Jak starszy facet patrzy na dziewczyne o tyle od niego mlodszą? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-23, 20:37   #61
tacyta
Wtajemniczenie

Dot.: Jak starszy facet patrzy na dziewczyne o tyle od niego mlodszą?

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Dobry tekst. Ja już jestem w wieku trumiennym i dużo trudniej zadowolić mi się byle czym. Doświadczenie jakieś jest tak więc wiem czego potrzebuję, cenię swój czas (bo do śmierci go niewiele) toteż nie marnotrawię na schadzki z miernotami, a i samodzielna jestem nie po to aby kogoś wlec za sobą jak tę kulę u nogi, znaczy się, że patrzę jak sobie radzi materialnie kandydat, to na pewno. Okres zachwytu darmowym bieganiem o świcie po rosie mam za sobą tak więc nieudacznicy szans nie mają. No i podobam się sobie dużo bardziej w tym wieku trumiennym niż jak miałam lat dwadzieścia (a propos ciała jędrnego)

To prawda. Im bliżej nam do wieku balzakowskiego (celowo użyłam eufemizmu, żeby tak nie epatować wieczorową porą tymi trumnami ), tym trudniej nas zadowolić. Na pewno stanowimy trudniejszy materiał do obróbki niż świeżynki, które dopiero wchodzą w dorosłe życie i mają jeszcze nieco wyidealizowany i naiwny obraz związku oraz znikome doświadczenie w meandrach stosunków damsko-męskich.
Stary 2012-04-23, 20:47   #62
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość

jędrość i gładkść to kwestia genów i oczywiście cwiczeń,jednak na pewne rzeczy nie ma się zbyt wielkiego wplywu jak rostępy,czy zmarszczki.
można użyc botoksu i operacji plastycznej,ale całego ciała nie da się naciągnąć
No wiesz, ale to nie zmienia faktu, że nawet kobieta ze zmarszczkami i rozstępami może być dużo atrakcyjniejsza często od tej młodszej. Liczy się całokształt przecież, nie ma co wariować. Bo jakby nie było, i młode dziewczyny np miewają rozstępy i to czasem duże, ale to nie zmienia faktu, że mogą być bardzo atrakcyjne .
Ostre wasabi, napisałaś, że skoro jesteś młoda, to będziesz dłużej atrakcyjna dla partnera. To co, gdyby Twój partner związałby się z 30 latką to już krócej byłaby atrakcyjna? Bzdura .
Oczywiście, nie piję teraz do trwałosci takich związków, bo jak mówię, pewnie mogą się udac. Sama na taki bym się nie zdecydowała, nie wyobrażam sobie związku z 30 latkiem, ale każdy ma prawo zyć jak chce.
Bardzo możliwe, że Wasz związek jest harmonijny i udany.
No, ale wiadomo, że tacy idioci, którzy będą szukać wiele młodszej, by ją "ułożyć" tez się znajdą. Ja znałam taki dość hmm ekstremalny przypadek, że 25 latek uganiał się za 15-16 latkami. Jednak jest to jeszcze większa przepaść niż w przypadku 20kilka lat i 30kilka. Podobno tłumaczył to tym, że młodsze dziewczyny są czulsze, wyrozumialsze i nie wymagają tak wiele. No niestety, to był jeden z tych idiotów, który po prostu polował na naiwność młodych dziewczyn.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-04-23 o 20:50
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 20:50   #63
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tacyta Pokaż wiadomość
To prawda. Im bliżej nam do wieku balzakowskiego (celowo użyłam eufemizmu, żeby tak nie epatować wieczorową porą tymi trumnami ), tym trudniej nas zadowolić. Na pewno stanowimy trudniejszy materiał do obróbki niż świeżynki, które dopiero wchodzą w dorosłe życie i mają jeszcze nieco wyidealizowany i naiwny obraz związku oraz znikome doświadczenie w meandrach stosunków damsko-męskich.
Ok, zmieniamy terminologię na przyjaźniejszą przed północą
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 20:51   #64
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
No wiesz, ale to nie zmienia faktu, że nawet kobieta ze zmarszczkami i rozstępami może być dużo atrakcyjniejsza często od tej młodszej..
mnie tego nie musisz mówić,ja nie sugeruje sie wiekiem,ani wyglądem jako takim.
nie wybieram celowo młodszych partnerów sugerujac się jakimiś teoriami o mlodości ciała i duszy i o ile jestem w stanie zrozumiec przypadkowe związki ludzi z dużą różnicą wieku,tak nie ogarniam celowych kryteriów związanych z młodością

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2012-04-23 o 20:53
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 20:57   #65
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
mnie tego nie musisz mówić,ja nie sugeruje sie wiekiem,ani wyglądem jako takim.
nie wybieram celowo młodszych partnerów sugerujac się jakimiś teoriami o mlodości ciała i duszy i o ile jestem w stanie zrozumiec przypadkowe związki ludzi z dużą różnicą wieku,tak nie ogarniam celowych kryteriów związanych z młodością
Rozumiem . Z tym, że może faktycznie u Ostrej Wasabi, to było przypadkowe, a nie że koniecznie chciał dziewczynę w tym wieku.
A na forum to wiadomo, też łatwiej o niezrozumienie, bo jednak jest to słowo pisane.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 21:00   #66
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Rozumiem . Z tym, że może faktycznie u Ostrej Wasabi, to było przypadkowe, a nie że koniecznie chciał dziewczynę w tym wieku.
A na forum to wiadomo, też łatwiej o niezrozumienie, bo jednak jest to słowo pisane.
tego nie neguję,śmieszyło mnie tylko jej podejscie do młodości
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 11:35   #67
bel cerveau
Przyczajenie

Wiem, ze jestem mloda i naiwna ale co mam z tym zrobic. Moze jak dostane nastepnego kopa od zycia to sie czegos naucze ....

Cytat:
Napisane przez Reiraa Pokaż wiadomość
Wracając do tematu, Autorko piszesz, że on nie ma żony .. a skąd wiesz? Powiedział Ci? Może ma kobietę, ale żyją bez ślubu a z Tobą tylko sobie poflirtował, bo jesteś młoda, ładna itd.
Możliwe ale mi naprawde na nim zalezy. Czuje sie okropnie bo mam tyle lat ile mam a nigdy nie mialam faceta, nie wiem jak to jest, nie calowalam sie nigdy itd. Nie wiem co jest ze mna nie tak, ze zaden mnie nie chce .....
bel cerveau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 11:57   #68
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bel cerveau Pokaż wiadomość
Wiem, ze jestem mloda i naiwna ale co mam z tym zrobic. Moze jak dostane nastepnego kopa od zycia to sie czegos naucze ....

Możliwe ale mi naprawde na nim zalezy. Czuje sie okropnie bo mam tyle lat ile mam a nigdy nie mialam faceta, nie wiem jak to jest, nie calowalam sie nigdy itd. Nie wiem co jest ze mna nie tak, ze zaden mnie nie chce .....
Tak właśnie myślalam, że musisz być mega zakompleksiona skoro wiek robisz swoim jedynym atutem, czy też "zagadnieniem" > wnoszę to np. z tytułu wątku. Gdyby było inaczej, to wiedziałabyś przecież, że jak dasz się poznać, to ów 35 latek dostrzeże zapewne w Tobie Twoje inne zalety. Nikt się wyłącznie wiekiem nie kieruje w dobrze partnera - przecież to cecha ciągle zmienna i nic w sumie o człowieku nie mówiąca - zwłaszcza jak mówimy o dorosłych ludziach.
Więc jak starszy facet patrzy na młodszą dziewczynę zależy od tego jakim on jest człowiekiem oraz na jaką dziewczynę patrzy
Proste i banalne.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2012-04-24 o 11:58
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 13:41   #69
Reiraa
Raczkowanie

Cytat:

Oj nie dramatyzuj Jak to mówią: "Każda potwora znajdzie swego amatora."
Wyluzuj, miłość przyjdzie sama.
Stary 2012-04-24, 17:26   #70
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyno, w takiej sytuacji jesteś zbyt łatwym łupem dla doświadczonych, starszych mężczyzn, nie zauważysz nawet gdy zacznie Tobą się bawić, zwodzić i urabiać. Możesz zostać skrzywdzona dużo dotkliwiej niż przez równie niedoświadczonego jak Ty chłopaka w Twoim wieku. Odpuść go lepiej
Stary 2012-04-24, 18:24   #71
Dorix
Raczkowanie

Cytat:

Ale dlaczego koniecznie chcesz dostać tego kopa?
Zastanów się, czy zależy Ci na nim tylko dlatego, że zwrócił na Ciebie uwagę?
Dorix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 18:49   #72
IzuniaH
Raczkowanie

GG do IzuniaH

A ja z kolei nie rozumiem, jak można powiedzieć, że takie związki nie mają przyszłości, jak z góry można założyć, że to nie wyjdzie z tak błahego powodu jak wiek?
Pomiędzy moją mamą i ojcem było 12 lat różnicy i nie było to problemem by stworzyć udany związek W moim przypadku jest tak samo - ja mam 24 lata, on 36 i także nie robi nam to róznicy Fakt faktem, zarówno w przypadku mojej mamy jak i moim dość wcześnie się usamodzielniłyśmy, więc mam inne spojrzenie na świat niż moje koleżanki mieszkające w większości jeszcze z rodzicami
Wiek moim zdaniem ma niewiele wspólnego z prawdziwą miłością, tu pierwszą rolę grają uczucia, zaangażowanie i poczucie, że jest się z właściwą osobą a czy będzie ona miała 24 czy 36 lat - nie ma znaczenia
IzuniaH jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 19:09   #73
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzuniaH Pokaż wiadomość
A ja z kolei nie rozumiem, jak można powiedzieć, że takie związki nie mają przyszłości, jak z góry można założyć, że to nie wyjdzie z tak błahego powodu jak wiek?
Pomiędzy moją mamą i ojcem było 12 lat różnicy i nie było to problemem by stworzyć udany związek W moim przypadku jest tak samo - ja mam 24 lata, on 36 i także nie robi nam to róznicy Fakt faktem, zarówno w przypadku mojej mamy jak i moim dość wcześnie się usamodzielniłyśmy, więc mam inne spojrzenie na świat niż moje koleżanki mieszkające w większości jeszcze z rodzicami
Wiek moim zdaniem ma niewiele wspólnego z prawdziwą miłością, tu pierwszą rolę grają uczucia, zaangażowanie i poczucie, że jest się z właściwą osobą a czy będzie ona miała 24 czy 36 lat - nie ma znaczenia
Przeczytaj dokładnie co napisała autorka o sobie to zrozumiesz dlaczego odradzamy. Wiek tutaj nie ma takiego znaczenia jak kompleksy i całkowity brak doświadczenia. To tak jakby prosiła się o kłopoty.
Stary 2012-04-24, 19:17   #74
ah oh eh
Przyczajenie

Najlepiej zapytaj go w prost czy traktuje Cie poważnie. Mój tż jest o 15 lat starszy ode mnie, wiem że nie jestem mu potrzebna tlyko do sexu. Zapewniam Cie, że jeśli tylko to by go interesowało znalazłby sobie jakąś napaloną, łatwą 15 latke. Jeżeli spotyka się z Tobą długo, mówi że mu zależyu itp to na pewno nie robi tego tlyko po to by Cię 'przelecieć', nie traciłby tyle czasu na Ciebie gdyby chodziło tlyko o to. takie jest moje zdanie. a wracajać do Twojego pytania uważam, że TAK pozatym facet mający 35 lat to nie stary dziadek
A to że nie ma żony... ja nie widze w tym nic dziwnego. Może nie poznał odpowiedniej kobiety
ah oh eh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 19:56   #75
bel cerveau
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dorix Pokaż wiadomość
Ale dlaczego koniecznie chcesz dostać tego kopa?
Zastanów się, czy zależy Ci na nim tylko dlatego, że zwrócił na Ciebie uwagę?
Zależy mi na nim bo świetny z niego facet, fajnie nam sie gada, zartuje (choc ja zazwyczaj pale buraka na twarzy i jezyk mi sie plącze), jest bardzo przystojny, widac ze o siebie dba itd. Nigdy nie zeszlismy na temat tego czy ma kobiete wiec nie wiem, dlatego tez pewnie sobie po tej obraczce wywnioskowalam ze jest sam. A to ze sie zaintersowal (?) to daje mi tylko nadzieje (a moze po prostu jest miły), nie wiem. Ale wiem ze bardzo chcialabym z nim byc bo intuicja mi mowi ze to moglo by sie udac. W nosie mam roznice wieku itd.

A jezeli, przypuszczalnie bym wpadla mu w oko to jak pokazac (powiedziec) zeby tez o tym wiedzial? Uprzedzam ze jestestem niesmiala, wiec potrzebuje porady jak poderwac takie faceta lub jakie znaki mu dawac zeby zrozumial ze mi zalezy. Prosze o pomoc ;*
bel cerveau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 20:36   #76
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy mi na nim bo świetny z niego facet, fajnie nam sie gada, zartuje (choc ja zazwyczaj pale buraka na twarzy i jezyk mi sie plącze), jest bardzo przystojny, widac ze o siebie dba itd. Nigdy nie zeszlismy na temat tego czy ma kobiete wiec nie wiem, dlatego tez pewnie sobie po tej obraczce wywnioskowalam ze jest sam. A to ze sie zaintersowal (?) to daje mi tylko nadzieje (a moze po prostu jest miły), nie wiem. Ale wiem ze bardzo chcialabym z nim byc bo intuicja mi mowi ze to moglo by sie udac. W nosie mam roznice wieku itd.

A jezeli, przypuszczalnie bym wpadla mu w oko to jak pokazac (powiedziec) zeby tez o tym wiedzial? Uprzedzam ze jestestem niesmiala, wiec potrzebuje porady jak poderwac takie faceta lub jakie znaki mu dawac zeby zrozumial ze mi zalezy. Prosze o pomoc ;*
Kobieta w jego wieku takie rzeczy wie. To podstawy.
Stary 2012-04-24, 20:44   #77
Ostre wasabi
Zadomowienie

Cytat:
tego nie neguję,śmieszyło mnie tylko jej podejscie do młodości
jak pisałam moje młode ciało jest luksusowym dodatkiem do mojego intelektu i charakteru, który tak ujął mego TŻ. trzeba czytać do końca zdania a nie wybierać wygodne fragmenty do obśmiania
Ostre wasabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości