Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2077 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-23, 20:58   #62281
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

aha mam jeszcze pytanko dotyczące oliwy z oliwek
1. czy mogę ją dawać w większej ilości na włosy długości prawie do zapięcia stanika niż 2 czy 3 łyżki bo mi się tu gdzieś na wątku przemknęło jak szybko nadrabiałam że tylko tyle powinno się jej dawać
2 i czy jak dam na skóre głowy to zmniejszy wypadanie czy zwiększy? jak to u was było?

Kręconowłosa skręt włosów 3a (chcę albo skręt 3b albo fale)
Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać.

Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką
oollaa_1_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 21:23   #62282
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oollaa_1_ Pokaż wiadomość
aha mam jeszcze pytanko dotyczące oliwy z oliwek
1. czy mogę ją dawać w większej ilości na włosy długości prawie do zapięcia stanika niż 2 czy 3 łyżki bo mi się tu gdzieś na wątku przemknęło jak szybko nadrabiałam że tylko tyle powinno się jej dawać
2 i czy jak dam na skóre głowy to zmniejszy wypadanie czy zwiększy? jak to u was było?
1.Możesz, jeżeli odczuwasz taką potrzebę. Pamiętaj tylko, że włosy mają być widocznie naolejowane, ale nie ma z nich kapać
2. U każdego to chyba wygląda inaczej.. Mnie np.nakładanie jakichkolwiek olei wzmaga wypadanie a u niektórych świetnie nawilża skalp itp. Może spróbuj?
Stary 2012-04-23, 21:38   #62283
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

a jak nakładacie oleje na włosy ... gdy włosy są suche czy zmoczone czy może mokrymi rączkami czy suchymi rączkami?

ja dziś przelałam oliwe oliwek do buteleczki z atomizerem i mi się świetnie nakładało...i bardzo szybko...
tylko co zrobić by nie utuścić poduszki i łóżka a także żeby się na buzię nie dostało podczas snu bo mam tendecje do zapychania i krostek...jak sobie z tym radzicie?
czy was oliwa z oliwek kiedyś może gdy dostała się do buzi z włosków nie zapchała...nie spowodowała wysypu krostek? bo się tego boje...

Stary 2012-04-23, 22:01   #62284
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
a jak nakładacie oleje na włosy ... gdy włosy są suche czy zmoczone czy może mokrymi rączkami czy suchymi rączkami?

ja dziś przelałam oliwe oliwek do buteleczki z atomizerem i mi się świetnie nakładało...i bardzo szybko...
tylko co zrobić by nie utuścić poduszki i łóżka a także żeby się na buzię nie dostało podczas snu bo mam tendecje do zapychania i krostek...jak sobie z tym radzicie?
czy was oliwa z oliwek kiedyś może gdy dostała się do buzi z włosków nie zapchała...nie spowodowała wysypu krostek? bo się tego boje...
Znowu ja .
Sposoby olejowania są różne. Możesz olejować mokre, suche, olejować na odżywkę (najpierw odżywka, na to olej), metodą miseczkową (do miseczki z wodą wlewasz olej i w tym moczysz włosy), spryskiwać olejem itp.. Testuj po kolei i wybierz coś dla siebie.
Co do otłuszczenia poduszki to możesz założyć jakąś chustkę na noc czy coś.. Ja generalnie nie mam z tym problemu, bo śpię bez żadnej poduszki (tak mi wygodniej), a pod głową mam satyne i nic mi nie smalczy .

Zapchania przez oliwę nie powinnaś się chyba bać - niektóre dziewczyny używają jej zamiast kremu, mnie też się to zdarzyło Ona chyba nie ma właściwości zapychających, ale wiadomo - różnie to bywa
Stary 2012-04-23, 22:06   #62285
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:

Ja zazwyczaj nakładam na suche po nałożeniu odżywki, suchymi dłońmi Po olejowaniu na odżywkę są miękkie i ładnie się kręcą.

Można zrobić koczek na czubku głowy i często wymieniać poszewkę i po problemie

Edytowane przez Aiisaa
Czas edycji: 2012-04-23 o 22:08
Aiisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:07   #62286
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez chocolateheart08 Pokaż wiadomość
Witam Was ! ; ) Przeleciałam wzrokiem wszystkie produkty, które służa pielęgnacji włosów lecz nie znalazłam PŁUKANKI Z OCTU ! ; d Pewnie, czytajac to myślicie ze to jakaś głupota ale naprawdę pomaga. Wystarczy po umyciu włosów szamponem przepłukać je wodą z octem . Włosy są miękkie, nabierają blasku i zdecydowanie lepiej się układają. Wypróbowałam, więc serdecznie polecam , szczególnie tym paniom, które maja kręcone włoski ; )
Cytat:
Napisane przez chocolateheart08 Pokaż wiadomość
A myślałam , że zaskoczę
a patrz ciężko zaskoczyć, ja o płukance pisałam na poprzedniej stronie, czyli na tej samej co Ty

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:07   #62287
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
ja stosuję olejek alterry ze względu na bogaty skład nakładam go na suche włosy i na to czepek. dobrze się w nim śpi, poduszki nie brudzę, jedynie pachnie olejkiem więc mi się podoba ten zapach
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 22:33   #62288
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Możesz olejować mokre, , olejować na odżywkę (najpierw odżywka, na to olej), metodą miseczkową (do miseczki z wodą wlewasz olej i w tym moczysz włosy), spryskiwać olejem itp..
nakładać na całkiem mokre czy wilgotne (spryskane wodą z atomizera?)
a w tej miseczce to ile woda a ile oleju? tego jeszcze nie słyszałam

czy oliwa z oliwek jest olejem przenikającym (wnikającym) do wnętrza włosa czy tylko na powierzchni go kondycjonuje?

dziękuje wam wszystkim dziewczyny wkońcu wytoczyłam wojnę rozdwojonym końcówką i łamiącym się włoskom... jaki olej najlepiej wnikający byście poleciły na te dolegliwości moich włosów?

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Aiisaa Pokaż wiadomość
Ja zazwyczaj nakładam na suche po nałożeniu odżywki, suchymi dłońmi Po olejowaniu na odżywkę są miękkie i ładnie się kręcą.
na jaką odżywkę nakładasz? bs czy ds? jaka nazwa?

Stary 2012-04-24, 10:48   #62289
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
otóż co może być przyczyną miejscowego podrażnienia?
wszystko ;]
Cytat:
tuż nad czołem, po lewej stronie, między skronią a przedziałkiem mam swędzące miejsce z łupieżem (wydaje mi się że tłustym). po przejściu na CG chwilowo minęło ale teraz wróciło... po myciu jest ciut lepiej, potem się nasila. nie rozumiem tej miejscowości zmian...
Wystarczy że
  • wjeżdżasz żelem do mycia twarzy
  • niedopłukujesz szamponu / odżywki
  • to miejsce jest szczególnie wrazliwe i reaguje bardziej niz reszta
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Nie ma bata, dzisiaj robie jajco po myciu, przekonalas mnie (haha, teraz widze ze napisalam to samo co Ajrisz nie czytajac wczesniej jej posta - pjonaa ).
Piona

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 15:26   #62290
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Mniej owsem, ale to nie oznacza, ze wcale
Z dwojga złego wybieram mniejsze zło, czyli ph kwaśne.
Ostatnio skusiłam się na kolejne testy szamponu Babydream. On ma, zdaje się, ph=8? To zaczynam rozumieć tę szorstkość włosów po myciu. Masakra.
Cytat:
mam pytanie odnośnie podrażnienia skalpu. szczególnie uśmiecham się do AjriszMarty bo chyba jest specjalistką w tej kwestii
otóż co może być przyczyną miejscowego podrażnienia? tuż nad czołem, po lewej stronie, między skronią a przedziałkiem mam swędzące miejsce z łupieżem (wydaje mi się że tłustym). po przejściu na CG chwilowo minęło ale teraz wróciło... po myciu jest ciut lepiej, potem się nasila. nie rozumiem tej miejscowości zmian...
Ja nie Ajrish, ale ostatnio widziałam coś podobnego i bez leków na receptę się nie obeszło. Może warto pójść do dermatologa?
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Nie ma bata, dzisiaj robie jajco po myciu, przekonalas mnie (haha, teraz widze ze napisalam to samo co Ajrisz nie czytajac wczesniej jej posta - pjonaa ). Ostatni raz robilam ponad miesiac temu. W ogole dzis mam chyba nastroj na dzien dobroci dla wlosow, wiec plan jest taki: zaraz poloze Seske na skalp, popsikam wlosy czyms humektantowym, na to olej lniany, pojde biegac, a po powrocie umyje, potrzymam odzywke z 20 minut przynajmniej, a na koniec plukanka cysteinowa. Mam nadzieje, ze sie odwdziecza Potem czeka je ciezki tydzien, bo wyjezdzam na majowke do Grecji,
Majówka w Grecji
Cytat:
wiec nie dosc ze bedzie slonce i mozliwe ze slona woda, to jeszcze lece tylko z bagazem podrecznym - mala walizeczka, max 10 kg, ograniczenia w plynach (do 100ml)... Co oznacza bardzo okrojony zestaw kosmetykow... Doradzcie mi kochane, co koniecznie wziac a z czego moge zrezygnowac?
Może mnie byś wzięła żart
Nie przejmuj się za bardzo, włosy przez tydzień nie umrą Weź szampon, odzywkę, żel i koniec. Szkoda kręgosłupa do dźwigania ciężarów. Ja na wakacje nie brałam żadnych wcierek, szmerów bajerów i włosy przeżyły.
Cytat:
Moze powinnam wziac jakas odzywke silikonowa ktora ujarzmilaby mi te wlosy i przy okazji troche ochronila? Bo o stylizatorach to moge zapomniec... Znacie jakies odzywki silikonowe bs najlepiej z filtrem UV (choc niekoniecznie bo moge wziac spray z filtrem)? Bo domyslam sie ze bs w tym wypadku jest wazniejsza niz ds, tzn. lepiej wziac ze soba bs niz ds?
Ja jestem zadowolona z odżywki Ziaji codzienna pielęgnacja, ma dimethicone, parafinę, bardzo dobrze zabezpiecza przed wilgocią, więc przed suszą też będzie.
A co do filtrów to nie wiem.

Skończyłam definitywnie z żelem mrożącym. W niedzielę pospołu z Babydreamem zrobił mi taki sajgon z włosów, że po kilku godzinach od mycia znów musiałam wsadzić głowę pod kran Miałam totalny przesusz, ostatni raz widziałam swoje włosy w takim stanie przed CG.
Wczoraj znów myłam a włosy dosłownie spijały oleje i odżywkę.
Żel mrożący to w mojej opinii największa wtopa kosmetyczna ostatnich miesiący
A Babydream to kolejna tragedia
Stary 2012-04-24, 15:59   #62291
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:

na jaką odżywkę nakładasz? bs czy ds? jaka nazwa?

Zazwyczaj na Garnier AiK
Aiisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 16:01   #62292
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
wszystko ;]
Wystarczy że
  • wjeżdżasz żelem do mycia twarzy
  • niedopłukujesz szamponu / odżywki
  • to miejsce jest szczególnie wrazliwe i reaguje bardziej niz reszta
dzięki za odp myślę że pkt. 1 i 2 raczej odpadają, dziwne żebym zawsze zajeżdżała żelem lub niedopłukiwała tego samego miejsca, po tej samej stronie itd. zwłaszcza że płuczę b. dokładnie.
zastanawiałam się też czy to nie kwestia pociągania ich. bo to część która jakieś 15cm temu była grzywką więc jest ciągle odgarniana, od pewnego czasu za ucho zakładana a więc często maltretowana

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ja nie Ajrish, ale ostatnio widziałam coś podobnego i bez leków na receptę się nie obeszło. Może warto pójść do dermatologa?
do dermatologów mam wstręt organiczny po traumatycznych przeżyciach z nimi związanych. ale jak inaczej się nie uda to pójdę... :/
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 18:11   #62293
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio skusiłam się na kolejne testy szamponu Babydream. On ma, zdaje się, ph=8? To zaczynam rozumieć tę szorstkość włosów po myciu. Masakra.
powaznie ma tak wysokie ph?
Stary 2012-04-24, 18:19   #62294
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio skusiłam się na kolejne testy szamponu Babydream. On ma, zdaje się, ph=8? To zaczynam rozumieć tę szorstkość włosów po myciu. Masakra. [...]
A Babydream to kolejna tragedia
A masz może testy innych myjaczy bez sulfatów? Może żel do higieny intymnej Fecelle ma bardziej przyjazne ph?

A ja chyba wracam do parafiny. Zobaczymy, czy włosy się poprawią, bo od kiedy jej nie używam, mam ciągle bad hair day...
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 18:25   #62295
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiałam się też czy to nie kwestia pociągania ich. bo to część która jakieś 15cm temu była grzywką więc jest ciągle odgarniana, od pewnego czasu za ucho zakładana a więc często maltretowana
To może upnij
Jak mi sie cos dzieje to upinam, zeby wiatr nie targal i zeby łap nie pchać
Cytat:
do dermatologów mam wstręt organiczny po traumatycznych przeżyciach z nimi związanych. ale jak inaczej się nie uda to pójdę... :/
Ja też i wiele z nas tez
ale diagnoza moze sie przydac, a nóż jakieś próbki da

Kacysko - nawaliłam cysteine pomna zniszczeń opisywanych na blogach - dużo mniej. Dodałam ok 1ml do 50ml psikanki na aloesie (jakis olej, pantenol, jedwab)
skręcają się w oczach
i tak, pachnie :/

Stary 2012-04-24, 18:40   #62296
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Kacysko - nawaliłam cysteine pomna zniszczeń opisywanych na blogach - dużo mniej. Dodałam ok 1ml do 50ml psikanki na aloesie (jakis olej, pantenol, jedwab)
skręcają się w oczach
Dla efektu trza cierpieć, chociaż jak dla mnie nie jest źle - ale ja chemiczny zawodnik jestem

Jestem Kascysko Nie Kacysko
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 18:52   #62297
karonline84
Przyczajenie

po przeczytaniu o cudownych właściwościach olejku kokosowego postanowiłam zakupić i zażyć. narazie nałożyłam na mokre włosy i trzymam już 2 godziny poczekam do wieczora i zmyję. zobaczymy jakie będą efekty.a w tamtym tygodniu pierwszy raz umyłam włosy odżywką nie spodziewałam się tak fajnych efektów.włosy umyte nawilżone ładnie się kręciły. kupiłam z joanny chyba z apteczki babuni.
karonline84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 18:55   #62298
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Hej dziewczyny

Wybaczcie, że znowu się nie odzywam, ale skoro zdaje się znalazłam idealną pielęgnację dla swoich włosów to próbuję pogłębiać swoją wiedzę w innych dziedzinach. A przy ostatnich zawirowaniach życiowych daje mi to mało czasu na zakręcone forum.

W każdym razie włosy nadal mają się bardzo dobrze, a ja o Was pamiętam i staram się podczytywać w miarę możliwości.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 18:57   #62299
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
To może upnij
Jak mi sie cos dzieje to upinam, zeby wiatr nie targal i zeby łap nie pchać

Ja też i wiele z nas tez
ale diagnoza moze sie przydac, a nóż jakieś próbki da

skręcają się w oczach
poświęcę wygląd dla zdrowia skalpu i włosów i postaram się spinać. bo świąd jest nieznośny a i łuszczenie się właśnie rozprzestrzeniło dalej przelecę też skalp nizoralem - zwykle pomagał...
dermatologia to jeden z gorszych egzaminów jakie miałam - jaaaki wtedy miałam łupież, ze stresu. może teraz też przyczyna stresowa? chociaż do sesji daleko... ale w sumie stresowe podłoże możliwe. jak jeszcze mnie ciało zacznie swędzieć to będzie jasne

wasze opinie zachęcają do zakupu cysteiny trzeba w końcu szarpnąć się na zakupy, ciekawe czy rodzina by się zdziwiła jakbym na prezent imieninowy zażyczyła sobie włosowe kosmetyki
Stary 2012-04-24, 19:32   #62300
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
Tak mi się coś kojarzy, chyba Ajrish raz mierzyła?
Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
A masz może testy innych myjaczy bez sulfatów? Może żel do higieny intymnej Fecelle ma bardziej przyjazne ph?

A ja chyba wracam do parafiny. Zobaczymy, czy włosy się poprawią, bo od kiedy jej nie używam, mam ciągle bad hair day...
Na Facelle jest napisane, że ph dostosowane do potrzeb skóry, więc dedukuję, że poniżej 7, przypuszczalnie 5,5 Moje włosy są po nim super, niewiele szamponów potrafi je tak ładnie umyć i wygładzić

Pewnie, że wracaj do parafiny, skoro Ci służyła. Ja też używam parafiny, jest lepsza od naturalnych olejków w tym, że nie potrzeba jej za wiele, by była świetną okluzją. Zwykłe olejów trzeba więcej i łatwiej o przetłuszcz. Przynajmniej tak mi wyszło z praktyki.
Stary 2012-04-24, 19:34   #62301
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
tak mi paseczek pokazał
8 to prawie jak woda ;]
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Wybacz :/ ślepam
Cytat:
wasze opinie zachęcają do zakupu cysteiny trzeba w końcu szarpnąć się na zakupy, ciekawe czy rodzina by się zdziwiła jakbym na prezent imieninowy zażyczyła sobie włosowe kosmetyki
uważaj - to wciąga
nie zużyłam zabawek z pierwszego zamówienia a juz mam ochote na 4te

Stary 2012-04-24, 19:49   #62302
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Pewnie, że wracaj do parafiny, skoro Ci służyła. Ja też używam parafiny, jest lepsza od naturalnych olejków w tym, że nie potrzeba jej za wiele, by była świetną okluzją. Zwykłe olejów trzeba więcej i łatwiej o przetłuszcz. Przynajmniej tak mi wyszło z praktyki.
a jak stosujesz parafinę? mogłabym nałożyć je na noc? samą albo np. z isaną z babasu? bo chciałam coś na noc nałożyć bo akurat mam możliwość a oleju brak...

Cytat:
uważaj - to wciąga
nie zużyłam zabawek z pierwszego zamówienia a juz mam ochote na 4te
tego się obawiam. a na studencki budżet to trochę wydatek
Stary 2012-04-24, 19:56   #62303
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
a jak stosujesz parafinę? mogłabym nałożyć je na noc? samą albo np. z isaną z babasu? bo chciałam coś na noc nałożyć bo akurat mam możliwość a oleju brak...
Czystej parafiny nie kładłam, dodawałam do odżywek i kupuję gotowe odżywki z parafiną w składzie Moja ziaja ulubiona ma parafinę

Może warto spróbować, choć nie wiem, jak ze zmywaniem?
Stary 2012-04-24, 19:57   #62304
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
tego się obawiam. a na studencki budżet to trochę wydatek
zacznij od apteki - gliceryna, lanolina, lecytyna w kapsułkach, witaminy a+e
mniejszy wybor to trudniej wydac duzo naraz

Stary 2012-04-24, 20:35   #62305
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
zacznij od apteki - gliceryna, lanolina, lecytyna w kapsułkach, witaminy a+e
mniejszy wybor to trudniej wydac duzo naraz
Trudniej powiadasz... to czemu dziś w aptece wyskoczyłam z 75zł Fakt, na ZSK wydaję jeszcze więcej
Stary 2012-04-24, 20:41   #62306
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Trudniej powiadasz... to czemu dziś w aptece wyskoczyłam z 75zł Fakt, na ZSK wydaję jeszcze więcej
oj jutro się wybieram do apteki to różnie może się skończyć muszę iść dopiero po wizycie u ortodonty, żeby mieć za co mu zapłacić
Stary 2012-04-24, 21:32   #62307
yarrowia
Zadomowienie

wtrącę się niezmiernie merytorycznie
Cytat:

ja cały czas byłam przekonana, że Kacysko... co też musiałaś zauważyć kiedyś tam

chyba jestem na finiszu niezamierzonej akcji denko
odżywek d/s - 1 i to lipna
b/s - jedna, a właściwie pół
myjąca- sztuk 1
maska - 1
tylko żeli sklepowych 2 po połowie
Stary 2012-04-24, 21:37   #62308
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
wtrącę się niezmiernie merytorycznie

ja cały czas byłam przekonana, że Kacysko... co też musiałaś zauważyć kiedyś tam

chyba jestem na finiszu niezamierzonej akcji denko
odżywek d/s - 1 i to lipna
b/s - jedna, a właściwie pół
myjąca- sztuk 1
maska - 1
tylko żeli sklepowych 2 po połowie
To Ty chyba jesteś moim guru! Obym kiedyś doszła do tego stanu posiadania!

Kaścysko mówi na mnie mój najlepszy przyjaciel, Kascysko zostało bez polskiego znaku Nic się nie stałosię
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:42   #62309
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
To Ty chyba jesteś moim guru! Obym kiedyś doszła do tego stanu posiadania!

Kaścysko mówi na mnie mój najlepszy przyjaciel, Kascysko zostało bez polskiego znaku Nic się nie stałosię
...i nawet nie chce mi się nic nowego kupić nie wiem co, ostatnio wszystkie moje zakupy kosmetyczne to niewypały. wszystkie odżywki jakie mogłam chyba już przetestowałam i za żadną szczególnie nie tęsknię...help :Cry:

ma to sens ciekawa jestem ile jeszcze nicków przekręcam
Stary 2012-04-24, 23:10   #62310
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Czym zwykle myjesz wlosy kochana? Oprocz Facelle Bo tego to akurat sie boje przy tym calym wypadaniu

Cytat:
Majówka w Grecji
Może mnie byś wzięła żart
Z chęcią! Mialybysmy kosmetyki na spółe Lece z przyjaciolka do naszej drugiej przyjaciolki ktora mieszka obecnie na Krecie (Erasmus), pierwszy tylko babski wyjazd od paru lat

Cytat:
Nie przejmuj się za bardzo, włosy przez tydzień nie umrą Weź szampon, odzywkę, żel i koniec. Szkoda kręgosłupa do dźwigania ciężarów. Ja na wakacje nie brałam żadnych wcierek, szmerów bajerów i włosy przeżyly.
Ja jestem zadowolona z odżywki Ziaji codzienna pielęgnacja, ma dimethicone, parafinę, bardzo dobrze zabezpiecza przed wilgocią, więc przed suszą też będzie.
A co do filtrów to nie wiem.
Wcierek, olejow i tym podobnych rzeczy tez nie biore pod uwage Z zelami drogeryjnymi nie mam zadnego doswiadczenia, zreszta zel to w sumie nie rzecz pierwszej potrzeby, poza tym mysle ze wlasnie podsunelas mi produkt idealny w mojej sytuacji - to ta odzywka? Wydaje sie byc fajna, ma jakies tam nawilzacze, ochroni i ujarzmi dzieki parafinie i silikonowi... Da sie ja bez problemu dostac w Ross albo w Naturze? W tej sytuacji wzielabym tylko szampon, ta odzywke i spray z filtrami jesli sie zmiesci (no i grzebien ), to dobry plan Twoim zdaniem?
Ogolnie juz sie boje tego tygodnia pod wzgledem wlosowym, czuje ze na kazdym zdjeciu bedzie brzydkie sianko jak sprzed cg... Ale w sumie cale zycie tak chodzilam i bylo ok wiec teraz tez przezyje

Cytat:
Dla efektu trza cierpieć, chociaż jak dla mnie nie jest źle - ale ja chemiczny zawodnik jestem

Ja tez stwierdzam, ze nie ma tragedii - z kazdym kolejnym uzyciem zapach coraz mniej mi przeszkadza Choc dla domownikow smierdzi zawsze tak samo
Tez zauwazam od czasu do czasu gdzieniegdzie Kacysko, ale myslalam zawsze ze to literowki

Cytat:
poświęcę wygląd dla zdrowia skalpu i włosów i postaram się spinać. bo świąd jest nieznośny a i łuszczenie się właśnie rozprzestrzeniło dalej przelecę też skalp nizoralem - zwykle pomagał...
dermatologia to jeden z gorszych egzaminów jakie miałam - jaaaki wtedy miałam łupież, ze stresu. może teraz też przyczyna stresowa? chociaż do sesji daleko... ale w sumie stresowe podłoże możliwe. jak jeszcze mnie ciało zacznie swędzieć to będzie jasne
Mi świąd ud i lydek nie daje zyc czasami Nie mam pojecia dlaczego. Zmian skornych jakichkolwiek brak. Tylko ten świąd i tylko tam Co ciekawe moj tata ma to samo. Ehh, stresuje mnie ten stres ktory jest uznawany za przyczyne zla wszelakiego Bo to trudna do wyeliminowania przyczyna... Mysl, ze wlosy tez wypadaja mi od tego stresuje mnie jeszcze bardziej, bo nie potrafie nic akurat na to poradzic. I kolko sie zamyka

Cytat:
Moja z pewnoscia juz by sie nie zdziwila Co nie znaczy, ze zrozumieliby to i zaaprobowali

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości