|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Mravka super filmik, jak ładnie główke trzyma Robercik!
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() Kaja w zespole moze byc gitarzystka, po tatusiu, no i pajacyk juz odpowiedni jest ![]() a Hania? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-24 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Nikii Twój opis porodu jest kolejnym udowadniającym, że to najpiękniejszy (mimo, że trudny) moment w naszym życiu
![]() ![]() ![]()
#2133 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję dziewczynki ![]() ![]() Konia co do tych wymiotów to on potrafi na odległość kilku cm rzygnąć nawet. I tak po każdym karmieniu jest (wyjątkiem była niedziela,bo zwymiotował "tylko" 5razy- najmniej w ciągu ostatnich 2tyg). Jak tylko po prostu żołądek zacznie mu pracować to najpierw słysze takie bulgotki,przelewanie w jego brzuszku i już wiem że będzie paw za chwilkę. Musze aż mu główke do góry unosić,bo się krztusi tym i nosem mu idzie. Odbijanie nic nie daje,bo bęknie 2-3razy położe go i za moment wymiotuje. Karmię go moim mlekiem,ale z butelki (zalecenie lekarza.chcą widzieć ile wypija i czy go po prostu nie przekarmiam). Jak ma lepszy dzień (czyli nie wymiotuje po każdym karmieniu) to karmię go co 2-3h, ale zazwyczaj to jest co godzinę a po trochu,bo jak zwymiotuje to płacze że głodny jest. Lekarze każą mi notować co ile je i ile mleka mu daje,czy kończy się pawiem czy nie... Jak na razie zapiski z ostatniego tygodnia nie pokazują żebym go przekarmiała...Dlatego szukaja przyczyny gdzie indziej. ja właśnie pamiętam jak pisałaś,że przy pobieraniu moczu od Kajulki musiałaś wszystko sterylnie robić. a napiszesz mi,proszę, co i jak robiłas,bo ja zielonego pojęcia nie mam. Bo ta lekarka powiedziała że mam mu tylko pampersa ściągnąć i łapać siuśki jak będą leciały ![]() ![]()
#2134 |
Zakorzenienie
|
Nikki super opis!!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Czy Wasze Maluszki miały na buźce takie jakby kaszaczki? (białe maleńkie krostki) wiem ze nic sie z tym nie robi ale ciekawa jestem po jakim czasie moze zejsc? |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Balbinko, a nie pomaga trzymanie go dluzej w pionowej pozycji? Moze zamiast klasc na plasko podloz jakas poduszeczke na jakies pol i niech tak polezy? Ja staram sie ok 5-10 minut trzymac mala w pionie, pozniej klade ja tak by glowka byla wyzej i mniej ulewa (teraz znowu ulewa bo mleko zageszczone mieszam ze zwyklym zeby kupki byly ladniejsze) W ogole jest to normalne ze Julka jak jej podawalam wode (nie wypijala jej duzo bo dziennie moze z 40-50 ml) to robila twarde kupki a od wczoraj wody jej nie dawalam i dzisiaj dwie normalne byly???
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |||||||||
Gang Iren
|
Czesc.
Wyspana jestem srednio,spalam od 2 do 4:30,od 5:30 do 7 i od 8 do 9:30.Czyli lacznie 5,5 godz.Szalenstwo normalnie! ![]() Cytat:
Dzieki za mile slowa ![]() Cytat:
Dzieki kochana! Oby gin powiedzial,ze juz cos sie rusza. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wspanialy opis. Uwielbiam czytac te opisy ![]() Cytat:
![]() |
#2137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do wody to jaką jej dajesz? przegotowaną? jak tak to to jest przyczyna. Bo pamiętam że ten mój stary pediatra z Pl jak tylko miałam rzadkie zdarzenie to kazał pić ją właśnie bo ponoć taka woda zagęszcza kupkę i przez to jest twarda. a jak często się ją pije to nawet może zaparcia powodować. I ponoć też dlatego dzieci na mm nie robią codziennie kupki ( zazwyczaj, bo wiadomo że są wyjątki) bo przecież mieszankę się w takiej wodzie rozpuszcza... A może spróbuj dawać jej minerlaną (pamiętam,że żywiec zdrój bodajże miał atest IMiD czy coś,ze można ponoć dzieciom dawac) albo kup tą z Humany co pisałaś i obserwuj... A co do kaszaków,to maly ma 3 na buzi i jeszcze się skubańce trzymają. Ale podjerzewam,że to po mnie ma,bo ja cała wysypana jestem nimi
![]() |
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Konia, o ile pamietam to Ty polecalas dla maluszkow zabawke ''Pan Metka''? Kiedy Ninka sie nia zaczela interesowac?
![]() ![]() ten jest ok? http://allegro.pl/zabawka-pan-metka-...266132488.html ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
my mamy taka poduszke http://www.amazon.de/gp/product/B000...ls_o03_s00_i01 mala tez czasem sie z niej zsunie ale staram sie poobkladac ja kocykami po bokach to wtedy trudniej jej ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas działają kropelki dicoflor, mały spokojniej śpi, nie je tak dużo, chyba lepiej trawi, w nocy spał raz 4 h, raz 3 h. No i przede wszystkim zmienia się kolor kupy z zielonej na w kolorze jajecznicy. Jajka jadłam od samego początku i jem co 2-3 dni po 2 jajka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Balbinka z tym pobieraniem to ważne jest żeby nie dostały się do tej próbki bakterie , bo to zafałszuje wynik, co prawda nie tylko obecność bakterii świadczy o zakażeniu, ale tez inne wskaźniki, więc może u Was nie będą patrzeć na bakterie tylko na inne wskaźniki ,dlatego może nie mówiła Ci,że trzeba to zrobić sterylnie w miarę itd. no ale nawet dorośli jak mocz się pobiera to powinni mieć te rejony obmyte...
nakarm Julka , ściągnij pieluchę starą ,podłóż tetrę , wypsikaj te okolice , łącznie z ptaszkiem octeniseptem,podłóż świeżą pieluszkę,miej w pogotowiu ten pojemniczek na mocz, najlepiej przymknięty i jak zacznie siusiać to złap co leci,te pierwsze krople jak uciekną to bardzo dobrze, bo to nie powinno być złapane, pamiętaj żeby swoje ręcę też popsikać octenisteptem po wyczyszczeniu tego rejonu..... może Ci się nie udać ze pierwszym razem, ale nie poddawaj się , próbuj znów, ale kubeczek koniecznie nowy .... A z tym karmieniem to się pytałam , bo właśnie chciałam Ci napisać to co Ci zalecili lekarze , czyli te notatki i podawanie butlą mleka ,zeby wyeliminować przyczynę ilościową i to jak z cyca leci....myślę,że oni wiedzą co robią, trzymaj się Kochana ![]() ![]() Moja Nina wymiotowała na odległość 30 cm i dalej z pozycji plaskiej, ale to dwa razy w tygodniu, wyrosła z tego,mam nadzieję,że u Was też to po prostu minie , Kaja raz też rzygnęła na odległość 50 cm, bo na takiej odległości była plama na oparciu tapczana, a leżała płasko Emigra Nina dostała Pana Metkę jak miała 4 miesiące skończone , przypasowała jej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
Puma GRATULACJE! Oby Malutkiej nic nie dolegało
![]() Ja jestem dziś nawet wyspana. Poszłam spać po 21.00 po karmieniu, kolejne karmienie po 23.00 o 2.30 gdzie Andrejcia postanowiła pogadać ze mną 1,5h. Tak leżałyśmy w łóżku (oczywiście wczorajszej nocy łóżeczko było BE!) i rozmawiałyśmy ![]() ![]() Rano coś się mojemu Kwiatuszkowi ulewało, ale nie takie serkowe z żołądka tylko tak jakby za dużo się najadła i wszystko miała w przełyku ![]() Kolejne śliczne zdjęcia na mailu Gosi i Leny. Eryczek ma fajnego czarno-białego przyjaciela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Rozeznanie
|
Nikii świetny opis porodu i jak się uśmiałam z tego opisu padnięcia Tżta
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- to są prosaki, u nas jeszcze nie zeszły ale już powoli znikają - Filip ma 7 tyg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiejsza noc była względna ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisze na klawiaturze ekranowej, bo karmie a komputer mam za daleko. Strasznie niewygodny sposob pisania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po tym kawalku czopa co miw ylecial spalam jak na szpilkach, ale oczywiscie tez nic ![]() Jestem po szybkim usg, wiec mala ma sie dobrze , zbadac mnie nie badal, a jak sie zaczelismy na piatek umawiac na wywolywanie to ja nawet zapomnialam mowic zeby zobaczyl czy mam rozwarcie ![]() W kzdym razie jesli Viki nie znajdzie wyjscia do piatku to mam sie zglosic na godz. 12 i zaloza mi balonik ![]() Mial ktos?
![]() |
#2147 |
Zakorzenienie
|
Desia to juz niedlugo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
desia czyli coraz bliżej
![]() miała dziś przyjść do mnie położna miedzy 11-13 i du.... nie ma jej ![]() dziewczyny karmiące piersią czy Wy jecie wszystko czy unikacie czegoś np. słodyczy, truskawek, kotletów schabowych, pieczonych potraw itp.?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Rozeznanie
|
Niki Ja jem normalnie aby mięso gotowane 2 dni temu jadłam dewolaj (nie wiem jak to się pisze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
Desia to odliczanie czas zacząć
![]() ![]() Nikki ja jem wszystko, nie jadłam jeszcze cytrusów i truskawek, mała jest troszkę teraz wysypana , ale podejrzewam miód lub sałatę , bo to było nowe, sprawdzę za jakiś czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi w kwestii kaszaków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny, tylko ze ja nie chce miec wywolywane, chce sama
![]() Bo oczywiscie poczytalam sobie glupia o tym baloniku - to jest cewnik Foleya i raczej nie jest to przyjemne ![]() Warunkiem zalozenia jest rozwarcie na 1 cm a on mi dzisiaj nie sprawdzil rozwarcia, wiec jak moze tak zadecydowac ![]() Wprawdzie ja wspomnialam ze mi kawalek czopa wypadl i mowil ze mnie w piatek zbadaja jakie rozwarcie i wtedy zaloza balonik , wiec moze podejrzewa, ze jakies tam rozwarcie jest? A Karolca chyba mialas porod wywolywany? Juz doczytalam, ze dostalas jaki zel na rozwarcie, myslalam ze moze mialas balonik. Wiem ze sie nie czyta w internecie, ale chcialam sie dowiedziec co to takiego ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-24 o 12:56 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | |||
Zakorzenienie
|
![]() znowu kolejny dzień ciągle w biegu i wiecznie brak czasu ![]() nawet nie mam kiedy w szafie ciuchów ułożyć ![]() wszystko mnie boli i ten cholerny brzuch i plecy ![]() Byłam dziś na mieście sama, a TŻ sam poszedł na spacer z Michałkiem ![]() kupiłam buty po przecenie ![]() ![]() ![]() ![]() no i zauważyłam, że trace pokarm bo mały je więcej mm niż z cyca. Co do chrztu dzisiaj widziałam takie śliczne małe garniturki i właśnie musze powiedzieć o tym TŻtowi bo my samy nawet nie wiemy jeszcze kiedy ten cały chrzest zrobimy przed porodem myśleliśmy o czerwcu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak małemu ciągle jeszcze ropieje oczko mamy krople 2 x dziennie przez 10dni jak nic się nie zmieni to trzeba będzie iść do okulisty. Co do wkładek ja używam Tomme Tippe z których jestem bardzo zadowolona a teraz mam jeszcze BabyOno których zdecydowanie nie polecam !! Cytat:
![]() ![]() Nikki super opis porodu ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Wtajemniczenie
|
Nikii ale numer z tym TŻtem
![]() ![]() ![]() My chrzcimy już w sobotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Wtajemniczenie
|
Nikki super opis!!
ze slodyczy jem herbatniki i takie angielskie ciastka FOX - uwielbiam je ![]() Lena Hani super wychodzi krzyk ![]() ![]() wiecie co? ta znajoma ktora poznalam na sali poporodowej, podala mi swoj mail i wyslalam jej juz dwa razy zdjecia i otrzymuje dzis maila od ''niej'' ze ona mnie nie zna i chyba mam zly adres mailowy ![]() podala mi zly adres mailowy ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-24 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zadomowienie
|
![]() dziekujemy za miłe słowa! Powinnam ten film wyslac tej pediatrze co to nas tak olala za pierwszym razem ![]() ![]() Pisalyscie o wkładkach...ja mam teraz Love- uwazam, ze sa bardzo dobre, duze i chlonne nie zostawiaja " meszków"..wczesniej mialam babayono premium i tez były fajne. W sumie to zawiodłam sie na Bella, bo naprawde były do luftu. Desia, kciki za Ciebie trzymam mocno! ![]() Cotton , gratulacje!!!!! ![]() Gosia, ale Corcia trzyma dumnie braciszka na rękach ![]() Aguśka, mam nadzieje,ze sytuacja u Ciebie szybko sie poprawi i chłopcy nie będa dawali tak popalic. Mogę się tylko domyslac jak to jest ![]() U nas nocka z 3h przebudzeniami i standardowo po 4-5rano płaczem z powodu gazów;/ kurka normalnie przez sen płacze...nie wiem jak Mu pomoc. Zawsze o tej samej porze Go to meczy i nie pozwoli spokojnie spac..widze,ze się meczy i nie mam sumienia Go zostawiac,aby sie "wypłakal" wiec wstaje co 30min ponosze..strzeli bąka i na chwilę ma spokoj. Mamy za to maly problem ze smoczkiem ![]() Zauwazylam taka prawidlowosc,ze jak Młody robi sie senny(w ciagu dnia) i pora na drzemke to probuje mnie wydoic. Oczywiscie wiem,ze glodny nie jest,wiec nie daje cyca ale klade do lozeczka i MOJ BŁAD bo dawałam smoczek i On po chwili ciumkania zasypial. Jednakze teraz sie okazuje,ze strzelilam sobie w kolano,bo On bez tego smoczka teraz nie zasnie. Nie daj Boze jak Mu wypadnie to sie wybudzi. Dopiero jak dobrze zasnie to sam wypluwa. Jakis pomysl? W nocy nie mamy w ogole tego problemu bo odkad zasypia po kapieli to poprostu je na spiocha,.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odp co do jedzenia
![]() ![]() Była właśnie ta położna i tez powiedziała że mogę jeść wszystko tylko nie przesadzać i tylko zabroniła rzeczy wzdymających jak kapusta , fasola itp. Powiedziała że maluszek zdrowy co do ulewania to mam się tym zbytnio nie przejmować bo to jest duży chłop on dużo potrzebuje zjeść i może ulewać.. poradziła dawać co po główkę aby była wyżej. Chyba że te ulewanie byłoby w duzych ilościach wtedy zgłosić się do lekarza. Powiedziała też że możemy wychodzić już na spacerki najpierw na pół godziny. Ale jak na złość właśnie zaczęło wiać ![]() I musze się pochwalić - odpadł nam pępuszek ![]() I wkurzyła mnie teściowa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam dalej pępor siedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Rozeznanie
|
Konia dziękuję!!! Już po 1 próbie jestem,niestety nieudanej,bo Mały sikał wszędzie wkoło prócz do pojemniczka...
A co do jedzenia to u nas truskawki surowe nie przeszły,być moze dlatego,że sklepowe więc pewnie psikane.Cytrusów też jakoś nie mam odwagi zjeść. Za to warzywa jem wszystkie (łącznie z kapusta surowa), solę i pieprzę normalnie,tylko chili nie używam. Nabiał jem od samego początku, szczerze powiedziawszy nie wiedziałam ze powinnam uważać na ser żólty ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.