|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
![]() ps. dziewczyny, dziękuję Wam. Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2012-04-25 o 12:04 |
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
W życiu nigdy nie jest zawsze różowo niestety. Jeszcze dwa lata temu miałam super pracę i robiłam "karierę" w świetnej firmie. Ale skończyło się to wszystko dla mnie załamaniem nerwowym, depresja i pobytem w szpitalu. I wtedy myślałam, że gorzej być nie może. I okazało się, że zaszłam w ciążę. Bez pracy, na silnych lekach, które musiałam natychmiast odstawić. Tato Zośki się wypiął na nas, wróciłam do Opola, mieszkam u mamy i uwaga: jestem szczęśliwa. Bo fakt super pracy, kupowania sobie butów przy każdym złym humorze jako rekompensaty w niczym się nie równa z faktem bycia mamą mojej kochanej Zośki. I wierzę, że jeszcze znów stanę na nogi i dam sobie ze wszystkim radę! A że zdarzają się gorsze dni? Każda zapewne z nas ma chwile zwątpienia. Ale to mija. Jak wszystko co złe.
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym... zacząć od siebie. bo jak moja depresja minie, to może inne zło też.
Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2012-04-25 o 12:13 |
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Mama Zosi podpisuję rękami i nogami pod tym co napisałaś - święta racja
Magialena - głowa do góry i staniesz na nogi - wiosna przyszła i od razu świat staje się lepszy |
|
|
|
#1415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszcze... u mnie leje od rana.... Magialena uwierz w siebie i zobaczysz jak wszystko sie zmieni
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do dbania o siebie, to nie wymaga wielkich nakładów finansowych. Ja z racji tego, ze kondycję mam zerową, a kilogramów nie ubywa, zaczęłam od regularnych, trzy godzinnych spacerów z Zośką. Jak nabiorę trochę kondycji to zabiorę się za walkę z brzuchem ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
jak się Zośka obudzi i zje coś w końcu to idziemy! |
||
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem, że to głupie, ale może ktoś będzie potrzebował jakiejś kartki czy coś, to dajcie znać. jak to powiedziałyście, od czegoś trzeba zacząć... marzy mi się chociaz jakiś mał sukcesik....
Kacper się obudził, ale mam nadzieję, że jescze da mi chwilę popisać. |
|
|
|
#1418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My wychodzimy ale po poludniu i to do lekarza... cos m sie nie podoba ten dlugo trwajacy katar u Olivki... i do tego jeszcze jej zalega w gardelku ![]() Milego spacerowania
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nim panienka łaskawie coś zje i się zbierzemy to już też pewnie będzie dobre popołudnie! |
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
my chodzimy na spacery po obiedzie.
przepraszam, że kolejny raz pożaliłam sie na swój okrutny los. nie mam z kim wygadać. Wy pewnie spotykacie się ze znajomi, prawda?
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Umawiam się z przyjaciółką na bieganie ale cos nam nie idzie. Dzisiaj niby - a już kombinuję jak to odwołać haha.
|
|
|
|
|
#1422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My sie spotykamy bo inaczej zwariowalabym wlasnie czekam na kolezanki .... ![]() Cotka nie sciemniaj tylko biegaj
|
|
#1423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
, albo szybki spacer sobie zróbcie jak nie dasz rady biegać (ja bym nie dała rady |
||
|
|
|
#1424 |
|
kosmitka
|
Magialena musisz wziąść się w garść, MUSISZ. Nie tylko dla dziecka, ale też przede wszystkim dla siebie. Jeśli to depresja - marsz do lekarza, ona bywa podstępna i niebezpieczna.
Dziecko to nie jest zabawka, są mu potrzebni dorośli i odpowiedzialni rodzice, którzy mają poukładane w glowie wszystko - poukładane życie. Jeśli go nie mieli do tej pory, to powinni poukładać, gdy dziecko się pojawiło. Jeśli rodzice Wam dają na remont, to czemu nie pomogą na mleko dla dziecka? W głowie mi się to wszystko nie mieści, przepraszam. Żeby wziąść się za siebie - wystarczy biegać, ruszać się, mniej jeść - jeśli tu jest problem - a to nie wymaga jakiś wielkich nakładów finansowych. Ze znalezieniem pracy na pewno nie jest łatwo, ale trzeba wierzyć w siebie. Jejku nie wiem jak Ci pomóc, naprawdę nie wiem.
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
byłoby fajnie
|
||
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Zo ćwiczy podnoszenie
|
|
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Mój nie śpi dłużej jeśli dostanie więcej |
|
|
|
#1428 |
|
kosmitka
|
Ależ ona śliczna, ma taką trochę egzotyczną urodę
.
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
Jakie ma gęste i długie włosy =)
A Moje dziecko przespało dzisiaj noc w leżaczku. Nie chciał usnąć w Swoim łóżeczku, w Naszym też i na rękach też nie chciał. To dałam Mu kołdrę w leżaczek, położyłam i odrazu zasnął ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- A Ja jestem z Siebie dumna, ponieważ wczoraj i dzisiaj ćwiczyłam na steperze, a wczoraj poszłam na rolki (próbowałam Sobie przypomnieć jazdę) =) he he |
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia
![]() ![]() Stasiek pierwszy dzień 8mc chyba postanowił przespac już drugi raz śpi 1,5 godziny a matka się nudzi ![]() ide dziś do gina, mam stresa normalnie , o tak o w kontrole, ale już się zapomniało jak to jest
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gin nie gryzie, ale wiem jak to jest przed samą wizytą, jakiś nieracjonalny niepokój |
|
|
|
|
#1434 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej szybciorem
![]() Cytat:
normalnie tęsknię za Wami, siedze w robocie i mysle co tam u Was, co dzieciaki porabiają ![]() Cytat:
![]() ja bym chętnie ale robic trza w weekend majowyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() sie podpinam ![]() Zosieńka jest przecudna to tyle na razie, wracam do roboty bo mnie ubiją
|
|||||
|
|
|
#1435 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
i jak tam nocka? Cytat:
może drugiego Stefka zrobicieCytat:
dla StasiaCytat:
ale super tak patrzeć jak dziecko sie rozwija![]() Cytat:
za szybkie wylecznieona jest boska Cytat:
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko urządza mi dziś armagedon...dopiero usiadłam
Cytat:
mozesz zacząć od siebie o TUJest tak ,ze wizyty są darmowe-z tego slyna i tym się reklamują U mnie jedna babka z pracy chodziła- efekt powalający- zrzuciła 20 kg i co najważniejsze potem utrzymała tę wage Także widzisz- możesz zacząć od siebie, a reszta się ułoży Chcieć to móc! ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Mamo Zo- córa jest wyjątkowo udana Martunia- Ty to jak zwykle dzień zapełniony- jak Ty to ogarniasz?? ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- A Pio zaczął robić "papa" - chyba jeszcze do końca nie jarzy tego ale robi
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłyśmy ze spaceru i teraz w końcu zabiorę się za obiad dla siebie bo czuje już takie ssanie w żołądku że zaraz zwariuje!
Archi a w Opolu takie poradnie też są? brawa dla Pio! już znalazłam może i ja się tam wybiorę. I co oni tam robią? plan diety układają?
Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-04-25 o 17:53 |
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o już widzę ze znalazłaś
|
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

. Umawiam się z przyjaciółką na bieganie ale cos nam nie idzie. Dzisiaj niby - a już kombinuję jak to odwołać haha.

wlasnie czekam na kolezanki .... 
, albo szybki spacer sobie zróbcie jak nie dasz rady biegać (ja bym nie dała rady
w sumie chce jeszcze ale tak myślałam że go za bardzo napcham, ale chyba źle rozumowałam 

dla Stasia i Milosza z okazji skonczenia 8 smcy 
to ja nie wiem o której pójdziemy spać 
za szybkie wylecznie
mozesz zacząć od siebie o