie dostałam od 26.03 . Powiedziałam tej kobiecie ,która je pisała że ja mam zwolnienie jeszcze na 26.03 więc może wypisać od 27.03 ,to powiedziała że nakładające się zwolnienia to nie jest problem. ZUS sam sobie je "reguluje" , za to najważniejsze jest by przy zwolnieniach nie było przerwy (chodzi tutaj o sytuacje gdy ktoś jest na zasiłku chorobowym )

Śliczny

Powiem Wam,że ten Tantum Verde postawił mnie na nogi . Gardło nie boli mnie już tak mocno i troche "odżyłam" .
Zrobiłam wczoraj zupe pieczarkową a mój mąż powiedział, że mu nie smakuje i zamówił sobie pizze . Wkurzyłam się i powiedziałam ,że więcej mu nic nie ugotuje . Dlatego dzisiaj strajkuje .

a wiesz co mój kiedyś zrobił?
też mu jedzenie nie smakowało, akurat w domu mnie nie było a ten czubuś poszedł do ogrodu i to jedzenie (ryż z warzywami) wywalił pod korzeń, pech chciał że jak wróciłam to z tatą poszłam tam wkopać rośliny

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
a ja przejrzalam allegro za ciuszkami i takie sa tam slodkosci - oh, ze tez nie wiem jaką płec ma moje dziecię
a kiedy sie dowiesz?

Stary 2012-04-24, 12:27   #4731
karolka110
Wtajemniczenie

a oto mój wczorajszy misiowy zakup dla mojej Lilutki
Kocham te misiowe rzeczy z uszkami
wydałam, aż 5euro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-04-24 12.24.59.jpg (170,4 KB, 28 załadowań)
Stary 2012-04-24, 12:29   #4732
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

oj, nie przejmuj się
na każde leczenie zgadzasz sie albo nie - Twoje pełne prawo
tym bardziej że w tym przypadku zasadność takiego leczenia jest mocno wątpliwa
dziekuję dziś mam to w pompce juz
Cytat:
dla tych co lubia szarobure rzeczy fajne polspiochy znalazlam
http://allegro.pl/super-polspiochy-s...292852638.html

tak sie zaczelam niesmialo rozgladac za wyprawką...
ale sliczne są
Cytat:
super
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Ciekawe czy urodzą się tego samego dnia
hheh byłoby wesoło
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:40   #4733
ivoncia16
Wtajemniczenie

ale ładna pogoda dzis u mnie
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:44   #4734
Linka25
Zakorzenienie

Co dziś robicie na obiad?
Asia - wiem, strajkujesz po pieczarkowej

Ja dziś mam gulasz z mięsem i warzywami: marchewka, pietruszka, seler, cebula, papryka i pieczarki
do tego oczywiscie kasza jęczmienna

TŻ ugotował czyli będzie pysznie
ma chłopak zdolności

A tak w ogóle to trochę mam wątpliwości czy nie za dużo ruchu było w Sopocie - w nocy przy zmianie pozycji mój brzuch dziwnie się zachowuje - mięśnie się napinają identycznie jak przy kichnięciu na przykład. I teraz bądź tu mądry i zgaduj czy jest to groźne czy nie??? Nic mnie nie boli, ale jest to dziwne...

Ando idziesz do lekarza?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:46   #4735
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam świezy szpinka w liściach i poddusze go ze smietanka i czosnkiem, do tego makaron
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:47   #4736
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja mam mielone i ziemniaczki ze szczypiorkiem

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:51   #4737
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Asia - wiem, strajkujesz po pieczarkowej

Ja dziś mam gulasz z mięsem i warzywami: marchewka, pietruszka, seler, cebula, papryka i pieczarki
do tego oczywiscie kasza jęczmienna

TŻ ugotował czyli będzie pysznie
ma chłopak zdolności
My dziś też gulasz i też z kaszą jęczmienną
Stary 2012-04-24, 12:54   #4738
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Super, że wszystko ok i dzidziolek pozwolił sie zbadać
no czasem nieodpowiednie podejście lekarza potrafi popsuć wrażenia z wizyty
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Ja nie Muminek ale dzięki za ciekawe informacje
Cytat:
a oto mój wczorajszy misiowy zakup dla mojej Lilutki
Kocham te misiowe rzeczy z uszkami
wydałam, aż 5euro
Śliczny
Cytat:
piękne ciuszki
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Chyba też dziś zrobię pieczarkową zainspirowałaś mnie, miałam pieczarki i brak pomysłu na nie

Powoli sie zbieram do diabetologa, mam na 15.30 ale muszę podjechać autem na dworzec stamtąd pociągiem do centrum i tramwajem do przychodni, więc z pół dnia mi zejdzie na tym
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:56   #4739
karolka110
Wtajemniczenie

NIO to ja zmykam na spotkanie z psiapsiółeczką-ploteczki, jedzonko chińczykowemniami mniami

do usłyszenia
Stary 2012-04-24, 12:58   #4740
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
NIO to ja zmykam na spotkanie z psiapsiółeczką-ploteczki, jedzonko chińczykowemniami mniami

do usłyszenia
Jak mnie się chińczyka chce! Tż nie daje się namówić, ale już się wstępnie umówiłam z jego siostrą

Tż zabiera Dorotkę do centrum bo ma pomóc koledze coś załatwić, a ja ogarnę chałupkę, bo o 14 mam gościa A ciacho bananowe taaaak pachnie że chyba zaraz zjem kawałek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości