|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
kosmitka
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
|
|
|
#1262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Zo po śniadaniu zasnęła znowu na swoją poranna drzemkę (która ostatnio trwa do 3 godzin) i mogłabym zabrać się za sprzątanie, ale nie chce mi się okrutnie!
Może jeszcze kawkę sobie zrobię i pomyślę nad umyciem podłóg ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- dziękujemy Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-04-24 o 11:05 |
||
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj doszłam do wniosku, że zła ze mnie matka. Ostatnie dni mam takie, że tylko czekam aż się tż czy mama w okolicy pokazał, żeby dać im małego. Wszystko mnie drażni, wszystko przeszkadza |
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam zaraz zła matka! po prostu zmęczona Ty lepiej pisz jak po wczorajszym bieganiu! |
|
|
|
|
#1265 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie pięknie ![]() podczytuje na razie , ale nei wiem jak sie to skonczy bo mały sobie wkrecił mega krzyki jak tylko nei jest na łapkach-nie wiem co mu sie stało piszczy, krzyczy zaraz ochrypnie
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj z kolei ona nie może. I tak to właśnie wygląda Serio? Od razu lżej że nie tylko ja z tych złych. I jeszcze co podejdę do kompa i mogę spokojnie coś porobić to nagle tż ma do mnie 50 pytań. I to zawsze. |
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to tylko mordęga z każdym posiłkiem. Czasem muszę wyjść do drugiego pokoju i ochłonąć, bo jestem bliska wciskania jej tej łyżeczki do buzi na siłę. Za to przeraża mnie to, że wiecznie mam w domu bałagan. Sprzątam codziennie, a wieczorem jest już taki syf, że wstyd kogoś do domu wpuścić!
Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-04-24 o 11:42 |
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
z pierwszych rzeczy co pamietam to dziekuje za namiary na noclegi-niestety miejsc juz brak
![]() ale znaleźliśmy w zakopcu wiec znów zmiana planów i jedziemy do zakopca z racji braku miejsc od wczoraj dzwonilismy wszedzie: karpacz, szklarska poreba zakopiec itd dzis udało sie w zakopanym wiec spoko ja uwielbiam wiec naciesze oko tatrami
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zadomowienie
|
Ja już po zrobieniu mielonych, prasowaniu, wstawieniu nowego prania, obiadku Adasia padam na pyszczek a gdzie tu do wieczora
![]() MamoZo nie przejmuj się, u mnie to samo, rano sprzątenie a wieczorem syf, ale dałam na luz bo bym się wykończyła ![]() Cotka w takim razie i ja zła matka , ale teściowej do tej pory niechętnie oddaje małego![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() My majówkę spedzamy na miejscu, pojedziemy napewno na wie do mamy i do dziadkow moich pod Swięty Krzyż
|
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
Witam =)
To Ja też jestem złą matką, bo mam tak samo że jak tylko się da, to daje Czarka mężowi lub mamie =) Był u Mnie właśnie facet który robił zdjęcia w czasie chrztu i wzięłam wszystkie =) dzisiaj je zgram jakoś na laptopa i wstawię =) Brakowało Mi Was, jakoś odrazu mam lepszy humor gdy piszę tutaj =) |
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Minio, kiedy mnie coś trafia w tym domu kiedy jest bałagan i od razu myślę o sobie, że jestem beznadziejną matką, skoro ładu i porządku dziecku zapewnić nie umiem
p.s. a kot mi w tym wybitnie nie pomaga, bo wiecznie coś rozleje, przewróci, w kwiatku dziury kopie! ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Asia Zakopane super, ale przygotujcie się na dzikie tłumy! |
|
|
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
Ja też tak cały czas uważam, bo mam mega bałagan w pokoju, ale poprostu nie umiem się zebrać by sprzątnąć, chociaż nic nie robię. W dodatku uważam że jestem złą matką, bo nie jestem w stanie kupować dziecku rzeczy (na każdy wydatek musimy zbierać długo i kupować najtaniej)
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Zadomowienie
|
wiem że nie powinnam się przejmować, ale chciałam z Nim chodzić na basen, a niestety nie dajemy rady zebrać na to kasy
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam cały czas postanowienie że zacznę się odchudzać a dosłownie co chwila jem słodkie i tyje coraz bardziej. Brzuch Mi się wylewa ze spodni, dołuje się z tego powodu, a i tak cały czas jem |
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj wieczorkiem poćwiczę na steperze, w końcu się zmuszę Za miesiąc spotykam się ze znajomymi, których nie widziałam od ponad roku i chciałabym wyglądać bosko |
|
|
|
|
#1280 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 7 miesiecy Cytat:
Moja tez chyba ze 4-4.5h jednym ciagiem najwiecej, ale przez zeby to nawet i tego nie ma. Do tego od kilku dni pobudki jak w zegarku o 5:30 i nie ma przebacz - wstawaj matka, bo inaczej bede marudzic tak dlugo az wezmiesz na rece Cytat:
dziekujemy Cytat:
A tam od razu zla, ja przez to wstawanie nad ranem jestem mega rozdrazniona i zla na wlasne dziecko. Dzisiaj do tego jeszcze z rana siedziec nie, lezec nie, tylko raczki i u taty tez zle - ryk i takie zalosne patrzenie az znalazla sie u mnie na rekach. Az wyrzuty sumienia mialam. Nie moge sie doczekac az do Polski pojedziemy i troche babci ja oddam Cytat:
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
heja laski zaraz was po dupce wystrzelam, jakie złe matki??????? co to w ogóle ma być? i znaczyć?
to ze czasem macie dosyć? że nei posprzatane? że macie ochote pobyc same i miec chwile dla siebie?i jeszcze wiele innych powodów... no ja was proszę -faktycznie złe jeteście kurde nie zapominajcie ze nie jesteście robotami!!! jesteście oprócz bycia mamą kobietami które maja prawo do swoich humorów, przyjemności itd-wiec już się proszę tak nie nazywać!!!! a zła matka to taka która....lepiej nie pisac bo az nerw człeka bierze na samą myśl!!! ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- MamaZosi wiem że w zakopcu full ludzi-taki urok ![]() mi to nie przeszkadza, dla tamtejszych widoków ludzi zniose, no i jest tam gdzie pochodzić/pospacerowac z dzieckiem
|
|
|
|
#1282 |
|
Zadomowienie
|
aa2 wiem że nie powinnam tak myśleć, ale jakoś w ciąży zaczęłam myśleć o tym że powinnam się cały czas zajmować dzieckiem, mieć idealny porządek w pokoju i być zorganizowaną
|
|
|
|
#1284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zabawki, najlepsze rzeczy, basen-będzie na to jeszcze czas, zobaczysz teraz bedzie lato wiec może uda Ci sie np uzbierać na jakiś mały basenik napełnisz go woda i zobaczysz jakie dziecko bedze szczęśliwe.... naprawdę nei trzeba kupe kasy aby uszczęśliwić takiego malucha![]() co z tego że mój mały ma kupe zabawek, jak żadna go na dłużej nie zainteresuje-najlepiej jak jest mama, tata i jedno albo drugi ema go na łapkach, bawi sie z nim -wtedy mały smieje sie od ucha do ucha i tego nei zastapi żadna zabawka świata ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
No tak. Ja wiem, że mam mieć prawo zły humor i oddawać dziecko innym do bawienia i opiekowania, ale ostatnio to takie częste się robi, że wstyd
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa nie pochwaliłam się Stasiek mówi... tata haha juz usłyszałam z tuzin razy od różnych ludzi "że woła brata, jak na początek mówi tata" ucze go sukcesywnie mama, ale nie mówi tata am też woła coś miałam się zpytać was ale oczywiście wyleciało mi z głowy ![]() gratki za skończone 7mc dla Zosi i Nadi ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- ta u mnie to samo, jakies petitki zwykłe, a je jak oszalały sam, aż rzuca się do biszkopta oczywiście upaciany nie źle
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od piatku mój mąz był na L4 (pisałam wam ze źle sie czulismy) no i był w domu do wczoraj i wiecie co? wczoraj stwierdził ze juz mi sie nei dziwi ze czasem jestem wieczoram zmęczona jak cały dzień z małym siedze-normalnie padłam ![]() akurat ja wczoraj szukaam tych noclegów, dzwoniłam a on sie musiał zajmowac małym i mały troche marudkował-stad ta złota myśl
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zadomowienie
|
MalgosiaM8 gratulacje dla dziecka =)
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam na chwilke pracowo
uruchomili mi kopa, hura ![]() pracuje, przyajmniej w teorii bo z praktyką to różnie, od 7.30 do 15.30 dziewczyny jakie tam z Was złe matki...każdy ma prawo miec kryzys, a teraz po tych kilku miesiącach nastepuje zwyczajnie zużycie materiału ![]() ja sie tez czuje teraz okropnie, nie wiem co robi moja niunia, nie chce dzwonic do mamy co 5 min i tęskni mi sie
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

za 7 miesięcy dla Zosieńki i dla Nadii (spóźnione ale bardzo szczere) buziaki 

piszczy, krzyczy zaraz ochrypnie

i z kżdym dniem jest jeszcze słodsza i kochana
Moja tez chyba ze 4-4.5h jednym ciagiem najwiecej, ale przez zeby to nawet i tego nie ma. Do tego od kilku dni pobudki jak w zegarku o 5:30 i nie ma przebacz - wstawaj matka, bo inaczej bede marudzic tak dlugo az wezmiesz na rece