Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 21:20   #451
anna99302
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Ale Was dzisiaj obcaluję
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no to super

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
super wiadomosci

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

ta deszczowa i wietrzna pogoda juz mnie zaczyna dobijać.. na szczescie weekend majowy zapowiadają w pl cieply wiec moze sie wtedy wygrzeje troche....

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Super wieści

Dzięki

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hehe jeden kolorowy moze byc

super wiesci i zazdroszczę wagi ja wygladam i waze jak slon...
ja myślę, że nadrobię spokojnie :P wlaśnie wpieprzamy z miaużonem chipsy i krakersy przy meczu

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
TŻ robi ciasto bananowe
ooooo u mnie by to nie przeszło. pozazdrościc!

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Ja tez poprosze :P

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

ja mam codziennie a dzisiaj mam od samego rana tylko zjadlam sniadanie i juz zgaga.
ugh...mi ostatnio gumy miętowe pomagają na zgagę
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
super

ja też już po wizycie,było szybko,badanie ciśnienie i waga,badnie nawet dzisiaj tak nie bolało na + mam 11kg wiec jak na 31t.c to chyba takiej tragedii nie ma i dowiedziałam się że 14 czerwca będe miała zdejmowany krążek i to tyle,wkurza mnie to że doktorek nic sam od siebie wiecej nie mówi,jak sama nie zapytam to nic wiecej nie wiem.
Dostałam też wypis ze szpitala i sprawdziłam że moja szyjka ma 25mm
na połówkowym miała 4cm.
wiec tak ogólnie wszystko ok

Mały mnie dzisiaj tak kopie i się wierci że cały brzuch mi lata a czasami te przekręcanie boli jak cholera
i super, że u Ciebie tez wszystko ok czyli, ze 14 czerwca musisz miec spakowaną torbę??
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja pracowałam w niedużym hotelu (niecałe 100 pokoi), a na housekeepingu sami Polacy wtedy byli. I myśmy ten hotel doszorowali, bo visorki były w porządku, ale swoje wymagały. Jak poszłam na macierzyński to dużo się tam zmieniło, przyjęli też nie tylko Polaków, szefową dali Szkotkę i ponoć pokoje i łazienki znów są zapuszczone

Ja tam się żadnej pracy nie boję, ale jakbym miała gdzieś pracować na etacie to wolałabym co innego
A ja lubię i zawze lubiłam prace w hotelu. Praktycznie cała moja kariera to hotelarstwo. Nawet 1,5 r w Irlandii pracowaliśmy i bylam bardzo zadowolona. Zapieprz jak nie wiem, ale ja to lubię
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
za te 4 spusty, a przybierać na wadze to już trzeba.

Dziś w SR miała być pielęgnacja maluszka, a było... spotkanie ze studentem stomatologii. I przez ponad pół godziny ciężarnym w trzecim trymestrze mówił o pielęgnacji zębów dorosłych i że najlepiej wyleczyć je przed ciążą, albo w drugim trymestrze. Część porad logiczna, część dyskusyjna, a źle mi sie tam dojeżdża i siedzi, więc byłam zła. W końcu zaczął mówić o pielęgnacji jamy ustnej maluszka, ale po niektórych informacjach z pierwszej części nie był dla mnie w 100% wiarygodny. Pod koniec dziewczyna spytała o stosowanie smoczków - uspokajaczy, a on rozwinął temat smoczków do butelek. Czegoś tam się dowiedziałam, więc ta złość mi trochę przeszła. Odebrał mnie tż.
Następne zajęcia w poniedziałek. Najpierw oddechowe, a później wykład dot. kąpieli i pielęgnacji skóry. Taki jest plan i oby tym razem został zrealizowany.
mi to się wydaje, że ja z kilo przytyłam ale jej waga jakaś taka starawa

OO A chwaliłam Wam się, że mój mąż od początku ciąży przytył 4 kg??
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:24   #452
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
dokładnie
A wiesz ile tego dostaniesz?
Jak jestem na samozatrudnieniu to też dostanę zasiłek z Job Centre, ale nie wiem właśnie ile...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:26   #453
Mandragorrka
Zakorzenienie

Alexandraaa88 mam nadzieję, że Twoje skoki ciśnienia już się nie powtórzą

Cytat:
heloł

Najpierw się melduję już po wizycie.
No i jest ok Gin stwierdził, że z brzuchem jest o wiele lepiej i zmniejszamy dawkę fenoterolu z powrotem na 4x1/2. Pytałam, czy mogę spacerować i powiedział, że tak, a wręcz to wskazane
Na to swędzenie zlecił próby wątrobowe, żeby wykluczyć cholestazę. mam też już umówione USG na 11 maja.
Super, że wszystko w porządku i rewelacja, że z brzuchem lepiej

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki!
Ja już po wizycie, dziecię moje zdrowe, cały czas jest dziewczynką wymiarów nie będę pisać, pamiętam tylko, że wazy coś ponad 700 g.
Mam za mało hemoglobiny i muszę brać żelazo już codziennie i do tego jakieś tabletki z wyciągu z buraka.
I zapomniałam się spytać o tą szyjkę
Świetnie wieści i coraz większa pannica

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:39   #454
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A wiesz ile tego dostaniesz?
Jak jestem na samozatrudnieniu to też dostanę zasiłek z Job Centre, ale nie wiem właśnie ile...
135f tygodniowo

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:39   #455
Soleilka
Zakorzenienie

Hej
My z TŻ zaliczyliśmy dzisiaj spacerek, poszliśmy na lody i znalazłam w Biedronce jeden album dla maleństwa, ale nie mam kasy, żeby teraz kupić Mam nadzieję, że mi go nie kupią
Poprasowałam ciuchy, umyłam włosy i mam lenia
Jutro idę do fryzjera

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:43   #456
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

i super, że u Ciebie tez wszystko ok czyli, ze 14 czerwca musisz miec spakowaną torbę??

różnie to może być wiec spakuje napewno
eee co tam 4 kg
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:48   #457
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:

ja też już po wizycie,było szybko,badanie ciśnienie i waga,badnie nawet dzisiaj tak nie bolało na + mam 11kg wiec jak na 31t.c to chyba takiej tragedii nie ma i dowiedziałam się że 14 czerwca będe miała zdejmowany krążek i to tyle,wkurza mnie to że doktorek nic sam od siebie wiecej nie mówi,jak sama nie zapytam to nic wiecej nie wiem.
na połówkowym miała 4cm.
Super że wszystko ok. Widzę, że już po 14 czerwca możesz rodzić, a fentoterol kiedy masz mieć odstwiony?Będziesz wtedy w 37 tyg?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:51   #458
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dziewczyny gratki za wizyty

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:55   #459
Soleilka
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
jestem ciekawa Twojej opinii, bo mnie hartan sie podoba, z tym, że topline s
Jeśli będzie wyglądał przyzwoicie i nie będzie ciężki, to mimo wszystko go biorę. Nie stać mnie teraz na marudzenie Tym bardziej, że remont nam się szykuje i potrzebujemy na to kasy

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć ciężaróweczki

Zaczynamy dziś 28 tc, czyli 7 miesiąc, czyli III trymestr Zapraszam na kawkę i Michałki

Bloguję
Stary 2012-04-25, 21:59   #460
phdwao
Zakorzenienie

Dziewczyny zmykam, pojawię się w piątek, bo jutro robię holter cisnieniowy i nie bede siedziec przed kompem
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:02   #461
depoison
Zadomowienie

Cytat:
A nasza wizyta bardzo w porządku. Szyjka trzyma, nic ise nie zmieniło, wszystko pozamykane na 4 spusty teraz kontrolę mam za 3 tygodnie i czeka mnie badanie obciążenia glukozą... aa i nie przytyłam przez ostatnie 3 tygodnie! a ogolnie już mam 5+
no to świetnie!
a powolnego przybierania na wadze zazdroszczę - u mnie z tygodnia na tydzień, z żelazną wprost konsekwencją coraz więcej

sas -jak dla mnie kocyk zbyt pstrokaty, ale mną to się chyba sugerować nie można - dla mnie 99% rzeczy, które mają jakikolwiek wzór, jest pstrokata

No, wróciłam z tej szpitalnej prezentacji.
I uczucia mam mieszane.
Szpital jest wprost wymarzony dla tych, którzy cenią sobie 'naturalność' porodu (czyli nastawiają się tam na poród sn, co mnie ani trochę nie zachwyca /wolałabym mieć cc/, cesarki stanowią w rzeczonym szpitalu 21% wszystkich porodów - podczas gdy w statystykach ogólnoniemieckich to aż 35%).
Sala porodowa to dość mały i przytulny pokoik z jakimś niebywałym kwadratowym łóżkiem pośrodku, na którym można ponoć przyjąć każdą dogodną pozycję, bo rozkłada się na tysiąc sposobów.
Mają pokoje rodzinne (piękne, nic nie mogę zarzucić), pokoje zwykłe są albo jedno- albo dwuosobowe.
Jest oczywiście zwykła wanna, wanna porodowa, jakieś piłki i inne 'zabawki'.
O czym informowano nas kilkukrotnie - to nie jest typowy szpitalny oddział położniczy (mimo nazwy), to raczej coś w stylu domu narodzin - kameralnie, kolorowo, niewiele rodzących (nie więcej, niż 2 dziennie), spokojnie i tak dalej. Niby fajnie, ale odniosłam wrażenie, że jakoś bardzo pro-eko są (co jest tu popularne do wyrzygania i co mnie z biegiem lat coraz bardziej irytuje).
No nic, zobaczymy. Mam na podorędziu jeszcze dwa inne szpitale, potem będę się zastanawiać.

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:16   #462
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Super że wszystko ok. Widzę, że już po 14 czerwca możesz rodzić, a fentoterol kiedy masz mieć odstwiony?Będziesz wtedy w 37 tyg?
co do fenoterolu nic nie powiedział,a ja nie spytałam,z moich obliczeń to będzie 38t.c zobaczymy jak to będzie podobno po zdjęciu krążka można urodzić po terminie,chociaż ja mam przeczucie że u mnie to będzie wcześniej Mały wg usg cały czas wyprzedza o tydzień.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:22   #463
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja tez mam przeczucie ze urodze szybciej czego w sumie bym nie chciala :/ moge sie nawet przeterminowac

Amelcia
Stary 2012-04-25, 22:25   #464
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
No - kupiłam dziecku kolejne dwa drobiazgi termosik i ręczniczek z kapturkiem (drugi i ostatni)
Kolejne udane zakupy Ciekawa jestem gdzie Ty to wszystko trzymasz

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
anna możliwe że to przepowiadajace w sumie to już 32tc , w sumie dało się przeżyć bo myślę że te właściwe będą boleć mocniej :/ i czytałam kiedyś że skurcze porodowe jak łapią to od góry i przechodzą w dół. No ale w sumie nigdy nie rodziłam więc nie mam pojęcia jak to na prawdę jest bo właśnie jak mnie wczoraj złapał skurcz w brzuch to właśnie tak wysoko :/
W sr położna opowiadała nam, że skurcze mogą łapać:
- z góry i z dołu brzucha, potem przechodzić na środek i puszczać
- z boków brzucha, łapią z lewej i prawej strony, przechodzą na środek i puszczają
- mogą być też krzyżowe, ale właśnie sobie uświadomiłam, że nie pamiętam co położna mówiła, bo tylko skoncentrowałam się na informacji, że bardzo bolą
Chociaż mogłam coś tu pokręcić bo też nie rodziłam

Maciejka__ w sumie po wizycie jest dobrze Świetnie, że z szyjką wszystko w porządku No odpoczywaj zgodnie z zaleceniami gin

Cytat:
Odebrałam wyniki prób wątrobowych, wszystko w normie więc to nie cholestaza
No to rewelacja

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
A wiecie może czy można po prostu pójść do apteki poprosić o dany produkt, pokazać kartę i dostać rabat? Czy trzeba zamówić przez internet i odebrać w aptece?
Ja zawsze zamawiam przez internet i odbieram w aptece. Jak zamawia się przez neta to ceny są niższe niż a aptece. Możliwe, że ta promocja obowiązuje jak zamówi się przez neta

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
wreszcie do was dotarlam leze w lozku drugi dzionek..eh to przeziebienie, a dzis to juz wogole byl przeboj nie spie od 4 rano
mala buszuje jak szalona ale czuje jakis twardy brzuszek momentam.. i wgole przekrecanie sie z boku na bok albo wstawanie to katorga dla mnie ehh
zabralam sie za zakupy na allegro czy ktoras z Was kupywalam poduszke do karmienia???
Dużo zdrówka A poduszki nie mami nie będę kupować.

Cytat:
A nasza wizyta bardzo w porządku. Szyjka trzyma, nic ise nie zmieniło, wszystko pozamykane na 4 spusty teraz kontrolę mam za 3 tygodnie i czeka mnie badanie obciążenia glukozą... aa i nie przytyłam przez ostatnie 3 tygodnie! a ogolnie już mam 5+
Super, że wszystko wzorowo No i że nic nie przytyłaś prze 3 tygodnie Mi takie coś się nie udaje

Cytat:
na połówkowym miała 4cm.

Mały mnie dzisiaj tak kopie i się wierci że cały brzuch mi lata a czasami te przekręcanie boli jak cholera
Super wieści Taka waga na plusie to nie jest dużo, nie masz czym się stresować
No i po 14.06 szykujesz się do porodu

Cytat:
Dobrze mu idzie

Stary 2012-04-25, 22:26   #465
Soleilka
Zakorzenienie

Chyba zrobię sobie kanapkę z dżemem
W ogóle poszłam po te banany do ciasta Hani, ale wszystkie zjadłam Znalazłam też promocję, kilogram pomidorów za 1,99 Aż żal było nie brać

Bloguję
Stary 2012-04-25, 22:28   #466
pumas
Zakorzenienie

Dziewczęta, gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści W szczegółach nie jestem w stanie was poczytać, bo dopiero skończyłam uczyć się angielskiego i niestety muszę już iść spać, ale nadrobię koło weekendu, jak zawsze

Co ile macie teraz wizyty? Bo ja byłam pewna, że będę mieć wizyty co 2 tygodnie, tak mi przepowiadała gin, a tu masz, do rozwiązania zostały mi tylko 2 wizyty. Jedna w połowie maja, druga w połowie czerwca. Gdy spytałam, czemu tylko tyle, to mi gin powiedziała, że nie widzi potrzeby, skoro wszystko jest ok, ktg wzorowe, szyjka długa, zero dolegliwości, to po co latać co 2 tygodnie i się stresować na zapas... A ja chyba wolałabym częściej, byłabym pewnie spokojniejsza.

Przeziębiłam się znowu, już któryś raz w ciąży, a myślałam, że mam to już za sobą. Pewnie jutro się urwę z pracy, bo nie wysiedzę, słaba jestem

Dobrej nocy
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:29   #467
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Soleilka Ty zarloku :P

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Pumas szybkiego powrotu do zdrowia!

Amelcia
Stary 2012-04-25, 22:33   #468
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Co ile macie teraz wizyty? Bo ja byłam pewna, że będę mieć wizyty co 2 tygodnie, tak mi przepowiadała gin, a tu masz, do rozwiązania zostały mi tylko 2 wizyty. Jedna w połowie maja, druga w połowie czerwca. Gdy spytałam, czemu tylko tyle, to mi gin powiedziała, że nie widzi potrzeby, skoro wszystko jest ok, ktg wzorowe, szyjka długa, zero dolegliwości, to po co latać co 2 tygodnie i się stresować na zapas... A ja chyba wolałabym częściej, byłabym pewnie spokojniejsza.
Ja mam od początku ciąży co 2 tygodnie
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Soleilka Ty zarloku :P
No co, głodna jestem Ostatnim moim posiłkiem były banany po 17

Bloguję
Stary 2012-04-25, 22:35   #469
pumas
Zakorzenienie

Soleilka, bardzo często! Nie wyrobiłabym finansowo chyba
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:38   #470
chce_byc_mama
Zakorzenienie

musze sobie podgrzac zupy pomidorowej

Amelcia
Stary 2012-04-25, 22:41   #471
ajka89
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje

IrmusiaGratulauję, chętnie się skuszę na kawkę i michałki
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że jest zdrowa.
Obyś po tych tabletkach z buraka nie miała zgagi. No i nie przestrasz się w wc. Jakie żelazo będziesz brała? Gdyby z szyjką było coś nie tak, to by Ci o tym powiedziała.
dla maluszka.
Żelazo to coś na s, ale nie pamiętam dokładnie nazwy. Sorbifen, czy jakoś tak i burak forte 2 razy dziennie
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:41   #472
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziewczyny zmykam, pojawię się w piątek, bo jutro robię holter cisnieniowy i nie bede siedziec przed kompem
Trzymam kciuki za holterka Żeby wyniki były dobre

Stary 2012-04-25, 22:43   #473
ajka89
Zadomowienie

Ja wizyty mam co 4 tygodnie, dwa razy co 3. Następną mam pod koniec maja teraz
Stary 2012-04-25, 22:44   #474
Ando
Rozeznanie

witam wieczorową porą

do gina nie dotarlam bo mi kazal lezec i nie łazić nigdzie, zwiekszyl mi dawke magnezu i dodal...relanium. Hm. A brzuch juz mi zaczyna szalec...
Jeszcze tylko...miesiac...i w bede mogla przestac wstrzymywac oddech...
Boże - jak ja bym chciała już być po porodzie ze świadomoscia ze wszystko dobrze sie skonczylo....

Pozwolilam sobie tez na pierwszy niesmiały zakup
ale nie moglam sie oprzec - bedzie na wyjscie ze szpitala (o ile bedzie...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2287704828.jpg (47,5 KB, 35 załadowań)

śpij kochanie moje
[/SIZE]

Edytowane przez Ando
Czas edycji: 2012-04-25 o 22:47
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:45   #475
ajka89
Zadomowienie

Znowu siara mi leci aż na stół pokapało...
Stary 2012-04-25, 22:46   #476
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja mam od początku ciąży co 2 tygodnie
ja tez, ale byl powod.
teraz mam co 3 i zle sie z tym czuje... najchetniej bym chodzila co tydzien

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:46   #477
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
witam wieczorową porą

do gina nie dotarlam bo mi kazal lezec i nie łazić nigdzie, zwiekszyl mi dawke magnezu i dodal...relanium. Hm. A brzuch juz mi zaczyna szalec...
Boże - jak ja bym chciała już być po porodzie ze świadomoscia ze wszystko dobrze sie skonczylo....

ale nie moglam sie oprzec
Ale fajny pajacyk
Widzę, że już masz na czym ćwiczyć
Stary 2012-04-25, 22:47   #478
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ando a na co niby to relanium?

Amelcia
Stary 2012-04-25, 22:47   #479
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Soleilka, bardzo często! Nie wyrobiłabym finansowo chyba
Ja chodzę na NFZ, więc jedyne co cierpi to mój tyłek w poczekalni
Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
witam wieczorową porą

ale nie moglam sie oprzec
Kochana miesiąc zleci lada dzień, zobaczysz

Ubranko fajne, a lalka to jakaś mulatka normalnie

Bloguję
Stary 2012-04-25, 22:49   #480
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Znowu siara mi leci aż na stół pokapało...
zbieraj do sloiczka
mi znajoma powiedziala wczoraj ze nadal ma pokarm, tzn nie duzo ale jak nacisnie na piers to kilka kropelek wylatuje , chcialabym zauwazyc ze jej corka ma 9 lat...

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości