|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
ja małemu cały czas daje z butelki i jest ok położna i lekarz mówili mi że można taka dawać a ostatnio nawet opisywałam przypadek mojej koleżanki która przegotowywała wodę butelkową i jej dziecko zaczeło robić zielone kupki wtedy położna jej powiedziała ze ma nie przegotowywać tej z butelek bo tracą cenne minerały i dlatego dziecko robi jej zielone kupki jak przestała przegotowywać kupki wróciły ładne musztardowe ![]() ja to wybieram te wody gdzie jest matka z dzieckiem i pisze że została przebadana przez instytut matki i dziecka
|
|
#3963 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- sterylizuję smoczki butelki raz dziennie - dla mnie sterylizator to super sprawa - podgrzewacz - dla mnie niezastąpiony. W dzień stoi sobie włączony i tym sposobem mam butlę z wodą zawsze gotową do podania. Trzeba dosypać tylko mm. - czajnik - jak nie mam czasu na podgrzewanie w podgrzewaczu bo syn wyje z głodu (a to trwa minimum kilka minut), to mam zawsze przegotowaną wodę w czajniku i szybciorem ją lekko podgrzewam i dodaję mm. - nie kupuj termoopakowania - wszystkie na rynku są do kitu. Najlepsze rozwiązanie: termos 0,35 l., butelka napełniona zimną wodą i mm w pojemniczku. Wodę ciepłą i zimną mieszasz, dodajesz mm i gotowe. Termos trzyma cały dzień, termoopakowanie godzinę. - wygodne jest używanie jednego rodzaju butelek bo wszystko do siebie pasuje: ja mam TT: dwie 260 ml na mleko, dwie 150 ml na herbatkę, wodę i soczki. - jak jestem cały dzień poza domem robię tak: szykują dwie butle TT 260 ml i do jednej wlewam wodę, drugą mam pustą na mieszanie wody. Do butelek wkładam takie pojemniczki z mm: http://allegro.pl/tommee-tippee-poje...277658157.html Do termosu nalewam wrzątek. Zabieram również jedną butlę 150 ml z herbatką, jak jest za zimna dolewa ociupkę wody z termosu. Ten system jest prosty w logistyce i masz zawsze ciepłe mleczko i herbatkę. Co do ściągania - ściągasz bardzo dużo. Ręcznym laktatorem mi szło szybciej. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
i często są zielone. To normalne ponoć.
|
|
#3964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak sie wprowadza nowosci,to nie nalezy jednej rzeczy podawac przez kilka dni i obserwowac, jak dziecko reaguje, zeby wlasnie wiedziec ewentualnie, co szkodzi? Brawo dla Alana za brak "ulewow". Moj niestety dalej ulewa Oooo, pojechalabym tam kiedys...
|
|
#3965 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W podgrzewaczu jest regulacja temperatury 1-2-3. Jak chcesz wstawić mleko np. 15 min przed karmieniem to podgrzewacz ustawiasz na 1 i temperatura mleka jest idealna cały czas. Jak dasz na 2 lub 3 mleko podgrzeje się szybciej, ale musisz pilnować kiedy je wyjąć z podgrzewacza. U mnie jest włączony w dzień na 1 i jest git. Woda zawsze w dobrej temperaturze. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
ja 2 tyg temu podałam mu dwa dni z rzędu po 20 ml soczku marchewkowego, potem tydzień przerwy i tylko mm. Tydzień temu dostał tarte jabłuszko i znowu przerwa i tylko mm. A dziś dostał ziemniaczki z dynią (1/3 słoika), jutro dostanie resztę. Następny wprowadzę Sinlac - jest bezmleczny i bezglutenowy.
|
|
#3966 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka, no wlasnie nawet na 1 mleko bylo za gorace
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- A sinlac znam - pediatra kazala mi to jesc
|
#3967 |
|
Rozeznanie
|
nadrobiłam, miałam pocytowane ale połowę mi zeżarło, padam na pysk i spadam spać
przespanych i spokojnych nocek Wam życzę ![]() P.S. MONIA dorwałam w Biedronce te albumy Moje Maleństwo za 9,99 i są rewelacyjne były 3 ostatnie i oczywiście wzięłam wszystkie 3 bo u nas się dużo dzieci porodziło
|
#3968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja dziś Sinlac próbowałam - słodkie rzygi, ale w stosunku do Nutry do delicja
|
|
#3969 |
|
Rozeznanie
|
Boro Sto Lat! Uf zdążyłam
![]() Anabelita no jakoś nie mam czasu sie wybrać do tego giną na przegląd ale jutro już zadzwonie i sie umowie Eliza Ty z tego zdjęcia zrób mega obraz na ścianę a nie do ramki bo jest cudowne
|
#3970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- uciekam do spania u nas się właśnie rozpadało o 19 prosiłam tż by przyniósł suszarkę z dworu bo mnie głowa boli i coś czuje ze będzie padać to sie ze mnie śmiał no i proszę dobrze czułam w kościach że będzie padać oki zmykam- dobranoc laseczki pa
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() mała przespała całą noc wstała przed 7 i znów spi pogoda jest fatalna więc dzis nie pospacerujemy sobie :/ miłego dnia
|
|
|
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
W nocy Julek nadrobił i jadł (.)(.) trzy razy ![]() Cytat:
herbatki mam z Humana i Babydream z kopru włoskiego (wolę tę z rossmana bo jest do zaparzania w torebce, bez cukru) i wczoraj wieczorem wpadłam na ten sam pomysł. Będę do wody dodawać trochę zaparzonej herbatki, żeby zmieniła smak a i na baki się przyda. Czy można w 4 miesiącu dawać jakieś jeszcze inne herbaty? Mi się podgrzewacz wydaje dobrym rozwiązaniem, a przyda się potem do zupek czy warzyw? Blanszor, jakiej masz firm? Bo mam do wymiany w hurtowni dziecięcej nosidło i będę musiała wybrać coś za około 130zł a nie mam nic na tapecie... jedynie smoczki do butelek. ale to mały wydatek. Podoba mi się ten http://smyk.bydgoszcz.pl/sklep-inter...y_2w1_218.html ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
a miałam nadzieję na długi popołudniowy spacer. Może się wypogodzi ![]() Widziałyście gdzieś w sklepach dziecięcych białą koszulę niemowlęcą z kołnierzykiem???? Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-04-25 o 09:02 |
||
|
|
|
#3973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w ogle dzien dobry moj maly dalej nie chc butli ani aventa a ni tt a ni lovi a ni nuka;/
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą podejrzewam, że i tak będzie to robił później ![]() Pear chyba Julian pozadrościł Dżonowi zasypiania i dzisiaj położyłam go na drzemkę, dałam misia do przytulenia i poszłam. Jak wróciłam było tak PS. Do K. wstawiam zdjęcia Julkowego ciałka... |
|
|
|
|
#3975 |
|
Wtajemniczenie
|
Jechałam dzis pierwszy raz na rowerze , nie jezdzilam okolo 6 miesiecy i jestem padnieta, do tego jeszcze na dziurawej dętce, ale sie spieszylam i nie bylo wyjscia, teraz nie mam siły na nic.
A teraz uwaga, ja nie wiem , czy to normalne, ale Lila przespała 13 godzin ciągiem... Wczoraj jak poszlam o 16 30 na wyklady to zasnęła , myslalam, ze sie obudzi na jedzonko , ale nic, dopiero przed 6 nad ranem sie obudziła. |
|
|
|
#3976 | |||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
Cytat:
![]() oj nie jest zle, zapewniam ![]() ja w sumie i tak dziennie odciagam powyzej tego co Olek potrzebuje wiec sie nie martwie ![]() Cytat:
ma tylko butelke lub sloiczek Cytat:
zostal ci jeszcze dr browns i medela calma no i canpol ide zobacze
|
|
|
#3977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba tylko na razie możemy dawać herbatki ziołowe, bez owoców. Alan dziś wciągnie drugą część słoika ziemnior-dynia. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- WOW! Pear! właśnie byłam w k. Ale Ty jesteś piękna
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-04-25 o 09:35 |
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka dziołszki
![]() hehehe ale Julek mnie na dzień dobry rozbawił, jak bym widziała mojego łobuza, fajnie z tym naciąganiem pieluchy, jednak mojej sąsiadki syn ma poltorej roku i dalej z tą pieluchą wszędzie śmiga :/ już nie wygląda to tak słodko sąsiadka na tą jego pieluchę mówi kochanka, bo on ją wszędzie targa ![]() Inutil kupiłam ten styropianowy pojemnik na butelki i mi trzyma 4 godziny spokojnie ale nalewam pełną butelkę, bo im więcej plynu tym dłużej trzyma, także ja jestem zadowolona, wiem bo na noc sobie tam wstawiam po tej dłuższej 6 godzinnej przerwie Alexa, wiem że następnym razem obudzi się za 4 i zawsze jest jeszcze cieplutka woda, z termosem na pewno bardziej sprawdzone, ale porządny niestety kosztuje fortunę, ja miałam dwa zwykłe i szit totalny nawet dwóch godzin nie trzymał ![]() Kurcze podziwiam Was że dajecie maluchom taką nieprzegotowaną wodę, ja bym nie dała, zwłaszcza po recenzji kiedyś na TVN Style wód butelkowych i min, Żywca który jest dla dzieci, wyszło że jest podobny do wody z kranu ... http://www.epr.pl/prozdrowotny-ranki...ie,8403,1.html tu akurat nie ma Żywca, ale w tym programie był... o tu poczytajcie o Żywcu http://forum.gazeta.pl/forum/w,582,1...tml?v=2&wv.x=1 http://www.pro-test.pl/tests_article...bowa+woda.html ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- aaaa Inutil mam to szerokie termoopakowanie, ale tt niestety nie wchodzi, wiec ja wlewam wode do canpola do termoopakowania a robie mm w tt jakie skroty Cytat:
niezły śpioch
|
|
|
|
|
#3980 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja się cieszę z sukcesów każdego dzieciaczka ![]() Cytat:
Nie płacze po jedzeniu, więc się najada. Tak więc się nie martwię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podaj mi adres, to się przejadę, bo blisko mam No i w jaki dzień jest ta giełda? ![]() Cytat:
Ktoś pytał, dlaczego chodzimy na rehabilitację. Ja np. dlatego, że mój maluch przekrzywia główkę w jedną stronę i ma ciągle zaciśnięte piąstki. Ale UWAGA sama wyprosiłam skierowanie od pediatry, bo wg niej Wojtuś rozwija się prawidłowo i dopiero jak poszłam z nim do neurologa, to okazało się, że pewnych rzeczy nie widziałam... Koleżanka spytała swojej rehabilitantki, dlaczego pediatrzy olewają to, że dziecko np. nie podnosi główki a ona odpowiedziała, że każdy ma swoją działkę i po prostu nie przyzna się, że czegoś nie wiem. To tak jak z tym AZS i skazą białkową, że idąc do pediatry nie dowiemy się, co tak naprawdę jest dziecku, bo on tego nie wie i najłatwiej powiedzieć, że mamy uważać na dietę... Lecę do Wojtusia, bo marudzi. A jeszcze pochwalę się, że położyłam go o 9.30 do łóżeczka, włączyłam karuzelę i usnął ![]() A wczoraj wieczorem, to niespodziewanie usnął mi od razu po karmieniu wieczornym i dosłownie się nudziłam Nie wiedziałam, co ze sobą zrobić
|
||||||
|
|
|
#3981 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
.No chyba ,że królewicz prześpi jakieś jedzonko to go nie budzę i zdaża sie wtedy ,że je albo 5 albo czasami 7 razy![]() -------------------------------------------- Witam ![]() U nas dzisiaj pada deszcz a miało byc tak pięknie. Nie wiem dlaczego ale mój książę budzi się ostatnio 2 razy w nocy o 2 i 5 Dzisiaj wybieram się z na miasto bo chcę kupic te pojemniczki do butelki TT co Blanszor polecała i parę ☠☠☠☠☠☠☠ek dla młodego. Poszukam też dla siebie jakiejś koszuleczki bo w piątek mamy zaproszenie na grila ogrodowo domowego .Dzisiaj wybieramy się też do banku z Tżem dowiedziec sie ile kredytu nam dadzą na mieszkanie hehehe.No i skoczymy też 2 mieszkania zobaczyc, oba mają po 60 pare metrów.Zobaczymy co to będzie. |
||
|
|
|
#3982 | ||
|
Raczkowanie
|
Nie ma sprawiedliwosci ja tez karmie (.) i jem wszystko, lacznie z wzdymajacymi i gazowanymi, tonami slodyczy itp
![]() Zjadam co midadza i naewt nie zastanawiam sieczy to malemu zaszkodzi, bo nigdy nic mu nie bylo Wczoraj pochlonelam truskawki i mam nadzieje, ze go nie wysypie![]() Cytat:
![]() Fajne te pojemniczki na pokarm, tez mam butelki TT tylko, ze moje maja taka wkladke z czujnikiem temperatury i nie wiem czy da sie je tam wlozyc ![]() Cytat:
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja tylko na chwilkę bo muszę mieszkanko ogarnąć - wygląda jakby tajfun przeszedł ![]() Useczkooo kochana, nie rób jajec bo to już po Wielkanocy, daj numerek Dołożysz parę groszy i Igorkowi coś ładnego kupisz
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz mam serdecznie dość mojej córki ! TAK TAK napisałam to bez żadnych skrupułów ! Człowiek sobie flaki wypruwa , żeby było ok , a tu
Jestem zła matka , bo jak mnie dzieć wku.wi to krzycze , że mam jej dość odkładam do łóżeczka i niech płacze. Wiem będziecie na mnie wieszać psy. Ale co ja mam zrobić jak ona nie je 11 godzin, płacze bo głodna , ale jesć nie chce?? Jak mi sie uda jej troche wcisnac , to cud, ale nieraz jak coś jej do brzucha wleci to zwymiotuje ! Jestem załamana, rycze piszac tego posta, bo jestem bez silna . DO tego przez to jej odwalanie przy jedzeniu spadla z centyla byla na 50 a jest na 25 . A lekarka mi powiedziala , ze ona nie wie czmu ona nie chce jesc. Wiem , ze i tak nikt nie zwroci uwagi na tego posta , bo sie nie udzielam i pisze tylko o sobie, ale czytam was codziennie tylko nie mam co pisac. Bo moj dzien wyglada tak , ze chodze nabuzowana , bo mala ryczy z glodu ale jesc nie chce i moze 5 czy 10 minut poguga a reszta ryku. Cisza jest tylko jak ona spi
|
#3985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem co ci napisać bo po prostu nie mam pojęcia a moż spróbuj innego mleka albo w desperacji łyżeczką podaj jej mleczko nie spotkałam się z takim problemem i wcale nie jesteś złą matką - przestań tak pisać!!! przypuszczam że co drugiej z nas nerwy siadają nie tylko Tobie! może spróbuj sie poradzic jeszcze jakiegoś innego pediatry
|
|
#3986 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
moje dziecko na cycku je co godzine, a jak daje butle (120ml) - o starcza mu na trzy godziny.
|
|
#3987 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() NAjlepszego życia w Waszym gronie dla patyczaków hihi ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() A dwa to bym kur.... zabiła gołymi rękoma Dzięki Bogu, że się nic małemu nie stało ![]() Cytat:
![]() Jakbym chciała, żeby mój rzucił palenie ![]() Sama 3 lata nie kopcę i tak mi to straszliwie przeszkadza, że coś okropnego :/ Cytat:
Nie powinny mieć miejsca w ogóle takie rzeczy, żadne ![]() Znajoma sąsiadka opowidała, że jak mi młody z łóżka spadnie to mam się nie martwić nic, bo jej ciągle spadał i kiedyś nawet wypadł jej z fotelika (nosidełka), bo go nieśli z mężem oboje i był przodem do kierunku "chodu", w dodatku bez pasów i im wypadł. A teraz dziecko chrapie w nocy (5latek), bo ma krzywą przegrodę nosową
|
|
#3988 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To nie chodzik tylko pchacz! Znajomi mają 8miesięczną Gabrysię i ona się krzeseł łapie i mebli, żeby pochodzić troszkę, więc stwierdziłam, że taki pchacz jeśli młodego zainteresuje będzie dobrą okazją do oszczędzenia wielu siniaków A Słomczyn to się ceni bardzo, więc moja giełda rulezzzz ![]() Patyczaki będą miały dobry znak zodiaku ![]() Brawo ufoludku za chustowanie ![]() Cytat:
Faceci to muszą być postawni, stąd te kolosalne cyferki na wagach Następnym razem to się nie przyznam Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Co za położna ;(Kolejny super mężczyzna ![]() Cytat:
Ale... Dosłownie wczoraj była pierwszy raz rehabilitantka i powiedziała, ze ona nie widzi asymetrii żadnej, że napięcie jest, bo w tym wieku to jeszcze normalne, a co do nie podnoszenia główki to każde dziecko inaczej dorasta i już. Się w ogóle okazało, ze to sąsiadka mojej mamy (dom obok) i ona ponad 20 lat rehabilitowała tylko niemowlaczki ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- A tak w ogóle to jeszcze pamiętam, że miałam napisać coś Agatkowi na temat torta = zboczuch pieroński z Ciebie ![]() I jeszcze MissZuzi za tą czekoladę baty, no ale lecisz z wagi galopem, to daruję ![]() I nie pamiętam komu jeszcze, bo pocytowałam do czorta i jeszcze trochę, ale mi cytaty pojadło i jestem zła przez to! Więc gdybym kogoś pominęła z podziękowaniami to przepraszam, ale nie moja wina tym razem i też Wam serdecznie dziękuję z całego serducha ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Jeszcze mi się przypomniało: Bambusiek masz super figurę DarkLady jeszcze neurolog powiedział, że krzyś ma za słabe mięśnie na plecach w stosunku do swojej wagi phiiii! I skasował nas znowu stówę
|
|
#3989 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2.termos na goraca wodę,a podgrzewacz mam tez tak jak MissZuzia z butelką i słoiczkiem i podgrzewa mi dobrze,nieraz w ogóle go nie używam tylko podgrzewam mleczko w kąpieli wodnej bo chyba szybciej 3.Matko weź mnie nie załamuj,ze az tyle z 1 (.),ja z 2 tyle nie mam.Teraz to już w ogóle porażka ,jak w nocy ściagałam z 1 ok 100ml to teraz 50-70ml Cytat:
.Moja też kima często z pieluszka na głowie,ale ja jak na to patrze to przypomina mi sie film Zielona mila ,gdzie tym skazańcom zakładali worek na głowę,przed właczeniem krzesła elektrycznego i tak jakoś dziwnie mi na nią wtedy patrzeć .Cytat:
Cytat:
,hmmm tylko jaki rozmiar![]() Cytat:
Cytat:
Helloł słońca U nas też pogoda du.pna ,czasami wieje mocno,a za chwilę spokój.Muszę w sumie iśc na pocztę odebrać wizytówki ,bo chciała bym już zacząc jeździc robić makijaże,a zawsze jakas kasa wpadnie.Nika zostawała by z TŻ ,tylko nie wiem jak by t było z mlekiem w (.)(.) ,chyba bym musiała odciagać w samochodzie ,gdybym jednego dnia miala kilka klientek.Jak by ktoś to zobaczyl to by sie trochę pewnie zdziwił. Czekam teraz na tate bo ma mi przywieść po drodze do pracy naleśniki z serem i mam zamiar je dziś zjeść na obiad bo po mielonych kotletach mała puszcza dużo bączków,takich,ze muszę sprawdzać czy to aby nie kupsztal.
|
|
#3990 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

a kupy koszmarnie zielone i robione raz na dwa dni, a nie jak kiedyś codziennie.

zresztą podejrzewam, że i tak będzie to robił później
musi być 60 
niezły śpioch 

przegonicie mnie tu normalnie za chwilę