|
|
#1351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3
a czy jest tu choć jedna dziewczyna, u której nie pojawił się ból piersi jako objaw? bo wszędzie gdzie czytam to właśnie to dziewczyny wymieniają jako pierwsze. a u mnie nic. w pierwszej ciąży (poronionej) było dokładnie to samo ...
dodam, że przed @ również nie bolą mnie piersi. |
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej na początku, później już tak
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
W późniejszym okresie to już raczej muszą boleć
bo przecież te wszystkie kanaliki się rozszerzają i przygotowują do przyszłej pracy Więc tak myślę, że powinny, aczkolwiek każda jest inna i pewnie w różnym czasie to się może objawiać... Tak myślę![]() Kupiłam sobie już spodnie ciążowe powiem wam, że ciężka sprawa znaleźć ciążówki na tak szczupłą osobę jak ja ... bo we wszystkich wyglądam koszmarnie i na dodatek przelatują przeze mnie mimo, że to rozmiar 36 a ja jestem już w 24 TC Dopiero w H&Mie znalazłam wzięłam mimo wszystko o rozmiar za duże 36 bo pewnie przytyję jeszcze trochę, ale za to mam rurki a nie jakieś worki no i są bardzo rozciągliwe- dużo elastanu Do tej pory nosiłam spodnie na gumce do włosów hi hi
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2012-03-07 o 10:28 |
|
|
|
|
#1354 |
|
Zadomowienie
|
conclusion mnie tez piersi bardzo dlugo nie bolaly. nie chodzilam czesto do wc. jedynie podbrzusze mnie bolalo. mdlosci pojawily sie dopiero ok 9 tyg .
sailomary mi nie lecialo w ciazy mleko,po poordzie tez z tydzien pusto bylo dlatego maly od poczatku na butli byl i tak zostalo. takze dobry znak ze cosik ci tam leci. a te wlkadki to i w rossmanie spokojnie i kazdym markecie. wszedzie tego pelno
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Rozeznanie
|
dziś odebrałam drugi wynik bety.
5.03 - 164 mIu/ml (32dc, 15dpo) 7.03 - 404 mIu/ml 34dc, 17 dpo) wydaje mi się, że przyrost ładny, chociaż wartości trochę niskie (niby w normie, ale przy dolnej granicy). co myślicie? dziś dość mocno bolał mnie brzuch, ale nie podbrzusze tylko w okolicy pępka. był to dość ostry ból, miałam uczucie jakby pieczenia lub gorąca. próbowałam się wcisnąć do lekarza, do którego zamierzam chodzić, ale najwczesniej może mnie przyjąć w pon. pojechałam więc do przychodni, ale lekarza, który miał mieć dziś dyżur nie było. w końcu stwierdziłam, że co ma być to będzie - biorę luteinę i leżę, chyba i tak nic więcej na tym etapie nie można zrobić. jutro wreszcie endokrynolog, bo ty też się martwię. |
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czekaj 32 dzień ciąży to jest niespełna 5 tydzień tak? Bo ja pierwszą betę zrobiłam i wynosiła gdzieś około 450, druga tydzień później już 7477. Więc wydaje mi się, że przyrost masz prawidłowy
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
conclusion nie martw sie , przyrost masz ok, moja pierwsza beta to bylo 112
i potem przyrost tez sredni. ale dzieciaczek mial sile woli i cala moja leżącą ciąże walczył ja to mowie ze silny osobnik mi sie trafil na to co mialam. nie dosc ze w 5tyg mialam krawaienie, spodowane krawiakiem, potem w 7 tyg sie okazalo ze ciaza jest umiejscowiona tylko 1 cm nad szyjka macicy i jakby nie daj boże sie obniżyła to po ciąży! wiec lezalam i lezalam i bralam prochy. i sie podnioslo potem mialam wlasne weslee i chwile spookoju , a potem znowu syzjka sie skracal, szpital, rozwarcie i tak ciagle cos. donosilam do 36tyg. takze stosuj zalecenia uczciwie i lez jak kaza. wszytsko bedzie dobrze sailomary, chyyba pisalas wczesniej o tym ze mała się słabo porusza. pociesze sie ze moj osobnik tez byl z tych co sie malo ruszał i dostawalam chwialmi nerwocy przez to. bo potrafil sie przez caly dzien z 2 razy ruszyc. ale mialam lozysko na przedniej scianie i ponoc to tez niwelowalo ruchy ktorych nie czulam. przy koncuciazy w ogole nie czulam maleog z tydzien! poszlam na ktg i tam ruchy wychodzily ale ja ich nie czulam. coz musialam wytrzymac zeby nie zwariowac. ale czasem dzieicaczki maja gorsze dni.tak jak my ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- a wiecie co, jak przyszla do nas polozna na pierwszy patronaz , to powiedziala ze to ze mam dziecko na swiecie to cud! bo ona nie chciala mnie dobijac , tylko dawala mi zludna nadzieje. a ja sie nią łudziłam.dzięki Bogu bo od poczatku byla przy kazdym naszym usg i widziala co mialo miejsce. i maly mial nikle szanse! jak ja to uslyszalam to usiadlam! ile wiara daje sily!
|
|
#1359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
sailomary, pewnie ze tak, potem jak sie maly urodzil, to polozna mnie ostrzegla ze nowordki czesto maja bole glowy! o czym nie mialam pojeica. wiecej krzywdy robia nasze nerwy
|
|
#1361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie stosuję się do tego i dziwię się sama sobie, że tak skutecznie, bo z natury jestem bardzo nerwowa i się wszystkim zamartwiam, a odkąd jestem w ciąży nawet odzwyczaiłam się od obgryzania paznokci Nie wiem czemu tak jest jak całe życie nie mogłam
|
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Przyczajenie
|
Dawno mnie tu nie było, prawie rok. Pamiętam wszystkie swoje wątpliwości. Przeczytałam kilka wpisów i to co mi się nasuwa na myśl to:
- mnie piersi nie bolały. nie był to u mnie objaw ciąży. natomiast brodawki bardzo zmieniły swój wygląd, stały się ciemniejsze i pojawiły się na nich takie grudki jakby. - wyciek z piersi w 20 tygodniu się pojawił, niepokoiłam się. położna mnie uspokoiła, to była siara i to normalne że się pojawia. u mnie już do końca ciąży była. - moja córka też miała swoje lepsze i gorsze dni. jednego buszowała a innego wogóle się nie ruszała. pod koniec ciąży dziecko ma mniej miejsca i słabiej się rusza, poprostu nie ma gdzie. - mdłości nie miałam wogóle, więc to nie norma. Lekarz zapewniał mnie, że się pojawią, ale się mylił bo ja przez całą ciążę tylko dwa razy zwymiotowałam. Urodziłam 5 grudnia, w 38 tygodniu. Poród po 12 godzinach zakończył się cesarką, ale to nie ten wątek. Mam śliczna i zdrową córeczkę. Jeśli komuś mój post pomoże to bardzo się cieszę Pozdrawiam. Iwona
|
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
sailomaryy ja tez z natury nerwus jestem i to okropny,ale w ciazy sie tego oduczylam i mi to zostalo. i jak moj tz sie denerwuje to mu mowie np ze sa gorsze problemy na swiecie i szkoda czasu na nerwy
co wczsniej bym powrzeszczala i dopiero bym ulge miala.
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
czytam i czytam i co każdy cykl dopasowuje sobie wasze objawy i wkrecam ze jestem w ciazy a tu @ ![]() ogolnie na @ nic mi nie jest. nigdy nic mnie nie bolalo, moze leciutkie klucie czasem. teraz za ok 4 dni mam dostac @ i od kilku dni tak leciutko kłuje mnie podbrzusze. torbieli brak ![]() Choś bardziej zastanowiło mnie to, ze odrzucił mnie dzisiaj zapach świeżutkich pączków. a przecież w piekarni zawsze tak pachnie ze nie chce sie z niej wychodzić!! :P W tak wczesnej ciąży tez miałyście wyczulony węch? bo wydaje mi sie ze to zbyt szybko.. ale moze sie nie znam
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
17zakrecona, każda ciaza jest inna, nie mozna generalizowac. aczkolwiek wiele objawow takich jak piszesz pojawia sie troszke pozniej, ok 5-6 tc. takze poczekaj te pare dni i zrob tescik.
|
|
#1367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
he he
|
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja o ciąży dowiedziałam się 4 dni temu więc jestem na świeżo ![]() Mam dosyć długie cykle bo ok 32 lub 33 dni. @ miałam mieć we wtorek czyli przed wczoraj ale od poprzedniego tygodnia pobolewał mnie brzucho (tzn. zakuło mnie czasami raz z jednej raz z drugiej strony), troszeczkę ale naprawdę tylko troszeczkę pobolewały mnie piersi i sutki ale najbardziej ze wszystkiego zastanawiało mnie częste siusianie ok 6-7 razy dziennie, co się nie napiłam to zaraz szłam do toalety. Mimo że do @ miałam jeszcze 2 dni stwierdziłam, że zrobię test bo przez ostatnie pół roku staraliśmy się z mężem i jak co miesiąc miałam nadzieję Od razu wyszły mi dwie kreseczki mimo że ta druga była jaśniejsza. Nie wierzyłam i zrobiłam jeszcze 2 testy (jeden w południe a drugi wieczorem) obydwa pozytywne. Tyle czekałam więc byłam w szoku że w końcu się udało i nadal nie mogłam uwierzyć Następnego dnia zrobiłam hcg z krwi i wynik był już dla mnie pewny - 606 ( czyli według legendy na wyniku 2-3 tydzień. We wtorek byłam już u lekarza ale nie mogła mi jeszcze nic potwierdzić "namacalnie" i mam przyjść za 3 tyg. a w między czasie powtórzyć hcg aby sprawdzić czy rośnie. Jak widzicie nie maiłam wielu objawów - zwłaszcza ten ból piersi - taki sam miałam miesiąc temu przed okresem i myślałam, że znów się zbliża @. Piersi nadal tylko delikatnie bolą ale pozostało kłucie w brzuchu i delikatne pobolewanie w dole brzucha czasami wieczorem... no i częste siusianie Ale to bardzo wcześnie na coś więcej
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
Aha i jeszcze jedno - praktycznie nigdy nie jadłam rano śniadania, swój pierwszy posiłek potrafiłam zjeść nawet około 13:00-14:00 i nic się nie działo, natomiast od jakiegoś czasu jak się budzę to jestem strasznie głodna i muszę coś zjeść, zresztą praktycznie cały dzień jestem co chwilę głodna
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! jestem tu nowa ale nie mogłam się powstrzymać żeby się pochwalić ( albo też pożalić).. 2 dni temu dowiedziałam się o ciąży.. ja zawsze byłam panikarą i już nie raz myślałam że jestem w ciąży, latałam do apteki po testy itd.. tym razem nie musiałam nawet robić testu żeby wiedzieć że jestem w ciąży ( chociaż oczywiscie i tak go zrobiłam
po pierwsze moje piersi zrobiły się zupełnie inne niż przed okresem ( bardziej bolesne i jak gdyby "spręzyste" no i oczywiście większe.. do tego calkowity brak apetytu, senność, chodziłam wszystkim zdołowana.. wszystko byłoby wspaniale gdybym jednak 3 tygodnie wczesniej nie rozstała się z moim partnerem nie wiedząc jeszcze że jestem w ciąży... on teraz juz o wszystkim wie.. co dziwne zacząl sie bardzo cieszyc .. ale to chyba nie tak powinno wszystko wyglądać... zawsze bardzo chciałam dzidziusia ale teraz to juz sama nie wiem.. strasznie mi smutno.. ja to zawsze muszę coś nabroić i tyle..
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
witajcie. a ja mam taki problemik ;] tydzień temu współżyłam ze swoim facetem, był to nasz 3 raz. od tego czasu strasznie boli mnie podbrzusze, czuję, jak coś tam się przelewa;] oczywiście pierwsze co mi przyszło do głowy - ciąża ;] dodam, że oczywiście zabezpieczyliśmy się, chłopak nawet we mnie nie doszedł. do tego był to mój pierwszy dzień po okresie, więc teoretycznie niepłodny. ale ja od tego dnia cały czas widzę u siebie objawy ciąży ;] boli mnie to podbrzusze i plecy, tylko że u góry, mierzę temp i raz miewam 37 raz normalnie 36,6, ale tłumaczę to sobie tym, że po prostu się denerwuję i temp sama rośnie;] jak się uspokoję jest ok;] dzisiaj też robiłam test i wyszedł negatywny. mimo to nie mogę przestać o tym myśleć;] mam nadzieję, że moja panika jest bezpodstawna
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No przecież z powietrzem w ciąże nie zaszłaś ![]() Poza tym ten temat dotyczy czegoś innego.
|
|
|
#1374 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo dziękuję za odpowiedź i już znikam, nie zaśmiecam wątku
|
|
|
#1375 |
|
Przyczajenie
|
Hej, mam do Was takie pytanie: test ciążowy robiłam w 39 dniu cyklu ( wyszedł pozytywnie) zaraz potem poszłam do lekarza żeby potwierdzić ciąże. Lekarz zrobił mi USG i powiedział że widzi pęcherzyk ciążowy który ma 10 mm, ale powiedział że nic więcej w środku nie widzi bo to może być jeszcze za wcześnie.. Następną wizytę mam w środę czyli to będzie 48 dzień cyklu. Myślicie że juz na pewno powinno tam widać maleństwo? orientujecie się może jak często występują tzw. puste ciąże? martwię się tym
ja się na tym nie znam ale wydaje mi się że juz na tej pierwszej wizycie powinno już coś widać.. dodam jeszcze tylko ze mam cykle 28 dniowe. Będę wdzięczna za odpowiedź
|
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana tylko spokojnie i bez paniki Ja ze swojej pierwszej wizyty od gina wyszłam na zgiętych nogach,ponieważ na USG było widać tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy bez zarodka.Lekarz kazał mi przyjść na kolejna USG za 6 dni,I na tym 2 USG widać było już pięknie dziecko i bijące serce Tak więc niczym sie nie przejmuj,napewno jest jeszcze za wczesnie i spokojnie czekaj na kolejna wizyte u lekarza.Zarodek czasem może się pokazać dopiero w 7,8 tygodniuNapewno wszystko bedzie dobrze ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- A wracając do tematu wątkuto moje pierwsze objawy ciąży wystąpiły bardzo wcześnie(około 5,6 tygodnia) -Ból podbrzusza(tzn czułam jak coś mi się tam"rozciąga" -Ponieważ paliłam papierosy z dnia na dzien rozstałam się z nałogiem -Dość mocny ból piersi i zwiększona ich wrażliwość -Niechęć do kawy która zawsze uwielbiałam Teraz jestem w 8 tygodniu,nie bola mnie juz piersi i brzuch,ale za to pojawiaja się mdłosci które u mnie niestety trwaja praktycznie caly dzien
|
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
A Ja wylądowałam w szpitalu i muszę teraz w łóżku leżeć... ;( Przedwczesny poród... dopiero po 35 tygodniu mogę wstać, a jestem w 32 ... zaprzyjaźnię się z pilotem
|
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, będzie dobrze Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
sailomary, no to musisz dzielnie wytrwac
ja tez trafilam do szpitala z tym rozpoznaniem w 27 tc. i tez dokonca lezalam, a i tak ur w 36tc. apropo lezenia, to ja musialam tak lezec juz od 5 tc;(ch_aga wow, ladnie ci synek wazy. moj jak mial 3 miesiace to wazyl rowno 7kg. moj sie urodzil 3300 na miesiac przed terminem.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

przynajmniej na początku, później już tak

Trzymam kciuki, będzie dobrze