|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Cytat:
gratulacje 38tyg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co prawda udalo sie w 2 cyklu .. ale sa dziewczyny ktore staraja sie miesiacami niestety ... heloooo Cytat:
Dzien doberek ![]() Nic sie w nocy nie wyspalam .. i jeszcze glowa mnie cmi .. chyba cisnienie niskie
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie mogłam do Was zajrzeć z pracy, potem byliśmy w starostwie i energetyce powyciągać mapki, wypis z rejestru gruntów i info o warunkach przyłączenia. To szukanie działki zjada cały mój czas jaki miałam na wizaż ![]() Ogólnie to mamy coś na oku...cena bardzo korzystna, ale działka duża więc w grę wchodzi podzielenie i kupno ze znajomymi (po podzieleniu na 2 działki). Żeby wiedzieć czy będzie zgoda na dwa domki będziemy składać wniosek o decyzję o warunkach zabudowy i jeżeli wydadzą to dzielimy i kupujemy ![]() Pomysł od bardzo dawna chodził nam po głowie, bo trochę pieniędzy mamy odłożone, ale jakoś nie byliśmy pewni i mąż bardziej skłaniał się ku kupnie samochodu...ale ostatnio stwierdził, że szkoda kasy na auto i że chyba ta budowa To tak w skrócie, bo cały plan dużo opisywania by zajął a za chwilę o 16 mam korki ![]() Madzia jak Twój mąż z urlopem? U mnie lipa wyszła, bo jak wypisałam urlop (a prawie wszyscy z biura wypisali) to sekretarka przyleciała z awanturą, że o niej nie pomyślałam bo ona też chce urlop, a nie mam jej kto zastąpić...szkoda słow! Na szczęście kierownik się za mną wstawił, ten nowy, bo ten co poprzednio był to by umył ręce od całej sytuacji... A wszystko przez to , że jak zaczęłam pracować to często chodziłam ją zastępować bo miałam mniej obowiązków, a teraz nie ma o tym mowy..więc zagroziła że pójdzie z tym do prezesa, że zawsze jej robię problem jak ona ma iść na urlop i ogólnie zaczęła biegać po wszystkich pokojach i mnie obgadywać...co za kretynka! ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Amani kochana trzymaj się Strippi..przytulam, zmienię Cię potem na liście
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
strong jak to ?? mleko ci leci?? To o te rurki chodziło?? Jadłam takie ale bez nadzienia, są super
![]() evel jak nie możliwe, ja trzymam kciuki. Zobacz na 1 stronie ile z nas za 1 razem zaszła. blonde aaa to super ![]() Zabcia dziękuję, mnie też dziś głowa pobolewa. onyks super z tą działką, trzymam kciuki. My tez tak kupiliśmy bo była korzystna cenowo i leży i czeka. Co do urlopu - co za małpa ech... a od męża nie wiem, nic mi nie pisał dziś. |
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, nie mleko nie, przeźroczyste coś... i już się wyedukowałam że po 6 miesiącu szczególnie w nocy z piersi może lecieć siara.
Onyks, głupia baba, i dziecinna, lata i obgaduję, niech się dookoła budynku przeleci to jej lepiej na mózg zrobi. a z działką bajer, że na pół to i pozwolenia i ciągnięcie wody będziecie na pół płacić?
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Strong mi nic jeszcze nie leciało, a siara to jest chyba taka żółtawa??
aaa zapomniałam, wczoraj się pytałam położnej o zzo i czy po nim się chodzi i przy sn, normalnie po tym znieczuleniu się chodzi, ma sie normalnie czucie. Kurde.. chyba muszę jeszcze jedną torbę spakować do szpitala. Wzięłam wszystko na jeden dzień jak mi poleciła położna, ale koleżanka wczoraj i mamuśki na innym wątku doradziły mi aby więcej spakować aby potem mąz nie ganiał. Bo wzięłam tylko 10 pampków, 2 komplety ubranek. Więc chyba dzis sie przepakuję i zrobię jedną torbę z rzeczami dla mnie, druga dla małej i tyle. |
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu, ja tego jakoś dużo nie miałam a na piżamie miałam jakby mokre, więc nie wiem czy żółtawe czy jakie a na piersi widziałam tylko że mokre. Więc sobie nie dam nic obciąć
Może Madzia, dobrze zrobisz z tymi dwoma torbami jak Ci i tak ma braknąć i dowozić. No TŻ nie miał czucia w nogach przez jakieś 4h, dziś dopiero mógł wstać i to o 12 więc po 24h, no i ciężko chodzi ale, to związane z tą operacją bo mu tą kość jednak ruszyli.
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-04-25 o 16:23 |
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
onyks, wspolczuje akcji z glupia baba, nie cierpie takiego zachowania w pracy. Wiem, ze latwo powiedziec, ale olej ja.
Madziu, tak, to dokladnie te rurki mniam mniam mniam... Jej, niech mnie ktos kopnie w tylek, zebym sie zmotywowala do nauki...
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Buuuuuuutttterrrrr Gdzie ty jesteś, bo musze cię zlać normalnie
polubiłam Twoją stronę na FB i co?? i co?? I teraz co wchodzę to mi jakies pyszności wyskakują i ślinotoku dostaję i zaraz jestem głodna. To jest normalnie znęcanie sie psychiczne.
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, ja się właśnie uczę i rozwiązuje zadania to łaskawie weź dup.ę w troki i też coś zrób a nie siedzisz i się lenisz, a tu możesz zajrzeć co jakiś czas (jak ja)
dobrze było?
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie już uczyłam ang i teraz mam labę do końca dnia
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znecam sie psychicznie, zeby napedzac zapotrzebowanie na psychologow -sama rozumiesz ![]() A tak na serio, to ciesze sie, ze Ci sie podobaja moje wytwory zrob cos, wszystko jest latwe!
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Już w domku!
![]() Madzia moja koleżanka też miała 2 torby, jedną dla siebie, drugą dla dzidzi |
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- I 2 od razu brała ze sobą na porodówkę?? Chyba tak?? |
|
|
|
|
#2056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym tak zrobila ze spakowala jedna swoja torbe a druga dla malej. Ja tylko musze ciuszki na wyjscie ze szpitala wziasc reszte daja w szpitalu. Cytat:
wlasnie widzialam
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
aaa mam pytanie kulinarne
Mam patelnie grillową, taką zwykła z biedronki. Ale jeszcze jej nie używałam. Czy jak smażycie na takiej to dodajecie olej, smażycie bez oleju, czy tylko kapke oleju i rozsmarowujecie go pędzelkiem?? ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Zabcia u nas do szycia zawsze dają znieczulenie. Położna mówiła jakąs nazwę jego, ale nie pamiętam. |
|
|
|
#2058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokoj nie przygotuj na odzielna kupke w domu dla meza i dowiezie w razie potrzeby![]() Dziwne, bo ja po zoo nie mialam czucia Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Qrcze...nie powiem ci teraz
|
|
|
|
#2061 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie druga sprawa, czy bedziemy w stanie oddac naszych synusiow jak pojdziemy do szkoly Jak narazie to moje wyobrazenie jest takie, ze jak juz bede miala malutkiego w ramionach to nie bede chciala nikomu go dac Cytat:
![]() Cytat:
Masz juz plan na zakupy majowe ? Ja wlasnie sie zastanawiam co kupic.. Wzielabym wanienke, ale duzo miejsca zajmuje, to moze poczekam z tym do lipca Cytat:
![]() Ale kazdy organizm jest inny, a moja znajoma, ktora czeka na rozpoczecie porodu, tak jak Madzia tez nie miala takich objawow Cytat:
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde czyli sądzisz, że 10 pampków i 2 komplety ubranek wystarczą na jeden dzień??
Nie pakowałam tez laktatora, ani sztućców z myslą, ze mąz dowiezie. Bo szpitalnego jedzonka nie będę jadła ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- 3 dni po sn lub 7 po cc. Chyba, ze dziecko ma żółtaczkę czy coś. |
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie głupieję
Położna mówi jedno, koleżanka co rodziła rok temu mówi co innego (ona też miała 2 torby). |
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeciez bedziesz w tym samym miescie, a maz i tak bedzie przyjezdzal ![]() Ja rodzilam w innym miescie, ale tak Nas gonilo do szpitala, ze zapomniałam wziasc reklamowki z ubraniami dla małego, baaa bo nie sadziłam nawet ze tak szybko sie uwine i juz beda potrzebne. Zawineli mi malego w kokon i jak Tz przywiozl ubranka to mi połozne go przebrały
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde pogadam jeszcze z mężem. Chyba, że się bedę tak zabierała za spakowanie drugiej torby, jak to z pierwszą było to pewnie nie zdążę
![]() Kurcze... dziwnie mi. Otwieram kalendarz a tam tylko 3 kartki (3 tygodnie) do terminu. Ciekawe czy się przeterminuję czy nie. |
|
|
|
#2067 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() o tak ![]() Cytat:
Cytat:
jestem na 1 a Ty?Amani ale Ty jesteś dzielna! Madziu lepiej za dużo niż za mało |
||
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
To samo mi wczoraj koleżanka powiedziała.
|
|
|
|
#2069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
jeeee Cytat:
[QUOTE=strongwomen;3376773 7]Madzia, nie mleko nie, przeźroczyste coś... i już się wyedukowałam że po 6 miesiącu szczególnie w nocy z piersi może lecieć siara. [QUOTE] to siara ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To co potrzebujesz do szpitala zależy od tego co wymagają. Ja np. dla dziecka miałam tylko swoje pampersy i chusteczki nawilżane a ciuszków nie bo szpitalne dawali. Dopiero w dniu wypisu mój Mąż mi przywiózł dla dzidzi rzeczy do ubrania. Pampersów trochę mało te 10 bo dzidzia duuuużo kupek robi w pierwszych dniach. Ja wiem, że warto sobie wziąć klapki pod prysznic (i sam poród), wkładki poporodowe, biustonosz do karmienia (w 2 dniu się przyda najbardziej). Ale co szpital to obyczaj
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

Co prawda udalo sie w 2 cyklu .. ale sa dziewczyny ktore staraja sie miesiacami niestety ... 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

polubiłam Twoją stronę na FB i co?? i co?? I teraz co wchodzę to mi jakies pyszności wyskakują i ślinotoku dostaję i zaraz jestem głodna. To jest normalnie znęcanie sie psychiczne.

jestem na 1 a Ty?