|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Jestem po wizycie
I jestem mega szczęśliwa! Z Maluszkiem wszystko ok! Zapytałam panią doktor o zdanie na temat tych leków na mój rumień i powiedziała, że jeśli faktycznie będę stosować ten aerozol ze sterydem przez parę dni, na niewielką powierzchnię ciała to nic się nie stanie i że jeśli tak zaleciła mi dermatolog to mam to stosować Mój Maluszek ma już ponad 3 cm Serduszko ślicznie bije Według usg to 10t3d, a dziś mamy 10t4d, więc tylko jeden dzień jest młodszy ![]() W związku z tymi moimi plamieniami mam skończyć to opakowanie luteiny podjęzykowej i później przerzucić się na luteinę dopochwową. No-spy mam nie brać, skoro nie mam żadnych bóli ani skurczy. Następna wizyta za trzy tygodnie, wtedy będę miała usg z przeziernością karkową itp. Już nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że TŻ będzie wtedy ze mną. No to na koniec pochwalę się Wam naszym ponad trzycentymetrowym szczęściem |
|
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Madzia, super!!!!! Gratulacje Maluszek pięęęęęęęęęękny
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szafke z herbatami otwieram w miare na luzie, ale lodówki nie otwieram wcale. W domu nie jem nic, bo jak czuje lodówke to mnie odrzuca. Dziś tż ją wymył, ale dalej odrzut Suchy chleb dla konia i herbata/woda Biedne to moje dziecko, normalnie je głodze Madziuś gratulacje! Piekny dzidziuś Ide spac, dobranoc
|
|
|
|
|
#244 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka Również wyglądałaś ślicznie na ślubie Cytat:
![]() Dzięki Cytat:
Może się zdarzyć ![]() Ja mam kłopoty z pamięcią. Wczoraj w pracy napisałam maila do kobietki z oddziału w sprawie druków. Pamiętam, że po tym jak do niej napisałam, ona do mnie oddzwoniła, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć co do mnie mówiła Cytat:
![]() Dobrze, że w porę sobie przypomniałaś ![]() Super Cytat:
![]() Dobrze, że okazało się, że to nic poważnego Dokładnie ten stres jest najgorszy dla Dzidzi Jesteś piękna ![]() Cytat:
Teraz jakoś mniej już się buszę- głównie na siusiu, bo piersi już na szczęście tak nie doskwierają |
||||||
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro robię badanie krwi, co do wizyty u gina to będę załatwiać wszystko w piątek... kwas foliowy zaczęłam od dzis oczywiście już przeczytalam wszystkie gazety jakie były, wszystkie poradniki ( na szczęscie mam do nich dostęp w pracy ) cały czas na internecie... przeszłam na odwyk od coli i zobaczymy co się będzie dziać... chyba zaczynam się przyzwyczajać a dopiero dziś zrobiłam test więc będzie z górki. Najgorsze tylko przekazać wiadomość rodzicom chłopaka. Ale jak już to przeżyjemy to ze wszystkim damy radę )))Dzięki wszystkim za odpowiedzi bardzo mnie to podniosło na duchu )
|
|
|
|
|
#247 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:confuse d: Cytat:
![]() Cieszę się z udanej wizyty ![]() ![]() Idę spać, bo brzuch mi zaraz pęknie.. Czuję się jak w 9 miesiącu ![]() ![]() Dobranoc.
|
|
#248 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Słabo Go widać, ale piękny ![]() Cytat:
![]() Dobrej nocy Hah ![]() Cytat:
Pewnie rodzice chłopaka ucieszą się ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
Cytat:
Dobranoc
|
||||
|
|
|
#249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kasia_11_83 ja własnie wczoraj miałam te same badania co Ty, przezierność karkowa 1,3 ( norma do 3) i wyraźnie widoczna przegroda nosowa czyli też bardzo dobrze bo u dzieci z zespołem Downa nie jest jeszcze widoczna. A ile cm ma Twój maluszek? mój 5 i ślicznie machał rączkami do mamusi
![]() super zdjęcia, jesteś przepiękną dziewczyną! Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
Tylko lepiej nie czytaj głupot na temat poronień i takich tam- niepotrzebny stres i zmartwienie
Pewnie rodzice chłopaka ucieszą się ![]() Nie będę nawet nie myślę, że może taka opcja wystąpić! No właśnie z rodzicami może być problem... w sumie tylko z mamą dzieciakami nie jestesmy, swoje lata mamy ale będzie wielki problem z tym, że to nie jest tak po Bożemu ze nie dość, ze mieszkamy bez ślubu to teraz jeszcze dziecko.... Zobaczymy jak to będzie jak się dowiedzą. Pewnie będzie "teściowa" do ślubu zmuszała... Ehhh...
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
madzius superowo bardzo sie ciesze!!!
mnie nei odrzuca na zapach lodowki tylko ze ja mam problem bo na nic nei mam ochoty dzisiaj i w siebie wmuszam bo nie mam ale mnie ssie z glodu niektore rzeczy mnei odrzucaja ale najb to pomidory z psuzki naprawde mam do nich straszny wstret nei wiem czemu bo zawsze lubilam i dodawalam do makaronow albo ryżu a teraz ble blekia mia no pocztaki i wyznanie wszytskim jest ciezkie ))) ja sie strasznie balam w sumie nei wiem czego bo stara krowka ze mnie ale jakos tak emocje wziely gore
|
|
|
|
#252 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też nie mogę się juz doczekać aż u mnie będzie wszystko tak ładnie widać![]() Piękny
|
|
|
|
|
#253 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I z tego co widzę też badanie przezierności będziesz miała w 13t4d wg OM. Więc ja już się moim terminem nie martwię, lekarze wiedzą co robią ![]() Cytat:
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie chcecie brac ślubu to go nie bierzcie, dziecko to nie jest powód do ślubu. Nawet proboszcz nam to mówił na naukach przedmałżeńskich Osobiście znam takie pary, których rodzice zmusili do ślubu, po 3 miesiącach sie rozstali... on w wieku 19 lat już był rozwodnikiem
|
|
|
|
|
#255 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzeba być dobrej myśli No trudno. To musi być Wasza decyzja, takie zmuszanie do ślubu nie jest dobre Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zobaczysz jak szybciutko zleci Cytat:
No właśnie gin mi powiedziała, że normalnie wizytę powinnam mieć za 4 tygodnie, ale w związku z badaniem tej przezierności mam zgłosić się za 3 tygodnie Także nie martw się A i przytyłam 2,5 kg. Ta waga wczoraj w przychodni chyba jest do ![]() Dobra zmykam już. Dobranoc Mamusie |
|||||||
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to nieźle ![]() Właśnie dlatego rodzice nie powinni przymuszać dzieci do ślubu z powodu "wpadki", bo później dzieją się takie rzeczy
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie nie chodzi o to, że nie chcemy ślubu, bo nie jesteśmy pewni czy będziemy ze sobą na zawsze, że zaraz będziemy się rozwodzić itd. Chodzi o to, że ja po prostu nie wyobrazam sobie siebie przed ołtarzem, w sukni ślubnej itd. a chłopak to już w ogole
Ja mam 23 a on 26 ale chyba do tego po prostu nie dorośliśmy bardzo lubię chodzić na wesela itd ale siebie w takiej sytuacji nie mogę pojąć Co innego cywilny. Nawet jutro bym mogła. Ale dla teściowej te sprawy kościelne są strasznie ważne. Zresztą pożyjemy zobaczymy, może nie będzie aż tak zle jak myślę... W końcu jest 21 wiek ![]() Zresztą mieszkamy już prawie 3 lata razem więc to tez o czymś świadczy.. jednak zawsze myslelismy o przyszłosci wspolnie ze sobą ale nie o ślubie kościelnym.
Edytowane przez kia_mia Czas edycji: 2012-04-25 o 21:19 |
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Madzius90
Naprawdę cudowny Czy Ty tez widzisz ten wielki znak zapytania po lewej stronie od Dzidziola? Pyta: zgadnijcie chłopczyk jestem czy dziewczynka
|
#259 |
|
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą w nowej części
pierwszy dzień nowego wątku i 9 stron dziewczyny litości jestem już po wizycie i wszystko jest w jak najlepszym porządku widziałam dwie rączki i nóżki, zalążek mózgu, kręgosłup i bijące serduszko i nawet nosek tzn. kość nosową do badania przezierności karkowej maluszek ułożył się idealnie, ale później trzeba było go zmusić do zmiany pozycji, żeby zobaczyć resztę i zrobić pozostałe pomiary a na koniec znów się odwrócił pleckami hehe i takie ma zdjęcie, na którym pięknie widać kręgosłup ![]() jak opowiedziałam to Tż to też się ucieszył, że wszystko dobrze, a następne pytanie to czy już widać płec on chyba bardziej się nie może doczekac niż ja, żeby wiedzieć czy to synio czy córciaoto zdjęcia: 1. jak byłam w 5t 5dc, pęcherzyk 9mm i ciąża była tydzień młodsza niż wg moich obliczen, 2. dzisiejsze 12t 6dc i maluszek nadgonił ten brakujący tydzień ma całe 6cm 3mm ![]() czy to nie jest niesamowite jak w ciągu tych 3 miesięcy z takiej fasolki rozwija się mały człowiek? ja nadal jestem pod wrażeniem i jestem zachwycona i zakochana w naszym maluszku
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)mys ie balismy powiedziec babci mego michala bo mama michala twierdzila ze dostanie zwalu ze nei kościelny tylko cywilny bierzemy a babcia zareagowala fantastycznie, wysciskala, stwierdziła ze pewnie ze dobrze robimy ze nasza sprawa, wiec zareagowala bardziej nowoczesnie niz jej wlasna corka ![]() najwazniejsze zeby wam bylo dobzre bo to wasz zwiazek, wasze życie ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() tez jus ei doczekac wizyty nie moge, ostatnio jak bylam w 7tygodniu to lekarz stwierdzil ze ciaza jest mlodsza w stos do daty OM o 6 dni wiec sie martwie ale nawet jak nie nadgoni to cos zlego?bo juz nie wiem ![]() gratuluje
|
||
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
Agrafka85,
Cudowne to musi być uczucie usłyszeć ze z dzieckiem jest wszystko w porządku. Gratulacje, bardzo sie cieszę za każdym razem słysząc te dobre wieści. Ale duuży
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, jakos tak wychodzi ze nie ejstem specjalnie ani gadatliwa ani rozpisana za to czytam i czytam tylko ze dzis to juz szalenstwo! nie dam rady wszytskiego wybaczcie! pozdrawiam Was wszystkie i Wasze malenstwa
ja jak na razie widzialam bobaska na USG przeziornosc zmierzona ze w normie tylko dokrotek byl przedziwny ze w zasadzie nic wiej mi nie powiedzial a ja z emocji ze to pierwszy raz i ogole,,, tez o nic wiecej sie nie dopytalam ech... mowie Wam jakam zla na niego... a to tylko dlatego bo mu glupia powiedzialam ze generalnie jestem w UK a do niego to tak na jedna wizyte, pewnie stwierdzil ze za jednorazowa wizyte to sobie jezyka strzepil nie bedzie oj... ale nic to w piatek mam wizyte tutaj i mam go w nosie a drugi raz na pewno do niego nie pojde ot! niech mnie nawet nie prosi! no ale nic to, tak chcialam se z Wami podzielic moja neiwiedza i bezmysloscia... a poza tym jak ja tu ogladam zdjecia to faktycznie same modelki! ja musialam duzo zaplacic zeby zrobili mi lada buzie na slub ![]() a tymczasem padalo |
|
|
|
#263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż sie w głowie nie mieści!! Cytat:
Ja też mam 23 lata
|
||
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
zycze wam duzo radosci z ciazy i jestem myslami z wami ![]() p.s. meiadeleite masz moj tp
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
mystique ale masz awatar fajny
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
ja Ci zazdrosczze ze juz po i masz bobaska przy sobie a my sie stresujemy hehehpozdrawiam! |
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Dobraaaaa ide do łóżka, bo nigdy nie zejde z tego kompa!! ![]() Tż już zasnął, a miał na mnie czekac ![]() Papa
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)NO DOKLADNIE SMIESZNE, jak mama tża uslsyzlaa ze juz pwoiedzielismy to na nas ze czemu tak szybko ze moglismy poczekac a ja sie pytam-do keidy?do porodu?wtedy mneijszy wstyd?ona twierdzi dziecko bedzie wyklete bo nie ksocielny o mamooooooooooooooo jak ja cos takeigo slysze to nie wiem czy walnąc w ściane łbem czy co
|
|
|
|
|
#268 |
|
Rozeznanie
|
czarna powiem Ci szczerze, że ja w ogóle się nie martwiłam, że ciąża jest tydzień młodsza
a też nie wiem jak to do końca jest, czy zazwyczaj później się wyrównuje czy nie, czy ma to jakieś znaczenie - do tej pory nie wiem, nawet mi nie przyszło do głowy zapytać ginki z czego ta różnica wynika i czy to ma jakieś znaczenie. Ja swoje opóźnienie tłumaczyłam sobie tym, że mam długie cykle 30-33 dni i często nieregularne i może owu była później niż sobie to wyliczyłam i w ogóle o tym nie myślałam mojej koleżance natomiast wyszło na usg że jej ciąża jest starsza o kilka dni licząc od dnia OM to jest dopiero dziwne, ona z kolei ma krótkie i regularne cykle 24-26 dni.Jak będziesz na wizycie i jak będziesz pamiętac to się zapytaj od czego to zależy i czy ma to jakieś znaczenie ![]() ja dziś na szczęście pamiętałam, bo ostatnio zapomniałam z wrażenia, żeby zapytać czy można farbować włosy i ginka mi powiedziała, że dopiero w 3 trymestrze można, a wcześniej nie. Mi jakoś szczególnie na tym nie zależy, będę po prostu chodzić z kilkoma siwymi włoskami na wierzchu ![]() karola dzisiejsza wizyta była niesamowita, oglądanie swojego maluszka całego i zdrowego a wiadomo, że trochę się martwiłam, jak chyba każda z nas, ale jak ginka powiedziała, że wszystko jest git to kamień z serca nawet teraz mi się łezka kręci jak sobie przypomnę, jak pokazywała mi to bijące serducho, te rączki i nóżki
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-04-25 o 21:49 |
|
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oezu.... |
|
|
|
|
#270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba, że ktoś wierzy w zabobony
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

Maluszek pięęęęęęęęęękny 

Suchy chleb dla konia i herbata/woda
Biedne to moje dziecko, normalnie je głodze

A na dodatek mam zgagę i wyżłopałam 2 puszki coli, przeszło na chwilę i znów wróciło. Nieeeee chcę tego buuuu ;(
:confuse d: