|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() karolca Śliczne to zdjęcie z misiem ![]() Ja tez wrzuciłam zdjęcie z przyjaciółką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Wow! Evvcia, to baaaardzo dzuo przybrala, swietne wiesci ![]() ![]() To sie cieszycie teraz ![]() Karolca, a z tym nosidelkiem to faktycznie taniutko! Tylko ja bym sie wlasnie zastanawiala dlaczego az tak tanio? Nie chce Cie martwic, ale pierwsze co mi przychodzi do glowy ze cos z nim nie tak, ale nie bij mnie ![]() Tikki, ale fajnie macie z pogoda! Wiesz jak ja tesknie za Hiszpania!? ![]() Ale u nas ma byc teraz w granicach 23-27 nawet przez najblizsze 10 dni, wiec kiedykolwiek nie urodze to wyjde w piekna pogode, wiec musze troche ubranka na wyjscie przepakowac ![]() Tylko dzisiaj pada, ale troche musi, bedzie lepiej kwitlo wszystko ![]() Tikki - magia nie zadzialala ![]() Ale i tak dziekuje, wiem ze sie staralas ![]() ![]() Dzien Dobry! Witam sie ja i moj brzuch ![]() Ale tu dzis cisza ![]() Ciekawe czu Kulka rodzi ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-25 o 07:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja to narazie mam "lekko", bo TŻ jest jeszcze ze mną to on dużo stara się ogarniać, chociaż też czasem mi nogi w du...tyłek ![]() ![]() Ja bym z chęcią zjadła schabowego lub pierś w panierce, ale jakoś jeszcze się dygam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś jeszcze bez mm, w nocy dałam 90ml ściągniętą po 22.00, a o 5.00 najpierw pierś i 60ml tego ściągniętego po nocnym karmieniu (gdzieś 2.30), niedawno dałam jej pierś, oczywiście po 5 min już smacznie spała, wybudzałam z 5 razy, ale dalej zasypiała, więc dałam jeszcze z butli to co zostało po nocy, położyłam na brzuchu i dalej śpi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj mamuśka jeszcze 2 dni i malutka będzie po tej stronie ![]() ![]() ![]() Witam Panie ![]() czemu nie zamówiłyscie mi ładnej pogody na dziś? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Ciekawe co z gkatarzynką ![]() No i kurczaki, gdzie jest Cytrynka?! ![]()
![]() |
#2224 |
Zakorzenienie
|
Witam Babeczki !
Desia to chyba dzisiaj nie urodzisz ![]() ![]() Gosia oj to widzę kupa lotnik się zdarzyła ![]() Balbinka oj to masz trzy światy, trzymaj się dzielnie ![]() Emigra moja Kaja też od paru dni śpi w dzień mniej, ale sobie leży i ogląda wszystko w koło, ja nawet nie wiem ile Ona śpi w dzień ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj się z Niną na kulki do dżungli dziecięcej wybieram ![]() ![]() Oooo wiem, poczytam książkę o fotografii, Zdjęcia na emailu piękne, Karolca Ewelinka z misiem wymiata ( a czy można gdzieś takiego miska wyprać , bo mam takiego w piwnicy i nie wiem gdzie go dać do czyszczenia?) Moniq sliczne zdjęcie w avatarku ![]() A no własnie Evvcia, miłego pobytu na Mazurach, żeby Ci lekko pracę pisało, mi już chyba nauka ciężko przychodzi,a zawsze po "pijaku" się odgrażam ,że ja jeszcze na uczulenie wrócę, ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-25 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ma byc dzis polozna,ale dzwonila ze dopiero pod wieczor.Nie wiem czy tyle czekac czy cos dzialac.
![]() |
#2226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evvcia super ze Laura przybrała na wadze!!! ![]() a tak w ogóle to dzien dobry! nasza nocka całkiem, całkiem ![]() kochane, ile Wam czasu schodzi na jedno nocne karmienie? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-25 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | ||
Wtajemniczenie
|
Na mejlu aż napatrzeć się nie mogę
![]() Moniq Wiktorek jaki malutki w porównaniu do przyjaciółki ![]() ![]() Karolca normalnie rozpłynęłam się nad zdjęciem Ewelinki z misiem ![]() Nowaken śliczne masz dzieci ![]() ![]() Dida Alek to super mężczyzna ![]() ![]() ![]() ![]() Nikiii Oskar to wykapany tata! Nie wyprze się tatusiek synka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2228 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Dzieki,troche sie uspokoilam.Poczekam za polozna do wieczora i pokaze jej. Eryk jest tak spokojny,ze na 100% nic go nie boli. Poczytalam w internecie troche na temat kupek i tez jest,ze takie moga byc.
![]() |
#2229 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A moze wcale nie! ![]() Lena, to dobrze! Tak to wlasnie jest z rodzicami ze sie martwia na zapas, ale wiem ze ciezko sie nie martwic! ![]() Powodzenia na wizycie poloznej! Nie denerwuj sie, napewno bedzie dobrze! Konia, tak no niebo mamy to samo ![]() Zasnute chmurami dzisiaj i okropne, no ale kiedys padac musi, tylko humor smetny! Nie wiem co mam dzisiaj ze soba zrobic, a nic nie robic mi sie nie chce ![]() Konia, a czemu nie moge rodzic jak pada? Wiesz, mi tam juz naprawde wszystko jedno! Nawet Viki strasznie spokojna w nocy byla,az sie dzwilam, moze cos sie kroi i odpoczywa sobie ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Kurcze no, jeszcze te 2 chole.rne dni, a ja nie wiem co ze soba zrobic! Niby to tylko 2 dni, ale czasami to az 2 dni ![]() Milego pobytu na uczelni w takim razie! Katarzynka sie nie odezwala, to fakt! No i mysle czesto co u Tynki bo daaaawno Jej nie bylo!
![]() |
#2230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Desia już jest środa, najdalej w sobotę bedziesz mieć Viki w ramionach , dasz radę , tyle wytrzymałaś to i to dasz radę przetrwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |
Gang Iren
|
No wlasnie nie bardzo umiem karmic na lezaco
![]() Cytat:
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale miałam dziś poranek....
Oskar był marudny więc wzięłam go na ręce aby uspokoić... cycka nie dawałam bo jadł parę minut wcześniej potem zasnął i po kilkunastu minutach maruda się z niego zrobił. Więc wzięłam go na te ręce i on mi już pomału usypia a ja czuję że ze mnie leci - dostałam takiego krwotoku że masakra. Ale co odłożę Oskara do łóżeczka to wrzask. I tak tu marudne dziecko, tu już mi po nogach leci. Ale przecież nie zostawię go samego aby iść do łazienki.... więc za telefon i do teściowej aby zeszła na dół do małego a ja wtedy mogłam iść spokojnie do łazienki. Jak sie to powtórzy to muszę zadzwonić do lekarza.... Wiecie co nie mam już pomysłu.... Karmię Oskara tak aby głową był wyżej niż dupką. Potem noszę w pionie ok 10min. I mimo tego czy mu się odbije czy nie i tak strasznie ulewa. Macie jakieś rady na to?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za mile slowa dt.zdjecia
![]() Jesli chodzi o to nosidelko to bylo wg opisu uzyte dwa.razy i lezy nieuzywane. Mozna trafic na tanie egzemplarze ale nie na allegro. Polecam portal tablica .pl ![]() Moje dziecko budzilo sie dzis co 3 godziny ale karmienie nie trwalo dluzej jak 10 minut, mala dbila i bardzo domagala sie aby ja odlozyc. Zasypianie trwalo kilka sekund.
#2234 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Dalam zdjecia ze spacerku ![]()
![]() |
#2235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no to rzeczywiście mała śpi ![]() ![]() a Filipek - hm dziś go zważę, ale ostatnio ważył tylko 3650 gr, ale my już dokarmiamy tak 100 ml dziennie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() A Tobie wytrwałości życzę i czekam na smska ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- karolca fajowskie zdjęcia z misiem i Eweliną ![]() Cytat:
koniecznie obserwuj te krwotoki. Ja też miałam podobnie w szpitalu, nagle pojawiło się więcej krwi, myślałam że to po zdjęciu szwów (bo jakoś godzinę wcześniej mi zjęli), ale to był przypadek, akurat tak sie zdarzyło, że macica dalej się obkurczała i taki rzut krwi był. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-25 o 09:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zakorzenienie
|
Może przerwy w jedzeniu?
#2238 |
Zakorzenienie
|
Gosia pięknie fotki, super razem wyglądacie
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- przerwy robię, a właściwie mała sobie sama robi - bo przysypia. Wtedy ją troszkę pionizuje i delikatnie poklepuję, ale rzadko kiedy przynosi to rezultat. |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Wtajemniczenie
|
Lena mi zajmuje nocne karmienie ostatno max 30min, ale jeszcze tydzien temu karmilam po godzine czasami. powodzenia na wizycie poloznej,
evcia ladnie Laura przybrala, przez pierwsze 10min podczas karmienia wytwarza sie oksytocyna, po ktorej czlowiek robi sie senny, wiec moze dlatego Laura tak Ci zasypia. super zdjecie Moniq Wiktorka z duza kolezanka ![]() Gosia bardzo ladnie wygladasz. wczoraj pisalam ze nie uzywam wkladek laktacyjnych bo mi pokarm nie wycieka....to dzisiaj w nocy pierwszy raz mialam mokra bluzke, obudzilo mnie to po 3 ale Hania spala, mialam juz brac laktator ale sie obudzila po 4. Hanula konczy dzis 6tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak! Pisalam o ladniej pogodzie, ale mialam na mysli ze na wyjscie ![]() Przy jakiej urodze to mi wszystko jedno ![]() No wiem, wiem Konia, tylko taaaak mi sie dluzy! Ale zaraz wracam do wyrka i bede sie lenic chyba dzisiaj bo juz nie wiem co robic ![]() Gosiu - prosze Cie bardzo! Karolca, no w takim razie to sie nie zastanwiaj nad zakupem ![]() Nikki, ja rodzilam dawno, ale wlasnie dokladnie pamietam taka sama sytuacje, taki ala krwotok, ale nie bylo to nic zlego, po prostu czasami jak sie siedzi czy lezy to jest utrudniony odplyw krwi i potem z nas chlusnie, ale rozumiem ze sie zmartwilas bo ja nadal po tylu latach tez to pamietam , mialam niezla panike! Jesli sie to jednak powtorzy to moze idz do lekarza lub zadzwon dla pewnosci!
![]() |
#2241 |
Wtajemniczenie
|
Podobno nie zdążę do piątku do poradni patologii
![]() Byłam dziś rano u gin, akurat pojawiło się plamienie z rana, gin mówi, że dziś lub jutro urodzę, w piątek wg niej najpóźniej. Szyjka rozwarta na 2,5 cm, skrócona na 0,5 cm, potraktowała ją jeszcze szybkim masażem (ałłłłłłłłłłłłaaaaa) - teraz siedzę w domu, masuję się po brodawkach, gadam do Szymka, żeby wychodził i czekam ![]()
![]() |
#2242 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzisiaj tlumaczylam Adasiowi - bo On juz ma takie wielkie plany co do siostrzyczki ze hej! Juz planuje ze bedzie z Nia teletubisie ogladal ![]() Ale to chyba dlatego ze On sam bardzo lubi ale mimo wszystko zdaje sobie troche sprawe, ze to bajka dla mniejszych dzieci i sie tego wstydzi, a tutaj jak bedzie mial Viki to z czystym sumieniem moglby ogladac bo przeciez to dla malej robi! Spryciarz z Niego ![]() No i tak licze ze dopiero po 4 tygodniach bedzie mogl jakis kontakt z Nia zalapac. Biedaczek, On to sie naczeka! Lena, no dam znac napewno ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Ale fajnie! Ciesze sie, juz mi nawet nie przeszkadza, ze moze bede ostatnia, zycze Ci zebys juz dzisiaj jechala rodzic ![]() A moze uda nam sie razem, kto wie! W kazdym razie prosze o sms-a!!! Bo Ty chyba swojego numeru nie podawalas? Bo nie widze ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-25 o 10:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja mam szwy rozpuszczalne... jakby się powtórzyło to od razu zadzwonią do lekarza. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jacy niektórzy są mało pojęci dziadek TŻ jest chory już od ok.2 tyg ma zapalenie płuc i mówię , proszę aby nie zbliżał się do dziecka.... a on co ja na chwilę idę do kuchni lub łazienki a on do Oskara i się nachyla do niego ![]() Może dzisiaj jak się pogoda nie zepsuje to pójdziemy na pierwszy spacerek ![]() Wczoraj pierwszy raz kąpałam Oskarka sama z TŻ... gdy już był wykąpany i karmiłam go to przyszła teściowa aby mi pomóc kąpać i jaka obraza że nie poczekałam na nią. Przecież mówiłam jej że od teraz kąpie już go sama z mężem. Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-04-25 o 10:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Codziennie Was czytam ale jakoś jak mam już się zabrać za pisanie to coś zawsze wyskakuje... Teraz mój mały brzdąc śpi słodko obok na brzuszku i co chwile słyszę jak popuszcza bączki ![]() ![]() Mleczka mam już więcej...nawet ostatnio walczyłam z zastojami w jednej piersi...na szczęście obyło się bez zapalenia i innych takich... Chyba do tego przyczyniło się jedno karmienie w nocy...Piotruś zasnął nie opróżniając tej piersi do końca a ja przy następnym karmieniu podałam mu drugą pierś...poza tym stanik już mam za ciasny a to raczej nie zdrowe ![]() Mimo tego że w dzień Piotruś najada się spokojnie z piersi to wieczorem zaczyna brakować pokarmu i jeszcze muszę podać mm. Zastanawiam się czy to nie jest takie błędne koło...czy jest możliwe że mój organizm produkuje właśnie wieczorem mniej mleka dlatego że wtedy dokarmiam mm?? A tak poza tym to Piotruś coraz więcej jest aktywny, w ciągu dnia śpi może w sumie 3 godziny...nie licząc przysypiania przy piersi na parę minut ![]() Noce wyglądają tak samo jak wcześniej niestety...Po mm śpi 2,5 - 3 godziny potem tak po 1,5 godziny ![]() Skończył już miesiąc i mam nadzieję że zacznie powoli wydłużać nocne spanie...zobaczymy aha no i jeszcze gratulacje dla kolejnych rozpakowanych!!! już tak mało zostało tych z brzuszkami ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2246 |
Wtajemniczenie
|
Kulkaaga kciuki!!!
Karo mozliwe ze tak jest ze jak dajesz mm w nocy to wtedy mniej masz pokarmu, bo jakbys przystawiala Piotrusia w nocy nawet na troszke to moze wiecej mleczka by bylo wtedy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamy !!!
Mam problem z ogarnięciem się czasowo w 24h, ale powoli wszystko się normuje. Tymon ma niestety kolki więc od tygodnia marzę o śnie ... a tak poza tym to jest słodki i bardzo go kocham... nie mogę na niego się napatrzeć. Relacja z porodu: 16 kwietnia godz 22 - zaczyna pobolewać mnie brzuch ... koło dwunastej doszłam do wniosku, że skurcze są w miare regularne... koło pierwszej jęczałam z bólu, ale postanowiłam wytrzymać w domu najdłużej jak się da. W między czasie się umyłam, wypiłam herbatkę z rumianku, zjadłam serek i o 6 30 rano pojechałam już do szpitala bo skurcze były już nieznośne. Na IP stwierdzili, że mam 5cm rozwarcia więc odrazu na salę przedporodową ... zapytano mnie czy chcę znieczulenie i tak bardzo chciałam ... dostałam zzo, ale działało tylko godzinę i w efekcie na porodówkę szłam już bez znieczulenia bo nie mogli podać bo rozwarcie postąpiło w ciągu godziny, a w tym czasie nikt do mnie nie zaglądał. Na porodówce ... około 10 pań ... położna, pielęgniarka anastezjologiczna i panie od czekające na dziecko... a w tym wszystkim ja która poróbowałam wytłumaczyć że nie czuję skurczy partych ... położna przedziurawiła mnie,żeby wyleciały wody. Położna odbierająca poród podłączyła oksytoconę... po której dalej nie czuułam partych i ... nikt mi nie wierzył ... i tak przez pół godziny ja swoje położna swoje... po czym kazała mi stanąć przy drabinkach ... a ja nie umiałam stać bo nie miałam już siły, ale dałam radę przez pół godziny ... później wszystko potoczyło się szybko. Ja powiedziałam, że dalej nie czuję partych - przybiegł ordynator i wszyscy zaczęli krzyczeć na mnie, że uduszę swoje dziecko i ordynator jednym przyciśnięciem mojego brzucha wydobył Tymona ... nasłuchałam się, że chciałam zabić dziecko ... i że jestem złym człowiekiem bo jak można nie czuć skurczy partych. Panie stwierdziły, że po prostu nie chciało mi się rodzić... W efekcie Tymon urodził się podduszony i dostał 6 pkt, ale ja i tak jestem najszczęśliwsza naświecie, że jest już z nami i mimo takiej sytuacji na porodówce szybko doszłam do siebie. Dwie godziny po porodzie mogłam już normalnie fnkcjonować, a szwy w niczym mi nie przeszkadzały. Może mój opis porodu wydać się komuś dziwny, ale chciałabym o nim jak najszybciej zapomnieć bo liczy się to że Tymon jest cały i zdrowy i nie chcę tego kojarzyć z tym wszystkim co usłyszałam na sali porodowej. To by było na tyle. Mam nadzieję, że będę już regularnie zaglądała na forum ![]() P.S Dzisiaj byliśmy na wizycie u lekarza i mój synek pięknie przybrał na wadze i wszystko jest ok. Dostaliśmy skierowanie na USG bioderek. Pozdrawiam i lecę troszkę Was ponadrabiać ' ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!!
Ale miałam dziś fajną nockę. Proszę o takie zawsze, albo lepsze ![]() Niunia była karmiona o 23.20, 3.20, 6.20 i o 10.00. Najadała się w 20min intensywnego ssania, odkładałam do łóżeczka i zasypiała. Nawet nie wiem kiedy, bo zasypiałam razem z nią ![]() ![]() ![]() ![]() Dopiero teraz sobie usiadłam, bo byłam w sklepie i sortowałam ubranka, które dostałam od kuzynki męża. Byłam je włożyć do pralki no i jestem. My chrzest będziemy robić pewnie 24.06, bo będzie wtedy siostra M., która ma być chrzestną. Evvcia super, że Laurunia przybiera na wadze ![]() Gosia a to daje Ci w kość Twój przystojniaczek! Karolca, ja niestety mogę moim dyliżansem jeździć tylko po salonie, bo nie mieści się w inne drzwi ![]() Desia, szkoda że moja magia nie pomogła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.