Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 15:41   #2041
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabcia kupić to nie, ja bym ciasto zaniosła.

aaaa i dziś zaczęłam 38 tydzień, czyli ciąża jest donoszona a do terminu zostało mi 20 dni
ojjj nie ciasto w moim wykonaniu? na 99% wyjdzie zakalec

gratulacje 38tyg

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Żabcia, fajny pomysł z prezentami - jestem ZA

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć

No takie koszulki byłyby fajne, ale jak nie masz czasu, to coś symbolicznego pewnie wystarczy. Właśnie jakaś wymarzona zabawka

?
no wlasnie za pozno pomyslalam o tych koszulkach

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
no i to jest extra pomysł

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Ja to mam tylko obawy, że będę miała problem z zajściem. Już 1,5 roku współżyjemy bez zabezpieczenia, jedynie przerywany. Wiem, że to nie takie proste, ale jednak jakiś taki wewnętrzny strach mam. Zbieram się do lekarza, ale boję sie, że mogłoby się okazać to faktem.
Jesli maz nie konczy w Tobie to nie masz sie co martwic. Tak jak piszesz zajescie w ciaze wcale nie jest takie latwe. Ja myslalam ze za pierwszym razem beda II kreseczki Co prawda udalo sie w 2 cyklu .. ale sa dziewczyny ktore staraja sie miesiacami niestety ...

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Witajcie!
heloooo

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Piszę z lotniska z Niemiec mam 30 min wi-fi za darmo pootwieram sobie strony wątku i będe Was nadrabiać jak mi się czas skończy dopiero o 15:50 mam następny samolot do TZa już dzwoniłam już z 15 razy pożegnanie było ciężkie... nawet teściowa wczoraj płakała przy pożegnaniu i dziś przez telefon też
Dziwnie mi samej, bez TŻa nie ruszałam się praktycznie nigdzie. Tłumaczył mi, że mam misję przygotowywać się do ślubu i mam się nie smucić bo to radosne zajęcie
Buziaczki
Wysokich lotow kochana

Dzien doberek
Nic sie w nocy nie wyspalam .. i jeszcze glowa mnie cmi .. chyba cisnienie niskie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:51   #2042
onyks
Zakorzenienie

Hej
Nie mogłam do Was zajrzeć z pracy, potem byliśmy w starostwie i energetyce powyciągać mapki, wypis z rejestru gruntów i info o warunkach przyłączenia. To szukanie działki zjada cały mój czas jaki miałam na wizaż
Ogólnie to mamy coś na oku...cena bardzo korzystna, ale działka duża więc w grę wchodzi podzielenie i kupno ze znajomymi (po podzieleniu na 2 działki). Żeby wiedzieć czy będzie zgoda na dwa domki będziemy składać wniosek o decyzję o warunkach zabudowy i jeżeli wydadzą to dzielimy i kupujemy

Pomysł od bardzo dawna chodził nam po głowie, bo trochę pieniędzy mamy odłożone, ale jakoś nie byliśmy pewni i mąż bardziej skłaniał się ku kupnie samochodu...ale ostatnio stwierdził, że szkoda kasy na auto i że chyba ta budowa Jeździmy i szukamy działek u nas i w ościennych miejscowościach, narazie mamy na oku tą działkę którą opisałam i jeszcze jedną w naszych okolicach. Budowa to chyba odległy plan ale chcemy mieć tą działkę żeby już sobie była bo ceny mocno pospadały
To tak w skrócie, bo cały plan dużo opisywania by zajął a za chwilę o 16 mam korki

Madzia jak Twój mąż z urlopem? U mnie lipa wyszła, bo jak wypisałam urlop (a prawie wszyscy z biura wypisali) to sekretarka przyleciała z awanturą, że o niej nie pomyślałam bo ona też chce urlop, a nie mam jej kto zastąpić...szkoda słow! Na szczęście kierownik się za mną wstawił, ten nowy, bo ten co poprzednio był to by umył ręce od całej sytuacji...
A wszystko przez to , że jak zaczęłam pracować to często chodziłam ją zastępować bo miałam mniej obowiązków, a teraz nie ma o tym mowy..więc zagroziła że pójdzie z tym do prezesa, że zawsze jej robię problem jak ona ma iść na urlop i ogólnie zaczęła biegać po wszystkich pokojach i mnie obgadywać...co za kretynka! Wszyscy mi tłumaczą, że mam się nie przejmować, ale pomimo iż wiem że mają rację to nie powiem że to po mnie spłynęło....

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Amani kochana trzymaj się

Strippi..przytulam, zmienię Cię potem na liście

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:09   #2043
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

strong jak to ?? mleko ci leci?? To o te rurki chodziło?? Jadłam takie ale bez nadzienia, są super

evel jak nie możliwe, ja trzymam kciuki. Zobacz na 1 stronie ile z nas za 1 razem zaszła.

blonde aaa to super

Zabcia dziękuję, mnie też dziś głowa pobolewa.

onyks super z tą działką, trzymam kciuki. My tez tak kupiliśmy bo była korzystna cenowo i leży i czeka. Co do urlopu - co za małpa ech... a od męża nie wiem, nic mi nie pisał dziś.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:15   #2044
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Madzia, nie mleko nie, przeźroczyste coś... i już się wyedukowałam że po 6 miesiącu szczególnie w nocy z piersi może lecieć siara.

Onyks, głupia baba, i dziecinna, lata i obgaduję, niech się dookoła budynku przeleci to jej lepiej na mózg zrobi. a z działką bajer, że na pół to i pozwolenia i ciągnięcie wody będziecie na pół płacić?
Stary 2012-04-25, 16:19   #2045
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Madzia, nie mleko nie, przeźroczyste coś... i już się wyedukowałam że po 6 miesiącu szczególnie w nocy z piersi może lecieć siara.
?
ale siara to chyba bardziej taka zoltawa jest.. tak mi sie cos kojarzy

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-25, 16:20   #2046
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Strong mi nic jeszcze nie leciało, a siara to jest chyba taka żółtawa??

aaa zapomniałam, wczoraj się pytałam położnej o zzo i czy po nim się chodzi i przy sn, normalnie po tym znieczuleniu się chodzi, ma sie normalnie czucie.

Kurde.. chyba muszę jeszcze jedną torbę spakować do szpitala. Wzięłam wszystko na jeden dzień jak mi poleciła położna, ale koleżanka wczoraj i mamuśki na innym wątku doradziły mi aby więcej spakować aby potem mąz nie ganiał. Bo wzięłam tylko 10 pampków, 2 komplety ubranek. Więc chyba dzis sie przepakuję i zrobię jedną torbę z rzeczami dla mnie, druga dla małej i tyle.

Stary 2012-04-25, 16:20   #2047
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Żabciu, ja tego jakoś dużo nie miałam a na piżamie miałam jakby mokre, więc nie wiem czy żółtawe czy jakie a na piersi widziałam tylko że mokre. Więc sobie nie dam nic obciąć ale stawiałam na przeźroczyste.

Może Madzia, dobrze zrobisz z tymi dwoma torbami jak Ci i tak ma braknąć i dowozić.

No TŻ nie miał czucia w nogach przez jakieś 4h, dziś dopiero mógł wstać i to o 12 więc po 24h, no i ciężko chodzi ale, to związane z tą operacją bo mu tą kość jednak ruszyli.

Edytowane przez strongwomen
Czas edycji: 2012-04-25 o 16:23
strongwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:21   #2048
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
ale siara to chyba bardziej taka zoltawa jest.. tak mi sie cos kojarzy
hehe właśnie to samo napisałam

Stary 2012-04-25, 16:25   #2049
ButterBear
Zakorzenienie

onyks, wspolczuje akcji z glupia baba, nie cierpie takiego zachowania w pracy. Wiem, ze latwo powiedziec, ale olej ja.

Madziu, tak, to dokladnie te rurki mniam mniam mniam...

Jej, niech mnie ktos kopnie w tylek, zebym sie zmotywowala do nauki...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:25   #2050
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Buuuuuuutttterrrrr Gdzie ty jesteś, bo musze cię zlać normalnie polubiłam Twoją stronę na FB i co?? i co?? I teraz co wchodzę to mi jakies pyszności wyskakują i ślinotoku dostaję i zaraz jestem głodna. To jest normalnie znęcanie sie psychiczne.

Stary 2012-04-25, 16:27   #2051
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Butter, ja się właśnie uczę i rozwiązuje zadania to łaskawie weź dup.ę w troki i też coś zrób a nie siedzisz i się lenisz, a tu możesz zajrzeć co jakiś czas (jak ja)

dobrze było?
Stary 2012-04-25, 16:29   #2052
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja tez sie już uczyłam ang i teraz mam labę do końca dnia

Stary 2012-04-25, 16:30   #2053
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Buuuuuuutttterrrrr Gdzie ty jesteś, bo musze cię zlać normalnie polubiłam Twoją stronę na FB i co?? i co?? I teraz co wchodzę to mi jakies pyszności wyskakują i ślinotoku dostaję i zaraz jestem głodna. To jest normalnie znęcanie sie psychiczne.
Jestem, lej, kobiecie w ciazy sie nie odmawia.
Znecam sie psychicznie, zeby napedzac zapotrzebowanie na psychologow -sama rozumiesz

A tak na serio, to ciesze sie, ze Ci sie podobaja moje wytwory zrob cos, wszystko jest latwe!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:32   #2054
Malensstfo
Zakorzenienie

Już w domku!

Madzia moja koleżanka też miała 2 torby, jedną dla siebie, drugą dla dzidzi
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:32   #2055
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Jestem, lej, kobiecie w ciazy sie nie odmawia.
Znecam sie psychicznie, zeby napedzac zapotrzebowanie na psychologow -sama rozumiesz

A tak na serio, to ciesze sie, ze Ci sie podobaja moje wytwory zrob cos, wszystko jest latwe!
Tylko, że ja teraz na wszystko mam ochotę i nawet nie wiem co wybrać. Każde zdjęcie wygląda rewelacyjnie.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Już w domku!

Madzia moja koleżanka też miała 2 torby, jedną dla siebie, drugą dla dzidzi
I 2 od razu brała ze sobą na porodówkę?? Chyba tak??

Stary 2012-04-25, 16:35   #2056
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

aaa zapomniałam, wczoraj się pytałam położnej o zzo i czy po nim się chodzi i przy sn, normalnie po tym znieczuleniu się chodzi, ma sie normalnie czucie.

Kurde.. chyba muszę jeszcze jedną torbę spakować do szpitala. Wzięłam wszystko na jeden dzień jak mi poleciła położna, ale koleżanka wczoraj i mamuśki na innym wątku doradziły mi aby więcej spakować aby potem mąz nie ganiał. Bo wzięłam tylko 10 pampków, 2 komplety ubranek. Więc chyba dzis sie przepakuję i zrobię jedną torbę z rzeczami dla mnie, druga dla małej i tyle.
Czesto zzo przechodzi pod koniec porodu .. Moje znajome np mialy caly porod a jak byly szyte to juz czuly wszystko. I tak jak piszesz chodzi sie normalnie

Ja bym tak zrobila ze spakowala jedna swoja torbe a druga dla malej. Ja tylko musze ciuszki na wyjscie ze szpitala wziasc reszte daja w szpitalu.

Cytat:
Żabciu, ja tego jakoś dużo nie miałam a na piżamie miałam jakby mokre, więc nie wiem czy żółtawe czy jakie a na piersi widziałam tylko że mokre. Więc sobie nie dam nic obciąć ale stawiałam na przeźroczyste.
.
czesto dziewczyny na mamuskach pisaly ze im sie lalo cos z piersi

Cytat:
hehe właśnie to samo napisałam
wlasnie widzialam

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-25, 16:37   #2057
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

aaa mam pytanie kulinarne

Mam patelnie grillową, taką zwykła z biedronki. Ale jeszcze jej nie używałam. Czy jak smażycie na takiej to dodajecie olej, smażycie bez oleju, czy tylko kapke oleju i rozsmarowujecie go pędzelkiem??

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Zabcia u nas do szycia zawsze dają znieczulenie. Położna mówiła jakąs nazwę jego, ale nie pamiętam.

Stary 2012-04-25, 16:39   #2058
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

moim zdaniem wystarczy...jak Ty bedziesz wygladala z tymi torbami jak tyle nabierzeszspokoj nie przygotuj na odzielna kupke w domu dla meza i dowiezie w razie potrzeby

Dziwne, bo ja po zoo nie mialam czuciapuszczalo do kilku godzin, takz 4 musialam czekacWstalam i juz normalnie chodzilam

Cytat:

Może Madzia, dobrze zrobisz z tymi dwoma torbami jak Ci i tak ma braknąć i dowozić.

No TŻ nie miał czucia w nogach przez jakieś 4h, dziś dopiero mógł wstać i to o 12 więc po 24h, no i ciężko chodzi ale, to związane z tą operacją bo mu tą kość jednak ruszyli.
to siara

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
aaa mam pytanie kulinarne

Mam patelnie grillową, taką zwykła z biedronki. Ale jeszcze jej nie używałam. Czy jak smażycie na takiej to dodajecie olej, smażycie bez oleju, czy tylko kapke oleju i rozsmarowujecie go pędzelkiem??

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Zabcia u nas do szycia zawsze dają znieczulenie. Położna mówiła jakąs nazwę jego, ale nie pamiętam.
ja nie mam patelni grillowej, ale mam grilla elektrycznego i zawsze lekko posmatuje tluszczem, tak pedzelkiem
Stary 2012-04-25, 16:40   #2059
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
o 16:36 ----------

Wlasnie musze gina zapytac czy jak przestaje dzialac zzo przy szyciu to daja jakies miejscowe znieczulenie ...

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-25, 16:42   #2060
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
I 2 od razu brała ze sobą na porodówkę?? Chyba tak??
Qrcze...nie powiem ci teraz Nie wiem czy w końcu wzięła obie od razu...czy miała tak wziąć, ale wzięła tylko dla siebie...? Czy wzięła tylko pieluszki, a torbę jej potem chyba mąż dowoził? Jakoś chyba tak...do tego 2 bym się skłaniała...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:43   #2061
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja jem teraz te rurki weszłam do biedro i sobie kupiłam

Amani, to miłej podróży i oglądania i trzymam kciuki za Twoją wytrzymałość

Kasia, nawet uczelnie mamy podobne wiesz z opieką nie będzie problemu ale czy damy radę zostawić naszych synusiów ?
a piersi mi się aktywowały bo się obudziłam z plamkami na piżamie. 4
szkoda ze ja tu nie mam Biedro tez bym z checia sprobowala tych rurek

No wlasnie druga sprawa, czy bedziemy w stanie oddac naszych synusiow jak pojdziemy do szkoly Ja to jeszcze bede 2 miesiace z malenkim, ale ty szybko bedziesz musiala sie rozstac Jak narazie to moje wyobrazenie jest takie, ze jak juz bede miala malutkiego w ramionach to nie bede chciala nikomu go dac

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, lecicie jak BURZA, a ja nie nadążam za Wami....

U mnie bez zmian, brzuch raz pobolewa a raz jest ok... Teraz jestem na etapie - że to niemożliwe że w 1 cs się udało... Eh... tak bym chciała
trzymam kciuki

Cytat:
sliczne
Masz juz plan na zakupy majowe ? Ja wlasnie sie zastanawiam co kupic.. Wzielabym wanienke, ale duzo miejsca zajmuje, to moze poczekam z tym do lipca

Cytat:
Tak, tez czytalam Obserwuje swoje cialo, ale u mnie nic
Ale kazdy organizm jest inny, a moja znajoma, ktora czeka na rozpoczecie porodu, tak jak Madzia tez nie miala takich objawow

Cytat:

A ile zostaje sie w PL w szpitalu z dzidziusiem? Tez 3 dni? Bo u nas wlasnie 3 dni trzymaja, chyba ze na wlasne zyczenie sie chce wyjsc.
Stary 2012-04-25, 16:46   #2062
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde czyli sądzisz, że 10 pampków i 2 komplety ubranek wystarczą na jeden dzień??

Nie pakowałam tez laktatora, ani sztućców z myslą, ze mąz dowiezie. Bo szpitalnego jedzonka nie będę jadła

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość

A ile zostaje sie w PL w szpitalu z dzidziusiem? Tez 3 dni? Bo u nas wlasnie 3 dni trzymaja, chyba ze na wlasne zyczenie sie chce wyjsc.
3 dni po sn lub 7 po cc. Chyba, ze dziecko ma żółtaczkę czy coś.

Stary 2012-04-25, 16:48   #2063
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde czyli sądzisz, że 10 pampków i 2 komplety ubranek wystarczą na jeden dzień??

Nie pakowałam tez laktatora, ani sztućców z myslą, ze mąz dowiezie. Bo szpitalnego jedzonka nie będę jadła [COLOR="Silver"]

[.
mysle, ze tak
Stary 2012-04-25, 16:50   #2064
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
mysle, ze tak
Normalnie głupieję

Położna mówi jedno, koleżanka co rodziła rok temu mówi co innego (ona też miała 2 torby).

Stary 2012-04-25, 16:59   #2065
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie głupieję

Położna mówi jedno, koleżanka co rodziła rok temu mówi co innego (ona też miała 2 torby).
to wez, ale niewiem czy to konieczne
Przeciez bedziesz w tym samym miescie, a maz i tak bedzie przyjezdzal

Ja rodzilam w innym miescie, ale tak Nas gonilo do szpitala, ze zapomniałam wziasc reklamowki z ubraniami dla małego, baaa bo nie sadziłam nawet ze tak szybko sie uwine i juz beda potrzebne. Zawineli mi malego w kokon i jak Tz przywiozl ubranka to mi połozne go przebrały
Stary 2012-04-25, 17:02   #2066
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde pogadam jeszcze z mężem. Chyba, że się bedę tak zabierała za spakowanie drugiej torby, jak to z pierwszą było to pewnie nie zdążę

Kurcze... dziwnie mi. Otwieram kalendarz a tam tylko 3 kartki (3 tygodnie) do terminu. Ciekawe czy się przeterminuję czy nie.

Stary 2012-04-25, 17:02   #2067
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Miałam właśnie pisać, że fajnie nazywacie ten klub

Cytat:

O kolejna się buduje.
o tak

Cytat:
Kilka z Was pytało wczoraj o TŻ. Otóż to wszystko ładnie pięknie, narazie nie może się ruszać, i lekarz oznaczył jaką ma dietę ale nie możemy rozszyfrować, więc zjadł "skromnie" bułkę , jogurt i 2 prince polo dziś mu zawiozę rosołku i piersi z kurczaka ale gotowanej to myślę że nawet jakby miał jakąś lekkostrawną to nie podpadnie. Znieczulenie miał tylko od pasa w dół więc był przytomny. Pani pielęgniarka (znajoma) jak mnie zobaczyła przy łóżku zaraz się zapytała "czy to do tej tak chciałeś dzwonić?" aż mi się miło zrobiło. No i jeszcze co ważnego ? a kiedy wyjdzie, nie wiadomo narazie napewno nie bo ja mówiłam nie może chodzić. Trochę się denerwowałam na niego wczoraj bo on się jakoś niczym nie przejmuje a ja znów przeciwnie ale nie ważne

nie chcę mi się dziś wstawać ale pogodę mamy całkiem ok

Issabell, to się bierz za to
niech szybko wraca!

Cytat:
Oby szybko doszedł do siebie.

Na razie wynajmowane i bez ślubu. Poza tym chciałabym być już chociaż na tym drugim ostatnim roku mgr, tak żeby poród wypadł po obronie.
ja też bym chciała być na drugim roku i mieć napisaną pracę jestem na 1 a Ty?

Amani ale Ty jesteś dzielna!

Madziu
lepiej za dużo niż za mało
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 17:04   #2068
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Madziu
lepiej za dużo niż za mało
To samo mi wczoraj koleżanka powiedziała.

Stary 2012-04-25, 17:06   #2069
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Kotku, ale ja się nie denerwuję czy coś.. mam świadomość że one do każdego nie mówią i nie pieszczą tylko ja się jakoś przeraziłam że dzieckiem można tak "wywijać", i nawet przed oczami mam jak będzie moja pierwsza kąpiel wyglądać, jak ja te moje biedne dziecko będę kąpać 40 minut i bać się każdego ruchu
no to czemu ona go za główkę nie trzyma? Wiem głupio się pytam ale mnie to ciekawi. Czy to jest jakiś "inny" bezpieczny chwyt?
nie martw sie ja tez sie balam na poczatku. A jak zobaczylam jak kapie w szpitalu pielegniarka do zbieralam szczene z podlogi (cos w stylu filmiku )

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Dostalam pierwsze papiery o mieszkaniu od prawnika
Jupii juz zaczyna sie cos dziac
A dzis wygasa ogłoszenie w gazecie i jutro ide juz do agencji

jeeee

Cytat:
e_vel też chcę te gąbkę, i tak jak mówisz, sobie wyobrażałam kąpiel maluszka, polewanie, mizianie i tak wolno, wręcz niepełnosprawnie...a tu te rachu ciachu i w szoku zostałam (ale jak już mówiłam mam świadomość że pielęgniarki nie mają czasu miziać wszystkich i krzywdy im też nie zrobią)
ja tez tak myslalam o mizianiu, polewaniu niestety zycie zweryfikowalo wszystko. Majcysko tak sie darlo ze ledwo dupsko dotknelo wody trzeba bylo na szybko myc i wyciagac

[QUOTE=strongwomen;3376773 7]Madzia, nie mleko nie, przeźroczyste coś... i już się wyedukowałam że po 6 miesiącu szczególnie w nocy z piersi może lecieć siara.
[QUOTE]

to siara
Cytat:
3 dni po sn lub 7 po cc. Chyba, ze dziecko ma żółtaczkę czy coś.
oo dlugo u Was po cc trzymaja. A torbe mialam spakowana z rzeczami moimi i Mai i mialam ja normalnie na porodowce. Potem Tz i tak musial mi podowozic pare rzeczy. A dla Mai pampersy mialam taka paczke mala newborne tylko niepamietam ile tam bylo sztuk

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 17:07   #2070
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Normalnie głupieję

Dzięki za wsparcie
To co potrzebujesz do szpitala zależy od tego co wymagają. Ja np. dla dziecka miałam tylko swoje pampersy i chusteczki nawilżane a ciuszków nie bo szpitalne dawali. Dopiero w dniu wypisu mój Mąż mi przywiózł dla dzidzi rzeczy do ubrania.
Pampersów trochę mało te 10 bo dzidzia duuuużo kupek robi w pierwszych dniach.
Ja wiem, że warto sobie wziąć klapki pod prysznic (i sam poród), wkładki poporodowe, biustonosz do karmienia (w 2 dniu się przyda najbardziej). Ale co szpital to obyczaj
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości