Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz.XXIII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 14:47   #1171
Kessi_86
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie saska kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Ciekawe co ja będę mieć, czekam aż przyślą TŻta akt z bielska, nie wiem ile to potrwa, mam nadzieję że nie dłużej niż tydzień
Ja wpłacaliście pieniądze na konto to na akcie będzie że pobrano opłatę.
My TŻ akt wysłaliśmy we czwartek, a w środę już był u niego

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2012-04-25 o 14:48
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:47   #1172
anusia-girl
Rozeznanie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie saska kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja to nawet pieczątki u siebie nie mialam tylko było napisane że pobrana opłata 22 zł
Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość

Moim zdaniem ta pieczątka to jest znaczek skarbowy. Ważne że zapłacone te 22 zeta.
Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Już nie ma znaczków skarbowych jest tylko pieczątka że pobrano opłatę, sama dzisiaj brałam i mam pieczątkę
Dziękuję To będę już spać spokojnie, bo już normalnie nie dawało mi to spokoju.
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
za zakupy
super bielizna i butki też niczego sobie takie klasyczne
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
super zakupy
najbardziej podoba mi sie bielizna

A wlasnie.. tak ogladajac Twoje zdjecia zakupow powiedzcie mi prosze.
Mam sukienke empire, lejacy material itp i wlasnie uswiadomilam sobie ze nie wiem co z bielizna.

Bo stringi jednak troche mnie niepokoja ze wzgledu na to ze bede tanczyc z masa osob i komus moze reka niechcacy zjechac na moje posladki a tam gola
Moze jednak bezpieczniejsze beda jakies koronkowe ale je tez mozna wyczuc...
Ja kupiłam stringi, bo nie chcę, żeby mi się tyłek zagotował i w nich się czuję najlepiej. Nie zmienia to faktu, że rozważam opcję, żeby jeszcze dokupić figi i już zobaczyć w dniu ślubu jak to wyjdzie

Edytowane przez anusia-girl
Czas edycji: 2012-04-25 o 14:52
anusia-girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:52   #1173
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Płacimy 180zł bez alkoholu i torta.
Powiem ci szczerze, że gdybym mieszkała w KRK to bym się nawet nie zastanawiała żeby wziąć lokal z okolic. Moja koleżanka z okolic Rybitw miała w karczmie w Krzywaczce wesele. Autobus wynajmujesz i wieziesz gości, później wystarczy kilku kierowców 2-3 auta i jak goście mają ochotę to się ich odwozi. Jeśli tylko ceny są niższe to myślę że można wybierać, np w Mogilanach jest fajna sala, którą notabene LadyStar projektowała Nawet o niej myśleliśmy swego czasu.
To niedrogo nam z tortem i napojami ale bez alkoholu wychodzi 170
Ja wiem że w okolicach są fajne lokale, ale zlitowaliśmy się nad naszymi przyjezdnymi gośćmi (czyli całą rodziną) i wybraliśmy Kraków żeby im było wygodniej, no i my musieliśmy mieć hotel w tym samym miejscu, to też na koszty wpływa i zmniejsza wybór sal.
W Mogilanach to ten Jurek? Sala piękna, widziałam na zdjęciach. Ale na nasze małe wesele o wiele za duża.

Hmm chyba czas się zbierać do domu po buty i na przymiarkę. Denerwuję się mega, nie rozumiem tego, bo jeszcze tydzień temu nie mogłam się doczekać a teraz co. Bez sensu że mnie takie zwątpienie dopadło.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Ja kupiłam stringi, bo nie chcę, żeby mi się tyłek zagotował i w nich się czuję najlepiej. Nie zmienia to faktu, że rozważam opcję, żeby jeszcze dokupić figi i już zobaczyć w dniu ślubu jak to wyjdzie
Może lepiej na przymiarce jakoś dyskretnie to przymierzyć?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:55   #1174
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość

Hmm chyba czas się zbierać do domu po buty i na przymiarkę. Denerwuję się mega, nie rozumiem tego, bo jeszcze tydzień temu nie mogłam się doczekać a teraz co. Bez sensu że mnie takie zwątpienie dopadło.
Wrócisz z przymiarki to będziesz latać ponad ziemią z radości Sama zobaczysz

Cytat:

Będę na przymiarce kombinować
Stary 2012-04-25, 14:56   #1175
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
kup cięte laserowo
Polecam takie

Nena Podoba mi się Twoja koncepcja wystroju kościoła. Zwłaszcza świece

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:00   #1176
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Ja wpłacaliście pieniądze na konto to na akcie będzie że pobrano opłatę.
My TŻ akt wysłaliśmy we czwartek, a w środę już był u niego
Tak wpłaciłam w dniu wysłania, dodatkowo dołączyłam dowód przelewu. Dobrze by było aby przyszło na dniach, bo wtedy weźmiemy dok. z USC i prosto do księdza pójdą i już wtedy będzie załatwione wsio. Zostanie tylko pięknienie i denerwowanie się

Cytat:
Dziękuję To będę już spać spokojnie, bo już normalnie nie dawało mi to spokoju.

Dziękuję

Ja stringów nie noszę i w dobrym materiale Ci się tyłek na bank nie zagotuje, chyba że ubierzesz jakieś sztuczne gacie za 2 zł z bazarku
Ale tak czy owak zdecydowałam się na pełne majciochy, bo bałabym się że przy pdorzucaniu co mnie na bank czeka, czy wywijaniu goście by mogli kino bambino ujrzeć
A kupiłam bardzo ładne esotiq, u góry wkończone koronką. Podobają się mnie

Cytat:
To niedrogo nam z tortem i napojami ale bez alkoholu wychodzi 170
Ja wiem że w okolicach są fajne lokale, ale zlitowaliśmy się nad naszymi przyjezdnymi gośćmi (czyli całą rodziną) i wybraliśmy Kraków żeby im było wygodniej, no i my musieliśmy mieć hotel w tym samym miejscu, to też na koszty wpływa i zmniejsza wybór sal.
W Mogilanach to ten Jurek? Sala piękna, widziałam na zdjęciach. Ale na nasze małe wesele o wiele za duża.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Oczywiście są droższe opcje, ale uważam że w zupelności ten zestaaw Nasz wystarczy a to ten najniższy, potem mają 200 i 220, ale koleżanka która miała u nich wesele powiedziała, że ten za 180 to jest świat a i tak im dużo zostało do jedzenia.
W cenie mamy napoje- pepsi, coca cola, sprite, fanta i kropla beskidu i kawa z herbatą - do oporu
Stary 2012-04-25, 15:16   #1177
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
I dziewczyny UWAGA!!! UWAGA!!! CHWALE SIĘ!!!
1) Moknąc w deszczu i brodząc w wielkich i głębokich kałużach, cisnąc się w autobusach kupiłam dziś buty ślubne! Po wczorajszym maratonie po sklepach i informacjach, że na zamówione buty czeka się nawet 4 tygodnie to stwierdziłam, że muszę kupić je na już, od razu nie na zamówienie- bo przymiarka już blisko!Z braku kolorowych spełniających moje wymagania kupiłam typowo ślubne w kolorze ecru ze skóry i na niskim obcasie (3cm) Ale i tak się bardzo cieszę! Zapłaciłam za nie 160zł
2) Byłam w salonie, w którym kupowałam sukienkę ślubną i umówiłam się na przymiarkę >> 22 maja <<
3) Kupiłam bieliznę ślubną bardotkę w kolorze ecru w komplecie ze stringami ( biustonosz -54zł, majtki 32 zł)
Nałaziłam się jak głupia! Ale przynajmniej są rezultaty!

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Nena Podoba mi się Twoja koncepcja wystroju kościoła. Zwłaszcza świece
dziękuję
mam nadzieję że stworzą mega nastrój, bo kościółek jest malutki i przytulny

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 15:20   #1178
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
1) Moknąc w deszczu i brodząc w wielkich i głębokich kałużach, cisnąc się w autobusach kupiłam dziś buty ślubne! Po wczorajszym maratonie po sklepach i informacjach, że na zamówione buty czeka się nawet 4 tygodnie to stwierdziłam, że muszę kupić je na już, od razu nie na zamówienie- bo przymiarka już blisko!Z braku kolorowych spełniających moje wymagania kupiłam typowo ślubne w kolorze ecru ze skóry i na niskim obcasie (3cm) Ale i tak się bardzo cieszę! Zapłaciłam za nie 160zł
2) Byłam w salonie, w którym kupowałam sukienkę ślubną i umówiłam się na przymiarkę >> 22 maja <<
3) Kupiłam bieliznę ślubną bardotkę w kolorze ecru w komplecie ze stringami ( biustonosz -54zł, majtki 32 zł)

I jeszcze pytanie, bo już zgłupiałam
Czy któraś z Was, która brała skrócony akt urodzenia dostała na nim taką pieczątkę za 22 zł, a nie znaczek skarbowy. ( czy w ogóle może znaczek skarbowy ma nazwę znaczka, a jest pieczątką za 22zł )

Dzwoniłam kiedyś do USC i powiedzieli mi, że ma być znaczek skarbowy, bo innych nie przyjmują, a dzwoni dziś do mnie teściowa, że była TŻ wybrać to z urzędu i oni tam żadnego znaczka skarbowego nie dawali i nie dają, wbili pieczątkę z opłatą skarbową za 22 zł i tyle !
Gratuluje zakupów
No i pieczątki już są w standardzie, przynajmniej u nas w urzędach

Nena gratuluje ustaleń z florystką. Bardzo ładną masz koncepcję

A ja kupiłam torbę na all

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:26   #1179
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Malwus ja tez chce linka
I ja !
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Dziewczyny proszę was bardzo o kciuki. Zaraz jadę po wyniki cytologii i aż sie boję czego jeszcze się dowiem. Kurde już mi nie dobrze ze stresu, nie mogłam spać i jeszcze taka roztrzęsiona muszę jechać autem bo Tz był na nocce w pracy. Mówił, że może wstać ale nie chciałam, zeby poźniej chodził niewyspany...

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

a ja prosze o kciuki za dzisiejsza wizyte u gna. żeby fasolka zdrowa była i żeby moja torbiel nie rosła.

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Bry

Czy któraś z Was może mi coś powiedzieć na temat "Gwarka" w Tarnowskich Górach?? Warto jechać?? - pilne, bo się tam wybieram na zakupy, a nie wiem, czy to jest opłacalne...

Co do mnie i tża - rozmawialiśmy, ale tylko trochę, wiadomość na poczcie...
NIEE tak jak niut pisze (mieszkamy niedaleko) i jest tam jedynie kilka sklepów (ze 3 może) w których można czasami coś fajnego znaleźć, ale to też nie zawsze. Jedynie garniturów jest dosyć dużo (kilka sklepów) i to w przystępnych cenach i całkiem fajne niektóre, oglądaliśmy z tż ostatnio. Ale tak poza tym, to niektóre rzeczy tak badziewne że na targu lepsze kupisz.

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam jakieś 2km od gwarka
NIE POLECAM! Same badziewie

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Dzisiaj przyleciała moja bransoletka z etsy, prosto z Izraela i to w mniej niż tydzień
Jest boska, tylko muszę pomyśleć jak ją zawiązać

spodnie z allegr do mnie dłużej idą
Poka, poka

Muszę się pochwalić, że wybraliśmy z tż sprzęty do domu (p.gazowa, piekarnik, lodówka, pralka i TV) i wyjdzie nas to 1400zł taniej dzięki promocji bez VAT I nawet taniej niż przez internet Niektóre rzeczy przez internet są tańsze, ale niektóre droższe. Nawet jakbyśmy kupili część normalnie, a część przez internet to oszczędzilibyśmy zaledwie 200zł które i tak byśmy musieli dać za transport poszczególnych rzeczy.
I w sumie jedyną rzeczą którą kupimy inną niż zakładaliśmy jest lodówka, jestem trochę rozczarowana wyborem. I tutaj mam małe obiekcje, bo to firma hotpoint ariston, no ale ten znajomy który tam pracuje zna się na sprzęcie i nie poleciłby nam czegoś złego, powiedział że to dobra lodówka i że jest na identycznych podzespołach co indesit tylko się inaczej nazywa i jest tańsza troszkę.
Właśnie poszło zamówienie. Cieszę się jak dziecko Chociaż trochę taka zabawa kosztuje, ale w końcu swoje
Stary 2012-04-25, 15:28   #1180
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
oooo obawiam się że reakcja mojego TŻta będzie podobna
hehe, mój to się wczoraj zapytał, czy będę jego księżniczką w dniu ślubu
Myślę, o co mu chodzi, mój Tż nie jest jakimś różanym romantykiem, żeby używać takich okresleń. A Tż na to, że kumpel do którego za tydzień idziemy na wesele powiedział mu, że "jego narzeczona będzie księżniczką". No to mu tłumaczę, że to suknię chodziło

Z okazji tego ślubu mam kolejny pretekst do próbnej fryzury
ale zero koncepcji na look. Chyba pójdę w czymś co mam w szafie.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, że wybraliśmy z tż sprzęty do domu (p.gazowa, piekarnik, lodówka, pralka i TV) i wyjdzie nas to 1400zł taniej dzięki promocji bez VAT I nawet taniej niż przez internet Niektóre rzeczy przez internet są tańsze, ale niektóre droższe. Nawet jakbyśmy kupili część normalnie, a część przez internet to oszczędzilibyśmy zaledwie 200zł które i tak byśmy musieli dać za transport poszczególnych rzeczy.
I w sumie jedyną rzeczą którą kupimy inną niż zakładaliśmy jest lodówka, jestem trochę rozczarowana wyborem. I tutaj mam małe obiekcje, bo to firma hotpoint ariston, no ale ten znajomy który tam pracuje zna się na sprzęcie i nie poleciłby nam czegoś złego, powiedział że to dobra lodówka i że jest na identycznych podzespołach co indesit tylko się inaczej nazywa i jest tańsza troszkę.
Właśnie poszło zamówienie. Cieszę się jak dziecko Chociaż trochę taka zabawa kosztuje, ale w końcu swoje
niezłe zakupy

Stary 2012-04-25, 15:39   #1181
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
O super zakupy ale taka przyjemność tez musiała pewnie sporo kosztować no ale jak to mówisz macie już swoje
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 15:40   #1182
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Wczoraj TŻ przywiózł Nam jego zwierzątka i teraz mam wrażenie, że mam myszy w domu A przyniósł koszatniczki
ja mam w domu szynszyla
Cytat:
Nie nie, my się naszych dzieciaczków gryzoni nie pozbędziemy. Chociaż jak zdechna, a będzie to za dobrych kilka lat- chcę szynszyla i nie zawaham się go kupić. Na sam widok tego zwierzątka mam ślinotok i chęć przytulenia całego świata
moj ma na imię Kazimierz

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
W zyciu nie znajde wizażystki czy tez kogos kto mnie pomaluje.
Przeszukalam chyba caly internet i każdy gada o kims, a jak sie okazuje nie można nikogo takie znalezc a numry tel sa nieaktualne :sciana:
a ja pytałas ?? http://www.jovanka.info/galeria/cate...jae-lubne.html ja polecam

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
Ja niestety znam inną wersję, i wolę nie ryzykować Służę tylko poradą

To grzechy są mu odpuszczone po takich smakołykach
moj Narzut ma spodnie z vistuli z welny nic sie nie wypucha na kolanahc troche sie gniota ale nie jakios masakrycznie
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

muszę podzielić się radosną nowiną!!
właśnie się dowiedziałam, że na 90% będę mieć swoje anemony w bukiecie ślubnym
W czwartek przed ślubem moja florystka jedzie po kwiaty osobiście i tam gdzie ona jeździ anemony są na bank, ale może się okazać, że będą drobne. Na to nie ma ona już wpływu, bo te kwiaty docierają zza granicy i ustaliłyśmy że jak będą piękne, to bierze. A jesli będą byle jakie, to mamy rezerwę w postaci miniaturowych gerberów białych z czarnymi środkami. Ale pani była dobrej myśli i tym samym zrobiła mi dzień
Co więcej, za bukiet gerberów płacę max 50 zł, a za anemony max. 150 zł Toż to półdarmo, biorąc pod uwagę ilość tych kwiatów w bukiecie (kilkadziesiąt). Do tego ustaliłyśmy bukiet dla druhny. Niezależnie od tego, jakie ja będę miała kwiaty, druhna dostanie bukiecik z białych goździków przewiązane wstążką w kolorze jej sukienki.

Dopracowałyśmy też dekorację kościoła. Mówię wam....będzie pięknie Kościół będzie w białych ostróżkach, mieczykach i tulipanach. Żadnych sztywnych i wydumanych kompozycji. Wielkie szklane wazony pełne białych kwiatów.
Do tego świece w szklanych lampionach. Chyba się poryczę jak to wszystko zobaczę Na razie widzę to oczyma wyobraźni i mam nadzieję, że moja florystka podziela tę wizję.
Załącznik 4641092Załącznik 4641093Załącznik 4641094

Acha i chyba będę się pozbywać mojego grzebyczka. Mam nową koncepcję biżuteryjną do włosów - czy ewentualnie byłaby jakaś chętna na niego?
Załącznik 4641095
uwielbiam i anemony i gerbery niestety te gerbery sa strasznie delikatne i jak mialam wizje samej branzoletki kwiatowej to moja florystka mi je odradzila , a anemonow w lipcu nie ma
Cytat:
Ok, dzięki ja właśnie nie wiem czy ją zamawiać, nie przywiązujemy jakiejś szczególnej wagi do pojazdu którym pokonamy w sumie 5 km, więc nie chce bardzo inwestowac w ozdoby a ta jest niedroga, tylko się bałam żeby nie była badziewna.

Ale jak trzy osoby już chwalą, to chyba się zdecyduję.
my mamy w sumie do przejechania niecale 3 km i rozwazamy opcje taksowki, doszlismy do wniosku ze bedziemy wychodzi z domu w ktorym mieszkamy i nie wiem jak rozwiazac to zeby Tz zobaczyl mnie dopiero kompletnie zrobiona i zrobil WOWWWWWWWW

Cytat:
Cześć Laseczki

KSIĘŻNICZKA!

za zakupy i widzę, że mamy ten sam problem

Oby po ślubie też tak spełniał wszystkie zachcianki

I muszę powiedzieć, że dekoracja kościoła która przedstawiłaś zapowiada się bajkowo... i chyba mnie zainspirowała

Czy któraś z Was, która brała skrócony akt urodzenia dostała na nim taką pieczątkę za 22 zł, a nie znaczek skarbowy. ( czy w ogóle może znaczek skarbowy ma nazwę znaczka, a jest pieczątką za 22zł )

Dzwoniłam kiedyś do USC i powiedzieli mi, że ma być znaczek skarbowy, bo innych nie przyjmują, a dzwoni dziś do mnie teściowa, że była TŻ wybrać to z urzędu i oni tam żadnego znaczka skarbowego nie dawali i nie dają, wbili pieczątkę z opłatą skarbową za 22 zł i tyle !
Kochana powiedz mi co to za firma tego cycnika i czy przy odpietych ramiaczkach teez fajnie zbiera i podnosi

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:44   #1183
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
no jedziemy jedziemy no ale slub juz za 2.5 tyg, wiec wiesz;D zostajemy do slubu

3mam kciuki za wszystkie wyniki i badania dzis na pewno giciorek bedzie ze wszystkim

dzis mialam slubny sen, ale w sumie tym razem do koszmarku go zaliczyc nie moge bylo calkiem calkiem
No tak, wydawało mi się że pisałaś że ślub macie w lipcu ale widocznie to był ktos inny
CarrieBradshaw86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:52   #1184
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

Bielizna superowa i buciki Nałaziłaś się, ale się opłacało. Super zakupki
Cytat:

A ja kupiłam torbę na all
Jaką, jaką? ?
Cytat:

Super! Nas będą czekały takie zakupki w okolicach sierpnia/września. I ja już się jaram A jak już będziemy kupować, to będę chyba biegać, jak dziecko, które pierwszy raz poszło do sklepu z zabawkami
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:52   #1185
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
tylko ze ja jestem bardziej z NS niz z Krakowa.. I w Nowym Saczu bede sie czesać.. Nie ma szans na to abym jeszcze do Krk jechala, a watpie aby ta Pani przyjechala do mnie... a jesli nawet to sobie ladnie pociagnie za te 75 km w jedna strone...
No mam straszny problem na prawde bo nie wiem nawet do kogo na probny sie umowic

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-04-25 o 15:55
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:06   #1186
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Jaką, jaką? ?
A taką http://allegro.pl/show_item.php?item=2279583113 Ja wzięłam musztardowa, a moja siostra camel

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:08   #1187
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
anemonow w lipcu nie ma
ja mam ślub w lipcu i wręcz przeciwnie - kwitną w lipcu i sierpniu http://www.cebulki-kwiatowe.pl/produ...oducts_id=8708 co potwierdziła moja florystka. Zresztą nawet w zimie można je dostać, jako sprowadzane

Stary 2012-04-25, 16:09   #1188
Post_Blue
Rozeznanie

Przypominam się ze swoim pytaniem: czym jest protokół (ten kościelny)?
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:12   #1189
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Przypominam się ze swoim pytaniem: czym jest protokół (ten kościelny)?

najpierw są pytania o dane osobowe zawód wykształcenie a potem są głównie pytania czy chcemy miec dzieci czy chcemy je wychować w wierze czy rozumiemy potrzeby wiary czy nikt nie wywiera na nas przymusu żeby wziąć slub itp
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 16:24   #1190
Madziuniusia
Zakorzenienie

Nattiv!! przez ułamek sekundy widziałam tego na p... co wstawiałaś i teraz mam wrażenie, że coś po mnie łazi...
Stary 2012-04-25, 16:26   #1191
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość

Super! Nas będą czekały takie zakupki w okolicach sierpnia/września. I ja już się jaram A jak już będziemy kupować, to będę chyba biegać, jak dziecko, które pierwszy raz poszło do sklepu z zabawkami
My tez mieliśmy sprzęt kupować po weselu dopiero, ale że teraz mamy możliwość zaoszczędzić tyle pieniędzy to się zdecydowaliśmy teraz to kupić
Stary 2012-04-25, 16:31   #1192
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Nattiv!! przez ułamek sekundy widziałam tego na p... co wstawiałaś i teraz mam wrażenie, że coś po mnie łazi...

A tak właśnie. Na co planujecie wydać kasę z prezentów ślubnych? My chcemy autko zmienić i doposażyć mieszkanko

Stary 2012-04-25, 16:34   #1193
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

A tak właśnie. Na co planujecie wydać kasę z prezentów ślubnych? My chcemy autko zmienić i doposażyć mieszkanko
my chcemy wspomóc nasze autko na razie nie chcemy zmieniać bo mało pali dopiero jak bejbik będzie w drodze chcemy kupić większe autko, wyremontować kuchnię (gładź malowanie płytki) płytki w przed pokoju i na balkonie i przemalować duży pokój mamy nie duże mieszkanie więc i koszta nie będą jakieś astronomiczne

a no i pierwszym zakupem będzie łoże do sypialni

Stary 2012-04-25, 16:35   #1194
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:

my najpierw urządzimy sobie nasz pokoik, wstawimy normalne drzwi i zmywarkę do kuchni
Stary 2012-04-25, 16:42   #1195
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
my już w lutym kupiliśmy. W przyszłym tygodniu malujemy

Stary 2012-04-25, 16:46   #1196
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cześć

Mój TZ o 6 mnie budzi rano i mówi, ze spac nie może, bo cała noc śnią Mu sie koszmary ślubne mowil, ze snilo Mu sie ze w dniu wesela rano jechaliśmy jeszcze na zakupy i nie mogliśmy sie wydostać z tegi miasta do domu i nic nie bylo dopięte na ostatni guzik i Biedaczek jak sie tylko obudzil, zasnąl znowu i dalej Mu sie snily te koszmary

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.
Jestem przed @. Pewnie jak zwykle dostanę go 27 lub 28 czyli w lipcu będzie podobnie i będę musiała zmierzyć się jeszcze w dniu ślubu z okresem. Pisałyście już o tym jak można sobie ten okres przesunąć (witamina C), ale zawsze przed okresem źle się czuję , mam brzydką cerę, obolałe piersi, wystający brzuch. Moje pytanie dotyczy tego czy okres da się jakimiś sposobami przyspieszyć, a nie odsunąć w czasie? Jeśli to byłby trzeci czy czwarty dzień to już byłoby lepiej niż pierwszy lub dwa, trzy dni przed.
ja pislaam ostatnio, ze miala miec identycznie jak TY, ale mi sie przesunąl o 5 dni teraz:/ dopiero dzisiaj dostalam. No ale jak bylam u gin, to mi przypisala tabletki dupahston i mialam je zacząć brać w 12 dc przez 10 dni i wtedy teoretycznie powinnam dostac okres. Więc z tegio wychodzi, ze dostalabym @ w 22 dc, a nie jak normalnie w 28-29.. najlepeij idz do swojego gin i pogadaj dodam, ze ja nigdy wczesniej nie zażywalam zadnych anty

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ja to się strasznie obawiam pończoch, bo nigdy nie nosiłam i boję się, że będą spadać Już postanowiłam kupić na próbę przed ślubem i założyć na jakieś wyjście

A pomożecie mi trochę Jedziemy zamawiać tort i mają nam w cukierni przygotować degustację. Musimy wybrać smaki, jakie chcemy spróbować, bo wszystkich nie damy rady, a ja kilka odrzuciłam od razu. Możemy wybrać: czekoladowy, orzechowy, kokosowy, śmietankowy, truskawkowy, brzoskwiniowy, adwokatowy, gruszkowy, owocowy, śmietanowy z dodatkiem wanilii, czekoladę z wiśniami, czekoladowo - waniliowy.
ja bym stawiala na śmietankowy, truskawkowy lub czekoladę z wiśniami

Cytat:
Tak, mam Ptasznika. Miałam niedawno 3, ale dwa zdechły ze starości (były to samce a one tylko 7 lat żyją).
Brat kiedyś je kupił, ale wyjechał do Anglii i od kilku lat ja się nimi zajmowałam.

Taki jak w załączniku:
o matko!!! co za potwór! też mnie wszystko zaczelo swędzić!:P czy ktoś Ci mowil, ze jestes CRAZY??

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
spoko, daję radę

wiecie co... muszę pochwalić mojego TŻ oczywiście nie zapeszając tfu tfu spełnia każde moje zachcianki kulinarne Codziennie haha czy to pierogi z cebulką czy pizza :P Wczoraj miałam ochotę na pomidorówkę, bułkę z pasztetem i banana. Spełnione
Przedwczoraj Spaghetti -spełnione
Dziś pizza, mam nadzieję, że będzie spełniona :P

Jeszcze przeszła rybka, kalafior gotowany i wiele, wiele innych
Kochany
haa a ja jeszcze w ciąży nie jestem, ale moj tez tak spelnia moje zachcianki przed chwilą byla kawa i czekolada z bakaliami pochlonelam cała

Cytat:
muszę podzielić się radosną nowiną!!
właśnie się dowiedziałam, że na 90% będę mieć swoje anemony w bukiecie ślubnym
W czwartek przed ślubem moja florystka jedzie po kwiaty osobiście i tam gdzie ona jeździ anemony są na bank, ale może się okazać, że będą drobne. Na to nie ma ona już wpływu, bo te kwiaty docierają zza granicy i ustaliłyśmy że jak będą piękne, to bierze. A jesli będą byle jakie, to mamy rezerwę w postaci miniaturowych gerberów białych z czarnymi środkami. Ale pani była dobrej myśli i tym samym zrobiła mi dzień
Co więcej, za bukiet gerberów płacę max 50 zł, a za anemony max. 150 zł Toż to półdarmo, biorąc pod uwagę ilość tych kwiatów w bukiecie (kilkadziesiąt). Do tego ustaliłyśmy bukiet dla druhny. Niezależnie od tego, jakie ja będę miała kwiaty, druhna dostanie bukiecik z białych goździków przewiązane wstążką w kolorze jej sukienki.

Dopracowałyśmy też dekorację kościoła. Mówię wam....będzie pięknie Kościół będzie w białych ostróżkach, mieczykach i tulipanach. Żadnych sztywnych i wydumanych kompozycji. Wielkie szklane wazony pełne białych kwiatów.
Do tego świece w szklanych lampionach. Chyba się poryczę jak to wszystko zobaczę Na razie widzę to oczyma wyobraźni i mam nadzieję, że moja florystka podziela tę wizję.
Załącznik 4641092Załącznik 4641093Załącznik 4641094

Acha i chyba będę się pozbywać mojego grzebyczka. Mam nową koncepcję biżuteryjną do włosów - czy ewentualnie byłaby jakaś chętna na niego?
Załącznik 4641095
o jak super Tobie jak narazie wszystko sie uklada po Twojej mysli

Cytat:

!
za zakupy
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:47   #1197
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
My też właśnie musimy łoże małżeńskie kupić Chociaż tyle, że materac już do niego mamy, bo kupiliśmy rok temu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 16:50   #1198
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:

My wydamy ją już w pt. mimo, że jej jeszcze nie mamy
A tak poważnie, to właśnie na sprzęt AGD i TV, jakieś meble tanie, łóżko, podróż poślubną. Potem jakieś wyposażenie kuchni. Wszystko zależy ile się uda uzbierać. Będziemy inwestować w takie rzeczy które możemy potem przewieźć bez problemu do domu tż.
Stary 2012-04-25, 16:52   #1199
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
my już w lutym kupiliśmy. W przyszłym tygodniu malujemy
my już mamy wybrane ale czekamy bo w naszej przyszłej sypialni stoją dwa łóżka które przydadzą sie nam na wesele ( zawsze to 3 osoby możemy ulokować w domui nie szukać noclegów)

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

niusia wkleiła relację ale nie do tego wątku co trzeba

Stary 2012-04-25, 16:55   #1200
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
najpierw są pytania o dane osobowe zawód wykształcenie a potem są głównie pytania czy chcemy miec dzieci czy chcemy je wychować w wierze czy rozumiemy potrzeby wiary czy nikt nie wywiera na nas przymusu żeby wziąć slub itp
Dziękuję ślicznie! Bez sensu trochę to...
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości