Nasze książkowe grzechy - cz. II - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 00:04   #2431
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa
Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. II

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Skad już masz "Płatki na wietrze"... Ja czekam i czekam i doczekac się nie mogę na premierę...
To egzemplarz recenzencki od wydawnictwa Zawsze możesz sięgnąć po stare wydanie Chociaż akurat to nowe bardzo mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a słuchacie muzyki podczas czytania?
Ja nie potrafię się skupić na dwóch rzeczach jednocześnie, więc przy książce w ogóle nie słyszałabym muzyki.
Nie potrafię funkcjonować bez muzyki. Otacza mnie prawie cały czas - podczas czytania również. Nie skupiam się jednak na niej, po prostu sobie brzdąka w tle

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Nigdy. Do czytania muszę mieć absolutną ciszę, przeszkadza mi nawet telewizor grający w pokoju obok.
Telewizor w innym pomieszczeniu to co innego, ten przeszkadza mi zawsze. W ogóle każdy dźwięk dochodzący spoza mojego pokoju doprowadza mnie do szału. Rodzina ma mnie dość, nie dość, że im ciągle ściszam, to jeszcze awanturuję się z papugami, żeby się uciszyły

Cytat:
To mało Niektórym na tym wątku tyle to przybywa w miesiącu
Żeby tylko...

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno: przy opcji -25 zl, ceny naliczane sa pewnie bez zadnych rabatow - tj. po cenach normalnych ...
Pewnie tak

Cytat:
Nie mogę się natomiast skupić na treści jak staną nade mną dwie dziunie i zaczną nadawać
Oj tak, czasem potrafią chrzanić takie głupoty, że aż strach

To teraz pochwalę Wam się przełomem, jaki nastąpił dziś w moim sposobie myślenia! Dostałam do recenzji poradnik 'Jak pomnażać oszczędności'. W przerwie od czytania zaczęłam składać zamówienie w Matrasie, po czym wróciłam do lektury i postanowiłam nie dokonywać żadnych zakupów Kurczę, jak ja sobie uświadamiam ile książek zbiera u mnie kurz, bo nie daję rady czytać po 10 tytułów naraz, bierze mnie przerażenie. Postanowienie mam twarde i nie jest to jeden z tych naszych forumowych 'odwyków', które z reguły traktujemy z przymrużeniem oka. Skoro i tak wydawnictwa zalewają mnie dziesiątkami książek, na brak lektur narzekać nie mogę. I mało jest nowości, które są mi niezbędne. Więc postanowienie jest twarde - zacznę oszczędzać więcej niż zwykle i do kupowania książek podejdę wreszcie z rozsądkiem, o!
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 00:09   #2432
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
To teraz pochwalę Wam się przełomem, jaki nastąpił dziś w moim sposobie myślenia! Dostałam do recenzji poradnik 'Jak pomnażać oszczędności'. W przerwie od czytania zaczęłam składać zamówienie w Matrasie, po czym wróciłam do lektury i postanowiłam nie dokonywać żadnych zakupów Kurczę, jak ja sobie uświadamiam ile książek zbiera u mnie kurz, bo nie daję rady czytać po 10 tytułów naraz, bierze mnie przerażenie. Postanowienie mam twarde i nie jest to jeden z tych naszych forumowych 'odwyków', które z reguły traktujemy z przymrużeniem oka. Skoro i tak wydawnictwa zalewają mnie dziesiątkami książek, na brak lektur narzekać nie mogę. I mało jest nowości, które są mi niezbędne. Więc postanowienie jest twarde - zacznę oszczędzać więcej niż zwykle i do kupowania książek podejdę wreszcie z rozsądkiem, o!
Trzymam za Ciebie kciuki
Aczkolwiek u mnie jest ten problem, że jak zobaczę gdzieś książkę po okazyjnej cenie, to jestem pewna na 1000%, że taka okazja się nie powtórzy i jak za pół roku będę chciała tę książkę kupić, to będzie kosztować trzy razy drożej... Także chyba pozostanę przy gromadzeniu
Czekam na recenzję tej książki o oszczędzaniu na Twoim blogu, może jakieś rady mi się przydadzą
Stary 2012-04-22, 08:32   #2433
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Tyle tylko, że rabaty pojawiają się ciągle. A z czasem część książek tanieje. Więc jeśli nie są niezbędne, naprawdę chcę sobie wbić do głowy, że mogę je kupić kiedyś.

Recenzja pojawi się pewnie wieczorem, w tej chwili powinnam już pisać drugi rozdział magisterki, by uwinąć się przed meczami, żużlem i wyścigiem F1.
Stary 2012-04-22, 10:58   #2434
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
To egzemplarz recenzencki od wydawnictwa Zawsze możesz sięgnąć po stare wydanie Chociaż akurat to nowe bardzo mi się podoba.

!
Stare wydania są "za drogie" czekam więc z niecierpliwością do 9 maja

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 12:34   #2435
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Telewizor w innym pomieszczeniu to co innego, ten przeszkadza mi zawsze. W ogóle każdy dźwięk dochodzący spoza mojego pokoju doprowadza mnie do szału. Rodzina ma mnie dość, nie dość, że im ciągle ściszam, to jeszcze awanturuję się z papugami, żeby się uciszyły
Mam dokładnie tak samo

Cytat:

Życzę wytrwałości
Ja do podobnych wniosków doszłam jakiś czas temu. Z egzemplarzy recenzyjnych uzbierał mi się już pokaźny stos, niektóre książki dostałam pół roku temu albo i dawniej i pomimo iż nikt nigdy nie wymagał ode mnie trzymania terminów ani nie miał pretensji, że nie recenzuję od razu, to jest mi trochę wstyd, że zwlekam tak długo
Stary 2012-04-22, 21:50   #2436
mariolasl
Zakorzenienie

Zakupy jeszcze marcowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg -s0.zmniejszacz.pl-IMG_1255_zmniejszacz-pl_867994.jpg (65,5 KB, 113 załadowań)
Stary 2012-04-22, 23:21   #2437
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Ja do podobnych wniosków doszłam jakiś czas temu. Z egzemplarzy recenzyjnych uzbierał mi się już pokaźny stos, niektóre książki dostałam pół roku temu albo i dawniej i pomimo iż nikt nigdy nie wymagał ode mnie trzymania terminów ani nie miał pretensji, że nie recenzuję od razu, to jest mi trochę wstyd, że zwlekam tak długo
Też nie lubię zwlekać, ale czasem inaczej się nie da

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Zakupy jeszcze marcowe
Aż sobie westchnęłam
A "Kobieta bez twarzy" mnie zachwyciła!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 07:36   #2438
mysia82
Zakorzenienie

apropos promocji z matrasa to te 25% rabatu teź jest liczone od ceny okładkowej a nie od tych cen które mają normalnie na stronie...
z braku empikowej promocje 3 za 2 napaliłam się na tego matrasa a przy chlodnej kalkulacji wyszlo w sumie niewiele taniej niz jakby sie kupilo stopniowo i z namysłem na allegro
mysia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 09:00   #2439
Ojoanna29
Zakorzenienie

W empiku -30%
ale widzę, że trochę pozawyżali ceny - niektórych książek są okładkowe, na większości jest -50gr no i trzeba zrobić zakupy powyżej 100zł

Ja już zamówiłam sobie 4 książeczki w matrasie, teraz czekam na kuriera
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 15:24   #2440
NwZt
Raczkowanie

Z okazji ŚDK Wydawnictwo Czarna Owca daje rabat 50% na wszystkie ksiązki i audiobooki. więcej na http://www.czarnaowca.pl/
Stary 2012-04-23, 17:23   #2441
Amenouzume
Raczkowanie

Prawie miesiąc mnie tutaj nie było Praca, obowiązki, potem krótki urlop ale nareszcie trochę więcej czasu jest .

I dzisiaj oczywiście wybrałam się do empiku z okazji ŚDK. Efekt:
- "Kłamca 4 Kill'em all" - Jakub Ćwiek - dla TŻ
- "Xanth. Zaklęcie dla Cameleon" - Piers Anthony - dla TŻ
- "Okaleczony bóg. Tom pierwszy: Szklana pustynia" - Steven Erikson - dla TŻ
- "Więzień nieba" - Carlos Ruiz Zafon - dla mnie.
Dostałam też oczywiście ten darmowy zbiór opowiadań. I jestem zadowolona. Będę miała okazję sprawdzić pióra autorów, z którymi jeszcze nie miałam do czynienia. I dostałam zakładkę . Jak dla mnie książka to jest na prawdę dużo lepszy pomysł niż te przypinki, które podobno miały być.

No i dodatkowo zrobiłam jeszcze zamówienie w Weltbildzie... :
- Pakiet: Ziemia kłamstw; Raki pustelniki; Na pastwiska zielone - Anne B. Ragde - dla mamy
- "Rywalka królowej" - Carolly Erickson - dla mamy
- Komplet - Trylogia rzymska: Tajemnica królestwa; Rzymianin Minutus; Mój syn, Juliusz - Mika Waltari - dla mnie

Powinno starczyć na jakiś dłuższy czas. dla mnie, mamy i mojego TŻ
Amenouzume jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 18:45   #2442
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Aż sobie westchnęłam
A "Kobieta bez twarzy" mnie zachwyciła!

Zgadzam sie, "Kobieta...." to wciagajaca lektura
Cytat:
Napisane przez Amenouzume Pokaż wiadomość
Prawie miesiąc mnie tutaj nie było Praca, obowiązki, potem krótki urlop ale nareszcie trochę więcej czasu jest .

I dzisiaj oczywiście wybrałam się do empiku z okazji ŚDK. Efekt:
- "Kłamca 4 Kill'em all" - Jakub Ćwiek - dla TŻ
- "Xanth. Zaklęcie dla Cameleon" - Piers Anthony - dla TŻ
- "Okaleczony bóg. Tom pierwszy: Szklana pustynia" - Steven Erikson - dla TŻ
- "Więzień nieba" - Carlos Ruiz Zafon - dla mnie.
Dostałam też oczywiście ten darmowy zbiór opowiadań. I jestem zadowolona. Będę miała okazję sprawdzić pióra autorów, z którymi jeszcze nie miałam do czynienia. I dostałam zakładkę . Jak dla mnie książka to jest na prawdę dużo lepszy pomysł niż te przypinki, które podobno miały być.

No i dodatkowo zrobiłam jeszcze zamówienie w Weltbildzie... :
- Pakiet: Ziemia kłamstw; Raki pustelniki; Na pastwiska zielone - Anne B. Ragde - dla mamy
- "Rywalka królowej" - Carolly Erickson - dla mamy
- Komplet - Trylogia rzymska: Tajemnica królestwa; Rzymianin Minutus; Mój syn, Juliusz - Mika Waltari - dla mnie

Powinno starczyć na jakiś dłuższy czas. dla mnie, mamy i mojego TŻ
Serdecznie gratuluje
Zafon juz do mnie leci, "Trylogie rzymska" bardzo chce miec , a trylogie Anne B. Ragde pozycz od mamy, mnie bardzo sie podobala
Stary 2012-04-23, 19:54   #2443
Mariah
Zakorzenienie

Mówicie, że "Trylogia rzymska" taka dobra? Mam ją tylko czcionka jest tak mikroskopijna, że pomimo kilkukrotnego podchodzenia do niej na zasadzie otwierania, głaskania, trzymania w łapkach a nawet podczytywania jakoś nie mogłam się zabrać za czytanie

Info z GWP o ŚDK
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg GWP.jpg (42,5 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-04-23, 20:07   #2444
Amenouzume
Raczkowanie

Cytat:
a trylogie Anne B. Ragde pozycz od mamy, mnie bardzo sie podobala
Czytałam właśnie opinie i oceny na Biblionetce. Jeśli dodatkowo Ty polecasz to pożyczę, dziękuję za info

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Mówicie, że "Trylogia rzymska" taka dobra? Mam ją tylko czcionka jest tak mikroskopijna, że pomimo kilkukrotnego podchodzenia do niej na zasadzie otwierania, głaskania, trzymania w łapkach a nawet podczytywania jakoś nie mogłam się zabrać za czytanie
Gorąco polecam tego pisarza! Ja wprawdzie trylogii jeszcze nie czytałam. Usiłowałam ją zdobyć przez jakieś ostatnie 2 lata i nigdzie nie mogłam znaleźć. Także jak tylko się dowiedziałam, że wznowiono wydanie postanowiłam, że kupię na 100%. Czytałam inne książki tego autora. "Egipcjanin Sinuhe", "Mikael Karvajalka", "Mikael Hakim", "Czarny anioł". Przepiękne książki historyczne. Raz, że widać iż autor zrobił staranne studia historyczne, bo ogrom faktów i ciekawostek jakie umieszcza poraża. Myślałam, że wiem dosyć sporo na temat starożytnego Egiptu a przynajmniej tyle by nic mnie nie zdziwiło. Myliłam się Albo np. opis polowania na czarownice, sąd i kara, w "Mikaelu". Dwa, książki są pisane po prostu przepięknym językiem. Można się w nich zatopić, rozkoszować. Dlatego raz jeszcze Tobie polecam
Stary 2012-04-23, 20:13   #2445
mysia82
Zakorzenienie

1-blondynki znalezione w domu rodziców -nikt sie nie przyznał do nich wiec dokonalam adopcji
2-allegro (18 z przesylka!a stan idealny!)
3-śdk -w moim ulubionym antykwariacie dawali jeszcze 10% zniżki więc jak miałam nie brac?
4i5- dostałam w prezencie w zwiazku z czyszczeniem polek. darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada ale...ale ilosc coehlo mnie przerazila-pewnie poleca na wymianke. w sumie tylko "grecki skarb" w 100% mnie cieszy
6- z kerfura za 6,99
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4150002.jpg (169,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4230003.jpg (104,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4230005.jpg (117,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4230002.jpg (121,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P423003.jpg (130,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4230004.jpg (93,9 KB, 28 załadowań)
mysia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 21:33   #2446
Amenouzume
Raczkowanie

Ładny komplecik mysia82 . "Cmentarz w Pradze"czytałam w okresie świąteczno-sylwestrowym. Polecam. A za Coehlo też nie przepadam ... I czemu mi nikt nigdy nie dał książek w prezencie w ramach "czyszczenia półek"... Jedyny minus otaczania się ludźmi, którzy też maniakalnie czytają
Stary 2012-04-24, 03:27   #2447
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia82 Pokaż wiadomość
1-blondynki znalezione w domu rodziców -nikt sie nie przyznał do nich wiec dokonalam adopcji
2-allegro (18 z przesylka!a stan idealny!)
3-śdk -w moim ulubionym antykwariacie dawali jeszcze 10% zniżki więc jak miałam nie brac?
4i5- dostałam w prezencie w zwiazku z czyszczeniem polek. darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada ale...ale ilosc coehlo mnie przerazila-pewnie poleca na wymianke. w sumie tylko "grecki skarb" w 100% mnie cieszy
6- z kerfura za 6,99
Swietne ksiazki, szczedolnie ze zdjecia 2 i 3. "Cmentarz w Pradze" pewnie sobie kiedys kupie po okazyjnej cenie, natomiast ze zdjecia 3 dwie gorne czytalam i polecam, a trzecia dolna czeka w kolejce, ale bardzo mi ja polecano, wiec ciesze sie, ze ja kiedys zdobylam.
Cytat:
Kiedys juz sie przymierzalam do zakupu starego wydania, ale male literki za bardzo mnie mecza, wiec odpuscilam. Nowe wydanie powinno byc lepsze, wiec czekam na jakis przyplyw gotowki i z pewnoscia kupie. Moja przyjaciolka bardzo mi polecala, a ona wie, co ja lubie
Stary 2012-04-24, 06:42   #2448
2016070953
Konto usunięte

wczoraj nabyłam "Opowiadania" Edwarda Stachury
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 07:05   #2449
Dosiak
BAN stały

Dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, książki nadal kupuję, ale już w znacznie mniejszych ilościach. Mam podejście podobne do Futbolowej. Dostaje dużo powieści od portalu, więc wstrzymuję się z zakupami, a i tak pozycji z własnej biblioteczki mam co najmniej na rok.

Od dłuższego czasu poluję na Poczekajkę Katarzyny Michalak, ale nigdzie nie mogę jej dostać. Patrzyłam w merlinie, empiku, matrasie, gandalfie, kdc i bonito i wszędzie tylko audiobooki. Nawet na allegro nie ma żadnej papierowej wersji, używanej też nie. Wiecie może co się dzieje z tą książką?
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 07:05   #2450
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Wow dziewczyny, czekałam na tą promocję w matrasie -25 zł. Jestem w szoku. Ceny sa takie jak wczoraj -25 proc. i jeszcze zadziałała ta zniżka

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-04-24, 08:45   #2451
Holly Nieduża
Zakorzenienie

gratuluję nabytków dziewczyny

sama zastanawiam się nad zamówieniem ok 2-3 książek tylko i już sama nie wiem, która promocja jest korzystniejsza ..

w matrasie jeszcze nigdy nie robiłam zakupów, więc te -25% naliczy mi się automatycznie po dodaniu do koszyka ? promocja jest jeszcze aktualna ?
Stary 2012-04-24, 10:00   #2452
Ojoanna29
Zakorzenienie

tak, ja właśnie złożyłam drugie zamówienie, tamto anulowałam..
dopisałam jeszcze jako kod: "czytamy" i za 5 książek wyszło niecałe 100 zł
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 10:29   #2453
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Swietne ksiazki, szczedolnie ze zdjecia 2 i 3. "Cmentarz w Pradze" pewnie sobie kiedys kupie po okazyjnej cenie, natomiast ze zdjecia 3 dwie gorne czytalam i polecam, a trzecia dolna czeka w kolejce, ale bardzo mi ja polecano, wiec ciesze sie, ze ja kiedys zdobylam.

Kiedys juz sie przymierzalam do zakupu starego wydania, ale male literki za bardzo mnie mecza, wiec odpuscilam. Nowe wydanie powinno byc lepsze, wiec czekam na jakis przyplyw gotowki i z pewnoscia kupie. Moja przyjaciolka bardzo mi polecala, a ona wie, co ja lubie
ja dostałam ją w prezencie i dla mnie to chyba najgorsza książka jaką czytałam miałam wrażenie, że ciągle jest nie o tym o czym powinna czyli o kurtyzanie za to Kate Morton "Milczący zamek" - bardzo przyjemna lektura
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 11:04   #2454
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Holly Nieduża Pokaż wiadomość
gratuluję nabytków dziewczyny

sama zastanawiam się nad zamówieniem ok 2-3 książek tylko i już sama nie wiem, która promocja jest korzystniejsza ..

w matrasie jeszcze nigdy nie robiłam zakupów, więc te -25% naliczy mi się automatycznie po dodaniu do koszyka ? promocja jest jeszcze aktualna ?
Tak jak pisałam post wyżej przed Tobą. Ceny są już z rabatem -25 proc. ale jak wpiszesz na koncu zamówienia "czytamy" to jeszcze od calej kwoty odejmą 25 zł

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-04-24, 11:59   #2455
Testarosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam post wyżej przed Tobą. Ceny są już z rabatem -25 proc. ale jak wpiszesz na koncu zamówienia "czytamy" to jeszcze od calej kwoty odejmą 25 zł
Ale bomba
Zamówiłam Las zębów i rąk, Delirium i Czerwień Rubiny, za całość wyszło nie całe 52zł
Testarosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 13:46   #2456
MoTyleKsw
Zakorzenienie

no ja też 3 książeczki, Achaje tom 1, Drzwi do piekła i Kobieta bez twarzy - jedyne 55 zł za całosć

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-04-24, 16:19   #2457
Amenouzume
Raczkowanie

A do mnie właśnie dzisiaj przyszedł nowy katalog z Weltbilda. I już mnie kusi, już mam kilka pomysłów, a jeszcze przecież ostatnie zamówienie nie doszło Gnojki za dużo fajnych tytułów wrzucili. A już poważnie w tym miesiącu dużo kasy przeznaczyłam na literaturę. Teraz trzeba czekać do przyszłego miesiąca... Czyli jakiś tydzień ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 18:02   #2458
Callitus
Zakorzenienie

Doszły dzisiaj do mnie książki z "Muzy"
"Folwark zwierzęcy"
"1Q84" tom 1
"Opowiadania" Marqueza
"Wykłady o literaturze" Nabokova
oraz "Daleko od Mombasy" - Frank Coates

Mialam wkleić stosik, ale coś mi aparat szwankuje

EDIT: Przestał szwankowac, tak prezentuje się stosik kwietniowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5026.jpg (57,7 KB, 75 załadowań)
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.

Edytowane przez Callitus
Czas edycji: 2012-04-24 o 18:28
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 19:00   #2459
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Doszły dzisiaj do mnie książki z "Muzy"
"Folwark zwierzęcy"
"1Q84" tom 1
"Opowiadania" Marqueza
"Wykłady o literaturze" Nabokova
oraz "Daleko od Mombasy" - Frank Coates

Mialam wkleić stosik, ale coś mi aparat szwankuje

EDIT: Przestał szwankowac, tak prezentuje się stosik kwietniowy
Gratuluje ksiazek
"Daleko od Mombasy" zapowiada sie interesujaco, bede wypatrywala twojej opinii na temat tej ksiazki.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
ja dostałam ją w prezencie i dla mnie to chyba najgorsza książka jaką czytałam miałam wrażenie, że ciągle jest nie o tym o czym powinna czyli o kurtyzanie za to Kate Morton "Milczący zamek" - bardzo przyjemna lektura
Zobaczymy, ile opinii tyle ludzi, dziekuje rowniez za twoja
Juz nie raz sie zdarzalo, ze ksiazki bardzo chwalone w blogosferze i na forum mnie nie odpowiadaly i odwrotnie.

Dosiaczku, ja cie pamietam i ciagle wypatruje twoich postow.
Ja moge napisac, ze wg moich kryteriow ograniczylam mocno zakupy, z czym pewnie nie zgodzilaby sie wiekszosc wizazanek . Fakt faktem, ze mocno zastanawiam sie zanim cos kupie i musi sie to znajdowac na mojej przemylanej bardzo must have. Innego zrodla ksiazek nie mam, tylko wlasne polowania
Stary 2012-04-24, 21:39   #2460
Holly Nieduża
Zakorzenienie

niestety nie zdążyłam zrobić zamówienia w matrasie, ceny są już stare i kod również nie wchodzi, ale tak to już jest jak człowiek cały dzień się zastanawia ..

ale za to chwalę się moimi nabytkami z all, które dzisiaj do mnie przyszły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP4602.jpg (60,2 KB, 56 załadowań)

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości