Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 15:57   #2791
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Jakoś nie jestem przekonana do Maclarena. Dwie panie mają koło mnie i codziennie widzę, jak ten wózek się telepie na naszym chodniku (a to wózek nówka, ze sklepu), już zresztą kiedyś na tym wątku na ten temat pisałam. Jedyne co mi się w nim podoba, to, że kółka są w miarę duże jak na parasolkę, ale i tak nie dają rady. Akurat cena nie jest taka straszna, bo mogę sobie go przywieźć z Londynu, ale skoro inne wózki telepią się podobnie, to wolę coś innego.
Coraz bardziej popularne stają się też właśnie wózki Mamas&Papas. Długo myślałam, że to to samo co Peg Perego (w wielu miejscach można było przeczytać opinię, że to to samo, tylko na nasz rynek inaczej się nazywa). Czy one mają porównywalną jakość? Jak kupowałam w zeszłym roku Zoopera, to wahałam się, czy nie kuplić PP Pliko P3, ale strasznie był rozklekotany, mimo, że nowy.

Edytowane przez Impersona
Czas edycji: 2012-04-20 o 15:58
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 17:06   #2792
Oliveira79
Zadomowienie

Thumbs up Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

A ja po wielkich dylematach i wątpliwościach, w końcu podjęłam decyzję Właśnie klepnęłam Jane Slalom Reverse po bardzo okazyjnej cenie - spacerówka z torbą, folia przeciwdeszczową i dodatkowo z osłonką na nogi za dokładnie 989,89 z przesyłką za pobraniem
Mam nadzieję, że szybko go wyślą i będę się mogła zachwycać w realu
Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 20:51   #2793
bajka1807
Zakorzenienie

mamas&papas i peg perego to nie jest to samo, robili wspolnie jeden model i teraz sie gada ze niby to ta sama firma. moj m&p nie ma nic wspolnego z rozklekotaniem jedyne co musze z nim zrobic to go... umyc wg mnie jest zrobiony z bardzooo wytrzymalych materialow.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 11:49   #2794
Harrods
Zadomowienie

Ja juz sama nie wiem. Im wiecej czytam,.tym mniej wiem. Przymierzam sie do kupna parasolki. Synek ma1,1 roku. Mam Mutsy Transporter i na spacery sprawdza siw nam swietnie. Potrzebuje wozek mniejszy i lekki na wypad do CH, na wyjazd do rodziny w innym miescie, na wakacje samolotem. Chcialabym zeby sie rozkladal i zeby mial jakies miejsce na zakupy. Mam 170 wzrostu. Podoba mi sie Maclaren XLR Techno. Ale jest dla mnie stanowczo za drogi. Jaki inny wozek wybrac?
Moze Mutsy Easy Rider, Zooper Twist, Nuna, Inglesina Trip, M&P Tour.
Zastanawia mnie kwestia palaka zabezpieczajacego. Synek lubi trzymac na nim raczki. A wtedy z wymienionych przeze mnie wozkow zostaje tylko Inglesina.
Czy polecacie lub odradzacie ktorys z tych wozkow?
A moze polecacie jakis inny?
Moze jakis tanszy, bo nadmiaru kasy nie mam, a wozka bede uzywala sporadycznie.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2012-04-21 o 12:01
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 14:50   #2795
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Dziewczyny, a czy któraś zna Espiro Vayo? Wygląda świetnie, rurki ma ciekawe, tylko o wadze nic nie piszą:
http://www.familyshop.com.pl/towar.p...=1331&id_kol=4

W ogóle przeglądam opisy parasolek i jestem zdziwiona, bo potrzebuję czegoś leciutkiego, a większość parasolek waży koło 8 kg To mój Zooper Waltz waży 7 kg, gdzie jest taką zabudowaną spacerówką :/ Z lekkich znalazłam jedynie Maclarena Volo, ale to w sumie takie jeżdżące krzesełko jest, a nie wózek, nawet się nie rozkłada
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 18:28   #2796
Bakteryika
Wtajemniczenie

Impersona - jak lubisz MP to Tour ma 6.2kg
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 23:37   #2797
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja juz sama nie wiem. Im wiecej czytam,.tym mniej wiem. Przymierzam sie do kupna parasolki. Synek ma1,1 roku. Mam Mutsy Transporter i na spacery sprawdza siw nam swietnie. Potrzebuje wozek mniejszy i lekki na wypad do CH, na wyjazd do rodziny w innym miescie, na wakacje samolotem. Chcialabym zeby sie rozkladal i zeby mial jakies miejsce na zakupy. Mam 170 wzrostu. Podoba mi sie Maclaren XLR Techno. Ale jest dla mnie stanowczo za drogi. Jaki inny wozek wybrac?
Moze Mutsy Easy Rider, Zooper Twist, Nuna, Inglesina Trip, M&P Tour.
Zastanawia mnie kwestia palaka zabezpieczajacego. Synek lubi trzymac na nim raczki. A wtedy z wymienionych przeze mnie wozkow zostaje tylko Inglesina.
Czy polecacie lub odradzacie ktorys z tych wozkow?
A moze polecacie jakis inny?
Moze jakis tanszy, bo nadmiaru kasy nie mam, a wozka bede uzywala sporadycznie.
Ja moge polecić Inglesine Trip- jest miejsce na zakupy, rozkłada sie na płasko, pałąk jest fajny i u nas cały czas w użyciu

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy któraś zna Espiro Vayo? Wygląda świetnie, rurki ma ciekawe, tylko o wadze nic nie piszą:
http://www.familyshop.com.pl/towar.p...=1331&id_kol=4

W ogóle przeglądam opisy parasolek i jestem zdziwiona, bo potrzebuję czegoś leciutkiego, a większość parasolek waży koło 8 kg To mój Zooper Waltz waży 7 kg, gdzie jest taką zabudowaną spacerówką :/ Z lekkich znalazłam jedynie Maclarena Volo, ale to w sumie takie jeżdżące krzesełko jest, a nie wózek, nawet się nie rozkłada
Szukalam naprawde lekkiego wozka, kolo 6 kg i bralam pod uwage Inglesine Trip, Peg Perego Pliko Mini, Maclaren Quest Sport, Jane Sonic.

tutaj sa fajne kategorie wagowe
http://www .bobowozki.com.pl/index.php?cPath=447_448
http://www .bobowozki.com.pl/index.php?cPath=447_449

trzeba usunac spacje po www
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 12:01   #2798
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Ja moge polecić Inglesine Trip- jest miejsce na zakupy, rozkłada sie na płasko, pałąk jest fajny i u nas cały czas w użyciu
tra, o tym wozku mysle wlasnie przez Ciebie . Bardzo mi sie u Was podoba.
Stary 2012-04-22, 18:37   #2799
traicionera
Zakorzenienie

bo fajny jest i bardzo go polecam
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-04-22, 20:12   #2800
katakumba
Zakorzenienie

z ciekawosci poszlam na ebay zobaczyc cene inglesiny trip i maclareana techno XLR
i jak dla mnie sa takie same. dodatkowo inglesina jest sprowadzana z wloch czy holandii a maclaren chodzi na rynku wtornym, mozna go kupic za polowe ceny inglesiny
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_fr...All-Categories

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nk...=p3286.c0.m359

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:45   #2801
traicionera
Zakorzenienie

Miałam okazje go dźwignąć i jednak jest cięższy od Inglesiny- bez śpiworka rzecz jasna.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 22:06   #2802
katakumba
Zakorzenienie

ja nie wiem co bym wybrala, dobrze ze mam juz soba te dylematy :d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg inglesina trip.jpg (9,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maclaren.jpg (11,1 KB, 14 załadowań)

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 14:04   #2803
julka910
Zakorzenienie

Dziewczyny ja chyba potrzebuje lekarza

Nie jestem jeszcze w ciąży a już myśle jaki wozek wybrać dla drugiego dziecka. I mam dwa typy, myśle jeszcze nad kolorem

Muszę przestać tu zaglądać
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 14:39   #2804
zanka205
Zakorzenienie

ehhh nikt nie ma Quinny zapp xtra?
pytam, bo obecnie próbuję sprzedać buzza i tak mnie ten zapp kusi

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 15:07   #2805
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja chyba potrzebuje lekarza

Nie jestem jeszcze w ciąży a już myśle jaki wozek wybrać dla drugiego dziecka. I mam dwa typy, myśle jeszcze nad kolorem

Muszę przestać tu zaglądać
Jakie masz typy?
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 15:32   #2806
julka910
Zakorzenienie

Mutsy Urban Rider lub Jedo Fyn.

Moze pomyśle jeszcze nad Emmaljunga ze skretnymi kołami. Raczej będę chciała kupić spacerowke plus nosidlo, bez gondoli. W Mutsy jest fotelik rozkladany na płaski jak gondolka, tez biorę pod uwagę.

Ciekawe czy to groźna choroba
Stary 2012-04-23, 21:41   #2807
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Mutsy Urban Rider lub Jedo Fyn.

Moze pomyśle jeszcze nad Emmaljunga ze skretnymi kołami. Raczej będę chciała kupić spacerowke plus nosidlo, bez gondoli. W Mutsy jest fotelik rozkladany na płaski jak gondolka, tez biorę pod uwagę.

Ciekawe czy to groźna choroba
Ja mam Urban i jednak to wózek nie dla mnie. Zdecydowanie lepiej nam się jeździ Transporterem. A teraz jest nowy EVO chyba. Bardzo mi się podoba.
Stary 2012-04-23, 21:59   #2808
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Ja mam Urban i jednak to wózek nie dla mnie. Zdecydowanie lepiej nam się jeździ Transporterem. A teraz jest nowy EVO chyba. Bardzo mi się podoba.
Macałam tego Evo, jakiś taki wielki, szeroki mi się wydawał. Transporter zgrabniejszy i bardziej poręczny lżej mi się jechało.
Stary 2012-04-23, 22:19   #2809
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Macałam tego Evo, jakiś taki wielki, szeroki mi się wydawał. Transporter zgrabniejszy i bardziej poręczny lżej mi się jechało.
A widzisz. Ja tego Evo na żywo nie widziałam. Tylko w necie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 23:37   #2810
aaliyah
Zakorzenienie

Ja właśnie zakochałam się w Jane Trider.
Stary 2012-04-23, 23:44   #2811
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja od jakiegoś czasu też, ale to kubełkowe siedzisko :-( nie jestem przekonana - dlatego właśnie czekam na Slaloma Revers - to już jutro

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

a najbardziej mi się podoba VERMELION

Stary 2012-04-24, 07:35   #2812
natajan
Raczkowanie

A możecie mi dziewczyny napisać na co zwracać uwagę przy wyborze wózka? Póki co to chcę, żeby kółka były pompowane, siedzisko rozkładane jak najbardziej na płasko, dobrze by było żeby można było zmieniać kierunek jazdy (przodem lub tyłem do kierunku jazdy) czy to przekładaną rączką czy też przekładając siedzisko, no i żeby był kosz na zakupy (nie za mały, żeby coś mi się tam zmieściło..) i fajnie by było, żeby rączka się wyciągała
Teraz w sobotę jadę do sklepu pomęczyć sprzedawcę i nie wiem na co jeszcze zwrócić uwagę.. Jak oglądam wózki w internecie to nie wiem czy ten co mi się podoba spodoba się też dziecku (obecna spacerówka niestety średnio się sprawdza) a tak "na żywo" to zawsze pomacam, małego włożę, powożę..
A może macie jakieś fajne typy wózków spełniające moje "zachcianki"?

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Wygląda fajnie ciekawe jak się sprawdza w życiu
natajan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 07:49   #2813
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

natjan musisz przede wszystkim określić swoje potrzeby..tzn

1.w jakim terenie będziesz najczęściej jeździć (wtedy decyzja w sprawie kół..im trudniejszy teren tym większe i pompowane)

2. czy bedzie potrzeba podnoszenia wózka (jeśli mieszkasz w domku lub masz windę waga nie będzie miała takiego znaczenia) ale wnosząc codziennie wózek nawet na I piętro już tak

3. jaki masz samochód i czy często będziesz wózek wozić..jeśli tak sprawdź wymiary wóżka po złożeniu (czy zmieści się do bagażnika - jest wątek o pakowaniu auta i wiele dziewczyn odkryło po fakcie ze wózek im się nie mieści)
ważne w tedy jest też czy łatwo sie składa i rozkłada (to może być ważne też przy ew trzymaniu wózka w domu jeśli macie mało miejsca)

4. rozkładane siedzisko i zmiana kierunku jazdy to już trochę mniej ważne .. ja np nigdy nie miałam przekładanego siedziska w wóżku i przy 2 dzieci nigdy mi to nie było potrzebne.. jeśli chodzi o wiatr etc czasem wystarczy duża buda..

5. uważam ze ważne i przydatne jest by można zapiąć na stelażu fotelik samochodowy dobrej klasy..wtedy jak maluch zaśnie w aucie tylko przepinasz go na stelaż i już..i odpada ciąganie ze sobą gondoli na krótsze wyjazdy

6. regulowana rączka..ja jestem wysoka i przy wielu wózkach muszę się schylać..regulacja ma ten + ze możesz ja skrócić i zmieścić sie do windy lub mniej miejsca zajmuje wózek w aucie

7. jakie akcesoria są do wózka..folia, dobrze by był śpiworek nie okrycie na nóżki do wóżka.. często jest torba etc to wazne mieć to w cenie bo odpada dodatkowy wydatek

nie ma wózka idealnego..i każdy ma inne warunki i czego innego oczekuje..trzeba go kupować pod siebie i swoje wymagania..

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2012-04-24 o 07:50
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 07:53   #2814
Oliveira79
Zadomowienie

Smile Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez natajan Pokaż wiadomość
A możecie mi dziewczyny napisać na co zwracać uwagę przy wyborze wózka? Póki co to chcę, żeby kółka były pompowane, siedzisko rozkładane jak najbardziej na płasko, dobrze by było żeby można było zmieniać kierunek jazdy (przodem lub tyłem do kierunku jazdy) czy to przekładaną rączką czy też przekładając siedzisko, no i żeby był kosz na zakupy (nie za mały, żeby coś mi się tam zmieściło..) i fajnie by było, żeby rączka się wyciągała
Teraz w sobotę jadę do sklepu pomęczyć sprzedawcę i nie wiem na co jeszcze zwrócić uwagę.. Jak oglądam wózki w internecie to nie wiem czy ten co mi się podoba spodoba się też dziecku (obecna spacerówka niestety średnio się sprawdza) a tak "na żywo" to zawsze pomacam, małego włożę, powożę..
A może macie jakieś fajne typy wózków spełniające moje "zachcianki"?

Wygląda fajnie ciekawe jak się sprawdza w życiu
Do mnie dzisiaj przyjedzie Jane Slalom Reverse trójkołowiec, duże pompowane koła, duże odwracane siedzisko rozkładane na płasko, hamulec ręczny, jaki kosz - nie wiem, rączka nie teleskopowa.
Twoje wymagania spełnia tez nowy x-lander x-move - czterokołowiec, też na pompowanych kołach, również duże odwracane siedzisko, rączka teleskopowa obita ekoskórką, duża budka. Widziałam go na żywo i powiem, że robi lepsze wrażenie niż na zdjęciach - więc jak będziesz w sklepie to sobie oblukaj ;-)

Slalom to sprawdzony model i często polecany przez zadowolone użytkowniczki, x-move to nowość, więc za dużo opinii nie znajdziesz. Co do x-landera to z doświadczenia mogę powiedzieć, że mają rewelacyjny serwis nio i gwarancję na 3 lata.

Stary 2012-04-24, 11:01   #2815
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Ryzyk fizyk
Oba wózki miałam w ręku i oba są dla mnie ok. Ponieważ to bedzie drugie dziecko, drugi wozek i jakieś tam doświadczenie mam to nie będę sie już tak spinac.

Teraz skupie sie na kolorze kusi mnie bezowy lub kremowy. I jeszcze fioletowy.
Stary 2012-04-24, 12:08   #2816
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
Ja od jakiegoś czasu też, ale to kubełkowe siedzisko :-( nie jestem przekonana - dlatego właśnie czekam na Slaloma Revers - to już jutro

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

a najbardziej mi się podoba VERMELION
To ono jest kubełkowe? Jakoś nie rzuciło mi się to w oczy. Co innego w takim Quinny Buzz, tam widać na pierwszy rzut oka. A w czym to przeszkadza, jeśli jest kubełkowe bo nie wiem?

Mi w sumie w moim Quinnym brakowało wiekszej budki tzn. bardziej zsuwanej do przodu (jak np. w mountain buggy urban jungle). I ta opcja obacanego siedziska też jest fajna. A Jane Trider ma też wysoko siedzisko więc jest zapewniny kontakt wzrokowy z dzieckiem jeśli jedzie ono przodem do mamy, no i nie wdycha tyle spalin...

Edit. No i ważne jest, że Triderem nie złapie się gumy, ja Quinnym złapałam ze 3 razy!

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2012-04-24 o 12:14
Stary 2012-04-24, 12:26   #2817
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość

1.w jakim terenie będziesz najczęściej jeździć (wtedy decyzja w sprawie kół..im trudniejszy teren tym większe i pompowane)

2. czy bedzie potrzeba podnoszenia wózka (jeśli mieszkasz w domku lub masz windę waga nie będzie miała takiego znaczenia) ale wnosząc codziennie wózek nawet na I piętro już tak

3. jaki masz samochód i czy często będziesz wózek wozić..jeśli tak sprawdź wymiary wóżka po złożeniu (czy zmieści się do bagażnika - jest wątek o pakowaniu auta i wiele dziewczyn odkryło po fakcie ze wózek im się nie mieści)
ważne w tedy jest też czy łatwo sie składa i rozkłada (to może być ważne też przy ew trzymaniu wózka w domu jeśli macie mało miejsca)

4. rozkładane siedzisko i zmiana kierunku jazdy to już trochę mniej ważne .. ja np nigdy nie miałam przekładanego siedziska w wóżku i przy 2 dzieci nigdy mi to nie było potrzebne.. jeśli chodzi o wiatr etc czasem wystarczy duża buda..

5. uważam ze ważne i przydatne jest by można zapiąć na stelażu fotelik samochodowy dobrej klasy..wtedy jak maluch zaśnie w aucie tylko przepinasz go na stelaż i już..i odpada ciąganie ze sobą gondoli na krótsze wyjazdy

6. regulowana rączka..ja jestem wysoka i przy wielu wózkach muszę się schylać..regulacja ma ten + ze możesz ja skrócić i zmieścić sie do windy lub mniej miejsca zajmuje wózek w aucie

7. jakie akcesoria są do wózka..folia, dobrze by był śpiworek nie okrycie na nóżki do wóżka.. często jest torba etc to wazne mieć to w cenie bo odpada dodatkowy wydatek

nie ma wózka idealnego..i każdy ma inne warunki i czego innego oczekuje..trzeba go kupować pod siebie i swoje wymagania..
Zgadzam sie, poza jednym punktem. U mnie bardzo wazna byla mozliwosc jazdy przodem do rodzica. Synek plakal jak mnie nie widzial.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 18:07   #2818
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
scorpioniec - ale my nie udowadniamy wyzszosci maclarena nad innymi wozkami, zreszta wozek to kwestia tego co komu pasuje, i jest na pewno setki ktore beda rownie dobre lub lepsze. Po prostu pisze opinie na jego temat, byc moze komus sie przyda.
Na temat innych wozkow sie nie wypowiem bo sie nie znam, moj poprzedni to iCandy stary grat.
jak dla mnie Maclaren jest średniakiem miałam model Xlr
najlepszy wózek jaki spotkałam to Bugaboo bee plus
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 06:45   #2819
natajan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość

Bardzo Ci dziękuję za podpowiedzi
Choć myślałam podobnie jak Harrods żeby jednak to siedzenie było z możliwością zmiany, gdyż mój synek ma dopiero 6 miesięcy i płacze jak mnie nie widzi a po 2 to ja też wolę go widzieć a jednak "okienka" w budkach to nie to samo

a co do Twoich wytycznych
1. Chodzi o miasto, zwykle tereny, żadne specjalne lasy i piaski (a jak już to bardzo rzadko)
2. Muszę do winy wnieść wózek (mam do pokonania 7 schodów), ale to nie jest problem, nawet przy większej wadze wózka raczej jest to do pokonania. Wiadomo wolałabym, żeby był lekki ale one raczej nie mają dobrej amortyzacji, a mój mały się wścieka strasznie jak nim bardzo telepie
3. Auta używam niezwykle rzadko, zresztą mam kombi- spokojnie włożę wszystko W domu wózek mieści się ładnie w korytarzu, obecnego składać nie muszę
4. Mam małe dziecko więc wolałabym jednak to odwracane siedzisko, żeby widzieć co brzdąc kombinuje
5. Fotelik mam taki 0-18 więc go raczej nie zamontuję
6. właśnie ten problem z windą.. a jak jeszcze "na chama" niemal ludzie chcą wejść to muszę jakoś zrobić miejsce (mimo, że go w sumie nie ma..)
7. Teraz miałam full zestaw z akcesoriami i tak naprawdę większość się nie przydała używałam tylko folii i torby, w sumie poźniej może się jeszcze moskitiera przydać tak mi się wydaje

tak, zgadzam się, że każdy ma swoje wymagania ale zawsze warto sprawdzić wózki z polecenia jak brać całkiem w ciemno a później żałować (tak zrobiłam teraz.. nie czytałam opinii i wzięłam to co mi się podobało.. no i klops )

Oliveira79 Dzięki za pokazanie mi tego X-landera One mi się w ogóle podobają choć mają niestety dużo negatywnych opinii Jak będę teraz w sklepie to sprawdzę go na żywo bo wygląda ciekawie
A co do Jane Slalom Reverse to przeraża mnie trochę ten hamulec w rączce, nie pamiętam na jakim wózku to sprawdzałam ale był on wygodny tylko w 1 podstawowej pozycji rączki, przy zniżeniu (jestem niska i potrzebuję zwykle je zniżać) był już niewygodny (no może przydał by się do powieszenia torebki ) choć wózek faktycznie wygląda porządnie i ma dużo pozytywnych opinii

Cytat:
Napisane przez aaliyah
A w czym to przeszkadza, jeśli jest kubełkowe bo nie wiem?
Mi się wydaje nawet,że kubełkowe to lepsze, wygodniejsze dla dziecka ale nigdy nie miałam z tym większej styczności

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
najlepszy wózek jaki spotkałam to Bugaboo bee plus
Mnie przeraża jednak ta wysokość nad poziomem ziemi

Edytowane przez natajan
Czas edycji: 2012-04-25 o 06:57
natajan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:24   #2820
zanka205
Zakorzenienie

moja córka lubi kubełkowe siedzisko, ale to zależy od dziecka, bo pewnie wiele takich dzieci, którym będzie niewygodnie i nie będą chciały jeździć w kubełkowym

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości