|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
Ślicznie wyglądałaś naprawdę,zdjęcia cudne. ![]() A pokaż tą pupę ![]() madzius90 to dobrze, ze przeczytałaś. Pamietam ze mi dermatolożka mówiła, że część leków jest mimo, że opisana jest ze nie mozna brac w ciazy ani podczas karmienia to sa bezpieczne. W ten sposób firmy produkujace leki si epo pprstu ubezpieczaja, bo nikt praktycznie testow nie przeprowadza na kobietach w ciazy ani karmiacych. Ale takich leków czy masci to jest malutko i raczej nie sterydy ani tym podobne. Szkoda ze nie pamietam co mi wtedy w ciąży przepisala, a wyprowadzila sie do Wawy babeczka niestety... Ogłaszam konkurs na najgłupsza rzecz, kóra zrobiłyście w ciąży ![]() Kupilam mlode ziemniaczki, umylam, włałam wode do parowaru. Przekroilam ziemniaczki na pol, włożyłam, ustawiłam minutnik. Zamknelłąm parowar i podłączyłam wtyczke do gniazdka. LAmpeczka sie nie swieci, parowar nie grzeje. Chyba z pół godziny kombinowałam co jest grane. Poddałam sie No to przesuwam go i co patrze.... podłaczyłam kabel od zelazka a nie od parowaru...... Moja mina bezcenna. Ale obiad bedzie na szczescie
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-04-25 o 16:38 |
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam ze juz nei przejda )raz zastosowalam paste do zebow ale dostalam takiego uczulenia ze masakra \ja mdlosci mialam ze dwa dni i dzieki, wymiotow nic co cmnie zaskoczylo ![]() ja mam 20 lipca ślub cywilny ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- agasobo ślicznie! witam nowe mamusie .ja teraz spalam jestem dzis taka wyżuta z energii, niedobrze mi, zle sie czuje wogole kręci mi się w glowie, teraz wstalam zeby zrobic obiad sobie ale na nic nei mam ochoty stanelo na frytkach z sosikiem czoisnkowym, fasolce szparagowej brokulach i jajku bo nie mma pomyslu i sily zeby wyprodukwoac cos bardziej pysznego ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
kurcze parowar by mi sie przydal ja o swojej najglupszej rzeczy jak to probowalam na sile otworzyc swoim kluczykiem drzwi od "swojego" jak mi sie wydawalo meiszkania a po chwili sie skapnelam ze to nie moje tylko pietro nizej, juz opowiadalam .czekam na kolejne ))
|
||
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Judka: specjalnie dla Ciebie
przód i tył ![]() ja np. cały tydzień pamiętałam, że mój TŻ ma w piątek urodziny.... a w piątek o tym zapomniałam - na szczęście po południu mi się przypomniało i mu wynagrodziłam
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pupka cud, miód i orzeszki![]() Z przodu też I klasa ![]() Problemy z pamiecia w tym wieku to normalka |
|
|
|
|
#215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odzywaj się.
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ta moja pamięć to zawodna ostatnio strasznie.... masakera!
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
Kia_mia powiem Ci co ja zrobiłam, gdy zobaczyłam II kreseczki na teście. Było to we czwartek wieczorem, w piątek rano pojechałam do laboratorium na badanie beta HCG, wynik odebrałam wieczorem (miałam 500 jednostek
). Tego samego dnia zadzwoniłam do gina, powiedziałam o teście, datę ostatniej @ i umówiłam się na wizytę za 3 tygodnie. Specjalnie wybrałam tak odległy termin, bo według ost @ byłam w 4 t.c., a chciałam iść zobaczyć od razu serduszko, a nie pęcherzyk ciążowy. Po tygodniu znowu poszłam na bete HCG - wynik około 40tyś. Uważałam na siebie, jadłam kwas foliowy - to bardzo ważne, mam nadzieje, że jesz Na wizycie zobaczyłam serduszko i początku małego człowieczka
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)))teraz chyba coraz rzadszą, ja bym tak nei wygladala apetycznie w kostiumie
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
agasobo łoooo jaka figura ja jedynie jakie mam taaakie zdjecie to z koszulka podwinieta hehe
i tyle ![]() martiiii i widzisz u mnie tez problem z wloasami przed urodzeniem gabrysi scielam i coooo prostownica a miala takie jak czarnamadonna
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a wogole jak teraz spalam snilo mi sie ze u fryzjera znow bylam
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
bede ogladac twoje foootki to ne pewno dam
hehe tylko taaak je zniszczylam prostownica ze szkoda mowiczapomnialam witam nowe mamusie |
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
Pieron! Dziewczyny dopiero teraz wszystko nadrobiłam z postami.
Wyniki odebrane i wszystko w porządku Kasia 11-83 cieszę się, że z badaniami pk i wymiarami wszystko ok. Też bym tak chciała. Isia super, że maleństwo się rozwija. Uważaj na siebie Madziuś90 precz z plamieniami! I już ich nie ma widzisz!Kia-ma, Kochaneczka, Muminek Witamy i trzymamy kciuki za wasze fasolki Oglądam te zdjęcia i stwierdzam, że fajne z was dupeczki Ja nie mogę wkleić swoich zdjęć ale będę próbować.
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Zaglądam do starego wątku a tam od wczoraj tylko 1 strona doszła, myślę: co jest, niemozliwe przecież!
![]() A Wy tu już nadrabiacie, no, to ja rozumiem ![]() Strachu sie dzis najadłam bardzo, znów (!). Wstaje rano i w toalecie widzę, że ma plamienie, i to takie jasnoróżowe, masakra... W panice oczywiście pognałam z meżem do gin (akurat na 8-mą dzis miałam umówiona wizytę, jakis cud). Powiedziała, że to na bank po poniedziałkowym badaniu, zwłaszcza, że mnie potem cały dzień pobolewało. Uspokoiłam się, ponoć to się często zdarza... ale znowu sie nerwów najadłam, mąż też no i dzidziol Ehh, myślę, że najwięcej szkody robi nie to, co mi się przydarza, tylko moje emocje ![]() No nic, jestem dobrej myśli bo i gin mówi, że badania wskazują, że jest wszystko dobrze, więc mam sie nie denerwować niepotrzebnie. Łatwo powiedzieć ![]() Na szczęście powiedziała, że nie musze brać zwolnenia ani leżeć i jesli mam prace biurowa, która lubię, spokojnie moge pracować. Ufff, w domu na zwolneniu pewnie bym osiwiała, z nudów i zamartwiania się ![]() Mogę nawet jechać samochodem na dlugi weekend (a czeka nas 5 godzinna podróż w jedną stronę), o ile nie jedziemy maluchem ![]() ![]() ![]() No właśnie - jeszcze 2 dni i dłuuugi weekend!
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
Udało się. Wstawiam kilka zdjęćDPPP14439.jpg
DPPP17913.jpg DPPP15442.jpg
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam troszku
![]() Hejka dla wszystkich nowych Mam ![]() Co do płci to ja mam przeczucie, że będzie chłopiec Bardzo bym chciała synka.Dziś mam napad na żarcie, jem co chwilę A na dodatek mam zgagę i wyżłopałam 2 puszki coli, przeszło na chwilę i znów wróciło. Nieeeee chcę tego buuuu ;(
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
#226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
Piękne macie zdjęcia ślubne Dziewczyny
![]() Ja odliczam czas do tego, bym mogła wreszcie z moim TŻ wziąć ślub kościelny... Ale teraz to czekanie będzie jeszcze milsze
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
#228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
No i jutro mam wizytę u lekarza plus odbiorę moje wyniki
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#230 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No to już za wizytę
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#232 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
jestem w 6tc i od 4 dni budze sie codziennie przed 6 rano i potem juz tylko dosypiam ...budzac sie co chwila czy wy tez tak moze macie?? może to niezalezne od mojej fasolki a poprostu tyle ostatnio sie dzieje ze mam niespokojny sen a poza tym wszystko ok...czuje sie troche jak w pierwszy dzien okresu
|
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam teraz urlop, więc nie muszę się zrywać o 6. a niedługo idę na L4, moja praca mnie wykańcza i stresuje tylko. poza tym po ciąży nie zamierzam do niej wracać.
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwilo mnei to, bo mysalam ze ciezarne ciagle spia a ja nie moglam , zasypialam po czym ok 3ej sie budzialm i koniec spankaza to teraz spalabym ciagle wiec pewnie Tobie tez sie odmieni |
|
|
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie było tak samo jak Dziewczynki piszą. Do końca 6 tygodnia budzilam sie 3-4 i masakra jakaś była.. Ale przeszło, co dziwne bo teraz leżę w łóżku plackiem przez tego krwiaka wiec nawet zmeczyć sie nie mam jak ale śpię bardzo dobrze. I pociesze co niektóre ze pryszcze tez mi przeszły i teraz mam cerę lepsza niż przed ciaza ![]() Tylko nie mówcie mi ze to na chlopaka ![]() Aaaa i witam wszystkie nowe Mamusie, szczególnie te podwójne
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Matko ale naskrobałyście....
Nie nadrobie Was, bo dopiero wróciłam do domu i jestem padnieta. Wzieło mnie dziś na herbate taką mocną, taką prawdziwą i aromatyczną, ale nie earl grey Ide odpoczywac, nie piszcie tak dużo
|
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest baaardzo ciekawe - earl grey śmierdzi mi tak że od tygodnie nie otwieram szuflady z herbatami ![]() Także mamy to samo
|
|
#238 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie martw się, czasami tak bywa, ja też miałam małe krwawienie jakiś miesiąc temu, poleciałam do szpitala i oczywiście nie wiadomo dlaczego to krwawienie. A tu już w sobotę zaczynamy 12 tydzień [QUOTE=martaj9;33769629]Udało się. Wstawiam kilka zdjęćZałącznik 4641368 ale szczuplina... śliczna Cytat:
![]() jeśli chodzi o płeć, to my też cały czas mówimy "mały" i tez tak bardziej w rodzaju męskim. Ostatnio mi TŻ powiedział, że jakoś tak ładnie wyglądam, więc chyba będzie chłopczyk (TŻ był wtedy po piwie, więc nie wiem czy mu wierzyć Cytat:
na początku też nie mogłam spać - teraz po południu robię sobie dodatkową drzemkę
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
jaka tu cisza....
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do latania i sprawdzania mailam tak teraz juz mi przeszlo, bo tez nie mam juz tych boli skurczy jakos mi przeszly odkad biore luteine chociaz czasem jak tak czuje ze cos mi leci niby to tez latam sprawdzam czy to krew ale to juz rzadko, a wczesniej ciagle ))---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- no wlasnie pusto ))ja musze chyba przesjc sie do sklepu bo wstyd caly dzisiejszy dzien spedzilam w lozku nie mailam na nic sily...nie wiem mam nadz ze jutro bedzie lepiej bo naprawde mam dosyc tego stanu ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- a wogole za☠☠☠..ty awatar chyba z tego co pmaietam wlasnie z twojego usg dzidzius twoj tak? boski mam nadz ze nasteopne moje zdjecie tez takie bedzie ladne ..jeszcze 2 tyg![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- my mowimy raczej bezosobowo, tzn ja mowie bezosobowo tzn dzidzia, dzidzius, maluszek nasze dziecko itd , to tz mowi on on az mu ostatnio zwrocilam uwage ![]() dobra koniec ruszam cztery literki i ide chociaz na 5 minut na dwor bo tu zgnije na tym łożu lenistwa Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-04-25 o 19:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

No to przesuwam go i co patrze.... podłaczyłam kabel od zelazka a nie od parowaru...... Moja mina bezcenna. Ale obiad bedzie na szczescie

28.08 2010 Nasz Dzień![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)