|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ V
Cytat:
O Wow, Bardzo mam błyszczące włosy, aż chciałabym Wam pokazać różnicę z wcześniejszymi. Może uda mi się dziś zrobić fotkę, ale światło mam nie za dobre. Tylko nie wiem, czy to zasługa AO czy Sesy. Ale Sese kupię na pewno i pewnie się okaże, jak to u mnie, że się nie oprę dwóm różnym rodzajom ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olejek do włosów gaia slicznie pachnie ![]() Możliwe, że khadi za ciężki a poza tym ma chyba sporo ziół, które mogą takiemu wrazliwcowi jak Ty robic psikusy....... Może nie nakładaj go na skóre głowy, tylko na same włosy. Nie miałam toniku depigmentacyjnego i nie słyszałam o nim nic. Ja na przebarwienia mam krem oczyszczająco-kojący gaia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Kocham ją miłością wielką ![]() Zobaczysz jak sie zmienią włosy jak bedziesz jej regularnie używac!
![]() |
#1683 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem, że go lubisz, tym bardziej jestem wdzięczna, że zgodziłaś się nim podzielić ![]() ![]() A jaki masz stosunek do Henary, bo jeszcze czeka u mnie na testy? Pewnie nie tak entuzjastyczny, jak do Sesy ![]() Ja używam olejów na włosy w przeróżnych kompilacjach i te mieszanki naprawde fajnie wpływają na moje włosy, przede wszystkim to przestały wypadać, ale generalnie nie dają trwałych rezultatów jeśli chodzi o wygląd włosów. Tylko do kolejnego umycia są puszyste i błyszczące. Tak jakby nie wnikały we włosy, tylko je oblepiały z zewnątrz, natomiast Sesa czuję, że doszła do wnętrza włosa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o sesę to efekty są długofalowe - najpierw stosowałam co drugie mycie (bardzo mocno wypadały mi włosy) a po jakimś czasie wystarczyło 1-2 w miesiącu dla podtrzymania efektu. Nawet teraz, kiedy uzywam jej naprawdę rzadko, działanie odczuwam zdecydowanie dłużej niz innych olejów. Stosowałam kilka olejów, które fajnie działają na włosy, ale na razie tylko w przypadku sesy zaobserwowałam działanie długotrwałe. Ja bardzo lubię dodać do sesy troszke oleju rycynowego - powoduje to, że włosy są bardziej sprężyste ![]() ![]()
![]() |
#1686 |
Raczkowanie
|
A ja musze sie troche pozalic na Madre labs szampon i odżywke truskawkową. Szampon dobrze myje, super sie pieni, domywa oleje po jednokrotnym uzyciu, jest bardzo wydajny ale... chyba swedzi mnie po nim głowa. Nigdy tak nie miałam, a tu przez cały dzień mogłabym sie drapać. Odżywka natomiast nie robi nic. Mogłabym jej nie uzyc i włosy byłyby takie same. Lekko spusza mi włosy (pod koniec dnia to mija), ale co mi z tego, ze pod koniec jak ja myje głowę codziennie. Moze ciut lepiej sie po niej włosy rozczesuja. Zapach u mnie sie nie utrzymyje po umyciu ale to w tym przypadku dobrze bo jest tak słodki, że az drazni. Chyba sie z nimi pozegnam. Mam jeszcze z tej firmy szampon balansujący i zobaczymy czy będzie to samo. Narazie musi poczekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie brzmi zachęcająco...... Kurcze, ja tez mam odzywke truskawkową w kolejce, ciekawe jak u mnie sie sprawdzi ![]() Duet balansujący uzyłam dwa razy - miałam testery i zrobił na mnie dobre wrazenie. Więc teraz pozostaje miec nadzieję, że na dłuższą metę tego nie spapra ![]() Kotwilka tez nabyła duet truskawkowy - ciekawe jak u niej sie spisuje na dłuższą metę.
![]() |
#1688 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja bedę należeć do grona Pięknych ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Expertki kochane ![]() czy składnik szamponów "Ammonium lauryl sulfate" jest bezpieczniejszy od "Magnesium laureth sulfate" ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja osobiście żałuję, że kupiłam róż LL Oh La La, ponieważ kolorem mi nie podpasował i do tego ten karmin w składzie (jak zwykle muszę czegoś nie doczytać ![]() ![]() ![]() Za to ten Surfer Girl jest śliczny, jeśli mówisz, że w rzeczywistości jest delikatniejszy to jeszcze lepiej ![]() Ostatnio mam tyle do kupienia, bo nagle wszystko mi się kończy i nie wiem od czego zacząć... a nad filtrem nadal się zastanawiam. Byłam u siebie w Marionnaud i nawet oglądałam JMO i muszę przyznać, że konsystencja bardzo fajna, taki lekki, nie tłusty. Skłonna byłabym go kupić, tylko, że boję się czy nie to nie będzie za niski filtr na lato, bo ogólnie szukam czegoś koło 50, ale z tego co czytam to większość albo bieli, albo twarz się po nich świeci albo bardzo chemiczne albo nie ma informacji o nich ![]() A przy okazji Marionnaud to kosmetyki TheBalm są testowane czy nie, bo że naturalne to nie sądzę. Widziałam fajny róż u nich ![]() Poszukuję również jakiegoś szamponu i odżywki, bo mój Sante się kończy, tylko dlaczego większość 250ml szamponów bez sls i w miarę naturalnych kosztuje ponad 30zł? Why? Bo ja często używam i w tym kłopot ![]() Nie straszcie tym Khadi, bo ja właśnie dostałam dzisiaj paczkę od helfy tego "stymulującego wzrost włosów". Dzisiaj będę testować...
![]() |
#1690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Już podjęłyśmy decyzję o kolejnych zakupach na Iherb ![]()
![]() |
#1692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyglądają obiecująco ale składu nie analizowałam. Cenowo to jakoś ok 12 zł chyba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam coś napisać, ale zapomniałam...
![]() Gratulacje zakupów ![]() ![]() te nowe róże LL są przepiękne ![]() A poniżej moje dzisiejsze zakupy + deo Garniera o którym zapomniałam ostatnio. Wszytsko dobrze znacie, więc chyba nie trzeba opisywac.
#1695 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Z przykrością stwierdzam, że nie zostajesz przyjęta do grona brzydkich i bez anulkowej maseczki.. Ty bez niej i tak jesteś piękna ![]() Róże śliczne! ![]() Cytat:
![]() Szkoda tylko, że ta apteka jest na drugim końcu Krakowa jeśli o mnie chodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Znalazłam Twoją maseczkę w innym sklepie.. 25g za 16 zł ![]() Cytat:
![]() Aa Margo ciągle zapominam.. bo pytałaś kiedyś o męską pielęgnację i chciałam Ci napisać, że mój tż używa kremiku do twarzy z alverde (tego bardziej odżywczego) i jest bardzo zadowolony, co prawda "nie pachnie jak nivea" ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() Gratuluje fajnych zakupów ![]() ![]() A powiedź mi jaki kolorek podkładu dopasowałaś sobie z LL? Bo tak kiedyś się zastanawiałam nad ich korektorem ale nie bardzo wiedziałam w co strzelić, nude jest żółty?
![]() |
#1696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1697 | |||
Raczkowanie
|
Camerooniku chodziło ci o tą maseczke Anuli? KLIK
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Rozeznanie
|
Edytowane przez caameroon Czas edycji: 2012-04-24 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | ||||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Dziewczyny, polećcie coś na bardzo suchą skórę stóp i łydek
![]() Mam takie masełko KLIK ale jest niewystarczające, nawet w połączeniu z dodatkowym olejem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic konkretnego na temat mls nie znalazłam. Zawsze jest wymieniany w grupie składników szkodliwych, ale często w grupie tej pojawia sie też als ![]() Cytat:
![]() No niestety przeważnie naturalne szampony powyżej 30 kosztują. Tańsze są z yr, alverde, alterry, trochę poniżej 30 cenią się też szampony faith in nature. Lavere dziewczyny chwalą a zdarzają sie na nie promocje i wtedy kosztuja dwadzieścia parę zł. Ale przemyśl szampon kuomaye - kosztuje trochę więcej, ale jest naprawde baaaardzo wydajny ![]() Zajrzyj w zestawienie szamponów i odżywek z mojego podpisu - nie ma tam cen oczywiście, ale jak coś Cię zainteresuje to ceny sobie sprawdzisz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak - ja własnie też znalazłam maseczke za 16 ![]() ja od wczoraj sie zastanawiam, po co sobie w poniedziałem maseczke robiłam na włosy - jakbym nie zrobiła to bym mogła sobie olej gaia nałożyć ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1707 | |||||
Wtajemniczenie
|
oki doki widze, ze nie unikne kolejnego ekshibicjonistycznego
wyjawnienia mojego "kolorowkowego" zakupoholizmu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez effa_j Czas edycji: 2012-04-25 o 08:20 Powód: skleroza |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Wtajemniczenie
|
Cameron dziękuję
![]() ![]() To prawda. Mam wersję do zniszczonych włosów. Szampon plącze włosy, ale ostatnio robi to każdy. Odżywka natomiast nie robi kompletnie nic. Jakby jej nie było. Jak ja lubię tego typu filmiki ![]()
Edytowane przez margoltka Czas edycji: 2012-04-25 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
przepraszam, nie mam czasu cytować, ale chciałam potwierdzić, to co pisze Anula o wydajności Kuomaye- używam szamponu od 3tygodni codziennie, a zużyłam może 1/5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.