|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) część VI
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie też nie tyle ze wstydu, ale też nie z obawy. Raczej z wewnetrznego podniecenia (jak bedzie, moja pierwsza wizyta w ciazy itd) no i troszke ze wstydu
![]() Jak mi lekarz robił USG i mine miał nietęgą to serce mi staneło ale zaraz zobaczyłam jak tak ciepło się uśmiecha.. no i pokazał mi mojego Kropka ![]() Tak się zaczełam śmiać że na monitorze było widać jak mi brzuch cały lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Niby powinna spaść, ale w ostatnim cyklu nie spadła a godzinę później dosatałam @
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
..
Edytowane przez misia20l Czas edycji: 2012-05-22 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie nakreciłam bo tempka wysoka. Przyszykowałam test i po sniadaniu przyszła@.. Teraz mierze zeby wiedzieć kiedy owulka była.. Ty jak nie mierzyłaś wczesniej to chyba Ci niewiele da teraz.. Może testy owu wypróbuj?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
własnie wiem bo co cykl temperatura jest mniej wiecej taka sama. ja zawsze kilka dni po @ stale miałam 36.6, potem kilka dni 36.8 potem w trakcie owulki 37.2 i po owulce do samej @ miałam 37.0 i wiecej. tak miałam dwa cykle, wiec podejrzewam ze u mnie tak mniej wiecej zawsze bedzie. a teraz ze tempka w ogóle nie wzrosła to moze przytrafił sie cykl bezowulacyjny? ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- miałam zamiar zamowic zestaw na allegro ale wtedy to napewno bym o niczym innym nie myslała, tylko bym sie stresowała cały czas a po co mi to??? przestałam monitorowac cykl termometremto tym bardziej nie bede robic testów owu. no ale nie wykluczam ze kiedys ich nie uzyje ![]() co prawda myslałam ze wiesiołek pomoze (bo wielu naszym dziewczetom pomógł juz w pierwszym cyklu) no ale mi niestety nie. bo dwa cykle czekałam na poprawe jakosci i ilosci sluzu a jak juz było tak ładnie to chłopa w domu brakło i teraz starania są tylko w weekendy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Bede brala oczywiscie ta dawke, mam nadzieje, ze nie bede po tym spala caly czas (duza dawka progesteronu), albo, ze sie nie przedawkuje
![]() Ja zawsze wolalam facetow ginekologow..byli delikatniejsi od kobiet..ale teraz trafilam na fajna ginke, szok. Prywatnie. Jest delikatna i bardzo mila takze..niektore kobiety ginekolodzy to wyjatki i tez sa ok. Trzeba trafic. Misia, a probowalas Castagnus? Ja nie bralam wiesiolka to nie wiem..ale przy moim pierwszym opakowaniu Castagnusa (powinno sie wziasc 3) przy dniach plodnych mialam piekny rozciagliwy sluz.sama bylam w szoku.i w tym cyklu tez zaszlam ![]() jak mnie dzis glowa boli!!!!!!!!! ![]() Edytowane przez Anjouka Czas edycji: 2012-04-24 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zadomowienie
|
słyszałam tą nazwe tu na wątku ale nie wiem co to.. ?
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- http://www.rodzinko.pl/biore-leki/32...zywrotnik.html znalazłam cos o tym i przeczytałam. i mysle ze dla mnie wiesiołek wystarczy na poprawe jakosci i ilosci sluzu. teraz po tych dwóch miesiacach miałam ładny i przede wszystkim duzo sluzu i mysle ze w kolejnym cyklu do niego wróce. a castagnus mi raczej nie potrzebny bo nie mam obfitego krwawienia a wrecz odwrotnie, plamien tez zadnych nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Rozeznanie
|
Castagnus to lek rosliny dostepny bez recepty. Ogolnie jest on na wyregulowanie cyklu miesiaczkowego czy obnizenie proglaktyny, jakies krwawienia miedzymiasiaczkowe, napiecie meisiaczkowe itd..na niektorych dziala, na niektorych nie, w kazdym razie nie powinien zaszkodzic..to rosliny.
Na necie jest pelno tematow z tym lekiem zwiazanych- poczytaj. "Castagnus jest roślinnym preparatem zawierającym w swoim składzie wyciąg z owoców niepokalanka mnisiego. Preparat reguluje pracę przysadki mózgowej, która poprzez centralny układ nerwowy kieruje cyklem miesięcznym i wydzielaniem regulujących go hormonów: estrogenów i progesteronu. Zalecany jest w celu łagodzenia dolegliwości zespołu napięcia przedmiesiączkowego oraz w leczeniu zaburzeń cyklu miesięcznego. DZIAŁANIE Tabletki Castagnus poprzez stymulacje receptorów dopaminergicznych obniżają poziom prolaktyny wydzielanej przez przysadkę, powodują ustępowanie zaburzeń wywołanych przez hiperprolaktynemię: zespołu napięcia przedmiesiączkowego i zaburzeń cyklu miesiączkowego. ZASTOSOWANIE Zaburzenia cyklu miesiączkowego (menstruacji i cyklu miesiączkowego spowodowane przejściową lub trwałą niedoczynnością ciałka żółtego, objawiające się nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w cyklu). Mastodynia (bolesne obrzmienie sutka). Zespół napięcia przedmiesiączkowego (to znaczy dolegliwości pojawiające się na krótko przed pojawieniem się miesiączki objawiające się: bolesnością i uczuciem obrzmienia piersi, zaburzeniami równowagi emocjonalnej, migrenowymi bólami głowy, obrzmieniem okolic twarzy, rąk i stóp). wyciagając wnioski z wczesniejszej obecności na forum to pomaga na plamienia przed miesiączką, polecany przy podyzszonej lekk prolaktynie lub przy gornej granicy jej normy nalezy ja przyjmowac przez 90 dni ." ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Rozeznanie
|
Dziekuje Kobietki
![]() ![]() Mam do Was pytanko, czy ktoras z Was ma problemy z nadczynnoscia ? |
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Zadomowienie
|
ale tu dzisiaj spokojnie! mnie wzmogło na spanie ale za pół godziny przyjdzie brat z pracy i ma mi kupić piwo bezalkoholowe
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Nie udzielam sie narazie bo mam męza wiec korzystam.Jeszcze dzis mamy rocznice 2 lata
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Rozeznanie
|
gratulacje !
![]() |
#498 | |
Wtajemniczenie
|
witam
ale cisza z rana a ja od 6 juz nie spie Cytat:
dzielna dziewczyna a i gratulacje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się przytulałam nawet 2 razy dziennie i jest fasolka, ktoś inny celował raz na tydzień i też ją ma, także luzik ![]() Cytat:
![]() Pojechaliśmy z TŻ do Cerfura (nie wiem jak to sie pisze) i kupiłam sobie oliwke z Hipp, bo podobno najlepsza, no i owsianki z nestle waniliowe moze sie przemoge i do tego 5 piw bezalkoholowych. No i mówie "to są prawdziwe zakupy kobiety w ciąży" ruszyłam koszyk i tylko zabrzączało piwskami ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam taką ochote na piwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zakupy rzeczywiści jak dla kobiety w ciązy ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- pisały wczoraj o nim dziewczyny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Zadomowienie
|
![]() wpadłam się przywitać i powiedzieć że trochę zmieniam plany... napiszę wszystko jak wróce od gina a mam na 12 ![]() Cytat:
czyżby się wrastał? bo ja tak mam i nie wiem co z tym zrobić..
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
Jest, jest bavaria
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki, miłego dnia
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Guuusiaa;33758810]
![]() wpadłam się przywitać i powiedzieć że trochę zmieniam plany... napiszę wszystko jak wróce od gina a mam na 12 ![]() QUOTE] Przyszła, zrobiła zamet i poszła..... ![]() Mi głowa pęka.... ![]() Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2012-04-25 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a wiesz co? musze kiedys przy okazji w carrefourze kupic mężowi. on piwosz wiec kupie mu bezalkoholowe, skoro mówisz ze smak ten sam ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- po za tym to dzień dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Rozeznanie
|
hej laseczki
ale mam lenia dzisiaj m a s a k r a najchętniej wrócilabym spowrotem do łózka Na dodatek moja kolezanka z pokoju ma opieke do wtorku :/ nawet nie mam z kim pogadac. Będę Wam na głowie siedziała cały dzień No chyba że dostanę jakiegos przypływu chęci do pracy ![]()
![]() |
#508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo sie cieszymy z tego powodu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj też piwosz..nawet sam robi piwko ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Rozeznanie
|
a za oknem taka piekna pogoda...
na spacer bym poszła zamiast tu kwitnąć
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.