|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
|
|
|
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Rybkie tego akurat zapamiętałam, bo urodził sie tego samego dnia co moj tato, innych byłych nie pamiętam urodzin :P
|
|
|
|
#3903 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My wróciliśmy na Nutramigen bo po 3 dniach NAN Alan miał również czerwone poliki jak Zając Poziomka. Teraz mam przynajmniej pewność, że jest uczulony na mleko krowie. Dziś zjadł ziemniaczka z dynią HIPP smokowało mu bardzo, tylko nie wiedział jak połykać. Słodki widok ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Wyprałam dziś zakupiony wózek, wypucowałam go cudnie. Wygląda prawie jak nowy Czarne elementy plastikowe spryskałam PLAK do deski rozdzielczej w aucie i lśni. Jeszcze musi wyschnąć i troszkę go wyprasuję i będzie cacko.
|
|
#3904 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Boro Sto LAT
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny, dawno mnie nie bylo, a to dlatego, ze lacze obowiazki kury domowej, matki i studentki
pisze prace dyplomowa, ale Jas pochlania wiekszosc mojego czasu chcialabym zapytac, czy to normalne ze moje ukochane dziecko, ktore ma juz 2,5 miesiaca, zasypia jakos o 22 i spi 3 h a potem budzi mnie co godzine na karmienie?? widze ze u niektorych mam juz dzieci przesypiaja prawie cale noce, co zrobic, zeby i moje chociaz troszke przespalo? macie jakies pomysly? bo nie powiem narazie daje rade ale nie wiem ile jeszcze bede normalnie funkcjonowac po takich wstawaniach ![]() aha widze ze dziewczynki traca ladnie na wadze, ja mam ochote ostatnio na slodkie i chyba przytylam nawet, od herbatnikow i kruchych ciastek... ;(
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Boro sto szczęśliwych latek ! ![]() hej wam Jestem padnięta, mimo tego ze mała przesypia całe noce to się nie wysypiam lece odglądac aranżacje kuchni i salonu bo musze sobie jakoś już zaplanować co chcę robic
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeeeeesc
BORO STO LAT!!
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
BebiBebi dziękuję bardzo za odpowiedź!!!
Haniula my jedzemy na dadzie trójeczki ![]() Pojechałam do miasta moim mercedesem i co? padł 2x... odłączyłam aku, pojechał kilka metrów i znów padł na środku drogi w mieście zadzwoniłam do ojca, żeby mnie zcholował do wujka... znów do wujka... ost robił, to zmienił uszczelkę jakąś i już nie ma wycieków, ale padł wtedy co Wam pisałam ehh, wkurzyłam się i za drugim razem nie robiłam resetu żeby wujek wiedział o co kaman, jak podłączy go do swojego komputera to niby ma wykazać co jest nie tak... pierwszy raz hol ale szarpał ojciec trochę i bałam się, że się urwie lina jestem załamana, bo znów kasa się pójdzie !@#$%^&*() ... ![]() za to chociaż na gofra z polewą czekoladową się załapałam nie mogłam się oprzeć
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-24 o 16:22 |
|
|
|
#3909 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny to ważne,żeby na kremie na słoneczko było zaznaczone,że od pierwszych dni?bo na tych drogeryjnych to ja widziałam same od 6 miesiąca
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Boroo specjalnie dla Ciebie torcik urodzinowy
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Agatko Ty masz przeboje z tym autem :/
Zaraz sie wybieram na wykłady z prawka, ale mam lenia, jakoś nie chce mi sie tam chodzic:p Po 3 h i trzeba tam siedziec :/ |
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3913 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czekam na ta noc,co przespi co najmniej 6 godzin bez budzenia sie![]() Cytat:
|
|
#3914 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
ja na chwilke tylko niestety![]() Boro 100 lat |
|
|
|
#3915 | |||||
|
Zadomowienie
|
helołłł
wreszcie ładna pogoda, bylismy 2h na spacerku, nadrabialam was w kawiarni na kawce teraz Olek ma druga drzemke, po tej spacerowej wczoraj kapalam go juz o 19 bo byl zmeczony, sama bo oczywiscie tz w pracy jeszcze, wrocil jak go po kapieli karmilam, potem usypial malego i od po 20 mialam juz swiety spokoj dzieki temu od dawien dawna moglam mjm obejrzec Maly obudzil sie o 4 a potem przed 8ma i wstalismy po 9ej juz na dobre a od 11.30 na spacerku wiec jestem wyspana ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo chce wiecej zobaczyc niz sufit wozka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() albo kakao ale wczesniej nic mu nie bylo a czeko jem od dluzszego czasu przez to nie moglam dzis wprowadzic nic nowego bo skad bede wiedziec co mu jest... musze przeczekac i zobaczyc czy zejdzie oczywiscie nie jedzac nic nowego ani tej czekolady a mialam dzis zaczac wprowadzanie bo 4tyg minely ![]() wspolczuje obydal sie naprawic i jak najmniej to kosztowaloBOROOOO JA CIE UTŁUKĘ ZA TE ZAKUPY POMIMO TYCH URODZIN ![]() ![]() ![]() wszystkiego dobrego
|
|
|
#3916 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pearpearl;33741675M elduja, ze Mielony druga nocke przespal w swoim lozeczku, dopiero rano wyladawal u nas
![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
z tego co wiem, to będzie jakaś sala gminna, więc raczej nawet pokojów by nie było![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i wszystkiego naj Timi troszkę pospał, pojadł, poszalał, posiedział z nami na ogródku, zjadł, usnął, poćwiczył krzyko-miałczenie i właśnie udaje, że pije heratkę ![]() nie byliśmy na spacerze, bo coś wietrznie, ale nie ma to jak kawałek ogródka za domem ![]() mój mąż dzwonił do mnie jak wyszłam na chwilę do sklepu... odbieram pewna, że coś z małym, a ten mi mówi, że wykluły się w końcu małe patyczaczki
|
|
#3917 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojjjj to przechlapane ta 7 to jeszcze jakoś uszła ale ta 6 mnie robija kompletnie a jeszcze jak sobie pomyśle że nad to morze jedziemy ja miałam nadzieje ze sobie troszkę odpocznę i pośpie a ten widzę przed samym wyjazdem takie numery mi odpierdziela ![]() Cytat:
hahahaha dokładnie ten text mówi wszystko jeszcze tylko 4 dni i witaj UNIEŚCIE juuuuupi byle tylko pogoda dopisaładziś ważyłam małego więc ma już 7,6 kg jest co dzwigać wczoraj sobie kupiłam dwie pary spodni na allegro a dziś adidaski bo tak szczerze to jadę nad morze a nie mam kompletnie sie w co ubrać mam tylko jedną pare jeansów po domu cały czas chodzę w dresówkach które są już wymiętolone wiec w takim czymś sie ludziom nie pokaże no i 100zł poszłoooooo mały drzema ja robie obiadek dziś sa ziemniaczki z żeberkami i kapustą wziełam jeden pas żebra i 22zł za neigo zapłaciłam ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- boro 100 latek wszystkiego naj
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Boro sto lat
![]() dzien dobry, a raczej zly.. wyszlam dzis na spacer z malym i chcialam do banku wjesc wiec zostawilam go z kolezanka na 5 minut.. a ona gadala przez tel i jedna reka trzymala wozek i kolkiem gdzies zachaczyla i wozek sie przewroicil na bok.. naszczescie jedna reka trzymala wiec w zwolionym tepie sie przewrocil i /igor zatrzymal sie na boku gondoli.. ja akurat szlam i to widzialam myslalam ze umre... oczywiscie poszlam do lekarza ale go obejrzal i mowi ze chyba mialam szczescie i nic sie nie stalo.. ryczalam jak bobr.. widzialam najczarniejsze mysli.. juz nikomu nie dam dziecka;( wybaczcie nadrobilam ale nie mam mocy cytowac.. napisz tylko ogolnie moj maly tez ma niby skaze ale w srode mial zupelnie czytse policzki wiec zjadlam 10pierogow ruskich i danio z czekolada efekt.. jutro mija tydzien policzki czyste i co to za skaza?? jutro mamy wizyte u arelgologa zobaczymy.. co do zasypiania Igi mi ponad 4 miechy czasem go poloze i zasypiua sam a sa dni ze w bujaczku musi usnac .. czasem budzi sie w nocy raz czasem 10 nie ma reguly.. lece bo jeczy..
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do skazy, to mi lekarka mówiła, że jedynie 2% przypadków wymaga restrykcyjnej diety
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko, ja bym chyba na zawał zeszla dobrze, ze Igorkowi nic nie jest ![]() A ty masz wozek 3 kolowy nie? Z tego co sie orientuje, to one wlasnie takie niezbyt stabilne są sama mialam okazje prowadzić taka spacerowe, i wlasnie na kraweznikach czy gdzies sie kolibał |
|
|
|
|
#3921 | |||||
|
Zadomowienie
|
Boro STO LAT!
Ja nie wiem co się mojemu TŻ stało, ale był dzisiaj ze mną i z Asikiem na spacerze, on zawsze taaaki zmęczony bidulek, ze o spacerkach to nigdy mowy nie było. Przyszedł wreszcie jego elektroniczny papieros, bo TŻ chce rzucić palenie, ciekawe czy mu to pomorze. Dla mnie i Asi to zawsze lepiej bo fajkowy smród doprowadza mnie do odruchu wymiotnego ![]() Uskaooo smoki doszły, ![]() Cytat:
Ty nie byłaś jeszcze po połogu??? ![]() Cytat:
Ważne że już się nie wydziera, oby tak dalej![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za pogodę
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
Anabelita ciesze sie ze doszly zielony byl z w2 razy probowany wciskany Igorowi wiec musisz wypazyc niebieski nowka sztuka
![]() To prezent dla Asi od Igora
|
#3923 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciarki mnie przechodzą na myśl, ze mógłby wypaść z wózka ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
|
#3924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tez czekam na ta noc
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3926 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Boze co ja przezylam to sobie tylko wyobrazcie, oczywiscie zostawili Jasia w szpitalu na obserwacji, a tam badania klocie w paluszek, sciaganie tej krwi, mocz i usg glowki, brzuszka.. na szczescie wszystko bylo ok, ale noc spedzilismy w szpitalu, a Jas mial siniaka duzego na glowce... dobrze ze byl mocno opatulony w koc i trzymala go ta narzuta przypieta do wozka... nie wiem co bym zrobila, gdyby mu sie cos stalo..ale juz powiedzialam ze za jakies dwa miechy pojde z nim jeszcze raz na usg glowki i brzuszka, zeby nic tam sie z czasem nie zrobilo.
|
|
#3927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Misienka, to straszne, siostra pewnie do tej pory ma wyrzuty sumienia, dziecko to straszna odpowiedzialność. Dobrze, ze z Jasiem wszystko ok.
|
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
Uska, Misienka aż nie chce wiedzieć co czułyście w tych chwilach . Jejku nikt nie zaopiekuje sie tak dobrze dzieckiem jak jego własna matka i to jest prawda !! Chociaz no nie wszystkie matki są odpowiedzialne.
Wrocilam z wykładów, dzisiaj poszlo szybko, bo ciekawie było
|
|
|
|
#3929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- czasami sie zastanawiam, jak mozna zostawic dziecko SWOJE DZIECKO na smietniku, oddac je, zabic, maltretowac... nie miesci mi sie to w glowie...
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
uska00 i Misienka MASAKRA, wspolczuje Wam tych przezyc, naprawde okropnosc
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Jaskowi znowu zrobily sie takie zaognione czerwone policzki, chociaz ja nie jem nic z nabialu. Jedyne co, to jajka przepiorcze.

pisze prace dyplomowa, ale Jas pochlania wiekszosc mojego czasu 

na środku drogi w mieście
zadzwoniłam do ojca, żeby mnie zcholował do wujka... znów do wujka... ost robił, to zmienił uszczelkę jakąś i już nie ma wycieków, ale padł wtedy co Wam pisałam
ale szarpał ojciec trochę i bałam się, że się urwie lina
nie mogłam się oprzeć

dzieki temu od dawien dawna moglam mjm obejrzec
albo chce wiecej zobaczyc niz sufit wozka 
przegonicie mnie tu normalnie za chwilę 

za pogodę