Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 22:36   #211
Alexandraaa88
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
a alexandra rzucila temat i zniknela...ciekawa jestem co jej jest
Nie zniknęłam. Musiałam ponadrabiać zaległości z uczelni.
A odnośnie tego co się stało, w czwartek trafiłam do szpitala z bardzo silnym bólem brzucha, po badaniach w tym zmierzeniu mi ciśnienia wyszło mi 170/110... Z małym na szczęście wszystko w porządku ale jest to dla niego niebezpieczne. Próbowali dojść do przyczyny tego ciśnienia ale jak zwykle niewiele to dało Wcześniej próbowali zwalić na tabletki antykoncepcyjne, teraz już nie mogą. Ani się nie zdenerwowałam niczym ani nic co mogłoby spowodować taki wzrost... Teraz znów jestem na tabletkach ale chcą mnie wysłać jeszcze do jednego szpitala. Na razie sama nie wiem kiedy ale mam nadzieję, że to już więcej się nie powtórzy...
Stary 2012-04-24, 22:36   #212
blueberry88
Zakorzenienie

Pierwsza strona, na którą teraz trafiłam - ja właśnie tak też czytałam:
"Codzienne dostarczanie skórze tłuszczów z zewnątrz (poprzez oliwienie dziecka) powoduje, że skóra coraz bardziej się wysusza. Pojawia się wtedy sztuczna potrzeba codziennego oliwienia." Wiem to też z praktyki mamy, ale wiadomo, że pewnie mnóstwo ludzi robi inaczej i to nie powoduje problemu.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:39   #213
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Zanim was nadrobię, koniecznie muszę zaprezentować wam moją Zosieńkę - tym razem z 31 tygodnia jej życia płodowego
Byłam dziś na tym trzecim ważnym i dużym usg, wszystko w najlepszym porządku, przebadano i mnie i ją wzdłuż i wszerz (ugrzęźliśmy u lekarza na 2 godziny), ale wyszliśmy zadowoleni
Mała waży 1,5 kg
Gratuluję.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Maciejka
tak, jest tu:
http://www.e-deklaracje.gov.pl/
jutro muszę to zrobić
Dziękuję. Pomyślę o tym jutro...
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak z innej beczki. Na wizytach ginka bada malego przez usg i szyjke tez usg. Nigdy nie dotykała mi brzucha i nie badala na fotelu. Czy któras z Was tez tak ma?
Miałam tak tylko na początku. A później szyjkę i wysokość dna macicy na fotelu, a resztę na USG przez brzuch. Ostatnio było badanie szyjki na fotelu i przez USG (inna osoba), ale to z powodu twardnienia brzucha. Za to przez brzuch spojrzała niechętnie i tylko na łożysko, bo się o to upomniałam.
Jeśli nie masz objawów infekcji, to moim zdaniem Twoje badanie jest bardziej dokładne.
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dzięki
Mi sie naiwnie wydawało, że owoce przed snem to taka zdrowa i lekka przekąska ale cóż będę musiała jeść wcześniej, a właśnie narobiłaś mi smaka na kiwi
Z tego co kojarzę, to przez lata mówili o przewadze fruktozy nad glukozą, a w tym wywiadzie słyszałam jakieś nowe teorie zupełnie odmienne o dotychczasowych. Tylko to było w radiobudziku tuż po jego włączeniu, więc nie pamiętam, co jeszcze mówili. Także lepiej nie bazuj na tym, co napisałam tylko poczytaj dokładnie na stronach o cukrzycy.

Ando - wiem, że wysokość opłat ZUS w przypadku samozatrudnienia jest koszmarna, a przede wszystkim niezależna od przychodów. Gdyby było inaczej, to sama założyłabym firmę i pewnie co jakiś czas zrobiła coś na zlecenie, ale ponieważ ZUS musiałabym płacić co miesiąc, to wolę nie mieć tych dodatkowych wpływów, ale spać spokojnie - bez zastanawiania się, skąd wziąć na składki, albo... że za jedno zlecenie odpowiem tak samo, jak ktoś latami wyłudzający zasiłki mimo świetnej sytuacji finansowej. Moim zdaniem ubezpieczenie powinno być wprost proporcjonalne do przychodów. Może tylko z założeniem jakiejś kwoty minimalnej na składki zdrowotne.
Oczywiście to rozwiązanie też wymaga uczciwego społeczeństwa.

Ps. W mój cytat wkleiłaś swoje słowa!

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-04-24 o 22:41
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:42   #214
Linka25
Zakorzenienie

Aga myślisz ze przy zmianach pozycji może tak byc? Bo u mnie jest to bardzo charakterystyczne: napina się tylko przy zmianach pozycji i kichaniu.
Mam nadzieję, ze usłyszysz jutrood gina że wszystko jest w porządku

Phdwao - mnie bada zawsze na fotelu, bada szyjkę no i dotyka brzucha.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Ando - trzymaj się ...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:51   #215
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
mam takie same odczucia

No więc po wizycie tak sobie. Młoda zdrowa i ładnie rośnie więc tutaj spoko długa jest i waży ok 1 kg ale nadal jest pośladkowo ułożona. Szyjka ogólnie dobrze chociaż nie rewelacyjnie. Za to łożysko nadal nisko

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

mój chyba też
wspaniale córcia pięknie i zdrowo rośniea łożysko się podniesie trzymam kciuki za to jeszcze ma czas do 32t.c mój Mały w 29 tc.też był ułożony pośladkowo a tydzień póżniej już się przekręcił
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Witam się i ja

po wizycie, bez usg , wszystko dobrze waga + 100g

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
E tam... nie wierzę jakoś w takie rzeczy Czytałam gdzieś kiedyś, że kobiety mające mdłości w ciąży rodzą dzieci z włoskami. Także różne są te teorie.
Przyznam, że jeśli mój synek urodzi się bez włosków, to będę zdziwiona. Wyobrażam sobie, że będzie miał czarną czuprynkę
ja też jakoś w to nie wierzę
Cytat:
wow! nowy wątek! nieźle!

Zanim was nadrobię, koniecznie muszę zaprezentować wam moją Zosieńkę - tym razem z 31 tygodnia jej życia płodowego
Byłam dziś na tym trzecim ważnym i dużym usg, wszystko w najlepszym porządku, przebadano i mnie i ją wzdłuż i wszerz (ugrzęźliśmy u lekarza na 2 godziny), ale wyszliśmy zadowoleni
Mała waży 1,5 kg
/zdjęcia tym razem mniej wyraźne, bo skaner zastrajkował, więc po prostu sfotografowałam te wydruki/
cudna Zosia i wspaniale że wszystko wporządku!
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Mi przysłali dziś
ale fajnie
Cytat:
Prince, gratki za wizytę! Zakaz słodyczy... ciężka sprawa.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Seksu to jeszcze, ale słodyczy?!?

Cytat:
nic nie boli, to zupełnie bezbolesne jest, czuję tylko takie delikatne napięcie no i widzę że zmienia kształt - taki stożkowaty sie robi na kilka sekund a potem wraca do siebie

jak leżę to nic się nie dzieje, jak siedzę też nie, jak chodzę też
tylko właśnie przy zmianach pozycji typu wstawanie lub kichanie własnie

eh nie wiem co z tym zrobić
ja mam identyczne objawy jak Mały się wypycha czasami trwa to kilka sekund czasami dłużej i boli.Najlepiej zapytaj gina
Cytat:

Dziewczyny tak z innej beczki. Na wizytach ginka bada malego przez usg i szyjke tez usg. Nigdy nie dotykała mi brzucha i nie badala na fotelu. Czy któras z Was tez tak ma?
ja mam odwrotnie na każdej wizycie fotel a usg tylko raz na jakiś czas.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
"Codzienne dostarczanie skórze tłuszczów z zewnątrz (poprzez oliwienie dziecka) powoduje, że skóra coraz bardziej się wysusza. Pojawia się wtedy sztuczna potrzeba codziennego oliwienia." Wiem to też z praktyki mamy, ale wiadomo, że pewnie mnóstwo ludzi robi inaczej i to nie powoduje problemu.
to samo czytałam w gazecie dzieciowej,położna wymieniła jako jeden z najczęściej popełnianych błędów przy pielęgnacji noworodków używanie oliwki.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:54   #216
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
No to widzę dwie szkoły.

Który pokrowiec byście wybrały:
http://allegro.pl/materac-dzieciecy-...280625163.html
Ja bym wzięła z aloesem chyba

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:54   #217
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Aga myślisz ze przy zmianach pozycji może tak byc? Bo u mnie jest to bardzo charakterystyczne: napina się tylko przy zmianach pozycji i kichaniu.
Grunt to się upewnić. za to, żeby okazało się, że wszystko ok!
Stary 2012-04-24, 22:58   #218
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale też codziennie myje się dziecko produktami z SLS, które te oleje zmywają... Więc pewnie jak się używa bez SLSów płynów to skóra się po jakimś czasie wysuszy, a jak z SLSem to zmyjemy tą oliwkę.
To takie moje gdybanie tylko

Ja mam oliwkę dla małego, mamuśka kupiła Może do kąpieli będę ją dolewała

Bloguję
Stary 2012-04-24, 23:01   #219
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
A odnośnie tego co się stało, w czwartek trafiłam do szpitala z bardzo silnym bólem brzucha, po badaniach w tym zmierzeniu mi ciśnienia wyszło mi 170/110... Z małym na szczęście wszystko w porządku ale jest to dla niego niebezpieczne. Próbowali dojść do przyczyny tego ciśnienia ale jak zwykle niewiele to dało Wcześniej próbowali zwalić na tabletki antykoncepcyjne, teraz już nie mogą. Ani się nie zdenerwowałam niczym ani nic co mogłoby spowodować taki wzrost... Teraz znów jestem na tabletkach ale chcą mnie wysłać jeszcze do jednego szpitala. Na razie sama nie wiem kiedy ale mam nadzieję, że to już więcej się nie powtórzy...
a nie podejrzewają stanu przedrzucawkowego? Pewnie dostaniesz leki i wszystko wróci do normy
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 23:03   #220
Ando
Rozeznanie

Cytat:
hm, no tak - to powazne...
a duzo ci zostalo do konca?

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Ps. W mój cytat wkleiłaś swoje słowa!
powaznie? nie wiem nic o tym, jesli to przypadkiem...

dobra-ja zmykam...musze z moim brzuchem dojsc do ladu...

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 23:04   #221
Soleilka
Zakorzenienie

Idę się położyć TŻ też już mnie zgania
Dobranoc

Bloguję
Stary 2012-04-24, 23:07   #222
ajka89
Zadomowienie

Ja też uciekam spać Dobranoc Mamuśki!
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 23:10   #223
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Dobranoc
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 23:15   #224
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A mnie trafia szlag jak mlodzi ludzie przychodzą do pracy i po kilku miesiacach ida na zwolnienie . Szlag mnie trafia jak ktos zamiast odejsc z pracy z klasą idzie na 6 miesieczne zwolenienie lekarskie za moje składki! MOJE! Bo ja odkad pracuje na zwolnieniu bylam raz! Dac prace bezrobotnym mowisz? Proszę bardzo! Ja co rusz kogoś nowego poszukuję . Przychodza do mnie osoby wysyłane przez PUP i co? "Niech mi Pani tu podstepmpluje, bo ja do pracy to nie chce iśc bo na zasiłku mi lepiej. Nie narobię się a zapłacą" NO żesz w mordę! I takich przypadków mam mnóstwo!!!!!!!

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Z resztą z tym kijowym systemem emerytur naprawdę lepiej dłużej popracować żeby więcej później dostawac. A nie kichowe 500zł za 30 lat pracy.
No cóż... Anno - żeby było jasne... JA NIE POSZŁAM NA ZWOLNIENIE PO KILKU MIESIĄCACH PRACY. Teraz na nim jestem, bo w ciąży nie dałam rady pracować i jak się wczoraj okazało nawet półgodzinna jazda tramwajem do centrum jest dla mnie problemem, a do swojej firmy musiałabym jechać tym samym tramwajem o 15 minut dłużej. Mam 35 lat i po studiach faktycznie nie potrafiłam znaleźć pracy (akurat faktycznie było jej mało, a pewnie też nie umiałam i nadal nie umiem szukać), ale odkąd znalazłam, to pracuję. Zasiłku dla bezrobotnych nie brałam nigdy, a zwolnienia miałam po: skręceniu kostki, usunięciu żylaków, zagrożonej ciąży zakończonej poronieniem. Było też jedno 4-dniowe i 2 2-dniowe. Zapewniam, że tych trzech dłuższych wolałabym nie mieć. Nie uważam, żeby którekolwiek z nich było naciągane, bo i tak wracałam do pracy w marnym stanie. Także rozumiem Twoje pretensje, ale chyba nie do mnie powinnaś je kierować. Zakładam, że po prostu nie przeczytałaś całości moich wypowiedzi.

Czas edycji: 2012-04-24 o 23:17
Stary 2012-04-24, 23:16   #225
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
mojej koleżance, która ma problemy z twardnieniem brzucha, ordynator w szpitalu powiedział, że twardy brzuch po nocy to norma, raz od przekręcania się z boku na bok, a dwa od pełnego pęcherza i jelit. Stąd moje podejrzenie, że to nic strasznego. Do tego jak sama piszesz, szybko Ci puszcza. Ale z ginem skonsultuj to koniecznie, bo ja lekarzem nie jestem
Dzięki za kciuki Ale wątpię, że usłyszę, że jest ok

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 23:17   #226
anna99302
Zadomowienie

Ja też idę. Mąż wrócił z pracy. Ciao!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 23:19   #227
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
a nie podejrzewają stanu przedrzucawkowego? Pewnie dostaniesz leki i wszystko wróci do normy
No właśnie coś na ten temat mówili ale sami nie są pewni
Oby...

Cytat:
hm, no tak - to powazne...
a duzo ci zostalo do konca?
Termin mam na 12 lipca więc jeszcze trochę zostało.
Stary 2012-04-24, 23:25   #228
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
No cóż... Anno - żeby było jasne... JA NIE POSZŁAM NA ZWOLNIENIE PO KILKU MIESIĄCACH PRACY. Teraz na nim jestem, bo w ciąży nie dałam rady pracować i jak się wczoraj okazało nawet półgodzinna jazda tramwajem do centrum jest dla mnie problemem, a do swojej firmy musiałabym jechać tym samym tramwajem o 15 minut dłużej. Mam 35 lat i po studiach faktycznie nie potrafiłam znaleźć pracy (akurat faktycznie było jej mało, a pewnie też nie umiałam i nadal nie umiem szukać), ale odkąd znalazłam, to pracuję. Zasiłku dla bezrobotnych nie brałam nigdy, a zwolnienia miałam po: skręceniu kostki, usunięciu żylaków, zagrożonej ciąży zakończonej poronieniem. Było też jedno 4-dniowe i 2 2-dniowe. Zapewniam, że tych trzech dłuższych wolałabym nie mieć. Nie uważam, żeby którekolwiek z nich było naciągane, bo i tak wracałam do pracy w marnym stanie. Także rozumiem Twoje pretensje, ale chyba nie do mnie powinnaś je kierować. Zakładam, że po prostu nie przeczytałaś całości moich wypowiedzi.
Haha ależ Maciejko nie wiem czemu się tłumaczysz??? MI bardziej chodzi o młodych zdolnych do pracy, nieciężarnych mężczyzn! Kobiety ciężarne na zwolnieniu jestem w stanie zrozumiec. Choc nie wszystie. Ale na pewno do Ciebie nie piję.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 23:33   #229
Maciejka__
Zakorzenienie

Wybrałam się dzisiaj do internistki i ponieważ - jak pisałam - mój rodzinny ma urlop to wczoraj usłyszałam, że zarejestrują mnie do lekarza, do którego jeszcze będą miejsca. Rano zasugerowałam, żeby była to żona mojego gina (ma gabinet w tej samej przychodni) i udało się. Mam nadzieję, że jest dobrym lekarzem, a z tego co słyszałam przynajmniej nie lekceważy pacjentów. Osłuchała płuca, serce, zmierzyła ciśnienie, wysłała mnie na EKG i stwierdziła, że internistycznie wszystko jest w porządku. A ponieważ mam duże krwinki czerwone, to morfologia wskazująca na lekką niedokrwistość nie stanowi problemu. Mam pozostać przy jednej tabletce żelaza, ale to mówł mi już hematolog.
Krótko mówiąc - moje samopoczucie może wynikać z ciąży.
Co prawda to oznacza, że do lipca pewnie będzie coraz gorzej, ale i tak się cieszę, że to nic poważnego.

Muszę się jeszcze dowiedzieć, co z tymi twardnieniami brzucha i zatrzymaniem przyrostu wagi, ale to już pytanie nie do niej.
Stary 2012-04-24, 23:40   #230
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mojej koleżance, która ma problemy z twardnieniem brzucha, ordynator w szpitalu powiedział, że twardy brzuch po nocy to norma, raz od przekręcania się z boku na bok, a dwa od pełnego pęcherza i jelit. Stąd moje podejrzenie, że to nic strasznego. Do tego jak sama piszesz, szybko Ci puszcza. Ale z ginem skonsultuj to koniecznie, bo ja lekarzem nie jestem
Dzięki za kciuki Ale wątpię, że usłyszę, że jest ok
Mnie właśnie w szczególności przy przekręcaniu sie z boku na bok twardnieje
I mam nadzieję, że jednak u Ciebie bedzie poprawa mimo że nie masz dobrych przeczuć, obyś się myliła Aga!
Stary 2012-04-24, 23:45   #231
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Haha ależ Maciejko nie wiem czemu się tłumaczysz??? MI bardziej chodzi o młodych zdolnych do pracy, nieciężarnych mężczyzn! Kobiety ciężarne na zwolnieniu jestem w stanie zrozumiec. Choc nie wszystie. Ale na pewno do Ciebie nie piję.
Bo napisałaś to w odpowiedzi na moją wypowiedź.

U nas mężczyźni też często bywają na zwolnieniach i część na naciąganych, a część na potrzebnych, ale i tak przychodzą do pracy. Tylko pracodawca obawia się kolejnych kontroli i ma dość płacenia nawet za miesiąc tych zwolnień rocznie, więc większość tych z najwyższymi pensjami zmusili do przejścia na własną działalność.
Stary 2012-04-24, 23:45   #232
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
I mam nadzieję, że jednak u Ciebie bedzie poprawa mimo że nie masz dobrych przeczuć, obyś się myliła Aga!
Mi tez tak twardnieje. To nic zlego To normalne, ze moze tak twardniec.
U mnie tak jest czesto nawet jak tylko chodze, a jak ide szybciej to juz w ogole Nie ma co sie bac.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 23:56   #233
Linka25
Zakorzenienie

Muminku i Blue dzięki

Cytat:
No właśnie coś na ten temat mówili ale sami nie są pewni
Oby...

Termin mam na 12 lipca więc jeszcze trochę zostało.
Miałaś 170/110 tak? W sumie to bym ie pomyślała że to tak niebezpieczne żeby szpital i w ogóle.... Mierzysz sobie częsciej ciśnienie?

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
U mnie tak jest czesto nawet jak tylko chodze, a jak ide szybciej to juz w ogole Nie ma co sie bac.
Bardzo bym chciała zebyś miała rację! A w końcu doświadczenie już masz
Stary 2012-04-24, 23:59   #234
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z jednego boku na drugi przekręcam się jakoś inaczej, niż przed ciążą. Przy naturalnym wierceniu się chyba mocno ciągnęło mnie w brzuchu i raczej się pilnuję.
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Obyś miała rację, bo u mnie czasem twardnieje sam z siebie, często przy siedzeniu (takim przed kompem, więc lapka mam przy łóżku) i chodzeniu.

Agunia - u Ciebie już musi być dobrze. Najwyżej będziesz musiała zrezygnować z dłuższych spacerów z psem.

Czas edycji: 2012-04-25 o 00:00
Stary 2012-04-25, 00:00   #235
depoison
Zadomowienie

Dziękuję bardzo, bardzo, bardzo za wszystkie miłe słowa pod adresem mojej Zosi
(specjalnie nie cytowałam, bo by mi wyszedł kilometrowy post )

Cytat:
zawsze, od początku, mam szyjkę badaną przez usg. Dziś - w 31 tc - pierwszy raz musiałam wskoczyć na fotel (dotychczas ani razu, w żadnym celu), bo musieli mi zrobić cytologię, a przy okazji gin dotknął szyjki. A tak, to wszystko inne, ale żadnego świecenia tyłkiem
(dotknięcie brzucha przeżyłam też raptem raz, jak przyszłam w 6 tygodniu zgłosić że chyba w ciąży jestem )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 00:01   #236
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Bo napisałaś to w odpowiedzi na moją wypowiedź.

U nas mężczyźni też często bywają na zwolnieniach i część na naciąganych, a część na potrzebnych, ale i tak przychodzą do pracy. Tylko pracodawca obawia się kolejnych kontroli i ma dość płacenia nawet za miesiąc tych zwolnień rocznie, więc większość tych z najwyższymi pensjami zmusili do przejścia na własną działalność.

Ze zwolnieniami to jest róznie i nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. Ja przez cała moją zawodową karierę nie byłam ani razu, ani dnia na zwolnieniu - aż do ciąży. Bo szczęśliwie nie chorowałam i nie było potrzeby.
A w ciąży jest potrzeba. Bo mam specyficzna pracę. Bo byłam przełożoną wielu osób, z duzą odpowiedzialnością. I nie dałabym rady. No, chyba że pracowalabym na pół gwizdka, co od razu wykluczyłam. Nie chcę psuć sobie opinii A jakiś instynkt samozachowawczy mam
Stary 2012-04-25, 00:14   #237
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Wybrałam się dzisiaj do internistki i ponieważ - jak pisałam - mój rodzinny ma urlop to wczoraj usłyszałam, że zarejestrują mnie do lekarza, do którego jeszcze będą miejsca. Rano zasugerowałam, żeby była to żona mojego gina (ma gabinet w tej samej przychodni) i udało się. Mam nadzieję, że jest dobrym lekarzem, a z tego co słyszałam przynajmniej nie lekceważy pacjentów. Osłuchała płuca, serce, zmierzyła ciśnienie, wysłała mnie na EKG i stwierdziła, że internistycznie wszystko jest w porządku. A ponieważ mam duże krwinki czerwone, to morfologia wskazująca na lekką niedokrwistość nie stanowi problemu. Mam pozostać przy jednej tabletce żelaza, ale to mówł mi już hematolog.
Krótko mówiąc - moje samopoczucie może wynikać z ciąży.
Co prawda to oznacza, że do lipca pewnie będzie coraz gorzej, ale i tak się cieszę, że to nic poważnego.

Muszę się jeszcze dowiedzieć, co z tymi twardnieniami brzucha i zatrzymaniem przyrostu wagi, ale to już pytanie nie do niej.
To bardzo dobrze Przeżyjesz to samopoczucie dla maleństwa

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

A jakie te pampki kupujecie? Chcę zamówić w DOZ, tylko które? Czytałam, że niektórym w Premium Care siateczka przeszkadza.
Stary 2012-04-25, 00:48   #238
chce_byc_mama
Zakorzenienie

nadrobilam Was i moge isc spac

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 06:33   #239
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
wow! nowy wątek! nieźle!

Mała waży 1,5 kg
/zdjęcia tym razem mniej wyraźne, bo skaner zastrajkował, więc po prostu sfotografowałam te wydruki/
śliczna

Ja własnie wstałam i szykuję się do pracy
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:11   #240
prince_polo
Zakorzenienie

hej.
Spać nie mogę zaraz Ide kawe zrobić bo dziś Mnie głową boli z płaczu więc bez się nie obejdzie..

mała moja wczoraj tak Wariowala a wcześniej mój pies skoczył mi na brzuch na szczęście Bylam pod kołdra na boku z poduszka między nogami i ręką na brzuchu więc jakoś to wszystk zamortyzowalo to i nie odczułam mocno tylko takie jakby przejście przez brzuch. po tym jeszcze bardziej zaczęłam płakać ale moja Niunia Mnie uspokoiła bo jak trzymałam reke na brzuchu to ciągle Mnie zaczepiala

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Witam się i ja

po wiz.ycie, bez usg , wszystko dobrze waga + 100g
świetnie
Cytat:
wow! nowy wątek! nieźle!

Mała waży 1,5 kg
Piękna! super że wszystko ok

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

Cytat:
Prince, gratki za wizytę! Zakaz słodyczy... ciężka sprawa.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Seksu to jeszcze, ale słodyczy?!?
no właśnie nie wiem jak mógł mi to zrobić
ciul z sexem ..
Cytat:
eh, jakos niefajnie sie czuje - niby bruch miekki a boli jakby byl napiety... i niedobrze mi

i coraz trudniej mi oddychac....
co sie ze mną dzieje...?
Też tak mam czasami. kłopoty z oddychaniem masakra. no i brzuch taki na pół napięty i aż to boli.
mam Nadz że dziś lepiej już!

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

brzuch Mnie boli ale dol i cmi Mnie Nerka . w ogole mej jakiegoś czasu Mnie cmi raz jedną raz druga tak myślę czy nie zrobić sobie moczu np jutro? dostałam skierowanie od GINA na mocz i krew ale kazal zrobić przed wizyta

Cytat:
Ojejj mam Nadz że będzie dobrze i nie będzie już takiej sytuacji wrazie co to jedz do szpitala tego drugiego przecież muszą się dowiedzieć od czego to

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości